Ydinvoima 40% turvallisempaakuin tuulivoima

Faktaapeliin

Kun laskemme kuolleiden määrän tuotettua kWh kohden on ydinsähkö on myös n. 80% turvallisempaa kuin aurinkopaneeleilla tuotettu sähkö.

USAssa tuotettu ydinvoima on 1500 kertaa turvallisempaa kuin tuulivoima ja siitä päätellen Suomessa tuotettu ydinvoima lienee vielä turvallisempaa, koska meillä ei ole sattunut edes Harrisburgin tapaista onnettomuutta. Tosin tuossakaan onnettomuudessa ei sattunut henkilövahinkoja eikä merkittäviä ympäristövaikutuksia.

Tästä kaikesta voi vetää johtopäätöksen, että tuulivoima Suomessa on erittäin vaarallista parhaisiin vaihtoehtoihin verrattuna.

https://www.forbes.com/sites/jamesconca/2012/06/10/energys-deathprint-a-price-always-paid/#591879da709b

20

484

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ottiatota

      miten tota noin nuo ydinonnettomuuden jälkeen lisääntyvät periytyvät sairaudet, niinku esimekiksi syöpä ja Tshernobyl-aids, on huomijoitu tukimuksessa? Niin ja mutaatiot?

    • Alle.lujaa

      Kun tuotat paljon sähköä, saat tuottaa myös kuolemia paljon.

    • Vapaavalintaa

      Ydinreaktiossa kaasuntunutta metallia sekoittuu ilmaan, prosessissa säteilypaineessa syntyy valtava isonisaatiopatsas jota nousee jatkuvasti atmosfääriin, se vastaa tilavuudeltaan 9 Amatsonin virtausta kuutiomäärältään. 3 tonnia plutoniumia ilmaan joka vuosi, joka voimalasta, se on terveellistä ja tappaa kaiken elämän, mutta ei luteita eikä rottia. Transformaatio on ainoa pelastus, 2 edellä mainittua vaihtoehtoa.

    • K.Late

      "Niin mitenkähän "ydinonnettomuuden jälkeen " lisääntyvät syövät voidaan erotella mm. väestön ikääntymisestä johtuvasta syöpien lisääntymisitä? "

      Meillä on loistava järjestelmä, joka pystyy laskemaan pienhiukkaspäästöjen ennenaikaiset kuolemat jopa yhden ihmisen tarkkuudella. Mutta säteily onkin jo toinen juttu, edes siitä ei päästä yksimielisyyteen, kuinka paljon luonnon oma taustasäteily aiheuttaa syöpiä.

      90-luvulla vielä todettiin, että noin 10% syövistä johtuuu ionisoivasta sätelystä. Mutta kun syöpien määrä kasvoi hurjaa vauhtia, ei voitu olettaa että myös ionisoivan säteilyn aiheuttavat syövät kasvaisivat samassa tahdissa. Päädyttiin pienentämään prosenttilukua ja selittämään syöpien lisääntyminen muilla keinoilla. Kukaan ei halunnut ehdottaa mm ilmakehässä tehtyjen ydinkokeiden latenssivaikutusta, tai Tsernobylin aiheuttamaa lisäkuormaa.

      WHO listasi pari vuotta sitten ionisoivan säteilyn yhdeksi syyksi syöpien kasvuun. Mutta kun sielläkään ei oikein haluttu asiaa tarkentaa, niin asia jäi hämäräksi.

      Raamatun totuus on, että säteily ei aiheuta syöpiä, etenkään ihmisen tuottama säteily. Jos toista väittää, ei ainakaan urakehitykselle kovin paljoa kannata laskea.

      • se-vain-että

        "Raamatun totuus on, että säteily ei aiheuta syöpiä, etenkään ihmisen tuottama säteily. Jos toista väittää, ei ainakaan urakehitykselle kovin paljoa kannata laskea. "
        Tuo on Laten ihan ikioma tulkinta.
        Nykytietämyksen mukaan ionisoivan sätelyn aiheuttamien syöpien osuus on 1-3 % kaikista syövistä. Ja ionisoivasta säteilystäkin on häviävän pieni osa ydinkokeiden ja ydinvomalaonnettomuuksien aiheuttamia. Niin että mitenkähän "ydinonnettomuuden jälkeen " lisääntyvät syövät voidaan erotella kaikista muista syövistä kun kerran ydinvoiman vastustajat niistä niin kovasti huolta kantaa?
        Pitäisi pystyä osoittamaan jotan faktaakin pelkän hölynpölyn asemesta.


    • faktat

      " Kukaan ei halunnut ehdottaa mm ilmakehässä tehtyjen ydinkokeiden latenssivaikutusta, tai Tsernobylin aiheuttamaa lisäkuormaa."

      Ydinkokeiden, Tshernobylin ja Fukushiman osuus on yhteensä reilusti alle yksi prosentti ihmisen saamasta keskimääräisestä säteilyannoksesta.


    • NoinhanSeOn
      • Tälle tiedolle löytyi siis lähde:

        "Ionisoivan säteilyn on arvioitu aiheuttavan 1–3 prosenttia kaikista syövistä. Säteily suurentaa erityisen paljon leukemian, kilpirauhasen syövän, rintasyövän, keuhkosyövän ja rakkosyövän riskiä."
        https://www.syopajarjestot.fi/julkaisut/raportit/syopa-suomessa-2016/syovan-riskitekijat/

        Kyseessä on arvio, vähän niinkuin syövän syistä yleisistikin, mutta niiden kanssa lettävä.

        Arviolla on aika paljon yhteistä tämän tiedon kanssa:

        "Tutkimukseen valittiin onnettomuuden jälkeen vähintään vuoden pysyvästi samoissa pientaloissa asunut Suomen väestö, noin kaksi miljoonaa henkilöä. Analyysi perustui maan kattavaan karttaruudukkoon (250 metriä x 250 metriä) ja kaikkiin tutkimusväestössä havaittuihin syöpätapauksiin pois lukien rinta-, eturauhas- ja keuhkosyövät, joiden yleisyyden alueelliset erot riippuvat suuresti seulonta-aktiivisuuden tai tupakoinnin vaihtelusta. Maa jaettiin myös neljään säteilyaltistumisalueeseen, mikä perustui STUKissa tehtyihin ulkoisen säteilyn mittauksiin. Syöpäilmaantuvuutta altistumisalueilla verrattiin ennen Tšernobyl-onnettomuutta ja sen jälkeen."
        https://www.stuk.fi/aiheet/sateily-ymparistossa/laskeuma/tsernobylin-onnettomuuden-vaikutukset-suomessa

        Näitä Stuk ei raportoinut:: "(pois lukien) rinta-, eturauhas- ja keuhkosyövät"

        Vertaa: "Säteily suurentaa erityisen paljon leukemian, kilpirauhasen syövän, rintasyövän, keuhkosyövän ja rakkosyövän riskiä."
        https://www.syopajarjestot.fi/julkaisut/raportit/syopa-suomessa-2016/syovan-riskitekijat/


    • faktat

      " ionisoivan säteilyn osuus on 1-3 %."

      ja ionisoivasta säteilystä Ydinkokeiden, Tshernobylin ja Fukushiman osuus on yhteensä korkeintaan yksi prosentti.

      • Lähde?


    • faktat

      Peruskoulun tilastomatematiikalla;

      " ionisoivan säteilyn osuus on 1-3 %." ja siitä Ydinkokeiden, Tshernobylin ja Fukushiman osuus on yhteensä korkeintaan yksi prosentti.

      Eli Ydinvoiman käytön seurauksista aiheutuu noin 1-3 syöpää per 10000 syöpätapausta.
      Suomessa on noin 10000 syöpäkuolemaa/vuosi. Siis Suomessa noin 1-3 kuolemaa/vuosi aiheutuu ydinvoiman maailmanlaajuisen käytön seurauksista.

    • K.Late

      "Sen mukaan ionisoivan säteilyn osuus on 1-3 %. "

      Tämä on juuri se alennettu prosentti, joka aikaisemmin oli 10%. Ei se mitään, kaikki menee läpi, etenkin sille porukalle joka haluaa niiden menvän läpi.

    • faktat

      " menee läpi, etenkin sille porukalle joka haluaa niiden menvän läpi."

      jep, jep. Sullekin Late tuo 10% mennyt kevyesti läpi.

    • K.Late

      "jep, jep. Sullekin Late tuo 10% mennyt kevyesti läpi. "

      Joo, se oli oikein painettuna STUK:n julkaisussa. Mutta se läpimeno ei ole tässä pontti, vaan se että' prosentteja joudutaan muuttamaan omien tarkoitusperien johdosta, tai siitä syystä, että on harkittu suurelle yleisölle menevää tiedotusta vähän väärin.

      Lopulta tästä jää käteen se, että ei tiedetä, mikä osuus syövistä on ionisoivan säteilyn seurausta. Tämä on ainoa mahdollinen johtopäätös ja jos joku on asiasta eri mieltä, niin todistelkoot asiansa.

      • Haluaisin nähdä lähdetiedon. Väitteen sanamuoto herättää epäilyksiä:

        "ionisoivan säteilyn osuus on 1-3 %." ja siitä Ydinkokeiden, Tshernobylin ja Fukushiman osuus on yhteensä korkeintaan yksi prosentti."


    • faktat

      " läpimeno ei ole tässä pontti, vaan se että' prosentteja joudutaan muuttamaan omien tarkoitusperien johdosta,"

      Jos ei satu uskomaan salaliittoteorioihin, voi todeta, että jatkuvan tutkimustoiminnan ansiosta ja tuloksena arviot tarkentuvat, niin tässäkin tapauksessa.

    • isovirhe

      Eikä pelkästään turvallisempaa vaan myös kannattavampaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1335
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      61
      916
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      679
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe