SuomiAreena työllisyyskeskustelu sapetti työttömiä

EliitinSamatNaamat

SuomiAreenan työllisyyskeskustelu sapetti mielenosoittajia: "Hyväpalkkaiset herrat ja rouvat keskustelevat työttömyydestä"
https://yle.fi/uutiset/3-10313534
"Aktiivimallia vastustavat mielenosoittajat olivat SuomiAreenassa sitä mieltä, etteivät työttömät pääse työllisyyskeskusteluissa ääneen.

Porin SuomiAreenaa on tänäkin vuonna syytetty elitistiseksi ja kuplautuneeksi. Samanlainen ajatus oli Kansa tulee kylään -mielenosoituksen järjestäjillä torstaina.

Porin Etelärantaan kokoontunut mielenosoittajajoukko piti käsittämättömänä sitä, että työvoimapulasta keskusteltiin ilman työttömiä. Paikalle oli kerääntynyt noin 15 mielenosoittajaa.

– SuomiAreenan keskustelua pitäisi saada moniäänisemmäksi, sanoo mielenosoitusta järjestämässä ollut Jarno Valtonen.

Työttömät haluavat oikeita töitä
SuomiAreenan rantalavalla keskusteltiin kaiken päivää Lounais-Suomen työvoimapulasta otsikolla Lounais-Suomen ihme. Talouskasvun ansiosta työntekijöitä on haettu erityisesti autotehtaalle ja telakalle.

Mielenosoittajien mielestä työttömyyslukuja kaunistellaan tilastoinnilla. Aktiivimallin ensimmäisen osan tultua voimaan paine ottaa vastaan pieniäkin pätkiä töitä kasvoi, ja työttömiä on voitu tilastoida työllistyneiksi.

Onhan se naurettavaa, että tilastokikkailulla saadaan mukamas paljon työntekijöitä.

"Päätökset tehdään norsunluutornista"
Lounais-Suomen positiivinen rakennemuutos on termi, jota viljellään paljon Esko Aholta tilatussa raportissa.

Entinen pääministeri oli myös SuomiAreenan keskustelussa mukana. Häneltä toivottiin vuoropuhelua, mutta mielenosoitukseen osallistunut Milka Tommila ei ollut tyytyväinen.

– Harvoin päästetään ääneen heitä, joilla olisi oikeaa asiaa. Päätökset tehdään norsunluutornista.

Keskustelutilaisuuden lopussa mielenosoittajat yrittivät kysyä Esko Aholta aktiivimallista. Aho kiitti hyvästä kysymyksestä, mutta sanoi haluavansa pitäytyä aiheessa, eli 30 000 työpaikan syntymisessä ja niiden täyttämisessä."

.

Porin SuomiAreena 2018 on jo tapaus sinällään, siellä ei näe kuin kermapersluokan edustajia. Mutta muutenkin mediassa uutis- ja ajankohtaisohjelmissa, A-studiossa, Pressiklubissa, Huomenta-Suomessa ym. koska olette nähneet niissä yhtään tavallista pieni- tai keskituloista haastateltavaa? Kaikkien toimittajien, juontajien, kommentaattoreiden ja vieraiden minimipalkka on 5.000€/kk ylöspäin ja he kuuluvat kokoomuksen ja keskustapuolueen porvarieturyhmään, joten myös kysymyksenasettelut ja keskustelut ovat sen mukaisia. Puhutaan leipäjonojen nälkäisten, köyhien, pienituloisten, työttömien, keskituloisten asioista vaikka itse ollaan omassa kokoomusluplassa. Tämä maa tarvitsee rehellistä keskustelua, ei pelkästään isotuloisen eliitin omien etujen varjelua mediassa ja sen ulkopuolella.

26

693

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VainPalkanmaksajaPuuttuu

      Suomessa on noin 300.000 työtöntä työnhakijaa ja toiset noin 300.000 tilastokikkailtua tempputyöllistettyä-kurssitettavaa-koulutettavaa kaunistamassa tilastoja. Sillä 1 tunti työllistämistoimia viikossa poistaa työttömyystilastoista ja 6 tuntia töitä kuukaudessa tekee jo osa-aikatyöläisen. Aktiivimalli lisää ja on lisännytkin tätä tilastokikkailtujen määrää. Vapaita työpaikkoja on tarjolla 15.000 - 25.000, joista normaalit tes-palkatut työt ja varsinkin kokoaika-tes-työ viedään käsistä. Suuri osa vapaista työpaikoista on kuitenkin epätyypillisiä 0-tuntisopimustöitä, provisiopalkkaista puhelinmyyntityötä ym. jossa suurin osa ei tienaa edes ko. alojen minimipalkkatasoa.

      Miksei porvarihallitus tilastokikkaile saman tien Suomen työttömyyttä 0%:iin pakottamalla kaikki työttömät 1 tunniksi viikossa joka viikko työllistämistoimiin? Työttömyyden kikkatilastoinnissa kaikki katsottaisiin pois työttömyystilastoista ja hip hurraa Suomessa ei olisi enää yhtään työtöntä!
      Tällä hetkellä Suomen todellisuudessa noin 600.000 työttömästä puolet eli noin 300.000 on näin piilotettu työttömyystilastoista. Todellisuudessa meillä on Suomessa aika jättityöttömyys ja työntekijöitä löytyisi kotimaasta ihan tarpeeksi, jos vain tes-palkkaa haluttaisiin maksaa työn tekemisestä.

      Tässä kokpanssien tuottavuusloikka!

      Lisäksi persuja ja demareita lukuunottamatta kaikki puolueet puolustavat työvoiman tarveharkinnan poistoa Etan ja EU:n ulkopuoliselta työvoimalta mm. kokoomus, kepu, vihreät ja rkp kannattavat tätä valehdellen syyksi sen että saadaan maahan korkeasti koulutettua työvoimaa josta on kuulemma pulaa. Halla-aho ottikin jo vääristelyn Porissa esiin, että nykyäänkin ammattilaiset ja asiantuntijat joiden palkka on n. 3.000 e/kk tai korkeampi pääsevät Suomeen tarveharkinnan ohi, ja tämä tarveharkinnan poisto on tarkoitettu tästä syystä ainoastaan matalapalkkaisen ja halpatyövoiman reitikiksi Suomeen, jolla halpatyövoiman maahantuottamisella ulosliputetaan suomalainen tes-palkattu työ, kun suomalaisten työehtojen mukaista palkkaa ei haluta maksaa.

      Ongelma Suomessa ei ole työvoiman puute tai liian korkeat työttömyyskorvaukset vaan palkan maksuhaluttomuus, koska työnantajat odottavat porvarihallituksen aukaisevan tulvaportit ulkomaiselle halpatyövoimalle ja koska palkanmaksua sosialisoidaan koko ajan yrityksiltä yhteiskunnalle ja veronmaksajille palkkakulujen tukemisen muodossa sekä alipalkkauksen kompensoinnilla sosiaalitukien avulla. Mitä muuta ovat esim. yritysten palkkatukeminen, sosiaaliturva alipalkkauksen jatkeena, ilmaiset työkokeilut ja työharjoittelut kuin palkkakulujen sosialisointia veronmaksajille?

      • Vieläkin_enemmän_vailla

        Hätkähdyttävä tulos: Yli 500 000 suomalaista tekee ilmaista työtä
        https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/yli-500000-suomalaista-tekee-ilmaista-tyota/
        Harjoittelu, kuntouttava työtoiminta, työkokeilu. Seuran selvitys on karu: talkootyöllä on monta nimeä.

        Ja 300 000 työtöntä työnhakijaa tuon päälle, eli Suomessa on 500 000 300 000 = 800 000 todellista työtöntä, jotka tarvitsisivat pikimmiten normaalia TES-palkattua duunia. Todellinen tempputilannoinnista puhdistettu työttömyys on Suomessa siis jotain 20%.


      • Rehellinen

        Erittäin hyvä kirjoitus,totta joka sana 👏


    • AjanLaiskuus

      Muistakaa että äänestämättömyys ei ole vaihtoehto vaikka hillotolppanaalit putoavatkin ilman muuta opposition marginaaliin, sis mikäli kokoomus ja kepu eivät voita vaaleja ja ota ruskeakieliset joo-joomiehet uudelleen porvarihallitukseen siipimiehiksi.

      Mikäli jätät äänestämättä niin se on ääni suoraan kokoomukselle ja kepulle sekä myös rkp:lle, joiden äänestäjät käyvät AINA äänestämässä porvarijohtoisen 5.000€/kk tienaavan eliitin, elinkeinoelämän ja tukijussien sekä pakolaisbisneksen marginaalityhmien politiikkaa ajavan hallituksen puolesta ja sitä kautta kermapersluokan lisäetuja saadakseen. Äänestämättä jättäminen ei siis ole "kannanotto" vaan itsetuhoista ja toisille tolkun kanssaihmisille tuhoisaa idiotismia. Se on ääni Björn Wahlroosille, George Sorokselle, Bilderberg ryhmälle, Merkelille ja Macronille, se on ääni massamaahanmuutolle ja miljardien eurojen pakolaisbisneksen jatkumiselle veronmaksajien rahoilla!
      Se on sama ketä äänestät, kunhan äänestät. Järkevä tosin äänestää uusliberalistista globalistien politiikkaa vastaan, joka tuhoaa Suomen itsenäisyyttä ja hyvinvointivaltiota sekä kansan hyvinvointia ja yhtenäisyyttä!

      Äänestä henkesi edestä, ota toivon kipinä mukaan, taivas on täynnä kuumaa terästä ehkä pian, sitä ei tiedä kukaan!

      Ajan henki on antaa mennä vaan
      Ajan sielu vain suurta vainoharhaa
      Ajan ruumis mätänee kaatopaikoilla
      Ajan taivas repeää liukuhihnoilla

      Ja kadut ovat täynnä pikkuporvareita
      Pikkutakeissaan käveleviä porsaita
      Pikkusieluisia pelkureita
      Ja pikkuvanhoja kakaroita

    • Hehheh8

      Kyllä ne tilastokikkailut vielä kopsahtaa hallituksen omaan nilkkaan. Kaikkihan tuon tietää, että jos olet tunnin töissä viikossa sast edelleen aivan samat korvaukset ja maksajakin on sama eli kela. Kyllä on tulevaisuudessa ihmettelemistä kun työttömyystukien maksujen määrä vain kasvaa mutra työttömät vähenee.

      • SeRiittää

        Tilasto kikkailulla saadaan näyttävä julkisuus,, hallitus on onnistunut !!!
        Ei ihmiset tiedä todellisuuitta, ja valta media valehtelee pltikkojen mukana ja turvana....


      • Rehellinen
        SeRiittää kirjoitti:

        Tilasto kikkailulla saadaan näyttävä julkisuus,, hallitus on onnistunut !!!
        Ei ihmiset tiedä todellisuuitta, ja valta media valehtelee pltikkojen mukana ja turvana....

        Juuri näin


    • PieniPiruVasempaan

      Siinäpä olisi keskustelu, jossa työttömät keskustelevat työttömyydestä :D

      Veikkaan, että ensiksi halutaa lisää rahaa ja sitten palkalliset lomat.
      Hyviä vinkkejä työttömänä pysymiseen varmasti olisi myös jaossa.

      Se olisi aiheena sama kuin läskit keskustelisivat terveellisestä ruoasta :D

      • laborantin_uhri

        Onhan se karmea tilanne, jos työttömät julkeavat käyttää perustuslaillista oikeuttaan sananvapauteen ja arvostella heihin kohdistuvia kyykytystoimia.


      • Rehellinen

        Sulla vissiin aivot mädäntynyt päähän,mietippä paljonko Suomi on käyttänyt sinuun verorahoja ja vikise sitten.Kyllä työttömät haluais työpaikan josta maksetaan palkkaa jolla elää.Rikkaiden työttömyys keskustelu on sitä että työtöntä pitää rangaista ja alentaa ihmisarvoa,vaikka he itse ovat potkut antaneet tai sössineet bisneksensä että se menee nurin ja sitten syytetään työntekijöitä ja työttömiä.Vielä sen verran että eihän työnantajat halua palkkaa edes maksaa kun ovat ahneita,kaikki heille nyt heti ja yhteiskunnan pitää kyllä maksaa miljoonia yritystukia


    • Kokoomuslandia

      Siinäpä olisi kokoomus Kepu teatteria kun läpi ahneet. Ek, MTK, vki ja asunto keinottelu huijjarit, ja pakolais bisnes keinottelu,yms ahneuden edustajat, keskustelee keskenään!
      Siinä ahneet jumalattomat haluaa itselleen lisää, haluaa eriyttävää tulon ja työn jakoa.
      Näin Suomi palaa lahtari ylimielisyys riisto valtioksi. Kokoomus Landia....

    • Jhjvvc

      Niin ei sairas hallitus mitään ole saanut aikaan. Täyttä kusetusta tuo työllisyysprosentti!

      • PieniPiruVasempaan

        Samalla tavalla aina on prosentit laskettu. 90-luvulla demarit kusettivat samoilla numeroilla :D


      • nähty-on
        PieniPiruVasempaan kirjoitti:

        Samalla tavalla aina on prosentit laskettu. 90-luvulla demarit kusettivat samoilla numeroilla :D

        Sieltä 90-luvulta tämä kusetus jo alkoi ja vain hullummaksi menee joten koskahan alkaa kansalle tulemaan mitta täyteen?

        Meno on kuin ryssänmaalla orjuutusta ilman palkkaa ja kusetusta päälle sekä rahat rikkaiden perseisiin yritystuilla ja maataloustuilla mutta työtön syyllistetään kun rikkaat palkkaavat vain ulomaalaisia halpiksia suomalaisten sijaan ja polkevat samalla suomalaisten palkatkin pohjamutiin.

        Mitä tekevät liitot...eivät yhtään mitään, samaa paskasakkia sielläkin ja juonessa mukana...ei tarvita salaliittoteorioita kun kaikki tekemättä jättämiset näkyy kaikesta toiminnasta täysin läpi.

        Herroille suojiksia ja herrojen pennuille normiduunit isin suhteilla, siinä teille nykysuomea.


    • Ttt8

      Ihmetellyt kyllä miten tyhmiä työttömät ovat kun ei minkäänlaisia järjestäytymisiä. Eikun kaupungintalolle ottamaan kaupunginjohtajaa niskasta ja hieman patistelemaan niin luulisi töitä alkavan löytyä.

      • Tulonjakomalli

        Työttömät ei ole uhka, niin massa työttömyyttä voidaan ylläpitää.
        Hallinon ahne eliitti oikein vielä herjaa ja haluaa leimata työttömät saastaksi, Niin ei niistä koskaan nousisi uhkana rikkaalle ahneille.
        Tämä on sitä kokoomus Kepu SDP luokkasysteemiä....


      • Tulonjako
        Tulonjakomalli kirjoitti:

        Työttömät ei ole uhka, niin massa työttömyyttä voidaan ylläpitää.
        Hallinon ahne eliitti oikein vielä herjaa ja haluaa leimata työttömät saastaksi, Niin ei niistä koskaan nousisi uhkana rikkaalle ahneille.
        Tämä on sitä kokoomus Kepu SDP luokkasysteemiä....

        Rikkaat puhuu asioista, joista eivät tiedä....,
        Mutta Tuloa ja työtä ei oikeasti haluta jakaa.
        Ahneus ja ahne eturyhmille jako jättää osan kansaa ulkopuolelle.
        Ahneet ja naivit päättäjät tuhlaa rahaa pakolaisturismi korruptioon ,, yms..
        Ek, MTK, asunto keinottelu, vakuutus, pankki korruptio on syvällä rakenteissa!


    • PhyllisTyps

      No mutta, kun syyllistä tarvitaan, joten jotta yhteiskuntarauha ei rikkoudu, menetellään asiassa vallitseva palkkatyöpaikkapula eli työttömyys siten että asian seuraus eli työttömät ovat ne jotka leimataan syylliseksi kaikkeen negatiiviseen mikä siihen liittyy, ja asian varsinaiset aiheuttajat eli työnantajien annetaan ymmärtää että ovat puhtoisia kuin vastasatanut lumi, ja viattomia kuin juuri silmänsä auksiseet koirapennut, siis itseasiassa että viattomampaa tai syyttömämpää kuin suomalainen työnantaja ei ole olemassakaan eikä varsinkaan tässä mailmassa missään. itse jeesuskin oli paatunut sakilainen suomalaiseen työnantajaan verrattuna.

      Siksi meidän onkin perustettava kirkko jossa Jeesuksen ja neitsyt Marian ja kukaties jopa profeetta Mohamedin sijaan palvotaan täydellisyyttä eli suomalaista työnantajaa, Ja se palvonta tapahtuu parhaiten siten että mene ja tarjoa hälle työvoimaasi ja palkkaa älä tahdo, sillä suomalainen työnantaja toki keksii sille rahalle autuampaa ja parempaa käyttöä kuin sinä syntinen.

      No muta, kun tarkemmin ajattelee niin tuo uskontohan on jo, ja toimii työkkärin kautta. Ja mitä profeetta Mohamediin tulee. niin hänenhän sanotaan olleen täydellinen ihminen, hän siis tavallaan oli ensimmäinen ikäänkuin suomalainen työnantaja. Jospa emme perustakkaan uutta kirkkoa vaan uuden islamin lahkon. Palvontamenot kumminkin smat kuin yllä eli ilmasityötä ja mahdollisimman paljon.

    • tapukka

      Tehkää kansalaisaloite mikä kieltää lailla vuokratyö firmojen toiminnan.50 000 ääntä tulis perin nopeaa.Vaalit on kohta käsillä.Siinä olis arkaadiamääen runkuilla pakko-ottaa asiaankantaa.Jos meinaavat tulla valituks.Kyllä meinaan tulis niitä oikeita TYÖPAIKKOJA jos toi aloite menis läpi.Loppuis vihdoin ja viimein toi firmojen kusetus.

      • PieniPiruVasempaan

        Onko sulle tarjottu töitä, kun olet noin hätääntynyt?

        Onneksi ei tarjottu lääkärin hommia, muuten olisit kieltämässä ne :D


      • tapukka

        Se koira älähtää mihin kalikka kolahtaa.


      • Reiluttyötjapalkka

        Vuokratyö, välitystominta, yms. Keplottelu ja vedätys seis,, ja työ sutenöörit , työnvuokraus, paritus, tulisi tehdä rikolliseksi toiminnaksi.
        Ja suoria työsuhteita on suosittaa, esim työn sivukulut puolittaa Los.


      • HelvetillistäTouhua
        Reiluttyötjapalkka kirjoitti:

        Vuokratyö, välitystominta, yms. Keplottelu ja vedätys seis,, ja työ sutenöörit , työnvuokraus, paritus, tulisi tehdä rikolliseksi toiminnaksi.
        Ja suoria työsuhteita on suosittaa, esim työn sivukulut puolittaa Los.

        Juuri nämä keinottelu ja työ sutenöörit tulee kieltää.
        Orjavälitys seis.
        Ja ahneen vedätyksen ja keinotteluun tilalle reiluja työsuhteita, reilua palkkaa.


    • työtönpuhuu

      No minäpä kerron työttömänä mikä on ongelman nimi.

      No ongelma on siinä, että työnantajat ei palkkaa. ei kutsu työhaastatteluun mol.fi vai mikä te pelvelut nykyään. . Otetaan vain johkin työkokeiluun. Sinne olen tervettullut ja sopumus paperi lyödään kyllä sitten nenän alle jos ei tarvitse palkkaa maksaa, mutta sitten kun kysyt työkokeilun lopussa palkkatyötä ei käy vaan uusi kokeilja tilalle.

      Pallkatyötä saattaa kyllä joskus saadakkin, mutta se kestää 3kk jonka jälkeen olen taas samassa tilanteessa, Ongelman nimi on siis se, että vakituisia työpaikkoja on hyvin vähän tarjolla.

      On siis aivan turha valittaa, että menkää töihin jne. Ei voi mennä jos ei työnataja kutsu esedes haastettteluun. En minä voi siis päättää, että menen tonne. Kyllähän minä voisin mennä vaikka heti Tes palkalliseen vaiktuiseen työhön jos joku työnantaja tarjoaisi sinne työsopimuksen, Kun ei tarjoa en voi mennä.

      • Ahneudenkuvaa

        Pula palkasta, ja rehellisistä työpaikoista vallitsee suomessa
        Mutta julkisuudessa pyöritetään vasta propaganda uutisia, ja valmistaudutaan vaaleihin, väärentäen tilastoja ja tilastointi kikkailu pelillä..
        Tätä on jatkunut jo 1990 lähtien....


    • alfred11117

      Minusta on parempi perustaa esim. joku osuuskunta ja työttömät työllistavat itsensa ja jakavat voittoa. EI MITÄÄN ORJIA JOHONKIN KUSETTAJALLE. TAI OMA YRITYS. Moni maaahanmuuttaja alkaa yrittäjaksi koska maahanmuuttajilla on Suomessa kielen takia viel vaikeampaa. Tulkkaus-käännöshomia ei vaati niin iso rahaa alkuun. Vaan kielikokeet ja todistukset, tietokone puhelin..ei muuta. Ihan omanimiyrittajana on minusta parasta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2531
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe