Entisen parhaan ystävän menetys vaivaa

moijuujoojuu

Olen siis 17-vuotias ja olin tämän henkilön kanssa parhaat ystävät koko ala-asteen. Olimme oikeasti kuin paita ja peppu ja meillä oli aina hauskaa yhdessä. Kuitenkin 7.luokalle tultaessa aloimme hengata parin muun tytön kanssa joihin en kyllä itse ystävystyny sen kummemmin, mutta paras kaverini kyllä.

Noh, 7.luokan puolessa välissä huomasin, että seurani ei enää kelvannut ja paras kaverinikin oli ottanut etäisyyttä jo hieman minuun. Mua myös alettiin kiusaamaan ja itsellä puhkesi joitain mielenterveydellisiä ongelmia ja jättäydyinkin koulusta koko loppu seiskaluokan ajaksi. En kertonut syytä koulustapoissaoloilleni eikä hän niitä niin paljon enää kysellytkään paitsi alussa.

Seiskan ja kasin välisenä kesänä kerran tai pari viestittelimme ja hän taas kysyi tulenko kouluun syksyllä johon vastasin myöntävästi. Kuitenkin syksyllä hän ei ottanut mitään kontaktia enää minuun ja sitten jouduin olla ihan yksin.

Minusta tuntui, että tämä meidän ystävyys katkesi jotenkin oudosti ja välillemme jäi paljon selvitettävää. Olen nähnyt paljo unia hänestä ja niistä ajoista kun olimme vielä ystäviä. Hän on kuitenkin muuttunut todella paljon entisestä. (Meikkaa aika rajusti ja on muutenkin sellaisen kylmän oloinen) niin en tiedä pitäisikö häneen ottaa minkäänlaista yhteyttä enää ja en tiedä miten hän suhtautuisi minuun. Hän oli loppuajan yläasteesta kuin ei olisi tuntenutkaan minua.

Mitä siis teen?

5

101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Murrosaikoja

      Murrosikä muuttaa meitä kohti aikuisuutta. Luonteenpiirteet vahvistuvat. Mielipiteet muuttuvat.
      Olet varmasti itsekin muuttunut monin tavoin. Olette miltei aikuiset, ja erilaisuutenne näkyy paremmin kuin ennen. On muotia sanoa, että "kasvoimme erillemme". Se sopii kaveripiireihinkin.

      Ystäväsi on alkanut suhtautua maailmaan ja elämään eri tavoin kuin sinä. Hänelle ulkoinen olemus on muodostunut tärkeäksi. Hän meikkaa ja huolehtii imagostaan. Ehkä hän ei näe sinussa sellaisia ominaisuuksia, joita katsoo ystävilleen tärkeiksi.

      Jos itse et noihin seikkoihin niin kiinnitä huomiota, voin teitä tuntemattakin ennustaa, ettei ystävyytenne jatku lähiaikoina. Et voi osallistua hänen innostukseensa vaatteista ja meikeistä, eikä hän innostu sinun elämänpiiristäsi.
      Mutta jonkin ajan kuluttua särmät hioutuvat, ystäväsikin alkaa ajatella, mitä tosi ystävyys antaa. Tällä hetkellä hänelle riittää meikkien ja uusien vaatteiden mukanaan tuomat ystävät. Pitkän päälle sellainen ystävyys on aika tyhjää.,
      Ole läsnä, ehkä hän jonain päivänä toteaa, että teillä oli jotain sellaista ertityistä ystävyydessänne, joka nykyisten ystävien kohdalla puuttuu.
      Vuosien pituinen ystävyytenne muuttui tuttavuudeksi, tyydy siihen, ja toivo, että asiat vielä joskus paranevat. Suosittelen kuitenkin, että et ala kysellä ystvävyytenne kuihtumisen syitä, jos ja kun taas palaatte samoihin piireihin. Kysely lukitsee ystäväsi lopullisesti, sillä aina ei voi edes tietää, miksi mieli muuttui.

    • Aapeeee

      Olen nähnyt vieläkin useasti unta tästä henkilöstä. Ärsyttää kun en itse osaa päästää irti kun hänkään ei luultavasti mieti minua ikinä ja haikaile perään. Tuntuu muutenkin turhalta haikailla hänen peräänsä kun hän on aivan erilainen kuin ennen ainakin ulkoisesti ja luultavasti myös henkisesti. T ap

      • Anonyymi

        Löysin tämän vanhan ketjuni. Aika säälittävää, kun vieläkin näen satunnaisesti unia tästä entisestä parhaasta kaveristani. Mitäköhän ihmettä? Miksen vaan osaa unohtaa häntä. T. Ap


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Löysin tämän vanhan ketjuni. Aika säälittävää, kun vieläkin näen satunnaisesti unia tästä entisestä parhaasta kaveristani. Mitäköhän ihmettä? Miksen vaan osaa unohtaa häntä. T. Ap

        Kyllähän se saattaa vaikuttaa pitkäänkin vielä, että vanha ystävä pyörii mielessä. Etenkin kun nuoruusvuosien muistot säilyy pitkään. Varmasti myös aikuisiällä sinulla saattaa tulla vanha ystävä mieleen ja saatat miettiä, että "missäköhän se kaveri X menee nykyään". Mutta kannattaa vaan jatkaa elämää eteenpäin, sillä uusia kivoja asioita on varmasti vielä tulevaisuudessa odottamassa :)

        Olen itse reilu 30v mies, joten vähän eri tilanteessa kuin sinä mutta olen myös kohdannut nuoruudessa näitä tilanteita, että monivuotinen ystävä vaihtaa kaveripiiriä ja minut jätetään sivuun.


    • Anonyymi

      Minä olen menettänyt kaksi parasta kaveriani. Täytän pian 24 vuotta. Toisen jo monta vuotta sitten, mutta edelleen on välillä ikävä häntä. Ovat olleet rankempia juttuja kuin erot poikaystävien kanssa. Nyt tuntuu, etten haluakaan mitään kavereita enää. Se tuntuu ihan tosissaan pahalta, kun toinen on ollut tosi tärkeä mutta itse ei sitten ollutkaan kuin ilmeisesti jotain täytettä ja ajanvietettä, joka sopi silloin sen hetkiseen elämään. En osaa antaa neuvoja. Haleja ja jaksamista!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2793
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2370
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2150
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1934
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1786
    6. 141
      1762
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1501
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe