Keskustan kannatuksen putoamisen syyt?

Keskustan kannatus on gallupien mukaan pudonnut v. 2015 eduskuntavaalien aikaisesta 21,1 %:sta hieman yli 15 %:iin. Viimeisissä gallupeissa suunta on ollut tasaisesti laskeva. Mistä kannatuksen lasku johtuu?

Mediassa sen syiksi on esitetty mm. v. 2016 marraskuussa tapahtunutta jolloin pääministeri Sipilä lähetteli kiukkuisia sähköposteja YLE:lle haluten puuttua sen tiettyyn uutisointiin. Tämä kyllä huomattiin maailmallakin niin, että Toimittajat ilma rajoja -järjestö pudotti Suomen lehdistönvapausrankkauksen kärkipaikalta.

On esitetty myös muita Juha Sipilän henkilöstä johtuvia syitä. Maahanmuuton alkaessa runsastua Sipilä suhtautui siihen myönteisesti ja jopa lupasi antaa Kempeleen komean kotinsa niiden käyttöön. Se varmaan ärsytti monia kepun kannattajia, joissa ainakin tällä palstalla nähdyn perusteella on paljon ”matuvastaisia”. Lupaustaan Sipilä ei tosin toteuttanut. Nyt ihan äsken hän Ylen Ykkösaamussa väitti, että suurin osa maahanmuuttajista ”on liikkeellä taloudellisten syiden takia”. Se väite ärsytti monia, erityisesti niitä, jotka muistivat Sipilän aikaisemman suhtautumisen asiaan.

Varmasti noillakin asioilla on ollut vaikutusta, mutta uskoakseni kuitenkin enemmän kiky-sopimuksella ja maakuntauudistushankkeella. Kikyssähän kokoomus sai haluamaansa, joka ei varmasti miellyttänyt kaikkia kepun kannattajia. Maakuntauudistushanke on ollut kepun kärkihanke, ja sitä vastustetaan erityisesti rintamailla. Onhan jotenkin hullunkurista, että alle 100 000 asukkaan maakunnat - kuten Kainuu ja Keski-Pohjanmaa tulisivat samaan asemaan yli 1,5 miljoonan asukkaan Uudenmaan ja lähes miljoonan asukkaan Varsinais-Suomen ja Pirkanmaan kanssa. Noillakin alueilla on ollut kepun kannattajia, joista monet ovat varmaan nyt tarkistaneet puoluekantaansa. No, maakuntauudistus jäänee onneksi toteutumatta.

Varmasti on muitakin syitä kepun kannatuksen putoamiselle, ehkä paikallispolitiikastakin johtuvia, mutta tuossa kai eniten yleisesti esillä olleita.

Gallupit ovat vain gallupeja, vaalit vasta ratkaisevat, mutta varmana kai jo voidaan pitää, että kepu ei tulevissa vaaleissa ainakaan kahden kannatetuimman puolueen joukossa ole, joten hallitusta se ei pääse muodostamaan. Kolmantena se voi pysyä, kun vihreiden Touko Aalto ei ole pystynyt jatkamaan edeltäjänsä Ville Niinistön hyvää työtä.

Jännitettäväksi kepun osalta jää lähinnä se, että tekeekö puolue uuden ennätyksen. Eli rikkooko Mari Kiviniemen johdolla v. 2011 ek-vaaleissa tehdyn ennätyksen, 15,76 %, eli pääseekö puolue pudottautumaan sen alle;)) Sipilä ei taida sentään tehdä ”Vanhasia”, eli jättää puolueen johdon vielä tänä vuonna, jolloin ”ennätys” kirjautuisi jonkun muun kuin hänen tiliinsä.

Seuraavan hallituksen muodostaja on joko SDP tai kokoomus, mutta tulisiko kepu hallitukseen jommankumman edellä mainituista sen muodostaessa? Voisihan nöyryytetty kepu olla helppo apupuolue noille kummallekin. Mutta olisiko kepu halukas siihen rooliin? Luulenpa, että sinipunaa pukkaa, johtakoon sitä SDP tai Kokoomus.

Kepu pääsi muodostamaan tämän hallituksen ylikansallisen nousukauden alkaessa ja tällä nousukaudella on ollut myös taloudessamme tapahtuneeseen nousuun paljon suurempi merkitys kuin hallituksen tekemisillä. Seuraavalla hallituksella tulee olemaan vaikeampaa, sillä tällaiset nousu- ja laskukaudet vuorottelevat viiden-kuuden vuoden sykleissä. Hallituksen vaihtuessa hyvin huolestuttava laskukausi on jo näköpiirissä:

https://www.uusisuomi.fi/raha/257617-suomen-kasvun-hidastuminen-huolestuttaa-ekonomisteja-tuottavuuskehitys-suorastaan-karmea

88

894

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • >>Seuraavalla hallituksella tulee olemaan vaikeampaa, sillä tällaiset nousu- ja laskukaudet vuorottelevat viiden-kuuden vuoden sykleissä. Hallituksen vaihtuessa hyvin huolestuttava laskukausi on jo näköpiirissä:<<

      Noin kai keskimäärin vuosikymmenten ajanjaksolla, mutta yksittäisten nousu- ja laskukausien pituus vaihtelee suuresti. Kestihän tämä viimeisin vuonna 2008 alkanut laskusuhdannekin pitempään, noin 8-9 vuotta, joten en lähtisi maalailemaan vielä uutta laskusuhdannetta, kun nykyinen noususuhdanne ei ole kestänyt vielä edes sitä viittä, kuutta vuotta.

      Jos suhdannekausien pituus olisi täsmällinen, talouden rakentamisen luulisi olevan varsin helppoa niin yrityksille kuin valtiollekin. Kuitenkin Raamatun mukaan muinaisessa Egyptissä tarvittiin Joosefin kaltainen selvänäkijä ennustamaan faaraolle, että nyt on tulossa seitsemän lihavaa ja sen jälkeen seitsemän laihaa vuotta ohjeistuksella viljan varastoinnista jälkimmäistä kautta varten.

      Meidän aikanamme ei taida olla yhtä tarkkoja selvänäkijöitä kuin Joosef, mutta hänen ohjeistuksensa viisaus myönnetään yhä. Eri asia on, maltetaanko sitä noudattaa, kun ei eletä diktatuurissa, vaan demokratiassa, jossa pitää varautua taisteluun tulevienkin vuosien vallasta.

      • Nousu- ja laskukausien pituudet kyllä vaihtelevat jonkin verran, mutta ei kovin suuresti ja varsin säännönmukaisina ne ovat toistuneet ns. normaaliaikoina, sotien ja sotienjälkeiset ajat ovat olleet tietysti poikkeuksellisia.

        nyt kuitenkin on jo ennusmerkkejä tämän yleismaailmallisen nousukauden hiipumisesta, myös sen hiipumisen alkamisesta meillä. Näet tietoja noista edellä olevista linkeistäni.

        Edellisellä avauksellasi osoitit, että uskontokuntien ominaispiirteet historioineen ovat hallussasi. Nyt osoitat hyvin tuntevasi myös Raamatun. Joo, valitettavasti Joosefin kaltaista selvänäkijää ei nyt ole, mutta melsko hyvin ovat onnistuneet ennustuksissaan myös nuo aikamme ”selvänäkijät”, asiaan paneutuneet tutkijat ja tutkimuslaitokset.


      • kapi_ kirjoitti:

        Nousu- ja laskukausien pituudet kyllä vaihtelevat jonkin verran, mutta ei kovin suuresti ja varsin säännönmukaisina ne ovat toistuneet ns. normaaliaikoina, sotien ja sotienjälkeiset ajat ovat olleet tietysti poikkeuksellisia.

        nyt kuitenkin on jo ennusmerkkejä tämän yleismaailmallisen nousukauden hiipumisesta, myös sen hiipumisen alkamisesta meillä. Näet tietoja noista edellä olevista linkeistäni.

        Edellisellä avauksellasi osoitit, että uskontokuntien ominaispiirteet historioineen ovat hallussasi. Nyt osoitat hyvin tuntevasi myös Raamatun. Joo, valitettavasti Joosefin kaltaista selvänäkijää ei nyt ole, mutta melsko hyvin ovat onnistuneet ennustuksissaan myös nuo aikamme ”selvänäkijät”, asiaan paneutuneet tutkijat ja tutkimuslaitokset.

        Taksikuskeja herrojen kuskaajina kai pidetään luotettavimpina nousun ja laskun ennustajina. Joku muukin ammattiryhmä on sellaiseksi mainittu, mutta en juuri nyt muista. Mielestäni toimittajien kannattaisi soitella myös trukkilavojen valmistajille. Lavatilaukset nimittäin ennustavat ainakin teollisuustavaroiden kysyntää.

        En ole koskaan erityisemmin lukenut Raamattua, mutta olen istunut 1960-luvulla koulussa uskonnontunneilla, joilla Raamatun kertomukset päntättiin niin hyvin päähän, että ne muistaa suurelta osin koko elämänsä.


    • SuurempiaSyitä

      Syitä kepun kannatuksen tippumiseen nuokin. Suurempi syy on hallituksen köyhiä kurittava politikka. Leikataan opiskelijoilta ja muilta pienituloisilta ja annetaan rikkaille. Keskusta on ennen ollut köyhienkin asialla, Alkion oppien mukaan. Rikkaalla ylimielisesti käyttäytyvällä Sipilällä sellasesta ei tietoakaan. Kaikessa vain rikkaan asialla. Nyt viimeksi antaessaan pienempien yritysten omistajille oikeuden irtisanomisiin pärstäkertoimen perusteella. Siinä se kyllä lyö päänsä viimosen kerran seinään, SAK ja muut ammattiyhditykset tulee olemaan se kova seinä.

      • Kepuliajatollah

        Miten oli työsuojelun laita sipilän myrkkyläträämöissä, tie rikkauksiin käy invalidien ruumiskasojen päältä.


      • Kepun kannatuksen putoamiseen ovat varmaan vaikuttaneet myös nuo mainitsemasi tapahtumat. Paljolti oikein niitä näet, mutta en ottanut niitä esille, kun palstaa selatessani näin niitä täällä jo käsitellyn ja avauksestani tuli jo kovin pitkä ilman niitäkin.

        Tuon SAK-johtoisen hankkeen suhteen olisin varauksellisempi. Tietenkin pidän ammattiyhdistysliikettä hyvin tärkeänä, ja hyväksyn myös lakkoaseen käytön silloin, kun sille on todellinen tarve jäsenkunnan etujen puolustamiseksi. Nyt olen vähintään epävarma sellaisen aseen käytön suhteen.

        Läheispiirissäni on ollut pienyrittäjiä ja heiltä olen jo vuosia sitten kuullut ongelmista, joihin irtisanomisten vaikeus voi johtaa. En tarkoita poikani nykyistä yritystä, jossa on kai lähemmäs sata työntekijää, eikä siellä sellaisia ongelmia kai ole. Nyt minulle on syntynyt käsitystä, että SAK:n tämänhetkisessä uhossa taitaa olla liiaksi poliittista tarkoitusperää. Ehkä siellä siten uskotaan lisättävän tiettyjen puolueiden kannatusta tulevissa vaaleissa, mutta tulos voisi olla tarkoitukselle päinvastainen. Mahdolliset lakot laajalla rintamalla voisivat vaikeuttaa monien, erinäisiä palveluja käyttävien elämää niin, että vaikka he olisivat niiden tiettyjen puolueiden potentiaalisia äänestäjiä, he saattaisivat harmistuksissaan äänestää muita puolueita, no, ei kai sentään kepua;))


    • Kokoomuksen_sylikoira

      Onkin hyvin mielenkiintoista kun Sipilä nimetään kaikkeen sellaiseen aloitteentekijäksi, jossa työtätekevät duunareista akateemisiin ovat ikäänkuin raipan tarpeessa. Ensimmäisiä oli kiky hömpötys, jota useat työnantajatkin pitävät turhana. (työpaikka saa viikkoselvityksen työntekijän vapaa-aikana suoritetuista urheilusuorituksistaja mapitus mappi Ö:hön jne.)Yleisesti työnantajat eivät vahtaa pilkuntarkasti onko paikalla 8 h vai 8 h 12 min. Seuraavaksi 6kk:n koeaika. Nyt työntekijän irtisanomissuojan heikentäminen seuraavaksi alle 20 hengen työpaikoissa. Kyllä tämäkin on karhunpalvelus pienyrittäjille, joiden työpaikat kierretään kaukaa, eikä syytä tarvitse miettiä.

      Näillä sitten saadaan kaikki Suomen epäkohdat korjattua.

      Tästä pitää vain kiittää Sipilää ja eteenkin kepua, joka saa melkomoisen joukon työntekijöitä miettimään, miksi on tullut aikanaan äänestettyä kepua, joka ei ajanut äänestäjien etuja ollenkaan ja on enemmän oikealla kuin kokoomus. Kyllä nyt kokoomuksen kelpaa kun kepu ja siniset tekevät likaisen työn.

      • Varsin raflaavasti mielipiteesi ilmaiset, mutta enpä tuosta asiallisesti ottaen voi olla juuri eri mieltä.

        Varsin hauskaa ironiaakin saat mukaan toteamuksessasi, että "Näillä sitten saadaan kaikki Suomen epäkohdat korjattua. "

        Hieman minuun kolahti tuo sanomasi: "Kyllä nyt kokoomuksen kelpaa kun kepu ja siniset tekevät likaisen työn". Eli pitäisiköhän minun ehkä lievästi kokoomukseen kallellaan olevan olla nyt kiitollinen kepulle;))

        .


      • kepupaniikki
        kapi_ kirjoitti:

        Varsin raflaavasti mielipiteesi ilmaiset, mutta enpä tuosta asiallisesti ottaen voi olla juuri eri mieltä.

        Varsin hauskaa ironiaakin saat mukaan toteamuksessasi, että "Näillä sitten saadaan kaikki Suomen epäkohdat korjattua. "

        Hieman minuun kolahti tuo sanomasi: "Kyllä nyt kokoomuksen kelpaa kun kepu ja siniset tekevät likaisen työn". Eli pitäisiköhän minun ehkä lievästi kokoomukseen kallellaan olevan olla nyt kiitollinen kepulle;))

        .

        No mikäli olet vankkumaton Kokoomuksen ja kokoomuslaisen politiikan äänenkannattaja, niin voisihan asian tietysti noinkin ilmaista. Hallituksen kausi on ollut suhteellisen karikkoinen ja myrskyisäkin eikä kansa ole ainakaan pureksimatta halunnut niellä kaikkia hallituksen toimia ja uudistuksia. Keskustalaiset ja siniset ministerit kansanedustajat ovat olleet enemmän esillä ja suurempaan ääneen puolustamassa hallituksen agendaa, kun taas kokoomuslaiset ovat ehkä paremmin omiin tavoitteisiinsa päässeinä tyytyväisempiä tilanteeseen. Täten kepulaiset ja siniset ovat ryvettäneet omia ulstereitaan ahkerammin, kun taas kokoomuslaisilla ei ole ollut mitään syytä tulla ulos yhtä pontevilla ilmauksilla. Täten julkikuvakaan ei ole suuremmin ottanut kolhuja kylkeensä. Tämä antaisi myös yksinkertaisen selityksen sille seikalle, miksi Keskustan ja Sinisen tulevaisuuden kannatukset kyntävät syvällä, kun taas Kokoomuksen kannatus on säilynyt kohtuullisen vakaana pienin liikkein. Politiikka on populismin vaikutuksesta tullut pinnallisemmaksi.


      • Kokoomuksen_sylikoira
        kapi_ kirjoitti:

        Varsin raflaavasti mielipiteesi ilmaiset, mutta enpä tuosta asiallisesti ottaen voi olla juuri eri mieltä.

        Varsin hauskaa ironiaakin saat mukaan toteamuksessasi, että "Näillä sitten saadaan kaikki Suomen epäkohdat korjattua. "

        Hieman minuun kolahti tuo sanomasi: "Kyllä nyt kokoomuksen kelpaa kun kepu ja siniset tekevät likaisen työn". Eli pitäisiköhän minun ehkä lievästi kokoomukseen kallellaan olevan olla nyt kiitollinen kepulle;))

        .

        Aivan varmasti, kokoomus välttää julkisesti suututtamasta äänestäjiään, mutta kepun kohdalla pyritään jostai syystä näyttämään sinisten kanssa "keskisormea" duunareista akateemisiin työntekijöihin. Myös demareille tuli odottamaton mahdollisuus, kun tämä irtisanomissuojan käsittely tapahtuu juuri näin lähellä vaaleja.


      • kepupaniikki
        Kokoomuksen_sylikoira kirjoitti:

        Aivan varmasti, kokoomus välttää julkisesti suututtamasta äänestäjiään, mutta kepun kohdalla pyritään jostai syystä näyttämään sinisten kanssa "keskisormea" duunareista akateemisiin työntekijöihin. Myös demareille tuli odottamaton mahdollisuus, kun tämä irtisanomissuojan käsittely tapahtuu juuri näin lähellä vaaleja.

        Se onkin mielenkiintoista nyt, että uskaltavatko kokoomuslaiset ottaa juurikaan kantaa tuohon irtisanomissuojan heikennysehdotukseen, koska sillä voi olla kannatusta syövä vaikutus kokoomusta kannattaneissa työntekijöissä. SDP on lievällä karkumatkalla kannatuksessa eikä siinä mielessä Kokoomuksella ole juuri saumoja tehdä repäiseviä irtiottoja pysyäkseen riittävän lähellä demarien kannatusta. Keskustan ja Sinisten peli taas näyttää jo pelatulta. Täten ne ajavat asiaa eteenpäin Kokoomuksenkin eduksi, ottaen kurat puolestaan niskaansa. Sinisiä ajatellen se nyt ei ole mitenkään ihmeellistä, mutta Keskusta näyttäisi olevan pahasti eksyksissä ja sivuraiteella eikä se tahdo löytää enää edes takaisin omalle tontilleen.


      • kepupaniikki kirjoitti:

        No mikäli olet vankkumaton Kokoomuksen ja kokoomuslaisen politiikan äänenkannattaja, niin voisihan asian tietysti noinkin ilmaista. Hallituksen kausi on ollut suhteellisen karikkoinen ja myrskyisäkin eikä kansa ole ainakaan pureksimatta halunnut niellä kaikkia hallituksen toimia ja uudistuksia. Keskustalaiset ja siniset ministerit kansanedustajat ovat olleet enemmän esillä ja suurempaan ääneen puolustamassa hallituksen agendaa, kun taas kokoomuslaiset ovat ehkä paremmin omiin tavoitteisiinsa päässeinä tyytyväisempiä tilanteeseen. Täten kepulaiset ja siniset ovat ryvettäneet omia ulstereitaan ahkerammin, kun taas kokoomuslaisilla ei ole ollut mitään syytä tulla ulos yhtä pontevilla ilmauksilla. Täten julkikuvakaan ei ole suuremmin ottanut kolhuja kylkeensä. Tämä antaisi myös yksinkertaisen selityksen sille seikalle, miksi Keskustan ja Sinisen tulevaisuuden kannatukset kyntävät syvällä, kun taas Kokoomuksen kannatus on säilynyt kohtuullisen vakaana pienin liikkein. Politiikka on populismin vaikutuksesta tullut pinnallisemmaksi.

        Ilmeisen oikein olet asiain kehityskulun nähnyt ja selkeästi tuot näkemäsi esille. En ole sanomastasi paljonkaan eri mieltä.

        Viitaten tuossa edellä sanomaani (pitäisiköhän minun ehkä lievästi kokoomukseen kallellaan olevan olla nyt kiitollinen kepulle;)) Sinä toteat: ”No mikäli olet vankkumaton Kokoomuksen ja kokoomuslaisen politiikan äänenkannattaja, niin voisihan asian tietysti noinkin ilmaista”.

        En ole mitenkään vankkumaton minkään puolueen kannattaja, en kokoomuksenkaan, sillä useitakin puolueita vuosikymmenten aikana äänestelleenä ja yhdessä kerran kuntavaaliehdokkaanakin olleena olen edelleen ”riippumaton ja roikkumaton”. Mutta lähinnä kokoomuksen näen nyt melko hyvin ajavan asioita, jota pidän tärkeinä omakohtaisistakin ja niitä korkeammistakin syistä.


      • Kokoomuksen_sylikoira kirjoitti:

        Aivan varmasti, kokoomus välttää julkisesti suututtamasta äänestäjiään, mutta kepun kohdalla pyritään jostai syystä näyttämään sinisten kanssa "keskisormea" duunareista akateemisiin työntekijöihin. Myös demareille tuli odottamaton mahdollisuus, kun tämä irtisanomissuojan käsittely tapahtuu juuri näin lähellä vaaleja.

        Niin, onkohan tuo nyt mahdollisuus nimenomaan demareille? Sitä hieman epäilen sanoessani asiasta näin:

        ”Mahdolliset lakot laajalla rintamalla voisivat vaikeuttaa monien, erinäisiä palveluja käyttävien elämää niin, että vaikka he olisivat niiden tiettyjen puolueiden potentiaalisia äänestäjiä, he saattaisivat harmistuksissaan äänestää muita puolueita, no, ei kai sentään kepua;))”


      • kepupaniikki kirjoitti:

        Se onkin mielenkiintoista nyt, että uskaltavatko kokoomuslaiset ottaa juurikaan kantaa tuohon irtisanomissuojan heikennysehdotukseen, koska sillä voi olla kannatusta syövä vaikutus kokoomusta kannattaneissa työntekijöissä. SDP on lievällä karkumatkalla kannatuksessa eikä siinä mielessä Kokoomuksella ole juuri saumoja tehdä repäiseviä irtiottoja pysyäkseen riittävän lähellä demarien kannatusta. Keskustan ja Sinisten peli taas näyttää jo pelatulta. Täten ne ajavat asiaa eteenpäin Kokoomuksenkin eduksi, ottaen kurat puolestaan niskaansa. Sinisiä ajatellen se nyt ei ole mitenkään ihmeellistä, mutta Keskusta näyttäisi olevan pahasti eksyksissä ja sivuraiteella eikä se tahdo löytää enää edes takaisin omalle tontilleen.

        Olen edellä parissakin viestissä todennut, että tuo irtisanomissuojan heikennyssuunnitelma voi jopa heikentää niiden puolueiden kannatusta, joiden tueksi se on luultavasti ajateltu. Perusteet näkemykselleni olen niissä esittänyt, joten en enää toista niitä.

        Samaa mieltä kanssasi olen tässä sanomastasi: ”Keskustan ja Sinisten peli taas näyttää jo pelatulta. Täten ne ajavat asiaa eteenpäin Kokoomuksenkin eduksi, ottaen kurat puolestaan niskaansa”. Lisäisin kuitenkin tuohon, että kyllä kepu ansaitsee ja varmaan saa kuraa niskaansa omistakin tekemisistään, niistä tuo älytön maakuntauudistushanke merkittävimpänä.


    • AskoAntero

      Kannatuksen putoamisen syyt ovat seuraavat:
      -Koko hallituskauden jatkunut leikkaaminen köyhien ja pienituloisten tuista, eläkkeistä, lääkekorvauksista ja toimeentulotuista.

      Nyt puoli vuotta ennen vaaleja Sipilälle tuli mieleen, että "köyhät ovat aina keskuudessamme" kun ilmoitti keskustan kantavan huolta pienituloisista. Hmm. Haiskahtaa vaalikampanjoinnilta. Nyt kun sopimuskausi muutenkin päättymässä niin keskusta voisi ilmoittaa, että kannattaa kuntien ja valtion työntekijöiden lomarahojen leikkaamisen lopettamista, ihan vain siksi, että edes muutama huonomuistinen sariSairaanhoitaja äänestäisi kepua.

      • Et_silleen_Suomessa

    • Näin.ollen

      Joo keskustan olisi pitänyt pyrkiä huonompaan tulokseen kun Sipilä saanut tavoitteensa täytetyksi, niin heistä on tullut uhka.
      Mielestäni kokoomus ja keskusta voisivat jäädä oppositioon, SDP johtama hallitus kaatuisi vuodessa.

    • PolitiikanTietäjä

      Keskustan kannatuksen putoamisen syy löytyy edellisen hallituskauden hallituksista, Katainen & Stubb.

      Nuo kaksi ministeriötä ovat ylivertaisesti heikoimmat koko itsenäisyytemme ajalta, vieläpä selkeällä marginaalilla mihinkään muuhun. Yksittäisiä surkeita minitereitä meillä on vuosien saatossa ollut (Tanja Karpela, Eino Uusitalo, Väinöt Tanner ja Leskinen jne), mutta ei koskaan aiemmin niin totaalisen saamatonta hallitusta kuin olivat nuo kaksi.

      Keskusta sai sitten vaaleissa ansiotota arvonnousua noiden edelisten supersurkeitten suoritusten vuoksi, kansa halusi hallituksen joka pystyy nostamaan meidät mukaan siihen talouden ripeään kasvuun johon muu maailma oli päässyt jo 2010 lähtien. Ruotsi porskutti vanvassa kasvussa koko edellisen hallituskauden (2011 - 2015) ssamoin Saksa. Meillä hallituksessa SDP jarrutti kaikkea mahdollista. Soininvaara kuvaa kirjassaan demarien touhua neliraajajarrutukseksi.

      Nykyinen hallitus tekikin mitä piti, sai niin kansalaiset kuin yritykset uskomaan talouden vahvistumiseen, ja niin investoinnit pyörähtivät liikkeelle. Kun hallitus vielä teki palvelusektorille työllisyyttä edistäviä päätöksiä, esimerkkinä kauppojen aukiolon vapauttaminen, niin työllisyyskin alkoi paranemaan. Sopii muistaa millaisen porun SDP ja ay-liike kauppojen aukiolon vapauttamisestakin nosti. Vaan nyt työntekijät kilpailevat parhaiten palkastuista ilta-, yö ja viikonloppuvuoroista. Ja työpaikkoja on tullut lisää tuhansittain kaupan alalle.

      Kaikki päätökset eivät saa tyylipisteitä, se on myönnettävä. Mutta jos unohdetaan tyyli ja keskitytään sisältöön, niin hallitus on tehnyt erinomaisen työn luodessaan edellytykset niin yrityksille kuin yksityisille talouden elvyttämisessä.

      Tämä hyvä kehitys tyssää kuin seinään jos saamme SDP vetoisen ja vasemmistopainotteisen hallituksen tulevien vaalien jälkeen. Kansainvälsisillä suuryrityksillä on termi "maariski". Vasemmistohallitus on sellainen maariski mille tahansa valtiolle, että yritysten investoinnit pannaan samantien jäihin, meillä se tarkoittaisi nopeaa suistumista uuteen lamaan. Onko Suomen kansa niin tyhmää, että uskoo Antti Rinteen populismiin ja äänestää demarit suurimmaksi, sen näemme ensi keväänä

      • Kyllä sinä melkoinen politiikan tietäjä olet, sen myönnän. Vaikka olen kai lievästi kokoomukseen päin kallellaan, en ole kassasi pahastikaan eri mieltä edellisen kokoomusjohtoisen hallituksen ”saavutuksista”. Sillä hallituksella olivat tosin mahdollisuudet parempaan huomattavasti heikommat kuin nykyhallituksella. Johtuen mm. maailmanlaajuisesta taantumasta, joka alkoi muuttua nousuksi vasta hallituksen loppuvaiheissa.

        Ja ennen muuta johtui sen hallituksen mahdottomasta puoluekoostumasta, kun v. 2011 vaaleissa pahasti ”turpiinsa saanut” kepu ei halunnut lähteä mukaan. Tuskinpa muuten lähtee ensi vuonnakaan, vaan jää taas sivuun laskukaudeksi odottamaan parempaa aikaa, jossa voisi jälleen tehdä näyttävän paluun, taas ulkoisten tekijöiden avustamana.

        Enpä ole pahasti eri mieltä kanssasi noista entisistä ministereistäkään sanomastasi muista, mutta Väinö Tannerin suhteen olet pahasti väärässä. Suomen itsenäistymisestä oli kulunut vasta vajaat kahdeksan vuotta, kun sosialidemokraatti Tanner haluttiin v. 1926 pääministeriksi ja hänen hallituksensa oli sitten pitkäaikaisin siihenastisista. Tanneria kohtaan tunnettiin aivan poikkeuksellista luottamusta myös porvaripuolella, osoituksena siitä se, että lähinnä Lapuan liikkeen synnyttäminen levottomuuksien aikana suurimpiin teollisuuspamppuihimme kuulunut Rafael Haarla pyysi Tanneria Suomen diktaattoriksi. Tähän vakaumuksellinen demokraatti Tanner ei tietenkään suostunut.


      • PolitiikanTietäjä
        kapi_ kirjoitti:

        Kyllä sinä melkoinen politiikan tietäjä olet, sen myönnän. Vaikka olen kai lievästi kokoomukseen päin kallellaan, en ole kassasi pahastikaan eri mieltä edellisen kokoomusjohtoisen hallituksen ”saavutuksista”. Sillä hallituksella olivat tosin mahdollisuudet parempaan huomattavasti heikommat kuin nykyhallituksella. Johtuen mm. maailmanlaajuisesta taantumasta, joka alkoi muuttua nousuksi vasta hallituksen loppuvaiheissa.

        Ja ennen muuta johtui sen hallituksen mahdottomasta puoluekoostumasta, kun v. 2011 vaaleissa pahasti ”turpiinsa saanut” kepu ei halunnut lähteä mukaan. Tuskinpa muuten lähtee ensi vuonnakaan, vaan jää taas sivuun laskukaudeksi odottamaan parempaa aikaa, jossa voisi jälleen tehdä näyttävän paluun, taas ulkoisten tekijöiden avustamana.

        Enpä ole pahasti eri mieltä kanssasi noista entisistä ministereistäkään sanomastasi muista, mutta Väinö Tannerin suhteen olet pahasti väärässä. Suomen itsenäistymisestä oli kulunut vasta vajaat kahdeksan vuotta, kun sosialidemokraatti Tanner haluttiin v. 1926 pääministeriksi ja hänen hallituksensa oli sitten pitkäaikaisin siihenastisista. Tanneria kohtaan tunnettiin aivan poikkeuksellista luottamusta myös porvaripuolella, osoituksena siitä se, että lähinnä Lapuan liikkeen synnyttäminen levottomuuksien aikana suurimpiin teollisuuspamppuihimme kuulunut Rafael Haarla pyysi Tanneria Suomen diktaattoriksi. Tähän vakaumuksellinen demokraatti Tanner ei tietenkään suostunut.

        Se maailmanlaajuinen lama johon viittaat helpotti muualla kuin meillä jo 2010. Siis Kataisen aloittaessa oli maailmantalous nousussa ja kiihdytti aikamoiseen vauhtiin sen neljän vuoden aikana kun meillä vaan tupeksittiin.

        Sipilän ministeriö sai sitten kiinni nousukauden imusta meilläkin ja nyt olemme jo kohtuullisessa taloudellisessa tilanteessa. Riskit ovat kuitenkin melkoiset jos lupausautomaatti Rinne pääsee päsmäröimään seuraavan hallituksen pääminsiterinä. Miljardien rahanjakolupaukset jo nyt eivät millään voi muuta kuin tuhota valtiontalouden ja koko maan kilpailukyvyn. Tai sitten Rinteen on vain jätettävä lupauksensa toteuttamatta, mikä taas tietäisi SDP:n painumista Vasemmistoliiton kokoiseksi puolueeksi.

        Tanner oli yksi maamme heikoimmista ministereistä. Hänen idealisminsa oli suurin yksittäinen tekijä siinä, ettei Talvisotaa ennen varustauduttu, vaan sotaan jouduttiin malli Kajanderilla. Tanner valtionvarainministerinä ei suostunut puolustuksen vaatimiin lisäsatsauksiin ja tilanne kärjistyi jopa niin pitkälle, että Mannerheim kerkesi itrisanoutua, jonka irtisanoutumisensa hän perui sodan puhjettua.

        Tannerin välinpitämättömyyttä tavallisesta kansasta osoittaa myös hänen ehdotuksensa jättää Jatkosodan loppuvaiheessa Karjalan siviilit evakuoimatta, taas rahan turhaan tuhlaukseen vedoten. Omatkin (siis SDP) hätkähtivät Tannerin esitystä, eikä sitä sitten tuotu laajempaan käsittelyyn.


    • Numero5

      Keskustan kannatus tippuu sen taka että ne jauhaa 💩💩💩💩💩💩💩 päivästä toiseen ja tekivät erittäin hieno. Valtiovelan meille

      https://twitter.com/persut/status/1034822405670285312?s=20

      http://velkakello.fi

      (Huomatkaa oma osuutenne velasta)


      Ovat polkemassa palkoja halpatyö voimalla

      https://www.suomenuutiset.fi/hallitus-rahtaa-maahan-ulkomaista-halpatyovoimaa-leena-meri-tama-tietaa-suomalaisille-duunareille-kylmaa-kyytia/


      Kokoomus. sdp. demarit ,vihreät , vasemmisto ovat sitä samaa 💩💩💩💩💩 mitä keskusta on .

      https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho-kokoomus-ajaa-sosiaaliturvajarjestelmaa-alas-siirtotyottomien-maahantuonnilla/

      • Sorry, että ensin sivuutin tuon viestisi mielestäni lähinnä persupropagandaan kuuluvana, mutta kun nyt avasin tuon linkkisi velkakelloon, täytyy kommentoida:

        Noin minuutin verran linkissä juoksevaa katseltuani sinä aikana Suomen velka kasvoi yli tuhannella eurolla ja oma osuuteni velasta näkyy olevan lähes 20 000 euroa. Olisikohan nyt käyttötililläni rahaa tuon verran, jotta voisin maksaa osuuteni pois? Vai onnistuisiko se??

        Eipä tämä hallitus ole näin nousukautenakaan pystynyt valtion velkaa lyhentämään, yhä se vain kasvaa. Seuraavan hallituksen aikana kasvuvauhti varmaan vain kiihtyy, kun yleismaailmalliseen taantumaan päin ollaan kai jo matkalla. Kauheaa - ei kai enää minulle, kun on jo tätä ikää yli 83 vuotta, mutta nuoremmille - voi kauheaa!


      • kapi_ kirjoitti:

        Sorry, että ensin sivuutin tuon viestisi mielestäni lähinnä persupropagandaan kuuluvana, mutta kun nyt avasin tuon linkkisi velkakelloon, täytyy kommentoida:

        Noin minuutin verran linkissä juoksevaa katseltuani sinä aikana Suomen velka kasvoi yli tuhannella eurolla ja oma osuuteni velasta näkyy olevan lähes 20 000 euroa. Olisikohan nyt käyttötililläni rahaa tuon verran, jotta voisin maksaa osuuteni pois? Vai onnistuisiko se??

        Eipä tämä hallitus ole näin nousukautenakaan pystynyt valtion velkaa lyhentämään, yhä se vain kasvaa. Seuraavan hallituksen aikana kasvuvauhti varmaan vain kiihtyy, kun yleismaailmalliseen taantumaan päin ollaan kai jo matkalla. Kauheaa - ei kai enää minulle, kun on jo tätä ikää yli 83 vuotta, mutta nuoremmille - voi kauheaa!

        Lisäksi tämä hallitus on tehnyt "päätöksiä", jotka siirtävät kuluja tulevaisuuteen, ns. pissittämällä ovat saaneet tämän kautensa näyttämään taloutta parantavalta. Mikäli jostain syystä SoTe-menisi läpi, siinäkin tämä hallitus on rakentanut "pommin" seuraaville hallituksille.


      • TyperysTommille
        Turmiola.Tommi kirjoitti:

        Lisäksi tämä hallitus on tehnyt "päätöksiä", jotka siirtävät kuluja tulevaisuuteen, ns. pissittämällä ovat saaneet tämän kautensa näyttämään taloutta parantavalta. Mikäli jostain syystä SoTe-menisi läpi, siinäkin tämä hallitus on rakentanut "pommin" seuraaville hallituksille.

        Kerroppa mitä kuluja on siirretty tulevaisuuteen.


    • PuhutaanTotta

      Sanot olevasi kokomukseen kallellaan. Tuolla edellä. Demuihin sinä olet suorastaan rähmällään. Olit niiden ehdokkaana kunnallis vaalissakin.Sait kai kymmenkunta ääntäkin.
      Jos nyt olet olevinasi kokomukseen kallellaan, olet sitä kai Sisun nyrkkipajan omistavan poikasi takia. Kaunista se isältä. Mutta demu sinä silti olet ja sellasena pysyt hautaan asti.

      • SivistynytOlen

        "Olit niiden ehdokkaana kunnallis vaalissakin". Kuljitko polku pyörällä tuolloin äänestys paikalle?


      • Sanon kyllä tuolla edellä myös näin: ”En ole mitenkään vankkumaton minkään puolueen kannattaja, en kokoomuksenkaan, sillä useitakin puolueita vuosikymmenten aikana äänestelleenä ja yhdessä kerran kuntavaaliehdokkaanakin olleena olen edelleen ”riippumaton ja roikkumaton”. Mutta lähinnä kokoomuksen näen nyt melko hyvin ajavan asioita, jota pidän tärkeinä omakohtaisistakin ja niitä korkeammistakin syistä”.

        Joo, olin tosiaan kerran kuntavaaliehdokkaana sitoutumattomana demarien listoilla. Mutta siitä on jo hetki aikaa, yli 46 vuotta, se tapahtui talvella 1972. Ja sille oli kyllä muut kuin puoluepoliittiset syyt. Olin silloisen ammattikuntani varuskunnallisena ehdokkaana ja ammattitoverit halusivat minut niille listoille kun kyseinen puolue oli voimakkaimmin tukenut yhtenäispäällystöhanketta, joka sitten toteutuikin. Ja sain kyllä yli 200 ääntä, ja ne varmaan annettiin lähinnä minulle eikä puolueelle, mutta eiväthän ne äänet riittäneet läpimenoon Helsingissä, puolet lisää olisi ääniä tarvittu.

        Kun tuossa viittaat poikaani, en tiedä, mitä puoluetta hän kannattaa, kun emme ole koskaan puoluepolitiikasta keskustelleet. Voi hän kyllä hyvinkin olla kokoomuksen kannattaja, sillä onhan hänen omistamansa ”nyrkkipaja” Suomen ainoa kuorma-autotehdas ja samalla kai Karjaan suurin työnantaja. Totta kai poikani ja muunkin jälkikasvuni etu on minulle omaa etuani tärkeämpi, mutta poliittisiin näkemyksiini vaikuttaa kyllä eniten isänmaan eduksi näkemäni, jonka uskon samalla olevan myös poikani ja muun jälkikasvuni edun.

        Vielä tuosta puolueriippuvuudesta: Jos tilanne muuttuu, näkemykset muuttuvat sen myötä, se on järkevää. Onhan noita kansanedustajiakin, jotka ovat hypelleet puolueesta toiseen, joukossaan myös erään puolueen entinen kunniapuheenjohtaja. On tällä palstallakin eräs, joka on ollut kolmissa kuntavaaleissa peräkkäin ehdokkaana, joka kerran eri poliittisessa ryhmässä. Hän on todella riippumaton puolueista, sen sijaan hän sitäkin tiiviimmin riippuu vain minussa;))


      • Vastasin tuossa jo yhteen hupiviestiin, niin vastaanpa vielä toiseenkin samanlaiseen: Ensiksi huomautus, että kaikki näkevät toimintani täällä, ei niistä tarvitse kenenkään tiedottaa. Ei varsinkaan sinun, kun tiedotat vain omista harhoistasi.

        Vihjaisetko olevasi sen Ossin palvelustoveri, kun sanot häntä tuntevasi? Joo, ei Ossi homo ole ollut ainakaan palvelusaikanaan. Matrikkeleista luin, että on hän ollut ainakin naimisissa, kaksikin kertaa, eri niminen vaimo v. 1979 ja v.1989 matrikkelissa, ja neljä lastakin näkyy hänellä jo v. 1989 olleen.

        Mutta jos et ole se Ossi, miksi ihmeessä olet halunnut omia hänen henkilöllisyytensä? Olethan kertonut palvelleesi siellä RUK:ssa juuri samoissa tehtävissä kuin Ossikin, olet täällä käyttänyt itsestäsi kertoessasi juuri samanlaisia luonnehdintoja kuin Ossi kuntavaalimainoksissaan - johtamisen osaamisesta, kokonaisuuksien hahmottamisesta yms. Harrastuksiksesikin olet kertonut samoja, joita Ossi kertoo harrastuksikseen jo noissa matrikkeleissakin.

        Kun olit jo kotvan esiintynyt täällä kyseiseksi Ossiksi identifioituneena, sen verran utelias olin, että kysäisin hänestä eräältä hyvin tuntemaltani palvelustoveriltaan. Hän kertoi, että tiedonhaluinen tai ainakin esilläolon haluinen kaveri se oli, kaikissa palavereissa esitti kysymyksiä enemmän kuin muut. Mutta tehtävissään oli enemmän innokas kuin kyvykäs, molemmat jalat hänellä oli usein tukevasti ilmassa.

        Mutta ei kai tuo Ossi voinut olla kuitenkaan ihan täysin vinksahtanut kaheli, jollainen sinä olet, kun sai sotilasurallaan pakertaa kai säädettyyn eroamisikäänsä saakka ja lopulta yliluutnantiksikin yleni. Joten et voine olla se Ossi. Jos olet, sinun on täytynyt ”pimahtaa” täysin vasta myöhemmin.


      • NytPithäKysyä
        kapi_ kirjoitti:

        Vastasin tuossa jo yhteen hupiviestiin, niin vastaanpa vielä toiseenkin samanlaiseen: Ensiksi huomautus, että kaikki näkevät toimintani täällä, ei niistä tarvitse kenenkään tiedottaa. Ei varsinkaan sinun, kun tiedotat vain omista harhoistasi.

        Vihjaisetko olevasi sen Ossin palvelustoveri, kun sanot häntä tuntevasi? Joo, ei Ossi homo ole ollut ainakaan palvelusaikanaan. Matrikkeleista luin, että on hän ollut ainakin naimisissa, kaksikin kertaa, eri niminen vaimo v. 1979 ja v.1989 matrikkelissa, ja neljä lastakin näkyy hänellä jo v. 1989 olleen.

        Mutta jos et ole se Ossi, miksi ihmeessä olet halunnut omia hänen henkilöllisyytensä? Olethan kertonut palvelleesi siellä RUK:ssa juuri samoissa tehtävissä kuin Ossikin, olet täällä käyttänyt itsestäsi kertoessasi juuri samanlaisia luonnehdintoja kuin Ossi kuntavaalimainoksissaan - johtamisen osaamisesta, kokonaisuuksien hahmottamisesta yms. Harrastuksiksesikin olet kertonut samoja, joita Ossi kertoo harrastuksikseen jo noissa matrikkeleissakin.

        Kun olit jo kotvan esiintynyt täällä kyseiseksi Ossiksi identifioituneena, sen verran utelias olin, että kysäisin hänestä eräältä hyvin tuntemaltani palvelustoveriltaan. Hän kertoi, että tiedonhaluinen tai ainakin esilläolon haluinen kaveri se oli, kaikissa palavereissa esitti kysymyksiä enemmän kuin muut. Mutta tehtävissään oli enemmän innokas kuin kyvykäs, molemmat jalat hänellä oli usein tukevasti ilmassa.

        Mutta ei kai tuo Ossi voinut olla kuitenkaan ihan täysin vinksahtanut kaheli, jollainen sinä olet, kun sai sotilasurallaan pakertaa kai säädettyyn eroamisikäänsä saakka ja lopulta yliluutnantiksikin yleni. Joten et voine olla se Ossi. Jos olet, sinun on täytynyt ”pimahtaa” täysin vasta myöhemmin.

        Mikä helv*tin Ossi trauma sinulla ressukalla on?

        Hoet Ossia kuin vähämielinen, vai oletko vähämielinen, sehän selittäisi koko trauman.


      • NytPithäKysyä kirjoitti:

        Mikä helv*tin Ossi trauma sinulla ressukalla on?

        Hoet Ossia kuin vähämielinen, vai oletko vähämielinen, sehän selittäisi koko trauman.

        Joo, minullahan se trauma Ossista on, kun vastasin yhteen hänen tälle avauksellenikin tulleeseen kolmesta viestistä, joista kaksi on näköjään poistettu.

        Turhaan kai innostuin puhumaan noin pitkään, tuolle viestilleen vastaukseksi olisi riittänyt vain tämä alussa sanomani: ”Ensiksi huomautus, että kaikki näkevät toimintani täällä, ei niistä tarvitse kenenkään tiedottaa. Ei varsinkaan sinun, kun tiedotat vain omista harhoistasi”.

        Ossilla - tai häneksi tekeytyvällä - ei suinkaan ole traumaa minusta, vaikka hän joka ainoa päivä jo aamuvarhaisella tekee minusta ensimmäisen viestinsä, sitten päivän mittaan useita muita. Ei sellainen tietenkään ole osoitus traumasta, vaan minuun kohdistuvasta aiheellisesta ihailusta, jota itse - minä tyhmä - en näe ansainneeni.


      • Kapiressukalle
        kapi_ kirjoitti:

        Joo, minullahan se trauma Ossista on, kun vastasin yhteen hänen tälle avauksellenikin tulleeseen kolmesta viestistä, joista kaksi on näköjään poistettu.

        Turhaan kai innostuin puhumaan noin pitkään, tuolle viestilleen vastaukseksi olisi riittänyt vain tämä alussa sanomani: ”Ensiksi huomautus, että kaikki näkevät toimintani täällä, ei niistä tarvitse kenenkään tiedottaa. Ei varsinkaan sinun, kun tiedotat vain omista harhoistasi”.

        Ossilla - tai häneksi tekeytyvällä - ei suinkaan ole traumaa minusta, vaikka hän joka ainoa päivä jo aamuvarhaisella tekee minusta ensimmäisen viestinsä, sitten päivän mittaan useita muita. Ei sellainen tietenkään ole osoitus traumasta, vaan minuun kohdistuvasta aiheellisesta ihailusta, jota itse - minä tyhmä - en näe ansainneeni.

        Ookko nää toisiaan noin pöljä??

        juurikin tuo sinun Ossi-hokemisesi saa tuon vastapelurisi sinua vedättämään päivittäisillä trollauksilla. Ja sinä pöljä lähdet aina ja aina ja aina siihen mukaan.


      • Kapiressukalle kirjoitti:

        Ookko nää toisiaan noin pöljä??

        juurikin tuo sinun Ossi-hokemisesi saa tuon vastapelurisi sinua vedättämään päivittäisillä trollauksilla. Ja sinä pöljä lähdet aina ja aina ja aina siihen mukaan.

        Korjataan vielä tuo totuudella: On varmaan enemmän kuin kuukausi siitä, kun edellisen kerran tuolle Ossille - tai häneksi tekeytyvälle - vastasin. Monia kymmeniä kertoja hän sinä aikana on minua viesteillään yrittänyt tavoitella, ehkä satoja kertoja, en tiedä, kun olen välillä viikkoja ollut palstaa avaamatta. Olen kyllä huomannut, että eräät muut häntä ovat "muistaneet" sinäkin aikana, viesteihinsä vastailleet, mutta en minä.

        Ja taas menee pitkä aika, ennen kuin seuraavan kerran hänet millään tavalla noteeraisin. Mutta aivan varma olen, että hän ei voi olla päivääkään ilmoittamatta, miten hänen mielessään olen.

        Tämä asia on puoleltani loppuun käsitelty.


      • NytSaaNauraa
        kapi_ kirjoitti:

        Korjataan vielä tuo totuudella: On varmaan enemmän kuin kuukausi siitä, kun edellisen kerran tuolle Ossille - tai häneksi tekeytyvälle - vastasin. Monia kymmeniä kertoja hän sinä aikana on minua viesteillään yrittänyt tavoitella, ehkä satoja kertoja, en tiedä, kun olen välillä viikkoja ollut palstaa avaamatta. Olen kyllä huomannut, että eräät muut häntä ovat "muistaneet" sinäkin aikana, viesteihinsä vastailleet, mutta en minä.

        Ja taas menee pitkä aika, ennen kuin seuraavan kerran hänet millään tavalla noteeraisin. Mutta aivan varma olen, että hän ei voi olla päivääkään ilmoittamatta, miten hänen mielessään olen.

        Tämä asia on puoleltani loppuun käsitelty.

        Tuo asia ei ole puoleltasi loppuunkäsitelty, sillä Ossiin palaat aina kun palstalla olet. Rekisteröitynä tai puskassa, siellähän usein piileksit.


      • Ossilta
        NytPithäKysyä kirjoitti:

        Mikä helv*tin Ossi trauma sinulla ressukalla on?

        Hoet Ossia kuin vähämielinen, vai oletko vähämielinen, sehän selittäisi koko trauman.

        Aika läheltä liippaa tuo vähämielisyys.


      • MaissiPeffaJombelleKURI
        kapi_ kirjoitti:

        Korjataan vielä tuo totuudella: On varmaan enemmän kuin kuukausi siitä, kun edellisen kerran tuolle Ossille - tai häneksi tekeytyvälle - vastasin. Monia kymmeniä kertoja hän sinä aikana on minua viesteillään yrittänyt tavoitella, ehkä satoja kertoja, en tiedä, kun olen välillä viikkoja ollut palstaa avaamatta. Olen kyllä huomannut, että eräät muut häntä ovat "muistaneet" sinäkin aikana, viesteihinsä vastailleet, mutta en minä.

        Ja taas menee pitkä aika, ennen kuin seuraavan kerran hänet millään tavalla noteeraisin. Mutta aivan varma olen, että hän ei voi olla päivääkään ilmoittamatta, miten hänen mielessään olen.

        Tämä asia on puoleltani loppuun käsitelty.

        Ei kenelläkään muulla täysjärkisellä ole motiivia "muistaa" Ossia kuin Sinulla.
        Etkö tuon vertaa ymmärrä ihmisen käyttäytymistä???


    • Profiililtani näen, että edellisen avaukseni olen tehnyt 13.8. Muutamiin muiden avauksiin olen sen jälkeen jonkin viestin heittänyt. Mutta tänään puolilta päivin innostuin tekemään tämän avaukseni ja kivasti se on keskustelua herättänyt.

      Useimpiin asiallisiksi näkemiini vastineisiin olen vastaillut, jokunen on voinut jäädä huomaamattani. Olen vastannut ainakin yhteen hieman asiattomaankin, mutta kaksi täysin asiatonta olen jättänyt vaille huomiotani. Samaltahan ne ovat tulleet, ja vaikka en hänelle vastaisikaan, päässänsä taatusti pysyn ja silmissään tällä palstallakin, vaikka en täällä olisikaan.

      Tältä illalta ”palstapäivystykseni” saa jäädä. Huomenna saatan vielä pistäytyä ja jos näen vielä tulleen asiallisia vastineita, niihin voin vastailla, mutta en jää tänne enää roikkumaan, kun olen siis yhtä riippumaton ja roikkumaton tästä palstasta kuin puolueistakin.

      Mutta jos huomenna ei minulta tänne mitään tule, varmaan vielä tulee joskus myöhemmin, jos voimissani olen; kyllä kepupolitiikka siihen aihetta antaa vielä ensi huhtikuuhun saakka. Nyt kuitenkin vain kiitoksia vastailleille ja Hyvää Yötä kaikille!

    • Luotettava.ennustus

      Sote menee vielä läpi ennen vaaleja. Samoin maakuntauudistus. Keskustan kannatus sitte pompahtaa ylös. Ei ehken kärkipaikalle mutta kakkoseksi kokomuksen jälkeen. Demut tippuu kolmoseksi. Seuraava hallitus muodostetaan nykyiselle pohjalle. Orpon johdolla Sipilä valtiovarain ministeriksi. Demut joutuu vaihtaan puheenjohtajaa. Petos-Antti sivuun Iso Antti tilalle. Puheenjohtaja vaihtuu myös viheriäillä.

      • FaktaaPankkikselle

        Anteeksi mutta en osaa pitää luotettavana ennustetta joka on kirjoitettu pankkolängvitsillä. Luotan enemmän kymmeniin mielipidetutkimuksiin joiden mukaan SDP voittaa vaalit n.22-23%äänisaalilla, Kokoomus saanee n.19-20% ja kepu n.15%. Vihreät tulevat saamaan n.13-14% Vasemmistoliitto n.11% persut 8% ja siniset1%.

        Jos Sipilä pääsisi valtiovarain ministeriksi ryhtyykö hän ajamaan polku pyörää? HOHHOHHOO


      • HyväJuttuTuo
        FaktaaPankkikselle kirjoitti:

        Anteeksi mutta en osaa pitää luotettavana ennustetta joka on kirjoitettu pankkolängvitsillä. Luotan enemmän kymmeniin mielipidetutkimuksiin joiden mukaan SDP voittaa vaalit n.22-23%äänisaalilla, Kokoomus saanee n.19-20% ja kepu n.15%. Vihreät tulevat saamaan n.13-14% Vasemmistoliitto n.11% persut 8% ja siniset1%.

        Jos Sipilä pääsisi valtiovarain ministeriksi ryhtyykö hän ajamaan polku pyörää? HOHHOHHOO

        Anteeksi, mutta en osaa pitää luotettavana ihmistä joka on mäntti. Nimittäin oheisen linkin tutkimuksen mukaan kirjoitusvirheistä huomauttelevat ovat mänttejä.

        https://tekniikanmaailma.fi/kielioppivirheista-huomauttelevista-ihmisista-paljastui-yhteinen-piirre-ovat-mantteja/

        Onnea valitsemallesi tielle, mänttien seurassa lienee mukava olla?


      • Luulisin, että tuo on vain huumoria, mutta ehkä kuitenkin olet tosissasi, joten vastaanpa tosissani:

        Mainitsemiesi uudistusten läpimenoon en usko. Niidenhän pitäisi tulla eduskuntakäsittelyyn tämän kuun loppuun mennessä, jotta ne ehdittäisiin käsitellä, käyttää mm. perustuslakivaliokunnan tarkastuksissa yms., jotta lait voitaisiin vahvistaa vielä tämän eduskunnan aikana.

        Mutta kävipä tuossa asiassa miten tahansa, kepu ei tule kolmatta sijaa korkeammalle huhtikuun vaaleissa nousemaan. Tuskin tulee olemaan seuraavassa hallituksessakaan. Olen hieman pelännyt, että jos sdp voittaa vaalit, se voisi ottaa kepun apupuolueekseen, sillä aikoinaan sdp:lle se ”punamulta” oli mieluisa. Ne ajat ovat kuitenkin jo kaukana takana, kokoomus kahden viimeisen sdp-johtoisen hallituksen - Lipposen hallituksien - kakkospuolueena oli eikä kepu ollut mukana lainkaan.

        Jos kokoomus nousee vaaleissa suurimmaksi ja muodostaa hallituksen, kepun kyllä luulisi olevan sille mieluinen kumppani, sillä onhan kokoomus tämän hallituksen kakkospuolueenakin usein vienyt kepua sinne, minne on halunnut. Demarit tosin olivat edellisen kokoomusjohtoisen hallituksen kakkospuolue, ja hyvin noiden kahden puolueen yhteistyö sujui, vaikka kahden muun hallituskumppanin kanssa oli vaikeuksia, vasurithan sieltä loikkasivat ensiksi ja vihreätkin kohta perässä.

        Jos kepu saa vaaleissa sellaisen rökäletappion, joka nyt näyttää todennäköiseltä, tuskinpa puolue edes haluaa seuraavaan hallitukseen vaan jää mieluummin oppositioon toivovansa siellä pystyvän kasvattamaan kannatustaan, kun seuraava hallitus jo joutunee kipuilemaan yleismaailmallisen laskusuhdanteen kanssa.

        Käyköönpä miten tahansa niin nykyiset puheenjohtajat säilyvät niin sdp:llä kuin kokoomuksella seuraavallekin vaalikaudelle, sillä syitä vaihtoon ei ole. Kepu voi hyvinkin joutua vaihtamaan puheenjohtajaansa, siksikin, että Sipilä voi kieltäytyä enää jatkamasta. Hän saattaa todeta, että osaamislajinsa on bisnes eikä politiikka.


      • TämäTiedetään

      • PataJaKattila
        HyväJuttuTuo kirjoitti:

        Anteeksi, mutta en osaa pitää luotettavana ihmistä joka on mäntti. Nimittäin oheisen linkin tutkimuksen mukaan kirjoitusvirheistä huomauttelevat ovat mänttejä.

        https://tekniikanmaailma.fi/kielioppivirheista-huomauttelevista-ihmisista-paljastui-yhteinen-piirre-ovat-mantteja/

        Onnea valitsemallesi tielle, mänttien seurassa lienee mukava olla?

        No jos minun pitäisi määritellä kumman juttuja pidän luotettavimpana, tuon kirjoitustaidottoman idiootin vaiko tuon jota nimität mäntiksi niin kyllä se mäntin juttu on luotettavampaa.

        Tuo sinun linkkisi kertoo vain, että "Henkilöt, jotka istuivat tunnollisen luonnetyypin kuvaukseen mutta olivat vähemmän avoimia, olivat herkempiä huomioimaan kirjoitusvirheet.
        Vähemmän miellyttävällä luonnetyypillä varustetut koehenkilöt tuohtuivat muita enemmän kielioppivirheistä.
        ”Vähemmän miellyttävät henkilöt ovat myös vähemmän suvaitsevaisempia säännöistä poikkeamisen suhteen”, tutkijat kirjoittivat tutkimuksessa."

        Minkälaisia ovat sitten ne sinun kaltaisesi jotka huomauttavat siitä, että joku huomauttaa muita kirjoitusvirheistä? No eivät ainakaan älyllisesti kovinkaan erinomaisia.


      • HyväJuttuTuo
        PataJaKattila kirjoitti:

        No jos minun pitäisi määritellä kumman juttuja pidän luotettavimpana, tuon kirjoitustaidottoman idiootin vaiko tuon jota nimität mäntiksi niin kyllä se mäntin juttu on luotettavampaa.

        Tuo sinun linkkisi kertoo vain, että "Henkilöt, jotka istuivat tunnollisen luonnetyypin kuvaukseen mutta olivat vähemmän avoimia, olivat herkempiä huomioimaan kirjoitusvirheet.
        Vähemmän miellyttävällä luonnetyypillä varustetut koehenkilöt tuohtuivat muita enemmän kielioppivirheistä.
        ”Vähemmän miellyttävät henkilöt ovat myös vähemmän suvaitsevaisempia säännöistä poikkeamisen suhteen”, tutkijat kirjoittivat tutkimuksessa."

        Minkälaisia ovat sitten ne sinun kaltaisesi jotka huomauttavat siitä, että joku huomauttaa muita kirjoitusvirheistä? No eivät ainakaan älyllisesti kovinkaan erinomaisia.

        Minä en nimitä ketään mäntiksi, vaan referoin tuota jutun otsikkoa, jossa kirjoitusvirheistä huomauttelevien todetaan olevan mänttejä.

        Ja niinhän asia on.

        Onhan yksi pahimmista argumentaatiovirheistä se, että ryhtyy toisen kirjoitusasua arvostelemaan. Se kertoo ymmärtämättömyydestä ja olemattomasta itsetunnosta, siitäkin ettei itse pysty argumentoimaan kunnolla.


      • FaktaaAsiasta
        HyväJuttuTuo kirjoitti:

        Minä en nimitä ketään mäntiksi, vaan referoin tuota jutun otsikkoa, jossa kirjoitusvirheistä huomauttelevien todetaan olevan mänttejä.

        Ja niinhän asia on.

        Onhan yksi pahimmista argumentaatiovirheistä se, että ryhtyy toisen kirjoitusasua arvostelemaan. Se kertoo ymmärtämättömyydestä ja olemattomasta itsetunnosta, siitäkin ettei itse pysty argumentoimaan kunnolla.

        Tuo on vain ja ainoastaan sinun mielipiteesi: "Onhan yksi pahimmista argumentaatiovirheistä se, että ryhtyy toisen kirjoitusasua arvostelemaan" eikä se edusta minkäänlaista yleistä mielipidettä. Ei täällä eikä muualla.

        Jos sinä et pidä, että kaltaiseni normaalia älykkäämpi ihminen huomauttaa tyhmempien kirjoitustyylistä, -tavasta ja -virheistä siinä tarkoituksessa, että jospa saisi heidät vielä opettelemaan rakkaan isänmaamme hienoa äidinkieltä myös kirjallisessa muodossa, niin se on proosallisesti sanottuna; "voi voi ja kyynel". Edelleenkin tulen huomauttamaan tälle apukoululaiselle, että pankkolängvitsillä kirjoittaminen ei ole suotavaa.


      • HyväJuttuTuo
        FaktaaAsiasta kirjoitti:

        Tuo on vain ja ainoastaan sinun mielipiteesi: "Onhan yksi pahimmista argumentaatiovirheistä se, että ryhtyy toisen kirjoitusasua arvostelemaan" eikä se edusta minkäänlaista yleistä mielipidettä. Ei täällä eikä muualla.

        Jos sinä et pidä, että kaltaiseni normaalia älykkäämpi ihminen huomauttaa tyhmempien kirjoitustyylistä, -tavasta ja -virheistä siinä tarkoituksessa, että jospa saisi heidät vielä opettelemaan rakkaan isänmaamme hienoa äidinkieltä myös kirjallisessa muodossa, niin se on proosallisesti sanottuna; "voi voi ja kyynel". Edelleenkin tulen huomauttamaan tälle apukoululaiselle, että pankkolängvitsillä kirjoittaminen ei ole suotavaa.

        Emme tiedä mikä sinulle on normaalia. Joten saatat mielestäsi hyvinkin olla normaalia älykkäämpi. Nauti siitä. Läheisesi tuskin siitä nauttivat. Emmekä varsinkaan me, jotka täällä netissä joudumme juttujasi lukemaan

        Jokainen vastaa omista kirjoituksistaan, jos sinulla on pakkomielle puuttua muiden kirjoituksiin, niin minkäs me sille voimme, sinun oma ongelmasi se on. Etenkin kun myös tuo pankon hokeminen näyttää sinulle olevan paha pakkomielle. Pankon hokeminen ei liity rakkaan isänmaamme hienon äidinkielen opettamiseen millään tavalla, saati siihen yhdistetty "längvits" sana. Sehän vain osoittaa, ettet osaa käyttää äidinkielemme sanastoa.


    • Katotaan.nyt.huhtikuulle

      Kai nämä kannatukset katsotaan aina vaalissa, eikä mielipiteinä vaalien välissä, jota media suoltaa.
      Tietenkin saamme olla mieltä -mitä haluamme, muttei sillä ole asiaan vaikutusta. Se tulos aina voimassa mitä 4-vuitiskauden vaali tuo.

      Nyt Ruotsissa vastaava vaali ensi puhänä, sitäkään ei osaa ennakoida varmasti, kun mielipiteet olleet kyllä Ruotsidemokraattien suuntaan, ja vihreitten laskuun, siitä vähästäkin jota nyt ollut heillä. Mutta ei mielipiteet tule julki kuin vasta vaalikopissa, sen mukaan eletään taas.

      Jos esim Kapin lailla sosialisti, silloin sitä mieltä on mitä toveritkin, eli vastustaminen nykyhallitukselle. Ei saisi tulla uudistuksia, kunhan uudistukset Ay-johtajien palkoissa vain näkyy, muu on pahasta. Koko Ay-liike on aikansa elänyt, se sama paremmin hoidettaisiin lakiteitse, valtio sitten pääpäsmärinä. Ei tarvita korruptio ja mafiatyylistä välikättä.

      • Noinhan on, että vaalit aina ratkaisevat sen, mikä puolue ”vallan kahvaan” pääsee. Mutta kyllä sitä ”vallan kahvassa” olevaakin puoluetta saa arvostella ja kritisoidakin, jos siihen aihetta näkee olevan. Niin olen tehnyt ja niin ovat tehneet myös monet muut tällä palstallakin, ja sinä olet pitänyt sitä pahana ja sopimattomana. Muistapa sitten, että et seuraavien vaalien jälkeen arvostele puoluetta, joka silloin on ”vallan kahvassa”!!

        Tuosta minun ”sosialismistani” vielä: Jossain tuolla aikaisemmassa viestissäni totesin olevani ehkä vähän ”kokoomukseen päin kallellani”, mutta silti puolueista riippumaton ja roikkumaton. Siihen vastatessaan eräs päätteli, että olisin kokoomuksen kannattaja poikani vuoksi, ja siihen vastasin seuraavasti ja niin todellakin on:

        >>Kun tuossa viittaat poikaani, en tiedä, mitä puoluetta hän kannattaa, kun emme ole koskaan puoluepolitiikasta keskustelleet. Voi hän kyllä hyvinkin olla kokoomuksen kannattaja, sillä onhan hänen omistamansa ”nyrkkipaja” Suomen ainoa kuorma-autotehdas ja samalla kai Karjaan suurin työnantaja. Totta kai poikani ja muunkin jälkikasvuni etu on minulle omaa etuani tärkeämpi, mutta poliittisiin näkemyksiini vaikuttaa kyllä eniten isänmaan eduksi näkemäni, jonka uskon samalla olevan myös poikani ja muun jälkikasvuni edun.<<


      • persuttajalle

        Miten vaikuttaakin niin persumaisilta näkemyksiltä?


      • RiippuMatonRoikkuja
        kapi_ kirjoitti:

        Noinhan on, että vaalit aina ratkaisevat sen, mikä puolue ”vallan kahvaan” pääsee. Mutta kyllä sitä ”vallan kahvassa” olevaakin puoluetta saa arvostella ja kritisoidakin, jos siihen aihetta näkee olevan. Niin olen tehnyt ja niin ovat tehneet myös monet muut tällä palstallakin, ja sinä olet pitänyt sitä pahana ja sopimattomana. Muistapa sitten, että et seuraavien vaalien jälkeen arvostele puoluetta, joka silloin on ”vallan kahvassa”!!

        Tuosta minun ”sosialismistani” vielä: Jossain tuolla aikaisemmassa viestissäni totesin olevani ehkä vähän ”kokoomukseen päin kallellani”, mutta silti puolueista riippumaton ja roikkumaton. Siihen vastatessaan eräs päätteli, että olisin kokoomuksen kannattaja poikani vuoksi, ja siihen vastasin seuraavasti ja niin todellakin on:

        >>Kun tuossa viittaat poikaani, en tiedä, mitä puoluetta hän kannattaa, kun emme ole koskaan puoluepolitiikasta keskustelleet. Voi hän kyllä hyvinkin olla kokoomuksen kannattaja, sillä onhan hänen omistamansa ”nyrkkipaja” Suomen ainoa kuorma-autotehdas ja samalla kai Karjaan suurin työnantaja. Totta kai poikani ja muunkin jälkikasvuni etu on minulle omaa etuani tärkeämpi, mutta poliittisiin näkemyksiini vaikuttaa kyllä eniten isänmaan eduksi näkemäni, jonka uskon samalla olevan myös poikani ja muun jälkikasvuni edun.<<

        Et sinä ole Kokoomukseen kallellaan, vaan heilut ja hoiput milloin minnekin.

        Sinä olet sellainen reppana, joka hyppää aina sen puolueen kannattajaksi joka näyttää voittavan vaalit. Jätettäköön Kepu tuosta taipuksestasi sivuun, mutta muutoin alhainen itsetuntosi vaatii sinua äänestämään "voittajaa".

        Nyt siis pääset sosialimiasi toteuttamaan SDP:tä äänestämällä. SDP kun näyttää olevan vahvoilla suurimmaksi puolueeksi, ja joka tapauksessa puolue on nousemassa edellsien vaalin tuloksista. Sinä siis äänestät demareita. Sehän on typerintä mitä seuraavissa vaaleissa voi tehdä, Rinteen vastuuttomat lupaukset muistaen. Suomi syöstään sellaiseen kurimukseen ettei mittaa ei määrää. Mutta kaltaisiasi typeryksiä piisaa.


      • Saapa.nähdä
        kapi_ kirjoitti:

        Noinhan on, että vaalit aina ratkaisevat sen, mikä puolue ”vallan kahvaan” pääsee. Mutta kyllä sitä ”vallan kahvassa” olevaakin puoluetta saa arvostella ja kritisoidakin, jos siihen aihetta näkee olevan. Niin olen tehnyt ja niin ovat tehneet myös monet muut tällä palstallakin, ja sinä olet pitänyt sitä pahana ja sopimattomana. Muistapa sitten, että et seuraavien vaalien jälkeen arvostele puoluetta, joka silloin on ”vallan kahvassa”!!

        Tuosta minun ”sosialismistani” vielä: Jossain tuolla aikaisemmassa viestissäni totesin olevani ehkä vähän ”kokoomukseen päin kallellani”, mutta silti puolueista riippumaton ja roikkumaton. Siihen vastatessaan eräs päätteli, että olisin kokoomuksen kannattaja poikani vuoksi, ja siihen vastasin seuraavasti ja niin todellakin on:

        >>Kun tuossa viittaat poikaani, en tiedä, mitä puoluetta hän kannattaa, kun emme ole koskaan puoluepolitiikasta keskustelleet. Voi hän kyllä hyvinkin olla kokoomuksen kannattaja, sillä onhan hänen omistamansa ”nyrkkipaja” Suomen ainoa kuorma-autotehdas ja samalla kai Karjaan suurin työnantaja. Totta kai poikani ja muunkin jälkikasvuni etu on minulle omaa etuani tärkeämpi, mutta poliittisiin näkemyksiini vaikuttaa kyllä eniten isänmaan eduksi näkemäni, jonka uskon samalla olevan myös poikani ja muun jälkikasvuni edun.<<

        Miten Ruotsissa, ja miten se vaikuttaa meihin ? Mielenkiintoista joka seurannut laillani Ruotsin vaalialus tunnelmia. Nyt oleva päämisteri on kyllä tolkunpoika, vaikka Ay-johtajana tulikin siihen pestiin. Ruotsi kuitenkin meitä taloudessa edellä, ettei voi verrata mitenkään sinne.
        Vaikuttaa se selviö, itse jännään pääseekö vihhreät jatkoon 4 %kyynnyksen yli -ympäristöpuolueen nimellä nyt siellä. Kyllä sinä Kapi olet vihreillekkin antanut liian hyvän ymmärräksen kokomaan asioiden hoitajaksi. Saat antaa, en sitä moiti, me kaikki saamme puolemme valita. Itse olen vain niin kova työn kannattaja, ja ettei ilman sitä kovin päästäisi työpalkkojen tasolle. Kyllä raha pitää aina itse ansaita, joka peruslähtökohtana pitäisi olla. Eikä sitä maisteris työtä nyt kaikkien tarvitse tehdä, on kaikennäkäistä aputyötäkin, jos koulutus jäänyt vähälle, ja kokemus, kun kokemuksenkin kautta päästään ammattitöihin, ja ammattimiesten palkoille.

        Hyvää illan jatkoa niin Paloheinään kuin muuallekkin. Itse poistun kuvioista täksi iltaa, kun tuossa piipahdamme vielä tuossa järven takana.


      • toinen_puoli_asiasta
        RiippuMatonRoikkuja kirjoitti:

        Et sinä ole Kokoomukseen kallellaan, vaan heilut ja hoiput milloin minnekin.

        Sinä olet sellainen reppana, joka hyppää aina sen puolueen kannattajaksi joka näyttää voittavan vaalit. Jätettäköön Kepu tuosta taipuksestasi sivuun, mutta muutoin alhainen itsetuntosi vaatii sinua äänestämään "voittajaa".

        Nyt siis pääset sosialimiasi toteuttamaan SDP:tä äänestämällä. SDP kun näyttää olevan vahvoilla suurimmaksi puolueeksi, ja joka tapauksessa puolue on nousemassa edellsien vaalin tuloksista. Sinä siis äänestät demareita. Sehän on typerintä mitä seuraavissa vaaleissa voi tehdä, Rinteen vastuuttomat lupaukset muistaen. Suomi syöstään sellaiseen kurimukseen ettei mittaa ei määrää. Mutta kaltaisiasi typeryksiä piisaa.

        Eikö suurinta typeryyttä olisi antaa ääni tälle nykypolitiikalle, jolla ei ole muuta virkaa kuin repiä Suomi kappaleiksi?


    • Eipä tälle eiliselle avaukselleni ole enää tänään juurikaan tullut asiallisia vastineita, joten olen ”joutessani” vastaillut asiattomiinkin. Onhan niissä ollut hauskojakin, vaikkei varmaan sellaiseksi tarkoitettuja. Mutta nyt saa riittää.

      Varmaan menee taas ainakin pari viikkoa ennen kuin palstan seuraavaksi avaan. Ohjelmassani on muuta, tärkeämpää ja mukavampaa. On jumppaa kaksi kertaa viikossa, on evp-porukan saunailta, ensi viikon lauantaina kummityttöni pojan rippijuhla, käyn kylässä ja minullakin käy ainakin yksi yövieras. Ja on tilaisuus, johon kokoonnumme infoon me 18 jumppaajaa, jotka lähdemme 1.10. Espanjan aurinkorannikolle - Fuengiroolaan - fysioterapeuttiemme vetämälle kuntoutuslomalle. Joten ”ajankulua” kyllä riittää.

      Mutta te eräät - tänäänkin tähän viestejänne heitelleet - varmaan viihdytte palstalla ilman minuakin. Varsinkin se yksi, joka tietenkin näkee minut täällä, vaikken täällä olisi. Toivottavasti myös te muutamat asialliset, jotka olette tässäkin eräillä viesteillänne esiintyneet, jaksatte ja viitsitte edelleen tuoda tänne edes vähän asiaa, vaikka teillä varmasti on enemmän muuta ja tärkeämpää tekemistä!

      Nyt ei muuta kuin vain näkemiin taas aikanaan!

    • moniasyitä

      Keskutan harjoittama politiikka on selkein syy sen kannatuslukujen putoamiseksi. Sallitaan ja ajetaan läpi hallintarekisterin tapaiset toiminnot. Samalla lyödään työttömiä aktiivimallin kaltaisin toimin. Politiikan taustalla on pakko toimet ,jotka näkyivät mm.Kikyssä.Leikkaukset koskevat tavallita kansaa eläkeläisistä työttömiin .Palkansaajilta vietiin lomarahoja ,pidennettiin päivää ja ollaan heikentämässä irtisanomisia.Oikeastaa voi sanoa että Keskustan hallituskaudella on pureuduttu hallituksen toimesta työntejkijän oikeuksien hekentämiseen ja olemassa olevien sopimusten purkuun. Nämä seikat esim noin alkuunsa on mainitakseni on syy siihen että ihmiset ovat heränneet näkemään millainen puolue Keskusta pohjimmiltaan on ja että todellisuudessa sen ainoat eturyhmittymään kuuluvat on maatalouden piirissä.

      Maataloustuet on oleet tälläkin kaudella ne joista on Keskustan kaudella huolehdittu . Tuohon on otettu lisärahoitusta kun viimesijaisten tukien varassa olevien etuisuuksista on oltu valmiita ja on leikattu ihmisten toimeentulosta piittaamatta. (Viittaan mm. aktiivimallin kautta kohdistettuihin leikkauksiin).

      Kun tarkastellaan ketkä tai millaisiin tiloihin nuo maataloustuet kohdistuu potentiaalisesti voi varsin kukin asiaa tutkiessaan havaita että pienviljelijät eivät ole kovinhyvin tuossa suhteessa edustettuina ,kuten olettaisi vaan näyttäisi siltä että jo vauraat koplaisivat tuossa suhteen nuo tuet. No kukin päätelköön asian ominnokkinensa tuossa suhteessa,mutta potentiaalista kannattajakuntaa jää tuolta pohjalta varsin minimaalisesti.

      https://www.iltalehti.fi/talous/201803212200826185_ta.shtml

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005138639.html

      https://www.uusisuomi.fi/raha/215466-suomi-erottuu-rajusti-eun-maataloustuissa-maanviljelijalla-oikeus-harjoittaa

      Keskustan harjoittama politiikka on syventänyt Suomen kahtia jakautumisen kuilua köyhiin ja rikkaisiin ja Suomalaisen oikeuden taju on koetuksella harjoitetun politiikan suhteen.Tuo on yksi suurimmista syistä Keskustan kannatuksen laskuun.

      • Kiitos.linkeistä

        Mielenkiintoista. Töllöstä just tulleessa a-studiossa kuitenkin osoitettiin, että viljelijä saa vain pikkuruisen siivun tuottamastaan leivästä, maidontuottaja vajaat puoli juomalasillista tuottamastaan maitolitrasta. Teollisuus, kauppa ja muut väliportaat rohmuavat valtaosan, alkutuottajalle jää vain rippeitä. Miksi asialle ei ole tehnyt mitään keskustapuolue, joka on olevinaan alkutuottajien puolella? Fiilaa linssiin niitä kuin muitakin tyhmiä jotka sitä äänestää.


      • elikusesollaaa
        Kiitos.linkeistä kirjoitti:

        Mielenkiintoista. Töllöstä just tulleessa a-studiossa kuitenkin osoitettiin, että viljelijä saa vain pikkuruisen siivun tuottamastaan leivästä, maidontuottaja vajaat puoli juomalasillista tuottamastaan maitolitrasta. Teollisuus, kauppa ja muut väliportaat rohmuavat valtaosan, alkutuottajalle jää vain rippeitä. Miksi asialle ei ole tehnyt mitään keskustapuolue, joka on olevinaan alkutuottajien puolella? Fiilaa linssiin niitä kuin muitakin tyhmiä jotka sitä äänestää.

        No saihan se "kansanedustaja" ministeri ison siivun "siittä" et Suomi on kusessa.


    • KalleKalluppi

      Uusin gallup (Yle) näyttää tiivistävän kannatusprosentteja, SDP:n populismi saa kansalta tuomion ja kannatus tippuu, ja Kokoomuskin laskee. Kun samaan aikaan Keskusta pitää edellismittauksen tasonsa, kolmen kärki on nyt 2,5 %-yksikön sisällä. Siis virhemarginaalissa.

      Ay-liike on vimmalla kaivamassa sudenkuoppaa demareille äkyröintilakoillaan, kansa ei enää tänä päivänä pidä tuollaisesta, joten SDP tulee romahtamaan jos ja kun lakkoillu ryöpsähtää.

      Kärkipuolueiden haastajaksi uumoiltu Vihreät töpeksivät itsensä myös kannatusluisuun lentokone- ja homoklubi julkisuudella, joten Keskustan haastajat pienemmistä puolueista ovat myös katoamassa. Vihreiden väki valuu Vasemmistoliittoon.

      Nykyisen hallituksen kaksikko Kokoomus-Keskusta voi siis aivan hyvin olla myös seuraavan hallituksen runko, mikä olisi Suomelle suuri pelastus. Vastuullinen ja tuloksekas meno jatkuisi ja pääsisimme velkaantumisesta eroon.

      • Kepuliajatollah

        Jokainen ymmärtää, että taantuman tullessa kusessa ollaan Sipilän vaatimusten toteuduttua.


      • JuurikinNoinSeOn
        Kepuliajatollah kirjoitti:

        Jokainen ymmärtää, että taantuman tullessa kusessa ollaan Sipilän vaatimusten toteuduttua.

        Vaan ei niin pahassa kusessa kuin jos pääministeri olisi Rinne.


      • Paavoshow

        Tämän maan taloutta on Vanhasen jälkeen hoidettu siten, että tulee 10 laihaa vuotta ja YKSI lihava, pääministerit ovat olleet porvareita ja porvaripuolueet saavat suoranaisen hyödyn lamasta. Kepu ajaa vain ökymanttaalien asiaa.


    • luotettava_media

      Mielenkiintoisen tästä Ylen uusimmasta gallupista tekee se, että se ei noudata edeltäjänkään tapaan muiden gallupien tasoa, linja on kuitenkin sama eli puolueiden kannatusjärjestys. Nyt vain odottelemaan seuraavaa HS:n gallupia, jotta nähdään toistuuko sama taas.

      Muissa kuin Ylen gallupeissa SDP:n kannatus on pyörinyt n. 22 %:n paikkeilla kun taas Keskustan hieman yli 15 %:ssa. Eli Ylellä näyttäisi tämän mukaan Keskustalle lisätty tuo virhemarginaali ja taas demareilta vähennetty. Mikä nyt sitten selittäisi noin suurta gallupien välistä eroa?

      • YlenAntia

        Galluppeja ei kannata verrata toisiinsa, vaan Ylen galluppia edelliseen Ylen galluppiin, HS:n galluppeja toisiinsa jne. Näin saadaan trendit selville.

        Syynä on se, että eri tutkimuslaitokset käyttävät eri korjauskertoimia, julkistettu tulos ei siis ole vastauksista suoraan laskettu, vaan tulosta korjataan aiempien vaalien tulosten ym. faktoreiden avulla.


      • Kepu_pystyisi

        nostamaan kannatustaan useita prosenttiyksikköjä kumoamalla jätevesiasetuksen eli paskalain.


    • Näin.on.nähtävä
      • lisääsopeutumisrahaa

        Aivan ja mitä muuta saivat aikaan kun velkaa ja suomen tiestön rapakuntoon?


      • Vanha.tieto

        Rotat jättää uppoavan laivan.


      • vallanjakohuone

        Miksi niin moni kepukonkari on jättäytymässä samanaikaisesti pois politiikasta? Sen ymmärtäisi, että edustaja pari tekisi sen päätöksen samoissa vaaleissa. mutta Keskustaa on kohtaamassa oikea edustajakato ja n. 45 000 ääntä menee uudelleenjakoon. Ymmärrettävin selitys tälle lie se, että koska Sipilä ei ole antanut yhdellekään konkarille hallitusvastuuta tai muutakaan vaikutusmahdollisuutta, niin eivät halua jäädä jälkiensiivoojaksi nykyisen hallituskauden päättyessä.


    • S24uomlaineN

      SDP -0.9

    • Keskustan kannatus on siis pudonnut kovasti puolueen johtaessa hallitusta ylikansallisen reippaan nousukauden aikana. Hallituksen toimenpiteet eivät ole mieluisia edes kaikille viime vaaleissa vielä puoluetta äänestäneille. Nyt täytyy toivoa, että puolue pääsisi johtamaan hallitusta tulossa olevan vielä reippaamman laskukauden aikana, jolloin se saisi näyttää todelliset kykynsä ja saisi sitten näyttöjensä mukaisen kannatuksen äänestäjiltä!

      Tunnetut ja tunnustusta saaneet taloustieteilijät ovat nimittäin ennustaneet, että v. 2020 alkaa yleismaailmallinen taantuma, joka on vuoden 2008 finanssikriisiä paljon vakavampi. Laitoin aamupäivällä asiasta varsin perusteellisen avauksen, joka kuitenkin poistettiin, ehkä siksi, kun laitoin siihen myös linkit noiden taloustieteilijöiden sanomaan. Asia on mielestäni kuitenkin niin tärkeä, että vähän siitä tässä:

      Toivon siis, että Keskusta voittaisi ensi kevään eduskuntavaalit ja pääsisi muodostamaan hallituksen. Toivomukseni saattaa kuitenkin olla turha, sillä näytönpaikka kai tulee joko Antti Rinteelle tai Petteri Orpolle. Mutta voittipa vaalit sdp tai kokoomus, toivottavasti se ottaa pääkumppanikseen hallitukseen kepun. Eli demarien voittaessa kokoomus siis saisi jäädä oppositioon ja kokoomuksen voittaessa demarit saisivat saman armollisen kohtalon! Noin tapahtuessa kepu siinä päähallituspuolueen siivellä saisi seuraavien vaalien jälkeen tulevassa saman palkinnon kuin päähallituspuoluekin, ehkä jopa sitä suurempana!

      Jospa nyt tämä hyvä, varmasti keskustapolitiikkaa koskeva viestini saisi pysyä tässä, kun edellinen viestini palstalla näkyy olevan kahden viikon takaa, näen sen profiililtani ja myös tästä ketjusta, johon sen viestini laitoin.

      • JompeMaissiAnusKURIIN

        LOpettaisit ääliö tuo puskaroiskimisen ja viestien anomisen poistoon.


      • JompeMaissiAnusKURIIN kirjoitti:

        LOpettaisit ääliö tuo puskaroiskimisen ja viestien anomisen poistoon.

        Sain sunnuntaina soiton vanhalta keskustelukaveriltani täältä ja hän kertoi sinun joka päivä moneen kertaan minua täällä esillä pitäneen. Kiitokseksi siitä heitän vastineen tuohon älyttömään viestiisi.

        Sinä nimittäin olet tehnyt minusta merkittävimmän suuruuden tällä merkittävällä areenalla. Siinä ”siivelläni” myös hyvin moni muu on päässyt merkittäväksi, eli on saanut munakarvavanhuksen aatelisarvon. Mm. tuo puhelinsoittaja kertoi sen arvon sinulta saaneensa.
        Todellisuudessa en kuitenkaan ole täällä niin merkittävä, että pystyisin noita älyttömiä roiskaisujasi poistamaan, en toki niin viitsisi tehdäkään. Minun edellinen asiallinen avaukseni kyllä poistettiin; lienetkö sinä niin merkittävä, että olisit pystynyt sen tekemään:))

        Merkittävyydestä puheen ollen: Olin toki merkittävä jo varhaisnuoruuteni poikaporukoissa, sitten nuoren miehuuteni sotaväessä - ”ei sitä muutoin olisi yli 5000 jäsenen toimiupseerikunnassa ensimmäisten neljän joukossa kapteeniksi päässyt” - ja varsin merkittävä - ehkä vielä merkittävämpi - olin sitten pitkällä siviilityöurallani. Merkittävyyden kokemuksia minulle on kertynyt kosolti myös monitahoisessa yksityiselämässäni. Mutta missään en liene ollut yhtä merkittävä kuin olen tällä palstalla, joka tietenkin on tärkein mahdollinen merkittävyyden antajana. Sinä olet tehnyt minusta niin merkittävän tähden täällä!

        Toivottavasti jaksat jatkossakin pitää yllä merkittävyyttäni. Saathan siten itsekin elämällesi merkittävyyttä, jollaista et ole kai koskaan aikaisemmin missään saanut. Toivottavasti myös te muut munakarvavanhukset entiseen tapaanne jatkatte tuon Ossin - tai kuka hän lieneekään - kannustamista; muistakaa, että aateluus velvoittaa!


      • JompeMaissiAnusKURIIN
        kapi_ kirjoitti:

        Sain sunnuntaina soiton vanhalta keskustelukaveriltani täältä ja hän kertoi sinun joka päivä moneen kertaan minua täällä esillä pitäneen. Kiitokseksi siitä heitän vastineen tuohon älyttömään viestiisi.

        Sinä nimittäin olet tehnyt minusta merkittävimmän suuruuden tällä merkittävällä areenalla. Siinä ”siivelläni” myös hyvin moni muu on päässyt merkittäväksi, eli on saanut munakarvavanhuksen aatelisarvon. Mm. tuo puhelinsoittaja kertoi sen arvon sinulta saaneensa.
        Todellisuudessa en kuitenkaan ole täällä niin merkittävä, että pystyisin noita älyttömiä roiskaisujasi poistamaan, en toki niin viitsisi tehdäkään. Minun edellinen asiallinen avaukseni kyllä poistettiin; lienetkö sinä niin merkittävä, että olisit pystynyt sen tekemään:))

        Merkittävyydestä puheen ollen: Olin toki merkittävä jo varhaisnuoruuteni poikaporukoissa, sitten nuoren miehuuteni sotaväessä - ”ei sitä muutoin olisi yli 5000 jäsenen toimiupseerikunnassa ensimmäisten neljän joukossa kapteeniksi päässyt” - ja varsin merkittävä - ehkä vielä merkittävämpi - olin sitten pitkällä siviilityöurallani. Merkittävyyden kokemuksia minulle on kertynyt kosolti myös monitahoisessa yksityiselämässäni. Mutta missään en liene ollut yhtä merkittävä kuin olen tällä palstalla, joka tietenkin on tärkein mahdollinen merkittävyyden antajana. Sinä olet tehnyt minusta niin merkittävän tähden täällä!

        Toivottavasti jaksat jatkossakin pitää yllä merkittävyyttäni. Saathan siten itsekin elämällesi merkittävyyttä, jollaista et ole kai koskaan aikaisemmin missään saanut. Toivottavasti myös te muut munakarvavanhukset entiseen tapaanne jatkatte tuon Ossin - tai kuka hän lieneekään - kannustamista; muistakaa, että aateluus velvoittaa!

        Älä viitsi! Et Sinä mitään puhelinsoittoa ole saanut! SIIS VALEHTLET KUIN SIKA.
        Itse olet täällä koko ajan päivystänyt ja poistoon sinun tekemisistäsi kertovia tekstejä anellut.
        Ei täältä tekstejä poistella ilman aloitteita.

        Et ole koskaan ollut muuta kuin surkea pilkunnussija nilkki. Miehisyys puuttuu täysin, koiraslotta kun olit.

        Upseerin muodolliseen arvoon ylenit koska upseerit halusivat teitä mallikappaleina käyttäen näyttää kuinka kapeakatseisia ja tyhmiä toimiupseerit ovat.
        Sinä olet tuon tyhmyyden näyttänyt täällä päivittäin.


    • Olet.niin.pihalla

      Kai olet tietoinen ettei ole vaaleja jossa mitataan putomiset ja nousut.
      Eduskuntavaalit on aina 4-vuoden välein, ei mitä sosilitit huutelee ole vaalien tiulosta väliiä äänestyksien.

      Sinä Kapi olet nyt käsittänyt asiat ihan väärin. Vain eduskuntavaalit antaa lukemat miten edetään aina seuraavat 4-vuotta.

      esim viime gallup oli 36 % osasi jotain sanoa haastattelijoille, ne 800 ihmistä, toiset 36 % ei tienneet puoluekannatustaan, ja 28 % oli vielä totaallisemmin ulkona politiikasta. Ja nämäkö sitten menee eduskuntavaalien yli tietämyksellään, miten tuleman pitää.

      Ei Kapi rukka, se noin mene !
      Realismia ajatuksiin.

      • Minähän puhuin nimenomaan vaaleista ja esitin toivomuksiani tulevien vaalien antamille ”lukemille”, sinun ilmaisuasi käyttäen sanottuna. Ei esityksessäni ollut mitään, jossa ”sosilitit huutelee ole vaalien tiulosta väliiä äänestyksien” edelleen ”kielelläsi” ilmaisten.

        Suoraan sanottuna en ymmärrä, mitä oikein yrität sanoa. Ymmärrätkö itse? Mielestäni pitäisi olla normaali hoksottimilla hyvin ymmärrettävää tässä sanomani:

        >>Toivon siis, että Keskusta voittaisi ensi kevään eduskuntavaalit ja pääsisi muodostamaan hallituksen. Toivomukseni saattaa kuitenkin olla turha, sillä näytönpaikka kai tulee joko Antti Rinteelle tai Petteri Orpolle. Mutta voittipa vaalit sdp tai kokoomus, toivottavasti se ottaa pääkumppanikseen hallitukseen kepun. Eli demarien voittaessa kokoomus siis saisi jäädä oppositioon ja kokoomuksen voittaessa demarit saisivat saman armollisen kohtalon! Noin tapahtuessa kepu siinä päähallituspuolueen siivellä saisi seuraavien vaalien jälkeen tulevassa saman palkinnon kuin päähallituspuoluekin, ehkä jopa sitä suurempana!<<

        No, ehkä siinä on tosin myös jotain sellaista, joka menee yli ymmärryksen siltä, jonka huumorintaju on samaa tasoa kielensä kanssa. Sitä sinulta ymmärtämättä jäävää kutsutaan ironiaksi.


      • Käsittämätön.Ay-liike
        kapi_ kirjoitti:

        Minähän puhuin nimenomaan vaaleista ja esitin toivomuksiani tulevien vaalien antamille ”lukemille”, sinun ilmaisuasi käyttäen sanottuna. Ei esityksessäni ollut mitään, jossa ”sosilitit huutelee ole vaalien tiulosta väliiä äänestyksien” edelleen ”kielelläsi” ilmaisten.

        Suoraan sanottuna en ymmärrä, mitä oikein yrität sanoa. Ymmärrätkö itse? Mielestäni pitäisi olla normaali hoksottimilla hyvin ymmärrettävää tässä sanomani:

        >>Toivon siis, että Keskusta voittaisi ensi kevään eduskuntavaalit ja pääsisi muodostamaan hallituksen. Toivomukseni saattaa kuitenkin olla turha, sillä näytönpaikka kai tulee joko Antti Rinteelle tai Petteri Orpolle. Mutta voittipa vaalit sdp tai kokoomus, toivottavasti se ottaa pääkumppanikseen hallitukseen kepun. Eli demarien voittaessa kokoomus siis saisi jäädä oppositioon ja kokoomuksen voittaessa demarit saisivat saman armollisen kohtalon! Noin tapahtuessa kepu siinä päähallituspuolueen siivellä saisi seuraavien vaalien jälkeen tulevassa saman palkinnon kuin päähallituspuoluekin, ehkä jopa sitä suurempana!<<

        No, ehkä siinä on tosin myös jotain sellaista, joka menee yli ymmärryksen siltä, jonka huumorintaju on samaa tasoa kielensä kanssa. Sitä sinulta ymmärtämättä jäävää kutsutaan ironiaksi.

        Kyllä sinä itse olet pihalla miten toimii eduskuntavaalit.
        Ei ne välihuudoilla muutu. Vain ja ainostaan on kokokansan vaali, joka 4-vuosi.
        Vain siinä punnitaan seuraava 4-vuotiskausi miten edetäään. Kuten sosialistit etunenässä alkoi huutelon heti hallituksen alettua, että lopettaa hallituksen mm Antti Rinne niin vappupuheissaan.
        SAK puheenjohtaja sanoi heti alkuun, että kysykääpä hallitus heiltä ensin, he sanoo voiko sen hyväksyä. Teille sosialistit jäänyt kumma käsitys, ettei vaali olekkaan sitova. Huutelette herjaten hallituksen ja demokratian vastaista jatkuvasti.
        Ei se noin mene.
        esim. AKT vaali oli viimeksi puheenjohtajien kesällä, ja sai vain olla ehdokkaina vasemmistolaisia, kun valinta etukäteen päätetty, puheenjohtajan oltava sosialisti, samoin varapuheenjohtajan, toinen varapuheenjohtaja oltava vasuri, ja niin valittiin. Ja vasuri varapuheenjohtaja valittiin jo maaliskuun vasemmistoliiton kokouksessa, kesäkuulle valmiiksi nuijittavaksi.

        Eduskuntavaalit poikkeaa Ay-liikkeen vaaleista, että saa muitakin -enemmistöä, ei ainoat hyväksyt ole vasemmistolaisia. Siksikö te vasemmistolaiset niin niitä moititte. Että sdp:n 16,5 % ja vasurein 7,1 % äänin valita maahan hallitus, kuin Ay-liike ja SAK tekee kohdallaan, kun jäseniä muitakin.
        Ja te sosialisti ja vasurit vielä puhutte demokratiasta ja tasa-arvosta.


      • Muut.hiljaa
        Käsittämätön.Ay-liike kirjoitti:

        Kyllä sinä itse olet pihalla miten toimii eduskuntavaalit.
        Ei ne välihuudoilla muutu. Vain ja ainostaan on kokokansan vaali, joka 4-vuosi.
        Vain siinä punnitaan seuraava 4-vuotiskausi miten edetäään. Kuten sosialistit etunenässä alkoi huutelon heti hallituksen alettua, että lopettaa hallituksen mm Antti Rinne niin vappupuheissaan.
        SAK puheenjohtaja sanoi heti alkuun, että kysykääpä hallitus heiltä ensin, he sanoo voiko sen hyväksyä. Teille sosialistit jäänyt kumma käsitys, ettei vaali olekkaan sitova. Huutelette herjaten hallituksen ja demokratian vastaista jatkuvasti.
        Ei se noin mene.
        esim. AKT vaali oli viimeksi puheenjohtajien kesällä, ja sai vain olla ehdokkaina vasemmistolaisia, kun valinta etukäteen päätetty, puheenjohtajan oltava sosialisti, samoin varapuheenjohtajan, toinen varapuheenjohtaja oltava vasuri, ja niin valittiin. Ja vasuri varapuheenjohtaja valittiin jo maaliskuun vasemmistoliiton kokouksessa, kesäkuulle valmiiksi nuijittavaksi.

        Eduskuntavaalit poikkeaa Ay-liikkeen vaaleista, että saa muitakin -enemmistöä, ei ainoat hyväksyt ole vasemmistolaisia. Siksikö te vasemmistolaiset niin niitä moititte. Että sdp:n 16,5 % ja vasurein 7,1 % äänin valita maahan hallitus, kuin Ay-liike ja SAK tekee kohdallaan, kun jäseniä muitakin.
        Ja te sosialisti ja vasurit vielä puhutte demokratiasta ja tasa-arvosta.

        https://www.akt.fi/uutiset/kuljetusalan-vasemmisto-harri-pasanen-2-varapuheenjohtajaksi/

        Juuri näin se "demokratia" toimii vasemmistossa.


      • Käsittämätön.Ay-liike kirjoitti:

        Kyllä sinä itse olet pihalla miten toimii eduskuntavaalit.
        Ei ne välihuudoilla muutu. Vain ja ainostaan on kokokansan vaali, joka 4-vuosi.
        Vain siinä punnitaan seuraava 4-vuotiskausi miten edetäään. Kuten sosialistit etunenässä alkoi huutelon heti hallituksen alettua, että lopettaa hallituksen mm Antti Rinne niin vappupuheissaan.
        SAK puheenjohtaja sanoi heti alkuun, että kysykääpä hallitus heiltä ensin, he sanoo voiko sen hyväksyä. Teille sosialistit jäänyt kumma käsitys, ettei vaali olekkaan sitova. Huutelette herjaten hallituksen ja demokratian vastaista jatkuvasti.
        Ei se noin mene.
        esim. AKT vaali oli viimeksi puheenjohtajien kesällä, ja sai vain olla ehdokkaina vasemmistolaisia, kun valinta etukäteen päätetty, puheenjohtajan oltava sosialisti, samoin varapuheenjohtajan, toinen varapuheenjohtaja oltava vasuri, ja niin valittiin. Ja vasuri varapuheenjohtaja valittiin jo maaliskuun vasemmistoliiton kokouksessa, kesäkuulle valmiiksi nuijittavaksi.

        Eduskuntavaalit poikkeaa Ay-liikkeen vaaleista, että saa muitakin -enemmistöä, ei ainoat hyväksyt ole vasemmistolaisia. Siksikö te vasemmistolaiset niin niitä moititte. Että sdp:n 16,5 % ja vasurein 7,1 % äänin valita maahan hallitus, kuin Ay-liike ja SAK tekee kohdallaan, kun jäseniä muitakin.
        Ja te sosialisti ja vasurit vielä puhutte demokratiasta ja tasa-arvosta.

        Kun et näy ymmärtäneen selkokielistä sanomaani, saat jäädä ymmärtämättömäksi, sillä sinun "kielelläsi" en edes yritä mitään sanoa.

        Kysyn vain, että miksi minä mielestäsi olen sosialisti? Sosialistiset puolueethan pyrkivät edistämään heikommassa asemassa olevien asiaa. Luulenpa, että sinä olet minua heikommassa asemassa muutenkin kuin vain henkisesti, joten jos sinulla olisi järkeä päässä, sinun niitä pitäisi kannattaa.

        Ei aihetta enempään.


      • KapiSosialistille
        kapi_ kirjoitti:

        Kun et näy ymmärtäneen selkokielistä sanomaani, saat jäädä ymmärtämättömäksi, sillä sinun "kielelläsi" en edes yritä mitään sanoa.

        Kysyn vain, että miksi minä mielestäsi olen sosialisti? Sosialistiset puolueethan pyrkivät edistämään heikommassa asemassa olevien asiaa. Luulenpa, että sinä olet minua heikommassa asemassa muutenkin kuin vain henkisesti, joten jos sinulla olisi järkeä päässä, sinun niitä pitäisi kannattaa.

        Ei aihetta enempään.

        Ihan aluksi, sosialistihan sinä olet. Sen niin monin eri tavoin olet täällä todistanut, ettei varmasti ole epäselvää kenellekään.

        Mitä noihin vaalispekulaatioihisi tulee, niin ei oppositiossa automaattisesti kannatus nouse, tai hallitusvastuussa laske.

        SDP, tuo sinunkin sosialistipuolueesi, käyköön esimerkkinä. Lipposen aikaan se pystyi pitämään varsin hyvät kannatusluvut kahden vaalikauden ajan vaikka oli hallitusvastuussa monin verroin enemmän köyhiä kyykyttäen kuin mitä Sipilän hallitus nyt on tehnyt. Toisinkin on mennyt, SDP onnistui hävittämään kannatustaan oppositiossa ennen 2011 vaaleja ja samaisessa vaalissa Kokoomus nousi suurimmaksi puolueeksemme varsin epäsuosituissa (vanhanen 2 ja Kiviniemi) hallituksissa istuttuaan.

        Teot ratkaisevat, ja Sipilän hallituksen näytöt ovat Lipposen hallituksiin verrattavia. Lipponen toteutti jopa Ahon työreformin kaikki muut kohdat, paitsi yleissitovuudesta luopumisen. Toki eri termejä käyttäen. Nyt meillä on samanlainen tilanne, jos SDP nousee pääministeripuolueeksi Keskustan jälkeen, se toteuttaa niin Soten kuin aktiivimallit ja irtisanomislait aivan Keskustan viitoittamalla tavalla. Maakuntia vain kutsutaan sotekunniksi, aktiivimallin jatkoa työvoiman liikkuvuuspaketiksi, irtisanomisten helpottamista työsopimusten nykyaikaistamiseksi. Kosmeettisilla muutoksilla sisältöön ja nimitystä vaihtamalla SDP hämää kansaa. Aivan kuten eläkeiänkin nostossa. SDP vastusti sitä ja yllytti SAK:ta jopa lakkoihin, mutta oli hallituksessa päättämässä uudistuksesta jolla nosti nuorien eläkeikää jopa enemmän kuin Keskustan Vanhanen ainakaan ehdotti.


      • Onnetonta.toimintaa
        KapiSosialistille kirjoitti:

        Ihan aluksi, sosialistihan sinä olet. Sen niin monin eri tavoin olet täällä todistanut, ettei varmasti ole epäselvää kenellekään.

        Mitä noihin vaalispekulaatioihisi tulee, niin ei oppositiossa automaattisesti kannatus nouse, tai hallitusvastuussa laske.

        SDP, tuo sinunkin sosialistipuolueesi, käyköön esimerkkinä. Lipposen aikaan se pystyi pitämään varsin hyvät kannatusluvut kahden vaalikauden ajan vaikka oli hallitusvastuussa monin verroin enemmän köyhiä kyykyttäen kuin mitä Sipilän hallitus nyt on tehnyt. Toisinkin on mennyt, SDP onnistui hävittämään kannatustaan oppositiossa ennen 2011 vaaleja ja samaisessa vaalissa Kokoomus nousi suurimmaksi puolueeksemme varsin epäsuosituissa (vanhanen 2 ja Kiviniemi) hallituksissa istuttuaan.

        Teot ratkaisevat, ja Sipilän hallituksen näytöt ovat Lipposen hallituksiin verrattavia. Lipponen toteutti jopa Ahon työreformin kaikki muut kohdat, paitsi yleissitovuudesta luopumisen. Toki eri termejä käyttäen. Nyt meillä on samanlainen tilanne, jos SDP nousee pääministeripuolueeksi Keskustan jälkeen, se toteuttaa niin Soten kuin aktiivimallit ja irtisanomislait aivan Keskustan viitoittamalla tavalla. Maakuntia vain kutsutaan sotekunniksi, aktiivimallin jatkoa työvoiman liikkuvuuspaketiksi, irtisanomisten helpottamista työsopimusten nykyaikaistamiseksi. Kosmeettisilla muutoksilla sisältöön ja nimitystä vaihtamalla SDP hämää kansaa. Aivan kuten eläkeiänkin nostossa. SDP vastusti sitä ja yllytti SAK:ta jopa lakkoihin, mutta oli hallituksessa päättämässä uudistuksesta jolla nosti nuorien eläkeikää jopa enemmän kuin Keskustan Vanhanen ainakaan ehdotti.

        Vaikealta tuntuu tuo pakkomielteesi SDP, sosialistit, vassut ja kommearit. Siksi kai juttusi ei oikein etene, ja selittelet vanhoja kymmeniä kertoja sepittämiäsi velheita muodossa jos toisessa ajaa eetteriin.


      • Sosialismi.on.rikos
        kapi_ kirjoitti:

        Kun et näy ymmärtäneen selkokielistä sanomaani, saat jäädä ymmärtämättömäksi, sillä sinun "kielelläsi" en edes yritä mitään sanoa.

        Kysyn vain, että miksi minä mielestäsi olen sosialisti? Sosialistiset puolueethan pyrkivät edistämään heikommassa asemassa olevien asiaa. Luulenpa, että sinä olet minua heikommassa asemassa muutenkin kuin vain henkisesti, joten jos sinulla olisi järkeä päässä, sinun niitä pitäisi kannattaa.

        Ei aihetta enempään.

        ihmismutaa vastaan. Se niin monesti todettu kaikkine kommunisti hirmuhallitsijoineen.
        Sosialismi ei lupaa kansalaisille hyvää, se niin monesti nähty. Jos sanana nähdäänkin se hyvänä, siihen tulee aina ahneet jotka sen pilanneet. Oikea markkinatalous on tasapuolista, tekemällä pärjää, ja joka ei pysy mukana, heille sosiaaliturva, muttei kuitenkaan näinpäin, että ensin sosiaaliraha, ja sitten jos viitsii ja kannattaa niin etsii työtä. Ja kunnioitus nuorillekin, jotka ei työssä olleet, että saavat aloittaa, oppia, alkuun pienellä palkalla, jolla opitaan tulevaan elämään. Sosialistit ja vasurit huutaa lakkojaan ennenkuin edes työssä aloittaneet kunnolla. Työstä se kunnioitus, ei lakoista.

        Muistan aikanaan kun 4-leijonan kenraalin poika oli Sodankylässä jääkäriprikaatissa, voisi sanoa" "KOMENNUKSELLA" KUN EI SINNE JÄÄNYT. Hän sanoi " tulin Sodankylään, että karaistun". Ja tottavie siellä karaistuukin, ilma on niin arktinen, saattaa olla -40 astetta viikko tolkulla kun sille päälle ilmojen herra tullut. Me ollaan (muuten vain kun esille tuli) saman ikäisiä Hans Adolf:in kanssa, ihan muutamaa kuukautta hän vanhempi. Oltiin ne ajat erituvissa kylläkin, kun tätä maanpuolustusta opiskeltiin. Hän taisi olla mm Ranskassa sotiasasimiehenä siinä loppupuolella sotilasuraansa. Jos nyt muistan, niin taisi kolmekkin vuotta siellä kulua aikaansa.
        -heitetään nyt tuollaistakin sivuun, kun mieleen tuli. Ei täällä liiemmin ole näitä tarinoita enään lähdettyäsi kuulunut. Eikö se olisi avartavaa monille, kun jotain tarinaa kuulisi heidän kertomana, jotka ei ihan kädet taskussa olleet.
        Sodankylässä kesällä piipahdin viimeksi, sanotaanko sotilaskodissa munkkikahvilla. Oli varuskunnan portti auki, ja siinähän kohta vasemmalla sotku onkin. Nykyään kun ei ole sivullisilla asiaa suljettujen aitojen ja porttien taa varuskunnissa, jos ei ole oikeaa asiaa. Myös tuossa tovi sitten Kainuun prikaatissa kävin Kajaanissa, ja ruokalassa syömässä myös, se on yhtä säpinää kun nelisentuhatta varusmiestä ruokailee, mutta hyvin jouhevasti se meni, kun linjoja oli lähes kymmenkunta. Siinä ei kauaa jahkailtu, kun oli syönnit tehty, ulos ja uusi erä samantien sisään.


        Kuten Venezuelassa. Siellä sosialistit johdossa, maa kuralla, kertoo sen suunnan systeemistä.


      • Jopahan.jotakin
        Sosialismi.on.rikos kirjoitti:

        ihmismutaa vastaan. Se niin monesti todettu kaikkine kommunisti hirmuhallitsijoineen.
        Sosialismi ei lupaa kansalaisille hyvää, se niin monesti nähty. Jos sanana nähdäänkin se hyvänä, siihen tulee aina ahneet jotka sen pilanneet. Oikea markkinatalous on tasapuolista, tekemällä pärjää, ja joka ei pysy mukana, heille sosiaaliturva, muttei kuitenkaan näinpäin, että ensin sosiaaliraha, ja sitten jos viitsii ja kannattaa niin etsii työtä. Ja kunnioitus nuorillekin, jotka ei työssä olleet, että saavat aloittaa, oppia, alkuun pienellä palkalla, jolla opitaan tulevaan elämään. Sosialistit ja vasurit huutaa lakkojaan ennenkuin edes työssä aloittaneet kunnolla. Työstä se kunnioitus, ei lakoista.

        Muistan aikanaan kun 4-leijonan kenraalin poika oli Sodankylässä jääkäriprikaatissa, voisi sanoa" "KOMENNUKSELLA" KUN EI SINNE JÄÄNYT. Hän sanoi " tulin Sodankylään, että karaistun". Ja tottavie siellä karaistuukin, ilma on niin arktinen, saattaa olla -40 astetta viikko tolkulla kun sille päälle ilmojen herra tullut. Me ollaan (muuten vain kun esille tuli) saman ikäisiä Hans Adolf:in kanssa, ihan muutamaa kuukautta hän vanhempi. Oltiin ne ajat erituvissa kylläkin, kun tätä maanpuolustusta opiskeltiin. Hän taisi olla mm Ranskassa sotiasasimiehenä siinä loppupuolella sotilasuraansa. Jos nyt muistan, niin taisi kolmekkin vuotta siellä kulua aikaansa.
        -heitetään nyt tuollaistakin sivuun, kun mieleen tuli. Ei täällä liiemmin ole näitä tarinoita enään lähdettyäsi kuulunut. Eikö se olisi avartavaa monille, kun jotain tarinaa kuulisi heidän kertomana, jotka ei ihan kädet taskussa olleet.
        Sodankylässä kesällä piipahdin viimeksi, sanotaanko sotilaskodissa munkkikahvilla. Oli varuskunnan portti auki, ja siinähän kohta vasemmalla sotku onkin. Nykyään kun ei ole sivullisilla asiaa suljettujen aitojen ja porttien taa varuskunnissa, jos ei ole oikeaa asiaa. Myös tuossa tovi sitten Kainuun prikaatissa kävin Kajaanissa, ja ruokalassa syömässä myös, se on yhtä säpinää kun nelisentuhatta varusmiestä ruokailee, mutta hyvin jouhevasti se meni, kun linjoja oli lähes kymmenkunta. Siinä ei kauaa jahkailtu, kun oli syönnit tehty, ulos ja uusi erä samantien sisään.


        Kuten Venezuelassa. Siellä sosialistit johdossa, maa kuralla, kertoo sen suunnan systeemistä.

        Sanot sosialismi on rikos ihmismutaa vastaan. Ihmisroskaksi sitä vähäosaisempien joukkoa Oulun kepulainen Riikka Moilanen nimitti, ei sentään ihmismudaksi.


      • Oikea.versio
        Jopahan.jotakin kirjoitti:

        Sanot sosialismi on rikos ihmismutaa vastaan. Ihmisroskaksi sitä vähäosaisempien joukkoa Oulun kepulainen Riikka Moilanen nimitti, ei sentään ihmismudaksi.

        sosialismi on rikos ihmiskuntaa vastaan
        se niin monesti valitettavasti nähty


      • NytSaaNauraa
        Onnetonta.toimintaa kirjoitti:

        Vaikealta tuntuu tuo pakkomielteesi SDP, sosialistit, vassut ja kommearit. Siksi kai juttusi ei oikein etene, ja selittelet vanhoja kymmeniä kertoja sepittämiäsi velheita muodossa jos toisessa ajaa eetteriin.

        Voitko suomentaa: " selittelet vanhoja kymmeniä kertoja sepittämiäsi velheita muodossa jos toisessa ajaa eetteriin."

        Velheitä ajan eetteriin, vai mitä?

        Sosialistit ovat sitä kansan heikkolahjaisinta osaa, se näkyy tuossakin, kuten Kapin sepostukissa.


    • Varmaan saanen päättää tämän avaukseni puoleltani lopullisesti. Enkä luultavasti ihan pian tänne tule, jos kepupolitiikka ei jotakin perin yllättävää tarjoa.

      Joo, pari viikkoa olin taas täällä käymättä, mutta kun tapahtumarikkaan viikonlopun jälkeen tänään oli joutilaampi päivä, tulin käymään ja muutamia viestejä heitin. Huomenna on jo tapahtumia, aamupäivällä silmälääkärillä - kun täytyy taas uudet silmälasit hankkia - ja iltapäivällä pääkaupunkiseudun evp-porukan saunailta Santahaminassa. Loppuviikostakin ja sen jälkeenkin on yhtä ja toista tapahtumaa mm. lähipiirissäni ja viikonloppuna on mm. teatteri-ilta naisseuralaiseni kanssa.

      Pikkuhiljaa alan olla jo lomatunnelmissakin, kun 01.10. lähden Espanjan aurinkorannikolle kuntoutuslomalle, Fuengirola on pääpaikkanamme. Varattuna on myös jo heti tammikuun alussa alkava matka hyvin paljon kauemmas, mutta siitä ehkä enemmän myöhemmin, sillä varmaan sitä ennen täällä vielä useammankin kerran käyn.

      Poissaoloni täältä ei tietenkään ole mikään puute teille asiakeskustelijoille, sillä kepupolitiikka varmaan siihen teille aihetta antaa - joko sen puolesta tai sitä vastaan. Poissaoloni ei ole puute myöskään tuolle minuun m-karvojani myöten kiinnittyneelle ihailijalleni, sillä hän taatusti tulee ”näkemään” minut täällä päivittäin, kuten on ”nähnyt” jo vuosia tähänkin asti. Intoa vain hänelle tärkeässä tehtävässään minun niin merkittäväksi täällä tekemisessä ja koettakaa häntä ymmärtää tekin, jotka varmaan munakarvavanhukseksi joudutte!

      Näkemiin!

      • Mukava.talvi.ilmasto

        Fuengirola..
        Siellä myös paikkani, osake.
        Silloin tällöin käymme. Kun siellä ei näitä lämmityskuluja ole, niin en ole isommin vuokrannut osaketta. Kun kulut niin pienet, kun meillä ei ole niitä uima-allasta lisäämässä. Perheenjäsenet käy, milloin käyvätkään myös. Ihan joku harva tuttava käyttänyt paikkaa myös vähän.


      • JompeAnusMaissiKURIIN

        Ei taida kuule ketään kiinnostaa Sinun henkilökohtaiset asiat.
        Niiden tänne tuominen on osoitus siitä, ettei ole kaveria tai ystävää joka pysähtyisi jaarituksiasi kuuntelemaan.


    • KahvinPoroistaEnnustaa

      Sipilä ehtii juuri ennen vaaleja perua kaikki kiky-sopimukset jolloin saa duunarien äänet taakseen, myöskin tämä nyt tapetilla oleva irtisanomis-suojan muutos perutaan. Taas sataa Sipilän laariin. Runsaita verohuojennuksia päätetään antaa keskituloisille ensi tammikuussa. Sipilä ja keskusta saavat huhtikuussa loistavan vaalivoiton ja jatkaa pääministerinä.

      Kunnes peruuttaa kaikki lupaamansa. Kansa saa hallituksen jonka ansaitsee.

    • TWA

      Kyllä ossia kyrsii kun Jombe käy erilaisissa tilaisuuksissa ja tekee pitkiä ulkomaanmatkoja. Ja ossi ei pääse kuin hakemaan kiljutarpeita lähimmästä kaupasta. Surkeaa on ossin elämä, sääliksi käy.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      36
      3259
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      153
      1975
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      193
      1571
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      129
      1453
    5. 80
      1105
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1084
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      258
      949
    8. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      879
    9. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      103
      826
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      67
      778
    Aihe