Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kesälomalla privanumeroon tulevat työpuhelut

enosaasanoaei

Olin siis kauan kaivatulla kahden viikon kesälomalla. Kesähessu aloitti meillä työharjoittelijana (3kk) ja jatkoi kesätöissä. Opetin hänelle töitä siis käytännössä 4-5 kuukautta ennen lomaani, josta kuukauden verran tehostetusti, että pärjää. Tämän lisäksi tein ohjeita pällityyliin kuvakaappaukset ja nuoli, että paina tätä, sitten tätä jne. Kaikesta oli ohjeet, joita myös tein kauan. No annas olla, kun loma koitti. Kesähessu soitti ja laittoi viestiä ekalla viikolla neljänä päivänä. Tokalla viikolla 2 päivänä. Ihan sellaisista asioista, mitä sen olisi pitänyt osata itse päätellä. Moni sanoi, että älä vastaa jne. Mitä siinä olisi voinut sitten tehdä? Odottaa kaaosta kun palaa töihin.
Mitä voisin tästä jälkikäteen vaatia? Lomapäiviä lisää? Mitään kesälomafiilistä ei tullut missään vaiheessa, koska työasiat pyöri mielessä koko ajan. Miten ne olisikaan päässeet unohtumaan, kun töistä otettiin yhteyttä koko ajan.

Olisiko tietoa mitä työlaki tällaiseen sanoisi, tai miten esitän asian pomolle, joka on yrittäjä. Pieni firma ja minä teen siellä lähestulkoon kaiken näkyvän työn. Etukäteen ei tietenkään ole sovittu mistään takapäivystyksestä tai tällaisesta, että näin usein otetaan yhteyttä. Ymmärrän, jos kerran olisi otettu, että oikea hätätilanne ja päläpälä. Ideoita vaatimuksiksi?

3

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VyönLöysääminen

      Tottakait se sellainen ottaa kupoliin ja pännii, kun on ansaitulla lomalla ja pitää työasioista vääntää. Loma ei ole silloin lomaa. Ohjeiden tekeminen toiselle ihmiselle ei ole helppoa. Kaikki eivät ole hyviä opettajia/valmentajia vaikka itse hallitsee asiat mennen tullen. Sitä kuitenkin tekee alitajuisesti ohjeita ja tulkintaa itsellensä. Näkee tutut asiat omien silmiensä läpi. Ajatukset eivät siirry kuvakaappauksiin vaikka niin itse vankasti uskoo. Kuvakaappaukset ja niiden kertoma tarina yms. ovat itselle varmasti pässin lihaa, mutta toiselle ne voivat olla silti kapulakielistä hepreaa.

      Harva firma 2 viikossa menee kaaokseen. En oikein jaksa uskoa sellaiseen. Taidat olla täydellisyyteen pyrkivä luonne. Perfektionisti. En nyt tiedä vaatimusten pöytään lyömisestä. Enempikin keskustelu siitä miten edetään on paikallansa. Myös se miten kesähessun ja sinun ajattelusi saadaan synkronoitua paremmin toimivaksi. Nyt teidän kahden rattaat pyörivät aivan irti toisistansa. Pyörineet jo alusta alkaen eri tavalla. Tökkii. Tieto ja taito eivät siirry. Uskoisin että kesäkaverilla vielä pahempi V-olotila. Hän on ollut ihan kuutamolla pitkään. Hätääntyy kaikesta. Ethän vain ole mikromanageerannut häntä liikaa. Se tekee ihmisestä säikyn ja aloitekyvyttömän.

      Ihmettelen nyt kyllä yhtä juttua " Miten esitän asiat firman yrittäjäomistajalle ?" Luulisi teidän kahden työsuhteen yms. olevan täysin toimiva liitto, kun olette yhdessä vuosikausia olleet kuin paita ja peppu. Vai onko niin ettette milloinkaan ole asioista kunnolla puhuneet ja vääntäneet.
      Uusi kaveri on kaiketi tarkoitus vakinaistaa? Hän ottaa jotain sinulle kuuluvia helpompia tehtäviä hoitaaksensa. Se ei ole helppo paikka jos olet itse vastannut tähän asti kaikesta operatiivisesta tekemisestä. Löysää vähän vyötä. Se on oma etusi.

      • enosaasanoaei

        Kiitos kommentista! Olen itsekin äitiyslomasijainen ja vasta vuoden ollut talossa. Meillä firman kommunikointi on ihan alkeellista. Pomo ei tiedä oikeastaan kenenkään työstä juuri sen enempää. On vaan saanut sitoutuneet ja osaavat tyypit niitä hoitamaan ja luottaa, että homma hoituu. Jos ei hoidu, tulee huutoa :D Onneksi en ole joutunut siihen pisteeseen.

        Työtä on itselle ihan liikaa ja puun ja kuoren välissä tietäen, että tämän uuden ihmisen kapasiteetti tai persoonalliset avut eivät riitä ihan kaikkeen, mutta nääntyen itse työtaakan alle, sanoin, että voisi jatkaa. Uuden tyypin opettaminen taas veisi multa työaikaa ja voimia. Toisaalta sitten taas virheiden korjaaminenkin vie aikaa ja pännii. Olisinko sitten saanut ihka uuden työparin työkkärin listoilta - tuskin. Ja jokaisen pitää oppia ja antaa siihen tilaisuus.

        Perfektionisti... Taitaa olla siihen taipuvaisuutta, kyllä. Tykkään myös haastaa itseni ja oppia uutta ja saan siitä onnistumisentunteita, kun vaikka saankin jonkin projektin onnistumaan. Näin itsenäistä hommaa en ole aiemmin tehnyt ja myönnän tykkääväni siitä, että olen tarpeellinen. Mutta liika on liikaa.

        Totta ehkä tuokin, että mikromanagerointi on ollut ehkä hieman liiallista. Olen tottunut siihen, että tuolla tietyt asiat vain pitää hoitaa piirua myöden oikein ja "pitää olla täydellinen" (vaikka en tällaisesta ajattelusta liiemmin oikeasti perusta). Tuossa työssä vaan myös näkee samantien (palaute asiakkailta), jos homma ei mene putkeen (tilaukset ja laskut mm). Oma työhistoria on jo niin erilaisia työtehtäviä sisältävä, että olen työitseluottamukseni kasvattanut. Uskon, että selviän ja opettelen, enkä hätkähdä vähästä. Tuo kesähessu on varsin kokematon työsaralla ja on ollut itselle opettelemista siinä, että mentoroi henkistä puolta. On pehmeän kannustava, mutta kuitenkin pitää vaatiakin, että opettelee kunnolla tekemään. Tunnistan samoja epävarmuuksia hänessä, mitä itse olen kokenut joskus. Mutta asenteella selviää ja itseluottamus kasvaa.

        Jotkut ihmiset eivät vaan ole käytännön ihmisiä :) Ja ehkä pelkäävät ohjelmia ja konetta. Eli vaikka on ns. pälliohjeet, ne eivät tosiaan avaudu. Tai vaativat niin paljon toistoa toiston perään, että siihen tottuu. Toki olen paljon miettinyt sitä, että mitä ohjaajana olen tehnyt huonosti, jos toinen ei ole oppinut. Sama, kun syytän helposti enemmän johtoa kuin työntekijöitä huonosta tuloksesta. Johtajien tehtävä on johtaa työtä ja ihmisiä, jotta pääsisivät tulokseen. Toki tavoitteetkin pitäisi olla ensin määritelty.

        Nyt kun lomat on ohi ja syksy alkaa, on aika katsoa työtehtävät ja niiden hoitamiset. Täytyy itsekin miettiä, mitkä hommat tulisivat tämän uuden hoitoon ja mihin suuntaudun ja kehitän enemmän itse.

        Mutta että lisälomapäiviäkö on turha enää itkeä? :D


    • Anonyymi

      Älä vastaa lomalla työpuheluihin. Kun soitellaan turhasta. Työpaikka ei mene nurin. Hätätilanteet on eri juttu. Työntekijässä on jotain vialla ,jos ei osaa koulutuksesta huolimatta tehdä työtä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2444
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1798
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1591
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1525
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1488
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      88
      1305
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe