Vuokrasin asunnon exälle, nyt vuokrat maksamatta

Pulassa

Apuja. Ei saarnaa, ei haukkumista, tiedän kyllä jo valmiiksi että olen idiootti.

Erosin erittäin riitaisesti reilu vuosi sitten miehestäni. Eroon johtaneet syyt lyhyesti ottaen väkivalta, mustasukkaisuus, peliriippuvuus, alkoholiongelma, rahan jatkuva kiskominen minulta ja lainojen ottaminen minun nimiin.

Eron jälkeen sain jatkuvasti uhkailuviestejä, puheluita, videoita, hän kävi jopa oveni takana muutaman kerran öisin rähisemässä. Uhkailu on kohdistunut minun sekä läheisteni henkeen ja terveyteen. Kukaan läheisistäni ei tiedä koko asiasta yhtään mitään, olen onnistunut pitämään sisälläni ja salassa kaiken, oikeastaan koko suhde ylipäätään oli salainen. Uhkailut yms loppuivat, kun tein exäni kanssa diilin, että hankin hänelle asunnon toiselta paikkakunnalta. Hän lupasi hoitaa vuokrat ja osan minulle aiheuttamistaan veloista ja lopettaa idioottimaisen käytöksensä. Hänellä itsellä ei ole mahdollisuutta vuokrata asuntoa, koska luottotiedot ovat niin pahasti pielessä. Hommasin asunnon ja hän muutti, sai töitä ja hoiti maksut niinkuin olimme sopineetkin. Näin meni monta kuukautta.

Mutta. Nyt. Kaikki on muuttunut. Velat jäi maksamatta monelta kuukaudelta. Sain käräoikeudesta haasteen maksamattomista vuokrista. Nyt minulla on siis käsissäni tuhansien eurojen vuokralasku ja häätöuhka. Mitä helvettiä voin tehdä? Mies on myöntänyt tilanteen ja joka ikinen päivä luvannut saada rahat kasaan. Itse sain raavittua kasaan melko paljon, mutta en riittävästi. Minulla loppuu aika kesken. Mies lupaa ja lupaa maksaa. En voi suuttua hänelle ja väkisin yrittää, koska se suuttuu välittömästi ja laittaa puh estot päälle ja sanoo ettei ikinä maksa senttiäkään. Tästä samaisesta syystä en uskalla irtisanoa vuokrasopimusta. Vaikka eipä sillä irtisanomisella ole pian mitään virkaa, koska häätö tulee jos asioita ei hoida. En missään nimessä haluaisi menettää luottotietojani nyt! Eikä minulla ole mahdollista hoitaa kaikkia maksuja nyt eikä jatkossakaan huolehtia hänen vuokrastaan. Miten ihmeessä pääsen tästä tilanteesta nyt ja lopullisesti?
En pääse mitenkään kasvotusten selvittämään asioita exän kanssa ja katsomaan mitä siellä tapahtuu oikeasti, koska välissä on satoja kilometrejä ja minun on pyöritettävä omaa arkeani mahdollisimman normaalisti.
Kaikki mahdolliset neuvot ja ajatukset otan ilolla vastaan.

3

196

Vastaukset

 • Jos asuto on sinun nimissä, sinun on vain purettava hammasta ja maksaa vuokra kunnes vuokrasopimus umpeutuu. Pari kuukautta sitä ennen sanot asunnon irti, kirjallisesti. Sinä tarvitset todistusaineistoa että olet sanonut asunnon irti. Ilmoita vuokraisännâlle että hän ajoissa tiedottaa asukkaalle( x miehellesi) vuokrasuhteen päättymisestä ja asunnon luovuttamisesta. Vuokraisäntä häätää asukkaan ulos sinä pivänä kun ilmoittamasi sopimus umpeutuu.
  Maksoitko takuumaksun? Jos, niin sen pitäisi korvata siivous ym asunnon käyttöön liittyvät maksut. Ellei mies täydisesti tuhoa asuntoa sitä ennen.

  Sinunei tarvitse olla yhteydessä xmieheesienää. Olet jo tehtäväsi hoitanut.

 • Puhu säntää siitähän sulle maksetaan.

 • Ja sinä kysyt tällaiseen neuvoa Suoli24 palstalta?

  Nyt kipin kapin asianajajan tykö ja otat myös yhteyttä vuokranantajaan ja mietit mikä olisi parasta. Ehkä vuokranantaja voi häätää miehesi maksamattomien vuokrien takia, mutta ei laita sinua luottotietoreksiteriin, vaan antaa maksuaikaa. Irtisano vuokrasopimus heti.

  Ole myös yhteydessä takuusäätiöön, niin he pystyvät mahdollisesti auttamaan velan kanssa

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  284
  3860
 2. En ymmärrä holokaustin kieltäjiä?

  Aivan sama kuin kieltäisi ettei 2 maailmansotaa ole ollutkaan. Onko heillä pimeä alue tuolta osin vai onko se tahallista kieltämistä. Jos myöntäisi se
  Maailman menoa
  111
  1432
 3. Tunsiko joku HA n ja missä oli töissä

  Myllymäen kaupunginosa liittyi surulliseen kaupunginosien joukkoon missä on tapahtunut kantasuomalaisten murha laittoman maahanmuuttajan toimesta. Pää
  Hämeenlinna
  40
  533