Millainen on hyvä ystävä?

Mielestäni tosiystävä on sellainen, jolle voi kertoa mitä tahansa ilman tarvitsee pelätä mitä toinen ajattelee minusta ja voin luottaa häneen. Voimme kinastella toistemme kanssa, mutta voin luottaa kuitenkin siihen että ystäväni arvostaa mielipiteitäni.

Tällaista ystävää minulla ei valitettavasti ole ollut vuosikausiin. Minulla on ystäviä/kavereita/tuttuja, jotka olen tuntenut vuosia, joille voin kertoa pinnallisia asioita. Nämä ystävät eivät kuitenkaan ole sellaisia, joiden kanssa viettäisin kovin paljon vapaa-aikaani.

Mistä löytää ihmisen jota voi kutsua tosiystäväksi? Työpaikalta? Harrastuksien parista? Netistä? Jostain muualta?

Mikä vaikuttaa siihen että asiat loksahtavat paikalleen ja huomaat jonkun ihmisen olevan JUURI SE, jolle voit jakaa asiasi?

14

659

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oikeinitketti

      Sen vaan tuntee. Pari päivää sitten tapasin henkilön, josta saattaakin tulla ystäväni.

    • näinsennäen

      Vastavuoroisuus kaikessa. Se liimaa yhteen. Tosi ystävän voi löytää mistä vain, mutta tuuria pitää olla ja kärsivällisyyttä.

    • Mirrinhoitaja

      Ystävä pärjää mirrin kanssa? Osaa pelata pelejä ja rakentaa legoilla linnan.

    • Femalefr

      Ystävälle on helppo puhua asioistaan, hän ymmäärtää, on empaattinen. Jotain samaa sielua kai.
      Se tuttuus tulee välittömästi. Haluan uudelleen jutella

    • Tuttaviavaan

      Mun kokemuksella ystäväksi voi sanoa sellaista jonka on tuntenut jo jonkin aikaa. Muut on vasta tuttavia. Heti ei voi sanoa onko todellinen ystävä. Mukavalta vaikuttavasta voikin ilmetä erikoisia piirteitä.
      Mutta voiko olla ystävää jos ei tiedä osoitetta tai työpaikkaa. Miten määritellä ystävyys eli kuinka paljon tulisi tietää ystävästä vai onko oletettu ystävä pelkkä tuttava. Joskus toinen vaalii ystävyyttä ja taas toiselle se ei merkkinnyt mitään.

    • Ajanmurros

      Porukkahysteria kaikessa ahkeruudessaan.

    • Hyvä ystävä hyväksyy sinut juuri sellaisena kuin olet ja tuntee olonsa kotoisaksi.
      Pystyy puhumaan kaikesta.
      Ei puhu paskaa selän takana yms..
      Välittäminen on tärkeää kanssa ja sen osoittaminen.
      Tosiystävän voi kohdata missä vaan ja milloin vain.
      Tykkään itse kuunnella kaikkien huolia ja iloja yms mutta ei ole hetkeen ollut sitä ystävää. Vain ollut näitä puolituttuja joittenka seuras viihtyy sen tietyn hetken.

    • Vesimies84

      Olkaa onnellisia jos tapaatte jossain mies- taikka naispuolisen Esa Pakaris-tyylisen humoristin ja vielä ystävystytte tällaisen ihmistyypin kanssa niin saatte olla ikionnellisia ja -kiitollisia, sillä tällaisia humoristeja tarvitaan Suomeen ettei tunnelma lässähdä kovin synkeäksi ja toivottomaksi, turha pelko ja jännitys
      pois ja tutustumaan vain. Ystäviä on hyvä
      olla, parempi juttuseuraa kuin yksin himassaan kökkiä ja märehtiä mahdollisia
      ja mahdottomia murheita. Työtä tekevillä
      kun on vain La- ja Su-päivät vapaita, paitsi ei niillä jotka tekee 2- taikka 3-vuorotyötä päälle viikonloppuduunit.

      Esimerkkiä voidaan otta vaikka kreikkalaisilta, ovat iloisia, välittömiä, ystävällisiä ja vieraanvaraisia. Suomestakin löytyy toki poikkeuksia, meitä kun on moneen lähtöön. Sanon, että synkistely ei
      ole hyväksi mielelle ja sielulle.

      Kreikkaan on aina mukava palata lomalle, eipä tule yhtenään ravattua Kreikassa mutta 3 kertaa on tullut käytyä, 2000 Santorinilla, 2013 Rodoksella ja nyt 24.-31.8.2018 Kosilla. Arvostan korkealle Välimeren maita vanhoina kulttuurimaina. Rodos oli Apostoli Paavalin ensimmäinen etappi evankeliointimatkallaan, kun Kristinuskon sanoma alkoi leviämään ympäri maailmaa.

      Reilu ystävä ei petä eikä puukota toista selkään. Reiluus on hyvä piirre ihmisissä,
      Jeesuskin oli reilu, vain papisto nieleskeli kuin katkeraa myrkkyä seuratessaan Jeesuksen toimia, hänet tuomittiin syyttömänä kuolemaan ristinpuulle, mitään pahaa hän ei ollut tehnyt kellekkään, halusi hyvää ja sopusointua maailmaan, hän oli oman aikansa uudisraivaaja.

      Uskon myös Arman Alizadin sanaan, ettei hän muslimina toivo sotia ja ristiriitoja
      maailmaan, vaan samaa kuin Jeesus aikoinaan, toivoo hyvää ja sopusointua maailmaan. Harmi vain että Armanin synnyinmaa Iran on perin vanhoillinen
      maa, sukupuolisiveellinen maa, maailman ankarimpia lainsäädäntöjä Iranissa Saudi-Arabian ja Afganistanin ohella. Äärinationalistit ovat totta kai eri mieltä kanssani, mutta en jaksa uskoa että jokaikinen muslimi olisi militantti fundamentalisti, vaikka mediassa näin annettaisiin ymmärtää. Ihmisillä on vain huono tapa yleistää joitakin asiainhaaroja
      ja näkemyksiä.

      Aidosti iloinen ja positiivisella asenteella liikkeellä oleva ihminen on paljon vakuuttavampi ja luotettavampi kuin synkistelevä koko ajan mariseva otsakurttu
      josta ei tiedä tuleeko haukut, isku vasten kasvoja vaiko selkäsauna. Perinjuurin tosikot ihmiaset ei viehätä eikä hymyilytä ollenkaan mua.

      Ja väitän, että mies ja nainen voivat olla ystäviä yhdessä, ellei jompikumpi ole seksimaanikko ja väärällä asenteella liikkeellä, mutta ystävyys on kaunis ja herkkä asia, olipa kyseessä sitten mies mies, nainen nainen taikka mies nainen ystävyys.
      Toki jos ystävykset rakastuvat toisiinsa, olipa kyseessä sitten hetero, homo taikka lesbo, niin antaa palaa vain, jos tunnelataus on molemminpuolinen.

      Ystävyys on järkipohjalla ajateltuna positiivinen asia ja luo syvyyttä ihmisten välille, keskusteluyhteyttä, ja tuo lohtua yksinäisenkin elämään, että on joku tai joitakuita joita tapailla ja heidän kanssaan jutella ja saada lohtua elämään kuin että eristäytyisi neljän seinän sisälle ja masentuisi ja sekoaisi lopullisesti.

    • aitoriitta

      Minä haluaisin olla sinun ystäväsi. Pitäisit, siitä olen varma, myös miehestäni. Hänestä pitävät kaikki. Väitän, että ystäväominaisuuksiltani olen huippu. Olen luotettava, reilu, en puukota selkään, avuliaskin. Pitää tuntea itsensä. Harkitse asiaa. Tarjoan sinulle ystävyyttä ja tosiaan minulle olisi kunnia-asia, jos olisit ystäväni. Minullakaan ei ole kovinkaan paljon ystäviä. Minulla on viisi sisarusta, joita pidän ystävinä. Lapsuudenystäväni olen aina luottanut mutta häntä en ole nähnyt pitkään aikaan. Minulla on hieman ristiriitainen suhde pitkäaikaiseen kaveriini. Myös minussa on ollut vikaa suhteessa häneen. Lapseni ovat myös ystäviäni. Mies on minulle suuri ystävä. Minullakin olisi ystävälle tarvetta. Harkitse. Minä pystyn näkemään meidät ystävinä. Harkitse!

    • aitoriitta

      Huomenta. Saatharkita sitä pitkään. Ystäväksi ei haluaketä tahansa mutta palaillaan varmaankin!

    • Sellainenonystävä

      Ystävä hyväksyy sellaisena kuin on. Ei vaadi ei syytä eikä käskytä. Mielipiteitään ilmaisee kyllä, mutta ymmärtää sun eriävän mielipiteen. Ystävän kanssa ei tarvitse olla samaa mieltä eikä samanlainen. Hän ei ns. puukota selkään eikä juorua pahaa susta eikä laita sun yksityisasioita muiden korviin. Hän on luotettava.

      • Gordonblue

        Tuo oli oikea määritelmä ystävyydestä.


    • aitoriitta

      Yritän tulla tuollaiseksi ystäväksi mutta näytätkö vihreää valoa👏🏻😀. Palaillaan!!!

    • elämä_parasta_aikaa

      Hyvä ystävä on sellainen joka kysyy asioita ja antaa aikaa keskustella. Kysyy ja kertoo samat asiat omasta elämästä. Joskus olen miettinyt sitä, jos toinen ihminen kirjoittaisi paperille tai vaikka mailiin lyhyesti kysymyksen tai vastaavan, niin että ihminen joka sen pyynnön saa kirjoittaisi sen hänelle takaisin. Eli kerro se asia josta haluat toisen sinulta kysyä ja johon sinulla on vastaus.

      Ei vaan oikee ole tullut sellaista ihmistä vastaan jolle tämän asian voisi kertoa. Ja mitä toivot toiselta, niin tee se hänelle. Itse sain tässä vähän aikaa sitten kokea tämän, että sain luvan ottaa yhteyttä, mutta tämä ihminen itsessään ei ole tehnyt sitä, vaikka on sama tsäänsi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1821
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1734
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1642
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1541
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1518
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      20
      1409
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1405
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1212
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe