Yli 50v saati 60v työnhakijat, mistä töitä?

Kyykytetty

Avoimia työpaikkoja on nyt tarjolla paljon, eli hakemuksia voi/pitäisi lähetellä... MUTTA, minun ikäisenä (60v) kaipaisin noihin avoimen työpaikan ilmoituksiin maininnan myös siitä, että myös iäkäs huomioidaan/ voi tulla valituksi, sillä nyt tuntuu todella turhauttavalta laittaa hakemuksia päivästä toiseen, eikä niihin edes vastata.

8

361

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • en_keksi

      Ikävä tosiasia on se, että ikärasismia esiintyy rekrytoinnissa jatkuvasti. Eläkeiän nosto on täysin turhaa, sillä 50- ja 60-vuotiailla ei ole kysyntää työmarkkinoilla. Pitää olla nuori ja dynaaminen.

      Näin siitä huolimatta, että eräs saksalaistutkimus totesi joitain vuosia sitten, ettää viisikymppinen on erittäin hyvä työntekijäehdokas: on kokemusta ja elämäsen tuomaa viisautta. Lapsetkin ovat jo muuttaneet kotoa pois eli ei tule lasten sairastelun takia työpoissaoloja. Viisikymppinen on myös sitoutuvamaa sorttia kuin 20-30-vuotias: nuoret hakevat kokemuksia ja siirtyvät nopeasti työpaikasta toiseen. Viisikymppinen haluaa pysyvyyttä.

      Aloittajalle sanon kuitenkin, että yritä nyt vaan sinnikkäästi vielä jonkin aikaa hakea töitä. Käy, jos mahdollista, paikan päällä näyttäytymässä ja kysy töitä face-to-face. Voihan vaikka edes jokin lyhyt määräaikaisuuspätkä irrota. Tsemppiä!

      Ei tämä työnhaku nuorillakaan silti helppoa ole: pitäisi olla alle 30-vuotias viisikymppisen työkokemusmäärällä ja parilla tutkinnolla...

      • Hmph_

        Nuori=parikymppinen. Kolmikymppinen on jo ikäloppu, ei mitään asiaa enää työmarkkinoille. Lisäksi parikymppisen pitää jo olla hankkinut alan työkokemusta, mielellään jo 5 vuotta, ei ikinä mitään hanttihommia vaan pitää olla suhteilla päässyt jo suoraan mahdollisimman nuorena parempiin töihin. Jos ei ole suhteita, se on vähän voi voi. Lisäksi pitää olla mies ja hetero, autot ja muut kiiltävät kulissit, naisilla ei ole mitään asiaa työmarkkinoille.


    • paskaa.kaikille

      Suomi on paska maa ja erittäin paska suhtautuminen on yli 50 vuotiaille työnhakijoille.
      Ollaan mekin sitten paskoja ja letään työkkärin rahoilla eläkkeelle saakka ja haetaan vain ruoat kaupasta vaikka rahaa ei olisikaan.

    • EiKarenssia

      Yli 50 v työttömät pitäisi päästää eläkkeelle, jos haluavat.
      Ne jotka ovat työpaikkansa saaneet pitää olkoon töissä, jos haluavat ja homma sujuu.

      Yli 50 v työttömät pitäisi vapauttaa te-toimiston palveluksista, jos haluavat. Ei enää pakkoa osallistua kyykytys kursseille ja koulutuksiin. Saisivat hakea tuke te-toimistosta, jos haluavat.

      • Terveenä_eläkkeelle

        Olen kanssasi samaa mieltä... Muistaakseni mm. Ranskassa on yksi "eläkkeelle" pääsyn ehto 45-työvuotta... meilläkin lentäjät ja armeijan palveluksessa olleet pääsevät kait jo 25-palvelusvuoden jälkeen eläkkeelle... No, kansanedustajista ei tässäkään yhteydessä kannata mainita mitään... taitaa kaksi kautta 12-vuotta riittää


    • Järkeä_tähänkin

      Onko kukaan yli duunari 50v saanut työpaikkaa suomessa (Kansanedustajan "työtä" ei lasketa)? Eläkeikää pitää laskea ja "päästää" sitä kautta nuoria sorvin ääreen, heillä on elämä edessä ja paljon ostettavia asioita kuten: asunto/auto/vaatteita/kenkiä/jne., tosin asunto taitaa olla ainoa, joka tehdään "kotimaassa", joskin ulkolaisten rakennusmiesten voimin.

    • Oulun_mies_

      En ole vielä pahemmin hakenut töitä mutta aktiivimallin takia pitää yrittää.
      Jos ikäsyrjintä estää töihin pääsyn niin keskustelupalstoilla valittaminen ei paranna tilannetta.
      Annan itse yrityksille palautetta nettisivujen kautta ja jos tilanne ei yhtään muutu paremmaksi niin lopetan asioinnin kyseisessä yrityksessä.Pyrin myös käymään sellaisessa parturissa,kaupassa ja muussa liikkeessä jossa on enemmän vanhempia työntekijöitä.
      50-60 vuotiaat ovat suuria ikäluokkia joten meidän rahan käytöllä voi vaikuttaa asioihin.Kannattaa laittaa boikottiin ikäsyrjintää harjoittavat yritykset.
      Voisin aivan hyvin työllistää ikäisiäni jos vastaavasti minut työllistettäisiin.Aktiivimalli vaatii vähintään 18 tuntia työtä.
      Mielestäni työelämän ulkopuolelle jääneiden kannattaisi myös perustaa yrityksiä ja käyttää myös itse niiden palveluja.Tuskin taksi- tai muun yrityksen perustaminen on ylivoimaisen vaikeaa.

    • Miksi-ihmeessä

      Ikärasismia on myös se, että työnantaja joutuu maksamaan enemmän työnantajamaksuja yli 50 vuotiaasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      145
      2435
    2. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      403
      2043
    3. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      34
      1928
    4. Hauskaakin jopa...

      Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
      Sinkut
      233
      1300
    5. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      110
      1210
    6. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      119
      1149
    7. Vanhemmalle naiselle

      Aikataulu muutos. Ensi viikolla pistetään asia vireille. Ei juhannukseen asti aikaa. Kannatti valehdella!
      Ikävä
      56
      1083
    8. Koen, että minua tavallaan vainotaan

      Kyllä minä vain satun tietämään, että täälläkin on joitain serkun kaiman kummeja jotka kiusaavat minua. Lisäksi sairas n
      Ikävä
      124
      1054
    9. Jos et kaipaakaan minua täällä

      Niin miksi sinua ehkä häiritsee se, että minä kaipaan sinua? Miehelle.
      Ikävä
      11
      1047
    10. Herätänkö minä sinut itkullani nainen

      Kysyn tässä kun kaipuun aallot lyövät ylitseni ja ihmettelen missä olet toivoessani, että olisit tässä vierelläni. On va
      Ikävä
      25
      908
    Aihe