Aihe

Vinkkejä nuorille jotka haluavat välttää töitä

Rauhanmies

- Älkää hommatko ajokorttia. Heti tipahtaa iso osa hommista johon työkkäri voi pakottaa teidät koska monet työt vaativat ajokortin.

- Älkää hommatko minkäänlaista ammatillista koulutusta. Työttömän hitsaajan voi pakottaa karenssin yms uhalla tekemään ilmaisia töitä, mutta jos ei ole minkäänlaista koulutusta tuon vaara laskee huomattavasti.

- Esittäkää hieman hidasta kun vierailette työkkärissä tai käytte kuntouttavassa työtoiminnassa.

Kannustan muitakin tänne kirjoittelevia jakamaan vinkkejä seuraavalle sukupolvelle!

45

888

  Vastaukset

  • Töihin ei koskaan kannata ehtiä ajoissa.

  • Nuorten kannattais jo yläasteen jälkeen tai jopa jo yläasteella alkaa näyttelemään hidasta ja kömpelöä niin elämästä tulisi huomattavasti parempaa kun tulot olisi työkyvyttömyyseläkkeellä turvattu.

  • Hoitohistoria mielenterveyspuolella pysäyttää etenemisen uralla. Paljastuu viimeistään työterveystarkastuksessa.

   Diagnoosi löytyy jo varmaan joka kymmeneltä alle kaksikymppiseltä. Ei tarvitse ikinä töihin lähteää. Ei ainakaan palkkatöihin. Palkattomaan kuntouttavaan työtoimintaan, töihin ilman palkkaa, pääsee kyllä.

   Kyllä kannattaa muodikkaasti masentua, hankkia bibo-diagnoosi, parasta on psykoosi.

   • monella työttömällä on mielenterveydellisiä ongelmia jotka vaativat psykiatrista hoitoa. te-keskuksen henkilökunta auttaa työttömiä ja ohjaa heidät tarvittaessa hoitoon


   • sosiaaliterapeutti kirjoitti:

    monella työttömällä on mielenterveydellisiä ongelmia jotka vaativat psykiatrista hoitoa. te-keskuksen henkilökunta auttaa työttömiä ja ohjaa heidät tarvittaessa hoitoon

    Aktiivimalli ja sen toteuttaminen on ajanut monet epätoivon ja hulluuden partaalle.


   • sosiaaliterapeutti kirjoitti:

    monella työttömällä on mielenterveydellisiä ongelmia jotka vaativat psykiatrista hoitoa. te-keskuksen henkilökunta auttaa työttömiä ja ohjaa heidät tarvittaessa hoitoon

    Luetaanko te-toimistossa työttömien terveystietoja? Onko niillä pääsy Oma kantaan?

    Vähintääkin pitäisi tulla tieto työttömälle, jos tämän terveystietoja on käsitelty. Te-toimiston väellä ei ole mitään pätevyyttä arvioida kenenkään terveydentilaa. Kaikki perustuu tunteeseen ja epäluuloihin.


   • te-toimisto ainoastaan lähettää työttömän psykiatriseen arviointiin, varsinaisen diagnoosin antaa psykiatri, ja lääkehoito annetaan osastolla esim sairaalassa, tai sitten työtön pääsee avohoitoon

    eli jos työtön käyttäytyy hyvin oudosti tai alkaa riehumaan niin silloin se kiinnittää huomiota te-toimistossa, ja nämä ryhtyvät jatko toimenpiteisiin ja ongelma asiakkaat saadaaan kuriin viranomaisyhteistyöllä


  • Vain idiootti tekee työtä ilmaiseksi. Tervejärkinen ei tee työtä ilman TESsin mukaista palkkaa.

   • Kaikki joilla on vaki homma, pitäisi laittaa tekemään joka neljäs kuukausi peruspäivärahan suuruisella korvauksella (32 e päivä, brutto). Tämäkin on tietysti veronalaista tuloa. Vähän saataisiin tasa-arvoa ja syrjintää kuriin. Suomi nousuun.


   • SyrjintäKuriin kirjoitti:

    Kaikki joilla on vaki homma, pitäisi laittaa tekemään joka neljäs kuukausi peruspäivärahan suuruisella korvauksella (32 e päivä, brutto). Tämäkin on tietysti veronalaista tuloa. Vähän saataisiin tasa-arvoa ja syrjintää kuriin. Suomi nousuun.

    No ei ihan niinkun putkeen taida ajatuksen kulku sullakaan mennä,eli palkkatyötä pitäisi porukan ilman tehdä ja siinä lainat ja maksut juoksee kumminkin ei sosiaalitukia,niin kuin on työttömillä.Jo työllisten asemaa on heikennetty ay-liikkeiden puolelta verrattuna aikaan mennneeseen,sekä hallitus eritoten Sipilä heikensi paljon työssäkäyvien asemaa,monella ei meinaa enään palkka riittää elämisen kuluihin,kun ei ole suhteessa noussut mihinkään.Metsäalalla viimeiset 20 vuottta oikeastaan pudonnut,ja teollisuusliitoksi muuttuessa on hävinnyt urakoista myös ikälisät(kunto ja tuotos heikkenee samalla siis palkkakin,kun ikälisän tuomat tasaavat prosentit poissa).


   • Tessi on minimi palkka,kait sitä enempi pitää saada kuin se minimi


  • https://fi.wikipedia.org/wiki/Sähköhoito

   Sähköhoito tai sähköšokkihoito eli elektrokonvulsiivinen hoito (ECT) on vaikeaan masennukseen käytettävä hoitomuoto. Se on todettu psykoottisen masennuksen tehokkaimmaksi hoitomuodoksi.lähde? Masennuksen lisäksi sähköhoitoa käytetään joskus katatonisen skitsofrenian hoidossa ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön maanisen vaiheen hoidossa.[1][2][3][4]

   Sähköhoitolaitteessa on kaksi elektrodia, joiden avulla potilaan päähän johdetaan 70–130 voltin jännite 0,1–0,5 sekunnin ajan. Tämä jännite aiheuttaa välittömän tajuttomuuden ja pienen viiveen jälkeen muutaman kymmenen sekunnin kestoisen symmetrisen kouristuskohtauksen.

   Sähköhoidon vaikutusmekanismia on yritetty selvittää jo vuosikymmeniä, mutta tarkkaa vaikutustapaa ei vieläkään tunneta. Sen on todettu aiheuttavan yleistyneen sähköpurkauksen, joka leviää keskiaivoissa kaikkiin osiin samoin kuin yleistyneessä epileptisessä kohtauksessa.

   • Sullekki pitäs vähän sähköä antaa, että oppisit edes linkit laittamaan oikein.


  • Valuta kuolaa hakupapereille.

   • tai sitten jotain muuta...


  • Nuoret voi ottaa oppia mustalaisista ja somaleista, yms.. ryhmistä.
   Sekä uskontoon piiloutuvilta elintaso lepo Imaameilta, yms pyhiltä miehiltä...
   Ei töitä, paljon vapaa aikaa, hyvä elintaso verovaroin.
   Ja syy työn väittelyn onnistumiseen on muissa aina.....

   • Kantasuomalainen nainen on aina väärän ikäinen työmarkkinoilla (SuomiAreena 17.7.), joten heidän ei kannata etsiä turhaan työtä. Hiilipäästöt jäävät pienemmiksi, kun naiset eivät turhaan juokse hakemassa työtä.

    "Älä mieti, mitä pitäisi tehdä (hakea työtä), vaan minkä voisit jättää tekemättä (hakematta)."


  • Jos on koluttamaton niin se on kyllä lisäsyy laittaa palkattomaan työkokeiluun ja samoin se miten kauan on ollut työtön. TE-toimisto siis katsoo sitä Työkokeeluun pääsyn oikeutta sillä perusteella miten paljon työttömälle on hyötyä siitä. Eli ei koulutusta ja ollut työttömänä esim. 4 vuotta niin silloin varmasti jo joutuu palkattomaan hommaan.

   • Työttömälle hyötyä palkattomasta työstä!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Aarggggghhhhhhh.........

    Uhuhuuuuuuu_uuuuuu......


   • Nuorille on hyödyksi saada työkokemusta. Silloin maailmankuva laajenee ja nuori hahmottaa maailmaa laajemmin.
    Säälittävää on kun moni ihminen jää omien pienien uskomuksiensa vangiksi,. Omaan ahtaaseen nurkkaansa!!


   • EtOoTosissas kirjoitti:

    Työttömälle hyötyä palkattomasta työstä!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Aarggggghhhhhhh.........

    Uhuhuuuuuuu_uuuuuu......

    Jaa.. siis TE-toimisto päättää sen pääseekö Työkokeiluun vai ei, jos sellaiseen haluaa. Se on siis TE-toimiston päätös. Eli käytännössä juuri työttömksi jäänyt jolla on koulutus ei edes pääse työkokeiluun ja jos on ollut työkokeilussa 6 kk yhteensä niin sinne ei laiteta enää hetkeen ennen kuin työttömyyttä on TE-toimiston mukaan ollut tarpeeksi edellisestä kokeilusta. Eli maailma ei ole niin paha kuin te työttömät luulette ja kyllä jos Työkokeilusta saa työtodistuksen niin osoittaa vähintään sen että on tehnyt jotain jonka voi näyttää palkallista työtä haettua. Mutta tosin Työkokeluun otetaan firmoihin joilla ei ole tarpeeksi rahaa palkata työtön työkokelun jälkeen, joten se on vähän väärin.


   • SuppeaMaailmankuva kirjoitti:

    Nuorille on hyödyksi saada työkokemusta. Silloin maailmankuva laajenee ja nuori hahmottaa maailmaa laajemmin.
    Säälittävää on kun moni ihminen jää omien pienien uskomuksiensa vangiksi,. Omaan ahtaaseen nurkkaansa!!

    esim.. puna vihreä naivismi nurkkaus
    Tai kokoomus kepu ylimieli ahneus nurkkaus !!


   • luettelit kaikki poliittiset suuntaukset


  • Ei kannata jäädä lusmuilemaan,jos nyky päättäjät jatkavat vielä jonkinaikaa hallituksessa,niin ette älyäkkään,kuinka vauhdilla rupeaa putoamaan sosiaaliturva pienemmäksi,se on jo Sipilän toimilla hiljalleen aloitettu,siitä vielä kun aktiivi 3-? muutetaan sosiaaliturva vastikkeelliseksi,niin lusmut on roskapönttö tavaraa ja ei saa edes mistään mitään hommia,halpatyövoimaa tuodaan jatkuvasti suomeen lisää pakolaisnimikkeeellä,ja ainoa keino näiden työllistämiseksi on sosiaaliturvan alasajo samalla se lähtee myös suomalaisilta,sinne suuntaan on jo merkkejä ollut pitkään,uskokaa tai älkää,mutta on ainakin varoitettu.

   • Tuossa tapauksessa iso osa "normi duuneista" ovat vaarassa joten kikkelis kokkelis.


  • älä missään nimessä kuuntele tai katsele mediaa, koska se on täyttä sontaa. etsi itse väylä eteenpäin.

   • Valta media on valhe media.
    Valta media ajaa hyvinvointiyhteiskunta alas.
    Valtamedia rakentaa turvatonta murjaanilandiaa pakolla


  • myöhästelen tahalleen. teen huonoa jälkeä töissä ihan tahalleen.
   huvittavaa katsoa raivoavia työkavereita ja raivoavaa pomoa.
   mua ei voi irtisanoa niin voin vaikka nukkua työpaikalla kuten monesti krapulassa teenkin.

  • työttömien tulisi saada kokea onnistumista ja hyväksyntää

  • Itselläni on ajokortti ja ammatillinen koulutus mutta silti en ole tehny kertaakaan töitä

  • Tee töitä, maksa veroja.
   Ja verot tuhlataan korruptio pakolaisturismiin.
   On järjetöntä maksaa veroja, kun rahat menee haittamaahanmuutton!!

   • Pyöörikö persuilla päässä muuta kuin mustat miehet? Hevonen potkii rakkaudesta kuten sanotaan.


  • Kannattaa muuttaa Itä-Suomeen niin ei tule päästyä vahingossakaan töihin. Siellä on koko Suomen heikoin työllisyystilanne.

  • Kannattaa hankkia ajokortti, mutta ei tule olla niin tyhmä, että ilmoittaa siitä TE-keskukselle. Sama asia kuin puhelimen kanssa, eli puhelinliittymä on hyvä olla, mutta sen kertominen TE-keskukselle ei.

   Kannattaa kouluttautua, koska se on keino kehittää itseään. Kun kehität itseäsi, saat halutessasi työpaikan, mutta osaat toimia tarvittaessa työvoimaviranomaisten kanssa, muista viranomaisista tai virattomista puhumattakaan. Ammatillisen koulutuksen ’suoja’ on voimassa vain kolme kuukautta, joten huomioi se, jos suunnittelet esim. metrokuskin koulutusta ja muutat valmistumisen jälkeen esim. Ouluun.

   Jonkun mielestä vain köyhä saa neuvoa köyhää, mutta onko kannatettavaa, että vain tyhmä saisi neuvoa tyhmiä?

  • Kuka voi olla nuoresta pitäen mottipää että välttelee töihinmenoa?no joo kela maksaa ja vuokratukea saa,siinä se elämä menee,pirkka olutta ja hk:sinistä tv:stä voi katsella sohvaperunoita,voi hyvää päivää,toiset ihmiset katselevat telvisiosta kuinka toiset katsoo telvisiota.Kyllä voi ihmsestä tyhmä tulla joka kyseiseen elämään on tyytyväinen.Kuka näitä lahopäitä synnyttää?

   • Lisää lomailijoita tuodaan ulkomailta !
    Kela lomilla lepäilee, raiskaa, rukoilee, jo satoja tuhansia pakolaisturisteja.
    Monilla ryhmillä työttömyys prosentti yli 90 %


  • PAHINTA TYÖTTÖMYYDESSÄ
   - Työtön leimataan laiskaksi ja alkoholistiksi. Työtön on työssä käyvien silmissä roskaa. Suurin osa työttömistä haluaa työpaikan.
   - Jos sinulle tulee äkillisiä menoja, kuten hammaslääkäri tai murtuman hoito, joudut rahapulaan.
   - Sinua pompotellaan turhista kursseista toisiin samanlaisiin ja käytetään hyväksi ilmaisena työntekijänä (työkokeilu).
   - Sinulla ei ole välttämättä varaa toteuttaa unelmiasi (lasten hankkiminen, auton tai asunnon ostaminen, matkustaminen, häät).
   - Sinulla ei ole varaa kaikkiin harrastuksiin (kuntosali, tanssi, luistelu).
   - Sinulla ei ole varaa käydä silloin tällöin baarissa ystävien kanssa tai edes kahvilla. Ystävyyssuhteet kärsivät.

   • Meillä, jotka ei enää tarvitse täyttä työviikkoa, pitäisi olla automaattinen oikeus lyhentää omaa työaikaa niin paljon ettei enää kukaan olisi työtön. Bruttopalkka laskisi jonkinverran, nettopalkka ei niin paljon.

    Tällä systeemillä siis kaikille nykyisille työttömillekin olisi töitä, eikä yhteiskunta enää joutuisi ainuttakaan työtöntä elättämään.

    Miniä 'joutui' lukion jälkeen tuollaiseen niinsanottuun palkattomaan työkokeiluun . Aluksi hän valitti kun näin kävi, mutta ymmärsi kun sanoin että laske. Joudut tekemään pari kuukautta töitä mutta jos olet vaikkapa vuoden peruspäivärahalla, se tekee bruttoma yli 8000 €/vuosi, eli ei huonosti ammattitaidottomalle kahden kuukauden työstä. Ei kenenkään tarvitsisi saada senttiäkään rahaa vain siksi että on olemassa. Joku nekin rahat on joutunut tienaamaan jja veroina maksamaan.

    Onneksi miniä hoiti työnnsä kunnolla ja sai siitä ihan oikean työpaikan.

    Ainakin täyspäisille nuorille löytyy työtä jos työ vaan kelpaa.


  • Ei kannata ilmoittaa että osaa ajaa te-toimistoon jos ei ole valmis sitä taitoa työelämässään käyttämään. Sitten työnantajalle voi kertoa suullisesti muuta kun on selvittänyt kuinka paljon autoa pitäisi käyttää jne.

  • Töitä joissa joutuu kävelemään tai joista ei makseta ennalta käteistä palkkana ei kannata ikinä ryhtyä tekemään.

   • entä jos on pakko?


   • Anonyymi kirjoitti:

    entä jos on pakko?

    Ei ole mikään pakko.
    Voi vapaasti rukoilla päivät,
    ja ajankuluksi raiskta vääruksoisia lapsia,
    pyhä imaami siunaa tapahtuman.


  • Kyllä on ajanvietettä kun miettii ettei vaan pitäs oman elannon eteen mitään tehdä.Eräskin kaveri sai kaupungilta vuokraasunnon mutta joutui itse maksamaan sähkölaskunsa se oli jo liikaa kuinka voidaan parhaassa työiässä olevaa miestä näin epäoikeudellisesti kohdella,hävetkää yhteiskunta!

  • Jos olisi nuorena ollut autoon heti varaa niin helppommin olisi työpaikkojakin (niitä paremmin palkattuja) saanut. Auton omistaminen lisää eksponentiaalisesti mahdollisuutta työllistyä.

  • Jos työhaastatteluun asti ikinä pääsee, kannattaa siellä ensitöikseen ilmoittaa, että kun kerran saapui haastatteluun taksilla, voisi firma korvata heti kättelyssä pari kymppiä hakijalle vaikkei työtä antaisikaan.

  Ketjusta on poistettu 18 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   29
   1504