En pääse vuokratyöpaikkaankaan,lue tosi tarina !!

MustosenJannu

Olen tietojenkäsittelyn tradenomi, 40 ikäinen mies.

Moni haukkuu vuokratyöpaikat - ihan sama sillä en pääse vuokratöihinkään it -alalle.
En pääse minnekään !!

Kyllä on Baronat ja Eila Kaislat, niitä edeltäneet välittäjät,rekryfirmat ja kaikki käyty läpi vuodesta 2005. Eipä ole tullut työpaikkaa ei.Ja yli 700 hakemusta tehtynä ! ! !

Nyt aktiivimallin takia ajattelin hakea vuokrafirmasta jotain työtä,ihan mitä tahansa.Hakemuksia laitoin yli 30 paikkaan mutta kukaan ei vastannut.Ei mitään alalta.

LOPULTA hakeuduin lumitöihin kevättalvella 2018 kun mitään muutakaan en löytänyt maan ja taivaan väliltä.Siis EN MITÄÄN MUUTA TYÖTÄ vaikka todella hain.Ilmottauduin vuokrafirmaan ja pääsin haastatteluun lumitöistä ja........

Paikalle ilmaantui lisäkseni 2 miestä, somalialainen mies noin 20 minuuttia myöhässä yhteishaastattelusta ja joku sataman rahtari. Rahtari haisi niin pahalle, että kun oli kahdenkeskiset haastattelut rekrytoijan kaa, en suostunut istumaan samassa tuolissa kuin puliukolle haissut rahtari.Ja en todella ole kranttu ukko itekään..

Siinä sitten esittelyvideota katteltiin miten lunta lapuoidaan oikeaoppisesti. Työsopimuksen ehdoissa oli että puhelin olisi pakko pitää öisin päällä laturissa ja olla valmiudessa kello 3-4 yöllä lähteä Espoon perukoille tekemään lumitöitä. Läheskään joka päivä ei olisi töitä ja tästä herkusta maksettaisiin 10€ bruttoa tunnilta.

Silloin ajattelin että EI V**TU, näin pohjalle en vajoa. Katsoin kahta muuta rekrytoitavaa herrasmiestä ja hetken itseäni..... lähdin pois ja päätin että mieluummin kuolen tai meen vankilaan kun tälle tasolle vajoan.... EI KOSKAAN, EI IKINÄ !!

No onneksi on paljon säästöjä ja mun tyyppisellä työttömällä oli vaan ideana katkaista aktiivimalli.
No annoin aktiivimallin tulla....ei paljoa haittaa kun noin alistavaa paskatyötä koiranpalkalla ihmisille kehdataan järjestää....

Olen itseasiassa aika onnellinen työtön :)

11

436

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kommentoija

      Tosi kurja tilanne, joka kyllä ihmetyttää. Mikä mahtaa olla syynä siihen, ettei hommia löydy. Kertomasi perusteella en uskoisi jäävän palkasta tai asenteestakaan kiinni. Miltä alueelta etsit?

    • AlkuperäinenAloittaja

      Helsingistähän minä,syntyperäinen kolmannessa polvessa ja sen 40 vuotta täällä asunut.Täällä niitä töitä pitäisi muka olla.Olen kielitaitoinen,tradenomin paperien lisäksi tietty yo,intissä kävin Aukin 20 vuotta sitten.Ei rikosrekisteriä,luottotiedot kunnossa, urheilutaustaa...ei edes lävistyksiä eikä tatuointejakaan.Alkoholia käytän hyvin vähän enkä ikinä ole kokeillit mitäön huumetta, en edes pilveäkään kertaakaan.

      Sosiaalinenkin olen,pitkä kokemus asiakaspalvelusta.

      Työtä en pelkää,en fyysistäkään. Työtä ei vaan todella löydy....SIIS.EI.TODELLA.LÖYDY.

      Kiitti sinulle ihmettelijä kun vastasit.

      :)

    • ihmettellen

      tarkoitatko "humeettomilla tosimiehilla" militantteja bear homoja?

    • eikiitosikinä

      Tuota vuokratyö just on. Tunti silloin tällöin ja sekin huonolla palkalla. Kyttäät puhelinta yötä päivää ja mihinkään et koskaan voi lähteä, kun pitää olla valmiudessa.

    • Keikkatyöläinen

      Hei! Jotain erikoistahan tässä on. Ammattitaitosi on varmastikin hyvä, kokeile työnhaussa jotain uudenlaista. Ja onhan työhakupohjasi lukenut joku, jotta hän voisi sanoa ulkopuolisena arvionsa siitä.

      Ehdotan: kun haet työtä, mene vähintään puoleksi tunniksi istuskelemaan tulevan työpaikan läheisyyteen, rentoudu ja mieti, miten viihtyisit paikassa. Mitä pitäisi pukea päälle jne... Sitten haastatteluun mene noin 15 min etuajassa, ja pyydä ilmoittamaan haastattelijalle, että olet valmiina... älä lue lehteä, puhelinta ym. vaan rentoudu ja edelliseen tapaan katsele ympärillesi.

      Haastattelussa sano, jos mahdollista, jotain yllättävää: itselläni oli kerran tiukkana aikana tällainen, hain keikkatöitä, eipä ollut todistuksia eikä henkkariakaan mukana. 0-sopimus tehtiin, ja rekrytoija näytti siltä, että tähän loppuu. Tiesin, että seuraavaksi tulisi lause: "Otamme sinuun yhteyttä, kun sopivaa työtä löytyy."

      "No, onko sinulla muuten yleensäkään tarjota töitä?" kysyin. "Minulla on töitä vaikka heti huomiseksi", hän kehaisi. "Hienoa, sittenpä kaivankin kalenterini esille, jotta saan merkittyä muistiin työajan ja työpaikan tarkemmat tiedot". Hän tuijotti minua hämmästyneenä, poistui hetkesi viereiseen huoneseen, palasi takaisin ja minä kirjasin kalenteriini työpaikan tiedot, menin seuraavana päivänä sinne töihin, ja pysyin työpaikassa.

    • kökötin

      Tuossa satojen työhakemusten teossa, jotta pääsisi jonkun hyppyytettäväksi, ei ole mitään järkeä. Itse en tehnyt yhtään, kun jouduin työttömäksi. Nyt on jo ohjelmointitaidot sillä tasolla, että voi julkaista pelejä androidille ja windowsille muuta kamaa. Ja vaikka ei ansaitsisikaan hirveästi heti, niin kyllä sijoitukset tuottaa tarpeeksi, jotta pärjää.

    • Voimia

      Melko paska homma kyseisellä haastattelijallakin on, tarvitaan kyllä tietojenkäsittelytaitoja ja asiakaspalvelutaitoja. Lumenluontia eräät tekee työkseen aina talvisin, nostan hattua, ne työajat riippuu luonnonvoimista, lunta tulee tupaan sattumoisin yölläkin. Minulle kävi niin, että minua ei koskaan huolittu mihinkään jatkuvampaan työhön, vaikka kävin työelämävalmennukset, kurssit ja palkkatukikeinot. Pitkäaikaistyöttömyyden ja syrjäytymisen jälkeen yli nelikymppisenä naisena sain työnhaussa "yllätysnakin", ja olen ajautunut totaalisesti eri alalle satunnaisiin keikkatöihin. Se opiskellen hankittu kallis ammattitaito on vuosien jälkeen vaipumassa unholaan. Sikäli suosittelen tekemään mitä tahansa omaan alaan liittyvää työtä tai harjoittelua, aivoille toimintaa, jos ala tuntuu omalta. Itsestä täytyy pitää huolta.

    • sdfjkhgweruyt34

      Lumitöihin hakeuduin minäkin ja tod. tälle samalle firmalle BOLT WORKS.

      Ensimmäisen lumityöpäivän jälkeen (pe) ei sitten enää kuulunutkaan mitään seuraavan viikon duuneista ja sitten tulikin viesti puhelimeen, että "teitä ei enää tarvita".

      Se siitä sitten ja nyt ne sieltä Boltilta ilmoittavat etsivänsä sinulle uutta toimeksiantoa.

      Eli varrot seuraavan kuukauden ja olet taas valmiina menemään kyykytettäväksi jonnekin toisen asiakkaan firmaan, josta sinut ulostetaan taas vaikka ensimmäisen työpäivän jälkeen.

      Missä on näiden vuokratyöläisten oikeusturva sanonvaan ? Sillä jos näitä vakiduunareita popmpoteltaisiin samalla tavalla, niin silloin täällä syntyisi kapina.

      Ettekö vuokratyöläiset näe, että teitä vedetään linssiin.

    • Ainakinnykyisin

      Todellinen pahuus näkyy väännettynä huumorintajuna.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      353
      4006
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1749
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1520
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1497
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1328
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1305
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      199
      1268
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1177
    Aihe