Miksi USA sekaantuu muiden sisäisiin asioihin?

Meillä Suomessa on meneillään lännenmiehen ihailuvuodet – keskipisteeksi löytyy Yhdysvallat, jonka globaalimarkkinatalous kiihottaa kasvuhuuruisia poliitikkoja, mediaa kuin innokkaasti rikkautta hamuavia ahneita, nokkelia ja muutoin ovelia - lisää, enemmän ja nopeammin kulutushenkisiä.

Aikanaan US' sta lähti liikkeelle maailman pörssejä ja kansatalouksia ravistellut sub-primekriisi, jossa ”väärille lainattiin innokkaasti liikaa” – tutkimatta taustoja – ahneuden ja provisioiden kiihottamina. 10 vuoden takaista talouskriisiä selitellään globalisaation ilmentymänä, jossa kaikki vaikuttavat kaikkeen [1 – jopa Afganistaniin ja ehkä huomenna Iraniin saakka … !

[1 ~ https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005811076.html – Kts. myös viite [1. -HS-toimittaja Marko Junkkari.


Miksi kaikissa maailman kriiseissä on liki aina Yhdysvallat mukana?

Vastaus on selvä ja kirkas; US sekaantuminen kauas omien rajojensa taakse on ilmentymä halusta pitää otteessa kauppaa, raaka-ainevirtoja sekä erityisesti peukalo-otetta Yhdysvalloille merkittäviin valtioihin. US suuri ostaja eli kiristettäville viennin aikaansaaja – näin pääsee puristelemaan tilanteissa, jotka eivät sovi amerikkalaisten omiin suunnitelmiin ja kulutusintoon, jossa kulutus ja ympäristöjälki ovat eräitä maailman suurimpia (per asukas).

Toinen syy on amerikkalaisten jättimäinen ase- ja sotateollisuus, jossa US on maailman suurin asekauppias [2, vuosien ja vuosien ajan. Aseet ovat amerikkalaisten yhteiskunnan se harmillinen ydin – antaa työtä, mutta luo sotia ja konflikteja, joista esimerkiksi käy Afganistan 2001 – jatkuen yhä. Syyksi Afganistanin raskaiden pommitusten aloitukseen selitetään 9/11 -terrori-isku New Yorkin Manhattanille 2001. Btw. Olisiko tämänkin osalta aika aloittaa perehtyminen juurisyiden ominaisuuksiin?


Afganistan 2001 -
[ ~ AFGANISTAN 2001 - - ]

Helsingin Sanomat kirjoittaa osin jo eri näkökulmin tapahtumasarjasta ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005812719.html – ( -HS-toimittajat Pekka Hakala ja Ville Similä) … unohtamalla tarkoituksella tai tietämättömyyttään talebaanien ja mujahideenien perinnöllisyyden [3 – ymmärrettävistä syistä, sillä tuo yhtäläisyys tuo US' n kaksijakoisen roolin vahvasti esille! [4.

IL-kommentti HS-tekstiin: ”Kun aikanaan 1979 Neuvostoliitto työntyi enemmän tai vähemmän pyydettynä Afganistaniin, rajanaapuriinsa, sitä vastaan kehittyi terroristinen kapinallistaistelijoiden Mujahideen-liike.
Venäläisille Afganistan oli "Vietnam", minkä US presidenttikin tyytyväisenä ja ehkä vähän vahingoniloisena totesi. US CIA tuki asein, rahalla ja tiedustelutiedoin näitä Mujahideen-taistelijoita muun muassa Stinger-pienoisraketein, joilla ammuttiin venäläisiä helikoptereita alas.
Neuvostoliitto vetäytyi Afganistanista 1989. Nykyinen Taleban-liike on suoraa perintöä Mujahideen-terroristeista, joita vastaan US nyt sotii NATOn ISAF-operaationa, jonka kautta meidän suomalaiset sotilaat ovat jo sodan tai konfliktin osapuolia (evp. kenraali Gustav Hägglund ja FIIA-asiantuntija Charly Salonius-Pasternak).
Amerikkalaiset ovat näin tukeneet niin kapinallisterroristeja kuin Afganistanin hallintoa - ristiriitaista?”

Ote HS-tekstistä: ” … ”Yhdysvalloilla ei koskaan ole ollut kunnollista strategiaa”, tutkija Rashid sanoo. ”Neuvostoliitolla sentään oli jokin strategia, siitä huolimatta, että he tappoivat miljoonia afganistanilaisia”, hän jatkaa viitaten Neuvostoliiton sotaan Afganistanissa vuosina 1979–1989. ”Heidän tavoitteensa oli luoda Neuvostoliitolle uskollinen kaupungistunut keskiluokka, ja se onnistui. He rakensivat maahan tehtaita ja korkeakouluja, esimerkiksi Kabulin yliopiston.”

”Amerikkalaiset ovat tehneet sitä sun tätä.” … ” -HS

...
Toinen sekaantumisen paikka on jo mahdollisesti huomenna – Iran!
[ … HS-teksti ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005810733.html - ]

IL-kommentti HS-Iran tekstiin: ”Moni lukija muistaa US CIA' n ja Israelin Mossadin Stuxnet-hyökkäyksen Iranin ydinvoimaohjelman kimppuun [5. Stuxnet oli ja on tietokonemato, joka tuhoaa tietokoneohjelmia. Iranissa se tuhosi uraanin rikastuslaitoksen sentrifugit” Stuxnet-madosta lienee myös olemassa jo niin sanottu mobile-versio? [6.


...
Miksi USA sekaantuu vieraiden sisäisiin asioihin – löytäen kuitenkin aina lännen medialle hyväksyttävän syyn hyökkäyksilleen, jotka taloushistorioitsija Adam Tooze' n kirjan ”Crashed: How a Decade of Financial Crises Changed the World (Romahdus: Kuinka vuosikymmen finanssikriisejä muutti maailman) ” mukaan ovat osa globalisaatiota, josta muun muassa syntyi 10 vuotta sitten alkanut maailmanlaajuinen talouskriisi, koska ”kaikki vaikuttavat kaikkeen” …

… kun ”Brasiliassa sademetsässä perhonen läväyttää siipiään – muodostuu lopulta kauko-idässä trooppinen myrsky” -verrannolla --- [perhosefekti].


Maailma on nyt jakaantumassa idän ja lännen kamppailulle niukkenevista raaka-ainevarannoista


Jatkuu

104

1050

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Haans.seA

      Sitä se IMPPERIALISMI on:
      >>Vastaus on selvä ja kirkas; US sekaantuminen kauas omien rajojensa taakse on ilmentymä halusta pitää otteessa kauppaa, raaka-ainevirtoja sekä erityisesti peukalo-otetta Yhdysvalloille merkittäviin valtioihin.<<<

      USA pyrkii talouden ja sotilaallisin keinoin täsmälleen samaan, mihin HITLERKIN sotilaallisin keinoin:
      Maailman kansojen alistamiseen ja hallitsemiseen. "Vapaus" on tässä puhdasta silmänlumetta", minkä huomaat seuraavan linkin SENSUROMISESTA (nathael, näin imf toimii)
      https://mvlehti.net/2016/09/03/veli-nathanael-miten-imf-toimii/?fb_comment_id=1139562909442113_1140096026055468

      Suomen kätyrit ovat täysillä impperialistin juonessa mukana, sillä linkki olisi kertonut sinulle suomeksi tekstitettynä, miten taloudellinen "valloitus" aiotaan suorittaa.
      Ja jos se ei onnistu, otetaan aseet avuksi.

      Löydät kyllä Ukrainan valloitusyritystä koskevan alkuperäisen linkin seuraavasta
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15388075/argentiina-vanhassa-tutussa-tilanteessa-mutta-mik
      Maailmalla se on vielä vapaata tavaraa, sinun pitää vain osata vähän englantia

      • Anonyymi

        Miten Venäjästä tuli natsivaltio?


      • Anonyymi

        Miksi ryssä sekaantuu Ukrainan asioihin ja tuhoaa tuon itsenäisen maan totaalisesti??? USA on auttamassa Ukrainaa kuten Eurooppa kokonaisuudessaan.

        Tuo roistovaltio Venäjä ei saa mistään puoltolauseita Ukrainan hävittämiseen. Jotkut roistovaltiot ivat antaneet jotain apua, mutta vähiin on avut jääneet ja hyvä niin.

        Tuollainen roisto on tuo naapuri, jonka kanssa olemme olleet ystävyyssuhteissa. Kuinka olemmekaan olleet sinisilmäisiä. Olisihan tuo pitänyt ennakoida eikä tuon maan kanssa olla missään tekemisissä.

        Paska maa, rikollinen maa!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten Venäjästä tuli natsivaltio?

        Manifesti rauhan puolesta - Adressi Saksassa
        Presidentti Zelenskyj ei salaile tavoitteitaan. Luvattujen panssarivaunujen jälkeen hän vaatii nyt myös hävittäjiä, pitkän kantaman ohjuksia ja sota-aluksia – voittaakseen Venäjän kautta linjan? Saksan liittokansleri vakuuttaa edelleen, ettei hän halua lähettää hävittäjiä tai "maajoukkoja". Mutta kuinka monta "punaista linjaa" on jo ylitetty viime kuukausina?

        Lännen tukemana Ukraina voi voittaa yksittäisiä taisteluita. Mutta se ei voi voittaa sotaa maailman suurinta ydinvoimaa vastaan. Näin sanoo Yhdysvaltain korkein armeija, kenraali Milley. Hän puhuu umpikujasta, jossa kumpikaan osapuoli ei voi voittaa sotilaallisesti ja sota voidaan päättää vain neuvottelupöydässä. Miksei sitten nyt? Heti!

        Neuvottelu ei tarkoita antautumista. Neuvottelu tarkoittaa kompromissien tekemistä molemmin puolin. Tavoitteena estää satoja tuhansia kuolemantapauksia ja pahempaa. Näin ajattelemme myös me, ja näin ajattelee puolet Saksan väestöstä. On aika kuunnella meitä!

        Me Saksan kansalaiset emme voi suoraan vaikuttaa Amerikkaan ja Venäjään tai eurooppalaisiin naapureihin. Mutta voimme ja meidän täytyy vaatia hallitustamme ja liittokansleria tilille ja muistuttaa häntä hänen valastaan: "Palauta vahinko Saksan kansalle".

        Vaadimme liittokansleria lopettamaan asetoimitusten kärjistymisen. Nyt! Hänen pitäisi johtaa vahvaa liittoumaa tulitauon ja rauhanneuvottelujen puolesta sekä Saksan että Euroopan tasolla. Nyt! Koska jokainen kadonnut päivä maksaa jopa 1000 ihmishenkeä lisää - ja tuo meidät lähemmäksi kolmatta maailmansotaa.

        https://www.change.org/p/manifestfuerfrieden-aufstandfuerfrieden?signed=true


    • KIITOS.USA

      Olisi tuo paska pienenpääkin pakettiin mahtunut. Kysyä sopii, että millainen maailma olisi ilman USAta? Luulen, että kukaan ei sellaista maailmaa haluaisi. Venäjä ja islamilainen maailma tarvitsee vahvan ja vakavasti otettavan vastapainon. Euroopan rooli tässä asiassa on USAn näkövinkkelistä niin turhauttava, että ei ihme, että USA haluaisi eroon koko natosta ja YKsta. Pilatkoon Eurooppansa mutta tehkööt sen omaan laskuunsa= USAn johtavien poliitikkojen motto.

      • Todellisuustarkastus

        Mutta otahan nyt se pää Setä-Samulin rectumista, pyyhi cuano silmistäsi ja katsele ympärillesi.

        Usan ryöstelysotien takia Eurooppa ja Suomikin islamisoituu.

        Usan ryöstelysodat ympäri muslimimaailmaa ajaa ihmiset tänne meidän eläteiksi.


      • Anonyymi

        No, Sulla ei paska mahtunu pienempään pakettiin?


      • Anonyymi
        Todellisuustarkastus kirjoitti:

        Mutta otahan nyt se pää Setä-Samulin rectumista, pyyhi cuano silmistäsi ja katsele ympärillesi.

        Usan ryöstelysotien takia Eurooppa ja Suomikin islamisoituu.

        Usan ryöstelysodat ympäri muslimimaailmaa ajaa ihmiset tänne meidän eläteiksi.

        Miksi natsi-Venäjä hyökkää rauhallisiin naapurivaltioihinsa kuten Tsetseniaan, Georgiaan ja nyt viimeksi Ukrainaan parhaillaan?


      • Anonyymi
        Todellisuustarkastus kirjoitti:

        Mutta otahan nyt se pää Setä-Samulin rectumista, pyyhi cuano silmistäsi ja katsele ympärillesi.

        Usan ryöstelysotien takia Eurooppa ja Suomikin islamisoituu.

        Usan ryöstelysodat ympäri muslimimaailmaa ajaa ihmiset tänne meidän eläteiksi.

        USA on sentään kunnioitettava valtio, kun taas Venäjä on niin halveksittava kaikkine roistomaisine tekoineen, että noita maita ei voi edes verrata missään suhteessa toisiinsa.

        Kamalaa, jos tuollaisia ryssäntapaisia valtioita olisi enemmän Euroopassa. Onneksi on vain yksi roistovaltio. Ehkä tuo hullu maa aisoissa pidetään koko Euroopan voimalla.

        Luulisi venäläisiä hävettävän olla tuollaisen roistomaan asukkaita!! En missään tapauksessa viitsisi ilmoittaa olevani kotoisin tuosta valheitten ja roistomaisuuksien pesäpaikasta.

        Onneksi en olekaan, olen sivistyneen maan asukas, joksi Venäjää ei enää kuunaan voida sanoa.


    • Maksaja

      Mietin, mitä Putinin rahoittamaa puoluetta tuo Luoma edustaa ja verkostahan se löytyi, IPU:a

      • mene.ja.tiedä

        Koulutus näytti olevan opistotaso. Työväenopisto????


      • Luojan.luoma

        Keksittyjä juttuja, ei se mitään opistoja tai lukoita ole käynyt vaikka niin väittää. Yrittänyt kyllä, mutta ne jäivät kesken kun ÄO ei riitä.
        Työelämässä se ei ole ollut yli 20 vuoteen.


      • Anonyymi
        Luojan.luoma kirjoitti:

        Keksittyjä juttuja, ei se mitään opistoja tai lukoita ole käynyt vaikka niin väittää. Yrittänyt kyllä, mutta ne jäivät kesken kun ÄO ei riitä.
        Työelämässä se ei ole ollut yli 20 vuoteen.

        Iput vahvistaa toinen toistensa kaheliutta


      • Anonyymi
        Luojan.luoma kirjoitti:

        Keksittyjä juttuja, ei se mitään opistoja tai lukoita ole käynyt vaikka niin väittää. Yrittänyt kyllä, mutta ne jäivät kesken kun ÄO ei riitä.
        Työelämässä se ei ole ollut yli 20 vuoteen.

        Turha tuota Luomaa on kommentoida. Pidän häntä melkoisen ryssän puolustajana ja sen vuoksi melko halveksittavana tyyppinä. Hyi olkoon!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Turha tuota Luomaa on kommentoida. Pidän häntä melkoisen ryssän puolustajana ja sen vuoksi melko halveksittavana tyyppinä. Hyi olkoon!!

        Aika moni kommentoi, hyvä niin - järki voittaa!


    • tiivistäen

      Raaka-aineensa, etenkin öljynsä, tuhlanneen USAn on pakko ryöstää muita maita pitääkseen yllä eliittinsä yltäkylläisen elintason. Samassa lirissä oleva Suomi on mukana koalitiossa.

      • KIITOS.USA

        Kerro konkreettisesti miten USAn suorittamat "ryöstöretket" ovat toimineet niin kuin käytännössä? Onko yöllä hiivitty ja pumpattu salaa öljyä tankkereihin? Mikä on niiden "ryöstöretkien" mekanismi?

        Sen jälkeen minä kerron sinulle todellisista ryöstöretkistä joita venäjä / neuvostoliitto on suorittanut historiansa aikana.


      • Haans.seA

      • Anonyymi

        Paraskin tietoviisas kirjoittaja. USA on sentään kunnioitettava maa. Sitähän tuo roisto Venäjä ei ole eikä tule koskaan olemaan.

        Tuollaiset roistomaisuudet ei onnistu muuta kuin tosi sivistymättömältä maalta. Nuo lapsirosvoukset jo osoittavat, millainen hirveä maa tuo meidän suuri naapurimme on. Stalinin roistomaisuudet tullaan tässä hyvin muistamaan ja eipä tuo maa ole siitä sivistyneemmäksi
        tullut. Samanlaiset roistomaisuudet jatkuvat.


      • Anonyymi
        Haans.seA kirjoitti:

        IMPPERIALISTI ei "auttamisen " tai "vapauden" halusta ole Irakissa vaan aivan muista syistä.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15381298/saudi-arabian-aikomus-teloittaa-nais-aktivisti-on

        Sinne, minne USA menee, se on sinne pyydetty avuksi. Ryssää ei pyydetty hävittämään Ukrainaa.

        Siinä on todella vissi ero. USA ei ole tehnyt tuollaisia roistomaisuuksia missään maassa kuten Putinin joukot ovat tehneet. Siinä on sivistyksen ero.


    • [2

      Markkinatalous kuin ei myöskään itäinen maailman suurin tuotantokonekaan Kiinassa voi toimia ilman raaka-aineita ja energiaa. Varantojen käytöllä lisääntyvänä energianälkänä on täysin varma yhteys maailmaamme huomenna runtelevasta ympäristömuutoksesta.
      Itse evoluution ohjaama biosfääri hiljalleen sopeutuu, mutta me ihmisinä emme – ilman radikaalia elämäntapamuutosta, johon liittyy erityisesti puuttumattomuus muiden kolmansien sisäisiin asioihin sotimisena sekä kulutusvähennys – puolittamisena [7.


      ...
      Viitteet:

      [1 IL-kommentti: ”Globaalissa maailmassa ahneet rikastuvat enemmän ja nopeammin kuin protektionistisessa nationalismissa.
      Muistamme jostain tuolta 2007-2008 vuosilta silloisen valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok.) syvän rinta-äänisen rauhoittelun: "sub-prime kriisi ohittaa meidät suomalaiset" * - viitteenä voisimme ajatella Jyrkin ajatelleen, että olemme turvassa.
      Suomen Pankki demaripääjohtajansa Erkki Liikasen opastamana varoitti vakavin sanoin jo joulukuussa 2007 lähestyvästä kriisistä, jonka juuria etsittiin juuri sub-prime asuntolainojen holtittomuudesta.
      Jyrki ei halunnut tai ymmärtänyt ottaa todesta Erkin varoitusta [x - seuraukset ovat historiaa ja Jyrki pakeni kesken kansan antaman eduskuntamandaatin mandaattipaikalle EU-Brysseliin. Mitä yhteistä Jyrkillä ja Erkillä on? Myös Erkki "pakeni" aikanaan pakoon valtiomme talousongelmia (1990-luvun alun suurlama) - hänkin oli valtiovarainministeri.”

      [2
      [3 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Ahmad_Shah_Massoud -
      [4 Kaksijakoisuudesta toiseksi esimerkiksi käy Irakin ja Iranin välinen sota, jossa US aseisti varmuuden vuoksi molempia osapuolia --- [MORE]
      [5
      [6
      [7


      EKSTRA
      Yhdysvaltojen maailmanpoliisirooli lähestyy iltaansa
      ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/05/usa-n-uusi-ulko-ja-turvattomuuspolitiik.html -




      .
      The END

    • Täydennetään viitteet:

      [1 IL-kommentti: ”Globaalissa maailmassa ahneet rikastuvat enemmän ja nopeammin kuin protektionistisessa nationalismissa.
      Muistamme jostain tuolta 2007-2008 vuosilta silloisen valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok.) syvän rinta-äänisen rauhoittelun: "sub-prime kriisi ohittaa meidät suomalaiset" * - viitteenä voisimme ajatella Jyrkin ajatelleen, että olemme turvassa.
      Suomen Pankki demaripääjohtajansa Erkki Liikasen opastamana varoitti vakavin sanoin jo joulukuussa 2007 lähestyvästä kriisistä, jonka juuria etsittiin juuri sub-prime asuntolainojen holtittomuudesta.
      Jyrki ei halunnut tai ymmärtänyt ottaa todesta Erkin varoitusta [x - seuraukset ovat historiaa ja Jyrki pakeni kesken kansan antaman eduskuntamandaatin mandaattipaikalle EU-Brysseliin. Mitä yhteistä Jyrkillä ja Erkillä on? Myös Erkki "pakeni" aikanaan pakoon valtiomme talousongelmia (1990-luvun alun suurlama) - hänkin oli valtiovarainministeri.”

      [2 ~ http://voima.fi/artikkeli/2011/muutaman-biljoonan-bisnes/ -
      [3 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Ahmad_Shah_Massoud -
      [4 Kaksijakoisuudesta toiseksi esimerkiksi käy Irakin ja Iranin välinen sota, jossa US aseisti varmuuden vuoksi molempia osapuolia --- [MORE]
      [5 ~ http://large.stanford.edu/courses/2015/ph241/holloway1/ -
      [6 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/215404-venalainen-signalointikone-tuli-hajuraon-sisaan -
      [7 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/11/etelainen-eu-kuivuu-aroutuu-jopa.html -

      .

      • Hoh.hoijaa

        Lähteenä omat kirjoitukset - haloo


      • iIkka.Iuoma

        On ihanaa seisoa peilin edessä vain tiukat pyöräilyshortsit jalassa ja vilautella meitä ikkunasta ohikulkijoille.


      • Anonyymi
        Hoh.hoijaa kirjoitti:

        Lähteenä omat kirjoitukset - haloo

        Ja, kun avaa yhdenkin noista Luoman, omiin kijoituksiin johtavan liitteen, johtaa se taas muutamaan seuraavaan hänen omaan kirjoitukseensa jne...

        Ketjulle ei tule loppua lainkaan ja lukija on pian niin täynnä Luomaa, että hän oksentaa lopulta päätteensä päälle.


      • Anonyymi

        Pidä Luoma nuo viisautesi omanasi. Kukaan noita sinun lainauksiasi ei viitsi lukea. Tyhmyytesi osoitat, kun koetat näyttää tuota tietoviisauttasi täällä kirjoittajille, Emme ole lainkaan kiinnostuneita noista sinun lainauksistasi.


    • alkujaan

      nimeä muistamatta kirjailia illunaatti noin 200 vuoden takaa paljasti aikanaan sanomalla kuinka amerikka luontiin vain yhtä tarkoitusta varten,sanoma jätti tilaa pohdinnalle liekö baabel tai nyky termein uuden mailman järjestyksen mekka,

      • fhdhdndjdjmdm

        Uusi Babylonia ja Baabelon tornin toisinto ja EU seuraa perässä. Myös Baabelin porton huoraamistalous ja petotalous paljastavat mistä näissä on kyse.


      • Anonyymi

        Baabelista puheen ollen, se sopii tuohon ryssän valtioon. Siellä on paha henki vallalla jopa papistossa, joka hyväksyy kaiken tuin Putinin hävitysvimman.

        Todellakin, Baabeliin tuota suurta ja mahtavaa Neuvostoliittoa voikin verrata. Rikollisethan siellä ovat vallassa kautta linjan ja sitä osoittaa tuokin Ukrainan hävittäminen.

        Aivan rikollista touhua.


      • Anonyymi
        fhdhdndjdjmdm kirjoitti:

        Uusi Babylonia ja Baabelon tornin toisinto ja EU seuraa perässä. Myös Baabelin porton huoraamistalous ja petotalous paljastavat mistä näissä on kyse.

        Voi, voi!! Jos jostain voi sanoa tuon edellisen jutun juonen, niin kyllä se kohdistuu tuonne ryssän maahan.

        Siellä lakikin muutettiin niin, että ukot saa hakata vaimonsa vaikka henkihieveriin, se on perheasia. Vaimolla ei tuohon ole mitään sanomista. Siellä in valtioin hallinnossakin pelkkiä varkaita ja roistoja. Ei tuollaisia valtioita Eurooppaan mahdu kuin yksi.

        Tuollainen roistovaltio meillä on naapurina.


    • Anonyymi

      Onko USA nyt paljastuneena ja tuon Nord Stream kaasuputkien räjäyttäjä - yhdessä norjalaisten kanssa? Sekaantuuko näin US liian syvälle muiden asioihin?

      "Amerikkalainen toimittaja Seymour Hersh väittää blogissaan, että yhdysvaltalaiset sukeltajat asettivat räjähteitä Nord Stream 1- ja Nord Stream 2 -kaasuputkien alle viime vuoden kesäkuussa. ”Yhdysvallat suoritti merioperaation, joka tähän mennessä on pidetty salassa”, Hersh kirjoitti.

      Operaatioon osallistuivat pitkän koulutuksen saaneet sukeltajat Yhdysvaltain merivoimien sukellus- ja pelastuskeskuksesta. Räjähteet asetettiin viime kesäkuussa Naton Baltops 22 -nimisen merisotaharjoituksen varjolla.

      Nämä kauko-ohjattavat räjähteet aktivoitiin kolme kuukautta myöhemmin syyskuun 26. päivänä. Norjan laivaston lentokone pudotti luotainpoijun, joka laukaisi ne. .."

      https://naapuriseura.fi/amerikkalainen-toimittaja-yhdysvaltain-sukeltajat-miinoittivat-nord-streamin

      • Anonyymi

        Hahahaa vai sukeltajat olisivat meenneet tuohon syvyyteen. Ja vai että poiju olisi pystynyt lähettämään mitään singnaalia tuohon syvvyyteen.

        Kertoo vain siitä että kaveri ei tiedä msitä puhuu. :D


      • Anonyymi

        Ryssä itse räjäytti nuo kaasuputket. Putinia kiukutti äärettömästi, kun ne jäi tyhjän pantiksi. Kukaan ei ollut enä yhteistyöhaluinen noitten suhteen.

        Siinä sinulle totuus!! Turha vääntää täällä muita syyllisiksi-

        Naurettava juttu!!


    • Anonyymi

      Syyttely ei auta mitään. Meidän, ihan jokaisen, on ajattelun tasolla ajatelta rauhaa. Jos vallanhimoinen Venäjä ei olisi hyökännyt Ukrainaan, tätä koko sotaa ei olisi syttynyt. Jos Ukrainaa ei tueta ja Venäjä sen valtaa, se seuraavaksi hyökkää naapurimaihin ja tänne.

      Toivon, että pienemmät kansat Venäjällä, jota Venäjän johto on riistänyt ja joilta se ryöstänyt luonnonvaroja, yhdentyvät ja tekevät vallankumouksen ja diktaattori saadaan pois vallankahvasta.

      • Anonyymi

        Sorry kirjoitusvirhe. Piti kirjoittaa "Se on ryöstänyt".


      • Anonyymi

        Rauhaa ei paljon lännestä ajatella, eikä edes toivota - on meneillään Venäjän alasajon pyrkimys, välittämättä ukrainalaisten hädästä selvänä lännen sekaantumisena itä-slaavien keskinäiseen valtakamppailuun!


      • Anonyymi

        Ei se auta pelkästään saada Putin pois vallankahvasta. Siellä on kokonainen joukkohuijareita tarttumassa kahvaan Putinin jälkeen, Siellä in kansan noustava vastarintaan ja päästävä valitsemaan rehelliset vallanpitäjät.

        Muuten ei tuosta valtiosta tule koskaan normaalia demokratiaa. Diktaattorius säilyy ja se on kansan kahlehtimista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rauhaa ei paljon lännestä ajatella, eikä edes toivota - on meneillään Venäjän alasajon pyrkimys, välittämättä ukrainalaisten hädästä selvänä lännen sekaantumisena itä-slaavien keskinäiseen valtakamppailuun!

        Syytä nyt vain tuota Venäjää!! Ei kukaan eikä mikään ole halunnut tuhota Venäjää. Se on Venäjä, joka haluaa tuhota tyystin Ukrainan.

        Pysytään asiassa. Venäjä itse on kaiken pahan alku ja juuri. Toivotaan, että se luhistuu tuossa sodassa opiksi ja ojennukseksi, että muihin maihin ei hyökätä hävittämään ja roistomaisuuksia tekemään. Sellaisesta seuraa julma kosto ja se tulee olemaan ryssälle totisesti paha paikka. PAHA SAA PALKKANSA!!!!!!


    • Anonyymi

      Jos on noin USA- vastainen, ja Venäjä-mielinen, niin ei voi olla muuta kuin kovasti Natoon liittymistä vastaan.
      Vai mitä Ilkka.

    • Hymy nousee huulille ryssäntrollin paheksuessa muiden maiden sotkeutumisesta toistensa asioihin! :D

      • Anonyymi

        Saavatko toiset sekaantua ja toiset taas eivät. Miten teet jaon?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Saavatko toiset sekaantua ja toiset taas eivät. Miten teet jaon?

        En ainakaan puolustelemalla Venäjän roistomaista hyökkäystä Ukrainaan nostamalla esille muiden valtioiden mahdollisia vastaavia tekoja! :D


      • Anonyymi
        kollimaattori kirjoitti:

        En ainakaan puolustelemalla Venäjän roistomaista hyökkäystä Ukrainaan nostamalla esille muiden valtioiden mahdollisia vastaavia tekoja! :D

        Kuinka roistomainen oli jenkkien hyökkäyssota Irakiin 2003-2015?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kuinka roistomainen oli jenkkien hyökkäyssota Irakiin 2003-2015?

        Hyökkäsiköhän Irak ensin Kuwaitiin?

        Muistelepa. ; )


    • Anonyymi

      "muta"-luoma voisi kiinnittää myös huomiota siihen miksi Venäjä sekaantuu Ukrainan sisäisiin asioihin jopa hyökkää sinne asevoimilla?

      • Anonyymi

        Kyseessä on paljolti itä-slaavien keskinäinen välien selvittely jo lähes 600 vuoden yhteisessä historiassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyseessä on paljolti itä-slaavien keskinäinen välien selvittely jo lähes 600 vuoden yhteisessä historiassa.

        Kyllä se on Putinin kiukun syytä. Kun tuo hullu ukko ei saanut tahtoaan perille, niin ei muuta kuin tappamaan sukulaiskansaansa.

        Tuo pikku ukko Kremlissä on kaiken pahan alku ja juuri. Pieni mies, haluaa näyttää valtaansa, kun ei voi pituudella kehuskella, niin Hitlerin tapaan pitää voimaa näyttää armeijan avulla ja itse sitten piileskelee Kremlissä.

        Lienee nyt tyytyväinen, kun on saanut Ukrainan hävitettyä ja armeijan saanut tekemään Ukrainan kansan keskuudessa mitä irvokkaimpia hirveyksiä, Ryssän joukot ovat sadistisia
        raakalaisia. Ei tuollaisten pitäisi liikkua oikeitten ihmisten keskellä.


    • Anonyymi

      Kyllä, Amerikkalaisten aseteollisuuden pääomistajat dallaa hymyissäsuin tarkastelemaan saldoaan.
      Jatkavat lahjusten jakoa poliitikoille. Kyllähän pari rehtiä sotaa
      pitää olla käynnissä, et pysyy ' valimot' lämpösenä

      • Anonyymi

        Eikö Venäjän aseteollisuus hyödy samalla tavalla. Tilauskirjat on varmaan täynnä. Se miksi USA Luoman mukaan ”sekaantuu” muiden asioihin johtuu siitä kuinka Obama aikoinaan sanoi ”kun jossain päin maailmaa on kriisi, valtionjohtajat eivät soita Moskovaan tai Pekingiin, he soittavat Washingtoniin”. Tämä on asia joka Luomaa risoo niin että hänen täytyy vääristellä näitä ”sekaantumisia” niin että ne ovat hyökkäyksiä eli sellaisia joilla se aloittaa sodan pahaa aavistamattomaan maahan kuten esim. Syyria, Jemen, Sudan, Libya jne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö Venäjän aseteollisuus hyödy samalla tavalla. Tilauskirjat on varmaan täynnä. Se miksi USA Luoman mukaan ”sekaantuu” muiden asioihin johtuu siitä kuinka Obama aikoinaan sanoi ”kun jossain päin maailmaa on kriisi, valtionjohtajat eivät soita Moskovaan tai Pekingiin, he soittavat Washingtoniin”. Tämä on asia joka Luomaa risoo niin että hänen täytyy vääristellä näitä ”sekaantumisia” niin että ne ovat hyökkäyksiä eli sellaisia joilla se aloittaa sodan pahaa aavistamattomaan maahan kuten esim. Syyria, Jemen, Sudan, Libya jne.

        Kiina ei sekaannu muiden itsenäisten omiin sisäisiin asioihin. Tämä on ydinkysymys, mitä lännessä ei ymmärretä, vaan noin 1/6-osa vähemmistöisyydestä sotkeutuu muiden asioihin, varsinkinkin kun on kyseessä läntiset intressit.

        Venäjä tuli Syyriaan sen laillisen hallinnon kutsumana, US ei. Venäjä edesauttoi, jotta US pääsi Syyriaan. Luetko uutisia?


      • Anonyymi

        Mitä typeryyksiä sinä kirjoittelet???? Hullun tarinaa ja tekaistua juttuja. Ei sinulla ole tuollaiseen mitään todisteita.

        Mutta ryssän tekosiin on paljon todisteita ja niitä on tuhansittain Ukrainassa kirjattu ylös.

        Perästä kuuluu, sanoi torventekijä.


    • Anonyymi

      Onko Luoma sitä mieltä, että Venäjän olisi pitänyt rauhassa antaa tehdä Ukrainassa mitä vain? Siihen ei siis ilmeisesti ole kenelläkään mitään sanomista?

      Kuinka laajoja alueita itäisessä Euroopassa tuo Luoman ajattelumalli koskee? Ovatko Puola ym. toimineet Luoman mielestä jotenkin väärin, kun ovat hakeutuneet Natoon? Olisiko niiden pitänyt vain kiltisti pysyä Venäjän etupiirissä? Venäjän otettavissa itselleen? Ja samoin Suomen?

      Onko kenties niin, että Luoman mielestä Venäjä saa määritellä hyvinkin laajasti Euroopan maiden politiikkaa haluamaansa suuntaan?

      Voisiko Luona nyt vähän avautua ajattelustaan?

      • Anonyymi

        Luoma, miten asia on?


      • Anonyymi

        Missä Luoman vastaus viipyy?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä Luoman vastaus viipyy?

        Luoma ei vastaa ikinä mihinkään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Luoma ei vastaa ikinä mihinkään.

        Tässä eräs vastaus otsikkoon - US' n sekaantumista:

        Laos, maailman pommitetuin valtio -asialla USAF!


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Tässä eräs vastaus otsikkoon - US' n sekaantumista:

        Laos, maailman pommitetuin valtio -asialla USAF!

        Höpö höpö - USA oli tuolloin Laosin laillisen hallinnon liittolainen ja USAF tuki Laosin puolustusta maahan tunkeutuneita Pohjois-Vietnamin rynnäköinti- ja hyökkäysjoukkoja.

        Me historiaa lukeneet tiedämme, että Kiinan tukema Pohjois- Vietnam soti 1955 alkaen kaikkia rajanaapureitaan vastaan - lopulta myös Kiinaa.


    • Anonyymi

      Entä USA:n sekaantumiset

      -Afganistaniin
      -Irakiin
      -Somaliaan
      -Jemeniin
      -Maliin
      -Serbiaan
      -Syyriaan

      Kerrotteko näistä jotain mitä tiedätte?

      • Anonyymi

        NO KERROTAAT SINULLA TAAS KERRAN:

        Saddam rikkoi aloittamansa sodan aseleposopimusta, Kosovon sodan aloitti Serbia hyökkäyksellään, maiden omat diktaattorit aloittivat Libyan ja Syyrian sisällissodat ja Afganistanista tehtiin lukuisia terroristi-iskuja ympäri maailmaa, joissa kuoli tuhansia viattomia siviilejä.
        Serbia hyökkäsi Kosovoon ja heidät pakotettiin rauhantekoon.
        Afganistanin sodassa Yhdysvallat puolustautui ja hyökkääjä tuli Afganistanista - se siis oli oikeutettu puolustussota. Irakin jatkuvan sotimisen syy oli Saddam, joka rikkoi jatkuvasti aseleposopimusta. Rauhannobelisti Martti Ahtisaari hyväksyi Saddamin kaatamisen sanoilla : ”Tietäen, että noin miljoona ihmistä on tapettu Irakin hallinnon toimesta, minä en paljon niitä joukkotuhoaseita enää tarvitse.”

        Somaliassa ja Jemenissä Yhdysvallat on auttanut laillisia hallintoja terrorismin vastaisessa taistelussa.

        Libyassa kansainvälinen koalitio YKn mandaatilla esti diktaattori Gaddafin jatkamasta kansanmurhaa ja sama tilanne oli myös Syyriassa: sisällissodan aloittanut Assad kaasutteli kloorikaasulla syyrialaissiviilejä ja Assadin kaasuhyökkäyskyky tuhottiin kansainvälisellä operaatiolla.

        KOHTA TROLLI RÄKYTTÄÄ SAMAA UUDESTAAN.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        NO KERROTAAT SINULLA TAAS KERRAN:

        Saddam rikkoi aloittamansa sodan aseleposopimusta, Kosovon sodan aloitti Serbia hyökkäyksellään, maiden omat diktaattorit aloittivat Libyan ja Syyrian sisällissodat ja Afganistanista tehtiin lukuisia terroristi-iskuja ympäri maailmaa, joissa kuoli tuhansia viattomia siviilejä.
        Serbia hyökkäsi Kosovoon ja heidät pakotettiin rauhantekoon.
        Afganistanin sodassa Yhdysvallat puolustautui ja hyökkääjä tuli Afganistanista - se siis oli oikeutettu puolustussota. Irakin jatkuvan sotimisen syy oli Saddam, joka rikkoi jatkuvasti aseleposopimusta. Rauhannobelisti Martti Ahtisaari hyväksyi Saddamin kaatamisen sanoilla : ”Tietäen, että noin miljoona ihmistä on tapettu Irakin hallinnon toimesta, minä en paljon niitä joukkotuhoaseita enää tarvitse.”

        Somaliassa ja Jemenissä Yhdysvallat on auttanut laillisia hallintoja terrorismin vastaisessa taistelussa.

        Libyassa kansainvälinen koalitio YKn mandaatilla esti diktaattori Gaddafin jatkamasta kansanmurhaa ja sama tilanne oli myös Syyriassa: sisällissodan aloittanut Assad kaasutteli kloorikaasulla syyrialaissiviilejä ja Assadin kaasuhyökkäyskyky tuhottiin kansainvälisellä operaatiolla.

        KOHTA TROLLI RÄKYTTÄÄ SAMAA UUDESTAAN.

        Totta turiset,tuolla Kosovossa oli kaikki Natomaat läsnä +Ruotsi ja Suomi sekä minä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta turiset,tuolla Kosovossa oli kaikki Natomaat läsnä Ruotsi ja Suomi sekä minä.

        Kosovon sodan aloitti Serbia - ensin se vei Kosovolta autonomian raa´alla väkivallalla. Kosovolaisten tilanne huononi merkittävästi: he jäivät ilman työtä, koulutusta ja sairaanhoitoa. Ylin valta maakunnassa annettiin serbeille.


      • Anonyymi

        Vietnamiin🤫


    • Yhdysvallat on ollut demokraattisten kansallisvaltioiden suojelija joten Venäjän imperiumin uskollinen palvelija Ilkkapiste hyökkää väsymättä tätä totaalitaarisen Neuvostoliiton ja Putinin Venäjän arkkivihollisenaan pitämää globaalia suurvaltaa vastaan. Putin kadehtii Yhdysvaltoja ja syyttää sitä kaikesta, mitä itse tekee. Ilkkapiste sitten näillä palstoilla toistaa Putinin propagandaa ja jankuttaa, että USAhan se vasta paha onkin.

      Toki Yhdysvaltojen tekemisiä pitää arvostella. Valta on aina valtaa, siihen liittyy aina kaikenlaista, joka ei ole korkeitten eettisten periaatteiden mukaista. Yhtään ainoaa valtakuntaa ei ihmiskunnan historiasta löydy, joka olisi puhdas kaikista vallankäytön vääryyksistä. Yhdestä asiasta USAa ei kuitenkaan voi syyttää. USA ei ole totalitaarinen imperiumi. Jenkit itse ovat valtionsa kovimpia arvostelijoita, esimerkkeinä vaikka Noam Chomsky ja Michael Moore. Kovaa kieltä käyttävät omasta maastaan ja sen vallankäyttäjistä, mutta eivät istu vankilassa kidutettavina vaan ovat vapaita miehiä ja saavat sanansa kuuluville.

      Olisiko maailma parempi jos Yhdysvallat katoaisi? Realistina väitän, että tämä paha maailma olisi vielä paljon pahempi ilman Yhdysvaltoja.

      • Anonyymi

        Totta kirjoitat.

        Minä pohdin näiden antiUSA-laisten motiiveja ja mietin, että:

        Voisiko syynä yhä jatkuvaan venäjämyönteisyyteensä/USA-inhoonsa olla se, että he aikoinaan innostuivat Puttepossun homo- ja muiden uskonnollisten ym vähemmistö-porukoiden vastaisista teoista (Tsetsenia etc) oikein kunnolla sekä siitä, että on yksi Vahva johtaja, joka pistää asiat järjestykseen.

        Ja nyt kun Puttepossu mokasi kunnolla eli lähti maailmanvalloitusretkelle Ukrainaan tunnetulla menestyksellä, niin nämä (ex)-Puttepossufanit eivät kykene myöntämään edes itselleen, että tulivat ihannoineeksi aivan sairasta tyyppiä.

        Aloitus on toki tehty 2018 eli ennen sotaa, mutta kyllä nuo ex-fanit jaksaa osa vieläkin fanittaa idoliaan. Tai ainakin mollata USA:ta ja/tai Ukrainaa


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Aina roiskuu kun räpätään, sano jo Milan Jaffakin.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saddam ja USA: Kuin kaksi marjaa.

        Aikanaan US puolustusministeri ja Saddam syleilivät, kun piti sodittaa irakilaisia iranilaisia vastaan!


    • Anonyymi

      no tappoi 0.005% mitä usa tappoi siviilejä ilman syytä,,,ryösti irakin yljyä,,,,,

      • Anonyymi

        Semmoista sopertelit keskiyöllä?


    • Anonyymi

      Voisiko typerämpää aloitusotsikkoa olla minkä Trolli: Luoma taas aloitti!
      Tälle Putinismin vankalle kannattaja Luomalle pakkomielle on USA sekä EU. Hänelle vapaa demokraattinen maailma on kirous, hän käyttää ulostulollaan demokatian sananvapautta hyväkseen. Ironista on se että hän samaan aikaan kannattaa Putinismin ilmaisuvapauden ja demokratian ja kansalaisoikeuksien polkemista. Luomalle Venäjän puuttuminen tuhoamalla Ukrainaa systemaattisesti on hänelle täysin hyväksyttävää, hän jopa kannattaa sitä. Luomalta ei tule koskaan tuomitsevaa lausuntoa hyökkäyssodan aloittanutta Venäjää vastaa, Luoma ihailee diktatuurisesti johdettua Venäjää.

      • Anonyymi

        Kun tutkit ajatuksella vuosia 2001-21 sotimisten osalta, niin otsikko on napakymppi. Tiedätkö nuo US:n hyökkäyssodat?


    • Anonyymi

      Miksi syöpä ei tapa?

      • Anonyymi

        Jos kyseessää on ns. hyvänlaatuinen syöpä. Esim eturauhassyövästä 90% on sellaisia eli ei tarvitse leikata, pelkkä verikoe 1/2 vuoden välein riittääää. Ei lyhennä elinaikaa.
        Tiedän, kun itselläni (ikäni 65v.) on juuri tuo.

        Mutta, olisi huomattavasti huomiotaherättävämpää sanoa, että minulla on syöpä, kertomatta tarkemmin ettei se minun elinaikaani lyhennä. Sillä voisi saada jotain lisäsympatuioita, ehkä.

        Tai sitten trollaava ilkka valehtelee syövästään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos kyseessää on ns. hyvänlaatuinen syöpä. Esim eturauhassyövästä 90% on sellaisia eli ei tarvitse leikata, pelkkä verikoe 1/2 vuoden välein riittääää. Ei lyhennä elinaikaa.
        Tiedän, kun itselläni (ikäni 65v.) on juuri tuo.

        Mutta, olisi huomattavasti huomiotaherättävämpää sanoa, että minulla on syöpä, kertomatta tarkemmin ettei se minun elinaikaani lyhennä. Sillä voisi saada jotain lisäsympatuioita, ehkä.

        Tai sitten trollaava ilkka valehtelee syövästään.

        jatkoa... oma lähisukulaiseni väitti, että hänellä on melanooma. Meni jokunen vuosi, ennenkuin ymmärsin, ettei olekaan, vaan hän (mies) mitää ilmeisimmin väitti noin, että saisi rauhan narsistisesta exästään.


    • Anonyymi

      Jos meidän Presitentiimme olisi kuin Putin, Luoma olisi jo kauan sitten pudonnut parvekkeelta!!

    • Anonyymi

      Olen monesti miettinyt miltä tuntuisi olla kuin Luoma: miltä tuntuu kun USAn olemassaolo veisi yöunet. Sen vaikutus siihen ettei maailmassa vallitsisi diktatuuri; demokratia ja kaikenlainen hyvyys vaan nostaisi päätään kerta toisensa jälkeen. Samoin katkeruus riivaisi jatkuvasti. Tästä esimerkkinä ovat Luoman kirjoitukset aiheista ’kasvuhokema, näyttö-ja vertailutalous’. Ja tottakai, heh, kaikkein naurettavin
      ’west-trolling manipulation’

    • Anonyymi

      Venäjämieliset syyttävät USAta kuinka sen asetehtaat tahkoavat suuria voittoja sodan kustannuksella ja taitaa Luoma ajatella,kuten on joskus maininnutkin että Ukrainan sota alkoi asetehtaiden toivomuksesta. No, nuo voi jättää omaan arvoonsa vaikkakin siitä paistaa katkeruus siitä ettei Venäjän aseteollisuus hyödy sodasta pätkääkään, päinvastoin se joutuu ostamaan aseita muilta diktatuurimailta. Kysymys kuuluu miksei Venäjän aseteollisuus reagoi esiintyvään kysyntään. Tiedän kyllä vastauksen. Mutta haluaisin lukea Luoman vastauksen etenkin kun hän väittää että kaikesta huolimatta Venäjän talous ei kun nousee!

      • Anonyymi

        Olen sitten venäjämielinen, koska en kannata USA:n enkä Venäjän sotia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen sitten venäjämielinen, koska en kannata USA:n enkä Venäjän sotia.

        Millä logiikalla?


      • Anonyymi

        https://voima.fi/artikkeli/2011/muutaman-biljoonan-bisnes/

        Oletko lukenut?

        "Frida Berrigan, järjestösi julkaisee vuosittain arvion siitä, miten kansalaisilta kerätyt verorahat käytetään Yhdysvalloissa. Miksi antamanne luvut eroavat niin paljon kongressin antamista luvuista?

        ”Ero johtuu siitä, ettemme katso puolustusbudjetin rajoittuvan vain Pentagonin menoihin. Laskemme mukaan Irakin, Afganistanin ja muiden sotien kulut, sekä rahamäärän, joka ohjataan kansalliseen turvallisuuteen liittyville virastoille. Huomioimme menoarviossa myös valtion velat, joilla sotilasoperaatiot on rahoitettu.”

        ”Laskelmiemme mukaan Yhdysvaltojen kokonaisbudjetista noin puolet kuluu puolustusmenoihin.”"


    • Hei Ilkka, sen kaalisopan ja vodkapullon voi tienata muullakintapaa kuin ulostamalla älyttömiä mölinöitä ja valheita erilaisiin foorumeihin.

    • Anonyymi

      kyllä tuolla syödään muutakin kuin kaalisoppaa,,,,,,универмаг в россии

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      usa haluaa hallita koko maailmaa ja suomi nöyristelee sitä että oikein hävettää persujakin.

      • Anonyymi

        Tästäkö kopasit:
        Neuvostoliitto halusi hallita koko maailmaa ja suomi nöyristelu sitä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tästäkö kopasit:
        Neuvostoliitto halusi hallita koko maailmaa ja suomi nöyristelu sitä

        Se oli häpeällisen suomettumisen ja maanpetturi Kekkosen aikaa.


    • Anonyymi

      Tässäpä kaikkien kysymysten äiti!

    • Anonyymi

      Jenkki on maailmanpoliisi, joka turvaa aina kaikkinaisesti vain omat etunsa, ja muiden on siihen tyytyminen.

      • Todella. Esimerkiksi 1918 ja 1945 suurin osa maailmaa oli erittäin tyytyväistä Yhdysvaltain toimintaan.


    • Anonyymi

      Luomalle voi heittää vastakysymyksen. Miksi lähes kaikki diktatuurisesti johdetut valtiot puuttuvat USA:n sisäisiin asioihin?? Näiden diktatuurien, kuten Venäjä yrittää kaikilla keinoin syyttää USA:ta heidän hyökkäyssotaansa! Jokin tekosyy ryssien täytyy keksiä syyksi kaikkien muiden kuin itsensä! Kylmä totuus on se että Putin ja hänen rosvojoukkona aloittivat imperialistisen sodan vallatakseen Ukraina Venäjän haltuun. Muulla sivistysvaltioilla ei ole osaa eikä arpaa sodan syttymiseen.

      • Anonyymi

        Niin typerä kysymys, ettei siihen kannata edes vastata


      • Anonyymi kirjoitti:

        Niin typerä kysymys, ettei siihen kannata edes vastata

        Mitä typerää tuossa kysymyksessä oli?


    • Anonyymi

      USA voisi sekaantua Ruotsin sisäisiin asioihin. Pistettäisiin muslimit siellä kuriin!

    • Anonyymi

      juutalaisten syytä tämäkin

    • Luoman kannattaisi keskittyä ihan muihin asioihin. Tuo USA:n vihaaminen ei johda mihinkään.

      • Anonyymi

        Missä tuosta vihasta olisi kerrontaa; ei löytynyt! Keksitkö itse?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Missä tuosta vihasta olisi kerrontaa; ei löytynyt! Keksitkö itse?

        Oliko tuo sinusta hyväkin vitsi?


    • Anonyymi

      Tässäpä vakava kysymys, niin miksi? Kuka vastaa - mielipiteet vapaiksi, kiitos.

      • Suurvallat tekevät kaikenlaista. Vaikka miten väännät, USA on kuitenkin edelleen demokratia - toisin kuin Kiina ja Venäjä. USA on myös Suonen liittolainen - toisin kuin Kiina ja Venäjä.


    • Anonyymi

      Ilman USA:ta Neuvostoliitto olisi hävinnyt Saksalle,

    • Anonyymi

      Olen juuri samaa mieltä ,usa sai niinistön ja edellisen pääministerin ansiosta suurimman poliittisen voiton ukrainan lisäksi,mitä se on saanut koskaan ,suomen venäjän vastaisen rajan sotilas käyttöönsä meidän vähä älyisten venäjän vihaaja politikoiden ansiosta .paljonkohan niinistö ja sanna saivat tästä dollareita ulkomaan tileilleen.minä pidän tätä maan petturuus asiana täysin.näihän aikanaan niinistö vei suomen eu/hun ja tämä suomen valtio tuhoutui vähitelle täysin ,ei se riittänyt vaan nyt vei meidät natoon ja tuhosi koko suomen kansan ,suomelle tulee käymään kuten ukrainalle se on varmaa.suomesta tuli usan eturintama venäjää vastaan ,näin tuhutuu talous ja koko maa.nyt nauttikaamme näiden vähä älyisten politikkojen tekosia ,vielä kun olemme olemassa ,valitettavasti ei nää monta vuotta🤫

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    6. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3035
    7. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3035
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3029
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3026
    Aihe