Aito Avioliitto -yhdistyksen prioriteetit?

Kun täällä nyt keskustellaan aktiivisesti tästä AA-ilmiöstä niin kirjoitanpas tänne näitä ihmettelyn aiheita entisten lisäksi. Jos tulee vanhaa juttua, niin sori.

Aito Aviolitto -yhdistyksellä kyllä menee puurot ja vellit aika lailla sekaisin, tai AA-asiaan on verhottu muuta kuin kysymys avioliitosta. Luin oikein kunnolla yhdistyksen sivuston ja minulle ainakin jää epäselväksi, mikä yhdistyksen ykkösprioriteetti oikeastaan on. Julistuksessaan yhdistyksen ensisijainen pyrkimys on siis kriminalisoida avioliitto-oikeus muilta kuin heteroilta. Siis on kyse juridiikasta, vai siis onko?

Sivu kun on täynnä ihmisen seksuaalisuuteen liittyvää moralisointia ja epätieteellistä ja asenteellista lässytystä. Haluaako yhdistys siis jotain aivan muuta kuin vaikuttaa avioliittolainsäädäntöön? Jossain kohtaa nimittäin kirjoittajalta lipsahtaa, että tarkoitus onkin "palauttaa" yhteiskuntaan konservatiiviset arvot. Siis mitä? Mitä ne arvot pitää sisällään? Sitä ei yhdistys kerro, mikä heille edustaa konservatiivista ihanneyhteiskuntaa. Kuinka pitkälle historiaan tämä palautus pitäisi tapahtua? 120 vuotta? Aikaan ennen yleistä ja yhtäläistä äänioikeutta?

Prioriteetti ei voi olla ainakaan lapsen asema, niin ohuesti lapsen asemasta ja hyvinvoinnista teksteissä sivutaan ja ollaan huolissaan, vaikka sivulla lukee "lapsen oikeuksien puolesta". Tässä muutama omituinen kohta:

1. Yhdistyksen varapuheenjohtaja kirjoittaa, että "kahden vanhemman perhemuoto turvaa lapsen oikeudet" mutta unohtaa kaiken tutkimustiedon lasten (heteroperheessä tapahtuvasta) pahoinvoinnista ja mm. omissa lahkouskovaisten ympyröissään tapahtuvasta lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja hengellisestä väkivallasta sekä kaltoinkohtelusta, vaan se vaietaan näkymättömäksi. Lapset kertovat sitten aikuisena lapsuudestaan "aidossa" avioliitossa. Yhdistys ei huomioi sateenkaariperheistä tehtyjä tutkimuksia, koska ne todistavat, että lapsen hyvinvointiin vaikuttaa negatiivisesti kaikki muu, paitsi vanhempien seksuaalinen suuntautuminen. Miksei heteroperheiden ongelmista puhuta sanaakaan?

2. Yhdistys ei esitä mitään kunnollisia, laajasti vertaisarvoituja lähteitä väitteidensä tueksi, vaan yhden jenkkiläisen uskonveljen kommentilla kuitataan keskustelu "tieteellisestä todisteesta".

3. Yhdistys argumentoi että aikuisen ihmisen tunne-elämä, kokemus ja oma identiteetti määräytyy jonkun moraaliryhmän tai totuuskomission määräyksestä tietynlaiseksi ts. lailla voidaan määrätä ihmisen identiteetti tai seksuaalisuus vastaamaan moraaliryhmän käsitystä oikeasta tavasta elää ja ajatella.

4. Yhdistys korostaessaan kahden eri sukupuolta olevan vanhemman perheen mallia tulee diskriminoineeksi yksinhuoltajaperheet ja yh-vanhemmat kelvottomiksi kasvattajaksi.

5. Yhdistys väittää olevansa uskonnollisesti sitoutumaton ja välttää viimeiseen saakka kaikkea uskonnollista terminologiaa, vaikka julkikannattajat (sivustolla kuvat) on kaikki kristittyjä äärifundamentalisteja ja pappeja. Kun kannattaa tätä yhdistystä, kannattaa siis samalla näiden lahkouskovaisten maailmankuvaa ja ääriajattelua muutenkin.

6. Yhdistys väittää, että syntyessään sukupuolia on kaksi. Kuitenkin syntymätodistuksessakin on ollut jo vuosikymmeniä kolme eri vaihtoehtoa. Eikö nämä tiedä sitäkään? koska sukupuoli määräytyy niin monella lailla, kuin sillä että mitä housuissa on. Tämä on ihan tietellistä, koettua ja vuosikymmeniä tiedettyä ja kaikki tutkimus, mitä käsillä olisi, sivuutetaan.

7. Yhdistys esittää lasten kasvatukseen räätälöidyn valmiiksi kiveen hakatun sukuopuoliroolimallin jostain 50-luvun yhteiskunnasta ja jonkun ahtaan maailmankatsomuksen näkökulmasta piittamatta ihmisten omista taipumuksista ja tärkeistä asioista. Kokemus on vain osoittanut, että se on turhaa, koska murkkuikäisenä ne vaatimukset elää kuten vanhemmat määrää, kuitenkin kyseenalaistetaan.

49

573

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Takapenkkiläinen

      Tällä hetkellä on tapetilla muunsukupuoliset, jotka eivät ole niin miehiä kuin naisiakaan, ja eivät varsinkaan homoja, koska he eivät tunnista kumpaakaan sukupuolta itsestään.
      Jos tällainen ihminen haluaa solmia avioliiton, onko se kirkon mielestä sallittu?
      Tai transvestiitit, erilaiset ihmiset, joiden sukupuoli-identiteetti on vinoutunut jo ennen syntymää, CP-vammaiset, Down-syndrooman saaneet?
      Eikö heille voida suoda avioliiton tuomaa turvaa, kuten heteroille. Homoillehan sitä ei olla myöntämässä. He saavat hoitaa keskinäisen omaisuutensa lakimiesten kautta.

      • "transvestiitit, erilaiset ihmiset, joiden sukupuoli-identiteetti on vinoutunut jo ennen syntymää"
        Sinulla taisi mennä transsukupuolinen ja transvestiitti sekaisin?


      • Takapenkkiläinen
        Jean-Pierre.Kusela kirjoitti:

        "transvestiitit, erilaiset ihmiset, joiden sukupuoli-identiteetti on vinoutunut jo ennen syntymää"
        Sinulla taisi mennä transsukupuolinen ja transvestiitti sekaisin?

        . . . joten ei kannata ottaa kantaa itse asiaan.
        Jepp. Hyvä, kun tuli tuollainen moka kysyjälle.


      • viimeinen.tuomio.2
        Takapenkkiläinen kirjoitti:

        . . . joten ei kannata ottaa kantaa itse asiaan.
        Jepp. Hyvä, kun tuli tuollainen moka kysyjälle.

        Ottamatta kantaa itse asiaan...

        Nyt kuulkaas, prioriteetit kohdilleen:

        Koska sivuston multinikkigalleriassa on paljon kaapissa olevia usko.vaiskirjoittajia, joilla on, anteeksi vaan maalaisuuteni, pardon my French, excuse moi? - tasoinen kielikoulutus, eikä pilkulleen oikein kirjoittaminen ja lukeminen. sekä pitkien virkkeiden ymmärtäminen, oikeinkirjoitus, eikä edes monien käsitteiden tajuaminen ole heille suomea, vaan jotain hepreaa, jota ei tajua edes kuukle translate, sen paremmin kuin ihan normi trans-Late, niin käyttäkäämme ranskalaisia viivoja, jotta tavallinen takapenkkiläinenkin tajuaa, eikä nappaa sieltä rivien välistä pelkkää trans-mielenpahoittamista tai siihen verrattavaa ylläpidon viestinpoistopolitiikkaa - ihan vaan siksi, ettei putoa kärryiltä, rattailta, veneestä tai edes kuunsillalta:

        Siis ilmeisesti takapenkkiläinen tarkoitti sen luettavaksi näin:
        - transvestiitit
        - erilaiset ihmiset, joiden sukupuoli-identiteetti on vinoutunut jo ennen syntymää
        - CP-vammaiset
        - Down-syndrooman saaneet

        johon voidaan lisätä:
        - takapenkkiläiset
        - J-P.Kuselat
        - viimeiset.tuomiot
        - cp-vammaiset multinikit (siis cp=copy paste, ettei vaan loukata vahingossa ketään cp-vammaista multinikkiä)
        - hihhulit, jotka ovat muuten vaan down tai nikistä tai nautitun Cola Zeron määrästä riippuen upside down
        - muut yh-taustaiset eli selkeästi parisuhteeseen kykenevät aitoavioliittolaiset, joiden uskonnollinen identiteetti ja sukupuoliroolihahmotuskykypuoluetukihakemuslomake on kouluille lähetettäessä vinoutunut
        - vierekkäisen kirjaimen näppissyndroomasta kärsivät ja sen takia väärinymmärretyiksi tulevat (esim. radistit ja rasistit)

        Eikö vaan ole heti paljon selkeämpi luettelo?


    • Jo alusta lähtien ole ollut sitä mieltä, että Aa-yhdistyksen toiminta ja päämäärät ovat olleet sekavat ja on sohittu sinne tänne. Lasten asialla se missään nimessä ole ollut, vaan käyttänyt lapsiasiaa keppihevosena. Paljon ei heitä myöskään kiinnosta heteroparien hyvinvointi avioliitossa, vaikka yrittivät esittää olevansa heterojen avioliittojen asialla. Lähinnä on jäänyt sellainen mielikuva, että koko homma perustuu homojen ja erilaisuuden vastustamiseen.

      • Näinhän asia tosiaan näyttäisi olevan.


      • Aitoavio ry kuulostaa yhtä järkyttävältä kuin oli toiminnan alussa.

        Hyvin kuvaa sitä, kun Rahkonen (johtaja) katsoi Puolumatkaa vihaisesti, kun tämä erehtyi TV:ssa puhumaan totta.


      • "...Aa-yhdistyksen toiminta ja päämäärät ovat olleet sekavat ja on sohittu sinne tänne."

        Sekavuus on tullut siitä, että kyllä siellä aivan selkeä tavoite on, mutta se on eri kuin mitä yhdistys väittää.


      • Niinpä. Vedotaan menneiden vujosikymmenten "arvoihin" - mitä ne nyt sitten ovatkaan, ja ohitetaan uudempi tutkimustieto ja ilmiselvät tapaukset ihmisistä, joilla syntyessään on sekä maskuliinisia että feminiinisiä fyysisiä piirteitä. Heitä nyt vain on, äitinsä kohdussa kehittyneitä, täydellä ihmisarvolla ja oikeudella täyteen elämään. Samalla tietysti ohitetaan jatkuvasti lisääntyvä tutkimustieto ihmisen sukupuolisen "suuntautumisen" perustavanlaatuisesta luonteesta "aivotasolla", vaikka ulkoiset sukupuoliominaisuudet olisivatkin selkeästi joko maskuliiniset tai feminiiniset.

        Ihmisiä uskotaan pystyttävän "eheyttämään", kun nämä eivät sovi tiettyihin arvoihin. Kun homoseksuaalisuus ei enää ole rikos, niin ainakin sitä pidetään jonkinlaisena heikkoutena ja syntinäkin. Kun jotkut kristityt kokevat kristinuskon nousevan ja kaatuvan seksuaalisuuteen suhtautumisen myötä, niin jopa on uskonto heikoissa kantimissa. Turha irvailla katolisen kirkon pappien ja luostarilaisten selibaattivaatimuksia. Kyllä tämä protestanttisten piirien seksivatvominen on yhtä naurettavaa.


      • jjeeves kirjoitti:

        Niinpä. Vedotaan menneiden vujosikymmenten "arvoihin" - mitä ne nyt sitten ovatkaan, ja ohitetaan uudempi tutkimustieto ja ilmiselvät tapaukset ihmisistä, joilla syntyessään on sekä maskuliinisia että feminiinisiä fyysisiä piirteitä. Heitä nyt vain on, äitinsä kohdussa kehittyneitä, täydellä ihmisarvolla ja oikeudella täyteen elämään. Samalla tietysti ohitetaan jatkuvasti lisääntyvä tutkimustieto ihmisen sukupuolisen "suuntautumisen" perustavanlaatuisesta luonteesta "aivotasolla", vaikka ulkoiset sukupuoliominaisuudet olisivatkin selkeästi joko maskuliiniset tai feminiiniset.

        Ihmisiä uskotaan pystyttävän "eheyttämään", kun nämä eivät sovi tiettyihin arvoihin. Kun homoseksuaalisuus ei enää ole rikos, niin ainakin sitä pidetään jonkinlaisena heikkoutena ja syntinäkin. Kun jotkut kristityt kokevat kristinuskon nousevan ja kaatuvan seksuaalisuuteen suhtautumisen myötä, niin jopa on uskonto heikoissa kantimissa. Turha irvailla katolisen kirkon pappien ja luostarilaisten selibaattivaatimuksia. Kyllä tämä protestanttisten piirien seksivatvominen on yhtä naurettavaa.

        "Kun jotkut kristityt kokevat kristinuskon nousevan ja kaatuvan seksuaalisuuteen suhtautumisen myötä, niin jopa on uskonto heikoissa kantimissa. 2

        Tuo on ristitty genitaaliteologiaksi.


      • mummomuori kirjoitti:

        "Kun jotkut kristityt kokevat kristinuskon nousevan ja kaatuvan seksuaalisuuteen suhtautumisen myötä, niin jopa on uskonto heikoissa kantimissa. 2

        Tuo on ristitty genitaaliteologiaksi.

        Haaa, enpä ole kuullutkaan! Onhan se tosin tärkeä teologian oppiala. Yhtä tärkeää teologiassa kuin kraniometria rotuopeissa.


    • Aho-Juntikainen

      Mielestäni Aito avioliitto-yhdistys puuhailuineen on tärkeä yhteiskuntajärjestyksen testaajana, vertaisin sitä tietokoneen käyttöjärjestelmän toimivuuden varmistamiseksi tehtyyn käyttäjän koko ajan hallitsemaan testiohjelmaan siis. Ainakaan tähän mennessä Aito avioliitto-yhdistys ei ole onnistunut osoittamaan ongelmia perustuslain kuudenteen pykälään pohjautuvan yhdenvertaisuusperiaatteen soveltamisessa lainsäädäntöön - "testiohjelman"tuottamasta häiriöstä huolimatta poliittinen järjestelmä toimii moitteettomasti lainsäätäjän edistäessä yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa suunnitelmallisesti, johdonmukaisesti ja määrätietoisesti...

      • 5549

        Hyvä vertaus! Naamakuvistaan päätellen on ihan samoja jotka vastustaa aborttiakin ja sitä kautta naisten oikeuksia ja oikeutta terveydenhoitoon. Aina nää samat lärvit vastustamassa milloin mitäkin. Hyvä tietää ettei ikinä, ikinä, ikinä vahingossakaan äänestä. Uskomatonta että ovat parrakkaan hiihtäjänkin huijanneet mukaan.


      • viimeinen.tuomio.2
        5549 kirjoitti:

        Hyvä vertaus! Naamakuvistaan päätellen on ihan samoja jotka vastustaa aborttiakin ja sitä kautta naisten oikeuksia ja oikeutta terveydenhoitoon. Aina nää samat lärvit vastustamassa milloin mitäkin. Hyvä tietää ettei ikinä, ikinä, ikinä vahingossakaan äänestä. Uskomatonta että ovat parrakkaan hiihtäjänkin huijanneet mukaan.

        Ehkä eniten aa-laisten maailmankuvan eroavaisuudesta totuuteen kertoo http://aitoavioliitto.fi/artikkelit/terveisia-aito-avioliitto-kierrokselta/

        Kuvamateriaali tukee epäilemättömän saumattomasti tekstin hurmoksellista hehkutusta "tuhansien vierailuista teltalla."

        ;D

        Hyvät ihmiset, jos menette kansanjuhliin kojunne kanssa, niin ne tuhannet ihmiset paikalla ovat siellä sen kansanjuhlan, ei teidän kojunne takia.


    • Vahvistan analysointisi oikeaksi.

      AA-yhdistyksestä saa parasta luotettavaa tietoa alla olevalta sivustolta:
      ttps://fi-fi.facebook.com/aitoavioliittoaivopierut/

    • AA-yhdistyksen tärkeimmät tavoitteet ovat selvästi fundamentalistinen raamatuntulkinta josta johtuu typerä ja väärä homouden vastustaminen kaikista valkopesuselityksistä huolimatta.

    • Haluaako yhdistys siis jotain aivan muuta kuin vaikuttaa avioliittolainsäädäntöön?

      Tähän voi vastata, että kyllä. Se on yksi osa Agenda Europea, joka tavoita on tässä:

      ”Meillä on kapea aika jäljellä kymmenestä kaksikymmentä vuotta. Jos emme käytä tätä aikaa, niin länsimaisen sivilisaation, joka on omaksunut väärän ideologian, voi helposti tuhota itsensä. Ja sen sijaan, että jatkossa selviytyisivät "uusilla arvoilla", se yksinkertaisesti lakkaa olemasta lainkaan.”
      https://agendaeurope.wordpress.com/on-the-agenda/

      ”Blogi linkittyy mielenkiintoisella tavalla myös Suomeen, sillä Aito avioliitto -yhdistys on parissa kirjoituksessaan avoimesti kertonut blogin lähteekseen.”

      ”Vuoden 2015 huippukokouksessa määriteltiin viisi strategista osa-aluetta, jotka liittyivät esimerkiksi uskonnonvapauden, perinteisen avioliiton ja perheen puolustamiseen sekä syrjinnän kieltävän lainsäädännön ja sijaissynnytysten vastustamiseen. Vuonna 2016 osallistujat siirtyivät jo keskustelemaan erityisistä laeista, joihin he pyrkisivät vaikuttamaan tai joita koskien he olivat onnistuneet tekemään aloitteita…”

      Suomi24 ketjusta ”Agenda Europe; Ahvio: sitä ei ole, mutta kannatan ”

      ”Strategian kansallisiin toteuttajiin kuuluu joukko samojen tunnusten alla toimivia eurooppalaisia HLBTI- vastaisia järjestöjä, kuten ranskalainen Ludovine de la Rochèren johtama La Manif Pour Tous-liike. Aito avioliitto-yhdistyksellä on La Manif Pour Tous-liikkeen kanssa yhteistyösopimus ja yhteiset tunnukset.”

      ”Eräänä Euroopan laajuisena tuloksena raportti mainitsee eurooppalaisen Äiti, Isä ja Lapset (Mum, Dad & Kids)-kansalaisaloitteen, joka tunnetaan myös Suomessa.”

      ”Verkoston to-do-lista on järisyttävää luettavaa: abortin täyskielto, ”ei-luonnollisen” ehkäisyn kieltäminen, hedelmöityshoitojen kieltäminen, homoseksuaalisuuden kriminalisointi ja ”homoprogandan” kieltäminen jne. Tavoitteena on myös romuttaa transihmisten oikeudet.”
      Lähde: ”Restoring the Natural Order”. EPF, 19.4.2018

      Joten sieltä on tulossa jotain vieläkin kamalampaa…

      • viimeinen.tuomio.2

        "...sekä syrjinnän kieltävän lainsäädännön ja sijaissynnytysten vastustamiseen."

        Öööh, nyt ei maallikko taas ymmärrä... siis miten syrjintää voi vastustaa, jos itse agenda on tuon listan perusteella pelkkää syrjimistä???


      • Mummomuori kiitos, pintapuoliset tiedot minulla tästä.

        Saa nähdä mikä on naisten kanta tällaisiin konservatismi-liikkeisiin. Asialistalla kun on puolen Euroopan väestön ihmisoikeuksien vieminen. Pitäisi varmaan ensin peruuttaa jollain konstin naisilta äänioikeus? Mulla itsellä on tunne, kuin joku ääriryhmä ihannoisi orjuutta ja haluaa palauttaa orjuuden ja orjiksi kaavaillut ihmiset pitäisi jotenkin mobilisoida orjuuden kannattajien puolelle. Ketä tuollainen agenda oikein mahtaa palvella loppujen lopuksi?

        Tällaisten liikkeiden taustalla on aina jotain muuta kuin mitä etiketti lupaa, se on selvä. Abortinvastustajat esittää olevansa elämän puolustajia, mutta taustalla onkin sitten jotain muuta. Pidetäämpä näitä esillä... ;)

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/11914706/abortinvastustuksen-kera-vastustettavat-asiat

        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/417

        "Myös sukupuolitautien leviämistä ehkäisypillereiden laajamittainen käyttö edistää, koska ehkäisypillerit kannustavat ns. yhden yön suhteisiin ja yleiseen vastuuttomaan promiskuiteettiseen elämäntapaan."

        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/400

        "E-pillerit myös edesauttavat vastuutonta promiskuiteettista seksuaalikäyttäytymistä nuorilla naisilla, joka on johtanut sukupuolitautien yleistymiseen"

        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/394

        https://aijaa.com/1W9jg9


      • tieteilijä kirjoitti:

        Mummomuori kiitos, pintapuoliset tiedot minulla tästä.

        Saa nähdä mikä on naisten kanta tällaisiin konservatismi-liikkeisiin. Asialistalla kun on puolen Euroopan väestön ihmisoikeuksien vieminen. Pitäisi varmaan ensin peruuttaa jollain konstin naisilta äänioikeus? Mulla itsellä on tunne, kuin joku ääriryhmä ihannoisi orjuutta ja haluaa palauttaa orjuuden ja orjiksi kaavaillut ihmiset pitäisi jotenkin mobilisoida orjuuden kannattajien puolelle. Ketä tuollainen agenda oikein mahtaa palvella loppujen lopuksi?

        Tällaisten liikkeiden taustalla on aina jotain muuta kuin mitä etiketti lupaa, se on selvä. Abortinvastustajat esittää olevansa elämän puolustajia, mutta taustalla onkin sitten jotain muuta. Pidetäämpä näitä esillä... ;)

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/11914706/abortinvastustuksen-kera-vastustettavat-asiat

        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/417

        "Myös sukupuolitautien leviämistä ehkäisypillereiden laajamittainen käyttö edistää, koska ehkäisypillerit kannustavat ns. yhden yön suhteisiin ja yleiseen vastuuttomaan promiskuiteettiseen elämäntapaan."

        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/400

        "E-pillerit myös edesauttavat vastuutonta promiskuiteettista seksuaalikäyttäytymistä nuorilla naisilla, joka on johtanut sukupuolitautien yleistymiseen"

        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/394

        https://aijaa.com/1W9jg9

        ”…kuin joku ääriryhmä ihannoisi orjuutta ja haluaa palauttaa orjuuden ja orjiksi kaavaillut ihmiset pitäisi jotenkin mobilisoida orjuuden kannattajien puolelle.”

        Aika tavalla samaa. Asiat vain käännetään näyttämään toiselta: Orjuus on vapautta… jne. Kun näitä aikansa hoetaan, yhä enemmän ja enemmän niihin aletaan uskoa.

        ” Ketä tuollainen agenda oikein mahtaa palvella loppujen lopuksi?”

        Tämä on vallan hyvä kysymys. Oletan että on eliitti, joka näin pääsee niin taloudelliseen kuin yhteiskunnalliseen valta-asemaan.


      • viimeinen.tuomio.2 kirjoitti:

        "...sekä syrjinnän kieltävän lainsäädännön ja sijaissynnytysten vastustamiseen."

        Öööh, nyt ei maallikko taas ymmärrä... siis miten syrjintää voi vastustaa, jos itse agenda on tuon listan perusteella pelkkää syrjimistä???

        Niin, ensin pyritään siis kaatamaan kaikki ne lait, jotka kieltävät syrjinnän. Siitä on siis tarkoitus tehdä ihan laillista .


      • tieteilijä kirjoitti:

        Mummomuori kiitos, pintapuoliset tiedot minulla tästä.

        Saa nähdä mikä on naisten kanta tällaisiin konservatismi-liikkeisiin. Asialistalla kun on puolen Euroopan väestön ihmisoikeuksien vieminen. Pitäisi varmaan ensin peruuttaa jollain konstin naisilta äänioikeus? Mulla itsellä on tunne, kuin joku ääriryhmä ihannoisi orjuutta ja haluaa palauttaa orjuuden ja orjiksi kaavaillut ihmiset pitäisi jotenkin mobilisoida orjuuden kannattajien puolelle. Ketä tuollainen agenda oikein mahtaa palvella loppujen lopuksi?

        Tällaisten liikkeiden taustalla on aina jotain muuta kuin mitä etiketti lupaa, se on selvä. Abortinvastustajat esittää olevansa elämän puolustajia, mutta taustalla onkin sitten jotain muuta. Pidetäämpä näitä esillä... ;)

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/11914706/abortinvastustuksen-kera-vastustettavat-asiat

        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/417

        "Myös sukupuolitautien leviämistä ehkäisypillereiden laajamittainen käyttö edistää, koska ehkäisypillerit kannustavat ns. yhden yön suhteisiin ja yleiseen vastuuttomaan promiskuiteettiseen elämäntapaan."

        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/400

        "E-pillerit myös edesauttavat vastuutonta promiskuiteettista seksuaalikäyttäytymistä nuorilla naisilla, joka on johtanut sukupuolitautien yleistymiseen"

        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/394

        https://aijaa.com/1W9jg9

        >> "E-pillerit myös edesauttavat vastuutonta promiskuiteettista seksuaalikäyttäytymistä nuorilla naisilla, joka on johtanut sukupuolitautien yleistymiseen" <<

        Eli ehkäisykin pitäisi kieltää jonkun ääriliikkeen mielestä.
        Sen pitää olla hyvin pieni liike, kun ei meidän omista julkisuuden fundamentalisteista kukaan noudata ehkäisykieltoa.

        Mutta se kiinnostaisi, että mikä on se äärikonservatiivisten abortin ja kaiken avioliitton ulkopuolisen seksin vastustajien motiivi noille pyrkimyksilleen?

        Vallanhalu?
        Maailmanlopun pelko (ettei Sodoma & Gomorra toistu)?
        Katkeruus ja halu pistää itse koettu kiertämään?
        Kateus?
        Jokin yhdistelmä noista?
        Joku muu, mikä?

        ps piipahdin aborttipalstalla ja meno oli aikamoinen


      • qwertyilija kirjoitti:

        >> "E-pillerit myös edesauttavat vastuutonta promiskuiteettista seksuaalikäyttäytymistä nuorilla naisilla, joka on johtanut sukupuolitautien yleistymiseen" <<

        Eli ehkäisykin pitäisi kieltää jonkun ääriliikkeen mielestä.
        Sen pitää olla hyvin pieni liike, kun ei meidän omista julkisuuden fundamentalisteista kukaan noudata ehkäisykieltoa.

        Mutta se kiinnostaisi, että mikä on se äärikonservatiivisten abortin ja kaiken avioliitton ulkopuolisen seksin vastustajien motiivi noille pyrkimyksilleen?

        Vallanhalu?
        Maailmanlopun pelko (ettei Sodoma & Gomorra toistu)?
        Katkeruus ja halu pistää itse koettu kiertämään?
        Kateus?
        Jokin yhdistelmä noista?
        Joku muu, mikä?

        ps piipahdin aborttipalstalla ja meno oli aikamoinen

        "E-pillerit myös edesauttavat vastuutonta promiskuiteettista seksuaalikäyttäytymistä nuorilla naisilla, joka on johtanut sukupuolitautien yleistymiseen"

        Nuoret naisethan ovat tietenkin kaiken pahan alku ja juuri..... myös aborttikeskustelussa tämä tulee täällä joissain viesteissä esille.


      • ”...Jos emme käytä tätä aikaa, niin länsimaisen sivilisaation, joka on omaksunut väärän ideologian, voi helposti tuhota itsensä....”

        Hyvä avaus kaikenkaikkiaan. Vapaus näyttää aina heikommalta kuin se on, mutta se on aina vahvempi kuin pimeyden ja taantumuksen voimat toivoisivat sen olevan. Eurooppa on viime aikoina osoittanut voimansa kriiseissä, sen rauhanomaisuus ja vapauden tavoittelu on johtanut kriiseihin, mutta se on selvinnyt niistä entistä vahvempana. Demokratia reagoi hitaasti sotiin, mutta se aina viime kädessä voittaa sorron ja diktatuurin.


      • Siirtolapuutarha kirjoitti:

        "E-pillerit myös edesauttavat vastuutonta promiskuiteettista seksuaalikäyttäytymistä nuorilla naisilla, joka on johtanut sukupuolitautien yleistymiseen"

        Nuoret naisethan ovat tietenkin kaiken pahan alku ja juuri..... myös aborttikeskustelussa tämä tulee täällä joissain viesteissä esille.

        Äärikonservatiivinen Suomen Teologinen Instituutti muuten kirjoitti, että juuri nuoret naiset ja e-pilleri oli syynä protestanttisten kirkkojen jäsenkatoon.
        Naiset eivät kuulemma vieneet lapsiaan kirkkoon eli nuorten naisten syytä sekin.

        Luin STI:n sivuilta nuorista ja seksuaalisesti villeistä naisista, jotka eivät alistuneet enää e-pillerin tulon jälkeen synnytyskoneeksi (se ilmaistiin jotenkin toisin, mutta tuo oli se sisältö).

        "Tutkija Callum Brownin mukaan keskeisiä syitä kirkosta eroamiseen] ovat naisten arvomaailman muutos ja uusi käsitys seksuaalisuudesta. Toisen aallon feminismi muutti Skotlannin tilannetta olennaisesti, sillä kun naiset eivät tule kirkkoon, sinne eivät tule miehet ja lapsetkaan."


        https://sti.fi/index.php/sti/uutisarkisto2/338-miksi-kirkosta-erotaan-juuri-nyt


      • qwertyilija kirjoitti:

        Äärikonservatiivinen Suomen Teologinen Instituutti muuten kirjoitti, että juuri nuoret naiset ja e-pilleri oli syynä protestanttisten kirkkojen jäsenkatoon.
        Naiset eivät kuulemma vieneet lapsiaan kirkkoon eli nuorten naisten syytä sekin.

        Luin STI:n sivuilta nuorista ja seksuaalisesti villeistä naisista, jotka eivät alistuneet enää e-pillerin tulon jälkeen synnytyskoneeksi (se ilmaistiin jotenkin toisin, mutta tuo oli se sisältö).

        "Tutkija Callum Brownin mukaan keskeisiä syitä kirkosta eroamiseen] ovat naisten arvomaailman muutos ja uusi käsitys seksuaalisuudesta. Toisen aallon feminismi muutti Skotlannin tilannetta olennaisesti, sillä kun naiset eivät tule kirkkoon, sinne eivät tule miehet ja lapsetkaan."


        https://sti.fi/index.php/sti/uutisarkisto2/338-miksi-kirkosta-erotaan-juuri-nyt

        Nii-iin, onhan se tietenkin vähän outoa ettei joidenkin uskonnollisten viiteryhmien mukaan perheenpää osaa omin jaloin kävellä kirkkoon tai mies käyttää kondomia suojautuakseen sukupuolitaudeilta.


      • Siirtolapuutarha kirjoitti:

        Nii-iin, onhan se tietenkin vähän outoa ettei joidenkin uskonnollisten viiteryhmien mukaan perheenpää osaa omin jaloin kävellä kirkkoon tai mies käyttää kondomia suojautuakseen sukupuolitaudeilta.

        Niin ja kun se perheenpää (STI:n tulkinnan mukaan) ei osaa viedä omia lapsiaan ja vaimoaan kirkkoon, niin se on vaimon syy. Kas kun ei lasten.


      • qwertyilija kirjoitti:

        Niin ja kun se perheenpää (STI:n tulkinnan mukaan) ei osaa viedä omia lapsiaan ja vaimoaan kirkkoon, niin se on vaimon syy. Kas kun ei lasten.

        Nooh...onhan sitä ajan saatossa ollut niitäkin uskomuksia, että Eevanhan syytä koko syntiinlankeemuskin on. Joten ei tuossa STI:n tulkinnassa siitä näkökulmasta ole mitään uutta.


      • qwertyilija kirjoitti:

        Äärikonservatiivinen Suomen Teologinen Instituutti muuten kirjoitti, että juuri nuoret naiset ja e-pilleri oli syynä protestanttisten kirkkojen jäsenkatoon.
        Naiset eivät kuulemma vieneet lapsiaan kirkkoon eli nuorten naisten syytä sekin.

        Luin STI:n sivuilta nuorista ja seksuaalisesti villeistä naisista, jotka eivät alistuneet enää e-pillerin tulon jälkeen synnytyskoneeksi (se ilmaistiin jotenkin toisin, mutta tuo oli se sisältö).

        "Tutkija Callum Brownin mukaan keskeisiä syitä kirkosta eroamiseen] ovat naisten arvomaailman muutos ja uusi käsitys seksuaalisuudesta. Toisen aallon feminismi muutti Skotlannin tilannetta olennaisesti, sillä kun naiset eivät tule kirkkoon, sinne eivät tule miehet ja lapsetkaan."


        https://sti.fi/index.php/sti/uutisarkisto2/338-miksi-kirkosta-erotaan-juuri-nyt

        "...kun naiset eivät tule kirkkoon, sinne eivät tule miehet ja lapsetkaan.""

        Tosiaan, ehkä tuollapäin ovat naiset niitä perheen "päitä"? Miksi ei pohdita sitä, miksi miehiä ei enää kiinnosta hengelliset asiat?


      • mummomuori kirjoitti:

        "...kun naiset eivät tule kirkkoon, sinne eivät tule miehet ja lapsetkaan.""

        Tosiaan, ehkä tuollapäin ovat naiset niitä perheen "päitä"? Miksi ei pohdita sitä, miksi miehiä ei enää kiinnosta hengelliset asiat?

        >> Miksi ei pohdita sitä, miksi miehiä ei enää kiinnosta hengelliset asiat? <<

        Niinpä eli miesten eromäärät kirkosta ovat koko ajan suuremmat kuin naisten.
        Mutta STI:n jutun perusteella yksinäisen poikamiehen kirkosta eroamisen syy on naisten e-pilleri! Tuon täytyy olla jotain korkeampaa logiikkaa, koska en tuota yhteyttä ymmärrä. Tai sitten STI heittelee väitteitä pikkuisen mututuntumalla.


      • qwertyilija kirjoitti:

        >> Miksi ei pohdita sitä, miksi miehiä ei enää kiinnosta hengelliset asiat? <<

        Niinpä eli miesten eromäärät kirkosta ovat koko ajan suuremmat kuin naisten.
        Mutta STI:n jutun perusteella yksinäisen poikamiehen kirkosta eroamisen syy on naisten e-pilleri! Tuon täytyy olla jotain korkeampaa logiikkaa, koska en tuota yhteyttä ymmärrä. Tai sitten STI heittelee väitteitä pikkuisen mututuntumalla.

        Naisia lienee helpompi syyllistää?

        Kun maa on vapaa ja järjestäytyminen ja uskonnonharjoittaminen ovat valinnaisia ja vapaaehtoisia, niin miksi STI ilmaisee huolensa noin aataminaikaisella tavalla? Onko kirkko jotenkin erityisen houkutteleva? Pakkohan siellä ei nykyään ole käydä, toisin kuin puhdasoppisuuden kaudella.


      • jjeeves kirjoitti:

        Naisia lienee helpompi syyllistää?

        Kun maa on vapaa ja järjestäytyminen ja uskonnonharjoittaminen ovat valinnaisia ja vapaaehtoisia, niin miksi STI ilmaisee huolensa noin aataminaikaisella tavalla? Onko kirkko jotenkin erityisen houkutteleva? Pakkohan siellä ei nykyään ole käydä, toisin kuin puhdasoppisuuden kaudella.

        STI sai innoituksensa tuohon kirjoitukseen siitä surullisenkuuluisasta homoillasta. Kun kansa ihmetteli, että miksi porukka jättää kirkon. Ja koska STi oli yhtä kuin konservatiivisten herätysliikkeiden edustajista koottu äärikonservatiivinen kerma ja perustettu vastavoimaksi pappiskoulutusta ohjaavalle julkijumalattomalle Heikki Räisäselle, niin mielenkiintonsa kirkkoon on ymmärrettävää.

        Toisaalta, nythän kirkko on konservatiivien hallussa 99%:sti. Fudut voisivat jo relata.


    • >> Aito Avioliitto -yhdistyksen prioriteetit? <<

      Ei ne kykene määrittelemään niitä tarkasti, kun kannattajakunnassa esim. Sari Tanukselle voisi aluksi riittää aborttikielto ja homoavioliittolain alasajo plus translain pitäminen ennallaan.
      Mutta joku toinen Aa-fani kieltäisi saman tien myös kaiken avioliiton ulkopuolisen seksin ja silloin Sarikin olisi Aa:n sanktioiden kohteena.

      Eli Aa:ssa on fundista joka lähtöön ja jokaisella on oma toivelistansa siitä, mitä meiltä suvakeilta pitäisi kieltää. Pääosin ne liittyy seksiin. Aa:n jutut onkin samanmoista kiemurtelua kuin Mika Niikolla ja vastaavilla, jotka vastusti äitiyslakia samoilla perusteilla, millä he eivät kuitenkaan vastustaneet isyyslakia.

      Kun yrittää perustella tunnepohjaista inhoaan, pakkomiellettääntai fundamentalistista maailmankuvaansa järkiargumentein , niin poskelleenhan se tuppaa menemään. Siinä sanavalmiskin sotkeutuu lopulta omiin ristiinpuhumisiinsa.


      Lyhyesti, Aa:ssa ollaan samaa mieltä vain siitä, että suvakkien kanssa ollaan eri mieltä. Ei tuosta paljon tavoiteohjelmaa synny.

      • Aivot.Narikkaan

        Se onkin koko homman ydin että muilta ollaan kieltämässä kaikkea. Itseä ei nuo rajoitukset koske tietenkään 😀


      • Aivot.Narikkaan kirjoitti:

        Se onkin koko homman ydin että muilta ollaan kieltämässä kaikkea. Itseä ei nuo rajoitukset koske tietenkään 😀

        Esim avioliiton ulkopuolisen seksin kriminalisointi ja varsinkin täysi ehkäisykielto alkaisivat koskemaan jo fundamentalistiakin.

        Mutta ei ne nyt koske heitä, koska he eivät saavuta tavoitteitaan.
        Eli onko koko Aa-kerhoilu jotain roolileikkiä, jossa he eivät itsekään usko saavuttavansa tavoitteitaan ja siksi uskaltavat niitä muka tavoitella. Eli seuraammeko me jotain fundamentalistien ulkoilmateatteria?


      • tieteilijä.ei.kirj

        qverty,
        Se onkin niin kummaa, kun moralistien ja fundamentalistien moraali joustaa niin kätevästi omalla kohdalla. :)

        Minä muistan niin herkullisen esimerkin avioliiton moraalinvartijoista, kun kahdeksan lapsen isä, kansanedustaja ja nimen omaan avioliiton kristillisistä arvoista eniten eduskunnassa mesonnut edustaja haksahti nuoreen lihaan ja jätti perheensä oman onnensa nojaan. On tässä kuussa muuten edesmennyt näköjään.

        "N.N:n uskottavuutta hengellisenä johtajana söivät etenkin moraalikysymyksiin tiukasti suhtautuvan viidennen herätysliikkeen piirissä häneen elämäänsä sattunut avioero ja kohut hänen henkilökohtaisen elämänsä ympärillä." ("Kristillisdemokraatit"/wikipedia)

        Sanamuoto tuossa vähän huvittaa sekin: avioero "sattui". :))) Ihan kuin kyseinen herra ei olisi lainkaan aktiivinen asiassa. Luin kyseisen edustajan jätetyn vaimon tilityksen, siis elämänkertakirjan ihan uteliaisuuttani.

        Toinen hauska tapaus on potkukelkkaileva puolueloikkari, joka lähettelee eroottiselle tanssijalle alusvaaterahaa ja tarjoaa naisille helpotusta univaikeuksiin. :)))

        Arto Vuorjoen kirjassa "Elämäni keskeytetyt elämät" (gynekologi) Vuorjoki oli ihmetellyt, kun hänen tuntemansa abortinvastustaja oli itse hakenut aborttia Vuorjoen vastaanotolla. Kun Vuorjoki oli kummastellut asiaa, oli tämä nainen todennut vaan että onhan se ihan eri asia, kun tämä sattuu omalle kohdalle. :))

        Semmosta se on se moraalinvartijan elämä. Ei ehdi omaan moraaliin niin keskittyä, kun pitää muita vahtia.


      • tieteilijä.ei.kirj kirjoitti:

        qverty,
        Se onkin niin kummaa, kun moralistien ja fundamentalistien moraali joustaa niin kätevästi omalla kohdalla. :)

        Minä muistan niin herkullisen esimerkin avioliiton moraalinvartijoista, kun kahdeksan lapsen isä, kansanedustaja ja nimen omaan avioliiton kristillisistä arvoista eniten eduskunnassa mesonnut edustaja haksahti nuoreen lihaan ja jätti perheensä oman onnensa nojaan. On tässä kuussa muuten edesmennyt näköjään.

        "N.N:n uskottavuutta hengellisenä johtajana söivät etenkin moraalikysymyksiin tiukasti suhtautuvan viidennen herätysliikkeen piirissä häneen elämäänsä sattunut avioero ja kohut hänen henkilökohtaisen elämänsä ympärillä." ("Kristillisdemokraatit"/wikipedia)

        Sanamuoto tuossa vähän huvittaa sekin: avioero "sattui". :))) Ihan kuin kyseinen herra ei olisi lainkaan aktiivinen asiassa. Luin kyseisen edustajan jätetyn vaimon tilityksen, siis elämänkertakirjan ihan uteliaisuuttani.

        Toinen hauska tapaus on potkukelkkaileva puolueloikkari, joka lähettelee eroottiselle tanssijalle alusvaaterahaa ja tarjoaa naisille helpotusta univaikeuksiin. :)))

        Arto Vuorjoen kirjassa "Elämäni keskeytetyt elämät" (gynekologi) Vuorjoki oli ihmetellyt, kun hänen tuntemansa abortinvastustaja oli itse hakenut aborttia Vuorjoen vastaanotolla. Kun Vuorjoki oli kummastellut asiaa, oli tämä nainen todennut vaan että onhan se ihan eri asia, kun tämä sattuu omalle kohdalle. :))

        Semmosta se on se moraalinvartijan elämä. Ei ehdi omaan moraaliin niin keskittyä, kun pitää muita vahtia.

        Ne uskonee omaan ylivertaisuuteensa niin kovasti, etteivät näe mitään ristiriitaa oman elämänsä ja muilta vaatimansa elämän välillä. Kaksilla säännöillä on helppo olla moralisti.


      • tieteilijä.ei.kirj kirjoitti:

        qverty,
        Se onkin niin kummaa, kun moralistien ja fundamentalistien moraali joustaa niin kätevästi omalla kohdalla. :)

        Minä muistan niin herkullisen esimerkin avioliiton moraalinvartijoista, kun kahdeksan lapsen isä, kansanedustaja ja nimen omaan avioliiton kristillisistä arvoista eniten eduskunnassa mesonnut edustaja haksahti nuoreen lihaan ja jätti perheensä oman onnensa nojaan. On tässä kuussa muuten edesmennyt näköjään.

        "N.N:n uskottavuutta hengellisenä johtajana söivät etenkin moraalikysymyksiin tiukasti suhtautuvan viidennen herätysliikkeen piirissä häneen elämäänsä sattunut avioero ja kohut hänen henkilökohtaisen elämänsä ympärillä." ("Kristillisdemokraatit"/wikipedia)

        Sanamuoto tuossa vähän huvittaa sekin: avioero "sattui". :))) Ihan kuin kyseinen herra ei olisi lainkaan aktiivinen asiassa. Luin kyseisen edustajan jätetyn vaimon tilityksen, siis elämänkertakirjan ihan uteliaisuuttani.

        Toinen hauska tapaus on potkukelkkaileva puolueloikkari, joka lähettelee eroottiselle tanssijalle alusvaaterahaa ja tarjoaa naisille helpotusta univaikeuksiin. :)))

        Arto Vuorjoen kirjassa "Elämäni keskeytetyt elämät" (gynekologi) Vuorjoki oli ihmetellyt, kun hänen tuntemansa abortinvastustaja oli itse hakenut aborttia Vuorjoen vastaanotolla. Kun Vuorjoki oli kummastellut asiaa, oli tämä nainen todennut vaan että onhan se ihan eri asia, kun tämä sattuu omalle kohdalle. :))

        Semmosta se on se moraalinvartijan elämä. Ei ehdi omaan moraaliin niin keskittyä, kun pitää muita vahtia.

        "...onhan se ihan eri asia, kun tämä sattuu omalle kohdalle. :)).."

        :D Aivan. Pesunkestävää kaksinaismoraalia.


      • mummomuori kirjoitti:

        "...onhan se ihan eri asia, kun tämä sattuu omalle kohdalle. :)).."

        :D Aivan. Pesunkestävää kaksinaismoraalia.

        Miten suuri osa tiukoista abortinvastustajista sallisi oman tyttärensä tehdä abortin?

        Tai toisaalta, paljonkohan abortinvastustajien tyttärille sattuu vahinkoraskauksia eli tulee niitä yh-äitejä?


    • Aivot.Narikkaan

      Jokainen haluaa olla vapaa. Sitten on näitä, jotka haluaa olla itse vapaa mutta ei sallisi vapautta muille.

    • Mieli.pide

      Homoparit tai muut seksuaalisesti poikkeavat haluaa oman liittonsa tasa-arvoiseksi avioliiton kanssa. Miksi he vääntäytyy iät ja ajat olleen avioliitto nimikkeen alle joka on aina naisen ja miehen välinen liitto?
      Tasa-arvoon ei voi vedota. Tasa-arvokeskustelutkin käydään yleensä naisen ja miehen välisenä tasa-arvona. Pysyköön nämä tasa-arvo käsitteet kuin ne ovat ennenkin olleet. Ei lapsikaan ole aikuisen kanssa tasa-arvoinen koskaan. Lapsi on holhottava, aikuinen holhooja. Kehityksessä vajaa ihminen ei ole täysivaltainen, häntäkin holhotaan. Ihmisen arvo on aina sama siitä huolimatta vaikka kysymyksessä ei ole tasa-arvoisuus.
      Tahtooko seksuaalivähemmistöt sekaisin koko Suomen, heidän päätöstensä valtaan? Miksi ylipäätään näistä jatkuvasti on mediassa ja jankataan jatkuvasti? Kysymyksessä on vähemmistö! Onko pyrkimyksenä vähemmistön valta Suomen maassa, yleensä valta on enemmistöllä?
      Perustakoot seksuaalivähemmistöt oman liittonsa, mutta älköön sotkeentuko tähän olemassa olevaan naisen ja miehen väliseen avioliittoon!!
      Ja kyllä - jos maassa sallitaan kaikki asettamatta rajoja, se maa tuhoaa itse itsensä!

      • Ihan tiedoksi että tämä juna meni jo aikoja sitten.

        Samaa sukupuolta olevien liitto on Suomessa avioliitto ja se on tasa-arvoinen ja yhdenvertainen eri sukupuolta olevien liiton kanssa.


      • "Homoparit tai muut seksuaalisesti poikkeavat haluaa oman liittonsa tasa-arvoiseksi avioliiton kanssa. "

        Etkös kirjottaja tiedä, että meillä on jo tasa-arvoinen avioliitto. :))) Simple ennätti jo ilmoittamaankin jo uutisen. :)) Kansalaisaloite sai tarpeeksi kannatusta, se hyväksyttiin eduskunnassa ja avioliittolaki astui voimaan 1.3.2017. Jos kirjoittaja "mieli.pide" et huomannut omassa elämässäsi mitään muutoksia, oma avioliittosi ei purkaantunut, elämäsi ei suistunut 1.3. 2017 raiteiltaan niin ei kai tuo laki sitten mitään ole heteroilla haitannutkaan?


      • >> Onko pyrkimyksenä vähemmistön valta Suomen maassa, yleensä valta on enemmistöllä? <<

        Kansan 2/3 enemmistö niin täällä kuin Irlannissakin halusi uuden tasa-arvoisen avioliittolain. Irlannissa oli oikein kansanäänestys. Niin ja ne äänesti uuden aborttilainkin puolesta, joka on lievästi sallivampi kuin meidän vastaava laki.


      • " Pysyköön nämä tasa-arvo käsitteet kuin ne ovat ennenkin olleet."

        No, miksi sinä sitten teet siitä jonkun ikioman tulkinnan, joka ei vastaa meidän muiden käsitystä?


    • Onko perimmältään kysymys käsitteistä perempi/huonompi. Ihminen.

      Hetero ei tunne itseään tarpeeksi hyväksi, ellei ole jotakin mihin sitä verrata, ja siihen tarkoitukseen kelpaa ei-heteroksi syntynyt.

      Hetero on ihan kelvollinen ei-heteron mielestä, mutta ei-hetero ei ole kelvollinen heteron mielestä.

      Kumpi on syntisempi, sekö, joka hyväksy vai se joka ei hyväksy?

    • Kirkollinen avioliitto ei ole Jumalan ja ihmisen välinen liitto, kuten se alkuperäinen liitto, Ikuinen liitto on, "Jumala avioliitton asettaja. "

      ......vaan ihmisten keksimä kahden ihmisen välinen liitto, joka ei ole ikuinen, sen voi purkaa ja viimeistään " kunnes Kuolema heidät erottaa" lause kertoo.

      Evankeliumin liitto, ns, Uusi liitto on kristityn ja Jeesuksen välinen liitto, Jeesus on mies, ja tähän liittoon kuuluu myös miehiä, morsiamena, koska seurakunta on morsian, joten sen voi nähdä hengellisenä homoliittona.

      Monimutkaista, mutta niin selvää kuitenkin.

    • Oletko sinä " Kristuksen morsian " , sinä kristitty mies ja mitä se sinulle tarkoittaa?

      Onko se miehen ja naisen välinen liitto, vai homoliitto ?

      Jos se on miehen ja naisen välinen liitto, niin sinun pitää pukea Jeesukselle mekko
      päälle.

    • Edelliseen kommenttiini voisi tehdä korjauksen, että ei mekkoa kristukselle, koska hän on Ylkä, eli sulhanen, sitä ei ehkä voi muuttaa.

      Joten mekko täytyy tietysti pukea mersiamelle kuten oikein onkin, vaikka se nyt tässä liitossa olisi mies- seurakuntalainen.
      Papeilla se pitkä hame jo onkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      304
      9888
    2. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      68
      2241
    3. Onneksi olkoon sait mut vittuuntumaan

      Sapettanu koko helvetin päivän.
      Ikävä
      42
      2044
    4. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      33
      1870
    5. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      79
      1838
    6. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      161
      1766
    7. Mitä sitten ikinä teetkin

      Mun on aika mennä J mies. Olen ollut niin tyhmä. Kaikkea mukavaa elämääsi edelleen toivotan ja ihanaa elämän jatkoa. Mei
      Ikävä
      40
      1348
    8. Mies mistä oikein suutuit?

      Yhtäkkiä vaan häippäsit täältä... 😢
      Ikävä
      16
      1292
    9. Kun istuit

      vierelläni penkillä, olin hetken onnellinen. Se hetki kimaltelee mieleni sopukoissa ja valvottaa öisin. Salainen kaipau
      Ikävä
      53
      1246
    10. Saanko selityksen?

      Mikä minus oli vialla? Ulkonäkö, teinkö jotain väärin, sanoinko jotain..? Haluisin vaa tietää :(
      Ikävä
      51
      1229
    Aihe