50kg lähti hiilareita välttämällä

190cm

Olen laihduttaut 2 vuodessa 140->90kg, eli 50kg lähteyt.

-En ole kertaakaan laskenut kaloreita vaan keskittynyt ravintoaineiden osuuksiin
-Ravintoaineiden grammamääriä en ole myöskään laskenut, vain siis prosentuaalisiin osuuksiin keskittynyt
-Annoskoot menee ihan puhdasta järkeä käyttämällä, 3 ateriaa päivässä ja silminkin näkee mikä liiikaa ja mikä ei
-Hiilarit kannattaa jokaa nopeisiin ja hitaisiin, nopeat siis sokereita, vaaleaa leipää, pastaa, vaaleaa riisiä jne. Nopean hiilarin tunnistaa suhteellisen pienestä kuitupitoisuudesta hiilarimärään nähden, sekä siitä että ruoka prosessoitu. Mitä enemmän prosessoitu luonnossa esiintyvästä muodosta, sitä vähemmän kuituja jäljellä. Nopea hiilari lihottaa enemmän kuin hidas, koska nopea saa hormonit ja energiansäätelyjärjestelmän sekaisin.
-Nopeat hiilarit pois mielummin kokonaan
-Hitaita hiilareita kohtuudella mutta niistäkin voi välillä pitää taukoa
-Proteiinia ja erityisesti lihaa lisäsin näiden 2v aikana, liha ihmisen luonnollista ravintoa joka edistää terveyttää eikä lihota
-Rasvaa en vältellyt enkä lisännyt, sitä voi käyttää mieltymystensä mukaan
-Hyvä lautasmalli on korkeintaan 1/4 hiilareita (nekin hitaita), loput 3/4 jakaa tasan lihan ja kasvisten kanssa.

Perusidea menetelmäni takaa on ihmisen luonnollinen ravinto jolle ruoansulatusjärjestelmä tehty, ja tämä on siis metsästäjä-keräilijä ravinto jota ihminen syönyt satoja tuhnasia vuosia. Toisin sanoen liha-kala-kasvis-hedelmä-marja dieetti. Alkuperäiskansat joiden on tutkittu syövän vain lihaa, kalaa ja kasiviksia/hedelmiä, ovat maailman terveimpiä ihmisiä eikä ylipainoa esiinny. Rasvaa he kuitenkin saavat lihasta/kalasta mutta tämä ei siis lihota.

Maatalouden tuoma vilja ja muu hiilariteollisuus yksiselitteisesti syy lihavsuusepidemiaan. Ja sitä mukaa kun rasvaa on vähennetty, kansat vain lihoneet joten rasvalla ei mitään tekemistä lihavuusepidemian kanssa. Syy on puhtaasti hiilari ja eritysesti nopea hiilari.

Se todistanee tämän jos 50kg lähtee 2 vuodessa tällä ajatustavalla. Lisää lihaa ja rasvaa mutta 50kg lähti koska hiilarit meni minimiin.

19

484

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SatunnainenKävijä

      Huima suoritus. Onnittelen.

      Et maininnut mitään liikunnasta.

    • 77721

      Mitä ruokalajeja olet käyttänyt,lihasta ja kasviksista saa tehtyä erittäin paljon herkullisia ruokia.Yksi niistä on naudan ulkofilepihvi.(1) Liha leikataan n 2-3 sentin siivuiksi,(2) maustetaan suolalla ja mustapippurilla (3) paistetaan vähässä rasvassa n 2min aika korkealla lämmöllä paistinpannussa.(4)Laitetaan uuniin lämpötila 180 ja annetaan olla n10 min niin että liha on läpikypsää.Lihan päälle laitetaan löysästi alumiinifolio)

      Loppukypsentäminen pitää siksi tehdä uunissa ,liha palaa jos sen kypsentää loppuun paistinpannussa lihasnesteet karkaa lihasta ja näin lihasta menee maku.

      Voi syödä kasvisten ja perunamuusin.Kastikkeeksi vaikka sienikastike tai jokin muu.Keittojakin on helppo tehdä pilkkoo vain kasvikset,lisää mausteet ja veden.

    • 190cm

      Aloitus osittain myös protestina näille liha/rasvakammoisille ja atteellisista syistä lihaa vastustaville. Ei hyväksytä eläinten tappamista tai kuvitellaan lihantuotannon aiheuttavan ilmastonmuutosta. Näillä moraalisilla uskomuksilla ei kuitenkaan ole mitään tekemistä ravitsemustieteen kanssa. Rasvainen liha on suurena osana monen alkuperäiskansan perusravintoa ja nämä kansat maailman terveimpiä

      Lihantuotanto itsessäänkään ei saastuta paljon, suurin saastuttaja on karjalle syötettävän viljan valmistaminen. Jos liha esim tuotetaan vapaasti laiduntavalla karjalla, se ei juurikaan saastuta.

      Veriarvojakin olen seurannut. Kesän aikana vähintään kerran viikossa grillaillut rasvaista lihaa ja sitä olen sallinut itselleni melko paljon. Kesän aikana kuitenkin triglyseridit tippuneet, LDL kolesteroli tippunut (paha kolesteroli) ja HDL kolesteroli noussut (hyvä). Silloin kun söin enemmän hiilareita, veriarvot oli paljon huonompia, monet arvot suositusten ulkopuolella. Joten lihalla/rasvalla veriarvotkin paranee kunhan hiilareita välttää.

      Liikuntaa toki ollut mukana laihtumisen nopeuttamiseksi, muuten minulla ei riitä kärsivällisyys. Mitä enemmän laihtuu, sitä enemmän innostuu liikkumaan.

      • hpv27

        Nauta tuottaa merkittävästi metaania ja se on 30 kertaa tehokkaampi kasvihuonekaasu kuin hiilidioksidi. Lehmän hyötysuhde on noin 5% ja yhden ihmisen syöttäminenlaidunnetulla karjalla vie noin 15 hehtaaria. Käänteisesti 20 ihmistä elää viljalla jonka yksi ihminen syö lehmänä.

        Kolesteroliarvoja huonontaa sekä tyydyttynyt rasva että huonot hiilihydraatit.


      • vegaanimaailmanloppuun

        Itse olen osaltani pyrkinyt ehkäisemään kasvisruualla ympäristörasitusta. Ja ihan hyvin olen pysynyt kuosissa ko. dieetillä neljännesvuosisadan.

        Ilmastonmuutos ei ole pelkästään uskon asia. Ihminen ei elä samalla tavoin kuin paleokaudella. Nykyään ihmisiä on noin 100-kertaisesti liikaa ottaen huomioon ihmisen kokoisen petoeläimen metsästysreviirin koon, ja kun ottaa huomioon ihmisten aiheuttaman kuormituksen/tuhon telluksella, niin siinäkin on liikaa. Voidaan elää villillä lihalla, mutta ensin meitä olisi oltava noin 99,9 % vähemmän.

        Uljaina vanhoina aikoina (vieläpä pari sataa vuotta sitten ja köyhimmissä kehitysmaissa yhä) lapsikuolleisuus alle 5-vuotiailla oli ja on 50 %. Se on luonnollista. Vahvimman immuniteetin omaavat ja sopeutuvaisimmat kasvavat ja lisääntyvät. Nyt lähes jokainen heikko yksilö saadaan rokotteilla ja antibiooteilla pysymään elossa, mistä seuraa autoimmuunisairauksia ja osaltaan myös diabetesta (antibiootilla sitä karjaakin lihotetaan).

        Ihmisenä meillä on myös vastuu maapalloa kohtaan. Meitä on liikaa, elämme liian kauan ja tuhoamme maan jalkojemme alla. Mutta sitähän ei ilmastonmuutosskeptikko pysty millään selityksellä ymmärtämään. Lihansyöjäuskova ei myöskään usko, että kasvisproteiinilla voi selvitä. Olkoon uskomatta.

        Tänäkin kesänä olemme nähneet, mitä ilmastonmuutos tekee. Ainakin pääkaupunkiseudulta on talvi peruttu. Sitten, kun ei ole enää mitään syötävää, olen minäkin valmis syömään sitä, mitä eniten on tarjolla: ihmislihaa. Siihen asti menen vegaanina. Pidä sinä uskosi, minulla on omani.


    • kukintyylillänsä

      Itse syön joka päivä myös leipää ja perunoita. Ravinnostani hiilihydraattien osuus on jotain 45-50 prosenttia. Enkä ole lihava. Ikä 60 v. En syö makeisia.

    • Laillistettu_torjuja

      Kauheeta potaskaa. Peruskoulussakin opetetaan oikeampaa ravitsemusta. Uskoo ken tahtoo ja muuta puppua.

      • vähentäkäähiilarit

        Pakkohan se on uskoa, kun kiloja on lähtenyt . Samoin olen itsekin pudottanut 8kg ainoastaan lopettamalla pullan ja keksien syönnin.


      • Laillistettu_torjuja

        Paino tietysti tipuu, jos syö vähemmän kuin kuluttaa. Jos jättää korkeaenergiset herkut pois, niin paino tippuu heti, kun energiansaanti vähenee. Proteenien käyttö energiana on järjetöntä ja epäterveellistä. Ehkä sinun kannattaisi pysyä aihepiireissä, jotka tunnet, jos sellainen on olemassa. Onneksi ihmiset alkavat olla koko ajan tietoisempia erottamaan hömpän tieteestä.


      • 190cm

        Potaskaa ja puppua on tämä hiilariperusteinen ravitsemuspyramidi joka on puhtaasti elintarviketeollisuuden lobbaama. USAssa elintarviketeollisuus käyttää lobbaukseen enemmän kuin armeija ja asejärjestöt yhteensä. WHO:kaan ei vähentänyt sokerin saantisuositusta koska USAn elintarviketeollisuuden painostuksesta olisi tukimiljardit jäänyt saamatta. Kaikki nämä tietty kopioitu Suomeen.

        Ja sitten on vielä viherjärjesöt jotka moraalisista syistä vastustavat lihaa. Tällä ei kuitnkaan ravitsemustieteisiä perusteita.

        Eli vastustus ihmisen luonnollista ruokavaliota vastaan (liha-kasvis) on nykyään suuri mikä on melko naurettavaa.

        Hiilareiden puolustus onkin täysin sama kuin tupakkateollisuuden tupakan puolustus 50v sitten.

        Ja hiilareista sokeri toki se kaikista pahin, hitaita hiilareita voi kohtuudella syödä ilman suuria terveysongelmia.


      • vegaanimaailmanloppuun

        Olen lukemassa juuri kirjaa liittyen tietoon ja tiedekritiikkiin. Lehdistö vastakkain asettelee kokeneita ja koulutettuja tiedemiehiä ja mututuntumalla eläviä kokemusasiantuntijoita. Ja yleisö valitsee itse puolensa. Ajatelkaa itse asiaa tarkasti. Kaikki maailmassa hankittu tieteellinen tieto voidaan nykyään romuttaa sillä, että joku ei vaan halua uskoa siihen, ja kun tämä kirjoitetaan lehteen tai nettiin, niin medialukutaidottomat nielaisevat sen kuin kala koukun. Ihmiset voivat ympäröidä itsensä samanmielisillä. Netti mahdollistaa se helpommin kuin reaalielämä. Ja näin on syntynyt pseudotiede.

        Aloittaja ei varmaan huomaa erästä virhemarginaalia omassa ja erehtymättömässä kokemuksellisessa tiedossaan: hän on kokeillut tasan yhtä menetelmää ja kyseessä ei ole esim. kaksoissokkotutkimuksen tapaan suoritettu koe. Eli ei ole vertailuryhmää. Todennäköisesti aloittaja olisi päätynyt samaan lopputulokseen pelkästään välttämällä lisättyä sokeria. Tämä nimittäin on ainakin puolitieteellisesti tutkittu. Eräässä brittisarjassa koehenkilöt ohjattiin poistamaan lisätty sokeri ruokavaliosta. Ja he laihtuivat kuukauden aikana n. 6 kg.

        Jos painonhallinta edellyttää lihansyöntiä, niin minun pitäisi olla lihava. Kuitenkin olen 25 vuoden kasvissyönnin jälkeen yhä entisessä normaalipainossani. Sokeria toki vältän parhaani mukaan. Se ei kuulu mihinkään hyvään ruokavalioon. Mutta proteiinit on oikeasti mahdollista saada ilman lihaa.


      • MietiUudelleen
        vegaanimaailmanloppuun kirjoitti:

        Olen lukemassa juuri kirjaa liittyen tietoon ja tiedekritiikkiin. Lehdistö vastakkain asettelee kokeneita ja koulutettuja tiedemiehiä ja mututuntumalla eläviä kokemusasiantuntijoita. Ja yleisö valitsee itse puolensa. Ajatelkaa itse asiaa tarkasti. Kaikki maailmassa hankittu tieteellinen tieto voidaan nykyään romuttaa sillä, että joku ei vaan halua uskoa siihen, ja kun tämä kirjoitetaan lehteen tai nettiin, niin medialukutaidottomat nielaisevat sen kuin kala koukun. Ihmiset voivat ympäröidä itsensä samanmielisillä. Netti mahdollistaa se helpommin kuin reaalielämä. Ja näin on syntynyt pseudotiede.

        Aloittaja ei varmaan huomaa erästä virhemarginaalia omassa ja erehtymättömässä kokemuksellisessa tiedossaan: hän on kokeillut tasan yhtä menetelmää ja kyseessä ei ole esim. kaksoissokkotutkimuksen tapaan suoritettu koe. Eli ei ole vertailuryhmää. Todennäköisesti aloittaja olisi päätynyt samaan lopputulokseen pelkästään välttämällä lisättyä sokeria. Tämä nimittäin on ainakin puolitieteellisesti tutkittu. Eräässä brittisarjassa koehenkilöt ohjattiin poistamaan lisätty sokeri ruokavaliosta. Ja he laihtuivat kuukauden aikana n. 6 kg.

        Jos painonhallinta edellyttää lihansyöntiä, niin minun pitäisi olla lihava. Kuitenkin olen 25 vuoden kasvissyönnin jälkeen yhä entisessä normaalipainossani. Sokeria toki vältän parhaani mukaan. Se ei kuulu mihinkään hyvään ruokavalioon. Mutta proteiinit on oikeasti mahdollista saada ilman lihaa.

        "Mutta proteiinit on oikeasti mahdollista saada ilman lihaa."

        Proteiini on nimitys erilaisille aminohappoketjuille.

        Valitettavasti nuo ketjut puretaan ruoansulatuksemme toimesta aminohapoiksi ja kas... et saakaan kaikkia tarpeellisia aminohappoja.

        Kyllä ihminen selviää hengissä ilman noitakin, sillä keho pystyy valmistamaan niitä rajallisen määrän, mutta määrät ei etenkään pitkäsäs juoksussa ole riittäviä. Eli, ihminen selviää hengissä, mutta ei se ihan 100% hyvin voi.


    • 77721

      Kuinka paljon olet käyttänyt lihaa päivässä?Nyt itse olen siinä käsityksessä että sopivin määrä on 150g kolme kertaa päivässä,vuoroin punaista lihaa,kalaa,kananmunia eli noin 500g

      Liha ja kala on ihmiselle luonnollista ravintoa,niitä on käytetty jo kivikaudellakin.Ihmisistä näkee jo heti päältäpäin mitä ravintoa on käytetty.Liusevan näköiset kukkakepit tuskin paljon lihaa käyttävät ja oikein pullevat syövät vain roskaa,runsaasti hiilihydraatteja sisältävää.Nämä ihmiset elävät nälässäkin,koska se ruoka ei vie pois nälkää niinkuin runsaasti lihaa sisältävä ruoka.

    • 77721

      Lihan kalan ja kananmunan käytöstä on paljon väärää ja harhauttavaa tietoa.Virallisessa ruokalautasmallissakin niitten osuus pitää olla neljännes.Itsellä on ainakin on hyvinvointi ja yleiskunto parantunut huomattan paljon kun olen alkanut käyttämään enemmän kala ja lihatuotteita.Siitä saa paljon PROTEENIA.Ennen söin vain n 50g liha ja kalatuotteita päivässä,ja nyt vähintään 400g.Nyt olo on energinen ja hyvinvoiva,ja jaksaa harrastaa.Olin ennen innokas kitaran soiton harrastaja,innostus loppui jostakin syystä vuosiksi kokonaan,syytä siihen en tiennyt.Epäilin rasvan puutetta,ja lisäsinkin niitä kaksikin kertaa.Liika rasva olikin vain lihottavia kaloreita .Rasvan saan nyt luonnollisella tavalla vähärasvaisesta lihasta,kalasta,kananmunista.Liha ja kalatuotteet ovat lihaksen rakennusainetta,ne poistavat hyvin nälkää luovuttaen koko päivän hitaasti ja tasaisesti energiaa,ja auttavat näin laihduttamisessa.Rasvapaino muuttuu lihaspainoksi.Ihmettelin ennen yhden tunnetun bobarin päivittäisiä isoja lihamääriä,se tieto olikin näin jälestä päin ajateltuna oikeaa.Netissä on monenlaisia ituhippejä jotka jakavat ihmisille väärää tietoa ravitsemuksesta.Yksikin niistä elää pelkästään herkullisilla hedelmäpirtelöillä,liiallisesta hedelmien käytöstä maksa rasvoittuu ja tulee sokeritauti.Älkää uskoko valheita.

      https://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/ruokaketju-ruuan-matka-pellolta-poytaan/ravitsemus-ja-ruuan-valinta/ruoka-aineryhmat/liha-kala-ja-kananmuna

      Ihmiset on opetettu pienestä pitäen syömään sitä teollista roskaa mistä lihoo.Olen katsonut kuinka huomattavan ylipainoiset ihmiset kantavat kaupasta sämpyläpusseja ja muuta lihottavaa ruokaa,mitä ei missään nimessä saisi syödä kuin vain vähän herkuttelumielessä.

      • 77721

        Tässä yksi helppo hyvä herkullinen vähähiilihydraattinen ketokeeninen ruokaresepti Valmistumisaika 10 min.Tätä voi syödä joka päivä.

        1 Lautaselle n 200g vähärasvaista sikanauta jauhelihaa.Painellaan tasaisesti sentin paksuiseksi pihviksi.Ripotellaan päälle reilusti mausteseosta jossa eniten aromisuolaa,vähän curryä.mustapippuria.

        2 leikataan kahteen osaan ja laitetaan kuumaan vähän voideltuun paistinpannuun jonka jälkeen mausteet myös toisellekkin puolelle.Paistetaan n 2 min .Levy kiinni,ja puolen kääntö.jonka jälkeen saa kypsyä jälkilämmöllä useita minutteja.

        -Salatiksi sekoitus jossa kirsikkatomatteja,jäävuorisalattia,avokadoa,kurkkua.Samalla kun paistaa lihaa,niin paistaa samalla puolikkaan siivutetun sipulin.Ravitsemuksillista syistä.Sipulissa on paljon hyviä ihmiselle tärkeitä ravintoaineita.


      • 77721

        Ajattelin nyt korvata punaisen lihan broilerin ja kalan lihalla,koska niistä saa vähemmän kovaa rasvaa,mikä on todettu aiheuttavan valtimoitten kovettumista.Minulla oli ennen liian vähän proteenia ruokavaliossa,täytyy vielä lisätä sitä kasvisperäisistä lähteistä.

        Miksi käytän proteenia Proteenin käyttö pitää yllä hyvää hormoonitoimintaa,seksi toimii se vaikuttaa muutenkin yleiseen hyvinvointiin ja jaksamiseen.Ainakin ne jotka ovat joskus olleet pelkällä kasvisruualla tietävät millaista on olla proteenin puutteessa.

        https://www.demi.fi/keskustelu/syvalliset-veganismi-vei-mielenterveyteni-pilasi-hiukseni-ja-kadotti-lihasmassani


      • 77721

        Kannattaa syödä paljon kaalia,sillä tuli parhaat tulokset,ja pystyin lopettamaan eturauhasen liikakasvun lääkkeet vuonna 2016.Se on yleinen vaiva,siitä kärsii 80% yli 60 vuotiaista miehistä.Käytin punaista lihaa kaaliruokiin,lisäsin sitä kaalipataan ja kaalikeittoon.

        Uudessa ohjelmassa teen kaalikeiton ja syön paistettua seitiä,reilusti kasvissalattia ruisleivän päällä Kaalia pystyy syömään salateissakin.Jokatapauksessa sitä kannatta syödä ainakin jossakin muodossa.Kaali on hapan,ja sillä on paljon hyviä terveysvaikutuksia.

        https://www.vogel.fi/oireet/eturauhasvaivat/eturauhanen_ruokavalio.php tässäkin on mitä kannattaa syödä.


    • sdggsg

      Ihminen saa nykyään ihan liian helposti ylisuuren osuuden energiasta hiilareista ja erityisesti nopeiden hiilarien määrä dramaattisesti lisääntynyt saatavilla olevassa ruoassa.

      Itse en ajattele että hiilari on kaiken pahan alku mutta nykyravinto koostuu ihan liikaa hiilareista. Osittain siksi että on halpaa.

      Hiilareita välttämälläkin saa silti paljon hiilareita koska lähes kaikki ruoka sisältää sitä.

      Vaikkei hiilari itsessään ole niin paha, ylisuuret määrät mitä melkein väkisinkin nykyravinnosta saa, saa ihmiset lihomaan.

      Elintarviketeolisuus on miljardibisnes ja taistelee hiilareiden puolesta samalla tavalla kuin tupakkayhtiöt taisteli ennen tupakan puolesta ja öljy-yhtiöt polttomoottorin puolesta. Samoin vegaani-moralistit taistelee eläintuotteita vastaan. Tämä tekee terveellisestä liha-kasvisravinnosta haastavaa nykypäivänä. Ylipainoepidemiaa ei saada kuriin ennen kuin liha-kasvisravinto yleistyy.

      • mikävaivaa

        Paljonko on oikea määrä hiilareita päivässä?

        400 g päivässä on liikaa, onko 300g liikaa, onko 200g tarpeeksi?


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2793
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1496
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1450
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      33
      1223
    5. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      10
      1180
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1173
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1170
    8. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1164
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1099
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1090
    Aihe