nopeasti uusi asunto

Mimmendaali

Hei. 15 v aviossa. Ei lapsia.Oma talo . Mies haluaa jäädä minä lähteä. Ongelma on koska en aio todellakaan mennä asumaan mihinkään ei mukavaan asuntoon.Meillä ei ole avioehtoa.Eli ymmärrän kyllä että kaikki menee puoliksi.Kysymys kuuluukin; Miten menettelen kun mieheni ei ole mitenkään valmis sopimaan mitään.Ja hän haluaa että minä poistun....mutta ei ymmärrä että en vaan lähde . Oletteko muutttaneet ja vuokranmaksu sitten takautuvasti teille vai mitä helv...tiä täs nyt pitäisi tehdä. Se on varmaa ettei sopuratkaisu tule kyseeseen.Kuullostaa varmaan aika hullulta.Mutta ko. mieshenkilö on kyllä näyttänyt mihin pystyy, Joten voiko rahaa, tai siis käyttää omia rahoja mikä on kiinni omaisuudessa ennen sitä kaikkea oikeusdraamaa, oman asunnon maksamiseen.Tai jos hankin asianajajan,niin eipä ole rahaa laittaa käteisenä heti. Miten ootte tomineet? Sekava viesti ,Mutta niin on sekavat ajatuksetkin.

5

283

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Onnea

      Helpoin tapa olisi, jos mies maksaa puolet asunnosta. Lisäksi omaisuuden jaosta kannattaa tehdä kirjallinen ositussopimus. Malleja on netissä. Muutamassa kuukaudessa löytyi toinen asunto. Erota kannattaa yhteistyössä.

      • roror

        Olipas hyvä neuvo ap,lle. Auttoi varmaan kovasti.


    • jotainmuutaa

      Jos ei tule sopua, niin käräjäoikeus päättää kumpi on enemmän asunnon tarpeessa ja päättää teidän puolesta.

    • Oikeuden kautta mentävä, valitettavasti, koska siinä voittaa vain asianajajat. Ehkä miehesi tulee järkiinsä, kun asianajajasi ottaa yhteyttä, koska sitten alkaa hänelläkin ne sataset vilistä.

      Halvimmaksi sinulle tulee, jos pystyt jakamaan talon oikeuden päätökseen asti. Jos muutat pois ja mies jää asumaan taloa, on mahdollista, että oikeus huomioi, että hän on asunut sinun kustannuksellasi siinä asunnossa ja saat siitä jonkinlaista hyvitystä.

      Jos olet todella pienituloinen, niin voit käyttää oikeusaputoimiston palveluita hyväksesi.

    • Eronnut_ja_karannut

      Varaa aika kuntasi oikeusaputoimistosta heti, koska siellä on ruuhkaa. Palvelun hinta riippuu tuloistasi. Pienituloiselle se ei ole kallis, suurituloinen taas voi palkata suosiolla yksityisen juristin. Oikeusaputoimistosta saat ohjeet, että miten tilanteen kanssa voi edetä esim. omaisuuden osituksen suhteen, sillä teidänhän pitää päättää, että haluaako jompi kumpi lunastaa talosta toisen ulos vai meneekö koti myyntiin. Myös muu omaisuus (auto, huonekalut, kodin elektroniikka, mahdolliset osakkeet ja pankkitilit) pitää jakaa.

      Normaali tie on se, että se joka haluaa suhteesta ulos, muuttaa vuokralle muualle. Kunnan asunnoissa ei välttämättä vaadita isoja vuokravakuuksia . Vuokravakuusrahat voit myös kerätä kasaan esim. myymällä jotain omaa omaisuuttasi, lainaamalla kavereilta tai vanhemmilta ja pyytämällä palkkaennakkoa työpaikalta. Pikavippiä kannattaa välttää. Rahat asunnosta tulee sitten vasta, kun asunnon toimenpiteistä on päästy sopuun, asunto myyty, siitä vähennetty velat, tehty ositus jne eli riippuen asunnon sijainnista ja kunnosta voi kestää jopa yli vuosikin ennen kuin rahat tulee asunnosta.

      Ikävä kyllä eroaminen on useinkin pirun kallista. Ei ihme, että moni jää roikkumaan huonoon suhteeseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      424
      1849
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      190
      1507
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1421
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      168
      1386
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1046
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      990
    7. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      966
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      119
      933
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      921
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      886
    Aihe