Aikuinen mies asuu vanhemmillaan

nainenvain

Olen itse 25 vuotias nainen ja tutustuin tuossa heinäkuun aikana erääseen 28 vuotiaaseen mieheen. Tavattiin nettitreffi sivustolla ja keskusteltiin sitten siellä useita päiviä ja myöhemmin myös whatsapissa.
Mies on työssäkäyvä ja kertoi taloudellisen tilanteen olevan kunnossa. Myös hänen luonteensa ja ulkonäkönsä miellytti ja päädyttiin sitten tapaamaan erääseen ravintolaan. Hän tarjosi minulle ruoan ja oli muutenkin hyvin kohtelias koko ajan. Siinä syödessämme hän kertoi, ettei ole ikinä seurustellut tai ollut naisten kanssa. Vähän ihmettelin kun kaikin puolin mukava työssä käyvä mies. Kertoi myös harrastavansa lenkkeilyä ja kuntosalia, mikä oli mukava asia, koska harrastan niitä itsekkin.

Treffit päättyi hyvin ja pian suunniteltiin uutta tapaamista. Utelin voisinko tulla käymään hänen luonaan, mutta mies vastasi, että hän tulee mieluumin minun luokseni. Ei siinä mitään hän tuli, mutta hänen lähtiessään kerroin, että haluaisin seuraavaksi tutustua hänen kotiinsa. Yritti vähän vastustella, mutta kertoi, että voin tulla seuraavana päivänä ja antoi osoitteensa. Seuraavana päivänä menin ja huomasin, että talo oli iso valkoinen omakotitalo ja pihassa oli kaksi autoa. No koputin oveen ja arviolta joku yli 50 vuotias mies tuli avaamaan. Esitteli siinä itsensä ja kertoi olevansa tapaamani miehen isä. Eli selvisi, että hän asuu vanhempiensa luona. Kahviteltiin keittiön pöydän ääressä ja hänen vanhempansa istuivat meidän kanssa siinä.
Selvisi, ettei ole tosiaan asunut koskaan omillaan ja että hän asuu kotona, koska helppo työmatka ja haluaa kerätä kunnolla rahaa säästöön. Ei ole kuulemma vielä ihan heti muuttamassa pois. Hänen vanhempansa kyselivät minulta kaikenlaista mahdollista kuten työpaikkaa, koulutusta, perhettä ja tulevaisuussuunnitelmia, mutta myös henkilökohtaisempia asioita kuten aijempia suhteita ja kirkkoon kuulumista. Jotenkin tuntui, että olin vain hänen vanhempiensa haastattelussa ja tapailemani mies oli muutamaa sanaa lukuun ottamatta melko hiljaa. Kiinnitin myös huomiota kun hänen äitinsä yhtäkkiä sanoi hänelle että istuppa nyt selkä suorassa ja kunnolla ja myöhemmin patisti häntä hakemaan vieraalle eli minulle lisää kahvia. Tuli mieleen, että noin puhutaan lähinnä pienille lapsille eikä melkein 30 vuotiaalle miehelle.

Vierailu ei kestänyt kovin kauan, koska minua alkoi ahdistamaan ja kerroin, etten kerkeä olla kauan. Nyt olen sitten miettinyt millaiseen mieheen olen oikein tutustunut. Kaikki vaikutti alkuun hyvältä, mutta tuo vanhempien luona majailu ja hänen vanhempansa asenteet häiritsee liikaa. Kertoivat, että mitä sitä suotta kiirehtii omilleen. Jotenkin tuli tunne, ettei vanhempansa tahdo päästää hänestä helpolla irti (ainoa lapsi kun on) ja että yrittävät mahdollisimman hyvin selvittää olenko sopiva nainen juuri hänen puolisokseen. Ehdottivat myös, että jos hyvin menee niin voidaanhan me kokeilla yhdessä asumista kun suhde on mennyt tarpeeksi vakavaksi.

En oikeen haluaisi, että tuon ikäinen mies muuttaa minun luokseni suoraan vanhemmiltaan kun ei ole minkäänlaista kokemusta itsenäisestä asumisesta. Olen itse asunut kuitenkin omillani jo 20 vuotiaasta asti. Lisäksi hän oli niin omituinen kotonansa verrattuna muihin tapaamisiin. Ravintolassa ja minun luonani keskusteltiin normaalisti, mutta hänen kotonansa istui vain melko hiljaa kun suu kävi vain vanhemmillansa. Lähdettyäni sieltä pisti hän kuitenkin whatsapissa viestin minulle että "sori eikai vanhempani liikaa kyselleet" ja nauruhymiö vielä perään.

Mitä pitäisi tehdä tällaisen miehen kanssa? Mietin johtuuko kokemattomuus suhteista hänellä juurikin tuosta. Itsellä ei oikein ole enää innostusta pitää minkäänlaista yhteyttä, mutta mies kuitenkin melko aktiivisesti yrittää viestiä laittaa ja kysyy voisiko tulla taas minun luo. En haluaisi olla tylykään. Jos olisi omillaan asunut niin todennäköisesti olisin yhä kiinnostunut.

88

1730

  Vastaukset

  • Itsekin vastaavassa tilanteessa kyllä miettisin, että millainenkohan tuo on, että osaako tehdä kodissa kotitöitä ja hoitaa asioita. Kuitenkin, mielestäni sinun ei kannata tuon kokemattomuuden ja vanhempiensa luona asumisen estää suhdetta. Voit tarkkailla tilannetta, voihan aivan hyvin olla, että hän on hyvä mies, ja vaikka ei osaisikaan kaikkia kodinhoitoon liittyviä asioita, voi hän oppia. Mitä tulee tuohon omituisuuteen vanhempien läsnäollessa, niin eikö ole aivan normaalia. Jos vanhemmat ovat sellaisia vahvaluonteisia tenttaajia, niin olisin minäkin aika hiljainen. Siinä näkyy perhedynamiikka.

   Toivottavasti asia sinulle selviää.

  • Ymmärrettävä reaktio..Kuulostaa uskovaisperheeltä tuo.
   Jätä poika kasvamaan ja kirjottele vaikka minulle...Haen nuorempaa tyttöystävää ja voit olla varma, että minun asunnollani saadaan olla rauhassa, eikä tartte vanhempien kahvipöytään päätyä tentattavaks ekalla tapaamisellaan.
   Kirjotteles, niin katotaas jos natsais..Lähäretääs vaikka viettään iltaa jonnekkin päin Suomee.

   • Kertoo tyyppi joka on "elämäntapasinkku" lol


  • Tuossa ole mitään ihmeellistä, jos ei ole parisuhteessa niin miksi asuisi yksin kalliisti.
   Muutama vuosi vanhemmilla työssäkäyvänä säästää ison pesämunan ensiasuntoon.
   -eri asia on 40+ nössykit jotka loisii tappiin saakka äidillään, nämä hylkiöt pitäisi lähettää Pohjois-Koreaan työleirille miehistymään.

   • Tuossa on kovinkin paljon ihmeellistä :D


   • itsenäinenJussi kirjoitti:

    Tuossa on kovinkin paljon ihmeellistä :D

    Äitin tissiä imeskelevä aikuinen mies on pelle.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Äitin tissiä imeskelevä aikuinen mies on pelle.

    Ei välttämättä pelle. Voihan olla päänsä viinalla lahottanut vajakki kysymyksessä.


  • Kaverihan on jo 28 vuotias! Aika nössykkä minun mielestä.

   • Ehei. Aivan normaalia.
    Itse olen 60v työtön mies.
    Asun äitin kanssa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ehei. Aivan normaalia.
    Itse olen 60v työtön mies.
    Asun äitin kanssa.

    Normaalia sinun mielestäsi. Tissipoika.
    Pullasorsa.

    ..


  • Jo vuokra on 700 ja asuu vanhemmilla niin säästää 9500 euroa vuodessa kun otetaan huomioon vuokrat ja sähkö ja vesimaksut. Itse asuin vanhempien luona 28 vuotiaaksi asti ja säästin 60 tonnia,.
   60 tonnilla ostin asunnon eikä ole velkaa lanttiakaan eikä lainaa

   • 700 ei riitä, koska tulee ruokakulut yms.


   • Kakkossmiess kirjoitti:

    700 ei riitä, koska tulee ruokakulut yms.

    Kyllä minä omat ruuat ostin


   • Ja äitin ja isin pikku mussukka sai asua ilmaiseksi kotona vaikka kävi töissä....


   • 40mies kirjoitti:

    Kyllä minä omat ruuat ostin

    0stit omat ruuat? Puhut paskaa.
    Söit äitisi tissiä.


   • Kannattaa asua koko elämänsä äidillä. Pääsee helpommalla.


  • Tämä ketju on tavallaan turha...Aloittaja katsoo tuota poikaa alespäin ja se tarkoittaa aina 100% varmuudella sitä, että jatkoa on turha odottaa.

  • Mies on ihan keskenkasvuinen. Tulisi olemaan raskas kumppani, koska ei osaa käsitellä vastoinkäymisiä itsenäisesti vaan odottaa muiden ratkaisevan ongelmat. Luiskaan vaan ja uutta putkeen.

   • Tarina itsessään kuulostaa sangen epäuskottavalta ja keksityltä jutulta.

    Mutta yleisesti ottaen, ihmisen asumisjärjestely ei sinänsä kyllä kerro paljoakaan ihmisestä. On lukemattomia syitä, jonka vuoksi ihmiset joutuvat välillä asumaan jos jonkinlaisissa oloissa.


   • monenlaistasitä kirjoitti:

    Tarina itsessään kuulostaa sangen epäuskottavalta ja keksityltä jutulta.

    Mutta yleisesti ottaen, ihmisen asumisjärjestely ei sinänsä kyllä kerro paljoakaan ihmisestä. On lukemattomia syitä, jonka vuoksi ihmiset joutuvat välillä asumaan jos jonkinlaisissa oloissa.

    Vaikuttaa kunnon mieheltä. Äidin komennettavasta sinun on helppo totuttaa omiin tapoihisi ja voisitte elää omanlaistanne elämää. Tietenkään ei kannata mennä hänen vanhempiensa kanssa asumaan.Jos hän on kodin ulkopuolella on ollut kaikin puolin mukava, miksi epäillä . Kyllä meistä varmasti moni muukin käyttäytyy vanhempiensa kanssa eri tavoin. En itse ainakaan hylkäisi mahdollista hyvää puolisoa. Ei ole ainakaan mikään pelimies, joita suuri osa tuntuu olevan nykyisin


   • Miten niin ei osaisi käsitellä vastoinkäymisiä ?Jos miehellä on hyvä työpaikka, eikö se kerro jotain. On hän elänyt myös kodin ulkopuolella, opiskellut todennäköisesti ym. Ei kyseessä kuitenkaan ole vanhempiensa elätettävä.


   • Tunnen yhden 60v tollukan, asuu äitinsä kanssa.
    Tarinat kuin pikkupojalla.
    Nämä pellet kannattaa kiertää kaukaa.


   • aurinkorannat kirjoitti:

    Miten niin ei osaisi käsitellä vastoinkäymisiä ?Jos miehellä on hyvä työpaikka, eikö se kerro jotain. On hän elänyt myös kodin ulkopuolella, opiskellut todennäköisesti ym. Ei kyseessä kuitenkaan ole vanhempiensa elätettävä.

    Näistä nössöistä tulee ensin mieleen
    työtön juoppo tai mt-kuntoutuja.


   • ... pullasorsa joka ei laita tikku ristiin.
    Vein roskapussin kun äiti käski.


   • monenlaistasitä kirjoitti:

    Tarina itsessään kuulostaa sangen epäuskottavalta ja keksityltä jutulta.

    Mutta yleisesti ottaen, ihmisen asumisjärjestely ei sinänsä kyllä kerro paljoakaan ihmisestä. On lukemattomia syitä, jonka vuoksi ihmiset joutuvat välillä asumaan jos jonkinlaisissa oloissa.

    Välillä vai vähän väliä.
    Selkärangaton mies ei muuhun pysty.


  • fiksu mies on ja hyvä säästämään.

  • Nykyään miehet osaavat raha asiatkin paremmin. Naisen tyytyminen sinkkuuteen.

   • Kuka muka sinkun raha-asiat hoitaa jollei sinkku ite.
    Olen sinkku ja mulla oma melkeen maksettu rivarinpätkä.
    Matkustelen ympäri maailmaa toisten sinkkujen kanssa ,mulla hyvä ammatti ja olen säästäväinen.


   • 3huonettajakööki kirjoitti:

    Kuka muka sinkun raha-asiat hoitaa jollei sinkku ite.
    Olen sinkku ja mulla oma melkeen maksettu rivarinpätkä.
    Matkustelen ympäri maailmaa toisten sinkkujen kanssa ,mulla hyvä ammatti ja olen säästäväinen.

    Matkustelet ympäri maailmaa ja samanaikaisesti olet säästäväinen??? Melko erikoinen yhdistelmä.


   • onhankombinaattio kirjoitti:

    Matkustelet ympäri maailmaa ja samanaikaisesti olet säästäväinen??? Melko erikoinen yhdistelmä.

    reppureissaajalta ja muuten seikkailuhenkiseltä ihmiseltä se käy


   • 3huonettajakööki kirjoitti:

    Kuka muka sinkun raha-asiat hoitaa jollei sinkku ite.
    Olen sinkku ja mulla oma melkeen maksettu rivarinpätkä.
    Matkustelen ympäri maailmaa toisten sinkkujen kanssa ,mulla hyvä ammatti ja olen säästäväinen.

    Rivien välistä luin hinurin.


  • Erikoinen on tämä aloittajakin. On jo heti ekoilla treffeillä kyselemässä, että voisiko tulla miehen luo kylään. Sietää vanhempien vähän kyselläkin taustoista.

   Se hyvä tässä on, että mies ei ole ainakaan pelimies.

   Aloittajaa kyllä varoittaisin, koska näillä palstoilla koko ajan naisia naukuu, että mies ei tee mitään kotona. Tässä on se vaara, että jos äiti on kolmekymppiseksi asti huolehtinut pojastaan, ei poika ole oppinut mitään.

   • No mielestäni kyllä, jopa hyökkäävä. Ja se että ei reagoi noin voimakkaasti pieneen poikkeamaan välittämättä jäädä katsomaan miten asiat oikeasti on. En minäkään olisi välittänyt kutsua naista vanhemmille kotiini. Eikö jo tuo kerro sen, et ymmärtää oman tilanteensa heikkouden ja mitä ulkopuoliset ehkä ajattelevat, vaikka asuukin tällä hetkellä siten syystä tai toisesta.


  • Voi hänhän on erittäin viisas .Ei tuhlaa rahojaan vuokraan ,saa ilman asustella kotonaan ,huolehtii vanhemmistaan samalla ja luultavasti tulee perii talon niin siinä asuessaan voi katsoa et talo ei pääse rapistumaan.Itsekseen muutto ei ole mikään tae kunnollisuudesta. Moni muuttaa omilleen sekö nyt on sitten kunnollisuuden merkki et juhlitaan seurustellaan monen kanssa sitoutumatta kehenkään Ottaisin mielelläni tälläisen jolla ei oo miljoonaa ex ystävää ja perhe srvot kohdallaan.

  • Minäkin asuin lähes 30-vuotiaaksi vanhempieni luona maatilalla. Olin jo ollut melko pitkään työelämässä, enkä todellakaan ollut ns. nössö, vaan työelämässäkin pikemminkin kovis.
   Tuollainen asuminen oli 70-80-luvuilla maalla normaalia. Tässä kotikylässäni asutaan noin vieläkin.

   • Jäi mieleeni kun töissä eräs suuri operaatio suunniteltiin tehtäväksi juhannuksen jälkeen. Sanoin, että ei se oikein käy, kun minulla on silloin heinätyöt. Siirretään sitten syksyyn, sanoi päällikömme, jotta saat heinäsi korjattua. Taisi tosin sanoa leikillään. Pelivaraa ajankohdalle kun oli.


   • Et sinäkään ole pitkälle päässyt.......


   • Nykyisillä vuokrahinnalla on ihan viisasta asua mutsilla muutaman vuoden.
    Sitten kun vielä nyysii kaljarahat vanhan äidin eläkkeestä, niin säästää pitkän centin.
    Minusta ei naiset välitä.


  • kuka on oikea, sen tuntee nopeasti

   kannattaa odottaa sen ainoan oikean ja sen mukana ahaa elämystä...
   tuliko ahaata?

   aika tapetilla

   esto - henkilökohtainen kunniahimo työuralla

   ainoa poika - kovat vaatimukset, ainoa lapsi - iso hätä
   toisaalta samat syyt - voimavaroja

   vanhemmat - tykkäys on tärkeä

   rakkautta voi luoda eikä etsiä valmista rakkaus pekettia
   rakkautta voi luoda tyhjästä itse
   sekin on itsenäisyyttä eikä tarvitse elää yksin

   ravistelevin kokemus? synnytys
   arvokkain kokemus - vanhemmuus

   haloo?

  • Asun itse maalla ja täälläpäin tuo on ihan tavallista eikä se tarkoita että ihmisessä olisi jotain "vikaa" tai olisi "mammanpoika" jne. Ihan tavallisia ihmisiä kun muutkin, älyllisestikin. Eivät vaan ole nähnyt syytä muuttaa pois? Miksi pitäisi...

   • Siks kun elämässä lähdetään siitä, että aikuiset ihmiset elättävät itse itsensä omillaan..
    Jos minulla olisi lapsia, niin haluaisinko syöttää laskuuni aikuisia +20v ihmisiä..No en.
    Täysin luonnoton juttu..ja älyllisesti siten, että asia pitäisi kyllä jokaisen ihan itse ymmärtää. Harvemmin vanhemmatkaan mielellään sitä ääneen sanoo ja pyytää painua helvettiin täältä.


   • Niinpä maalla tuo on ihan normaalia,jos isot tilukset niin poika auttaa maatilan töissä. Minusta tuossa nyt ei ole mitään ihmeellistä. Fiksu ja työssä käyvä mies, joten kannattaa tutustua vielä.


   • CamelBoots kirjoitti:

    Siks kun elämässä lähdetään siitä, että aikuiset ihmiset elättävät itse itsensä omillaan..
    Jos minulla olisi lapsia, niin haluaisinko syöttää laskuuni aikuisia +20v ihmisiä..No en.
    Täysin luonnoton juttu..ja älyllisesti siten, että asia pitäisi kyllä jokaisen ihan itse ymmärtää. Harvemmin vanhemmatkaan mielellään sitä ääneen sanoo ja pyytää painua helvettiin täältä.

    Vanhempien tehtävä on kasvattaa lapsensa niin, että elättävät itsensä aikanaan. Lienee tavallista, että aikuinen lapsi osallistuu kuluihin tuloillaan etenkin vanhempien ollessa peeaa. Jos taas vanhemmilla on hyvä taloudellinen tilanne eikä kalliista harrastuksia, he mielellään jakaa omansa lapsensa kanssa (kenenkä muun?).

    Joku entinen työkaveri asui vanhempiensa kanssa ja kertoi, etteivät vanhempansa pärjäisi rahallisesti ilman hänen maksuosuuttaan. Aikanaan sitten rakensi poikaystävän kanssa talon muualle. Siinä vaiheessa ikää oli jo kai 40v. Lapsia heille ei suotu, sisaruksilla lapsia oli.


   • CamelBoots kirjoitti:

    Siks kun elämässä lähdetään siitä, että aikuiset ihmiset elättävät itse itsensä omillaan..
    Jos minulla olisi lapsia, niin haluaisinko syöttää laskuuni aikuisia +20v ihmisiä..No en.
    Täysin luonnoton juttu..ja älyllisesti siten, että asia pitäisi kyllä jokaisen ihan itse ymmärtää. Harvemmin vanhemmatkaan mielellään sitä ääneen sanoo ja pyytää painua helvettiin täältä.

    No toisaalta, mun tytär täytttää juuri 20 ja asuu varmaan vielä jonkin aikaa kotona. Maksaa minulle kuitenkin vuokraa . Ei ole onnistunut vielä saamaan kohtuuhintaista vuokra-asuntoa.


   • Yogamies kirjoitti:

    No toisaalta, mun tytär täytttää juuri 20 ja asuu varmaan vielä jonkin aikaa kotona. Maksaa minulle kuitenkin vuokraa . Ei ole onnistunut vielä saamaan kohtuuhintaista vuokra-asuntoa.

    No okei...Lauoin tuossa turhankin kovaa settiä tulemaan ja varmaan jos olisi omia lapsia, niin eihän niitä nyt tyhjännokkaan haluaisi työntää itseään myymään rahattomina.
    Itse en kyllä omilta lapsilta(jos niitä olisi) haluaisi lähteä vuokraa perimään..
    Nää on vähän hankalia juttuja, mutta varmaa on, että lapsista on suuri vastuu ja se ei pääty todellakaan siihen 18vuoteen...Eihän se perseaukisenakaan mitään herkkua ole maailmalle lähteä ja elää kädestä suuhun jossain murjussa..Ei hyvä sekään. Sinällään olisi hyvä tienata ensin kotona pesämunaa ja lähteä vasta muutaman vuoden kuluttua omilleen..


   • CamelBoots kirjoitti:

    Siks kun elämässä lähdetään siitä, että aikuiset ihmiset elättävät itse itsensä omillaan..
    Jos minulla olisi lapsia, niin haluaisinko syöttää laskuuni aikuisia +20v ihmisiä..No en.
    Täysin luonnoton juttu..ja älyllisesti siten, että asia pitäisi kyllä jokaisen ihan itse ymmärtää. Harvemmin vanhemmatkaan mielellään sitä ääneen sanoo ja pyytää painua helvettiin täältä.

    Jos äiti sanoisi vässykkä-pojalleen mitä ajattelee turhakkeesta. Voisi pojulle tulla pisu pököö.


  • Kannattaa muuttaa sinne... tulee säästöä ja vanhemmat pian kupsahtaa tai muuttaa pois.

  • Kaappihomot usein asuvat äitillä vielä vanhemmalla iällä.
   Naiset ei kiinnosta ja ei vain uskalla tulla ulos kaapista, usein takana muutama "kulissisuhde" jossa womani tajunnut tilanteen ja lähtenyt kiitämään.
   Nämä kaappimiehet kehuskelevat vielä naissuhteillaan, vaikka kaikki tietää mielikuvitusnaiset.

  • Me tapasimme melkein 40v sitten, samantapaisissa perheissä oltiin kasvettu iäkkäiden vanhempien lapsina. Oltiin molemmin puolin 20v ja asuttiin vanhempien luona. Rahatilanteeseen se auttoi, ostin oman asunnon ja perustettiin perhe 10v myöhemmin. Tuo keittiötaitojen olemattomuus oli molemminpuolista enkä vieläkään nauti köksäilystä yms. Mieheni on kätevä ja osaa tehdä kaikennäköistä autojen ja rakennusten kanssa, vaikkei alan ihmisiä olekaan.
   Lapset tuli kuitenkin ruokittua ja hoidettuakin ja nyt ollaan jo isovanhempiakin.
   Ehkä onnistut kasvattamaan tuosta miehestä hyvän kumppanin itsellesi. Kysele vaan, osaako tehdä ruokaa t. osaako huoltaa vaatteensa. Ja tee selväksi, ettet sinä ole hänen äitinsä etkä tee ruokaa kuten äiti jne. Osaako mies vaihtaa auton renkaat yms.?
   Outoa, ettei mies tullut itse avaamaan ovea sinulle vaan isänsä avasi ja esittäytyi. Olisi mies voinut avata oven ja esitellä isänsä ja äitinsä.

  • Itsestä tuntuu, että tämä aloitus on keksitty. Miksi kukaan kirjoittaisi näin vielä tulilla olevasta treffikumppanistaan? Mitä jos mies lukee tämän täällä? Ei varmaan vaikea tunnistaa itseään.

   • Tuleeko mieleen, että on paljon ihmisiä, jotka eivät ole kuulleetkaan suoli24:sta saati käyneet lukemassa näitä juttuja? Työelämä ja oma elämä vie ajan ja energian.
    Vaikka mies lukisikin, miksei saisi lukea ja tunnistaakin itseään? Ap kertoo jutun ja ihmettelee eikä morkkaa tms. Tosin ap on ehkä muutellut juttua hieman, vaikka ikää lisännyt t. vähentänyt vuoden, pari.
    Kaikki nää jutut voi olla keksittyjä t. tosia, ei siinä mitään.


  • Saattaapi osata tuollainen mammanpoikakaveri kuitenkin kaikenlaista. Etenkin omatoimisesti sitä taloremppahommaa ja pihanlaittoa. Poikkeuksellisen tiukat vanhemmat, jotka vaativat tekemään kaikenlaista kotiduunia. Petissä ei makoilla kaiken päivää laiskana. Monet yksineläjämiehet sensijaan osaavat vain hankkia juttuja rahalla ja ovat käsistänsä todellisia tumpeloita. Viikonloppuna makoillaan puoleenpäivään asti. Raha palaa ja polttaa koko ajan taskussa omillaan asuvilla alle 30v poikamiehillä. Rahat loppuu ennen kuin uusi tili on pankissa. On nähty monta kertaa se tosiasia.

  • Miksi näet vanhempien kanssa asumisessa ongelmaa? Suurimmassa osassa maapalloa aikuiset lapset asuvat vanhempiensa - ja kenties vielä isovanhempiensakin luona niin kauan kuin perustavat oman perheen. Ellei perhettä perusteta, ei muuteta omilleenkaan. Tämä sama juttu pätee yhä Suomessakin, maalla etenkin, mutta myös muuten. Itsekin tunnen useita, jotka asuvat kaikki lähisuku yhdessäkoossa, neljässäkin sukupolvessa. Kukin tyylillään.

   Tunnen myös 35-vuotiaana avioituneen miehen... muutti silloin kyllä omilleen äitinsä luota 1. kertaa.Äiti jäi nyyhkimään kotiin. Elämä pilalla, lapsi hylkäsi... mm, kukin tyylillään.

   • Ei todellakaan ole normikäytäntö. Kyllä terve aikuinen lapsi pyrkii omilleen. Ei omia vanhempia pysty kestämään siinä niskaan huohottamassa... ihan tuhoon tuomittua yritellä parisuhteitakaan siinä tilanteessa. Itse ainakin nauroin räkäisesti moisille "miehille". Meillä asuu naapurissa n. 40-v. mies vanhan mutta hyväkuntoisen äitinsä kanssa, ja ei sitä kyllä millään pysty ymmärtämään. Toki ukko saa siinä ilmaisen asunnon ja siivous- kokkaus- yms. palvelut äidiltään. Mutta onhan se nyt ällöttävää. Siis todella. Työssä käyvä ja päällisin puolin OK mies.


  • Aikuinen lapsi voi hyvinkin asua vanhempiensa luona, ihan normaalikäytäntö oikeastaan. Yleensä se ei kyllä tarkoita sitä, että jo toisilla treffeillä tavataan kahvipöydässä, jossa vanhemmat ovat mukana, vieläpä etupäässä äänessä ja kyselevät tai pikemminkin "kuulustelevat" vieraalta asioita. Niinikään sekään ei ole ainakaan tavallista, ettei mies etukäteen kertonut asuvansa vanhempiensa kanssa.

   Minulla tuli kirjoituksestasi sellainen fiilis, ettei naiset kovinkaan kiinnosta miestä, ainakaan seksuaalisesti. Muutenhan tuon ikäisellä olisi jo hyvinkin takanaan vähintään yksi jonkinmoinen suhde. Mikäli mies on uskovaisesta perheestä, kuten vähän vaikuttaa, siellä seksuaalisuus, ja on usein aliarvostettua (homoja ei ole olemassa, ei ainakaan meidän poika/tyttö ole) ja säästetään avioliittoon. Seurustelu on turhaa, ellei sitä tee tositarkoituksella.

   Jos mies viehättää sinua, niin jatka ihmeessä tapailua. Sittenhän selviää millainen mies oikeasti on ja voitteko suunnitella yhteiseloa tulevaisuudessa.

  • Aloittaja itse halusi tuppautua miehen kotiin vaikka mies ensin vastusteli. Eli mies ei itsekään ollut ihan tyytyväinen siihen miten asui eikä halunnut sitä ja vanhempiaan naiselle heti esitellä.
   Nyt kun ninen sitten kuitenkin sai itsensä sinne kotiin hilattua niin ei näky miellyttänyt kun oli ne tenttaavat vanhemmat siina ja se on jotenkin tuon miehen vika vaikka mies halusi luoda suhteen kodin ulkopuolella ja vain naisen kanssa kahden.
   Eiköhän olisi hyvä että näkisitte nyt rauhassa aluksi muualla kuin miehen kotona että pääsette oikeasti tutustumaan toisiinne ja kuulet mieheltä itseltään että mitä hän elämästä ajattelee ja miten sen näkee ja kokee. Voi olla että mies nimenomaan haluaa pois kotoa mutta haluaa muuttaa jonkun muun kanssa yhteen sitten kun sieltä lähtee.

  • Nämä äitin kultamussukat ovat loistavaa aisuriainesta, johtuu olemattomasta itsetunnosta.

  • Tiedä sitten onko tämäkin näitä Suomi24:n toimituksen taas omasepittämiä juttuja, mutta jos tarina olisi tosi, niin tytön kannattaisi kiertää tuollainen kokematon vanhempiensa jatke aisuriaines kaukaa :)

   • Ja perusteesi oli ...


  • Mitä vikaa on asua, tuon ikäisenä vielä, vanhempiensa luona? Etenkin kun on helppo työmatka ja mies kertoo säästävänsä rahaa. Elämän realiteetit on aina hyvä ottaa huomioon. Usein pitää valita ei-niin-hyvistä vaihtoehdoista, jos tavoittelee jotain parempaa ja pysyvämpää. Tässä tapauksessa rahan säästöä.

   Kun rahaa on säästetty, voi ostaa oman asunnon. Vanhempien luona säästäminen onnistuu yleensä parhaiten. Samalla voi olla avuksi joissain asioissa vanhemmilleen. Vuokralla asuminen söisi säästämistä aikatavalla. Jos edullisimmin haluaisi asua, vaihtoehto olisi kimppakämppä. Epäilen, että sellainen olisi ko. nuoren miehen kauhistus. Tosin niin se on minulle, vaikken olekaan nuori mies, vaan aivan jotain muuta.

  • Vaikka mammanpoika ostaisi oman asunnon, ei hän siellä oikeasti asu vaan äiteellä.
   Asunto/talo on siksi, ettei kaverit/työkaverit tajua housuunkusevaksi äitin helmoissa roikkuvaksi paskahousuksi.
   Joskus saattaa viettää asunnossaan yön tai pari kaljakassin kanssa.
   Äiti tietenkin käy joskus siivoamassa nynnykin sikolätin.

   • Onpa ilkeämielinen, ruma kuvaus ja käsitys. Sekä pojasta että äidistä. On myös huolella unohdettu 28v miehen isä. Miksi on niin vaikea ymmärtää ihmisten erilaisuutta ja eri tilanteita? Ehkäpä olet itse kärsinyt äidinrakkauden puutetta. Ilmiselvästi kateutta piikikkäässä viestissäsi.


   • kyllikki_ kirjoitti:

    Onpa ilkeämielinen, ruma kuvaus ja käsitys. Sekä pojasta että äidistä. On myös huolella unohdettu 28v miehen isä. Miksi on niin vaikea ymmärtää ihmisten erilaisuutta ja eri tilanteita? Ehkäpä olet itse kärsinyt äidinrakkauden puutetta. Ilmiselvästi kateutta piikikkäässä viestissäsi.

    Kateutta? hehe
    Itse tunnen muutaman tuohon kuvaukseen sattuvan jo vanhemman sinkkupojan.
    Ei liity aloitukseen .


   • Eihän nämä välttämättä ole housuunpaskojia, voihan kyse olla jostain aivovauriostakin.

    Juoppo mielenterveyskuntoutuja esim.


   • 0tasonen kirjoitti:

    Eihän nämä välttämättä ole housuunpaskojia, voihan kyse olla jostain aivovauriostakin.

    Juoppo mielenterveyskuntoutuja esim.

    Juopon paikka ei ole äitin hyysättävänä vaan katuojassa paskat housussa.
    Tietää pilanneensa elämänsä lampaan luonteellaan.


  • Näitä mammelinpojuja on yllättävän paljon alemmissa sosiaaliluokissa.

  • Itse olen jo yli 40 ja asun edelleen äidin kanssa.

   1. Minulla on hyvin pieni palkka tienaan vain noin tonnin kuukaudessa, niin sillä ei paljon vuokria maksella. Saatikka siihen vielä päälle vedet sähköt ja ruuat.

   2. Teen kaikki pihatyöt joten niistäkään ei tarvitse äidin välittää mitään.

   3. Kuskaan äitiä kauppaan sun muille asioille, niin äiti saa senkin puolesta tahdonsa mukaan asua kotona.

   Joten mitä hävettävää siinä on?

   Mutta itse tuohon aloittajan aiheeseen. Nimittäin hän on kuitenkin jo 25 ja poika ystävänsä vai 3 vuotta vanhempi. Niin ihmettelen vain mitä hän ylipäätäsäkkään näkee tuollaisessa kakararassa. Että kannatais katella vähintään 10 vuotta vanhempaa miestä ellei halua lapsen hoitajaksi.

   • 28- vuotias on mielestäsi "kakara". Älä viitsi. Ikäsyrjintää pahimmasta päästä, jossa ihminen mitätöidään vain ikänsä vuoksi. Sehän se aikuismaista onkin...

    Ihan naurettava on myös ajatus "kannatais katella vähintään 10 vuotta vanhempaa miestä ellei halua lapsen hoitajaksi". Ikä on numero. Se ei kerro ihmisestä, ei edes miehistä, mitään muuta kuin kronologisen iän. Ikä puolestaan ei tarvitse hoitajaa, tai halua hoitajaksi.

    Vastaus ap:lle: se ei sinänsä ja yksin ole ongelma, että aikuinen lapsi asuu vanhempiensa kanssa. Ongelmaksi joissain tapauksissa (ei välttämättä) saattaa muodostua syy, miksi ja millainen aikuinen lapsi asuu vanhempiensa kanssa. Ja millaisia vanhemmat ovat.

    "Hänen vanhempansa kyselivät minulta kaikenlaista mahdollista kuten työpaikkaa, koulutusta, perhettä ja tulevaisuussuunnitelmia, mutta myös henkilökohtaisempia asioita kuten aijempia suhteita ja kirkkoon kuulumista."

    Tällaiset vanhemmat ovat rasittavia, joilla ei ole himpun vertaa tilannetajua. On varsin tylyä ja epäkohteliasta alkaa tentata tuolla tavalla - saati sitten vielä ensivisiitillä. Pelkästään se oli sietämätöntä, että olivat paikalla kokoajan. Terveellä tavalla sosiaalisia olisivat olleet, kun olisivat moikattuaan ja esiteltyään itsensä jättäneet teidät kahden kesken. Samoin se olisi ollut fiksua mieheltä kertoa etukäteen asuvansa vanhempiensa kanssa. Toisaalta vähänkin fiksumpi mies ymmärtää, että nainen ei välttämättä halua tulla kahville ollenkaan, mikäli etukäteen varoittaa asuvansa vanhempien kanssa.


  • Muuten vois asua vanhempien luona mutta itse miehenä päätin sinä päivänä kun 18v täytin että minua ei enää määräillä ja en ihan samana päivänä muuttanut mutta aika nopeasti. itse en ainakaan täysi-ikäisenä määräyksiä kuuntelisi pätkääkään ja se siitä.

  • Ei kuulosta oikein uskottavalta. Kukaan täysijärkinen aikuinen nainen ei tunge toisen kotiin itseään.
   Tuo jo yksistää kuulostaa huonolta provolta.

  • Jos mies on muuten miellyttävä, ja komeakin vielä, niin sinuna tapailisin ja katsoisin miten käy.
   Ei tuo vanhempien luona asuminen niin paha juttu ole, jos mies muuten on itsenäinen ja normaali.

   Itse olen tapaillut eronnutta miestä ja voin kertoa että pieleen meni! Mies oli katkera exälle, riiteli lasten tapaamisista, raha-asioista, ja kenelle hän mieltään ja tunteitaan purki? Minulle.
   Itse olen ollut aina vapaa ja päätin etten ikinä enää tapaile miestä jolla on "menneisyys".

   Jos siis mies on kaikin puolin normaali, hänhän on menneisyyden painolastista vapaa ja siksikin hyvä saalis. Eri juttu jos hänellä ei ole välit kunnossa vanhempien kanssa, jos he ovat määräilleet liikaa ja se on aiheuttanut traumatisoitumista pojalle.
   Jos taas välit ovat hyvät, sekin antaa hyvän ennusteen teille jos myöhemmin päätätte perustaa perheen. Uusioperheen kanssa taas tulee useimmiten mutkia matkaan.

   • "Itse olen ollut aina vapaa ja päätin etten ikinä enää tapaile miestä jolla on "menneisyys". "

    Minä puolestani katselin pitkän avioliiton jälkeen miestä, jolla olisi "menneisyys". Tarkalleen ottaen mieleiseni menneisyys. Olin silloin 45v tai jotain. Jossain vaiheessa yritin minua nuoremman miehen kanssa, jolla ei ollut lapsia eikä hän sellaisia kuvitellut haluavansa. Hänestä pikkulapset olivat kamalia ja isommat vähän siedettävämpiä. En halunnut jatkaa tämän herran kanssa, sillä itselläni on kolme lasta (olivat jo tuota isommat sarjaa). Eikä mies 35-vuotiaana ollut seurustellut kuin kerran ennen minua, parisen vuotta. Tämän jälkeen päätin, että etsin eronnutta miestä, jolla on lapsia. Ja hänellä on jonkunlainen terve suhde heihin. Hyvä mies löytyikin alta aikayksikön. En usko siihen, että kovin paljon löytyy miehiä 30v+ iän jälkeen, jolle parisuhde (ja seksi) oikeasti merkitsee mitään.


  • Jotkut asuvat Suomessakin vanhempiensa tai vanhemman kanssa. Etenkin silloin, kun vanhemmilla on tilaa ja persoonat jotenkin kohtaavat. Itse en olisi voinut kuvitellakaan asuvani vanhempieni luona. Mitta tuli täyteen paljon ennen kuin oli mahdollisuus muuttaa kotoa pois. Kun viimein pääsin, voi sitä onnenpäivää. Kaikilla ystävilläni ja sukulaisillani ei tosiaan ole näin. Monet sukulaiset/ystävät asuvat vanhemman/vanhempien luona vielä yli 50v. Joidenkin lapset ovat siis kasvaneet mummolassa. Ainoita vaikeuksia mitä olen nähnyt on se, että aikuisen lapsen erotessa pitkäaikaisesta puolisosta, voi omat vanhemmat vastustaa eroa enemmän kuin on tarve... Mutta sittten ajan kanssa sopeutuneet uuteen aikuisen lapsensa uuteen kumppaniin.

  • Aloittajalle voin kertoa, että itselläni on hyvin läheinen suhde äitiini, vaikka en asu vanhempieni luona. Se voi joillekin naisille olla ongelma, mutta tässä kotona asuvan miehen tapauksessa läheisyys vanhempiin menee mielestäni liiallisuuksiin, kun kerrot: "Ehdottivat myös, että jos hyvin menee niin voidaanhan me kokeilla yhdessä asumista kun suhde on mennyt tarpeeksi vakavaksi."

   Eihän miehellä ole ilmeisesti mitään omaa tahtoa, jos läsnä ollessasi vanhemmat puhuvat miehen tulevaisuudesta tähän tapaan. Vanhemmat saattaisivat jopa ehdottaa sitäkin, että sinä "tulevana vaimona" muuttaisit heille asumaan "koemielessä", niin näkevät sitten tulisiko sinusta kelpo vaimo heidän pojalleen. Mikä olisi ennuste tällaisen suhteen toimivuudelle sitten, kun löytäisitte oman kodin ja perustaisitte perheen?

  • "Ei tuo vanhempien luona asuminen niin paha juttu ole, jos mies muuten on itsenäinen ja normaali.
   "

   Hehe, "normaali muuten"
   Miten kehitysvammainen voi olla normaali. Näiden henkinen taso on 6-vuotiaiden.
   Jokainen lause päättyy "hihi"

  • Teuvo täyttää ensivuonna 50.
   Asuu vanhempiensa kanssa omakotitalossa.
   On vanhapoika ja ollut noin 10 vuotta eläkkeellä.
   Teuvo oli pahasti päihdeongelmainen.Nyt ei käytä päihteitä enää.
   Teuvo maksaa eläkkeestä ruokarahaa äidille.

  • Maaseudulla tuollainen yleistä. ITseasiassa myös sukulaismies asui vanhempiensa luona. Niin, että lopulta osti vanhempiensa talon. Sukulaisnainen puolestaan meni naimisiin miehensä kanssa, ja he asuvat edelleen naisen vanhempien kanssa. Tosin kun lapset syntyivät rakennettiin taloon lisäosa.
   Ystäväni on aina asunut äitinsä luona lapsuuden kerrostalokodissaan. Ystävän mies muutti aikoinaan heidän luokseen. Ja sama homma; lapset syntyivät - mummo oli lähellä aina.
   Nuo olivat vain pari esimerkkiä. Maailmalla on epänormaalia, että lapset muuttavat pois vanhempiensa luota. Etenkään elleivät edes ole naimisissa. Jos ovat, silloinkin pitää asua naapurissa, ellei vanhempien luo mahdu.

  • Enpä näe tuossa ongelmaa, jos on riittävän iso omakotitalo ja tulee toimeen vanhempiensa kanssa. Miksi turhaan maksella kalliita asumiskustannuksia jos pääsee halvemmallakin.

  • Miehen olisi ollut hyvä kertoa etukäteen ennen naisen kotiinsa tulemista, että hän asuu vanhempiensa kanssa. Nyt naisella on vedätetty olo, kun asia selkeästi salattiin häneltä.

   Tutustuminen tapahtuu aluksi kahden kesken ja kun suhde on edennyt vahvemmalle pohjalle on vasta vanhemmille esittelyn aika. Nyt tuo esittely tapahtui tutustumisen siinä vaiheessa, mihin nainen ei ollut ollenkaan valmis.

   Miehen olisi pitänyt kertoa asuvansa vanhempiensa kanssa, ja järjestää vähintään ainakin ensimmäinen käynti kotiinsa silloin, kun vanhemmat eivät ole paikalla.

   Eipä ihme ettei mies ole seurustellut, kun suhteen muodostuksen kanssa on tuollaista luontaantyöntävää kömpelyyttä.

  • Moikka,
   on lähipiirissä vähän samankaltainen tapaus. Eikä kyllä ole mikään nössö, mutta kotiasioiden (kuten talon siistinä pito) hoitaminen on aika hankalaa. Tosin sellaista se on monella miehellä, vaikka olisivat nuorempina muuttaneet pois kotoa, että ehkä se johtuu jostain muusta, kuten "miehen mallista" jonka saaneet.
   Aika pienestä säikähdit aloittaja.

  • No eihän nyt missään tapauksessa voi enää kotona asua ton ikäinen!! 22v. on jo siinä ja siinä. Kertoo, että itsenäistymistä ei ole tapahtunut. Jos on kunnon työ niin pystyy säästämään yms. vaikka asuisi omillaan. Sanoisin ihan reippaasti, että en pysty ottamaan vakavasti, kun asuu vielä äidin helmoissa. Monella tuon ikäisellä on jo monta lasta itsellä!

  • On ihan normaalia asua vanhempiensa tai vanhempansa kanssa. Etenkin kun kaikki osapuolet tulevat hyvin toimeen keskenään.

  • Oikeastaan tuo on fiksua asua vanhempien luona ja säästää rahaa. Jos miehellä ei ole tarvetta asua yksin, miksi hänen pitäisi muuttaa yksin asumaan ja tuhlata rahansa kalliisiin vuokriin? Ei se tee miehestä kädetöntä ettei ennen ole asunut yksin.

   Oikeastaan tuo yksinasumisen häiritsevyys on vain aloittajan päänsisäistä kuvittelua. Olettaa kaikenlaista ilman faktoja. Eri asia sitten jos mies oikeasti kädetön, ei osaa siivota, pestä pyykkiä, laittaa ruokaa. Mutta tämä ei ainakaan käynyt ilmi aloituksesta.

  • Peräkammarissa on hyvä olla, peräkammariin jäätiin sovinnolla...

  • Jotenkin jäi nyt sellainen maku kun näitä kirjoituksia vilkuilin että perimmäinen ongelma siinä pojan kotona asumisessa oli se että äitikin oli vielä hengissä ja asui siellä isän kanssa yhdessä!

   Ilmeisesti mitään ongelmaa ei olisi ollut jos aikamiespoika olisi asunut vain isänsä kanssa samassa osoitteessa?

   • Kyllä äiti ajastaan kuolee, nynnykki joutuu itse pesemään pyykkinsä.
    Naisia ei tälläiset miehet kiinnosta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä äiti ajastaan kuolee, nynnykki joutuu itse pesemään pyykkinsä.
    Naisia ei tälläiset miehet kiinnosta.

    Miksi täällä on niin ikivanhanaikaisia käsityksiä ja luuloja?
    Itse olen 57v. On kaikenlaisia kokemuksia eri ikäisten ihmisten erilaisesta elämästä, erilaisissa parisuhteissa (vähemmistöt mukaan lukien). Hyvin yleisesti ihmiset pesevät yksin omat pyykkinsä tai vuorotellen perheen pyykit. Jotkut siivoavat enemmän, jotkut vähemmän. Jos pyykin ja/tai siivouksen kanssa on puutetta, se johtuu usein mielen ongelmista. Ja näkyy myös yksinasuessa. Puute voi olla myös päinvastoin. Eli jossain perheissä yhden jäsenen mielen ongelmat näkyvät ylimitoitettuina, neuroottisesti tai jopa fanaattisesti. Joka paikkaa pitää puunata, pestä ja järjestää kokoajan. Sitä edellytetään sotilaallisesti, suorastaan väkivaltaisesti myös muilta perheenjäseniltä.


  • Hei... itse päätät mitä teet, mutta ehdottaisin antamaan mahdollisuuden, yrittämällä selviää. Hiljaa hyvä tulee.... Tuollaiset miehet ovat sanoisinko harvinaisia löytöjä. Niitä kunnollisia, hyviä miehiä. Vanhemmat vain huolehtivat... ethän sinä heidän kanssa suhteeseen ole menossa. Mitä pelkäät, sitäkö että löydät itsesi ja kenties uskosi? Tsemppiä!

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  • Talonrakentaja Perttu Sirviön Big Brother -voitosta tulee kuluneeksi 15 vuotta: Julkisuudesta oli suurta hyötyä, en lähtisi enää mukaan!
  • Vauvaa odottava Johanna Tukiainen: Äiti hillitsee shoppailuhimoa
  • Poptähti Madonna nähtiin ulkoilemassa ensi kertaa koronaviruksen aikana: liikkuu nyt kainalosauvan kanssa - kuvat!

  Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Britti kehuu Suomalaista terveydenhoitoa.

   MTV HS: Brittimies virui Suomessa viisi viikkoa tajuttomana hengityskoneessa – elämästä kamppailu juuri Suomessa oli onnekas sattuma Brittiläinen toi
   Maailman menoa
   112
   5560
  2. Stefan Thermanin firmaa haetaan konkurssiin

   Tuoreita kuulumisia: https://www.seiska.fi/Uutiset/Stefan-Thermanin-firmaa-haetaan-konkurssiin/1151960
   132
   2035
  3. Maskisekoilu riittäsi jo -STM!

   STM:n maskisekoilu vain jatkuu. Mitä ihmettä onkaan tapahtunut? Onko nyt menossa jälkien peittelyvaihe ja mielipiteitten hämärtämisprojekti? LUE TÄMÄ:
   Maailman menoa
   176
   1515
  4. Ketä kaipaatte?

   Sanokaa edes kaupunki tms. jossa hän asuu.
   Ikävä
   98
   1179