Avoin Kirje Paul Raja-aholle

mykkä-aasi

Kirjoitat kirjan (Ohittamaton Pyhä Henki) sivulla 201 näin:

”Otan mielelläni vastaan palautetta, koska kirja sisältää myös omia pohdintojani käsiteltävästä aiheesta. Sähköpostiosoite: paul.raja-aho (at) svk.fi. ”

Koska privaattitasolla palaute ei ole ilmeisesti (?) tullut perille, sopiiko palaute tätä kautta?
Myös, koska kirjasi on Julkinen tuote, julkinen koettelu ja arvostelu on loogista ja normaalia. Sellaista julkista (Raamatun Sanalla koettelua) voit lukea seuraavilla foorumeilla:

https://keskustelu.suomi24.fi/t/15355082/ohittamaton-ohitettu
https://keskustelu.suomi24.fi/t/15359680/onko-jumala-ja-jeesus-pantu-quotvirkavapaalle
https://keskustelu.suomi24.fi/t/15357748/ohittamaton-pyha-henki
https://keskustelu.suomi24.fi/t/15355097/ohittamaton----ohitettu-jeesus

Em:n lisäksi kirjastasi on keskustelua mm. Suomi24 helluntailaisuus foorumilla.

Vastaamisen velvoitetta ei tietystikään ole!

Tässä avoimessa kirjeessä esillä nyt eräs kirjan tekstiosio. Kyseessä ei ole liene jokin ”oma pohdintasi”, vaan Julkisessa kirjassa esitetty Julkinen väite! - Sellainen, joka ehdottomasti kaipaa kritiikkiä! Kirjoitat sivulla 174 näin:

”Et voi olla parhaalla mahdollisella tavalla Pyhän Hengen ohjauksessa ilman aktiivista seurakuntayhteyttä.” (**)

Kysymyksiä:

1. Kelpaako aktiivisen seurakuntayhteyden paikoiksi seuraavat seurakunnat?
Katolisen kirkon seurakunta, ortodoksinen seurakunta, ev.lut. Seurakunta, juutalaisten srk? Entä Helluntaikirkko, siitä erkaantuneet helluntaisuerakunnat? Baptisi-srk, metodisti-srk, adventti-srk, citykirkon seurakunnat, One Way? Kelpaako mielestäsi aktiiviseen srk-yhteyteen Kansanlähetys, Evankeeliset, herännäiset, lestadiolaiset? Ja kumpi niistä haaroista: Vahoillislestadiolaiset vai ne toiset? Entä Pelastusarmeija? Kelpuutatko sen? Entä mormonien tai Jehovan todistajien seurakunnat?

2. Voisitko täsmentää asiaa? Kelpaako Sinulle nuo mainitut seurakunnat, vai onko Vapaakirkko-seurakunnat ainoa paikka Suomessa, jossa voi olla ”parhaalla mahdollisella tavalla Pyhän Hengen ohjauksessa”?

Sitten, lisää…

Kun väität kuten lause (**) niin voisitko antaa vastauksen myös seuraaviin. Olivatko alla luetellut Raamatun henkilöt Pyhän Hengen ohjauksessa, vaikka heiltä puuttui väittämäsi ”aktiivinen” yhteys?

A) Mooses? Oli pitkän aikaa Midianin erämaassa.. . ( 2. Moos 2:15-22)

B) Elia? Oli noin 3 vuotta erämaassa, yksikseen… ( 1 Kun 18:1)

C) Johannes Kastaja? Oli erämaassa erakkona siihen saakka kun aloitti n. 30 iässä julkisen tehtävänsä. ( Luuk 1: 80)

D) Apostoli Johannes? Oli vangittuna Patmos-saarella, ei aktiivista srk-yhteyttä. (Ilm 1:9)
Väität, ettei voi olla parhaalla mahdollisella tavalla Pyhän hengen ohjauksessa ilman aktiivista srk-yhteyttä. Väitätkö siis, etteivät nuo Raamatun ihmiset olleet Pyhän Hengen ohjauksessa?
Mooses, Elia, Johannes Kastaja, apostoli Johannes? (Yleensä uskovat tietävät ja tunnustavat, että he olivat kyllä Jumalan Hengen asioilla!)

-------------------------------------------------------------------------------

Eli, opetat Pyhän Hengen asioista siten, että opetuksessa on vakavia ristiriitoja Raamatun Sanan kanssa! Nostat seurakunnan (vapaaseurakunnan?) sellaiseen asemaan, jota Raamattu ei tue. Nostat ihmiskeskeiset menettelyt relevanteiksi. Esimerkiksi näin:

”Pyri saamaan arvio omasta hengellisestä elämästäsi seurakuntasi pastorilta, mentorilta tai seurakuntasi vanhimmilta.” ( Sivu 200)

Herää kysymys:
* Entä jos pastori itse on eksytyksen hengessä?
* Entä jos ”mentori” (sellaista mentoria ei Raamattu tunne!) on harhautunut itse, ei tunne eikä tottele Raamatun sanaa?
* Entä jos vanhimmistokin on pois poikennut Terveen Opin tieltä?

Tarkoittaako opetuksesi mennä ”ihmisten luokse arvioittamaan hengellistä elämää” sitä, ettei Raamatun Sana ja aito Pyhän Hengen johdatus ole pätevä? - Että tarvitaan tiettyjä auktoriteetteja kuin Pyhän Hengen ”apulaisiksi”? Konsulteiksi, päällepäsmäreiksi?

Mitä Jeesus opetti: (siitä toisessa viestissä)

26

4094

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mykkä-aasi

      (jatkoa aloitukseen)

      Mitä Jeesus opetti:

      ”Mutta kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen. Sillä se mitä hän puhuu eri ole hänestä itsestään, vaan minkä hän kuulee, sen hän puhuu ja tulevaiset hän teille julistaa.” Joh 16:13

      ” Mutta Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä on lähettävä minun nimessäni, hän opettaa teille kaikki ja muistuttaa teitä kaikesta, minkä minä olen teille sanonut.” Joh 14:26

      Lopuksi

      Tässä asiapaketti tällä kertaa. Kirjasi antaa aihetta vielä moneen koetteluun (Raamatun sanalla).

      Nostat ihmiset ja ihmistason menettelyt yläpuolelle kaiken, ohitse Raamatun terveiden opetusten.
      Nousee käsitys, ettei Jeesus Kristus Herramme olekaan seurakunnan Pää (niinkuin Paavali opettaa, Efe 4:11-16, Kol 1:18) ettei Pyhä Henki voisi toimia Vapaaseurakunnan (?) ulkopuolella?

      Voiko Ihminen vangita Pyhää Henkeä, panna Rajoja, aitauksia? Joh 3:8, 1 Kor 2: 10-16.
      Voiko jokin seurakunta olla Pyhän Hengen ”neuvonantaja”? Sellaiseen rooliin srk-taso on nostettu kirjassasi, toistuvasti. Ikäänkuin Jumala, Herramme Jeesus Kristus, aito Pyhän Hengen voima tarvitsisi ihmisiä ”apulaisiksi”? Ikäänkuin – ettei Jeesus Kristus kykenisi lampaitaan auttamaan, varjelemaan, johdattamaan?

    • Kyreneläinen

      Saa nähdä, vastaako Raja-aho ylläolevaan. Tunnen vapaakirkollisen reagoimattomuuden ja yhtään en ihmettele vaikka ei vastaisikaan. Se on tämä vapaakirkollisten heikkous, ettei kommentoida eikä oteta kantaa. Näin on ollut jo pitkän aikaa. Vapaakirkko menee johtajansa ruorissa eteenpäin täyttä höyryä, kuin Titanic muinoin neitsytmatkallaan.

    • cccccc

      Olet oikeassa Kyreneläinen!

      On erittäin todennäköistä, ettei Raja-aho vastaa? Hän tuntuu korottaneen itsensä kuin pylväspyhimykseksi (?) - jonka ei tarvitse reagoida kenenkään kritiikkiin! Mutta se ei olekaan relevantti seikka?

      On olennaista, että edes jotkut heräävät! Ottavat käteensä Raamatun, UT:n opetukset, ja... mitä?

      Paulin kirja (Ohittamaton Pyhä Henki) kun kätkee sivuilleen niin monitahoista "harhaa" ja sivuraiteille manipuloitua "opetusta" - ettei siitä voi olla vaiti? Ei tuppisuuna!

      Terveen opin ja sielujen pelastuksen asia edellyttää, että jotkut ottavat kantaa? Tietenkään sellaisia ruotojen siivoajia ei hevin löydy? Kollegiaalisesti kumarrellaan toinen toistaan? Ei oteta kantaa!

      Seurakunta? Kenen se on? Ihmisten liikelaitos? Vai Herran kallista omaisuutta?
      Paavali Apt 20: 28. Nykyisin - varsinkin ns. vapaissa suunnissa on se ilmapiiri, että "voidellut johtajat" ovat valtiaita, herroina hallitsevat maksavaa laumaansa!


      Lisää arviointia Paul Raja-ahon kirjasta
      Ohittamaton Pyhä Henki.

      Kaksi osaa 6.8.2018
      aiheista "voitelu", seurakuntaoppi, evankelioiminen?
      Mitä niistä?
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15355082/ohittamaton-ohitettu#comment-94572271

    • ohimeni

      Kun luin tuon Raja-Ahon kirjan nimen, Ohittamaton Pyhä Henki...
      niin tuli kuva, että onkos Raja-Aho koettanu ajaa niinku moottoritiellä hengen ohitte? Ja niinku koettanu kilpailla, jotta pääsis ohittaan? Mut tyhmä homma. Kun tunnen sen tyypin yli 40 vuoden takaa kun se oli joku yömajan vaksi hessassa Kalevankadulla, niin tuli että sillä on noussu pahasti hattuun ja se on ylpistyny jostaki? Toivottavast järki palaa ja se oikea henkikin, nyt se on sekopäisyydessä.

    • vaikeneminen

      Yleiseen sivistykseen kuuluu, että asianomainen ottaa kantaa, jos Hänen Oikealla nimellään esitetään asialliisia kysymyksiä ja kommentteja? Eikö?

      Tasavallan Presidenttikin ottaa kantaa hänestä kirjoitettuun Kirjaan!
      https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/paljastuskirja-fortumista-tuli-tasavallan-presidentin-yhtio-niinisto-en-ole-painostanut-mitaan-tahoa-tai-henkiloa-fennovoima-paatokseen-liittyen/7031208#gs.G7WmkaM

      Mutta? Ilmeisesti vapaakirkkolaiset johtajat ovat niin Korkeita Ihmisiä, ettei he piittaa?
      Kuten tämä P.R-A, entinen Arkki-Vapiksen Johtaja?

      Okei. Sitten kantaa otetaan muualla ja muuten (julkisesti) - mutta asianosaisille on annettu Ensin Mahdollisuus!

      JK. Vaitolo tulkitaan yleensä myöntymisen merkiksi? Siis Kirjasta Ohittamaton Pyhä henki kirjoitetut arvostelut on Kirjan Tekijä P. R-A hyväksynyt.....?

    • vaikeneminen--

      Ei tietenkään P.R-A ole ottanut kantaa, ei millään foorumilla, paitsi että ... mutta sanottu on, arvosteltu on, koeteltu on, niinkuin Raamattu kehottaa. Ei ihmistä, vaan SITÄ OPETUSTA, jota Paul esittää.

    • MaailmanMatti

      Patmoskin flirttailee toronto ilmiöön osallisten henkilöiden ja tahojen kanssa. Radio Patmoksen aamushow Satu ja Markku pitkänlinjan helluntaiseurakunnan jäseniä isä ja tytär eivät tee mitään pesäeroa tahoihin joissa toronto ilmiölle tyypillistä uuskarismaattista liikehdintää tapahtuu. Käsittääkseni tämä Markku Vuorinen on merkittävä henkilö Helsingin Saalemissa ja hänen kannanottojaan radiossa asioihin voidaan tulkita jollain tasolla helluntailaisten virallisena näkemyksenä asioihin. Vapaakirkko ja helluntailaiset tekevät ja ovat vuosia tehneet tiivistä yhteistyötä joten jollain paikkakunnalla helluntaiseurakuntaan kuulunut saattaa muuttaessaan asuinpaikkakuntaan liittyäkkin vapaakirkkoon ja toisinpäin.

      Luin sarinblogi nimistä blogia siinä oli mielenkiintoista asiaa uuskarismaattisuuteen liittyen joka on eksytystä hyvin pitkälle.

    • kp098

      Kiitos Jumalalle, totisten uskovien Hengen silmät ja aistit ovat toimineet, ja erittäin monet ovat sanoutuneet eroon sekä torontolaisuudesta, ja muista äärikarismaattisista eksytyksistä.
      Tv7 ja radiodei - edustavat näitä hapattuneita juttuja, mutta on uskovia jotka eivät koskaan katso ja kuuntele näitä "seka-asioita". Niin säästyy monelta. Bisneskristillisyys (tv7 ja radiodei) eivät pärjää ilman tuloja, ja siksi sinne "soppaan" sopii kaikkea mistä Jeesus sanoisi: PYSY EROSSA! Tämän ajan sotkut eivät selviä monelle, koska Terve Raamatun Sana on sivuutettu ja raamatut jääneet pölyttymään sinne ja tänne. Juostaan ihmisten ja ilmiöiden perässä (jonka Jeesus kielsi). Usko kasvaa ja vahvistuu? Miten? Syömällä sitä Sanan Leipää, joka on koeteltua lajia. MIksi juokset pika-annosten ja tartuntaa tuottavien julkkisten perässä? Mikset seuraa Jeesusta, vahvistuen Raamatun Sanasta.

      PYHÄ Henki on se Opettaja, joka avaa Sanan salaisuudet! 1. Joh 2:26-27, Joh 14:26
      PH johdattaa Jeesuksen seuraajaksi, tottelemaan ja kulkemaan Hänen perässään!

    • pari_vastausta

      En ole Raja-aho. Mutta joitain itsestäänselviä asioita voin vastata hänen puolestaan, vaikken asiasta ole hänen kanssaan keskustellutkaan.

      Aloitusviestin kysymykset 1 ja 2 ovat hieman omituisia... Raja-aho ei varmasti ajattele, että vain Vapaakirkko olisi paikka, jossa voisi olla parhaalla mahdollisella tavalla Pyhän Hengen ohjauksessa. Ja sitten taas toisaalta mormoneita ja jehovantodistajia ei tavata pitää kristittyinä, joten tuskinpa hän niihin ryhmiin ketään olisi johtamassa.

      Ja sitten: tietysti on aina poikkeuksellisia profeettoja ja näiden profeettojen poikkeuksellisia elämänjaksoja. Mutta tuskin se mihinkään muuttaa Uuden Testamentin opetusta, että Jumala on suunnitellut seurakunnan Kristuksen ruumiiksi, jossa jäsenet ovat yhteydessä toisiinsa. Joskus Jumala voi syystä tai toisesta siirtää meidät enemmän eroon toisista uskovista, mutta se ei ole kuitenkaan uusitestamentillisen seurakunnan perusolemus. Perusolemus on yhteys toisiin uskoviin.

      Tässä nyt oli jokseenkin itsestäänselviä vastauksia joihinkin aloituksessa esitettyihin kysymyksiin.

      • Anonyymi

        Perusolemus on yhteys kaikkiin toisiin, eläviin uskoviin! Globaalisti, ja paikallisesti.
        Mutta mitään srk-pakkoa, siis velvoitetta "kuulua" johonkin kristilliseen ryhmään! Lahkoon, jopa eriseuraan.

        Totiset elävät uskovat on "yhtä" - yli kaikkien srk-tunnuksien!! Jokaisella paikkakunnalla KAIKKI elävät uskovat muodostavat Krituksen ruumiin.

        Taas kuolleet , luopiot, nimikristityt, tekohurskaat? Sellaiset?

        Jeesus tunnistaa vain elävät uskovat. HÄn tietää missä he ovat.

        Olkoot vaikka erämaan kaukaisimmassa kolkassa!

        Ylitys Herralle?


    • Anonyymi

      Aloitus oli hyvä ja aiheellinen.
      Ei pidä korottaa jotakin "seurakuntaa" esim. Vapaakirkkoliike...
      joksikin takuulaitokseksi uskon säilymiselle!

      Uskon alkaja ja täyttäjä on Jeesus Kristus. Jos usko nojautuu ihmisiin, uskonnollisiin ryhmiin, miten käy kun sellaiset kytkökset katkeavat?

      Nyt covid-viruksen vitsauksen myötä ovat ns. seurakunnat pitkälti rajoituksissa.
      Eri puolilta kuuluu uutisia, kuinka uskovat ovat peloissaan, paniikissakin, kuinka moni on ahdistunut, usko horjuu. Kun ei olekaan ihmisten porukkaa pönkittämässä uskoa! Ja? Jeesus on ollut sivuroolissa pitkään, seurakunnissa. Ihmismeno, ihmisvoimin on sanellut tahtia.

      Onnellinen se, joka on rakentanut uskonsa Kristus-kalliolle, Raamatun sanan varaan. Matteus 7. luvun loppuosa...

      JK: Kristuksen aitoon ja oikeaan surakuntaan kuuluvat kaikki elävät Jeesuksen uskovat! Nekin, jotka eivät "kannata" mitään suuntaa, eivät liputa minkään kristillisen järjestön mukaan! Jeesus tuntee kyllä jokaisen elävän lampaansa!

      Kristuksen ruumiin PÄÄ on Jeesus itse. Ei minkään srk:n pastori, pappi, piispa eikä muu!

    • Anonyymi

      Kommenttia:

      Joku kirjoittaa tässä edellä:

      "En ole Raja-aho. Mutta joitain itsestäänselviä asioita voin vastata hänen puolestaan, vaikken asiasta ole hänen kanssaan keskustellutkaan."
      -------------------------------------------

      Kommenttia:

      Ei kukaan voi vastata toisen aikuisen puolesta! Eihän Paul R-A ole holhouksen alainen?

      Aloitus koski Raja-ahon kirjan sisältöä ( kirja Ohittamamaton Pyhä Henki)

      On korrektia - yleensä - että ITSE kirjan kirjoittaja kommentoi ja vastaa, jos hänen teostaan arvostellaan!

      Mutta ellei hän vastaa? On nähtävä että hän pitää itseään niin kaiken yläpuolella, ja hänen kirjansa on niin "koskematon" tekele, ettei sitä saisi koetella?

      Näin on nyt nähty. Paul R-A ei ole ottanut kantaa kirjansa teksteihin.

    • Anonyymi

      Vuosia on kulunut. Raja-aho ei enää hehkuta "tuli-sielu-oppia"? Mutta muutoin ei näytä olevan korjausta niihin vääristyneisiin "oppeihin" joita esittää?

    • Anonyymi

      Kun googlaa Paul Raja-ahon nimen, niin kuvahaussa nousee kymmenittäin hänen kuviaan. Lieneekö mies narsistinen? Pitääkö olla noin paljon naamakuvia? Eikö vähempi riittäisi?

    • Anonyymi

      No, ehkä nää saarnamiehet ovat pitkälle narsistisia? Nauttivat kun kuvia vilisee?

    • Anonyymi

      Ilmeisesti Raja-aho pitää itseään niin korkeana tahona.... ettei ole tahtonut ottaa kantaa kun hänen julkista kirjaansa on arvosteltu? Mistä sellainen ylimielisyys viestii`?

    • Anonyymi

      Mihin se Paul Raja-aho lienee kadonnut, kun ei enää oo youtubeja ja mainoksia näkyny??

    • Anonyymi

      Paul opettaa vastoin Raamatun sanaa, kun väittää ettei ihminen (uskova) voi olla Pyhän hengen ohjauksessa ilman aktiivista seurakuntayhteyttä.

      Tämä lause on hän kirjastaan Ohittamaton Pyhä Henki, sivulta 174:


      ”Et voi olla parhaalla mahdollisella tavalla Pyhän Hengen ohjauksessa ilman aktiivista seurakuntayhteyttä.” (**)

      Kysymyksiä:

      1. Kelpaako aktiivisen seurakuntayhteyden paikoiksi seuraavat seurakunnat?
      Katolisen kirkon seurakunta, ortodoksinen seurakunta, ev.lut. Seurakunta, juutalaisten srk? Entä Helluntaikirkko, siitä erkaantuneet helluntaisuerakunnat? Baptisi-srk, metodisti-srk, adventti-srk, citykirkon seurakunnat, One Way? Kelpaako mielestäsi aktiiviseen srk-yhteyteen Kansanlähetys, Evankeeliset, herännäiset, lestadiolaiset? Ja kumpi niistä haaroista: Vahoillislestadiolaiset vai ne toiset? Entä Pelastusarmeija? Kelpuutatko sen? Entä mormonien tai Jehovan todistajien seurakunnat?

      2. Voisitko täsmentää asiaa? Kelpaako Sinulle nuo mainitut seurakunnat, vai onko Vapaakirkko-seurakunnat ainoa paikka Suomessa, jossa voi olla ”parhaalla mahdollisella tavalla Pyhän Hengen ohjauksessa”?

      Sitten, lisää…

      Kun väität kuten lause (**) niin voisitko antaa vastauksen myös seuraaviin. Olivatko alla luetellut Raamatun henkilöt Pyhän Hengen ohjauksessa, vaikka heiltä puuttui väittämäsi ”aktiivinen” yhteys?

      A) Mooses? Oli pitkän aikaa Midianin erämaassa.. . ( 2. Moos 2:15-22)

      B) Elia? Oli noin 3 vuotta erämaassa, yksikseen… ( 1 Kun 18:1)

      C) Johannes Kastaja? Oli erämaassa erakkona siihen saakka kun aloitti n. 30 iässä julkisen tehtävänsä. ( Luuk 1: 80)

      D) Apostoli Johannes? Oli vangittuna Patmos-saarella, ei aktiivista srk-yhteyttä. (Ilm 1:9)

      Väität, ettei voi olla parhaalla mahdollisella tavalla Pyhän hengen ohjauksessa ilman aktiivista srk-yhteyttä. Väitätkö siis, etteivät nuo Raamatun ihmiset olleet Pyhän Hengen ohjauksessa?
      Mooses, Elia, Johannes Kastaja, apostoli Johannes? (Yleensä uskovat tietävät ja tunnustavat, että he olivat kyllä Jumalan Hengen asioilla!)

      -------------------------------------------------------------------------------

      Tietenkään Raja-aho ei ole voinutkaan vastata? Hän perusti väitteensä subjektiiviseen omaan, suppeaan näkemykseensä.
      "Kenen leipää syöt, sen saarnoja saarnaat.."

      Voisi vielä kysyä: Miten mahtoivat olla Pyhän Hengen ohjauksessa ne sadat lähetyssaarnaajat, jotka noin 100-200 vuotta sitten menivät pakanoiden keskelle, eivätkä nähneet yhään uskovaa moniin vuosiin!

      Moni oli ihan yksinänen nainenkin; sisar Herrassa?


      Mutta, IHmisten opit näin tulevat todetuiksi, myös Raja-ahon!

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Sekä aloittajan, että joidenkin anonyymien tekstit tyyliltään tuntuvat olevan "samasta kynästä". Hienoa käydä keskustelua itsensä kanssa, saapahan itselleen mieluisia kommentteja 👍
      Itse itselleen peilinä olo ei vaan välttämättä tuota sitä kasvua, mitä ihminen tarvitsee.

      • Anonyymi

        Mikä ongelma nyt vaivaa kommentoijaa?

        Olet väärällä palstalla? Koeta kasvaa oikeaa kasvua Herran suuntaan!
        Raamattu on se "peili" - jossa kasvamisen opetukset.

        Oletko koskaan lukenut, mitä Jeesus puhui? Oksista, joita Hän karsii puusta?
        Ei kaikki kasvu ole tervettä. Uskovan tulee juurtua ja kasvaa, mihin suuntaan?

        Ihmisiin päin. Kirkkokuntiin, uskonsuuntiin, usukarsismaattisiin oppeihin?

        Kyllä vai ei?

        Raamattu, lahjomaton konsultti kertoo.

        Ole hyvä ja lue se Efeseolaiskirjeen 2:20-22, 4:14-16
        Matteus 7:24-27

        Kunnia ja kiitos Herralle...


      • Anonyymi

        "Hienoa käydä keskustelua itsensä kanssa, saapahan itselleen mieluisia kommentteja."


        Kommenttia:

        Raja-aho on niin korkealle itsensä asettanut, ettei hän katso voivansa "keskustella"?
        Minkäs sille sitten mahtaa?

        Mutta Raamattua opettavana, kaiketi Sanan tuntevana (?) hänellä olisi täysi oikeus ottaa kantaa, kun koetellaan hänen opetuksiaaan. Nöyrä ihminen (uskova) ei pidä itseään niin "täysoppineena" - että yliarvioi itsensä, aliarvioi toisten osaamisen.

        Jeesuskin puhui, jopa syntisten samarialaisten kanssa. Apostoli Pietari meni roomalaisen upseerin Korneliuksen kotiin! Ja niin edelleen.

        Jos uskovaiseksi - saarnamieheksi itseään korottava ei kykene taikka suostu keskustelemaan ja kommentoimaan toisen uskovan kanssa? Niin siitä kyllä muistuu mieleen farisealaisuus? Jeesuksen opetuksissa. Luukas 18:9-14.

        Mutta? Toki jokainen saa valita linjansa. Ja Jumalakin tekee näistä valinnoista omat päätöksensä.

        Jokainen tällaista palstaa käyttävä normitason ihminen kyllä tajuaa, ettei kukaan käy keskustelua "itsensä kanssa" jos- kun - lisää aloitukseen uusia osia, Raamatun sanaa.

        Oletko kateellinen aloittajalle?


    • Anonyymi

      Pauö Raja-ahon kirjan (Ohittamaton Pyhä henki) loppusivuilla lukee:

      Kirjoitat kirjan (Ohittamaton Pyhä Henki) sivulla 201 näin:

      ”Otan mielelläni vastaan palautetta, koska kirja sisältää myös omia pohdintojani käsiteltävästä aiheesta. Sähköpostiosoite: paul.raja-aho (at) svk.fi. ”

      Kommenttia:

      Onko ajateltava, että kyseessä on kaksimielinen linjaus?
      a) "otan vastaan palautetta"...
      b) ottaako vai ei, mutta torjuu palautteen?

      Ei palaute ole aina pelkkää aamenta, aamenta? Ei korvasyyhyyn tapahtuvaa hymistelyä. mielistelyä?

      Tosin vakiintunut fakta näkyy olevan, että Raja-aho rakastaa aplodeja!

      Hän näyttää rakastavan sellaisia kokouksia, joissa saa aktivoida yleisön taputtamaan käsiä. Aplodeja - kenelle?

      Puheen pitäjälle, sopivista sanoista.


      Mitähän Jeesus tuollaisesta?

      Ihminen (saarnaaja) on kuin näyttelijä lavalla, joka nostattaa yleisön kollektiiviseen fiilikseen? Hauskuttaa. Viihdyttää. Että kuulijoilla on mukava olo?


      No, tämä aplodien hapatus? Sekin on samaa lajia, mikä tuntuu nyt yleisesti omaksutuksi Jumalan-Palvelus-Opiksi- kuin uudeksi "sakramentiksi"?

      Kiitos Jumalalle, kaikissa kirjoissa ei käsiä paukuteta! Kunnioitetaan Jumalaa ja Hänen pyhyyttään. Ei matkita maailman festareitten tapoja!
      Ei käytetä pakanallisia menoja!

      Jumala on Pyhä.

      Ja ne, jotka Hänen kansaansa tahtovat, erottuvat tämän maailman tavoista....

      2 Kor 6:14-18

    • Anonyymi

      Tästä Paul raja-ahosta kirjoittaa se henkilö, joka Herran armosta sai johdattaa hänet Jeesuksen yhteyteen!

      Tämä kirjoitus on ihan ns "maallisella foorumilla" ! - todistuksena Jumalan ihmeistä myös näinä aikoina. Pyhän Hengen johdatuksesta, kuten oli apostolien aikana.

      https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mlhie2/ihmeita-nykyajassa-kylla-raamatun-sana-elaa/

      JK. Jumalan ihmeistä todistamisen kohde ovat ei-uskovat!
      Mutta sekin on niin vääristynyttä, että uskovat "todistavat" toisille uskoville. Aina vain, vuodesta toiseen tämäkin Paul kertoo ja kertoo....

      Mitä Jeesus sanoi? Kun ilmoitti, että te saatte Pyhän Hengen?

      " Te tulette olemaan minun todistajiani...." ( Apt 2:8)
      Missä ja miten?

      No, kukin rukoilee ja tekee, kuka mitäkin?

      Toiset "todistavat" vuosikymmeniä, aina vain samaa ja samaa. Samoissa seurakunnissa, samoille ihmisille?

      Ei ihme, että seurakunnat kuihtuvat?

      Mutta toiset samaan aikaan, kylvävät hyvan sanoman asiaa, niin ja näin.
      Kylvävät kaikkienkin vesien varrelle. Ja aikanaasn sitten, perillä...

      Jos uskovat eivät muuta pinttyneitä kaavojaan? Jos he leikkivät piiri-pieni-pyörii.
      Kukin omissa karsinoissaan, kuin suojatyöpaikoissa?

      Niin on absurdia edes rukoilla "herätystä"?

      Jeesus käski mennä "kaikkeen maailmaan"!

      Ne, jotka tottelevat, rukoilevat johdatusta? Heitä Herra auttaa!

      Niin tapahtui siis vuonna 1974. Olisiko Paul Raja-aho tullut uskoon?
      Olisiko asiat miten edenneet?

      Jos? Ei joku olisi ollu hengessä kuulolla? Jos olisi vain istunut seurakunnan penkissä?

      Herra tarvitsee palvelijoita.

      Jumalalle olkoon kaikki kunnia siitä, mitä tapahtui silloin 1974. Kun Pyhä Henki vaikutti ja johdatti pienen palvelijattarensa sinne, missä Paul ja Marja asuivat!

      Ja. sama malli toimii edelleen. Liki 50 vuotta. Ja edelleen samat ohjeet ja palvelukset jatkuvat. Pyhä Henki ohjaa, kenelle todistaa, kenelle mitenkin viedä ilosanomaa Jeesuksesta!

    • Anonyymi

      Saanee kaiketi mainita, että 1974 kun Paul Raja-aho sai armon löytää taivastielle...
      Tämä Jumalan "juoksutyttö" silloin oli julkaissut ensimmäisen laululevynsä:

      TAIVASLAULU.

      Nyt? Yli 50 vuotta on "taivaslaulu" soinut sydämessä, en soinnut ovat virraneet tuhansiinkin sydämiin. Mihin kaikkialle, sen Jumala tietää?

      Armoa on pelastus ja uskon lahja, Armoa jokaiselle. Armoa on saada palvella Jeesusta, rakasta Vapahtajaa. Ja ihmisiä, joita Hän etsii. Joiden puolesta maksoi täyden lunastushinnan Golgatalla!


      Taivaslaulusta on jo 3 eri versiota: 1974 ja 1978 ja vielä 2023.

      Nämä lauluvideot ovat vapaasti kuunneltavissa websivustolla: Elämän Laulu

      1974 ja 1978 taltioidut Taivaslaulun versiot, seuraavalla sivulla:

      https://www.elamanlaulu.com/?page_id=392


      Sitten, 50-vuotissävellyskonsertissa16.4.2023 taltioitu Taivaslaulu, löytyy:

      https://www.elamanlaulu.com/?page_id=848

      Lisää lauluja, lauluvideoita: https:www.elamanlaulu.com/
      Tällä hetkellä 26 lauluvideota ( lisää on tulossa sivustolle).

      Herra siunatkoon jokaisen kuulijan, kuuntelijan!

      (kiitos ei aplodeja.....)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2620
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      89
      1966
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1501
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      923
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe