Orja = nykyajan työtön

Orjuus on ihmisen pitämistä toisen (ihmisen tai valtion) vallan alla työssä ilman oikeutta palkkaan, vapautta ja omaan tahtoon perustuvaa valintaa.

Kuntouttava työtoiminta taas täyttää
orjuuden kaltaiset olosuhteet jotka taas tarkoittaa, että saatava palkka on liki olematon, mutta vapaus valita on silti olemassa. Media käyttää käsitettä myös kiertoilmauksena tosiasiallisesta orjuudesta. Orjuuden ajatellaan usein olevan menneisyyttä, mutta sitä on nykyäänkin (kuntouttava työtoiminta) joskaan ei enää laillisesti missään maassa. Perinteisesti orjuus on käsitetty ihmisen pitämisenä toisen omaisuutena, joina ilmaistöissä olevat työttömät ovat. Tämä kuntoutus on heti lopetettava ja taata niille työttömille perustulo jotka töitä ei löydä tai tai saa!
Ilmoita


25 Vastausta

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.


ei ole kohtuutonta että työtön velvoitetaan osallistumaan hänen työkykyään ylläpitävään työharjoitteluun tai kuntouttavaan työtoimintaan
8 VASTAUSTA:
Ei ole kohtuutonta lyödä kirveellä päähän orjuutta tarjoavia.
Miksi sitten se työkykyä ylläpitävä toiminta ei vaikuta työnsaantiin, sillä uusimman tutkimuksen mukaan kuntouttava työtoiminta ei ole auttanut saamaan työpaikkaa, mutta ilmaistöitä kyllä saa tehdä ja se on orjuuttamista!
työttömän on tehtävä jotakin myös työttömyyskorvauksen eteen. yhteiskunnalta ei voi vain "ottaa tukia", vaan on myös annettava oma työpanoksensa yhteiskunnan käyttöön, näin luodaan varoja yhteiseen kassaan
Voipas.itse otan kaikki tuet vaikka olen miljonääri.
EI SUOMESSA NIINVAIN LUSMUILLA!
yhteiskuntatarvitsee kirjoitti:
työttömän on tehtävä jotakin myös työttömyyskorvauksen eteen. yhteiskunnalta ei voi vain "ottaa tukia", vaan on myös annettava oma työpanoksensa yhteiskunnan käyttöön, näin luodaan varoja yhteiseen kassaan
Väärällä tavalla sitä yhteistä kassaa kerrytetään jos jo huonossa asemassa olevat joutuvat työskentelemään orjatyöpalkalla. Muistaa pitää myös, että suurin osa orjuutetista haluaisi oikean työpaikan ilomielin ja nyt teetetään töitä joista kuuluisi saada normi palkka. Tekisitkö sinä työsi orjapalkalla? Miten työtön voi hyötyä tästä kun joidenkin pitää vielä maksaa matkat kauempaakin työpaikalle joka tulee kalliimmaksi kuin orjapalkka tuottaa!
hyväihminen kirjoitti:
Voipas.itse otan kaikki tuet vaikka olen miljonääri.
"Voipas.itse otan kaikki tuet vaikka olen miljonääri."

et sinä ole mikään miljonääri, vaan työtön tyhjätaskuinen luuseri
Menisit itse sellaiseen paskaan mukaan niin tajuaisit kuinka sontaa täällä jauhat.
On se kiva huudella jostain suojatyöpaikasta ihmislle "ohjeita".
+Lisää kommentti
Nykyajan työntekijäkin on orja hyvin usein, palkka riittää juuri ja juuri yksiössä asumiseen ja ruokaan, senhän orjatkin sai.
Ilmoita
Köyhyys pakottaa tekemään alempiarvoista työtä sekä lähtökohtaiset mahdollisuudet.
Ilmoita
orjan kuuluu olla nöyrä ja säyseä...
Ilmoita
Ei pidä paikkaansa. Työssä käyvä on orjan asemassa, työtön on vain loisija.
Ilmoita
Uusjulmuus on uusvanha diktatorisuus. Ihmisen on pidettävä kiinni tarkoituksestaan, muuten byrokratiaan hukkuu. Valemarttyyreja ei pidä uskoa.
Ilmoita
Työttömiä käytetään räikeästi hyväksi teettämällä työtä josta kuuluisi saada oikea palkka.
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Eilisessä Hesarissa oli aiheeseen liittyvä artikkeli, tosin maksumuurin takana: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005840124.html

Jutussa kerrotaan työttömistä, jotka Pirkanmaan metsissä kitkevät haittakasveja ja kantavat polttopuita, mutta eivät saa tekemisestään palkkaa. Toiminta kun tapahtuu kuntouttavan työtoiminnan nimikkeellä.

Ja sitten vielä suu ammollaan ihmetellään, miksi koulutetut ihmiset muuttavat Suomesta pois ja miksi Suomeen ei tule oikeasti koulutettuja ulkomaalaisia osaajia. Voi tsiisus.
2 VASTAUSTA:
Ei Suomessa ole koskaan ymmärretty työllisyyden tai talouden päälle. Tämä on helppo huomata juurikin näistä päätöksistä.

Entinen pressa (en muista nimeä) teki väitöskirjan maaseudun maattomien asemasta joskus 1920-luvulla. Siihen aikaan maaton PAKOTETTIIN tekemään talollisille töitä, vaikka ruokapalkalla. Jos ei ilmainen työnteko kiinnostanut, kutsui työsiirtola.

1920-luvulla ruokkomummot ja -papat sekä huutolaislapset tekivät ilmaista työtä nekin talollisille. Yhteiskunta myi heidät erillisillä "pestuumarkkinoilla". Eläkettä ei tunnettu. Vaivaistalot olivat kuntien mielestä kovin kalliita, joten laitettiin jokainen kynnelle kykenevä tekemään töitä lapsia ja vanhuksia myöten.

1930-luvulta aina 1980-luvulle oli käytössä laki, joka koski "irtolaisia". Lakia sovellettiin myös köyhiin, eli käytännössä työttömiin, joilla ei esim. ollut pysyvää asuinsijaa ja ylipäätään niihin, jotka jollain tavoin olivat järjestelmästä ulkona.

1950-luvulta lähtien aloitettiin hätäaputyöt. Rakennettiin maanteitä kuokilla, lapioilla, kangilla ja hevosvaunuilla. Näitä olisi jatkettu vaikka tähän päivään saakka, mutta silloiset lainoittajat, kuten pankit, vihelsivät pelin poikki. Ei ollut mitään järkeä hakata jäistä jänkhää, kun yksi kaivinkone teki helposti päivässä koko leirin työt. Politiikot olisivat kyllä jatkaneet tehotonta systeemiä juuri samasta syystä kuin nytkin - pitää tehdä töitä, vaikkei olisi rahallisesti kannattavaa tai jopa tappiollista. Leireistä muodostui parakkikyliä, joissa halpa pirtu meni kaupaksi ja prostituutio kukoisti. Kun tieto Suomen työleireistä levisi Ruotsiin, Svea-Mamman päivälehdet ilkkuivat, että Köyhä-Suomi asuttaa työttömänsä parakkileireihin. Hätäaputyöt päättyivät joskus 70-luvulla vaivaantuneen hiljaisuuden saattamina.

1960- ja 1970-luvuilla Suomesta katosi 500 000 kansalaista länsinaapuriin paremman elämän perässä. Eräs muuttajista muisteli, miten hän kasvoi Suomessa sisarruksineen pienessä saunakamarissa, jonka kuistilla vesikin jäätyi talvisin. Ruotsissa odotti iso, valoisa vuokrakolmio keskuslämmityksellä. Jossain vaiheessa kansa hupeni siihen malliin, että oli pakko säätää nk. lomaltapaluuraha. SAK:n teettämän tutkimuksen mukaan suomalaisten palkkataso (ja elintaso) lähti juuri noihin aikoihin jyrkkään nousuun. Tuskin olisi lähtenyt ilman Ruotsia ja työvoimapulaa.

Summasummaarum. Edellisestä on helppo havaita, että Suomi on ollut AINA työttömyyden ja köyhyyden vaivaama maa ja että nykyiset narinat työttömistä ja työttömyydenhoidosta ovat toisintoa historiasta. Täällä on ollut aina korkea työttömyys 80-lukua lukuunottamatta ja vitsikkäintä tässä on se, että juuri tuolloin tuet olivat korkeimmillaan eikä ollut kyttäämisiä ja pakottamisia. Suomi ja hyvinvointivaltio saavuttivat tuolloin lakipisteensä ja kaikki sen jälkeen on ollut pelkkää luopumista ja rapistumista. Nyt on nousemassa esiin lapsi- ja eläkeköyhyys, ilmainen työ on kuin toisinto talollisille tehdyistä taksvärkeistä ja huutolaisuudesta.

Kaikki palautuu lopulta Marxiin. Hän kirjoitti juuri ne teesit, joita historia toistaa. Moni kuvitteli, että 1920-systeemit ovat jääneet historiaan, mutta sieltä ne ovat tulossa takaisin, kun työntekijän ja työvoiman neuvotteluvoima rapistuu. Turha huudella kansalaispalkan perään. Näillä asetelmilla se on huutolaisuus ja ruokkosysteemi ja tarksvärkki, mitkä palaavat takaisin. Ja vitsikkäintä tässä on se, että Suomi on 2-3 -kertaa varakkaampi kuin 80-luvulla ja jopa 20-kertaa varakkaampi kuin 1920-luvulla.
1980-luvun korkeat tuet aikaansaatiin lainarahan pyörittämän talouden turvin. Kun lainahanat menivät kiinni ja valtio joutui kulutusjuhlan maksumieheksi, yritettiin tukiakin tuoda sille realistiselle tasolle, jolla julkinen talous olisi maksukykyinen.

Luonnollisesti työttömyysmenot eivät ole valtiontalouden suurin menoerä nykyäänkään, mutta tässä valtiossa rittää muitakin elätettäviä kuin pelkät työttömät.

Mikäli työttömyydestä tehdään edes teoriassa houkuttelevampi vaihtoehto kuin työn tekemisestä, ovat valtiontalouden perusteet silloin heikoilla kantimilla. Ja on sanomattakin selvää, että ilman toimivaa valtiontaloutta ei sen kansalaisille ole tarjolla mitään valtion tukia. Työntekemisen tulee siis kaikissa tapauksissa olla työkykyiselle työttömyyttä houkuttelevampi vaihtoehto, mitä se ei nykyään suinkaan ole.
+Lisää kommentti
Mikään palkaton työ, kokeilu, harjoittelu, kuntotustyö, koulutus ei ihmistä auta, ei pelasta.

Työtöntä auttaa parhaiten palkkatyö. Työ, mistä jää käteen palkkaa vähintään 1500 euroa kuukaudessa.

Kuinka tyhmä täytyy olla,että tätä ei tajua?

Riistäjä tajuaa - ehkä - jatkaa silti kiusaamista, kyykytystä, riistoa. Tuntee varmaan olonsa muita paremmaksi?
Ilmoita
Rikkaat firmat, valtio ja kuntoutuslaitokset jne haluavat ottaa työntekijöiksi ilmaista orjatyövoimaa ja tähän tulisi puuttua pikimmiten. Samat hommat hoituisi myös palkalla mutta näin ei haluta toimia. Tästä ilmaistyön käytöstä tulisi rangaista kaikkia jotka tämän hyväksyy ja käyttää hyväkseen!
Ilmoita
Totta hyvin sanottu
Ilmoita
ei pidä roikkua sit kortistossa?jos tekemättömälle, veronmaksaja raha kelpaa pitää ottaa työ ku työ vastaan jopa pätkä.hyväksikäyttäjä olet itse ku "mitääntekemättä"roikut työtätekevien siivellä.en mee töihin sun vaan itseni perheeni vuoksi.häpeä.
1 VASTAUS:
Tyylistäsi päätellen olet persu. Heh.
+Lisää kommentti
sekö on persu???joka suoraan sanoo.se on äiti.ihminen joka lapsistaan huolta pitää.onko se kumma???arvot on toiset sillon ku nälkä tekee pakkoliikkeitä Mennä töihin.työ??on palkkansa ja mielenkinterveydenkin kannalta taloudellista toimintaa,näin me saamma veromarkoilla sitä yhteiskunnan antamaa jopa ns.ilmasta palvelua,mut ketään sosiaalipummeja kait nyt kukaan halua elättää,onhan nuo omat lapset ekana!vai ootko sinä???en lati latia anna,ne on mun lapset!!
Ilmoita
Olemme monella tapaa samanlaisessa tilanteessa kun 1930 - luvulla. Eliitti harjoittaa tyranniaa ja polkee köyhimpiä. Köyhien protesti on oletusarvoisesti joko vihapuhetta tai sekin vähä laillinen toiminta kuten lakkoilu halutaan kieltää lailla.

Uusliberalismi on vain sääty-yhteiskunnan paluuta, koska eliitti ei halua antaa kaikille kohtuulliseen elämään tarvittavia resursseja. Viestiketjussa aikaisemmin mainittu hyvinvointiyhteiskunnan lakipisteestä 1980 - luvulla on sekin vain osatotuus.

Laki toimeentulotuesta tuli voimaan 1985 ja silloin sen näkyvin vastustaja oli kokoomus. Samainen kokoomus vastusti myös opitotukea. Nyt tämä näkyy mm. koulutusleikkauksina ja opiskelijan tulee ottaa merkittävä osa toimeentulostaan lainana vailla varmuutta tulevaisuudesta.

Sipilän hallituksen työllistäminen on tempputyöllistämistä lähinnä 9 euron aikuisten päivätoimintaan tai sitten tekemään oikeaa työtä sillä erotuksella, että suorittava osa ei saa palkkaa vaan leikkipalkkaa , joka on työmarkkinatuki + 9 euroa.

Yksi merkittävä In work porvery, työssäkäyvien köyhyyden muoto on ns. minijobs, joka on tyypillistä esim. Saksassa. Minijobs tyyppistä työtä tekevä saa palkkaa 600 euroa kuukaudessa ja osan toimeentulostaan sosiaaliturvana. Tätä samaa sairautta ovat monet eliitin jäsenet ja heidän hännystelijät valmiita tuomaan myös meille. Eliitille esim. autoja kasaavat työntekijät ovat oikeasti orjia, joilla itsellään ei ole varaa tuotteisiin, joita he valmistavat.

Tarvitseeko enää ihmetellä mistä kaikki levottomuudet saavat alkunsa? Ihmisten kasvava eriarvoisuus on kaikkien levottomuuksien lähde.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Orja = nykyajan työtön

Orjuus on ihmisen pitämistä toisen (ihmisen tai valtion) vallan alla työssä ilman oikeutta palkkaan, vapautta ja omaan tahtoon perustuvaa valintaa.

Kuntouttava työtoiminta taas täyttää
orjuuden kaltaiset olosuhteet jotka taas tarkoittaa, että saatava palkka on liki olematon, mutta vapaus valita on silti olemassa. Media käyttää käsitettä myös kiertoilmauksena tosiasiallisesta orjuudesta. Orjuuden ajatellaan usein olevan menneisyyttä, mutta sitä on nykyäänkin (kuntouttava työtoiminta) joskaan ei enää laillisesti missään maassa. Perinteisesti orjuus on käsitetty ihmisen pitämisenä toisen omaisuutena, joina ilmaistöissä olevat työttömät ovat. Tämä kuntoutus on heti lopetettava ja taata niille työttömille perustulo jotka töitä ei löydä tai tai saa!

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta