Anopin alkoholinkäyttö ongelmana

väsynyt

Miesystävä on jo aiemmin vihjannut, että hänen äitinsä juo vapaa-aikanaan ja hänellä on mt-ongelmia. Nyt olimme heidän luokse tulossa mun vanhempieni kanssa ihan vain kahville. Mun vanhemmat olivat ajaneet 300km ja sitten miesystäväni joutui yllättäen perumaan koko kahville tulon. Tuntia ennen perui, joten oltiin jo hyvää vauhtia ajamassa anoppilaan. Anoppi oli vetänyt ihan tajun kankaalle ja ei herännyt iltaan mennessäkään. Menin itse kuitenkin miesystäväni kanssa tuonne paikkaan, hänen sukulaisiaan asuu samalla seudulla ja olimme sitten miesystävän sukulaisen luona yötä. Vanhempani yöpyivät hotellissa. Nyt sitten muuten aika tuolla anopin luona meni ihan hyvin, anoppi oli ihan ystävällinen meille ja hengessä mukana. Tottakai minä olin tosi pettynyt ja vihainen, mutta yritin kestää ja ymmärtää sairasta anoppiani. Noh, sitten taas tapahtui.

Heidän piti suunnitelman mukaan tulla anopin ja apen meidän tykö viikoksi. Matka on pitkä, koska asuvat eri puolella SUomea. Noh, anoppi sitten oli tapellut taas miehensä kanssa, vetänyt alkoholia ja koko suunnitelma peruuntui. Kyseinen anoppi myös laittoi minulle pari töykeää viestiä joihin en vastannut lainkaan. Anopin käytökseen ovat hänen siskonsa, hänen poikansa ja miehensä todella väsyneitä. Samoin mua ahdistaa, kun selvästi on tilanne vaikeutunut. Miesystäväni yrittää kovasti äitiään ymmärtää ja jaksaa, ollaan aika neuvottomia. Koska toi alkaa vaikuttaa jo monen ihmisen elämään tuon anopin käytös ja häntä ei jaksa kukaan. Silti vaikka asuvat kaukana, niin tuon naisen sekoilut alkaa olla aika iso ongelma meille kaikille. Mä en ole itse oikein edes perillä mikä tämä juttu on. Eipä se mulle juuri kuulukaan, mutta inhottaa kun jo mun vanhemmatkin joutuivat ajamaan turhaan sinne ja vierailua ei tullutkaan. Olen tosi pettynyt!

3

390

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Elämäeioletäydellistä

      Päihde ja mielenterveysongelmia voi tulla ihan kenelle vaan. Voi johtua jostain hoitamattomista lapsuuden traumoista jotka sitten jossain iässä alkavat purkautua.

      Sitä en ymmärrä mikä ongelma se sinulle on kun ei tarvitse anopin kanssa asua eikä elää ja oikeestaan ei kenenkään toisen elämään voi vaikuttaa. Jos on täysin hallitsematon päihde ongelma niin sen tietää ettei mitkään normaalit kyläily systeemit toimi. Parempi jos ei mitään vierailuja järjestetä ollenkaan jos ei anoppi sitoudu olemaan sitä aikaa selvinpäin.

      Ei kukaan ymmärrä vihjailuista mikä todellinen tilanne oikein on ja ei ihme että olet kovin pettynyt mutta elämä ei ole täydellistä. Näitä tapauksia kun on yhdessä jos sun toisessakin suvussa enkä ole välttynyt päihde ja mt- ongelmista itsekkään. Se on sairaus eikä siihen auta yhtään jos joku sanoo että lopeta.

    • 745210

      Alkoholi on riippuvuutta aiheuttava aine. Ja jos suvussa on niin sanottu riippuvuuskeeni niin silloin jää hyvin herkästi riippuvaiseksi alkoholista. Poikansa voi yrittää puhua häntä viroitushoitoon sillä selästi alkoholin käyttö on ongelma. Mutta jos teillä ei ole lapsia niin on helpompi tuon asian kanssa tulla toimeen. Ette vain mene silloin sinne kun hän on päihtynyt.
      On kuitenkin muistettava että kukaan toinen ei saa häntä lopettamaan alkoholin käyttöä. Sen päätöksen vain hän itse voi. Haukkumalla ym. käytöksellä ei ole mitään apua kenellekkään. Tiedän sen kokemuksesta. Jos tilanne menee siihen että hän ei enää pysty olemaan ollenkaan selvinpäin niin sitten täytyy miettiä katkaisetteko välit kokonaan. Kenenkään ei pidä alkoholistin antaa pilata omaa elämäänsä. Se voi kuulostaa kovalta, mutta totuus on se että me jokainen itse luomme oman elämämme ja sen minkälainen siitä tulee. Ja siihen vaikuttaa se millaiset ihmiset me hyväksymme osaksi elämäämme.

    • pohdiskella

      Syyllistäminen ja anopin haukkuminen eivät nyt ole ne keinot millä voi auttaa tai sanotaan hyväksyä tilanteen. Eli suosittelen tosiasioiden hyväksymistä, ei kannata pahoittaa mieltään tms jos toisen käytös on hallinnasta karannut, sillä se on sairaus siinä missä joku muukin. Ei muuta. Kyläilyjä ei kannata sopia ennenkuin anoppi saa itsensä kuntoon. Toki, lienee apellakin jokin ongelma koska harvemmin nämä asiat menee ihan yhden ihmisen piikkiin. Molemmat he siellä riitelee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      278
      19162
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      86
      3582
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      124
      2255
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      196
      1956
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1860
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      293
      1610
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1362
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      86
      1298
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      149
      1162
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      242
      1059
    Aihe