Metallimiehen palkka?

Raskaantyönraataja

Eli saan nyt 15.5€ tunti kolmivuoro lisät ja muut. Työ on koneistusta cnc ja robottilla pinta käsittelyä. Kokemusta nyt 2v ja koulutusta ei ole. Olen nopea oppimaan ja itsenäisesti opettelen ja harjoittelen uusia asioita. Olen aika ahkera ja tunnollinen. Lokakuussa tulee palkkakeskustelu. Viimeksi nousi TVR joka tarkoitti 0.5€ korotusta lisäksi pyysin 1€ jonka sain. Nyt tiedän että palkka nousee kokemuslisä 0,45€ ja TVR 0,5€ ajattelin taas pyytää 1€ korotusta lisäksi. Vai pitäisikö pyytää enempi? Kun en oikeen tiedä mitä muut vastaavia hommia tekevät saa on vaikea hahmottaa mikä sen palkan pitäisi olla.

14

5586

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • y3y3y2y4y5

      Itse sain vain 11,5 €/h. CNC koneistajan ammatitutkinnolla ja 2 vuoden työkokemuksella metallitöistä jotka olin tehnyt 2:ssa muussa eri firmassa. Vaati motivaatiota lähteä -30 asteen pakkasilla kaivamaan aamu viideltä autoa lumen alta että pääsee painamaan duunia tuolla palkalla. Lisäksi työnjohtokin tahallaan pyrki ärsyttämään ja käveli varpaille jatkuvasti. Tosi hyvä palkka sinulla on. Suurta on vaihtelu palkoissa. Etelä suomessa kuulemma paremmat kuin pohjoisessa. Vaihdoin sittemmin alaa.

    • Eskojuhani22

      Sulla on hyvä työpaikka, meillä eka ja vika palkkakeskustelu käydään työsopimusta tehdessä. Sen jälkeen siihen tulee vain yleiskorotukset ja heti sen perään Sipilän leikkaukset.

    • Lehi

      Kaksikymmentä vuotta konepajassa levyseppähitsarina ja palkka huonompi kuin sulla. Luokat oli ennen, mutta enää en hitsaa kun ei niistä mitään makseta.

    • ay_aktiivi

      saat jo nyt liikaa 10 euroa tunnilta olis sulle oikea palkka.

    • Duunarit_kyyk_eiku_kikyy

      Palkkataso suomessa on saavuttanut Viron tason... Todella surkeasti nykyään maksetaan työstä kuin työstä, samaan aikaan kun kustannukset ja maksut nousevat meillä suomessa hurjaa vauhtia. Onko tästä kiittäminen nyky hallitusta, joka "pakottaa" ihmiset duuniin palkalla kun palkalla? Firmat käärivät hurjia voittoja johtuen juurikin halventuneista palkkakkustannuksista. Tuo 10€ tunti on uraansa aloittelevan siivoojan palkka ei "ammattimiehen". Keskipalkka teollisuudessa on nyt kait jossain 3200€/kk kieppeillä eli 18 - 19€/h... herroilla tuo x3 vähintään bonukset ja optiot ja ja ja...

    • Selkänahastako

      Metallimiehethän (metalliliittolaiset) olivat "vanhaan hyvään aikaan" se parhaiten palkattu duunariryhmä... meikäläinenkin sai hetken olla töissä eräässä "metallin" tehtaassa, jolloin palkka nousi yli 1000/kk, sitten palasin takaisin vanhaan... nyt palkka on hieman yli 3000€/kk eli siihen verrattuna metallihommissa pitäisi olla palkat yli 4000€/kk (Metso/Sandvik/ jne...), onko?? Tähänkö on tultu, kiitos kikyjen ja kovan TYÖVOIMAPULAN!!!!???

    • NC-

      Omalla työmaalla ei ole yhtäkään koneistajaa, joka tienaisi alle 14€ tunnilta. Älkää kuunnelko näitä itkijöitä, jotka eivät osaa vaatia palkkaa. Koneistus on työnä haastavaa ja kuluttavaa.

      • jopasmurjasit

        Haastavaa? Painat muutamaa nappia ja robotti tekee työn.
        Robotit ohjelmoi insinööritaustainen.
        Kuluttavaahan se toki on jos iltasanomat on luettu päivän aikana yli 10 kertaa!


      • kerjääite

        Jos kerjäät palkkaa lisää niin vastaus on että "ovet kyllä käy molempiin suuntiin".


    • Raskaantyönraataja

      No palkkahan nousi sen tvr kokemuslisä yhteensä 0.95€ lisäksi pyysin 1€ ja sain lopuksi 0.25€ Eli yhteensä palkka nousi 1.20€ Eli palkka nyt 16.70€ . Joku sanoi että koneistaja painaa vain paria nappia ja että robotille ohjelmia tekee joku insinööri. Itse ainakin teen ohjelmat jos uusi tuote tuolle pintakäsittely robotille. Eli robotin pisteet niin että kappaleeseen tulee kokonaisuudessaan tasainen pinta eli ruisku seuraa tasisella etäisyydellä ja nopeudella kappaleen kauttaaltaan, ajoitukset ja odotukset. Ruiskun käynnistys ja toiminta pyörittäjän toiminta jos tarve. Kalvopaksuudet mitataan ja niissä on toleranssit. Myös koneistuksessa pitää välillä tehdä ohjelma jos on uusi tuote. Kappaleen koko ja muoto. Pyörimis- ja syöttönopeudet materiaalin mukaan. Vaihdot kaikkine leukoineen, paloineen ja muiden työkalujen kanssa 1-5h. Että kai siinä vähän pitää jotain muutakin tehdä ku painaa nappia. Eikä oo insinöörejä näkyny.

      Aloittaja

    • OlliL5

      Ei duunari pysty pumppamaan palkkaansa nykyään ylemmäs vedoten johonkin palvelusvuosiin, ahkeruuteen( kaikki tekee hommansa)tms itsestäänselvyyteen. Nuo perustelut ei tuo työantajalle yhtään mitään lisäarvoa. Nuo ajat jäi menneille vuosikymmenille.
      Nyt pitää osata enemmän jotta on kompetenssia perustella lisäansio. Hitsaajan om hyvä niiden itsestään selvien luokkien lisäksi osata esim. Kieliä, tuotannon suunnittelun perusteet, varaston ylläpito ja materiaalitilaukset. Vasta useiden tukitehtävien osaaminen niitä tarvittaessa tuo lisäarvoa yritykselle ja sen omistajalle. Tämä pätee ihan kaikkeen teollisuustoimintaan. Ammatillinen osaaminen suomessa on aivan liiaksi poteroitunutta jotta pystyisimme kilpaileen kansainvälisesti nykymarkkinoilla. On toimialoja joilla on pakon edessä toimittu kuten pitää, niitä on lähinnä kaupan alalla. Bensis ei enää kannata pelkällä bensan myynnillä, äärimmäisenä esimerkkinä.

    • Anonyymi

      Vanha ketju mutta vastaan silti.
      Monessa firmassa koneistajan alku palkka on sen 10-12 euroa tunti ja niin sanotut napinpainajat tienaa myös tuon saman summan.
      Jos koneistaja itse laittaa asetukset, tekee ohjelmat ja tekee myös laadukkaita kappaleita niin silloin palkkaa saa keskimäärin 15e-20e tunti.
      Jos yli 20e tunti haluaa tienata niin sitten pitää osata tehdä haastavia kappaleita isoilla koneilla.
      Se firma missä on töissä vaikuttaa myös liksaan todella paljon, on olemassa firmoja jossa kokenut ja pätevä koneistajakin tienaa alle 15e tunti.
      Koneistajien keski palkka Suomessa on 2600e/kk.
      Itselläni on kokemusta noin 10v koneistushommista ja tienaan tasan 18e/h.
      Lastu lentää samaan aikaan kun tämän viestin kirjoitin.

    • Anonyymi

      kaveri saa 19 euroa tunti. Jotain hitsailee. Telakalla ainakin on ollut. On sellainen kiertävä metallimies.

      • Anonyymi

        Nuo sukellushitsaushommat on tuottavia, kun ei ole korvattavissa robotilla. Koneistuksessa lähes kaikki on jo korvattu ja palkat sen mukaiset. Metallia harkitsevan nuoren kannattaakin erikoistua hitsaukseen, jos kädet toimivat. Koneistuksessa kannattaa viettää maksimissaan muutama vuosi lattiatasolla koneistuksen perusteiden oppimiseksi ja sen jälkeen lukea koneinssiksi. Pääsee muutakin kuin nappia painamaan.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      429
      4692
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1670
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      91
      1411
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      52
      1319
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      17
      1234
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1151
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1055
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      960
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      54
      837
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      829
    Aihe