Miehen käytöksestä...

Tursake

Olen nuorehko kahden pojan yh äiti, edellinen lyhyt avioliitto kaatui miehen pettämiseen ja alkoholismiin. Sitä suhdetta.kestin kaikkiaan reilut 10v. Löysin paikkakunnaltani mukavan seurakunnan jossa sitten tutustuin minua 15v vanhempaan mieheen, hän on ollut uskossa muutamia vuosia ja ed.avo liitosta on yksi poika ja toinen poika toisesta suhteesta joka käy meillä silloin tällöin. Hänellä on oma rempeseä historiansa niinkuin on myös minulla. Etenimme aika nopeaan ja vajaan vuoden sisällä menimme naimisiin ja muutimme yhteen. Mies meni töihin ja minä jäin kotiin. Aluksi kaikki oli ok että olen kotona ja jotenkin olen ymmärtänyt että olemme perhe, uusio sellainen. Hän maksaa kokonaan vuokran joten minulle jää ruoka muut (lasten harrastuksia myöden). Olen ottanut puheeksi sen että josko pystyisi minua välillä auttamaan että minä olen se joka joutuu penniä venyttämään koska työmarkkinatuella elätän neljää/välillä viittäkin ihmistä. Tämä mies laittaa rahaa omaan poikaansa heti kun tämän äiti pikkasenkin ulahtaa ja sitten mulle hän valittaa kun en osaa käyttää rahaa. Olen aina pitänyt raha asioista huolta. Onko.tämä vallankäyttöä vai mitä?
Eilen hän laittoi pyykit narulle ja meinasin tukehtua sohvalle kun hän sanoi että toistaiseksi maksaa vielä vuokran kokonaan ja ostaa huomisesta alkaen omat ruokansa jääkaappiin ni mä saan sitten säästettyä mihin ikinä tarttenkaan....Sitten sanoi vielä että jos yh korotukset haluan ni hän laittaa vauhtia lähtemiseensä...Onko tämä tämmöinen uhkailu oikein? Minusta meidän tulot lasketaan meidän perheeseen eikä niin että mulla menee eniten tässä kun hän itse tekee omalla palkallaan mitä tahtoo vuokran maksun jälkeen...En voi ymmärtää...Mikä on teidän mielestä avioliityolakiin perustuva eöatusvelvollisuus? Vai onko niin että tämä keski-ikänen rötkäle ei vaan ole yksinkertasesti oppinut vastuun ottoon? Onhan hänellä siitä näyttöä kahdesta edellisestä liitostaan. En uskalla ottaa kasvotusten edes puheeksi kun menee pala kurkkuun ja sydän takoo jo pelkästään siitä että nyt tuntuu kuin siinä miehessä olisi kaksi peroonaa vai kuuluuko johonkin aviovaiheeseen tämmöinen?

4

255

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TotuusSattuuQC

      Kyllähän avioliitossa yleensä eletään niin että molemmille jää kohtuullisesti omaa käyttörahaa. Eli menot jaetaan tulojen suhteessa.
      Miten olette alun alkaen päätyneet nykyiseen menojen jakoon? Onko se ollut joku yhteinen päätös vain vain miehen halujen mukaan mennyt? Pidä ihmeessä puolesi ja katso ettet joudu maksumieheksi avioliitossanne.
      Parasta olisi jos pystyisitte laskemaan yhteen pakolliset menot ja molempien lasten kulut. Sitten katsotte että miten menot jaetaan niin että molemmille jää myös jotain omaa rahaa.

      Ja sitten kommentoisin myös ihan yleisesti että kyllä ihmisillä on usein joku syy siihen että päättyneitä suhteita on takana useita. Aika usein sieltä löytyy asioita jotka ovat noita suhteita rasittaneet. Ja ne voivat olla juuri rahankäytössä, muussa elämänhallinassa, tunteiden ilmaisussa jne. Voi hyvin olla että miehesi ei ole osannut ajatella perhettä yksikkönä johon kumpikin panostaa yhtä paljon vaan enemmän vain elää itsensä kautta. Ja se näkyy edelleen myös teidän suhteessanne.

    • Anna menna.

    • valitettavasti

      "...tämä keski-ikänen rötkäle..."

      Rivien välistä on luettavissa, että sovittelumahdollisuus on jo ohi. En kuitenkaan pyri syyttämään jompaa kumpaa, koska en tunne toisen osapuolen kantaa, eikä sillä enää olisi merkitystäkään. Ohi on.

    • tulipahanvainmieleen

      Mikset yksinkertaisesti mene töihin ja tienaa sitä omaa rahaa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1486
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1243
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1218
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe