Kuukausipalkka/ loma

TyhmäKysymys

Neuvokaa tyhmää... aloitan työt huomenna kuukausipalkalla n. 1900 e, palkanmaksu on joka kuun viimeinen päivä, yksityinen palvelualan tes. Mietin vaan miten nuo lomapalkat lomarahat menee? Tiedän että saan ens kesälle 16 pvää lomaa mutta entäs loman jälkeen? Jos esim. Pidän loman elokuussa, saan heinäkuun palkan yhteydessä lomapalkan, eikös niin? Ja kun elokuussa menen takaisin töihin niin saan elokuun palkan yhteydessä lomarahan, eikös niin?

Mutta kuinka paljon se kuukausipalkka on elokuussa? Onko se normipalkka tuo 1900 euroa vai tehdäänkö siihen jotain vähennyksiä?

5

210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Palkanlaskijatar

      Loma-ajalta et tietenkään saa kaksinkertaista palkkaa. Eli jos lomapalkka maksetaan ennen lomaa, se luonnollisesti vähennetään seuraavasta palkanmaksusta. Tämä on tärkeä pitää mielessä, ettei joudu pulaan loman jälkeen.

      Nykyään yleensä palkka maksetaan säännöllisesti, eli lomapalkkaa ei makseta etukäteen. Näin pysyy tulot tasaisina.

      Lomarahan maksamisessa on eri käytäntöjä. Selvitä itsellesi oman työnantajasi käytäntö ensi vuonna, kun lomakausi lähestyy.

      Katso myös, kannattaako sinun pitää kaikki 16 päivää lomaa elokuussa vai pitäisitkö vain 11 päivää ja loput 5 päivää säästät pidettäväksi talvella vaikka joulun tai pääsiäisen tienoilla.

    • TyhmäKysymys

      Eli saisin heinäkuun palkan yhteydessä 3116 euroa, (1900 1900/25*16) ja elokuussa saisin vain 684 euroa (1900-1216) sekä lomarahan sitten joskus?

      • Hiphei

        Saat joka kuukausi kuukausipalkan, siitä vähennetään verot. Lomapalkan suuruuteen en osaa sanoa, mutta ei sitä muista kuukausista vähennetä. Lomapalkka maksetaan lomalla olo ajalle. Lomarahan maksuajankohta riippuu työpaikasta ja toteutettavasta työehtosopimuksesta. Lomarahan suuruus riippuu myös palkasta eikä sitäkään vähennetä muiden kuukausien palkasta. Joka kuukausi saat siis sen tietyn kuukausi palkan, sinun tapauksessasi siis sen 1900 -verot (katso verokortistasi veroprosentti ja vähennä se kuukausipalkasta. Palkasta vähennetään myös muut pakolliset työeläkemaksut tms. Etsi oman alasi työehtosopimus, sieltä löytyy mitä maksetaan ja milloin sekä minkä verran.


    • Googlaillen

      Esim. marava-alalta: Työntekijä saa sopimuksensa mukaisen kuukausipalkan myös vuosiloman ajalta. Loma-ajan päiväpalkka saadaan jakamalla lomalle lähtiessä voimassa oleva kuukausipalkka luvulla 25. Päiväpalkka kerrataan ansaittujen lomapäivien määrällä.

      Peruskuukausipalkan pohjalta laskettu vuosilomapalkka tasataan seuraavana palkanmaksupäivänä. Työntekijä saa siten niiltäkin kuukausilta, joina lomaa pidetään, peruskuukausipalkkaa yhtä paljon kuin jos olisi töissä.

      Vuosilomapalkkaan lisätään lomanmääräytymisvuoden aikana maksettujen lisien ja sunnuntaityökorvausten summasta 9 % tai 11,5 % työsuhteen kestosta riippuen.

      Lomaltapaluuraha on 50 prosenttia lomapalkasta.
      Lomaltapaluuraha maksetaan loman päättymistä seuraavana palkanmaksupäivänä.

      Muilla aloilla on suunnilleen samalla tavalla. Lomalla jakaja saattaa olla toinen ja limarahan maksupäivä, mutta loman johdosta ei saa muuta ylimääräistä rahaa kuin lomarahan.

      https://www.pam.fi/wiki/lomapalkka-ja-lomakorvaus-marava-alalla.html

      • Googlaillen

        Sorry. Ennakoiva tekstinsyöttö teki tepposia. Ymmärtänet silti viimeisen kappaleen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1455
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe