Jumala ei ole satuolento

Jumala ei selvästi mene samaan luokkaan esimerkiksi joulupukin, hammaskeijun, menninkäisten ja maahisten kanssa.

En tiedä yhtäkään ihmistä joka olisi aikuisiällä alkanut uskomaan joulupukkiin tai hammaskeijuun.

Sen sijaan ihmisiä, jotka ovat alkaneet aikuisiällä uskoa Jumalaan, on vaikka kuinka paljon.

Jumala on koko perimmäinen todellisuus ja paras vastaus kysymykseen ''miksi on olemassa jotain sen sijaan ettei olisi mitään?''


Menninkäisillä tai tontuilla ei ole mitään tekemistä perimmäisen todellisuuden kanssa, tai ''miksi on olemassa jotain sen sijaan että ei ole mitään?''-kysymyksen kanssa.


Jumala on selitys kaikelle olevaiselle ja kaikelle, joka on alkanut olla.

43

644

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fsfd6ew4y

      "Jumala on selitys kaikelle olevaiselle ja kaikelle, joka on alkanut olla."

      Se on älyllisesti laiskojen selitys, joka ei selitä oikeastaan mitään.

      • känädääähhh

        Miksi vihaat?


      • fsfd6ew4y
        känädääähhh kirjoitti:

        Miksi vihaat?

        Missä näet vihaa?


      • fsfd6ew4y kirjoitti:

        Missä näet vihaa?

        Nuo näkevät vähän kaikessa, jos asiat eivät mene heidän mielensä mukaan. Eikä ne mene.


      • hejeeeeerä

        kuulkaamme ateistien ”älyllinen” selitys: ensin oli tyhjyys josta syntyi hokkuspokkus materia.


      • hejeeeeerä kirjoitti:

        kuulkaamme ateistien ”älyllinen” selitys: ensin oli tyhjyys josta syntyi hokkuspokkus materia.

        Onhan se tutkittu että tyhjyydestä voi syntyä elämää, mutta sitähän tutkimusta ei uskovaiset voi niellä, mutta sitten nielevät sen että jokin jumala on voinut tulla jostakin tyhjyydestä, sillä pakkohan se jumalakin on pitänyt tulla eikä vain olla täällä.
        Lopetin lukemasta raamattua 12-vuotiaana lauseeseen: "Alussa jumala loi taivaan ja maan". Enempää ei voinut lukea koska ei kerrottu mistä se jumala oli tullut. Ei riitä selitykseksi se kun uskovainen väittää että "jumala on ollut aina", kun sen jumalan ois pitänyt silti tulla jostakin vaikka se olisi ollut "aina"!


    • noreligions

      Jumalia palvottiin jo silloin, kun satuolennoista ei ollut pitkiin aikoihin vielä tietoakaan. Se on merkittävin ja voimakkain asia ikinä, mutta tietysti ihminen muuttaa jumalkäsitettä jatkuvasti. Evo- ja kretupalstoilla on siitä rankkaakin esimerkkiä. On se Jumala sellainen asia, että vaikka en ole kirkkoihmisiä, enkä pahemmin käsiänikään risti, niin aina se on ollut tunteena ja ajatuksena osa minua. Kun erosin kirkosta, niin silloin se alkoi tuntua entistä voimakkaampana. Mielenkiintoistahan tämä on ollut uskoa Jumalaan ilman valmiiksi saneltuja oppeja ja johdatuksia. Se on sellaista sanatonta uskoa ja tuntuu jotenkin paljon aidommalta.

    • admiralacbar

      "Jumala ei selvästi mene samaan luokkaan esimerkiksi joulupukin, hammaskeijun, menninkäisten ja maahisten kanssa"

      Menevät täysin samaan luokkaan. Kuten hammmaskeiju ja maahinen, myös jumalat ovat ihmisten keksimiä mielikuvitusolentojaj a näitä jumaliahan ihminen on keksinyt vuosien saatossa jo noin puoli miljoonaa erilaista.

      "Sen sijaan ihmisiä, jotka ovat alkaneet aikuisiällä uskoa Jumalaan, on vaikka kuinka paljon"

      Aivan kuten on aikuisia jotka uskovat horoskooppeihin, astrologiaan, telepatiaan, alieneihin sekä tulevat huijatuksi nigerialaiskirjeillä. Valitettavasti ikä ei tuo automaattisesti kykyä rationaalliseen ja kriittiseen ajatteluun, jossa uskomus on perusteltu ja jossa uskomus perustuu todellisuudessa havaittuihin asioihin.

      • trompet

        Olen alkanut uskoa salaliittoteoriaan.


    • Fanaa

      Sä syöt toisten oksennukset ja oksennat ne sitten ominasi. Vaadimme parempia jeesustrolleja! Missä on esim. Bebebebe? Ei kai se vain ole kuollut? 🤪

    • Raipe.Raitis

      "Jumala ei selvästi mene samaan luokkaan esimerkiksi..."

      Ahaa! Olet siis kokeillut asiaa myös kännissä ja havainnut, että silloin ne menevät samaan luokkaan. No jonkinlaisessa pöhnässä ne jumalat on täytynyt keksiäkin. Eivät tosiaan ole selväpäisen puuhaa.

    • >>Jumala on koko perimmäinen todellisuus ja paras vastaus kysymykseen ''miksi on olemassa jotain sen sijaan ettei olisi mitään?''<<

      Ei ole, vaan on vain harhaista logiikkaa, jonka mukaan on ns. alkusyy.

      • tiekujes

        Miksi jumala on olemassa sen sijaan ettei olisi mitään mihin uskoa?


      • tiekujes kirjoitti:

        Miksi jumala on olemassa sen sijaan ettei olisi mitään mihin uskoa?

        Miksi sängyn alla on mörkö sen sijaan ettei ole?


    • AivopesuOnTaustalla

      "Sen sijaan ihmisiä, jotka ovat alkaneet aikuisiällä uskoa Jumalaan, on vaikka kuinka paljon."

      En usko. Uskonnon siemen kylvetään kulttuurissamme viattomiin lapsenmieliin jo varhaisiällä. Sitten se voi jäädä vuosiksi lepovaiseen, kunnes jonkun kriisin tai muun vastuskyvyn alenemisen johdosta tämä lapsena itämään jäänyt usko äityy taas akuuttiin vaiheeseen ja näkyvät oireet alkavat ehkä pahempina kun ne koskaan olivat.

    • Kalju_Pitkätukka

      Mutta maahisiin, peikkoihin, koti- , talli- , riihi- jne. tonttuihin uskoi menneonä aikoina moni aikuinen.

      Ihmiset palvoivat lukemattomia jumalia, henkiä, esi-isien henkiä, toteemieläimiä...

      Kyllä Jumala menee samaan kastiin muiden mielikuvituskavereiden kanssa.

      • >Mutta maahisiin, peikkoihin, koti- , talli- , riihi- jne. tonttuihin uskoi menneonä aikoina moni aikuinen.

        Ja myös ihmissusiin, vampyyreihin, eläimeen sekaantumisen seurauksena syntyneisiin epäsikiöihin... lukemattomat ihmiset tunsivat ihmisiä jotka tunsivat ihmisiä, jotka olivat näitä omin silmin nähneet.


    • temp.off

      Jumala on. On enemmän todisteita se puolesta, kuin sitä vastaan. Itse en enää 'usko', tiedän.

      • einiinmitään

        Ja silti et kykene antamaan meille mitään tietoa, etkä ainuttakaan todistetta jumalastasi

        Vain tyhjää puhetta olemattomasta ja täysin merkityksetöntä diibadaabaa,
        joka ei edes hipaise oikeaa konkreettista todellisuutta missään pisteessä.


      • Kerroppa se yksikin todiste jumalastasi, kun sellaista yhtäkään todistetta ei ole vielä teiltä uskovaisilta esitetty! Ei olemassa olematonta voi todistaa millään tavoin. Vain siten voi uskovat todistaa jumalanne kun kutsutte kaikki maailman ihmiset samaan paikkaan samaan aikaan..mutta luotan vakaasti siihen että jumalaa ette saisi "heräämään henkiin" vaikka kuinka käyttäisitte siihen suhteitanne hyväksenne. Selityksenne ois silloinkin, että "joukossa on jokin sellainen joka ei usko, eikä siksi jumala ilmesty". Tällöin voisi varmaankin kaikki kuolleetkin taikoa takaisin elävien kirjoihin tuhansien vuosien ajalta, jos kerran jumala eli olemassa olematon ilmestyisi. Se selittäisikin niiden ihmisten motiivin, miksi olisi ilmaantunut paikalle samaan paikkaan ja samaan aikaan..se uskottomuus vai!!?? Luotan (en siis usko), ettei millään voi todistaa jumalaa, koska sellaista ei yksinkertaisesti ole olemassa. Jos sellainen olisi olemassa niin tuskin olisi ateistejakaan vai mitä luulet!? Olisi vain monia antiteistejä sen jälkeen, kun jokin jumala olisi olemassa. Antiteistejä olisi moni teisti sen vuoksi koska se jumala ei olisi kumminkaan sellainen kuin teisti on sen omassa päässään kuvitellut jollainen se heistä "on".


      • Mäkin tiedän, ettei teillä ole järkeä päässänne, jotka "tiedätte" jumalan olevan olemassa. Jumala ohjaa teitä jollakin peliohjaimella ja pääkoppanne tilalla jossa pitäisi olla aivot, onkin vain hyytelöä joka muistuttaa aivoja. Teiltä on todellisuudessa aivot deaktivoitu!


    • Ateisti-Atte

      "Jumala ei selvästi mene samaan luokkaan esimerkiksi joulupukin, hammaskeijun, menninkäisten ja maahisten kanssa."

      Olen samaa mieltä. En ole koskaan kuullut ketään tapetun joulupukin, hammaskeijun, menninkäisten tai maahisten takia.

      Mutta paljonko on tapettu ja tapetaan Julmalan nimeen?

      • Breben1

        Kevennystä väliin.
        Joulupukin konttiin menevän paketin puolesta puukotettiin Tukholmassa 20 joulukuuta 1970 kahden lapsen isä 22v. Karl-Gösta Silsäter kuoliaaksi.
        Kyseessä oli samainen Christer Pettersson jota syytettiin Olof Palmen murhasta. Svean hovioikeus vapautti Petterssonin kihlakunnan oikeuden Petterssonille langettamasta vankilatuomiosta. Pettersson oli vapautuksen jälkeenkin ykkös-epäilty Palmen murhasta.

        Murhapaikka sijaitsee Kungsgatan 26 porttikongin kohdalla vain 60m:n etäisyydellä Olof Palmen murhapaikasta.
        http://photobucket.com/gallery/user/moparkivet/media/cGF0aDpDaHJpc3RlciBQZXR0ZXJzc29uL2Jham9uZXR0bWFubmVuQ1BfNzAyMTEyX3pwczA3bWpnc2h0LmpwZw==/?ref=1

        Paikalla oli runsaasti silminnäkijöitä (n. 100). Silminnäkijöiden mukaan Silsäter ja hänen kaverinsa olivat tulleet juopunutta ja horjahtelevaa Petterssonia vastaan. Pettersson oli horjahtanut Silsäterin kaveria vasten jolloin Petterssonin kädessä ollut sisarentyttärellen joululahja-nallen sisältänyt kassi oli pudonnut hänen käsistään. Pettersson kimpaantui ja jonkin asteista nyrkkien heiluttelua oli todistetusti käynnissä. Silsäterin kaveri otti jalat alleen mutta tappelijoiden väliin rauhoittelemaan mennyt Silsäter ei uskonut olleensa vaarassa. Hän lähti pakoon vasta silloin kun Pettersson otti kassista poimimansa sotilaskiväärin pistimen käsiinsä. Silsäter ei ehtinyt paeta kuin n. 10 metriä kun Pettersson tavoitti hänet. Pettersson iski postimellään nopeasti kahdesti. Toinen iskuista lävisti sydämen ja toinen keuhkon. Pettersson pakeni tarkalleen samaa reittiä Tunnelgatanille kuin mitä Palmen murhasta epäiltykin.


    • T...Mirka

      Kristittyjen jumala on satuolento. Voit kysyä asiaa vaikka joltain Hindulta.

      Ihminen saadaan uskomaan vaikka pyhään PEPSI tölkkiin.

      • PyhänCokiksenPuolesta

        Sinä vääräuskoinen koira. Vain Aito Coca-Cola on Pyhää. Ja Joulupukki on Aidon Coca-Colan Profeetta. Tulet vielä tukehtumaan siihen Saatanan omaan pepsiin. Muistakaa myös Hyvät Ihmiset että savolaisten pakanoiden ja epäjumalan palvojien keittämä myrkkyliemi Olvi Kola tuhoaa niin hampaasi kuin sisäkalusi. Ja tekee sinusta impotentin.


    • MissäJumalasiOn

      Kun ihminen uskoo johonkin tiettyyn satuolentoon, silloin se lakkaa olemasta hänelle satuolento. Eihän hän muuten siihen uskoisi.

    • Nyt sä vasta vitsin murjaisit vai oliko mielessäsi jokin trollaus!

    • "Sen sijaan ihmisiä, jotka ovat alkaneet aikuisiällä uskoa Jumalaan, on vaikka kuinka paljon."

      Sitä olen miettinyt miten tämä voi olla mahdollista. Jumalaan ei voi uskoa "aikuisten oikeasti" kuin joku järkensä täydellisesti menettänyt kahjo!

      Voin jollakin tavoin vielä ymmärtää että joku uskoo menninkäiseen, tonttuihin tai joulupukkeihin vielä aikuisiälläkin ja uskottelee sitä lapsilleen, mutta en sitä että joku vielä aikuisiällä pitää totuutena/ainoana totuutena maailmassa jotakin jumalaa johon kaikkien muidenkin pitäisi uskoa niin sitä ajatuksena en voi millään hyväksyä!

    • Kirjakääröt

      Joh.15:1 Biblia (1776) Minä olen totinen viinapuu, ja minun Isäni on peltomies.

      • Ei tässä todista mitkään raamatun lainaukset. Ei se tee jumalaanne olemassa olevaksi!


    • atteputte

      "Jumala" on n. 30 000 vuotta sitten syntynyt käsite. Sitä keksitty yhdessä yössä tai viinipäissään, vaan se muodostui vähitellen. Ihmisellä nät on "aina" ollut taipumus katsella ylöspäin miettiessään suuria kysymyksiä. "Satuolento" nimityksen merkitys on vain ja ainoastaan olla uskovaisia halveksiva. Koska keskusteluryhmissä kaikilla ei ole normaalia aivokapasiteettia, eikä normaalin tason sivistyneisyyttä, omaa "paremmuuttaan" pitää aina terästää vittuilulla, koska normitason keskustelussa loppuu äly. Nämä tollot eivät kykene keskittymään itse aiheeseen, vaan kokevat primitiivistä tarvetta hyökätä keskustelijoiden kimppuun, koska yrittävät välttää "häviämistä", joka aiheuttaa väistämättömästi peppukipuja. Joulupukkikaan ei ole satuolento, vaan ko. hahmo perustuu ihan oikeaan ihmiseen. Pyhään Nikolaukseen.

      Ateisteilla on suuri tarve huutaa päälle (törkeyksiäkin), sillä hekin tietävät, että Jumala on asia, jonka olemattomuutta eivät voi koskaan todistaa. Kyse on heilläkin tiedon sijaan uskomisesta.

    • ihmettelenvaan

      Tässähän on kyse uskosta. Uskotaan, että jumala on olemassa. Ei sillä ole mitään tekemistä todellisuuden ja reaalimaailman kanssa.

    • Jos tarkastelemme kymmentä käskyä niin Raamatun Jumala myöntää, että on olemassa muitkin jumalia.
      Käsky n:o 1 "
      1. Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia"
      Lausuma kuulostaa suorastaan mainokselta. Eli pysy tämän joukkueen fanittajana niin silloin voita sen mitä ilmeisesti odotat eniten - iänkaikkista elämää.
      No iänkaikkinen elämä olisi siitä hyvä juttu , että asuntolainan maksuaika voisi olla vaikka 500 vuotta jolloin kk-erä olisi pieni varsinkin nyt kun korot ovat matalia.

    • Jumala on juutalaisille nimi ja kielioppi sekä kaikki sanaluokat.
      Jumala on kristityille adjektiivi eli hyvä, oikeudenmukainen, totuudellinen.
      Jumala on hinduille verbi eli tekijä ja kaikena aikaansaaja.
      Jumala on muslimeille tai avesta-uskoisille substantiivi eli pohjimmainen materia.
      Jumala on eräille prepositio. Ja adverbi ja niin edelleen.

    • einiinmitään

      Uskovan mielestä hänen jumalansta ei ole satuolento, koska hänen jumalansa on oikeasti olemassa. Mutta kun uskovalta pyytää todisteita siitä, että kyseinen olento olisi oikeasti olemassa, niin mitään ei koskaan löydy. Eli kyseessä on puhdas uskomus keksittyyn mielikuvitusolentoon. Ja näin ollen kyseinen jumala menee tietenkin täsmälleen samaan kastiin kuin kaikki muutkin keksityt mielikuvitusasiat, joiden olemassaolosta ei ole olemassa mitään todisteita.

      Väitteet että "kaikki todistaa jumalasta" tai "todisteet ovat yliluonnollisia" ovat pelkkiä uskonnollsia näkemyksiä, jotka eivät perustu millekään todennettavalle, eli pelkkiä perusteettomia väitteitä tyhjän päällä. Sellaisia perusteettomia väitteitä ei kenenkään tarvitse edes yrittää kumota, eihän mitään kumottavaa tietoa ole edes esitetty, vain mielipiteitä. Uskova vain on sitä mieltä, että hänen jumalansa ei ole satuolento. Okei, todisteet? Ei ole mitään. No se siitä.

      • Ehkä on mahdoton todistaa, että Jumala ON OLEMASSA, mutta 4000 vuoden kuluttua saatetaan voida todistaa, että Jumala OLI OLEMASSA? Fysiikan lakien mukaan kuljetaan kohden yhä suurempaa epäjärjestystä. Se, joka väittää olevansa jumala on luonut nimeensä perustuen ja nimensä ympärille historiaan ajanjakson, jossa hänen nimensä ympärillä on havaittava järjestyksen keskittymä.

        Ajatellaan vaikka kirjoitustaidon leviämistä. Sen yhtenä moottorina voi olla osottautunut olleen uskonnot. Väitetään jopa, että kyrilliset aakkoset ovat uskovien munkkien luomat. Samoin arabialaiset numerot saattavat olla samankaltaista perua.


      • kalsakki

        Kirjoitustaito on omaksuttu shamaneilta, heidän noitarmmuissaan on merkkejä joilla on tietty merkitys.Merkkejä yhdistelemällä muodostuu viestejä.


    • ParttuParraton

      Mooses oli uskomaton pakinoitsija, joka nauroi partaansa, koska hänen sähköparranajokoneeseensa ei vielä ollut keksitty sähköä.

    • ville6v

      ainaski jolupukki tuo lahjoja

    • agnostikko

      "Jumala ei selvästi mene samaan luokkaan esimerkiksi joulupukin, hammaskeijun, menninkäisten ja maahisten kanssa."

      Jos puhutaan tietoteoreettisista luokista, niin yliluonnolliseksi väitetyt olennot kuuluvat samaan luokkaan. Joten vastakkainen väitteesi on selvästi väärä.

      "En tiedä yhtäkään ihmistä joka olisi aikuisiällä alkanut uskomaan joulupukkiin tai hammaskeijuun."

      Nyt sotket tiedon ja uskomukset keskenään. Yliluonnollisiin olentoihin voi olla ihmisillä uskomuksia, kuten erilaisiin jumaliin on monissa uskonnoissa, mutta se ei vaikuta tietoomme niistä sen enempää kuin menninkäisiin tai maahisiinkaan koskeviin uskomuksiin (siis siihen, ettei jälkimmäsiin uskota).

      Sitä paitsi väitteesi pätee vain nykyaikana, koska keskiajalla oli tavanomaista uskoa vielä maahisiin tms. olentoihin.

      Jumalat siis selvästi ovat samassa luokassa tietoteoreettisesti kuin mainitut kuvitellut olennot. Tämä toteamus ei tietenkään estä muodostamasta niihin uskomuksia tai asennetta, ettemme tiedä niistä mitään (agnostismi).

    • Mormooni

      Jeesus ei syntynyt jouluna, vaan huhtikuussa
      Me uskomme, että huhtikuun 6. päivä oli Jeesuksen Kristuksen syntymäpäivä, kuten on mainittuna jo lainatussa, nykyisen armotalouden aikana annetussa ilmoituksessa (LK 20:1, vrt. 21:3), jossa mainitaan ehdottoman selvästi, että tuona päivänä Herran lihaan tulosta oli kulunut täydet tuhat kahdeksansataa kolmekymmentä vuotta. Myönnämme, että tämä hyväksyminen perustuu uuteen ilmoitukseen eikä sitä missään mielessä esitetä kronologisen tutkimuksen tuloksena. Uskomme, että Jeesus Kristus syntyi Juudean Beetlehemissä 6. huhtikuuta vuonna 1 eKr. (Apostoli James E. Talmage suositussa teoksessaan Jeesus Kristus, s. 72) [Apostoli on mormonikirkossa "Kristuksen erityinen todistaja".]
      Veljeni ja sisareni, emme tänään juhli ainoastaan kirkon järjestämisen 150-vuotispäivää, vaan myös suurinta tapahtumaa ihmiskunnan historiassa sitten Kristuksen syntymän tänä päivänä 1980 vuotta sitten. Tänään on pääsiäissunnuntai. (Presidentti, profeetta Spencer W. Kimball, kirkon yleiskonferenssissa sunnuntain aamupäiväkokouksessa 6.4.1980, ks. esim. Ensign toukok. 1980, s. 54.
      Lähde: http://www.mormonismi.net/artikkelit/neitsyt1.shtml

    • Kun yhtään luin tekstiäsi niin vahvistui vaan entisestään se että uskominen jumalaan pitäisi lukea sairausluokituksessa!

    • cvbcvbn

      Aloittaja siis yrittää todistella jumalaansa sillä, että on olemassa typeryksiä, jotka aikuisiälläkin vielä ovat houkuteltavissa humpuukiin ja aivopestävissä. On henkisesti epävakaita sekopäitä, jotka hurahtavat helposti älyttömyyksiin. Tooodella mainiota...

      Lisäksi aloittaja itse vielä tulee ilmaisseeksi, miksi nimenomaan jumalaan hurahdetaan, mutta menninkäisiin ja hammaspeikkoihin ei. Juuri siksi, koska noilla olennoilla ei yritetä antaa selitystä aikuista askarruttaviin olemassaolon- ja elämän tarkoituksen kysymyksiin. Jumalalla pyritään antamaan niihin näennäinen vastaus, joka tyydyttää tarpeeksi typerää, tai epätoivoista ja sekopäistä yksilöä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      361
      4314
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1809
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      64
      1549
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1546
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1370
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1341
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      53
      1333
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      205
      1325
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1215
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1208
    Aihe