Kysyn uudestaan: onko kommunismi kuollut

Jotenkin tuntuisi että tämän palstan voisi lopettaa, sillä eiköhän voida jo todeta että kommunismi on kuollut. Se on osa historiaa, ja hyvin pieni osa siitä. Veristä historiaa.

Kommunismilla ei ollut alkuunsakaan mitään mahdollisuuksia toimia. Se oli täysin harhainen, ristiriitainen maailmankuva. Marx ja Engels ovat kenties maailmanhistorian suurimpia idiootteja.

14

255

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiikkustuolista

      Kommunismi elää ja voi hyvin. Sitä on vaan vaikeampi tunnistaa, sillä se on muuttanut muotoaan tai piiloutunut muiden ismien taakse. Myös kommunismin ydin, eli marxismi on erittäin elinvoimainen. Se näkyy esimerkiksi feminismissä, taloustieteessä (lisäarvoteoria) ja ympäristöasioissa (vihervasemmisto). En tiedä oliko Marx idiootti vai mikä, mutta hänen vaikutuksestaan maailma on ollut reilut sata vuotta sekaisin.

      • Kkokokokookommusmikö

        Se näkyy mm. siinä että työtön on asemansa vanki. Ja hallitus tekee lisää tekoja että niin jatkuisi. Hakataan päätä seinään ja myhäillään.


      • kommunismieitoimi

        Millä tavalla kommunismi ja feminismi liittyy toisiinsa?

        Käsittääkseni kommunismissa tavoitteena on saada kaikille kansalaisille tasa-arvo,
        kun taas feminismissä haetaan naisille korkeampaa arvoa kuin miehille


    • Jaaha. Minulla on paljon konkreettisempi näkemys "kommunismista". En pysty näkemään noiden vertausten taakse. Liityntä "lisäarvoteoriaan" puhumattaakaan ympäristöasioista jää näkemättä. Marxin kirjoituksissa ei otettu ympäristöön mitään kantaa. Marxin kirjoituksissa "lisäarvoteoria" hyväksyttiin olemassaolevana pahana, mutta joka oli pakko hyväksyä.

      Lisäarvoteorian tuhoamiseen piti pyrkiä ja näinhän Lenin tekikin. Aiheuttaen karmivan nälänhädän.

      Nimimerkki on oikeassa, Marxin vaikutuksesta maailma meni sekaisin, kuten myös hänen oppipoikiensa touhuista. Ja soppaan heitti "aatukin" oman mausteensa.

      Eli näin mennään ... mutta kommunismi on joka tapauksessa kuollut ... alusta asti loppuun tuomittu ajatuskehitelmä ...

      • kiikkustuolista

        Minun puolestani voit kyllä lopettaa tämän palstan ja pitää kommunismia kuolleena ja kuopattuna. Ei kyllä tule ikävä. Mutta kun kaikki aatesuuntaukset erilaisine versioineen olivat tunnettuja jo antiikissa, niin mikä ne nyt lopettaisi, kun niitä ei ole saatu hävitettyä tähänkään saakka. Tästä hyvänä tietolähteenä Platonin "Valtio".


    • VENÄJÄNVASTAINEN

      KOMMUNISMI EI KUOLE ENNEN KUIN PUTIN POTKAISEE TYHJÄÄ

      • herraakiittäkäämme

        SUOMI ON OLEMASSA PUTININ ARMOSTA!


      • kyllätaitaaollaniin
        herraakiittäkäämme kirjoitti:

        SUOMI ON OLEMASSA PUTININ ARMOSTA!

        KOP tosi on.


    • polliisit

      Kommunismi on maailmassa yleisesti vallalla. Sitä ei näköjään ole saatu kitkettyä vieläkään.

      • ideologiajasenkehitys

        Ainakaan se ei roihua kuten ennen. Mutta tuo mädättävä hallitus... en tiedä kumpi on ongelmallisempi.


    • kyllätaitaaollaniin

      Kommunistisuudella ei leuhkita. Vain työ ja toiminta näyttää, mitä kukin on. Kommunistina oleminen teoissa, eikä vain sanoissa, ei ole ollut tässä maassa helppoa, eikä tule olemaan vastaisuudessakaan.

      https://fi.wikiquote.org/wiki/Kommunisti

    • ideologiajasenkehitys

      Hallinnon tulisi sisältää kaikkia ihmisluonteita ja hallintakeinoja, koska jos se sisältää pääosin tulta, on tuloksena tuhoa, ja lopulta tuli tukahtuu kaiken poltettuaan. Tuli ei voi edetä veteen, ja amerikka oli se virtaava, vettä vaihtava joki (hallitus vaihtui väliajoin), joka pysäytti kommunismin tulen. Jos hallinto koostuu pääosin vedestä, jota se nykyään paljolti näyttäisi olevan, se mädättää puiden juuret. Jos se sisältää pääosin puuta, se korpimaisuudellaan tukahduttaa aluskasvillisuuden, tekee liikkumisen hitaaksi, ja kiihdyttää metsäpalon tuhoavuutta, ja jos taas metallia (kivi/kallio), se estää puita kasvamasta ja luomasta suojaa eläimille sateelta ja myrskyiltä. Tasapaino tulisi löytää luonnosta, jonka osa ihminen on.

      Antakaa puille tilaa kasvaa, jotka tuottavat teille syötävää, rajottakaa tuli hallittuun nuotioon ja maaperän lannoitukseen, josta kaivatte madot onkeenne, antakaa veden pysyä puhtaana järvenä, jonne voi lähteä kalaan, ja antakaa metallin toimia työkaluna, ja kalliona jonne voi kiivetä tähystämään vaikka säätä tai kauniita maisemia, ja käyttäkää maata järkevään viljelyyn, joka ei köyhdytä maaperää, eikä saastuta järveä. Puolustautukaa luontoa hyväksi käyttäen. Jos tämä on kommunismin ihannekuva...?
      Nähkää mikä on maailmassa harvinaista ja piilotettua, tutkikaa sitä, ja ottakaa siitä parhaat puolet. Tutkikaa suurten menestystarinoita.

      Sinenmaan ajatuksia puolueesta:

      "puolueen nimi on puolueuskovaisuudelle yhtä pyhä asia kuin jumalauskovaisilla Korkeimmalle annettu nimi. Puolueet ovat nimi-uskonnon lahkolaisia."

      "Puoleen idea periytyy nepotismista joka on puolueen synonyymi. Puolue on siihen uskovien luomus, jolla se on saatu näyttämään ainoalta oikealta tavalta hallita itsensä kaltaisia, vapauteen luotuja olentoja."

      "Kaikkina aikoina huonon maineen saanut toiminta tai ammatti saadaan näyttämään paremmalta, kun sille keksitään uusi nimi."

      "Jokaisen puolueen kantavana voimana on yksi ja sama Puolue-uskonto. Kaikki puolueet ovat ainoastaan tuon Puolue-uskonnon lahkoja. Jokainen puolueuskovainen uskoo, että jos vain heidän puolueensa pääsisi suvereenisti hallitsemaan, niin maailma olisi pelastettu"

      "Jos puolue-uskovainen joutuu tapahtumain kulun vuoksi vaihtamaan yhteiskunnallista asemaansa, niin pian hän joutuu vaihtamaan myöskin puoluejumalansa nimen toiseksi. Maalaisisäntä, joka joutuu muuttamaan kaupunkiin yrittäjäksi, on kohta entinen kepulainen ja päinvastoin. Ja kaikki tuo tapahtuu ilman mitään järkeä; ihminen tosin uskottelee, että hän on itse järkeillyt asian, mutta se on ainoastaan psykologinen torjunta, jolla uskovainen torjuu totuuden reaktiomaisesta käyttäymismallistaan."

      "Uskonnollinen ajattelu todistaa ihmisen olevan vain pelkkä kaavojen toistaja. Toistelijoilla ei voi olla mitään uutta annettavaa; Puolueuskovainen tai jumaluskovainen ei pysty muuhun kuin toistavaan toimintaan."

      Mitä sanotaan Gaddafin vihreässä kirjassa puolueista?

      "Politiikkaa ei voi tehdä vain yhden luokan, suvun, lahkon, tai elämäntavan edustajien vaatimusten pohjalta. Luokat, puolueet, lahkot ja heimot edustavat sukulaisuus/ideologia siteitä, sosiaalista asemaa, ja taloudellisia intressejä, jotka pirstovat pahimmillaan kansan pieniin osiin. Luokkapolitiikka merkitsee siis kansallisen yhtenäisyyden tuhoamista, ja diktatuuria siinä, missä puoluevaltakin."

      Pitäisikö siis kommunismin sisälle rakentaa eri alaryhmiä, joiden pohjana kommunismi toimisi, mutta joilla olisi enemmän liikkumatilaa ideologian suhteen? Nämä neljä alaryhmää koottaisi niin, että ne voisivat suunnitella luovaa toimintaa sen puoleen, mitä ulkopuolista ideologiaa käytettäisi uudistusten järjestämiseksi? Jos ideologian täytyisi olla "puhdasta", se ei sietäisi ulkopuolisia vaikutteita, eikä voisi kehittyä.

      Kommunismin kehityksestä puhuen, jos ei hevosta saa ylittämään jokea, toiselle puolelle ei pääse, ellei hylkää hevosta. Mutta jos matkassa on muutama aasi, muuli ja koirakin, voi olla, että koirat juoksevat edelle varmistamaan tien turvallisuuden, muuli menee seuraavana, aasi perässä, ja lopulta hevonenkin uskaltaa mennä.
      Kriisitilanteessa voi hevonen olla se paras apu taistelussa nopeiden jalkojensa ja kavioidensa puoleen, ja koirat kiinnittävät häirinnällä vihollisen huomiota omalta osaltaan. Jos elämä on taistelua, miksi puolue on kuin yksi aselaji, eikä kuin kokonainen armeija eri tehtävineen?
      Mitä sanoi Sun Tzu? "Valitse heidät, ja anna heille heidän kykyjään vastaavat tehtävät".

      • No niin, oksennus tuli. Mikä oli johtopäätös?

        Tulkitsen vastauksestasi että KOMMUNISMI ON KUOLLUT

        Tulkitsinko oikein?


    • nimi-muuttunut

      On suomessa näitä kommareita jotka kylläkin kutsuvat itseään anarkisteiksi nykyisin. Rahoituksen saavat nekin Vanäjältä suoraan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      53
      2931
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      542
      2780
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1917
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1905
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1768
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1717
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1412
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      90
      1186
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1168
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1132
    Aihe