Miksi suuttua

Myyjä

Myimme vanhempieni kesämökin. Myynnin syynä oli se, että sitä mökkiä ei heistä kumpikaan eikä meistä neljästä jälkeläisestä kukaan enää käytä, ja se on ollut viime vuodet vain ränsistymässä. Sen lisäksi vanhempamme tarvitsivat ne rahat. Mökki ei ole ollut meidän ns lapsuuden kesien viettopaikka, vaan vanhempani ovat ostaneet sen kun olemme jo lentäneet pois kotoa emmekä siellä sillä tavalla käyneet.



Asia meni niin, että mökki on ollut myynnissä suunnilleen vuoden ja nyt sitten lopulta vanhempani päättivät että sitä aletaan myymään agressiivisemmin, ja se nykypäivänä tarkoittaa hinnan laskemista. Ja näin tehtiin. Nyt siskoni on ollut koko vuoden ajan sitä mieltä että mökkiä ei saa myydä ja että jos se myydään ja joku siitä tarjoaa niin hän on valmis maksamaan siitä oikean hinnan. Sanottiin, että tottakai hänellä on se oikeus ostaa, että sen kun tekee tarjouksen.



Emme koskaan uskoneet että hän olisi ostamisen kanssa tosissaan, ja toisaalta tiedämme, että hänellä ei ole myöskään rahaa sitä ostaa tai ylläpitää; hänellä ei itseasiassa ole ollut tuloja pariin vuoteen ja hänellä on ulosotossa useita kymmeniä tuhansia euroja; näinollen hän ei oikeastaan voi edes omistaa mitään. Lisäksi tämä myynti oli tehtävä siksi että vanhemmat tarvitsivat rahat; jotka olivat osaksi menneet heidän tililtään tämän siskoni tukemiseen (kuukausittain).



Jostain syystä hän oli kuitenkin päättänyt että nyt tämä mökki on hänelle tärkeä ja että hänen on pakko se saada. Olimme kuitenkin jo päättäneet että hänelle ei sitä myydä; toisaalta siksi että emme ottaneet hänen ostamistaan vakavasti, mutta toisaalta myös siksi että olisimme tehneet hänelle mielestämme karhunpalveluksen koska hän olisi todennäköisesti järjestänyt itselleen vain lisävelkaa ja rahaa hänellä ei ole. Kaiken tämän lisäksi vaikutti myös todella epäilyttävältä että hänelle se mökki olisi tärkeä; hän ei ole siellä juurikaan edes käynyt. Ja mökki oli myös eräänlainen pommi, joten olisi vaikuttanut huijaamiselta antaa hänen ostaa se.



Me myimme tämän vähän hänen selkänsä takana koska saimme tarjouksen ja rahat oli siinä odottamassa. Toisaalta tiesimem myös hänen kantansa joten kysyminen olisi ollut sinänsä turhaakin. Tämä oli meiltä tietenkin häntä kohtaan varmasti väärin tehty, ja pahemman luokan holhousta ja varsinkin käytöksenä todelal huonoa, mutta arvioimme neljän hengen kesken että tämä on yksinkertaisesti vain pakko tehdä, vaikka tiesimme että hän ei tästä tykkää. Me siis vähän niinkuin suojelimme siskoani itseltään tässä tilanteessa. Tämä on ollut vähänniinkuin se tarina myös koko ikämme; hänen peräänsä on pitänyt katsoa.



Mutta se mikä lopulta yllätti, oli hänen reaktionsa, joka oli todella voimakas. Nyt hän käytännössä vain huutaa meille ja on sitä mieltä että häntä ei saa holhota ja on osaan meistä jo välit katkaissut. Tulilinjalla olen minä, koska hänen näkökulmastaan olen avainasemassa ja olisin voinut tuon estää. Siskollani ei ole oikein hyvät puhelivälit vanhempiin joten hän ei olisi oikein suoraan saanut tästä heille puhuttua.



Minulla on tietenkin paha mieli koska hän on vihainen minulle. Ja koen tehneeni tietenkin väärin koska hän sitä minulle toistelee. Mutta mitä minun pitäisi tästä kaikesta ajatella? – Onko se mahdollista että hänellä olikin tämän kaiken takana joku muu suunnitelma vai voiko nyt olla niin että hän ihan tosissaan (kaikista ulosottoveloistaan huolimatta) vain ajatteli, että mökki on tärkeä, se hänen pitää saada. Jokatapauksessa vaikka olisinkin ollut sitä mieltä että se hänelle myydään, minun ääneni olisi ollut vain yksi kuudesta joten se ei olisi häntä vielä auttanut. Mikä oikein saa ihmisen reagoimaan noin voimakkaasti? Muuta selitystä hän ei ole antanut kuin se, että hän vain halusi saada sen mökin, mutta ei esim perustele että miksi.



Olen itse kyllä edelleen sitä mieltä että teimme oikean teon, ja että hän ei ymmärrä sitä nyt vaan näkee vain tällaisen vehkeilyn hänen selkänsä takana. Mutta uskon vakaasti että kun hän katsoo asiaa vuosien päästä taaksepäin nini hän ymmärtää miksi me teimme niinkuin teimme.



Kommentteja?

4

518

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • järkikäteen

      Siskonne on henkisesti sairas, kuitenkin toistaiseksi rajamailla.
      Hänen sanomisiin voitte vain viitata kintaalla ja antaa mölinän mennä yhdestä korvasta sisään , toisesta ulos. Ei ole mitään syytä ottaa häntä vakavasti.

      Kysymys onkin nyt seuraava:
      Kuinka taata että mökin myynnistä saadut tulot eivät pikkuhiljaa vuoda tuhlaajasiskollenne?
      Tietenkin vanhemmat voivat tehdä omalla rahallaan mitä ikinä haluavat, jopa tunkea koko summan siskollenne, mutta kuka tuosta hyötyy? Ei kukaan. Siskonne levittelee rahat ympäriinsä ja vanhemmat jäävät taas nuolemaan näppejään. Sen sijaan että he voisivat ansioidustu nauttia säästämistään tuloista jollain muulla tavalla kuin tunkemalla ne hulttiotyttärelleen.
      Joka ei edes arvosta vanhempiaan eikä heidän apuaan pennin vertaa!

      Voisitko kysyä vanhemmiltasi , haluaisiko he jakaa tuon summan teidän tervejärkisimpien sisarusten kesken? te muut sisarukset laittaisette saadun summan sukan varteen, vain vanhempianne varten. Käyttäisitte sitä lähettämällä heidät matkalle Lappiin, Espanjan aurinkoon... minne ikinä he haluaisivat mennä.
      Sitten kun rahat ovat kulutettu, kaikille jäisi hyvä mieli -- vanhemmat sittenkin pääsivät nauttimaan säästöistään

    • kotiew

      Minkä ikäisistä vanhemmista ja aikuisista lapsisita on kyse? Kirjoitat, että myitte (sinä mukana myymässä?). Mutta jos mökki oli vanhempienne, niin hehän saivat myydä kenelle vaan. Ja rahat ovat yksinomaan heidän. heidän ei tarvi jakaa niitä kenellekään vaan käyttäkööt itseensä tai mihin vaan.

      Jos sisaresi on teveydellisesti ok, niin rauhoittunee aikanaan. sinä et ainakaan ole tehnyt mitään väärää tai syyllistynyt mihinkään

    • done

      Älä jää miettimään asiaa sen enempää. Teitte oikein, ja kuten sanoit siskosi tulee myöhemmin vielä järkiinsä. Anna siskosi kiukutella ja totea vaan, että asia on loppuunkäsitelty ja elämä jatkuu.

    • siskoraukka

      Puhut koko ajan miten te (sinä ja vanhempasi) myitte vanhempien omistaman kesämökin.
      Olet ollut aktiivisesti mukana mökin myynnissä (siskosi ei), ohjailet vanhempiasi siitä miten he käyttävät mökin myynnistä saatuja rahoja jne.
      Sekaannut myös siskosi raha-asioihin sun muuta vanhempiesi kautta.

      Miksi siskosi olisi pitänyt perustella sinulle miksi hän olisi halunnut saada mökin?
      Samaten tuo kommentti: siskosi ääni on vain 1 kuudesta, niin.. sen sinunkin äänesi pitäisi olla vain 1 kuudesta, vai onko sinulla suurempi puhevalta vanhempiesi omistamissa asioissa kuin siskollasi?
      Sanot myös, että teitä oli neljä päättämässä mökin myynnistä siskosi selän takana, joten mitä ilmeisimmin teillä on vielä toinenkin osakas siskosi lisäksi jota pidätte pimennossa.

      Hurskastelet, että suojelitte siskoanne häneltä itseltään tässä asiassa, ja olette aiemminkin tehneet samanlaisia asioita siskonne selän takana. Ei pitäisi korottaa itseään aikuisen ihmisen holhoojaksi ilman holhottavan omaa, tai viranomaisten antamaa suostumusta
      Ymmärrän erittäin hyvin siskosi suuttumuksen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1459
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1358
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      32
      1340
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      41
      1283
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1228
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1126
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe