Järkevä vaihtoehto

y15

Jos eroa harkitsevat tai eroavat velvoitettaisiin käymään läpi erosovittelu, jos eivät itse kykene asioista sopimaan. Erosovittelua eivät tarvitse normaalit vanhemmat ketkä kykenevät sopimaan asioista ja vastaamaan lasten hyvinvoinnista.

Olisiko kaikkien kannalta parempi jos olisi puolueeton sovittelutaho, jossa eroa harkitsevat joutuisivat pohtimaa/sopimaan erostaan oikeudenmukaisesti. Nyt kaikki asiat perustuu tunteeseen, vaikka meillä on olemassa lait kyseisiä asioita varten. Ryhmän kokoonpanonssa tulisi olla lain asiantuntia, sosiaalipuolelta lasten oikeuksien puolesta ja perheneuvonta puolelta asiantuntia.

Nykyinen toiminta rikkoo ihmisoikeuksia ja aiheuttaa täysin syyttömille tuskaa.


Siin eroselvittely koskisi ainoastaan niitä eroavia, ketkä eivät kykene sopimaan perheen vastuista yhdessä. Näin apua voidaan kohdentaa juuri sitä tarvitseville.

35

463

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lapsetkuuluuäideille

      Mitäpä jos pikkuhiljaa y15 tunkisit ne sun erosovittelus jonnekin tosi syvälle kuule. Jos perheellä on lapsia niin kyllä kaikissa muissa paitsi niissä mainitsemissasi harvinaisissa, epätavallisissa tapauksissa lapset kuuluu yksinomaan äidille! Olen kirjoituksiasi seuranneena havainnut kuinka kajahtaneita isät ovat ja kuinka kajahtaneiksi muuttuvat viimeistään eron myötä. Ei tarvita mitään sovitteluja, kun palataan takaisin aikoihin, jolloin isät eivät lapsiaa päässeet helpolla tapaamaan. Siinä on nykyisillekin vähän käytöstapojen opettelua, että eron jälkeen kohtelee ex-vaimoaan kunnollisesti ja vastalahjaksi saavat lapset välillä itselleen hoitoon, kun ex-vaimolla on kuumat treffit jonkun huippuadoniksen kanssa, manikyyri varattuna, lomamatka ex:n kustannuksella Balille tai oma työreissu. Ei tartte riidellä lapsista. Kiitos y15, olet minutkin tasa-arvon kannattajan saanut ymmärtämään ettei putkiaivoisista isistä saa millään vastuunkantoisia huoltajia lapsille.

      • daadadaa

        Näin on. Jos asioista ei joskus harvoin päästä sovintoon, niin ei päästä. Vain y15 kärsii siitä. Ei lapset. He ymmärtävät kyllä, jos vanhemmat eivät pääse sovintoon. Tietenkään eivät ymmärrä, jos isä tolkuttaa heille kokoajan "voihyvätavatoneipäästäsopuunäitionsyyllinenkyllätekärsitte".

        Lapset tosiaan kuuluu äidille, ja normaalit miehet ymmärtävät tämän. Minunkin nykyiselle miehelle oli itsestään selvyys, että lapset jäävät äitinsä ja tämän uuden miehen luo. Tämä itsestään selvyys ei ollut kuitenkaan ihan helppo juttu miehelleni. Mutta lapsilleen mikä tahansa muu ratkaisu olisi aiheuttanut kärsimystä. Tapaamiset järjestyivät aluksi joka toinen lauantai, ei siis öitä. Kun mieheni muutti toiseen kaupunkiin, lapset olivat jo isompia, molemmat yli 12v, eivätkä luonnollisesti halunneet matkustaa isänsä luokse joka toinen lauantai. Soittivat isälleen ja sopivat milloin ovat tulossa. Asiasta oli luonnollisesti sovittu myös äidin kanssa.

        Lasten asioissa on harvinaisen vähän sopimista. Kaikenlainen sopimisten vaatiminen on pelkkää ex-puolison kontrollointia, ja se aiheuttaa lapsissa kärsimystä.


    • daadadaa

      Ainoa järkevä vaihtoehto on, että lakkaat kirjoittelemasta noita pimeitä juttujasi. Sinulla ei ole minkäänlaista realistista näkemystä asioihin, ainoastaan omat putkinäköiset visiosi.

    • Saattaaollaettä

      Se koira älähtää johon kalikka kolahtaa

    • Veronmaksaja

      Meillä on jo nämä kaikki ,on kaupungin lakitoimistot, joista vähävaraisetkin saa juristin, on lastenvalvojat ja perheneuvolat.
      Miksi niitä tarvitaan uusia.

      • veronmaksajamyös

        Näin on. Lisäksi on vielä ap.n peräämä perheasioiden sovittelu kunnan sosiaalitoimessa. Nämä riittävät.

        Apn on syytä huomioida, että sovittelussa on tietyt tavoitteet. Ei sielläkään voi pakottaa sopuun. Ratkaisu riittää. Eikä asioita voi jauhaa siellä vuodesta toiseen, lasten täysi-ikäisyyteen asti. Rajansa kaikella, sovittelullakin, onneksi.

        Verovarojen tuhlausta osittain nytkin. Sosiaalialan ammattilaisen tuntipalkkio on siinä satasen luokkaa, vähintään. Lakihenkilön n. 300 e/tunti.


      • y15

        Jos oikein rehellisiä ollaan niin riitaiset erot ova kaikista kalleimpia ja täysin turhia, joissa kärsiät ova aina muut kuin itsekkäät vanhemmat. Näissä yhteiskunta joutuu usein kustantamaan itsekkäiden vanhempien sotkut ja me kaikki maksamme nämä kustannukset veroina.

        Jokainen ero jossa vanhemmat nielevät itsekkyytensä ja kykenevät sopimaan asiansa, on varmasti henkisesti ja taloudellisesti parempi vaihtoehto kun riitaiset erot.

        Jos ei kykene pääsemään erosta yli, on haettava apua omaan ongelmaan koska kukaan muu ei voi olla vastuussa sinun omasta hyvinvoinnista. Jokaisella ihmisellä on ongelmia toisilla isoja toisilla pieniä, jos ongelmat ovat ylitsepääsemättömiä on haettava apua itselle.

        Vanha avioliittolaki oli siinä hyvä että, haettiin faktat ja tuomittiin syyllinen, tämä oli sillä selvä.
        Nyt voidaan syyllistää puolisoa pelkästään oman tunteen pohjalta, ilman että tunteen todellisuutta selvitetään. (Pariskunnalla saattaa olla täysin erillaiset arvot, tavat, käsitys oikeudenmukaisuusesta, siis ihmiset ovat täysin erillaisia. ONKO OIKEUDENMUKAISTA SYYLLISTÄÄ PUOLISOA TÄLLÖIN, ITSEKKÄÄKSI TAI HÄN EI OTA MINUA HUOMIOON, ILKEÄKSI TAI MUUSTA, KUN KYSYMYS ON TOISEN IHMISEN OMASTA OMINAISUUDESTA. Kysymys on pelkästään siitä että henkilöt ovat täysin erillaisia, siis vikaa ei ole kummassakaan, ihmiset ovat pelkästään erillaisia eivätkä sovi yhteen. Miksi ihmisten erillaisuutta haukutaan, olisi fiksua ymmärtää ihmisten erilaisuuden ja katsoa tulevaisuuteen.


        Nykyinen toiminta rikkoo ihmisoikeuksia ja aiheuttaa täysin syyttömille tuskaa.


    • 1977helmikuu

      Tämä vasta on aika AKKA. Niin et sinä vaan se joka vastasi sinun kirjoitukseen (LAPSETKUULUUÄIDILLE) Niin minullekin sanottiin lastensuojelu viranomainen heti kun astuin hänen huoneeseensa. Hankin hänelle kaksi kertaa varoituksen ja myös hänen tyhmälle esimiehelle.
      Se siitä. Niin siinä kuitenkin kävi että sain huoltajuuden ja näytin kaikille Pinokki nokkaa.

      Minä suosittelen NEUVOTTELUA JA TAAS NEUVOTTELUA. Lasten etu etusijalla. Kukaan ei niitä omista vaan ovat omia persoonoita. Kasvatin lapseni rakkaudella ja annoin kaikki tukeni kaikessa. Hän on lukenut ylioppilaaksi, bioanalyytikoksi, mikrobiolookiksi, nanobilootikoksi, Biolookian tohtoriksi ja parasta aikaa opiskelee eteenpäin.

      LAPSETKUULUUÄIDILLE annan pitkät paskat hänen kommeltilleen.
      Rakkautta ne lapset tarvii vanhemmiltaan ja apua kaikissa elämän vaiheissa.

      • lapsetkuuluuäidille

        Kyllä on sitten upee ihminen, kun on ihan tohtoriksi asti lukenut. Kumarrus ja kunnia hänelle. Täytyy olla kyllä mahtava ihminen. Ei kuule tutkinnot yksistään ihmisestä mitään erityistä tee, ei voi niputtaa kaikkia samaan muottiin. Eihän ihan kaikki urheilijatkaan ole tyhmiä ja pettäviä sikoja, taiteilijat täysin renttuja tms. Tiiätkö muuten, että ap:n jankutus täällä ei ole mitään sovittelevaa. Ihmettelenkin suuresti miten hän täällä paasaa vuodesta ja ketjusta toiseen noista hemmetin sovitteluista ja me tyhmät vastaillaan, irl.en sopisi tuollaisen ihmisen kanssa mitn ja olisin ihan sata varma, että lasten olisi keinolla millä hyvällä paras olla kaukana hänestä.
        P.S. kantsii myös muistaa, että jo biologiset tosiseikat on tehneet äidistä ylivoimaisesti parhaan huoltajan lapsille.


    • y15

      Tiedän että näitä juttuja luetaan paljon ja onkin todella outoa ettei naisilta tule mitään inhimillistä kommenttia. Jos naiset kokevat tämän kirjoituksen loukkaukseksi, eivätkä ota itse asiaan mitään kantaa, tilanne on todella huolestuttava kaikkien kannalta.

      Yksikään nainen ei kykene kommentoimaan tähän kirjoitukseen järkevästi, tunne estää heitä ajattelemasta, he vastaavat minulle, eivätkä ymmärrä mitä kirjoitan siis tunne ohjaa heidän toimintaa.

      Minun kirjoitukset eivät ole minun elämästä joten naisten tunne minusta on täysin virheellinen, jokaisella halukkaalla on mahdollisuus selvittää asian todellinen laita. MINUN AINUT MOTIIVI ON TUODA ESIIN ERON JÄLKEISTEN RIITOJEN, VAIKUTUKSIA LAPSIIN. NÄMÄ RIIDAT OVAT TÄYSIN VANHEMPIEN VÄLISIÄ ONGELMIA EI LASTEN, EI EDES NAISEN TUNNE SAA AIHEUTTAA LAPSILLE TUSKAA.

      TURHAT RIIDAT SYNTYVÄT MELKOVARMASTI JUURI TÄSTÄ NAISTEN TAVASTA KOMMUNIKOIDA, ITSE ASIALLA EI OLE MITÄÄN MERKITYSTÄ, KOSKA TUNNE OHJAA HEIDÄN TOIMINTAA, VAIKKA TUNNE OLISI SYNTYNYT VÄÄRINYMMÄRRYKSESTÄ.

      ¨Noin vuoden kokemuksella¨ täällä olevien kommenttejen pohjalta, voin todistaa ajatukseni oikeaksi.
      Naiset eivät kykene tasapuoliseen ja empaattiseen sopuun eroissa, pelkästään tunteet ohjaavat heidän toimintaa, järjen käyttö näyttää olevan kielletty. Naisten tulee kehittää neuvottelutaitoa, neuvotteluissa asiaa käsitellään useammalta taholta ja yhdessä sovitaan toimintamalli, jonka kaikki hyväksyvät (aina ei voi saada kaikkea)

    • Kysymyksiäkysymyksiä

      Mitäs ihmisoikeuksia nykyään rikotaan?

      Syyttömille (eli lapsille) erosta aiheutuu aina tuskaa.

      Sinänsä olen samaa mieltä, että neuvottelu ulkopuolisen läsnäollessa voisi olla hyvä idea. Toisaalta kyllä se neuvottelu tulee viimeistään oikeudessa jos ei muuten päästä sopuun.

      • y15

        Ruotsissa ja Norjassa on kyseisellä sovittelulla saatu hyviä tuloksia, kunpikin osapuoli on tietoinen oikeuksista ja velvollisuuksista, myös turhat ylilyönnit vähenevät.

        Varmasti yksi tärkeimmistä asioista on se että molemmat joutuvat vastaamaan puheistaan ja toimimaan yhteisesti sovitun linjan mukaisesti. Aina on eropareja jotka eivät pääse yhteisymmärrykseen ja joutuvat antamaan oikeudelle päätösvallan omista asioista.

        Norjassa on selkeästi normaali erot ja ongelmaerot jossa mennään oikeuteen, niitä ei sekoiteta kuten täällä suomessa samaksi sotkuksi. Fiksut ihmiset kykenevät sopimaan asiansa site ettei ero aiheuta suurta tuskaa, lapsille eikä muille.


    • Minkäsvoitkuinsoittaa

      Pitääkö mitään koskaan yleistää. Melko varmasti riitoja syntyy muustakin kuin toisena osapuolena olevan naisen tavasta ajatella - onko tämäkään totta? Toinen nainen voi ajatella kuin ensimmäinen, mutta entä kolmas. Sehän voi ajatella täysin poikkeavasti kahteen muuhun verrattuna. Rahastahan ei voi koskaan riidellä koska siihen ei liity kommunikointia. Sitä vaan on liikaa tai liian vähän tai jompikumpi käyttää sitä toisin kuin toinen ajattelisi sitä järkevästi käytettävän. Ajankäytöstä ei voi riidellä, jos aikaa riitelyyn ei ole. Pitikö tähän jotain naisnäkökulmasta auditorion ainoalta naiselta saada?

      • y15

        Pitääkö mitään koskaan yleistää. ET VARMASTI OLE LUKENUT NÄITÄ EROPALSTAN JUTTUJA JOS NOIN MIETI Melko varmasti riitoja syntyy muustakin kuin toisena osapuolena olevan naisen tavasta ajatella - onko tämäkään totta? OLEN KIRJOITTANUT TÄÄLLÄ OLEVIEN NAISTEN TAVASTA KIRJOITTAA, TOTUUS ON KUITENKIN SE ETTÄ KAKSI IHMISTÄ AJATTELEE ASIOISTA ERITAVALLA JA JOS KOMMUNIKOINTI EI TOIMI, SIITÄ USEIN SYNTYY RIITA Toinen nainen voi ajatella kuin ensimmäinen, mutta entä kolmas. Sehän voi ajatella täysin poikkeavasti kahteen muuhun verrattuna. ET YMMÄRTÄNYT POINTTIA Rahastahan ei voi koskaan riidellä koska siihen ei liity kommunikointia. RAHASTA VARMASTI RIIDELLÄÄN USEIMMIN, TAI ENEMMÄNKIN SIITÄ MIHIN RAHAA KÄYTETÄÄN Sitä vaan on liikaa tai liian vähän tai jompikumpi käyttää sitä toisin kuin toinen ajattelisi sitä järkevästi käytettävän. NIINPÄ NIIN


    • y15

      Mistä löytyy se nainen ketä kykenee rehelliseen kommunikaatioon, siis pohtimaan asiaa myös lasten ja exän kannalta. tähän mennessä yhdeltäkään naiselta ei ole tullut tätä.

      Kuuluuko naisen perus ominaisuuksiin itsekkyys joka ohittaa jopa lasten hyvinvoinnin, miksi asioiden todellista laitaa ei haluta selvittää. Miksi nainen menee tunteiden taakse piiloon ja tällöin järjellä ei ole mitään mahdollista korjata tilannetta.

      Tukiryhmä, auttajat ja työkaverit voivat auttaa tunteen pohjalta mutta järjen/totuuden kanssa heillä on melko vähän tekemistä. Kukaan ulkopuolinen ei tiedä miten toisessa perheessä oikeasti eletään, totuuksia on yleensä kaksi ja tunteita kaksi.

      Jos oikeasti halutaan saada sopu aikaan se tehdään järjen pohjalta ja päätökset tehdään tunteella, mutta pohjautuen järkeen. Jos tähän ei kyetä on tilanne epänormaali ja tällöin olisi hyvä hakea itselle apua, koska normaali ihminen kykenee hallitsemaan tunteita jos järki sitä vaatii.

      Raiskaajat, pyromaanit, pahoinpiteliät elävät tunteen pohjalta ja jälkeenpäin vankilassa oppivat myös järjen käytön.

      Saatan olla täysin väärässä, mutta yksikään nainen ei ole kyennyt vastaamaan itse asiaan. Estääkö ylikorostunut tunneajattelu naisten rehellisen kommunikaation, koska kaikessa sopimisessa tarvitaan myös fakta/järki ja päätökset tehdään tunteella.

      • Turpaantulee

        Jos vähän laajentaisit piiriäsi, tää otanta naisia ja myös miehiä on yx hyttysen paska meressä, ”suoli”24 ei ole kaikki naiset ja useimmat pitää sua pilkkanaan ja provoovat sulle.
        Mene vaikka kaduille kyselemään ihmisten eroista, tai älä mene voit saada turpaasi.


      • y15
        Turpaantulee kirjoitti:

        Jos vähän laajentaisit piiriäsi, tää otanta naisia ja myös miehiä on yx hyttysen paska meressä, ”suoli”24 ei ole kaikki naiset ja useimmat pitää sua pilkkanaan ja provoovat sulle.
        Mene vaikka kaduille kyselemään ihmisten eroista, tai älä mene voit saada turpaasi.

        Olen tietoinen että tänne kirjoittavia joukko on melko pieni, nimimerkkejä on kyllä useita.

        Ongelma on siinä että näitä juttuja lukee todella moni nainen, mutta yksikään nainen ei korjaa virheitä tai uskalla aloittaa keskustelua aiheesta, vaikuttaa siltä että nämä asiat ovat naisille tabu,
        näistä ei keskustella kun tiedetään olevan väärässä.

        Olen vakuuttunut että olen oikeassa koska yksikään nainen ei ole kyennyt avoimeen kommunikaatioon, edes nimettömänä ja se kertoo melko paljon naisista. Suunsoittoa, ivaa, selittelyä, ilkeilyä, itsekkyyttä on tullut sitäkin enemmän, lasten hyvinvointiin naisilla ei ole mitään ajatusta.


      • Seikkaonsaletti
        y15 kirjoitti:

        Olen tietoinen että tänne kirjoittavia joukko on melko pieni, nimimerkkejä on kyllä useita.

        Ongelma on siinä että näitä juttuja lukee todella moni nainen, mutta yksikään nainen ei korjaa virheitä tai uskalla aloittaa keskustelua aiheesta, vaikuttaa siltä että nämä asiat ovat naisille tabu,
        näistä ei keskustella kun tiedetään olevan väärässä.

        Olen vakuuttunut että olen oikeassa koska yksikään nainen ei ole kyennyt avoimeen kommunikaatioon, edes nimettömänä ja se kertoo melko paljon naisista. Suunsoittoa, ivaa, selittelyä, ilkeilyä, itsekkyyttä on tullut sitäkin enemmän, lasten hyvinvointiin naisilla ei ole mitään ajatusta.

        Viisaat naiset ei näillä suolipalstoilla edes käy, vain luuseriämmät ja äijät , ja näiltä et koskaan saa mitään vastausta ,tuhlaat vaan aikaasi vääntämällä asiaasi täällä. Kantsii etsiä joku muu kanava.


      • geena

        "Miksi nainen menee tunteiden taakse piiloon ja tällöin järjellä ei ole mitään mahdollista korjata tilannetta. "

        Omien tunteiden kuunteleminen on hyvinvoinnin ylläpitämistä. Parisuhteessa, jossa on suuria tunneristiriitoja ei voi elää. Hyvinvointi kärsii. Joillain enemmän, toisilla vähemmän, riippuu ihmisestä.

        Tunteita ei voi pakottaa joksikin muuksi mitä ne ovat.

        "Raiskaajat, pyromaanit, pahoinpiteliät elävät tunteen pohjalta ja jälkeenpäin vankilassa oppivat myös järjen käytön. "

        No ei tietenkään noin, voi hyvänen aika. Juuri mainitsemillasi ryhmät eivät ymmärrä omista eikä muiden tunteista yhtään mitään. He ovat kyvyttömiä havainnoimaan ja tiedostamaan omia ja toisten tunteita - heillä ei mitään käsitystä tunnetaidoista. He ovat pikemminkin pahasti tunnekyvyttömiä, tunnevammaisia:

        "Kyky havaita ja tiedostaa niin omia kuin toisten tunteita on tunnetaitojen perusta. Toisten tunteiden havaitsemiseksi ja ymmärtämiseksi on ensin huomattava omat tunteet. Omien tunteiden tunnistaminen auttaa toimimaan tietoisesti niiden kanssa ja säätelemään omaa käytöstä. Tunteiden ymmärtäminen sisältää kyvyn nähdä niiden syitä ja seurauksia. Tunteita ymmärtävä kykenee tekemään pieniä arjen päätöksiä, eikä erehdy niin helposti elämän suurissakaan valinnoissa."


      • y15
        Seikkaonsaletti kirjoitti:

        Viisaat naiset ei näillä suolipalstoilla edes käy, vain luuseriämmät ja äijät , ja näiltä et koskaan saa mitään vastausta ,tuhlaat vaan aikaasi vääntämällä asiaasi täällä. Kantsii etsiä joku muu kanava.

        Kykenetkö miettimään mitä olen kirjoittanut, ei yhtään kommenttia ja se kertoo kaiken naisista.


      • y15
        geena kirjoitti:

        "Miksi nainen menee tunteiden taakse piiloon ja tällöin järjellä ei ole mitään mahdollista korjata tilannetta. "

        Omien tunteiden kuunteleminen on hyvinvoinnin ylläpitämistä. Parisuhteessa, jossa on suuria tunneristiriitoja ei voi elää. Hyvinvointi kärsii. Joillain enemmän, toisilla vähemmän, riippuu ihmisestä.

        Tunteita ei voi pakottaa joksikin muuksi mitä ne ovat.

        "Raiskaajat, pyromaanit, pahoinpiteliät elävät tunteen pohjalta ja jälkeenpäin vankilassa oppivat myös järjen käytön. "

        No ei tietenkään noin, voi hyvänen aika. Juuri mainitsemillasi ryhmät eivät ymmärrä omista eikä muiden tunteista yhtään mitään. He ovat kyvyttömiä havainnoimaan ja tiedostamaan omia ja toisten tunteita - heillä ei mitään käsitystä tunnetaidoista. He ovat pikemminkin pahasti tunnekyvyttömiä, tunnevammaisia:

        "Kyky havaita ja tiedostaa niin omia kuin toisten tunteita on tunnetaitojen perusta. Toisten tunteiden havaitsemiseksi ja ymmärtämiseksi on ensin huomattava omat tunteet. Omien tunteiden tunnistaminen auttaa toimimaan tietoisesti niiden kanssa ja säätelemään omaa käytöstä. Tunteiden ymmärtäminen sisältää kyvyn nähdä niiden syitä ja seurauksia. Tunteita ymmärtävä kykenee tekemään pieniä arjen päätöksiä, eikä erehdy niin helposti elämän suurissakaan valinnoissa."

        (Kuuluuko naisen perus ominaisuuksiin itsekkyys joka ohittaa jopa lasten hyvinvoinnin, miksi asioiden todellista laitaa ei haluta selvittää. Miksi nainen menee tunteiden taakse piiloon ja tällöin järjellä ei ole mitään mahdollista korjata tilannetta.)

        Omien tunteiden kuunteleminen on hyvinvoinnin ylläpitämistä. Parisuhteessa, jossa on suuria tunneristiriitoja ei voi elää. Hyvinvointi kärsii. Joillain enemmän, toisilla vähemmän, riippuu ihmisestä. Tunteita ei voi pakottaa joksikin muuksi mitä ne ovat.

        ERIKOINEN VASTAUS

        (Jos oikeasti halutaan saada sopu aikaan se tehdään järjen pohjalta ja päätökset tehdään tunteella, mutta pohjautuen järkeen. Jos tähän ei kyetä on tilanne epänormaali ja tällöin olisi hyvä hakea itselle apua, koska normaali ihminen kykenee hallitsemaan tunteita jos järki sitä vaatii.
        Raiskaajat, pyromaanit, pahoinpiteliät elävät tunteen pohjalta ja jälkeenpäin vankilassa oppivat myös järjen käytön)

        No ei tietenkään noin, voi hyvänen aika. Juuri mainitsemillasi ryhmät eivät ymmärrä omista eikä muiden tunteista yhtään mitään. He ovat kyvyttömiä havainnoimaan ja tiedostamaan omia ja toisten tunteita - heillä ei mitään käsitystä tunnetaidoista. He ovat pikemminkin pahasti tunnekyvyttömiä, tunnevammaisia:

        ERIKOINEN VASTAUS

        "Kyky havaita ja tiedostaa niin omia kuin toisten tunteita on tunnetaitojen perusta. Toisten tunteiden havaitsemiseksi ja ymmärtämiseksi on ensin huomattava omat tunteet. Omien tunteiden tunnistaminen auttaa toimimaan tietoisesti niiden kanssa ja säätelemään omaa käytöstä. Tunteiden ymmärtäminen sisältää kyvyn nähdä niiden syitä ja seurauksia. Tunteita ymmärtävä kykenee tekemään pieniä arjen päätöksiä, eikä erehdy niin helposti elämän suurissakaan valinnoissa." ELÄMÄ ON TODELLA ONGELMALLISTA LÄHES MAHDOTONTA JOS ELETÄÄN NOIN PALJON TUNTEET EDELLÄ, ET TIEDÄ MISTÄ PUHUT, TUNTEESI ESTÄVÄT AJATUSKYVYN.

        Olet unohtanut järjenkäytön kokonaan ja menet tunteiden taakse piiloon niin ei tarvitse perustella mitään tekemisiään.


      • Poimiparhaat
        y15 kirjoitti:

        Kykenetkö miettimään mitä olen kirjoittanut, ei yhtään kommenttia ja se kertoo kaiken naisista.

        Onhan sulle tullut kommentteja pilvin pimein.


    • 456120

      Ei estä tunteet järjen ääntä. Täällä yleistetään aika helposti. Muistakaa että kyseessä on aina yksilö. Olipa se mies tai nainen. Niin aina on joukossa niitä jotka tekee päätöksiä tunteiden perusteella ja laittaa toisen osapuolen kärsimään ihan vain koska itsellä on erossa p...afiilis.

      • y15

        Ei estä tunteet järjen ääntä. Täällä yleistetään aika helposti. EN OLE HAVAINNUT YHTÄÄN RÄRJEN ÄÄNTÄ NAISILTA, AINOASTAAN SELITTELYÄ Muistakaa että kyseessä on aina yksilö. Olipa se mies tai nainen. TÄSSÄ KIRJOITUKSESSA ON KYSYMYS NAISESTA Niin aina on joukossa niitä jotka tekee päätöksiä tunteiden perusteella ja laittaa toisen osapuolen kärsimään ihan vain koska itsellä on erossa p...afiilis TÄMÄN VUOKSI KIRJOITAN KUN NÄYTTÄÄ SILTÄ ETTÄ TÄMÄ ON NAISTEN TAPA TOIMIA, MUUN LAISIA KIRJOITUKSIA EI OLE OLLUT


      • geena
        y15 kirjoitti:

        Ei estä tunteet järjen ääntä. Täällä yleistetään aika helposti. EN OLE HAVAINNUT YHTÄÄN RÄRJEN ÄÄNTÄ NAISILTA, AINOASTAAN SELITTELYÄ Muistakaa että kyseessä on aina yksilö. Olipa se mies tai nainen. TÄSSÄ KIRJOITUKSESSA ON KYSYMYS NAISESTA Niin aina on joukossa niitä jotka tekee päätöksiä tunteiden perusteella ja laittaa toisen osapuolen kärsimään ihan vain koska itsellä on erossa p...afiilis TÄMÄN VUOKSI KIRJOITAN KUN NÄYTTÄÄ SILTÄ ETTÄ TÄMÄ ON NAISTEN TAPA TOIMIA, MUUN LAISIA KIRJOITUKSIA EI OLE OLLUT

        Jos tai kun sinä et osaa tulkita naisten järjen ääntä, niin se ei ole naisten vika.


      • Ettunnistanut
        y15 kirjoitti:

        Ei estä tunteet järjen ääntä. Täällä yleistetään aika helposti. EN OLE HAVAINNUT YHTÄÄN RÄRJEN ÄÄNTÄ NAISILTA, AINOASTAAN SELITTELYÄ Muistakaa että kyseessä on aina yksilö. Olipa se mies tai nainen. TÄSSÄ KIRJOITUKSESSA ON KYSYMYS NAISESTA Niin aina on joukossa niitä jotka tekee päätöksiä tunteiden perusteella ja laittaa toisen osapuolen kärsimään ihan vain koska itsellä on erossa p...afiilis TÄMÄN VUOKSI KIRJOITAN KUN NÄYTTÄÄ SILTÄ ETTÄ TÄMÄ ON NAISTEN TAPA TOIMIA, MUUN LAISIA KIRJOITUKSIA EI OLE OLLUT

        Väärin, tämä oli se ns.kolmas sukupuoli.


      • y15
        geena kirjoitti:

        Jos tai kun sinä et osaa tulkita naisten järjen ääntä, niin se ei ole naisten vika.

        Kerro mitä tarkoitat, ei yhtään esimerkkiä, ei yhtään kommenttia, se on naisten ongelma, kaikki pitäisi aavistaa/ennustaa tai tuntea.

        Aina samaa selittelyä, jos tosiaan kykenisit seisomaan sanojesi takana, antaisit edes yhden konkreettisen esimerkin, mutta sitä ei ole kertaakaan tullut.


    • geena

      Tunne ja järki toimivat yhdessä, eri ihmisillä ei mittasuhteissa. Typerää kieltää tämä. Yhtä typerää on pyytää vastauksia kirjoituksiinsa, jossa käsketään käyttää järkeä, unohtamaan tunteet, ja haukutaan naisia.

      "Aivotutkimus on kuitenkin osoittanut järjen ja tunteiden vastakkainasettelun jo lähtökohtaisesti vinoksi. Mitä tarkemmin aivoja tutkitaan, sen erottamattomammaksi pariksi järki ja tunteet paljastuvat.
      Tunteet antavat elämälle sen omakohtaisesti kokemamme merkityksen. Ilman tunteita elämällä ei ole tarkoitusta, kuten masentuneet tietävät kertoa. Kaiken arvo mitataan viime kädessä tunteilla."

      Sinulla ei harmainta aavistusta ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta ja tunteiden merkityksestä. Itseasiassa todellista vuorovaikutusta ei synny ollenkaan ilman, että tunneviestintä toimii.

      • y15

        (Sinulla ei harmainta aavistusta ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta ja tunteiden merkityksestä. Itseasiassa todellista vuorovaikutusta ei synny ollenkaan ilman, että tunneviestintä toimii. )

        Tämä on alue mistä varmasti tiedän enemmän kuin keskiverto tallaaja yleensä, TERVEET IHMISET KYKENEVÄT MIETTIMÄÄN/JOUSTAMAAN/SOVITTELEMAAN/JÄRKEILEMÄÄN ASIOITA JA PÄÄTÖKSET TEHDÄÄN TUNTEEN POHJALTA, SIIS MIKÄ VAIHTOEHTO ON IHMISEN MIELESTÄ PARAS RATKAISU, KUN ASIAA ON POHTINUT.

        Typerää selittelyä TUNTEIDEN MITTASUHTEISTA näitä on vankilat täynnä, katuvat tekojaan mitä tuli tunnemyräkässä tehtyä.


      • Sosionomi
        y15 kirjoitti:

        (Sinulla ei harmainta aavistusta ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta ja tunteiden merkityksestä. Itseasiassa todellista vuorovaikutusta ei synny ollenkaan ilman, että tunneviestintä toimii. )

        Tämä on alue mistä varmasti tiedän enemmän kuin keskiverto tallaaja yleensä, TERVEET IHMISET KYKENEVÄT MIETTIMÄÄN/JOUSTAMAAN/SOVITTELEMAAN/JÄRKEILEMÄÄN ASIOITA JA PÄÄTÖKSET TEHDÄÄN TUNTEEN POHJALTA, SIIS MIKÄ VAIHTOEHTO ON IHMISEN MIELESTÄ PARAS RATKAISU, KUN ASIAA ON POHTINUT.

        Typerää selittelyä TUNTEIDEN MITTASUHTEISTA näitä on vankilat täynnä, katuvat tekojaan mitä tuli tunnemyräkässä tehtyä.

        Oletko lukenut psykologiaa, lukion psyykkaa ei lasketa.


      • Woman-66

        "Aivotutkimus on kuitenkin osoittanut järjen ja tunteiden vastakkainasettelun jo lähtökohtaisesti vinoksi. Mitä tarkemmin aivoja tutkitaan, sen erottamattomammaksi pariksi järki ja tunteet paljastuvat."

        Asiaa! y15 ei ymmärrä ihmisiä tunnetasolla, ja juuri siinä ihmisiä pitäisi ymmärtää, jotta vuorovaikutus toimisi.

        y15 pelkää tunteitaan ja yrittää kaikinkeinoin vältellä kohtaamasta niitä. Hänellä on varmasti jokin traumaattinen selvittämätön kokemus menneisyydestä. Se vaivaa, ja johtaa naisten syyttelyyn. Voin myös hyvin kuvitella, että y15:n kumppanin tai exän osa ei ole helppo.


      • Woman-66
        Sosionomi kirjoitti:

        Oletko lukenut psykologiaa, lukion psyykkaa ei lasketa.

        Lukion psyka eikä muukaan opiskelu auta mitään, ellei ihminen osaa edes perustunnetaitoja. Kuten sitä, että naisten haukkuminen on hedelmätöntä ja kertoo enemmän y15:sta kuin yhdestäkään naisesta.


      • y15
        Woman-66 kirjoitti:

        "Aivotutkimus on kuitenkin osoittanut järjen ja tunteiden vastakkainasettelun jo lähtökohtaisesti vinoksi. Mitä tarkemmin aivoja tutkitaan, sen erottamattomammaksi pariksi järki ja tunteet paljastuvat."

        Asiaa! y15 ei ymmärrä ihmisiä tunnetasolla, ja juuri siinä ihmisiä pitäisi ymmärtää, jotta vuorovaikutus toimisi.

        y15 pelkää tunteitaan ja yrittää kaikinkeinoin vältellä kohtaamasta niitä. Hänellä on varmasti jokin traumaattinen selvittämätön kokemus menneisyydestä. Se vaivaa, ja johtaa naisten syyttelyyn. Voin myös hyvin kuvitella, että y15:n kumppanin tai exän osa ei ole helppo.

        Aivotutkimus on kuitenkin osoittanut järjen ja tunteiden vastakkainasettelun jo lähtökohtaisesti vinoksi. Mitä tarkemmin aivoja tutkitaan, sen erottamattomammaksi pariksi järki ja tunteet paljastuvat.

        Sinä olet elävä esimerkkki siitä miksi miksi nais/mies vastakkainasettelu kasvaa. Pyrit sotkemaan asioita epätoivoisesti. Totuus on kumminkin se että ihminen järkeilee siis ajattelee, ennen kuin tekee päätöksen ja päätös tehdään tuntuman pohjalta siis tunteen perusteella. EI JÄRKEÄ JA TUNNETTA VOI EROTTAA, on toki tilanteita jossa päätös tehdään puhtaasti tunteella, esimerkiksi heräteostokset ja tähän markkinointi usein tähtää.

        Ei varmasti ole oikeen elää pelkästään tunteen voimalla


    • Woman-66

      Järkevin vaihtoehto sinulle on lopettaa naisten solvaaminen.

      • y15

        Sinä solvaat itse naisia, vääristelemällä kirjoituksia ja itseasiassa aiheutat vastakkainasettelua.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2466
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      38
      1399
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      60
      1368
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1156
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1123
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1101
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1032
    Aihe