Entä jos kiusaaja onkin esimies?

Kilometritehtaalle

Minulle on saman työnantajan kanssa käynyt seuraavasti:
Ensin "pikkupomo" alkoi kiusaamaan mm. vahtimalla tekemisiäni/töitäni. Valitin hänen käytöksestään esimiehelleni, joka vain totesi, ettei kyseinen henkilö ole sinun esimiehesi, älä välitä.
Esimies sitten vaihtui, pikkupomo luuli pääsevänsä isoksi, mutta onneksi ei, näin ajattelin... Tuli uusi pomo ja pikkupomolla olikin paljon "päätäntävaltaa", mikä johti siihen, että työnkuvani muuttui, töitä oli aina vaan vähemmän... Nyt "tilanne" on se, että meillä käytiin YT neuvottelut "tuotannollisista ja taloudellisista syistä" (kyseessä isohko firma) ja MINÄ olin AINOA, joka irtisanottiin vedoten taloudellisiin syihin... Jos katson palkkapussiani, olen hieman eri mieltä (olen pienipalkkaisimpia työntekijöitä osastolla, joka tekee ainoana positiivista tulosta).
Voi olla, että vaan kuvittelen...

6

254

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mielipide------

      Sehän on vain positiivinen asia että pääset paskasta työpaikasta lopullisesti eroon.
      Nokka vaan eteenpäin ja unohdat mulkut pomosi ja jos näet niitä joskus niin keskaria vaan näytät tai sitten et huomioi niitä millään tavalla.

      Nehän ovat oikeasti ihan pellejä ja mielisairaita. Kärsi ja unohda, thats it.

      • Kilometritehtaalle

        Thank´s, tuollaiseen johtopäätökseen minäkin olen tässä asiaa tarkemmin pohtiessani tullut... sairas paikka... ilmapiiri huono..., eli hyvä vaan, että pääsen pois ja samalla HE saavat firmassa talouden kuntoon ;O)
        Ainoa "ongelma" on se, että sitä kun on tottunut tekemään hommia vuodesta toiseen, miten sitä nyt sitten osaa olla jouten, sillä nykysuomesta on todella vaikea saada oikeaa työtä.


    • Äläannahöynäyttää

      Oliko tuotannolliset ja takoudelliset syyt oikeita? Tiesitkö että työtehtäviä ei saa muuttaa olennaisesti se on laitonta. Soita liiton lakimiehelle onko jotain tehtävissä...jos irtisanominen on ollut laiton voit saada korvauksen.

    • Yrjöä

      Pomo kiusaa. työntekijä syyllistetään. Yksi tapaus oli sellainen että miljonääripomo teetti yli kahden ihmisen työt kahdessa eri työspisteessä. Soitti illalla ja viikonloppuna ilman asiaa. Alainen teki töitä puolilleöin, varashälytin toi vartijan, jatkoi kotona kun töissä ei voinut. Pomo sanoi että ei ole antaa lisäresursseja. Lähetti assistentin mulkoilemaan puhumatta alaisen työpisteelle. Levitti huhuja rikostaustasta ja huumeista johdolle sai kuulla niistä, ei mitään perää. alainen irtisanoutui. antoi laittoman työtodistuksen, työsopimuskin oli osittain laitoin, kiiireellä kyhätty. ajatteli varmaan että alainen täytyy pitää kurissa savustamisen jälkeen, lähetti TN henkivartijan alaisen kotiovelle. Selvitti kotiosoitteeen matrikkeleista tutun proffan avulla. selviitti uuden työpaikan ja esimiehen, välitti tälle tiedon että mahdollisesti epäluotettava rikollinen.

      vanhaan työpaikkaan palkattiin 2 ihmistä tekemään lähteneen työt.

      pomo tunnettu henkilö näkyy lehtien palstoilla. pomojen kiussaamiseen ei pääse kiinni. alainen dokumentoinut ja julkistaa kun eläkkeellä eikä voi enää vahingoittaa

    • Kiusaamiselle_loppu

      Jos esimies kiusaa sano hänelle suoraan että hän toimii asiattomasti ja pyydä häntä lopettamaan se. Liity liittoon ja kerää todisteita. Myös työsuojelusta AVI saa ilmaista neuvontaa mitä kannattaa tehdä.
      Kiusaamalla hän rikkoo lakia.

      Työterveyslaki

      28 §
      Häirintä
      Jos työssä esiintyy työntekijään kohdistuvaa hänen terveydelleen haittaa tai vaaraa aiheuttavaa häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua, työnantajan on asiasta tiedon saatuaan käytettävissään olevin keinoin ryhdyttävä toimiin epäkohdan poistamiseksi.

      • Valitettavasti

        Tämä vaan ei toimi käytännössä. Kiusaaja voittaa aina varsinkin jos on esimies.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1017
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe