Kunto-ohjelma ja siihen sopiva ruokavalio?

Lihava_Mies27v

No niin eli sellaista tässä kyselisin, että millainen kunto-ohjelma ja ruokavalio mahtaisi olla teidän mielestänne sopivin minulle? Tavoitteena on saada pois kaikki turhat läskit (painoa 106 kiloa) ja saada kroppa näyttämään tältä http://muscleinspiration.com/gallery/2012/10/teen-muscular-fit-athletic-guys-120926-11.jpeg

Sanottakoon, että kuntosali tai muut maksulliset liikuntamuodot eivät ole vaihtoehto sillä niitä ei tällä pienellä kylällä ole tarjolla eikä tulotkaan riittäisi. Juokseminen taas käy vielä painon takia nilkkoihin. Pyörä löytyy ja samoin 5kg käsipainot sekä jumppamatto. Leuanvetotanko on parhaillaan tilauksessa. Kotona siis hoituu treenit.

Ruoka-allergioita ei ole, mutta käytän laktoosittomia tuotteita vatsavaivojen takia. Pääsääntöisesti syön kanaa, kalaa, raejuustoa, pähkinöitä, siemeniä, härkäpapuja, linssejä, kurkkua, porkkanaa, paprikaa, kesäkurpitsaa, jääsalaattia, banaaneja, kiiwejä, maitorahkaa ja kreikkalaista jogurttia. Juon päivittäin 2-3 litraa vettä ja litran vihreää teetä.

Eli minkälaista liikuntaa suosittelisitte ja millaista ruokavaliota tukemaan sitä?

3

162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 35345345

      Aloita kävelyllä, vaikka ekat 6kg pois pelkällä kävelyllä niin pääset jo alle 100 kiloon. 4-5krt viikossa 30-60min kävelylenkki. Tai vaikka joka päivä jos haluaa. Ylipainoisen kävely kuluttaa yhtä paljon energiaa kuin normaalipainoisen juoksu. Kävely muutenkin kiva tapa selkeyttää ajatuksia ja aikaa pohdiskeluun.

      Seuraavaksi lisää lihastreeni. Hyväkuntoiset lihakset tärkeitä monellakin tapaa, kuluttavat enemmän energiaa levossakin sekä tukevat muuta liikuntaa. Ehkäisee myös lihaskatoa jos syö laihduttavasti. Jos mahdollista säätää raskautta (esim painot), niin mielummin hieman raskaampia liikkeitä ja vähemmän toistoja, esim 4x5 toistoa aluksi. Monipuolisuus tärkeämpää kuin yhden lihasryhmän rankka treeni. Reidet, vatsa, kyljet, selkä, rinta, yläselkä, hauis, hartiat. Keksi sopiva liikeohjelma joka kestää aluksi vaikka 30min ja tee se 3-4krt viikossa. Sopivan raskasta on kun tulee hiki ja pulssi nousee, mutta ei kuitenkaan huono olo eikä pahasti hengästy. Ajan myötä lisää eri liikkeitä ja pidennä lihastreeniä vaikka 60-90min pituiseksi.

      95kg päästyäsi, lisää jotain pyöräilyn, uinnin tai hiihdon tapaista. Vaikka kerran viikossa 60min kerralla. Nuo lajit hyviä energiankuluttajia.

      85-90kg kohdalla voi kokeilla mukaan vaikka juoksulenkkejä jos alkaa jo tuntua tarpeeksi kevyeltä. Korkea sykkeen juoksulenkki kehittää kuntoa taas hieman eri tavalla kuin edelliset.

      Ruoassa pidä 3 ateriaa päivässä eikä mitään niiden ulkopuolella muuta kuin kahvia, kivennäisvettä tai muuta kaloritonta. Herkut kuten pullat, karkit, sokerit, pizzat jne tietenkin pois. Ateriat normaalia pienempiä ja keskity erityisesti proteiinin saamiseen. Pitää nälän hyvin poissa, ei lihota ja lihakset kehittyy paremmin. Erityisesti vältä nopeita hiilareita kuten sokeria, vaaleaa leipää, pastaa, riisiä jne. Suosi hitaita hiilareita eli yleensä "tummia" kuitupitoisia täysjyvävaihtoehtoja jos hiilaripitoista syöt. Jos vaikka muroja valitset: mahdollisimman vähän sokeria ja mahdollisimman paljon kuitua. Parina päivänä viikossa, esim pe-la voit syödä vähän vapaammin ja hieman suuremmat annokset, mutta pidä kuitenkin ne 3 ateriaa päivässä. Tämä vapaampi syöminen parina päivänä jotenkin kiihdyttää aineenvaihduntaa. Rasvaa ei tarvi erityisesti vältellä mutta turha sitä lisätäkään.

      Näillä ohjeilla itsellä jo tippunut 140kg->96kg alle vuodessa.

      • Lihava_Mies27v

        Hei! Kiitoksia kattavasta vastauksestasi. Kävelyä olenkin alkanut harrastamaan ja kävelen 3-5 kertaa viikossa 2,6-5km iltalenkkinä. Lihastreeninä teen kotona nyt käsipainoilla 3 x 30, etunojapunnerruksia 3 x 10 ja kahta vatsalihasliikettä 3 x 20. Tuon lisäksi teen kyykkyjä jumppakepin kanssa 3 x 20. Yritin myös tehdä tätä liikettä, mutta jalkani ovat niin jäykät, että meinasin kaatua jokaisella yrittämällä https://www.t-nation.com/system/publishing/article_assets/3697/original/Forward-Lunge.jpg?ts=1451938732

        Tähän mennessä päivittäinen ruokailuni on ollut aika pitkälti tätä luokkaa:

        Aamupala: Raejuustoa yksi purkki, 2-3 keitettyä kananmunaa, kurkku- ja kesäkurpitsasiivuja ja jääsalaattia tai vaihtoehtoisesti maitorahkaa/jogurttia mihin sekoitan pähkinöitä, siemeniä ja pilkon mukaan yhden banaanin tai kiivin.

        Lämmin ruoka (3 vaihtoehtoa):

        1. Yksi rasia maustamattomia kanasuikaleita mitkä maustan cayennepippurilla ja srirachakastikkeella ja currylla, lisukkeeksi kurkku- ja kesäkurpitsasiivuja, keltaista paprikaa puolikas, kirsikkatomaatteja rasiallinen ja jääsalaattia.

        2. Uunikalaa (useimmiten vakuumipakattua kirjolohta) ja sen kanssa lisukkeena on useimmiten porkkanaraastetta, salaattijuustoa tai raejuustoa, kurkku- ja kesäkurpitsasiivuja ja jääsalaattia. Kirjolohta jää sen verran, että siitä syö kolmekin päivää.

        3. Höyrytettyjä härkäpapuja, 1-2 paistettua kananmunaa ja kaikkia samoja kasviksia mitä muissa ruuissa. Joskus kylkeen pieni määrä keitettyjä linssejä.

        Teehetki: Tässä kohtaa juon usein litran vihreää teetä

        Välipala: Purkki raejuustoa ja joskus harvoin makean himon yllättäessä yksi proteiinivanukas.

        Iltapala: Purkki raejuustoa, vähän kurkku- ja kesäkurpitsasiivuja.

        Ilmeisesti pitää tuota ruokailua vähentää? Paino on nyt jumittunut tuohon 106 kiloon ja lähtöpaino oli 110kg. Ei tipu millään vaan jumittaa tuossa 106 kilossa. On tosin kevyempi olo ja aikaisemmin pienet paidat on alkanut mahtumaan, joten johtuuko tuo sitten lihaskasvusta, että vaaka näyttää samaa lukua vaikka vyötärö on kaventunut?


      • Lihava_Mies27v

        Niin ja noita lihastreenejä teen semmoiset 3-4 kertaa viikossa


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9656
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2827
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      165
      2597
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2049
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1806
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      14
      1633
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1547
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      12
      1493
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      11
      1439
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe