Miksi USA sekaantuu muiden sisäisiin asioihin?

Meillä Suomessa on meneillään lännenmiehen ihailuvuodet – keskipisteeksi löytyy Yhdysvallat, jonka globaalimarkkinatalous kiihottaa kasvuhuuruisia poliitikkoja, mediaa kuin innokkaasti rikkautta hamuavia ahneita, nokkelia ja muutoin ovelia - lisää, enemmän ja nopeammin kulutushenkisiä.

Aikanaan US' sta lähti liikkeelle maailman pörssejä ja kansatalouksia ravistellut sub-primekriisi, jossa ”väärille lainattiin innokkaasti liikaa” – tutkimatta taustoja – ahneuden ja provisioiden kiihottamina. 10 vuoden takaista talouskriisiä selitellään globalisaation ilmentymänä, jossa kaikki vaikuttavat kaikkeen [1 – jopa Afganistaniin ja ehkä huomenna Iraniin saakka … !

[1 ~ https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005811076.html – Kts. myös viite [1. -HS-toimittaja Marko Junkkari.

Miksi kaikissa maailman kriiseissä on liki aina Yhdysvallat mukana?

Vastaus on selvä ja kirkas; US sekaantuminen kauas omien rajojensa taakse on ilmentymä halusta pitää otteessa kauppaa, raaka-ainevirtoja sekä erityisesti peukalo-otetta Yhdysvalloille merkittäviin valtioihin. US suuri ostaja eli kiristettäville viennin aikaansaaja – näin pääsee puristelemaan tilanteissa, jotka eivät sovi amerikkalaisten omiin suunnitelmiin ja kulutusintoon, jossa kulutus ja ympäristöjälki ovat eräitä maailman suurimpia (per asukas).

Toinen syy on amerikkalaisten jättimäinen ase- ja sotateollisuus, jossa US on maailman suurin asekauppias [2, vuosien ja vuosien ajan. Aseet ovat amerikkalaisten yhteiskunnan se harmillinen ydin – antaa työtä, mutta luo sotia ja konflikteja, joista esimerkiksi käy Afganistan 2001 – jatkuen yhä. Syyksi Afganistanin raskaiden pommitusten aloitukseen selitetään 9/11 -terrori-isku New Yorkin Manhattanille 2001. Btw. Olisiko tämänkin osalta aika aloittaa perehtyminen juurisyiden ominaisuuksiin?

Afganistan 2001 -
[ ~ AFGANISTAN 2001 - - ]

Helsingin Sanomat kirjoittaa osin jo eri näkökulmin tapahtumasarjasta ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005812719.html – ( -HS-toimittajat Pekka Hakala ja Ville Similä) … unohtamalla tarkoituksella tai tietämättömyyttään talebaanien ja mujahideenien perinnöllisyyden [3 – ymmärrettävistä syistä, sillä tuo yhtäläisyys tuo US' n kaksijakoisen roolin vahvasti esille! [4.

IL-kommentti HS-tekstiin: ”Kun aikanaan 1979 Neuvostoliitto työntyi enemmän tai vähemmän pyydettynä Afganistaniin, rajanaapuriinsa, sitä vastaan kehittyi terroristinen kapinallistaistelijoiden Mujahideen-liike.
Venäläisille Afganistan oli "Vietnam", minkä US presidenttikin tyytyväisenä ja ehkä vähän vahingoniloisena totesi. US CIA tuki asein, rahalla ja tiedustelutiedoin näitä Mujahideen-taistelijoita muun muassa Stinger-pienoisraketein, joilla ammuttiin venäläisiä helikoptereita alas.
Neuvostoliitto vetäytyi Afganistanista 1989. Nykyinen Taleban-liike on suoraa perintöä Mujahideen-terroristeista, joita vastaan US nyt sotii NATOn ISAF-operaationa, jonka kautta meidän suomalaiset sotilaat ovat jo sodan tai konfliktin osapuolia (evp. kenraali Gustav Hägglund ja FIIA-asiantuntija Charly Salonius-Pasternak).
Amerikkalaiset ovat näin tukeneet niin kapinallisterroristeja kuin Afganistanin hallintoa - ristiriitaista?”

Ote HS-tekstistä: ” … ”Yhdysvalloilla ei koskaan ole ollut kunnollista strategiaa”, tutkija Rashid sanoo. ”Neuvostoliitolla sentään oli jokin strategia, siitä huolimatta, että he tappoivat miljoonia afganistanilaisia”, hän jatkaa viitaten Neuvostoliiton sotaan Afganistanissa vuosina 1979–1989. ”Heidän tavoitteensa oli luoda Neuvostoliitolle uskollinen kaupungistunut keskiluokka, ja se onnistui. He rakensivat maahan tehtaita ja korkeakouluja, esimerkiksi Kabulin yliopiston.”

”Amerikkalaiset ovat tehneet sitä sun tätä.” … ” -HS

...
Toinen sekaantumisen paikka on jo mahdollisesti huomenna – Iran!
[ … HS-teksti ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005810733.html - ]

IL-kommentti HS-Iran tekstiin: ”Moni lukija muistaa US CIA' n ja Israelin Mossadin Stuxnet-hyökkäyksen Iranin ydinvoimaohjelman kimppuun [5. Stuxnet oli ja on tietokonemato, joka tuhoaa tietokoneohjelmia. Iranissa se tuhosi uraanin rikastuslaitoksen sentrifugit” Stuxnet-madosta lienee myös olemassa jo niin sanottu mobile-versio? [6.

...
Miksi USA sekaantuu vieraiden sisäisiin asioihin – löytäen kuitenkin aina lännen medialle hyväksyttävän syyn hyökkäyksilleen, jotka taloushistorioitsija Adam Tooze' n kirjan ”Crashed: How a Decade of Financial Crises Changed the World (Romahdus: Kuinka vuosikymmen finanssikriisejä muutti maailman) ” mukaan ovat osa globalisaatiota, josta muun muassa syntyi 10 vuotta sitten alkanut maailmanlaajuinen talouskriisi, koska ”kaikki vaikuttavat kaikkeen” …

… kun ”Brasiliassa sademetsässä perhonen läväyttää siipiään – muodostuu lopulta kauko-idässä trooppinen myrsky” -verrannolla --- [perhosefekti].

Maailma on nyt jakaantumassa idän ja lännen kamppailulle niukkenevista raaka-ainevarannoista


Jatkuu

15

196

  Vastaukset

  • Sitä se IMPPERIALISMI on:
   >>Vastaus on selvä ja kirkas; US sekaantuminen kauas omien rajojensa taakse on ilmentymä halusta pitää otteessa kauppaa, raaka-ainevirtoja sekä erityisesti peukalo-otetta Yhdysvalloille merkittäviin valtioihin.<<<

   USA pyrkii talouden ja sotilaallisin keinoin täsmälleen samaan, mihin HITLERKIN sotilaallisin keinoin:
   Maailman kansojen alistamiseen ja hallitsemiseen. "Vapaus" on tässä puhdasta silmänlumetta", minkä huomaat seuraavan linkin SENSUROMISESTA (nathael, näin imf toimii)
   https://mvlehti.net/2016/09/03/veli-nathanael-miten-imf-toimii/?fb_comment_id=1139562909442113_1140096026055468

   Suomen kätyrit ovat täysillä impperialistin juonessa mukana, sillä linkki olisi kertonut sinulle suomeksi tekstitettynä, miten taloudellinen "valloitus" aiotaan suorittaa.
   Ja jos se ei onnistu, otetaan aseet avuksi.

   Löydät kyllä Ukrainan valloitusyritystä koskevan alkuperäisen linkin seuraavasta
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15388075/argentiina-vanhassa-tutussa-tilanteessa-mutta-mik
   Maailmalla se on vielä vapaata tavaraa, sinun pitää vain osata vähän englantia

  • Olisi tuo paska pienenpääkin pakettiin mahtunut. Kysyä sopii, että millainen maailma olisi ilman USAta? Luulen, että kukaan ei sellaista maailmaa haluaisi. Venäjä ja islamilainen maailma tarvitsee vahvan ja vakavasti otettavan vastapainon. Euroopan rooli tässä asiassa on USAn näkövinkkelistä niin turhauttava, että ei ihme, että USA haluaisi eroon koko natosta ja YKsta. Pilatkoon Eurooppansa mutta tehkööt sen omaan laskuunsa= USAn johtavien poliitikkojen motto.

   • Mutta otahan nyt se pää Setä-Samulin rectumista, pyyhi cuano silmistäsi ja katsele ympärillesi.

    Usan ryöstelysotien takia Eurooppa ja Suomikin islamisoituu.

    Usan ryöstelysodat ympäri muslimimaailmaa ajaa ihmiset tänne meidän eläteiksi.


  • Mietin, mitä Putinin rahoittamaa puoluetta tuo Luoma edustaa ja verkostahan se löytyi, IPU:a

   • Koulutus näytti olevan opistotaso. Työväenopisto????


   • Keksittyjä juttuja, ei se mitään opistoja tai lukoita ole käynyt vaikka niin väittää. Yrittänyt kyllä, mutta ne jäivät kesken kun ÄO ei riitä.
    Työelämässä se ei ole ollut yli 20 vuoteen.


  • Raaka-aineensa, etenkin öljynsä, tuhlanneen USAn on pakko ryöstää muita maita pitääkseen yllä eliittinsä yltäkylläisen elintason. Samassa lirissä oleva Suomi on mukana koalitiossa.

   • Kerro konkreettisesti miten USAn suorittamat "ryöstöretket" ovat toimineet niin kuin käytännössä? Onko yöllä hiivitty ja pumpattu salaa öljyä tankkereihin? Mikä on niiden "ryöstöretkien" mekanismi?

    Sen jälkeen minä kerron sinulle todellisista ryöstöretkistä joita venäjä / neuvostoliitto on suorittanut historiansa aikana.  • [2

   Markkinatalous kuin ei myöskään itäinen maailman suurin tuotantokonekaan Kiinassa voi toimia ilman raaka-aineita ja energiaa. Varantojen käytöllä lisääntyvänä energianälkänä on täysin varma yhteys maailmaamme huomenna runtelevasta ympäristömuutoksesta.
   Itse evoluution ohjaama biosfääri hiljalleen sopeutuu, mutta me ihmisinä emme – ilman radikaalia elämäntapamuutosta, johon liittyy erityisesti puuttumattomuus muiden kolmansien sisäisiin asioihin sotimisena sekä kulutusvähennys – puolittamisena [7.

   ...
   Viitteet:

   [1 IL-kommentti: ”Globaalissa maailmassa ahneet rikastuvat enemmän ja nopeammin kuin protektionistisessa nationalismissa.
   Muistamme jostain tuolta 2007-2008 vuosilta silloisen valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok.) syvän rinta-äänisen rauhoittelun: "sub-prime kriisi ohittaa meidät suomalaiset" * - viitteenä voisimme ajatella Jyrkin ajatelleen, että olemme turvassa.
   Suomen Pankki demaripääjohtajansa Erkki Liikasen opastamana varoitti vakavin sanoin jo joulukuussa 2007 lähestyvästä kriisistä, jonka juuria etsittiin juuri sub-prime asuntolainojen holtittomuudesta.
   Jyrki ei halunnut tai ymmärtänyt ottaa todesta Erkin varoitusta [x - seuraukset ovat historiaa ja Jyrki pakeni kesken kansan antaman eduskuntamandaatin mandaattipaikalle EU-Brysseliin. Mitä yhteistä Jyrkillä ja Erkillä on? Myös Erkki "pakeni" aikanaan pakoon valtiomme talousongelmia (1990-luvun alun suurlama) - hänkin oli valtiovarainministeri.”

   [2
   [3 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Ahmad_Shah_Massoud -
   [4 Kaksijakoisuudesta toiseksi esimerkiksi käy Irakin ja Iranin välinen sota, jossa US aseisti varmuuden vuoksi molempia osapuolia --- [MORE]
   [5
   [6
   [7

   EKSTRA
   Yhdysvaltojen maailmanpoliisirooli lähestyy iltaansa
   ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/05/usa-n-uusi-ulko-ja-turvattomuuspolitiik.html -

   .
   The END

  • Täydennetään viitteet:

   [1 IL-kommentti: ”Globaalissa maailmassa ahneet rikastuvat enemmän ja nopeammin kuin protektionistisessa nationalismissa.
   Muistamme jostain tuolta 2007-2008 vuosilta silloisen valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok.) syvän rinta-äänisen rauhoittelun: "sub-prime kriisi ohittaa meidät suomalaiset" * - viitteenä voisimme ajatella Jyrkin ajatelleen, että olemme turvassa.
   Suomen Pankki demaripääjohtajansa Erkki Liikasen opastamana varoitti vakavin sanoin jo joulukuussa 2007 lähestyvästä kriisistä, jonka juuria etsittiin juuri sub-prime asuntolainojen holtittomuudesta.
   Jyrki ei halunnut tai ymmärtänyt ottaa todesta Erkin varoitusta [x - seuraukset ovat historiaa ja Jyrki pakeni kesken kansan antaman eduskuntamandaatin mandaattipaikalle EU-Brysseliin. Mitä yhteistä Jyrkillä ja Erkillä on? Myös Erkki "pakeni" aikanaan pakoon valtiomme talousongelmia (1990-luvun alun suurlama) - hänkin oli valtiovarainministeri.”

   [2 ~ http://voima.fi/artikkeli/2011/muutaman-biljoonan-bisnes/ -
   [3 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Ahmad_Shah_Massoud -
   [4 Kaksijakoisuudesta toiseksi esimerkiksi käy Irakin ja Iranin välinen sota, jossa US aseisti varmuuden vuoksi molempia osapuolia --- [MORE]
   [5 ~ http://large.stanford.edu/courses/2015/ph241/holloway1/ -
   [6 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/215404-venalainen-signalointikone-tuli-hajuraon-sisaan -
   [7 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/11/etelainen-eu-kuivuu-aroutuu-jopa.html -

   .

   • Lähteenä omat kirjoitukset - haloo


   • On ihanaa seisoa peilin edessä vain tiukat pyöräilyshortsit jalassa ja vilautella meitä ikkunasta ohikulkijoille.


  • nimeä muistamatta kirjailia illunaatti noin 200 vuoden takaa paljasti aikanaan sanomalla kuinka amerikka luontiin vain yhtä tarkoitusta varten,sanoma jätti tilaa pohdinnalle liekö baabel tai nyky termein uuden mailman järjestyksen mekka,

   • Uusi Babylonia ja Baabelon tornin toisinto ja EU seuraa perässä. Myös Baabelin porton huoraamistalous ja petotalous paljastavat mistä näissä on kyse.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mielipiteitä amk pääsykokeesta?

   Itselle englanti ja eettiset taidot oli vaikeimpia... Jäikö teillä paljon vastaamatta kysymyksiin? Minulla joka osiossa jäi johonkin vastaamatta.
   Pääsykokeet
   181
   6726
  2. Kulmuni saavutti puolueen luottamuksen

   Juuri kun Kulmuni on saavuttanut täyden luottamuksen Keskustapuoleen todellisilta johtajilta hän ilmoittaa 5 minuutin kuluttua erostaan ministerin pes
   Suomen Keskusta
   185
   4508