700tkm ajetun mersun osto käyttöautoksi

näkemyksenimun

haluan tasoa autolta mutta en ole rikas. siksi valintani taipuu erittäin paljon ajettuun 10 vuotta vanhaan E sarjan mersuun isolla dieselillä. ajokilsoja helposti 700tkm

mitäs etuja tässä sitten on?

no, koska kilsat on tulleet 10 vuoteen eikä auto ole ollut pääkaupungissa taksina, tarkoittaa kilsat maantieajoa. lyhyessä aikaa tuhottomasti ajoa = vähän kylmäkäynnistyksiä = moottori kuluu vähemmän

maantieajo säästää automaattivaihteistoa ja moottoria niinikää..

mietitään myös asiaa uudesta näkökulmasta eli moottorin käyttötunteina. 700kmh ajosurite vastaa maantieajossa noin 9000 tunnin käyttöä dieselille. se on pieni määrä käyttötunteja isolle dieselile jota huolletaan. esim kaivinkoneissa saman kokoloukan moottorit kestää raskaampaa käyttöä usein 20 000h.

paljon ajetun auton hinta on painunut alas mutta käyttöarvoa voi olla rutosti jäljellä.

10

263

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ÄläLiioittele

      Aloitus on provo, sillä nyky-Mersut tippuvat siinä 300-400 tkm kohdilla. Toista oli aikoinaan, kun autot tehtiin lähtökohtaisesti kestämään. Esim. Mersun historian kovin auto W124 250D saattoi kestääkin 700 tkm konetta avaamatta, mutta turha niidenkään kestävyyttä on liioitella.

      Olen pelannut koko ikäni Mersujen koneiden parissa, joten on jo tullut jonkinlaista käsitystä näiden laitteiden kestävyydestä.

    • kestoruttto

      katso nettiautoa. siellä on 10-15uotiaita mersuja valtavia määriä joilla ajettu 500-800tkm..
      että se siitä...hölöhölöjuttuja sinulla. kestää kyllä kuin rutto edelleen moottorit.

    • matalaliitoa

      Kaikennäköisiä ongelmia köyhillä. Mersu pitäisi saada mutta rahaa ei ole.
      Merkistä ja kilometeristä riippumatta on aika akkamaista tulla hakemaan hyväksyntää haaveilleen suolipalstalta. Tämä kaverihan ei ole ostanut yhtään mitään vaan vasta haaveilee ostavansa täysin loppuunajetun auton.
      Että sellaista.

    • EiNiinYksinkertaista

      Olipa merkki mikä merkkin niin eiköhän tosiasia ole ettei nykyajan käyttöauto ainakaan parane senjälkeen kun 100tuhatta pyörähtää mittariin ja jo 50tkm jälkeen rupeaa paikat ns kulumaan riippuen toki auton käytöstä-käyttäjästä ja koosta,luonnollisesti iso auto kestää pidempään kuin pienempi mutta toki merkkieroja on tälläkin saralla vaikka faktaa on ettei mersu enää ole mitenkään legendaarisen luja mutta kallis kylläkin korjauttaa/korjata ja ylläpitää paljon ajettuna vaikka ostohinta olisi miten kohtuullinen.
      Tahtoo olla korjaamohommia näiden nykyautojen korjaaminen,vähempi enää tee-se-itse miehille sopivia kohteita kun ovat enempi elektroniikan ja kertakäyttöosien vaihtamista kunhan ensin tietää mikä ajopelin taudin nimi eli diagnoosi mutta kun ne vaihtoosat pitää koodata auton aivoihin ettei se hyljeksi niitä,toki jotain esim lampunvaihtoa,pakoputki,jousi,jarru ja iskarihommia voi yhä tehdä jos tilat,taidot,vehkeet ja aikaa.
      Luotettavaksi käyttöautoksi ei 500tkm ajetusta todellakaan enää ole eikä edes 300tkm ajetusta ellet aja kuorma-auton nupilla,valitan.
      Auto kun vanhenee myös iän myötä eikä kilometritkään välttämättä ole se taikasana,esim sähköisille komponenteille on laskettu käyttöikä ja oikeastaan koko autolle joka noin 10vuotta ja paaliin.
      Ulkomailla ei vaikkapa jakohihnoja vaihdella tai muutenkaan isompia huoltoja /remontteja tehdä vanhempiin autoihin,häävisti uusiinkaan kunhan ajetaan niin pitkään kun kulkee ja senjälkeen joko hylätään kadulle,paalataan,työnnetään takapihalle tai esim Saksassa isoista laatuautoista pyöritetään vähintään parisataatuhatta mittarista ja myydään Suomeen jossa ihmetellään miten näin vähän ajettu auto oikein löytyikään,ihmejuttu.

      • hohhooijjaaaa

        uskomatonta soobaa suollat. voin sanoa omasta kokemuksesta että olen ostanut aina 300tkm ajettuja autojja ja aina ovat luotettavia olleet. olen 20 vuotta ajanut pitkää työmatkaa eli satoja kilsoja viikoittain plus muut ajot päälle. sellaista 30-40tkm vuoteen. nytkin on 330tkm ajettuna ostettu 2001 mallinen citikka dieselinä ja mittarissa nyt 398tkm. tänä aikana mitä olen omistanut olen vaihtanut öljyt jarrupalat ja alatukivarret. siinän kaikki. niin ja yhden renkaat mitä ei lasketa kun kuluvat kaikissa.

        edellinen oli 430tkm ajetu saabi jolla ajoin 25tkm korjaamatta mitään. ei ollut vikoja.

        mistä keksit sen että 10 vuotta ja paaliin? autojen keski-ikäkin on paljon tuota enemmän. eihän se 500tkm huollettu mersu maantieajossa mene miksikään. normaalit kuluvat osat vaihdetaan vain.

        logiikkasi ontuu. kun kerran ns tavallisilla autoilla pääsee helposti 400-500tkm niin miksi kaikkein laadukkaimmalla mersulla ei pääsisi? ammatikseen taksia ajavatkin ajaa usein 500tkm ajetuilla. niitä huolletaan ja osia uusitaan. ei ole kalliita perus kuluvat osat kuten iskarit, nivelet tai jarruosat. kun moottori ja vaihteisto on iskussa niin noista muista osista selviää aina.


      • HALPAA.PASKAA

        Onhan tämä aivan päivänselvä juttu. Pienellä rahalla saa vain paskaa käteensä. Aivan sama mikä merkki on auton keulassa.


      • perttulanpena

        "Luotettavaksi käyttöautoksi ei 500tkm ajetusta todellakaan enää ole eikä edes 300tkm"

        Mun folkkarilla on ajettu nyt tasan 300tkm. kerro minulle mikä siinä voisi pettää maantiellä kun uusittuja on startti, laturi, jakohina, vesipumppu ja moni moni muu osa kytkintä myöten. juuri tuossa tuumailin että on uutta vastaavassa kunnossa. ei edes öljyä kuluta. pakkasesta aina käyntiin. tuttu on tuuttaillut samalla autolla menemään 450tkm ja joka päivä se toihin on päässyt 55km päästä kesät talvet.


      • lyguytgo8y6ug
        HALPAA.PASKAA kirjoitti:

        Onhan tämä aivan päivänselvä juttu. Pienellä rahalla saa vain paskaa käteensä. Aivan sama mikä merkki on auton keulassa.

        Onhan tämä aivan päivänselvä juttu. Pienellä rahalla saa vain paskaa käteensä. Aivan sama mikä merkki on auton keulassa. "

        aijaa. saabin ostin 700 euron hintaan. ajoin sillä 5 vuotta ja koskaan ei ongelmia ollut. kunto ratkaisee, ei hinta.


      • Joni1984
        perttulanpena kirjoitti:

        "Luotettavaksi käyttöautoksi ei 500tkm ajetusta todellakaan enää ole eikä edes 300tkm"

        Mun folkkarilla on ajettu nyt tasan 300tkm. kerro minulle mikä siinä voisi pettää maantiellä kun uusittuja on startti, laturi, jakohina, vesipumppu ja moni moni muu osa kytkintä myöten. juuri tuossa tuumailin että on uutta vastaavassa kunnossa. ei edes öljyä kuluta. pakkasesta aina käyntiin. tuttu on tuuttaillut samalla autolla menemään 450tkm ja joka päivä se toihin on päässyt 55km päästä kesät talvet.

        Vai ei ole käyttö autoksi 300-500tkm ajettu. Ennen autot tehtiin kestämään en tiedä nykypäivän autoista. Niin johan mun wv passat 03 1.9tdi ajettu 356tkm ja hyvin toimii kuluvia osia vaihdettu ja kytkin uusittu. Aina käyntiin vaikka - 30c ilman lämmitystä paska puhetta tollanen taitaa olla joku äidin ja isän lellikki joka aina saannut kaikkea uutta. Kaverilla vanhempaa koria 98 ja lähemmäs 600tkm mittarissa.


      • wequoryht

        näin autoilla pitää ajaa ja ne kyllä kestää elleivät ole mitään fiat puntoja. diesel on aina tehty kestämään. ei saa näkyä 400tkm vielä moottorin kunnossa kun jo pekästään bensat kestää nykyisin 500tkm. kuluvia osia kuten kytkin jonka mainitsit, voi ajatella kuluvina osina. kunhan moottori, vaihteisto ja kori pysyy kunnossa, noita pikkujuttuja aina tekee jonkun joka vuoteen sitä mukaan kun uusimistarvetta on.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2072
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1481
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      23
      1462
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1387
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe