Lasten erottaminen erossa

Esapetteri

Eli ollaan erottu tammikuu2018 ja silloin minulle jäi 2vanhinta lasta 3v ja 5v. Tuolloin puoliso odotti 3lasta, mutta halusi kuitenkin erota.

Huhtikuun lopulla halusi palata takaisin, vauva syntyi ja on nyt 3kk. Vauva oli 3viikkoa kotona ja puoliso muutti takaisin omaan asuntoon vauvan kanssa. Nyt erimielisyyksiä kun hänen mielestä jatkettaisiin näin että minulla vanhimmat ja hänellä vauva.

Olen sanonut että minun mielestä sisaruksia ei pitäisi erottaa toisistaan, hänen mielestä ratkaisussa ei ole mitään ongelmaa. Nämä isommat reagoi jo nyt kun ei ole vauva kotona ja ikävä on kova joka ilta.

Lastenvalvojalle turha mennä kun kumpikin haluaa eri asioita. Eli siellä ei sopuun päästä.

Onko normaalia erottaa sisarukset näin pieninä jo?

13

550

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hjljklhj

      "Lastenvalvojalle turha mennä kun kumpikin haluaa eri asioita. Eli siellä ei sopuun päästä. "

      Mars sinne lastenvalvojalle! Nyt varaat heti ajan. Ellei siellä päästä sopuun, niin sopu löytyy oikeudesta. Myös lasten elatuksesta ja toisen vanhemman tapaamisesta täytyy tehdä sopimus. Kaiken ei ole hyvä olla levällään miten sattuu. Samalla äiti voi huomata vanhempien lastensa tarpeet, kun asioita veivataan lastenvalvojan luona. Lastenvalvoja voi myös vinkata lasten äidin hakemaan itselleen apua. "hänen mielestä ratkaisussa ei ole mitään ongelmaa" viittaa siihen, ettei äidillä ole kaikki asiat ihan kohdallaan. Sisaruksilla ei ehkä ole niin kova ikävä uutta tulokasta, mutta äidin häipyminen maisemista uuden tulokkaan kanssa on heille tosi rankkaa. Sääli lapsia.

      Eli ei ole normaalia erottaa sisaruksia pieninä eikä vanhempanakaan. Etenkään tuossa tapauksessa, kun ei ole mitään pätevää syytä. Se on vielä erikoisempaa, ettei toinen vanhempi näe erottamisessa mitään ongelmaa.

      • Esapetteri

        Niin pitää varata jos toinen suostuu tulemaan. Vanhemmista lapsista on tehty äidille tapaamis sopimukset ym. Pienestä ei ole päästy sopuun kun oma periaate ei anna periksi,erottaa sisaruksia.

        Oikeuden kautta pitkä prosessi ja lapset kasvaa kovaa vauhtia :(


    • tääkäviveetuttaan

      Lapsilla on koko loppuelämänsä aikaa (jos mitään ei satu 80-90 vuotta) viettää aikaa keskenään, joten, onko se ihan pakko riidellä?

      Mikset anna periksi tässä hetkessä ja pikkuhiljaa ajan myötä rakenna lastesi välille hyvää sisaruussuhdetta vaikka he asuisivatkin eri kodeissa?
      Vai onko sun ihan pakko saada oma mielipide ja tahto läpi just nyt tänä päivänä, viis siitä mitä se aiheuttaa?

      Haluutko sinä ottaa eksältäsi pois myös sen vauvan itsellesi?
      Vai työntää vanhemmat kersat naiselle joka mitä ilmeisimmin ei tällä hetkellä niitä kuitenkaan jaksaisi hoitaa?
      Vai haluatko jatkaa eksäsi kanssa yhdessä?
      Mitä teet kun eksä ei sinua kuitenkaan arkeensa halua joka sekunniksi, lapsillako pakotat?

      Aivan varmasti lapsilla on kova ikävä vauvaa ja äitiään. Mutta jos sun naises henkinen kunto on tollanen, että hän ei kykene isompia lapsiaan hoitamaan, niin missä on sun ymmärrys tilanteelle, ja miksi ette ole hakeneet terveydenhoitopuolelta eksällesi apuja?

      • entinenlapsijanuori

        " jos sun naises henkinen kunto on tollanen, että hän ei kykene isompia lapsiaan hoitamaan, niin missä on sun ymmärrys tilanteelle, ja miksi ette ole hakeneet terveydenhoitopuolelta eksällesi apuja? "

        Näinpä juuri. Tässä ap murehtii väärää asiaa, lastensa sisarustensa suhdetta toisiinsa. Kun pitäisi miettiä lasten äidin jaksamista. Koko ero saattaa johtua ap.n exän ylikuormituksesta, uupumisesta. Lasten odottaminen ja synnyttäminen on iso asia.


      • Taistelutannervain

        Ehkäpä eroavan isukinkaan "henkinen kunto" ei ole parhaimmillaan tilanteessa, joka on juuri sellainen, että näköaloja on hyvin vähän jos ollenkaan. Kummallakaan.


      • utu

        Kannattaisikin molempien, apn ja exänsä kuntoilla henkisesti omalla tahollaan. Kamalaa lasten kannalta, kun vanhemmat eivät ole henkisesti kuosissa.


      • henkistätukea

        Jos äidillä on vaikka synnytyksen jälkeinen masennus ja ehkä raskausaikakin ollut vaikeaa. Koko perheen pitäisi hakea apua neuvolasta, sieltä osataan neuvoa mistä löytyy lisäapua heidän tilanteeseensa.


    • entinenlapsijanuori

      "Lainsäädäntö ei suoraan ota kantaa siihen, miten vauvan tapaamisoikeus tulisi järjestää. Laissa ainoastaan todetaan, että tapaamisoikeus tulisi järjestää lapsen edun mukaisella tavalla. Lähtökohtaisesti laissa ja oikeuskäytännössä on lähdetty siitä, että lapsen edun mukaista on se, että hän saa luoda läheisen suhteen molempiin vanhempiinsa. Lisäksi laissa korostetaan, että tapaamisoikeus on nimenomaan lapsen oikeus, ei vanhemman. Vanhempien tulisi siis pyrkiä ajattelemaan asiaa ensisijaisesti vauvan parhaan kannalta."

      Vauvan kannalta sisarukset on se ja sama. Kuten edelläkin sanottiin, lapsilla on koko elämä aikaa olla toistensa kanssa. Vauvalle on tärkeintä saada hoitoa tässä ja nyt.

      "Jos vanhemmat eivät pääse sovintoon vauvan ja isän tapaamisista, he voivat ensinnäkin hakeutua perheasioiden sovitteluun. Perheasioiden sovittelu on kunnallinen sosiaalipalvelu, ja sinne voivat hakeutua niin avio- kuin avoparitkin."

    • Surullinenkohtalo

      Nyt on pakko kommentoida tähän. Meillä perheessä lapsia minun lisäkseni sisko ja veli. Jostain kumman syystä vanhemmat päättivät erotessa, että veli jää isälle ja siskot muutetaan äidille. Välimatkaa oli useampi sata kilometriä ja ero riitaisa. Tilanne päättyi siten, ettei siskoni kanssa nähty veljeämme kuin kerran vuodessa ohimennen, jos kävi hyvin. Välillä meni useita vuosia. Ikävä oli kova. En ole ketään ihmistä kaivannut niin paljoa kuin veljeäni, ja mietin, millainen elämä hänellä on. No ei ollut hyvä. Nyrkistä sai, minkä kerkesi ja Alhollani oli läsnä. Veljeni oireilu koulussa ja kaikesta syytettiin lasta. Veljeni ei vain kuulemma pärjännyt elämässä. Minä ja siskoni jouduimme myös katsomaan alkoholismia ja väkivaltaa, lisäksi koimme vuosien ajan hyväksikäyttöä. Vanhemmat tekivät toisistaan "aiheettomia" lastrnsuijeluilmoituksia, ettei niitä sossutkaan enää jaksaneet ottaa tosissaan. Lopputulos oli se, ettei kenenkään meidän elämään puututtu millään tavalla.

      Välit jäi sisarten kanssa etäisiksi, varsinkin veljen. Nyt aikuisena olemme lähentyneet, mutta jäljet on jääneet. Minun mielestä pahinta kaikessa oli meidän erottaminen. Veli jäi ihan yksin. Se näkyy edelleenkin meidän kaikkien kolmen elämässä.

      Jos vain jokin muu ratkaisu löytyy, niin älkää erottako sisaruksia. He tulevat aina kaipaamaan toisiaan.

      • pysyvääeimikään

        Surullinen tarina. Sisaruksia ei pidä erottaa toisistaan.

        Jos joku on samanlaisessa tilanteessa, siis jos joutuu sietämään vanhemman alkoholismia ja väkivaltaa, voi lapsi/nuori itse tehdä sossuun ilmoituksen. Ei kannata vain sinnitellä ja kärsiä, sillä sellaisella on haitalliset vaikutukset omaan loppuelämään.


    • saasnähäjoo

      Oletko varma, että olet kolmannen lapsen oikea isä? Jos olet, on vaikea ymmärtää mutta jos et ole, ymmärtäminen on helpompaa. Saahan sitä noinkin sopia. Jos riitelet, kumpikin maksaa omat kulunsa.
      Lastenvalvojan luona selviää halvemmalla mutta ei sielläkään voida päättää kuin sovinnossa. Sovitte sitten miten vain, on jo ero iso ja vaikea asia lapsille.

    • dmmäl

      Lapset tottuu nopeesti muutoksiin. Ja eihän heitä kokonaan eroteta toistensa elämästä.
      Onko parempi vaihtoehto riitelevät vanhemmat?

    • Miten olette ajatellet toteuttaa vauvan vierailuja luonasi? Vauvan suhde vanhempiinsa ja sisarksiin syntyy vuorovaikutuksessa eli niissä hetkissäkun hoidat vauvaan ja olet vauvan kanssa alkaa kiintymyssuhde muodostumaan. Samoin sisarusten suhteet muoodtuvat kun saavat hoitaa ja olla vauvan kanssa. Toisallta vauva ei voi ola vielä pitkää erossa äidistäänkään. Oletteko keksutelleet siitä, mitkä asiat äiti kokee nykyisessä tilanteessa raskaaksi ja kokeeko hän kolem lapsen hoitamisen itselle liian raskaaks? Vauvan synytyminen on myös naisen keholle iso hormonimyrsky, jolloin mieli ja tunteekin voivat vaihdella. Teidän voisi olla hyvä käysä esim. perheasoiden sovittelussa pohtimassa ulkopuolisen henkilön kanssa miten lasten asiat olisi hyvä järjestää,

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1916
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe