Hyvinvointidemokraattien ja porvarien revanssi

HyvinvointiVsRaha

Hyvinvointidemokraattien ja porvarien kamppailu Suomesta

Suomessa on käynnissä ideologinen kamppailu hyvinvointidemokraattien ja porvarien välillä. Kommareita ja sosialisteja on Suomessa yhtä vähän kuin uusnatseja. Taistelu käydään hyvinvointivaltion ja sopimusyhteiskunnan sekä hyvinvointiperuspalveluiden, julkisen infran ja kansallisomaisuuden säilymisestä. Hyvinvointidemokraatit puolustavat näitä, porvarit haluavat taas hyvinvointivaltion alas ja kansallisomaisuuden yksityistettyä sekä Suomeen yövartijavaltion, joka suojaa vain omaisuutta ja sen omistajia. Valitse puolesi. Hyvinvointi ja lähimmäiset vai raha eli mammonan palvonta?

Tämä sama kamppailu hyvinvointidemokraattien ja porvarivoimien kanssa on käyty jo kertaalleen, ja hyvinvointi voitti tuolloin.

SDP:llä ja työväenliikkeellä (lue ay-liike) on jo näytöt hyvinvointivaltion, hyvinvointipalveluiden, sopimusyhteiskunnan ja työehtosopimusjärjestelmän rakentamisesta, missä on kokoomuksen ja kepun näytöt? Nehän ajavat vain hyvinvointia alas sekä velkaannuttavat Suomea.

Hyvinvointivaltion paradoksi
https://keskustelu.suomi24.fi/t/14382252/hyvinvointivaltion-paradoksi

Vasemmisto, sdp ja työväenliike loivat Suomen hyvinvointivaltion:
http://hirvasnoro.blogspot.fi/2008/05/vasemmistoenemmist-1958-ja-tylisten.html
"Suomalaisen yhteiskunnan suunnasta käytiin kiihkeä taistelu 1950-luvulla. Oikeisto lähti vastahyökkäykseen työväenliikkeen sodanjälkeisiä saavutuksia vastaan, mutta koki takaiskun vuoden 1958 vaaleissa. Eduskunnan ensimmäinen vasemmistoenemmistö tuotti uuden hegemonian, jonka tuloksena syntyi hyvinvointivaltio.

Päivi Uljas: Kun Suomi punastui – Talonpoikaisesta yhteiskunnasta hyvinvointivaltioksi. KSL ja Into Kustannus.

Suomalaisen yhteiskunnan ratkaiseva käänne kohti hyvinvointivaltiota alkoi vuoden 1956 yleislakon jälkeen. Siitä käynnistyi kiihkeä kahden vuoden jakso, jona oikeisto kävi vastahyökkäykseen työväenliikkeen sodanjälkeisiä saavutuksia vastaan. Kärjistyneen vastakkainasettelun synnyttämä eduskunnan ensimmäinen vasemmistoenemmistö vuonna 1958 taittoi niskat porvarien politiikalta.

Nyt itsestään selviltä tuntuvat uudistukset, kuten työttömyysvakuutus, viisipäiväinen työviikko ja työeläkejärjestelmä pantiin silloin alulle.
Mutta ilman kansalaisten joukkoliikettä se ei olisi onnistunut. Kerta toisensa jälkeen työläiset osoittivat joukkovoimaansa kaupunkien kaduilla ja eduskuntatalon edustalla, ja muuttivat näin historian kulun.

1950-luvun kamppailujen taustana oli työläisten elintason nousu sodan jälkeen. Palkkoja ja ostovoimaa kasvattivat niin lakot kuin hallitusten toimetkin. Velaksi ei silti eletty, päinvastoin. Suomen julkinen talous oli ylijäämäinen koko ajanjakson 1948-1990 ja valtion velka aleni 1950-luvulla.
Päivi Uljaksen keskeinen väite kuuluu, että vuonna 1953 oikeisto käynnisti ryhtiliikkeen tarkoituksenaan muuttaa harjoitettu talouspoliittinen linja. Hänen mukaansa porvarien tavoitteena oli palauttaa sodan jälkeen menettämänsä asemat ja 1930-lukulainen ”yövartijavaltio”, jossa julkisen vallan rooli rajataan mahdollisimman suppeasti järjestyksen turvaamiseen ja omaisuuden suojelemiseen.
Hyvinvointivaltio vai yövartijavaltio? Suomi oli silloin maa, jossa oma perunapalsta, lehmä ja suku toimivat vakuutuksina sairauden, työttömyyden ja vanhuuden varalta. Silti oikeiston mielestä valtio oli kasvanut liian suureksi."

74

472

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vanhaa

      Ap, olet ajastasi jäljessä. Nykypäivän poliittinen kamppailu käydään persujen ja suvakkien välillä, missä persut yrittävät alle 10 kannatusprosentin asemastaan taistella epätoivoisesti yli 90%:n suvakkienemmistöä vastaan ja pelastaa Suomi tuhoutumiselta. Suvakit vihaavat Suomea ja tahtovat suistaa meidät kaikki tuhoon ja hävitykseen.

      • HillbillyKokoomus

        Eikös Timo Soinin It's a Sin paljastunut kokoomuksen äärioikeistosiiveksi ja myös Halla-ahon persut on porvareita, jotka eivät aja kansan asiaa rötösherroja ja pääomaa vastaan? Jopa Laura Huhtasaari on myöntänyt Veitolan Yökylässä ohjelmassa äänestäneensä ennen persuja kokoomusta!? Persujen äänestäjistä suuri joukko oli viime eduskuntavaaleissa SDP:n ja Vasemmistoliiton entisiä isänmaallisia kannattajia, jotka persut pettivät Timo Soinin paljastuessa Suomen ainoaksi republikaaniksi kokoomuksen Kimmo Sasin ja Matti "Omistajan ääni & Bilderberg" Apusen lisäksi. Siis USA:n äärioikeiston teekutsuliikemiehiä. Harva Timo Soinin äänestäjä varmasti ajatteli äänestävänsä pesunkestävää porvaria. No PetosJytky!:ä seurasi PetosRytky!


      • MuutoksenMahdollisuus

        Työväestöstä suuri osa on maahanmuuttokriittisiä kuten maahanmuutosta ja islamista tehdyt kyselyt kertovat. He odottavat demarien ottavan tolkun maahanmuuttopoliittisen linjan Tanskan sosiaalidemokraattien tapaan. Liittojen väen mielipiteet eivät kohtaa eduskuntademarien liberaalia maahanmuuttolinjaa. Toisaalta kokoomus on vihreiden kanssa edelleen Suomen maahanmuuttoliberaalein puolue, joka ajaa monikulttuurisuuskehitystä ja uhkaa jopa suomen kielen asemaa Jan Vapaavuoren heitoilla. Kaiken lisäksi porvarihallitus aikoo tehdä Suomesta koko maailman sosiaalitoimiston antamalla täyden sosiaaliturvan lähes kaikille tänne tuleville heti.
        Työläiset odottavat Antti Rinteen ottavan tolkun linjan maahanmuuttopolitiikassa ja rajanvalvonnassa porvarihallituksen pakolaisbisnespolitiikan ja ulkolaisen halpatyön rantauttamisen sijaan.


      • Myyrämies

        Höpön, höpö. Timo Soinin persut oli vain porvarien juoni hajoittaa proletaarin äänet.
        Hajoita- ja hallitse strategiaa. Kuvitteleeko joku että muuten marginaaliryhmien etuja ajavat kokoomus tai kepu olisivat yli 10 %:n puolueita? =))


      • VeliVeljeäVastaan

        Porvarien strategia on ollut hajottaa proletaari eli työläisluokka toisiaan vastaan tappeleviin pienpuolueisiin. Timo Soinin persut oli porvarien manööveri hajottaa tavallinen kansa ns. rajakkeihin ja suvakkeihin, ja tämä juoni onnistui erinomaisesti sekä johti täysporvarihallitukseen joka kepun multimiljonääriyrittäjä Sipilän johdolla toteuttaa EK:n ja kokoomuksen politiikkaa ns. EKokoomuspolitiikkaa ajaen elinkeinoelämän, pääomapiirien, omistajaluokan ja eliitin marginaaliryhmän etuja työläisiä ym. enemmistöryhmiä vastaan. Tunnemme Timo Soinin kusetuksen PetosJytky!:nä ja sen jälkeisen hillotolppavaiheen PetosRytky!:nä. Palkkioksi juudakset saivat ministeripaikat ja palkintovirat lienee junailtu jos siihen vaiheeseen asti lenkkimakkarakokoomuksen väki terveenä ja edes osin työkykyisenä elää.


      • faktathaltuun

        Puhut kakkaa. Enemmistö suomalaisista vastustaa massamaahanmuuttoa, rajat seljällään pakolaispolitiikkaa, monikulttuuristamista ja islamilaisuuden maahantuloa, vaikka eivät äänestä perussuomalaisia vaaleissa, vaan muita puolueita.


      • TodistettuOikeaksi

        "Ap, olet ajastasi jäljessä. Nykypäivän poliittinen kamppailu käydään persujen ja suvakkien välillä,"

        Tämä epätasa-arvoinen ja eriarvoistava irtisanomislaki ja sen myynti propagandavaltamediassa lasten kouluruokailuun vedoten todistaa että aloitus on täyttä asiaa. Myös Sampo Terhon veto viikonloppuna tv:ssä kertoo karua luokkataistelukieltä. Irtisanomislain vastustaminen AY:ssa on muka SDP:n vaalipeliä. Terhon salaliittoteoriatko eivät ole?


      • Marginaalimyyrät

        Irtisanomislaki paljasti sen TAAS että Suomessa jakolinja menee EDELLEEN työläisten hyvinvointidemokraattien ja porvarien välillä eikä keinotekoisesti luotujen maahanmuuttovastaisten rajakkien ja maahanmuuttomyönteisten suvakkien välillä, joihin porvarileiri haluaa jakaa kansaa hajoita- ja hallitse hengessä, jotta hajannuksen avulla voittaisi itse. Toinen uusi luotu hajotuslinja on nyt tuotu massiivisella ilmastomuutosuutisoinnilla, jolla taas koitetaan hajottaa työläiskansaa keinotekoisesti kahteen leiriin, jotta taas porvaripuolueet hyötyisivät vaaleissa. Vihreiden kannatus putosi Touko Aallon ja Jani Toivolan toilailujen takia ja Kokoomus sekä Kepu pelkäävät kannatuksen valuvan SDP:lle ja Vasemmistoliitolle, joten luodaan massiivinen ilmastomuutosuutisointi, jotta Vihreiden kannatus palaisi jakamaan työväenluokan ääniä, eikä SDP hyötyisi ja nousisi suurimmaksi puolueeksi eduskuntavaaleissa.


      • adadwfs
        Marginaalimyyrät kirjoitti:

        Irtisanomislaki paljasti sen TAAS että Suomessa jakolinja menee EDELLEEN työläisten hyvinvointidemokraattien ja porvarien välillä eikä keinotekoisesti luotujen maahanmuuttovastaisten rajakkien ja maahanmuuttomyönteisten suvakkien välillä, joihin porvarileiri haluaa jakaa kansaa hajoita- ja hallitse hengessä, jotta hajannuksen avulla voittaisi itse. Toinen uusi luotu hajotuslinja on nyt tuotu massiivisella ilmastomuutosuutisoinnilla, jolla taas koitetaan hajottaa työläiskansaa keinotekoisesti kahteen leiriin, jotta taas porvaripuolueet hyötyisivät vaaleissa. Vihreiden kannatus putosi Touko Aallon ja Jani Toivolan toilailujen takia ja Kokoomus sekä Kepu pelkäävät kannatuksen valuvan SDP:lle ja Vasemmistoliitolle, joten luodaan massiivinen ilmastomuutosuutisointi, jotta Vihreiden kannatus palaisi jakamaan työväenluokan ääniä, eikä SDP hyötyisi ja nousisi suurimmaksi puolueeksi eduskuntavaaleissa.

        Asiaa.


      • RajalinjatSamat
        Marginaalimyyrät kirjoitti:

        Irtisanomislaki paljasti sen TAAS että Suomessa jakolinja menee EDELLEEN työläisten hyvinvointidemokraattien ja porvarien välillä eikä keinotekoisesti luotujen maahanmuuttovastaisten rajakkien ja maahanmuuttomyönteisten suvakkien välillä, joihin porvarileiri haluaa jakaa kansaa hajoita- ja hallitse hengessä, jotta hajannuksen avulla voittaisi itse. Toinen uusi luotu hajotuslinja on nyt tuotu massiivisella ilmastomuutosuutisoinnilla, jolla taas koitetaan hajottaa työläiskansaa keinotekoisesti kahteen leiriin, jotta taas porvaripuolueet hyötyisivät vaaleissa. Vihreiden kannatus putosi Touko Aallon ja Jani Toivolan toilailujen takia ja Kokoomus sekä Kepu pelkäävät kannatuksen valuvan SDP:lle ja Vasemmistoliitolle, joten luodaan massiivinen ilmastomuutosuutisointi, jotta Vihreiden kannatus palaisi jakamaan työväenluokan ääniä, eikä SDP hyötyisi ja nousisi suurimmaksi puolueeksi eduskuntavaaleissa.

        Irtisanomislaki ja Aktiivimallin vastustus kertovat että jakolinja on edelleen porvarit vs. hyvinvointidemokraatit.

        Maahanmuuttopolitiikalla porvarit halusivat hajoittaa työläisluokan proletaarin ja Timo Soinin avulla onnistuivatkin PetosJytky!:llä, jota seurasi PetosRytky!. Suuri määrä ennen demareita ym. äänestäneitä ei arvannut Soinin Persuja äänestäessään äänestävänsä porvareita ja auttavansa porvarihallitusta valtaan. It’s a Sin Soini paljastuikin Suomen teekutsuliikkeen republikaaniksi. Hän kutsui itseään vaalien jälkeen Suomen ainoaksi republikaaniksi Kokoomuksen Kimmo Sasin ja Matti “Bilderberg / Omistajan ääni” Apusen ohella. Suurta osaa maahanmuuttokysymyksellä ja “rötösherrat kuriin” -jutuilla porvari-Persujen äänestäjiksi harhautettuja työläisiä kustiin silmään oikein kunnolla. Kyse oli vain siitä että suuri osa halusi äänestää maahanmuuttokriittistä työväenpuoluetta. Todellisuudessa Soinin Persujen avulla proletaari saatiin hajoitettua kahteen osaan “rajakeiksi” ja “suvakeiksi”, jotta porvaripuolueet Kokoomus ja Kepu saivat selkävoiton eduskuntavaaleissa SDP:stä, ja maahan saatiin rahan etua ajava porvarihallitus. Siis tyypillinen omistaja-pääomaporvariston hajoita- ja hallitse -operaatio kansan hajaannuttamiseksi.

        Nyt kun Persut ovat petoksen jälkeen Halla-ahonkin johdolla kutistuneet melko merkityksettömäksi tekijäksi ja SDP:n kannatus nousee, Kokoomus ja Kepu sekä niiden takana olevat EK ja SY tuovat vihreiden alamäen pysäyttämiseksi ilmastomuutospropagandan kympillä omistamaansa propagandavaltamediaan. Kokoomuksen puisto-osaston puheenjohtajaksi tuodaan porvarillinen Pekka Haavisto, jotta vihreiden kannattajat saataisiin takaisin ja estettäisiin siirtyminen SDP:hen. Taas Persujen tapaan hajoita- ja hallitse-operaatio estämään työläisluokan keskittyminen liikaa yhden puolueen, eli demarien taakse, jotta maassa pysyisi porvarijohtoinen hallitus ajamassa pääoman ja omistajaluokan marginaalin etuja sekä Suomen Pohjoismaista hyvinvointioikeusvaltiota- ja sopimusyhteiskuntaa voitaisiin edelleen ajaa alas porvarien haikailemaksi yövartijavaltioksi.

        Rajalinjat ovat siis edelleen vanhat hyvinvointidemokraatit vs. porvarit, vaikka tätä koitetaan hämärtää maahanmuutto- ja ympäristökysymyksillä. Suurin osa proletaaristahan myös vasureista on
        tutkimusten mukaan maahanmuuttokriittistä, monikulttuurisuuskriittistä eikä kannata rajat seljällään polittiikkaa, jota porvarihallitus ajaa.

        Koitetaan unohtaa nyt tahallaan kokoomus- ja kepuporvarit jotka tätä peliä hallituksesta ohjaavat ja että koko mainosmedia on oikeisto-omistuksessa? “Sen lauluja laulat, jonka leipää syöt”. Kaikki taitaneet unohtaa Atte “Sipilä-Gate & Bilderberg” Jääskeläisen Ylen omistajaohjauksen, jossa toimittajia potkittiin pihalle ja Ruben Stillerkin sai lähtöpassit kun otti Pressiklubiin kuulemma liian sanavalmiita hallituspolitiikan arvostelijoita mm. Susanna Kuparisen. Tuo vihervasemmistosta jaskanpauhaminen on typerää, kyseiset puolueet ovat oppositiossa ottaneet jo vuosia turpaan kokoomukselta, jonka käsialaa on mm. ovet seljällään rajapolitiikka ja massamamutus veronmaksajien rahoilla pyörivän pakolaisbisneksen kiimassa. Samalla tietenkin saadaan ulosliputettua muka liian kallis TES-palkattu suomalainen työvoima ja korvattua se ulkomaisella halpatyövoimalla, jota EU:n ja ETA:n ulkopuolisen työvoiman tarveharkinnan poistamisen jälkeen tuotetaan Aasiasta mm. Intiasta, Kiinasta ym. Orpon ja Sipilän uusliberalistisen kapitaalikommunismin hengessä alipalkkauksella suurin osa palkkakuluista sosialisoidaan yhteiskunnalle ja veronmaksajille sekä kansalle, kun hyvinvointia ja peruspalveluita joudutaan tämän palkanmaksun ulkoistamisen takia leikkaamaan suomalaisilta. Tietenkin massamamutus auttaa myös työmarkkinoiden hajaannukseen jolla saadaan ay-liike heikoksi. Menossa EKokoomuksen hajoita- ja hallitse -manööveri ja te jauhatte jostain vihervasureista.


      • Anonyymi

        Taas on nähty että vastakkain ovat edelleen oikeisto-vasemmisto, ihminen/työläinen vastaan pääoma.


      • Anonyymi

        Vai aikaani jäljessä?

        Työmarkkinoilla räjähtää vuosia kasvanut paine – Suomi on lähellä yleislakkoa
        https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d294489e-3239-4a77-85b6-a7d6ecbc6589
        "Työnantajien ja palkansaajien leireistä löytyy molemmista ihmisiä, jotka ovat odottaneet vapaata yhteenottoa. Siinä punnitaan, kenellä on minkäkin verran neuvotteluvoimaa."

        Postin TES-shoppailusta alkanut lakko repii taas hyvinvointivaltiodemokraatti-työläisten ja suurpääoman-elinkeinoelämän uusliberalistiporvarien yhteenottoa käyntiin, jota on koitettu naamioida kuolleeksi työläisluokan "suvakki" ja "rajakki" vastakkainasettelulla Suomeen 2015 alkaen tuotetun massahaittamaahanmuuton varjolla kunnon hajoita- ja hallitse -tyyliin.

        Kysymys kuuluu: Kumman joukoissa seisot, hyvinvointivaltiodemokraattien vai eliitin monarkistien suurpääoman?

        Hyvinvointidemokratiaan ja -valtioon kuuluvat läntisen Euroopan kohtuu hyvä työläisten palkkataso ja ostovoima, kohtuullisen korkea verotus sekä niillä rahoitetut hyvät julkiset peruspalvelut sekä infra.

        Palkkojen halpuutus taas kuuluu enempi Viron, Puolan ja Unkarin ym. Itä-Euroopan malliin, jolla ei kateta toimivaa hyvinvointiyhteiskuntaa ja sen peruspalveluita tai infraa.

        Palkkojen ja työehtojen huononnuksella siirrymme Pohjoismaisesta ja läntisen Euroopan viitekehyksestä Baltian maiden ja yleisemmin Itä-Euroopan viitekehykseen.


    • NarkisSOS

      Ruotsissa asuinalue suojattiin muurein, kodit menivät kuin kuumille kiville – asian­tuntija: ilmiö tulossa myös Suomeen
      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005854910.html

      Eriarvoisuus- ja maahanmuutto/monikulttuurisuuskehityksen tulos. Ihmiset heräävät liian myöhään. Kuvitteleeko joku että tämä olisi kulttuurikehityksen tuoma pakko? Pikemminkin taka-askel jossa narsistisella ahneuden ja itsekkyyden kasvulla on tärkeä osa.

      • Pakolaisbisnes

        Kokoomus tarvitsee Kataisen 1,8 miljoonaa mamua jotta bisnes pyörii ja voitot on ulkomaisen halpatyön takia suurempia.


    • HeräämistäOdotellessa
      • Luokkasota

        Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on jääräpäisyydellään ja pakkomielteisyydellään onnistunut jakamaan kansan täysin kahtia, kirjoittaa vasemmistoliiton kansanedustaja Paavo Arhinmäki.
        https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3978318-arhinmaki-onnittelee-sipilaa-onnistunut-jaarapaisyydellaan-jakamaan-kansan-taysin-kahtia-jhln-lakossa-on-nahty-jeesustelun-suomen-ennatys

        ”En muista mitään asiaa, joka olisi jakanut kansan näin vahvasti kahtia. Hiukan useampi ymmärtää poliittisia lakkoja kuin vastustaa. Samoin hiukan useampi vastustaa irtisanomissuojan heikentämistä kuin kannattaa sitä. Mutta molemmat leirit ovat lähes yhtä vahvoja”, Arhinmäki kirjoittaa yhteisöpalvelu Facebookissa.

         Iltalehti julkaisi tänään kyselyn, jonka mukaan 50 prosenttia suomalaisista hyväksyy poliittiset lakot. 44 prosenttia vastaajista puolestaan haluaisi kieltää ne.

        ”En olisi toivonut, että puolueiden erot tulevat esiin tällä tavalla”

        ”Siinä missä vasemmistoliiton, demareiden ja vihreiden kannattajat ymmärtävät ja kannattavat poliittisia lakkoja yhtä lailla kokoomuksen ja keskustan kannattajat vastustavat niitä. Sama jako on myös irtisanomissuojassa”, Arhinmäki kirjoittaa.

        Kokoomuksen reilu kymmenen vuotta sitten lanseeraaman ”vastakkainasettelun aika on ohi” -sloganin aika onkin nyt Arhinmäen mukaan täydellisesti ohi.

        ”Nyt ollaan palattu sellaiseen vastakkainasettelun aikaan, etten itse muista sitä omalta parinkymmenen vuoden poliittiselta uraltani.”

        Arhinmäki puhuu asiaa, Sipilän ja Orpon porvarihallituksen idologinen missio tullut julki.


      • Porvaritulemus
        Luokkasota kirjoitti:

        Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on jääräpäisyydellään ja pakkomielteisyydellään onnistunut jakamaan kansan täysin kahtia, kirjoittaa vasemmistoliiton kansanedustaja Paavo Arhinmäki.
        https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3978318-arhinmaki-onnittelee-sipilaa-onnistunut-jaarapaisyydellaan-jakamaan-kansan-taysin-kahtia-jhln-lakossa-on-nahty-jeesustelun-suomen-ennatys

        ”En muista mitään asiaa, joka olisi jakanut kansan näin vahvasti kahtia. Hiukan useampi ymmärtää poliittisia lakkoja kuin vastustaa. Samoin hiukan useampi vastustaa irtisanomissuojan heikentämistä kuin kannattaa sitä. Mutta molemmat leirit ovat lähes yhtä vahvoja”, Arhinmäki kirjoittaa yhteisöpalvelu Facebookissa.

         Iltalehti julkaisi tänään kyselyn, jonka mukaan 50 prosenttia suomalaisista hyväksyy poliittiset lakot. 44 prosenttia vastaajista puolestaan haluaisi kieltää ne.

        ”En olisi toivonut, että puolueiden erot tulevat esiin tällä tavalla”

        ”Siinä missä vasemmistoliiton, demareiden ja vihreiden kannattajat ymmärtävät ja kannattavat poliittisia lakkoja yhtä lailla kokoomuksen ja keskustan kannattajat vastustavat niitä. Sama jako on myös irtisanomissuojassa”, Arhinmäki kirjoittaa.

        Kokoomuksen reilu kymmenen vuotta sitten lanseeraaman ”vastakkainasettelun aika on ohi” -sloganin aika onkin nyt Arhinmäen mukaan täydellisesti ohi.

        ”Nyt ollaan palattu sellaiseen vastakkainasettelun aikaan, etten itse muista sitä omalta parinkymmenen vuoden poliittiselta uraltani.”

        Arhinmäki puhuu asiaa, Sipilän ja Orpon porvarihallituksen idologinen missio tullut julki.

        Jeesustelun maailmanennätys

        JHL:n kaksipäiväisen lakon osalta on Arhinmäen mukaan puolestaan nähty jeesustelun maailmanennätys. Iltapäivälehdet ovat Arhinmäen mukaan kirjoituksillaan luoneet kuvaa, että lapset ovat nääntymässä nälkään päiväkodeissa ja kouluissa, mutta sankariyrittäjät ovat saapuneet heidän avukseen.

        ”Missä nämä kauhistelevat ”epäpoliittiset” kokoomusvaltuutetut, sampoterhot, kauppakamarin johtajat ja lobbausjärjestö Suomen yrittäjät ry:n aktiivit olivat vaatimassa ruokaa lapsille, kun subjektiivista päivähoito-oikeutta rajattiin ja silloin vietiin kirjaimellisesti leipä työttömien lasten suusta? Missä oli huoli lasten ruuasta, kun vanhemmilta leikattiin työttömyyskorvauksia tai kun lapsilisiä leikattiin”, Arhinmäki kysyy.

        Aiemmin ei ole nähty vaatimuksia kaikille lapsille tarjottavasta ruoasta. Sen sijaan oikeiston riveistä on moitittu tehotonta julkista sektoria samaan aikaan kun verotusta on kevennetty yli 1,5 miljardilla eurolla.

        ”Mutta nyt kyllä ollaan huolestuneita, kun kahtena päivänä jokaisessa koulussa ja päiväkodissa ei saa normaalia ruokaa. Tekopyhyyden aika on nyt”, Arhinmäki päättää kirjoituksensa.

        ”Missä olivat huolestuneet silloin, kun lapsilisiä leikattiin?”


      • tamppipaskapää
        Luokkasota kirjoitti:

        Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on jääräpäisyydellään ja pakkomielteisyydellään onnistunut jakamaan kansan täysin kahtia, kirjoittaa vasemmistoliiton kansanedustaja Paavo Arhinmäki.
        https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3978318-arhinmaki-onnittelee-sipilaa-onnistunut-jaarapaisyydellaan-jakamaan-kansan-taysin-kahtia-jhln-lakossa-on-nahty-jeesustelun-suomen-ennatys

        ”En muista mitään asiaa, joka olisi jakanut kansan näin vahvasti kahtia. Hiukan useampi ymmärtää poliittisia lakkoja kuin vastustaa. Samoin hiukan useampi vastustaa irtisanomissuojan heikentämistä kuin kannattaa sitä. Mutta molemmat leirit ovat lähes yhtä vahvoja”, Arhinmäki kirjoittaa yhteisöpalvelu Facebookissa.

         Iltalehti julkaisi tänään kyselyn, jonka mukaan 50 prosenttia suomalaisista hyväksyy poliittiset lakot. 44 prosenttia vastaajista puolestaan haluaisi kieltää ne.

        ”En olisi toivonut, että puolueiden erot tulevat esiin tällä tavalla”

        ”Siinä missä vasemmistoliiton, demareiden ja vihreiden kannattajat ymmärtävät ja kannattavat poliittisia lakkoja yhtä lailla kokoomuksen ja keskustan kannattajat vastustavat niitä. Sama jako on myös irtisanomissuojassa”, Arhinmäki kirjoittaa.

        Kokoomuksen reilu kymmenen vuotta sitten lanseeraaman ”vastakkainasettelun aika on ohi” -sloganin aika onkin nyt Arhinmäen mukaan täydellisesti ohi.

        ”Nyt ollaan palattu sellaiseen vastakkainasettelun aikaan, etten itse muista sitä omalta parinkymmenen vuoden poliittiselta uraltani.”

        Arhinmäki puhuu asiaa, Sipilän ja Orpon porvarihallituksen idologinen missio tullut julki.

        Eiköhän vasemmisto lietso sitä kahtiajakautumista juuri nyt


      • RealisminPaluu
        tamppipaskapää kirjoitti:

        Eiköhän vasemmisto lietso sitä kahtiajakautumista juuri nyt

        Höpön, löpön. EK:n ja SY:n työtä tekevä Sipilän ja Orpon porvarihallitus yksipuolisilla kikyilyillään on saanut vastakkainasettelun aikaan ja lietsoo sitä. Käsittämätöntä että hallitus asettuu yksipuolisesti toisen työmarkkinaosapuolen puolelle. Tai no ymmärtäähän sen miljonääriyrittäjäpääministeri Sipilän ja kokoomuksen Orpon tapauksessa hyvinkin, mutta se ei ole hyväksyttävää.
        Tämä vain selkeyttää jakolinjoja, joita on koitettu maahanmuuttopolitiikalla ja ilmastomuutoksella hämätä.


      • Anonyymi
        Luokkasota kirjoitti:

        Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on jääräpäisyydellään ja pakkomielteisyydellään onnistunut jakamaan kansan täysin kahtia, kirjoittaa vasemmistoliiton kansanedustaja Paavo Arhinmäki.
        https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3978318-arhinmaki-onnittelee-sipilaa-onnistunut-jaarapaisyydellaan-jakamaan-kansan-taysin-kahtia-jhln-lakossa-on-nahty-jeesustelun-suomen-ennatys

        ”En muista mitään asiaa, joka olisi jakanut kansan näin vahvasti kahtia. Hiukan useampi ymmärtää poliittisia lakkoja kuin vastustaa. Samoin hiukan useampi vastustaa irtisanomissuojan heikentämistä kuin kannattaa sitä. Mutta molemmat leirit ovat lähes yhtä vahvoja”, Arhinmäki kirjoittaa yhteisöpalvelu Facebookissa.

         Iltalehti julkaisi tänään kyselyn, jonka mukaan 50 prosenttia suomalaisista hyväksyy poliittiset lakot. 44 prosenttia vastaajista puolestaan haluaisi kieltää ne.

        ”En olisi toivonut, että puolueiden erot tulevat esiin tällä tavalla”

        ”Siinä missä vasemmistoliiton, demareiden ja vihreiden kannattajat ymmärtävät ja kannattavat poliittisia lakkoja yhtä lailla kokoomuksen ja keskustan kannattajat vastustavat niitä. Sama jako on myös irtisanomissuojassa”, Arhinmäki kirjoittaa.

        Kokoomuksen reilu kymmenen vuotta sitten lanseeraaman ”vastakkainasettelun aika on ohi” -sloganin aika onkin nyt Arhinmäen mukaan täydellisesti ohi.

        ”Nyt ollaan palattu sellaiseen vastakkainasettelun aikaan, etten itse muista sitä omalta parinkymmenen vuoden poliittiselta uraltani.”

        Arhinmäki puhuu asiaa, Sipilän ja Orpon porvarihallituksen idologinen missio tullut julki.

        Sanoin jo Sipilän hallitusohjelman luettuani että tämä hallitus jakaa Suomen kahtia.Ja näin on käynyt.Rinteen tuleva hallitus saa aikaan pahan sekasorron


    • MaailmanParhain

      Ei Suomesta pikku-amerikkaa hyvinvointivaltio on parempi!

    • Kaskassss

      Demarien ja vassareiden voimin Suomi olisi jo siinnä kunnossa ettei hyvinvointivaltiosta voisi edes puhua. Onhan tämä hallituskausi melkoinen menestys tälle kansalle demareiden ankeuden ja näköalattomuuden jälkeen.

      • Kumarrus_iso_Dlle

        Työläisten voimin Suomi on rakennettu, ainut ryhmä joka tuo lisäarvoa työllään.


      • Kahtiajakolinjat

        Demarit on ollut päähallituspuolue viimeksi 90-luvulla Paavo Lipposen SDP-johtoisen hallituksen aikaan, jolloin HUOM! viimeksi Suomi laski valtionvelkaa! Sen jälkeen on ollut ainoastaan porvarijohtoisia hallituksia, jotka ovat vain nostaneet valtionvelkaa. Porvarijohdossa aikaansaatu valtionvelka on jo 107 miljardia euroa. Samaan aikaan on annettu omistajaluokalle muunmuassa Petteri Orpon toimesta 2017 vuoden alusta 5% yrittäjävähennys ns. Apteekkarivähennys, vaikka palkansaajien etuihin ei ole muka varaa. Porvarit elävät velaksi, erityisesti valtionvelka kelpaa kun etuja eturyhmille sorvataan. Hyvinvointia sen sijaa porvarit ajavat alas kuten myös työläisten etuja.
        Apupuolue ei päätä politiikan päälinjoja vaan päähallituspuolue. Tosin nyt meillä on puikossa multimiljonääri Juha Sipilä joka henkisenä kokoomuslaisena toteuttaa kokoomuksen EKokoomuspolitiikkaa.


    • työkansa.pörssissä

      Vähän taitaa Teollisuusliiton ym. AY liittojen omistama Kojamo tuoda lisäarvoa yhteiseen hyvään pörssissä, ei ainakaan niille eläkeläisille, joilta peritään kiskurivuokria ja viedään eläkkeet ja asuntotuet.

      • osoittaa_muuta

        Kummasti sulle näyttää kelpaavan Kokoomus-SATO:n ja Kepun Nuorisosäätiön samanlaiset kiskurivuokrat kuitenkin;) Onko sulla kahdet standardit porvareille ja vasureille? SDP lupasi laittaa sentään säätiöt ym. verolle, joka koskee myös Kojamoa, mikäli tulee pääministeripuolueeksi.

        SDP haluaa tilkitä porsaanreiät omistamisen verotuksessa
        https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/sdp-haluaa-tilkita-porsaanreiat-omistamisen-verotuksessa/793668/
        16.5.2018 STT
        "SDP haluaa tiivistää omistuksen verotusta ja siirtää verotuksen painopistettä vahvemmin varallisuuden ja siitä koituvien tulojen verotukseen. Näin voitaisiin puolueen mukaan keventää työn verotusta.

        Puolue esitteli vero-ohjelmaansa, jossa se asettaa tavoitteita verotuksen kehittämisestä lyhyemmällä ja pidemmällä aikavälillä.

        - Kun verrataan Suomea muuhun Euroopan unioniin, havaitaan, että Suomessa omistamisen verotus - varallisuuden ja siitä koituvien tulojen - on keskimäärin aika selkeästikin alhaisempi. Ja vastaavasti työn verotus hivenen kireämpää ainakin perinteisesti, sanoi kansanedustaja Timo Harakka vero-ohjelman esittelytilaisuudessa keskiviikkona.

        SDP:n ohjelman mukaan vuonna 2015 Suomessa omistamisen verojen osuus oli 16 prosenttia, kun koko EU:ssa taso oli keskimäärin 21 prosenttia. Puolue katsoo, että lisäämällä maltillisesti omistuksen verotusta voidaan keventää työn verotusta.

        SDP tiivistäisi omistamisen veropohjaa esimerkiksi laittamalla lähdeveron institutionaalisten sijoittajien ja muiden osinkoverosta vapautettujen yhteisöjen osingoille.

        Ympäristöhaitat mukaan arvonlisäveron määrittelyyn."


      • Omistajat.talkoisiin
        osoittaa_muuta kirjoitti:

        Kummasti sulle näyttää kelpaavan Kokoomus-SATO:n ja Kepun Nuorisosäätiön samanlaiset kiskurivuokrat kuitenkin;) Onko sulla kahdet standardit porvareille ja vasureille? SDP lupasi laittaa sentään säätiöt ym. verolle, joka koskee myös Kojamoa, mikäli tulee pääministeripuolueeksi.

        SDP haluaa tilkitä porsaanreiät omistamisen verotuksessa
        https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/sdp-haluaa-tilkita-porsaanreiat-omistamisen-verotuksessa/793668/
        16.5.2018 STT
        "SDP haluaa tiivistää omistuksen verotusta ja siirtää verotuksen painopistettä vahvemmin varallisuuden ja siitä koituvien tulojen verotukseen. Näin voitaisiin puolueen mukaan keventää työn verotusta.

        Puolue esitteli vero-ohjelmaansa, jossa se asettaa tavoitteita verotuksen kehittämisestä lyhyemmällä ja pidemmällä aikavälillä.

        - Kun verrataan Suomea muuhun Euroopan unioniin, havaitaan, että Suomessa omistamisen verotus - varallisuuden ja siitä koituvien tulojen - on keskimäärin aika selkeästikin alhaisempi. Ja vastaavasti työn verotus hivenen kireämpää ainakin perinteisesti, sanoi kansanedustaja Timo Harakka vero-ohjelman esittelytilaisuudessa keskiviikkona.

        SDP:n ohjelman mukaan vuonna 2015 Suomessa omistamisen verojen osuus oli 16 prosenttia, kun koko EU:ssa taso oli keskimäärin 21 prosenttia. Puolue katsoo, että lisäämällä maltillisesti omistuksen verotusta voidaan keventää työn verotusta.

        SDP tiivistäisi omistamisen veropohjaa esimerkiksi laittamalla lähdeveron institutionaalisten sijoittajien ja muiden osinkoverosta vapautettujen yhteisöjen osingoille.

        Ympäristöhaitat mukaan arvonlisäveron määrittelyyn."

        Toivottavasti demarit ovat myös se taho, joka laittaa tehottomat ja kilpailua vääristävät yritystuet kuntoon. Reilut kahdeksan miljardia euroa maksetaan joka vuosi näitä tukia, joista leijonanosan vievät suuret pörssiyhtiöt. Tämänkin vuoden osingoista, joita nämä pörssiyhtiöt maksoivat muuten n. 12.5 miljardia euroa, voidaan päätellä, että tuet maksetaan näille aivan turhaan. Yritystukien kohteeksi tulisi ottaa uudet, innovatiiviset pienet ja keskisuuret yritykset, jotka työllistävätkin parhaiten. Löysää rahaa tuista voitaisiin siirtää myös varhaiskasvatukseen, koulutukseen ja pieniin eläkkeisiin, joista kaikista raha tulee takaisin kiertoon.


      • TuensaajaKäyttääValtaa
        Omistajat.talkoisiin kirjoitti:

        Toivottavasti demarit ovat myös se taho, joka laittaa tehottomat ja kilpailua vääristävät yritystuet kuntoon. Reilut kahdeksan miljardia euroa maksetaan joka vuosi näitä tukia, joista leijonanosan vievät suuret pörssiyhtiöt. Tämänkin vuoden osingoista, joita nämä pörssiyhtiöt maksoivat muuten n. 12.5 miljardia euroa, voidaan päätellä, että tuet maksetaan näille aivan turhaan. Yritystukien kohteeksi tulisi ottaa uudet, innovatiiviset pienet ja keskisuuret yritykset, jotka työllistävätkin parhaiten. Löysää rahaa tuista voitaisiin siirtää myös varhaiskasvatukseen, koulutukseen ja pieniin eläkkeisiin, joista kaikista raha tulee takaisin kiertoon.

        Suomen yritykset maksavat vähemmän veroa kuin saavat yritystukia. Ja Orpon sekä Sipilän porvarihallitus sai 0 euroa vähennettyä yritystukia, kun työläisiä ja työttömiä on KiKyilty urakalla ja etujen leikkely näyttää jatkuvan. Miten yritykset voivat käyttää hallituksessa niin suurta valtaa kun niiden verotuotto on negatiivista??? Osinkopotti omistajille tosin ennätysmäistä. Ja todellakaan työntekijöiden ansiotulopottia ei voi laittaa yritysten piikkiin, työtulojen ja niistä maksettavien verojen eteen työläiset ovat tehneet työtä ja lisäarvoa, joka on työn tekijöiden ansiota.


    • TriplaXXXX

      Niin no, meillä on porvarihallitus joka on pyrkinyt kaikessa haastamaan ay-liikkeen ja nyt kun taloudessa menee vähän paremmin ja varsinkin kun vaalit ovat tulossa, niin ay-liike pyrkii näyttämään kaapin paikan. Voisi sanoa että ay-liikkeellä on kiky -niminen kana kynittävänä hallituksen kanssa.

    • Tukijoukot

      Valkoiselta talolta erikoinen raportti: Näin kallis on ”sosialistinen Suomi” – esimerkissä auto, joita teillä on vain 3 kappaletta
      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005880814.html

      "The Washington Postin artikkelitoimittajan mukaan taloustieteilijöiden virasto on muuttunut Trumpin propagandatoimistoksi.
      Valkoisen talon taloudelliset neuvonantajat, CEA, julkaisi viime tiistaina suomalaisittain katsottuna kovin kummallisen selvityksen. Siinä esitellään sosialistista yhteiskuntajärjestelmää kustannuksineen.

      Sosialismin esimerkkimaiksi on nostettu Pohjoismaat, siis Islanti, Norja, Ruotsi, Tanska ja Suomi.

      Asiasta kirjoitti ensimmäisenä Suomessa Lännen Media, jonka lehdistä muun muassa Aamulehti julkaisi aiheesta kertovan uutisen.
      https://www.aamulehti.fi/a/201273080

      Selvityksessä tarkastellaan kriittisesti etenkin pohjoismaista hyvinvointiyhteiskuntaa, jonka kustannuksia verrataan yhdysvaltalaisiin. Hyvinvointiyhteiskunnasta puhutaan ”sosialistisena” yhteiskuntana."

      .

      Katsos vaan Trumpin republikaanihallintokin on tullut pikku-amerikkaa halajavien kokoomusporvarien hasbara-avuksi=))

      • Hopihopi

        "Tanskassa työntekijä joutuu tekemään töitä auton hankkimis- ja ylläpitokustannukset kattaakseen 6,0 tuntia viikossa, Norjassa 7,1 tuntia viikossa, Ruotsissa 8,5 tuntia viikossa ja Suomessa huimat 11,9 tuntia viikossa."

        Raportti paljastaa sen että Suomessa on ylivoimaisesti Pohjoismaiden alhaisimmat palkat työntekijöillä. Nyt Sipilä ja Orpo tässäkin ottamaan mallia Ruotsista ja Tanskasta ja suomalaisten duunarien palkat kuntoon!


      • MediaFreedomFM

        ”Absurdi kokoelma tarkoitushakuisia argumentteja”

        Selvitystä on ihmetellyt muun muassa The Washington Postin Paul Waldman. Hän kirjoittaa, että omituinen raportti on herttainen sekasotku, jossa sosialismin käsitteen alle on niputettu kaikki mahdollinen: Marx, Lenin, nykyiset Pohjoismaat ja senaattori Bernie Sanders.

        – Selvitys on absurdi kokoelma tarkoitushakuisia argumentteja, Waldman kirjoittaa viime keskiviikkona julkaistussa artikkelissaan.


      • nyt.se.tuli
        Hopihopi kirjoitti:

        "Tanskassa työntekijä joutuu tekemään töitä auton hankkimis- ja ylläpitokustannukset kattaakseen 6,0 tuntia viikossa, Norjassa 7,1 tuntia viikossa, Ruotsissa 8,5 tuntia viikossa ja Suomessa huimat 11,9 tuntia viikossa."

        Raportti paljastaa sen että Suomessa on ylivoimaisesti Pohjoismaiden alhaisimmat palkat työntekijöillä. Nyt Sipilä ja Orpo tässäkin ottamaan mallia Ruotsista ja Tanskasta ja suomalaisten duunarien palkat kuntoon!

        -Trumpin propaganda tsto toimii kuten toimii , mutta nuo luvut mietityttää.

        Jos tämä pitää alkuunkaan paikkaansa niin jotain mätää on suomen maalla :
        "Tanskassa työntekijä joutuu tekemään töitä auton hankkimis- ja ylläpitokustannukset kattaakseen 6,0 tuntia viikossa, Norjassa 7,1 tuntia viikossa, Ruotsissa 8,5 tuntia viikossa ja Suomessa huimat 11,9 tuntia viikossa "


      • OutoYhtälö
        MediaFreedomFM kirjoitti:

        ”Absurdi kokoelma tarkoitushakuisia argumentteja”

        Selvitystä on ihmetellyt muun muassa The Washington Postin Paul Waldman. Hän kirjoittaa, että omituinen raportti on herttainen sekasotku, jossa sosialismin käsitteen alle on niputettu kaikki mahdollinen: Marx, Lenin, nykyiset Pohjoismaat ja senaattori Bernie Sanders.

        – Selvitys on absurdi kokoelma tarkoitushakuisia argumentteja, Waldman kirjoittaa viime keskiviikkona julkaistussa artikkelissaan.

        Suomessa euroalueen ja EU:n korkein hintataso ja Pohjoismaiden ylivoimaisesti matalin työntekijäiden palkkataso.


      • MitäVertaillaan
        MediaFreedomFM kirjoitti:

        ”Absurdi kokoelma tarkoitushakuisia argumentteja”

        Selvitystä on ihmetellyt muun muassa The Washington Postin Paul Waldman. Hän kirjoittaa, että omituinen raportti on herttainen sekasotku, jossa sosialismin käsitteen alle on niputettu kaikki mahdollinen: Marx, Lenin, nykyiset Pohjoismaat ja senaattori Bernie Sanders.

        – Selvitys on absurdi kokoelma tarkoitushakuisia argumentteja, Waldman kirjoittaa viime keskiviikkona julkaistussa artikkelissaan.

        Vertailisin mieluummin terveydenhuollon hintaa. Lancet 5/2018. Suomessa maailman hinta/laatusuhteeltaan kilpailukykyisin, jenkeissä maailman kallein.


      • vissiero

        Suomi ei ole sosialistinen maa, vaan sosiaalidemokraattinen maa, kuten Ruotsi!
        Siinä on ratkaiseva ero, jos sen oikein oivaltaa ja ymmärtää!


      • Nähty
        MediaFreedomFM kirjoitti:

        ”Absurdi kokoelma tarkoitushakuisia argumentteja”

        Selvitystä on ihmetellyt muun muassa The Washington Postin Paul Waldman. Hän kirjoittaa, että omituinen raportti on herttainen sekasotku, jossa sosialismin käsitteen alle on niputettu kaikki mahdollinen: Marx, Lenin, nykyiset Pohjoismaat ja senaattori Bernie Sanders.

        – Selvitys on absurdi kokoelma tarkoitushakuisia argumentteja, Waldman kirjoittaa viime keskiviikkona julkaistussa artikkelissaan.

        Michael Moore on dokumenteillaan kertonut USA:n yhteiskunnan ylivoimaisuudesta verrattuna hyvinvointivaltioihin;)


      • TietoaMutunTueksi

        Kannattaisi verrata mieluummin pieni- ja keskituloisten maksamia terveydenhoito- ja koulutusmaksuja USA:ssa ja Pohjoismaissa.

        Joka tykkää verrata USA:ta ja Pohjoismaita, suosittelen häntä lukemaan ent. HS:n toimittajan Anu Partasen kirjan "Pohjoinen teoria kaikesta" (Parempaa elämää etsimässä)... kirjailija asuu USA:ssa ja tietää siis tasan tarkkaan, kuinka vaikeata onkaan ihan tavallinen arki siinä maassa. Vielä vaikeammaksi se muuttuu potenssiin kaksi, jos perheen tulee vielä lapsia. Suosittelen sydämellisesti!
        Kirjan pitäisi olla oppikirjana USA:n kouluissa.


      • hhjjkhrf

        Kyllähän meillä sosialismi kukoistaa. Näkeehän tuon jo vasemmiston kannatuksesta.
        Demarit jos voittaa vaalit niin lisää kurjuutta on kansalle tiedossa. Rinne jo lupasi veronkorotuksia jos pääsee hallitukseen.


      • Hyvinvointidemokraatti
        hhjjkhrf kirjoitti:

        Kyllähän meillä sosialismi kukoistaa. Näkeehän tuon jo vasemmiston kannatuksesta.
        Demarit jos voittaa vaalit niin lisää kurjuutta on kansalle tiedossa. Rinne jo lupasi veronkorotuksia jos pääsee hallitukseen.

        Milloin ja missä Rinne on luvannut veronkorotuksia ja mitä hyvää nykyinen hallitus on sitten saanut aikaan kansalle? Jos työtön käy 6 tuntia kuukaudessa työssä hänet tilastoidaan työllistyneeksi (osa-aikatyöläinen). 1 tunti viikossa töitä tai työllistämistoimia poistaa työttömyystilastoista. Kuka sellaisella työllä tulee toimeen, että se siitä tämän hallituksen työllistämisestä, tilastokikkailua.
        Hyvä tuuri vain ollut, kun maailmantalous on ollut nousussa ja ainoastaan se on nostanut Suomen talouden nousuun. Hallitus ottaa tästä näköjään kaiken kunnian. Surullisinta on, kun maailmalla talous on laskussa hiukankaan, niin se näkyy Suomessa heti ja Suomi tippuu ensimmäisenä, syynä ahneet yritysjohtajat osinkosalkkuineen, niiden salkkujen sisälle menee monet investointirahat, jotka tarvittaisiin kipeästi kilpailukyvyn-bja tuotannon kehittämiseen. En ole sosialisti olen realisti, mutta ei pitäisi yritysjohtajia valita ministerin tehtäviin.


      • ghkulkj
        hhjjkhrf kirjoitti:

        Kyllähän meillä sosialismi kukoistaa. Näkeehän tuon jo vasemmiston kannatuksesta.
        Demarit jos voittaa vaalit niin lisää kurjuutta on kansalle tiedossa. Rinne jo lupasi veronkorotuksia jos pääsee hallitukseen.

        Suomi on viimeiset neljä vuotta ollut läpeensä keskusta-oikeistolainen maa jossa porvareiden ja maajussien hyvinvointi on etusijalla. Onneksi siihen tulee muutos puolen vuoden päästä. Ilmastonsuojelukin on tärkeää, eivät ne ilmastomyrkyt tee hyvää porvarinkaan keuhkoille.


      • Insurances

        Laskisivat montako viikkotyötuntia tarvitaan esim lonkkaleikkaukseen ja terveydentilan ylläpitämiseen vaadittavaan sairausvakuutuksen voimassa pitämiseen. Taitaisi löytyä kauhea sosialismin mörkö ihan omalta takapihalta.


      • Kerjuupalkalla

        Niin, ja tarjoilijoiden tipit äärettömän paljon suuremmat kuin Suomessa, muutenhan he kuolisivat nälkään.


      • MaailmanParas
        hhjjkhrf kirjoitti:

        Kyllähän meillä sosialismi kukoistaa. Näkeehän tuon jo vasemmiston kannatuksesta.
        Demarit jos voittaa vaalit niin lisää kurjuutta on kansalle tiedossa. Rinne jo lupasi veronkorotuksia jos pääsee hallitukseen.

        Demarit ovat hyvinvointidemokraatteja eivät sosialisteja. Hyvinvointivaltio ja demokratia siinä se. Oikeusvaltio ja sopimusyhteiskunta lisänä.


      • Ni.colas

        Trumpin maassa on unohdettu, että Jeesus oli maailmanhistorian ensimmäinen sosialisti. Siksi alkuseurakunnan jäsenet jakoivat omaisuutensa keskenään.


      • Oikeistokommunismi
        hhjjkhrf kirjoitti:

        Kyllähän meillä sosialismi kukoistaa. Näkeehän tuon jo vasemmiston kannatuksesta.
        Demarit jos voittaa vaalit niin lisää kurjuutta on kansalle tiedossa. Rinne jo lupasi veronkorotuksia jos pääsee hallitukseen.

        Tässä on se iso ongelma, kun suurin osa kansasta mieltää sosialismin vasemmistovetoiseen verojen korotteluun yms.

        Ja se samainen suurin osa ei ymmärrä että oikeisto osakkeenomistajineen ja pankin nollakorkoisine tyhjästä luotuine rahoineen harjoittaa ihan täsmälleen samaa tulonsiirtoa oikeistososialismin merkeissä. Eli velalla hintoja vaan ylöspäin ja huudellaan kansalle että tehkää töitä halvemmalla.

        Näin toteutuu sekä vasemmistososialismissa että oikeistososialismissa se että kansan työn kysyntä ja kannattavuus tuhotaan, erityisesti markkinaehtoisilla aloilla (erityisesti vientialat).

        Sipilän oikeistososialistinen hallitus on uhka Suomelle ja sen kansalle ihan siinä missä mikä tahansa äärivasemmistolainen sosialistihallitus. Täytyy kyetä löytämään parempi suunta, ja se suunta löytyy markkinoilta.

        Myös - ja erityisesti - kotimarkkinoilla jo ennestään lihavasti voivat maksamaan laskua siitä miten suomalaisen työn kysyntä ja investoinnit tuhottu.


      • ÄlyJaVäläys
        TietoaMutunTueksi kirjoitti:

        Kannattaisi verrata mieluummin pieni- ja keskituloisten maksamia terveydenhoito- ja koulutusmaksuja USA:ssa ja Pohjoismaissa.

        Joka tykkää verrata USA:ta ja Pohjoismaita, suosittelen häntä lukemaan ent. HS:n toimittajan Anu Partasen kirjan "Pohjoinen teoria kaikesta" (Parempaa elämää etsimässä)... kirjailija asuu USA:ssa ja tietää siis tasan tarkkaan, kuinka vaikeata onkaan ihan tavallinen arki siinä maassa. Vielä vaikeammaksi se muuttuu potenssiin kaksi, jos perheen tulee vielä lapsia. Suosittelen sydämellisesti!
        Kirjan pitäisi olla oppikirjana USA:n kouluissa.

        Mikäköhän on tärkeämpää halpa terveydenhoito, ilmainen koulutus vai avolava auton hankkiminen


      • Erä1Jorma

        Suomalaisten pitäisi olla ylpeitä kun raportissa on selvästi vertailussa pyritty tähtäämään korkealle, eli Suomeen.
        Vertailussa on vaan laiskasti pyritty pudottamaan Suomea alemmas sen sijaan että olisi yritetty nostaa jenkkilää ylös. Keinotekoinen ylentäminen ei olisi mennyt jenkkilässä läpi.


      • Perinne_velvoittaa
        hhjjkhrf kirjoitti:

        Kyllähän meillä sosialismi kukoistaa. Näkeehän tuon jo vasemmiston kannatuksesta.
        Demarit jos voittaa vaalit niin lisää kurjuutta on kansalle tiedossa. Rinne jo lupasi veronkorotuksia jos pääsee hallitukseen.

        Höpöhöpö. On pelkästään oikein, että ilmainen terveydenhuolto ja koulutus on kaikille saatavilla tulotasosta riippumatta.


      • USDWonderland

        Juu mutta meillä ei taas toisaalta ole täällä ketään kuka on 200 tonnia opintolainaveloissa vielä viisikymppisenä.

        Meillä syöpädiagnoosi ei ole kuolemantuomio.

        Meillä opiskelijat ei myy seksiä pysyäkseen yliopistossa.

        Meillä ihmiset ihan oikeasti voi ostaa asuntoja itselleen.

        Meillä ei ole vähintään kolmesti viikossa kouluampumistapausta.

        Tärkeintä varmaan on että emme ole niin pahasti velkaantunut maa kuin yhdysvallat, että hyvä siellä on huudella. Kysymys onkin mihin se kaikki raha siellä menee?

        Meillä ei ole yhtään "Kardashianeja" tai Lil Tayja tai outoja räppäreitä jotka ei tee mitään mutta silti elää iskän rahoilla leveästi kun köyhät kuolee kadulle.

        Meillä sairaskohtauksen saaneen auttamatta jättäminen on rikos, toisin kuin yhdysvalloissa, jossa ambulanssin saa soittaa vain jos saa luvan kohtauksen saaneelta. Yhdellä hätäpuhelulla saatat pilata koko uhrin suvun tulevaisuuden.

        Että juu sellainen kiva pikku dystopia olisi tosi kivaa täälläkin, totally.


      • Hopplaa

        No onneksi ei ole kommarimaa. Trump on vain kateellinen, kun heillä ei ole asiat hyvin.


      • Faktala
        hhjjkhrf kirjoitti:

        Kyllähän meillä sosialismi kukoistaa. Näkeehän tuon jo vasemmiston kannatuksesta.
        Demarit jos voittaa vaalit niin lisää kurjuutta on kansalle tiedossa. Rinne jo lupasi veronkorotuksia jos pääsee hallitukseen.

        Tässä sinulle vähän faktaa USA:n terveydenhuollosta.. lähde Wikipedia:

        Maailman kallein terveydenhoito

        Yhdysvallat kuluttaa terveydenhuoltoon enemmän rahaa kuin yksikään muu maa, sekä absoluuttisesti, suhteessa bruttokansantuotteeseen että per asukas. Vuonna 2013 Yhdysvallat käytti 16,4 % bruttokansantuotteesta terveydenhuoltoon, kun samana OECD-maiden keskiarvo oli 8,9 % ja esimerkiksi Suomi käytti terveydenhuoltoon 8,6 % bruttokansantuotteesta.[4] Suuresta panostuksesta huolimatta Yhdysvaltain elinajanodote on alhaisempi ja imeväiskuolleisuus korkeampi kuin useimmissa muissa teollisuusmaissa. [5][6] Samalla myös terveydenhuollon kattavuus oli vuonna 2013 OECD-maiden toiseksi alhaisin, 88,5 %

        Eli tällaista järjestelmää halajat sitten Suomeenkin... "go figure...".


      • opintomatkalle

        Meillä terveydenhoito ja koulutus maksetaan veroilla, esim. autoveroilla.
        Sitten kun tulee hätä pääsee heti sairaalaan saamaan huippuhoitoa, eikä kukaan kysy onko sulla vakuutukset tai lompakko kunnossa.
        Meillä on myös Turvallista ja siitä olemme saaneet kehuja USA sukulaisilta ja ystäviltä.
        USA:sta kannattaisi tulla opintomatkalle tänne pohjolaan, osaisivat sitten rakentaa
        ihannevaltiota, nyt höpöttävät sosialismista joka ei Suomen kohdalla ainakaan pidä paikkaansa.


      • Lilala

        Luitteko hallituksen ja eduskunnan palkoista ja eduista. Sinne niitä veroja menee tuhottomasti. Itse eivät maksa mistään mitään. Maksan mielelläni verot että saataisiin kaikille ihmisarvoiset olot, koulutus ja terveydenhoito. En halua että meistä tulee maa jossa tapellaan. Tuhansien mielenosoittajien voimin asunnosta ruuasta ja terveydestä.

        Hallituksen ja eduskunnan syövereihin katoaa rahaa kuin Haitin maanjäristyksen hyväntekeväisyyden miljardit. Katsokaa tänään Armanin ohjelma aiheesta. Mihin katosivat Haitin avustusmiljardit.


      • EtuasemaMaksaa

        Trumpin propagandatoimisto voisi verrata seuraavaksi mitä maksaa siirtää 1 000 Gt käkkykkädataa kuukaudessa keskimäärin Suomessa ja Yhdysvalloissa.

        Sitten voidaan vetää johtopäätös että Yhdysvallat on sosialistinen maa ja ehkä jopa jonkinlainen tiedonvälityksen tiukka kontrolloija kun kansalaisilta otetaan paljon isompi maksu kuin Suomessa.

        No toisaalta täytyyhän ne koko maailman verkkoliikenteen datan copy paste siirron kulut NSA:n Utahin palvelinsaleihin jotenkin kompensoida;)


      • Hkkhfff

        Lammisella on silti pari ytimekästä terveistä Trumpille.

        – Täysin absurdia ja epäreilua verrata maita keskenään tällä tavalla. Jos laitetaan rinnan koulumenestys tai moni muu mittari, tämä sosialistinen maa näyttää aika paljon paremmalta.

        – Kun kansakunnan koulutustaso nousee, punaniskalava-autojen tarve vähenee, hän heittää.
        https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005881604.html


    • Laatuluokitus

      Trumpin amerikka luokittelee sosialistimaiksi pohjoiseuroopan hyvinvointivaltiot joissa asuvat maailman onnellisimmat ihmiset. Arvot ovat kovin erilaiset meillä ja jenkeillä; se ettei suomalaisilla ole varaa ostaa törkysaastuttavaa ökyjenkkimaasturia, ei juurikaan harmita tai masenna meitä. Kansalaisten suuret ansiotuloerot kylläkin.

      • ParasSiksiVihattu

        Entinen neuvostoliitto vihasi erityisesti demareita jotka olivat työväenliikkeen kanssa rakentaneet Suomen hyvinvointivaltion, joka hakkasi sosialistiset ja kommunistiset yhteiskuntamallit, kuin myös kapitalistiset. Hyvinvointoikeusvaltio antaa kaikille suunnilleen samat oikeudet ja palvelut, eivätkä diktaattorit, sotilasjuntat, miljardöörit, oligarkit, suuyritykset ym. niin helposti määrää maan menoa. Joskin Suomessakin on lähiaikoina ollut havaittavissa syvän valtion 'deep state' varjohallinnon vahvistumista, koska valtamedia on vallan vahtikoiran sijaan oikeisto-omisteisena alkanut toimia omistajiensa propagandaäänitorvena ja vallan puudelina. Suuren rahan ja hyvävelimafian voima on vaarallinen, jos se saa propagandayliotteen ja instituutioiden hallinnan monopolin.


    • IsänmaanPuolesta

      Isänmaan puolesta!

    • OpettavaTarina

      "Demarit ovat taantumuksellisia. Heillä on vahva usko, että jos seisoo pakkasessa oikein keskellä vaatteita, niin pysyy ikuisesti lämpimänä."


      Ei vaan keisaripingviinien tapaan he ymmärtävät että kovassa pakkasessa seisotaan solidaarisesti toistensa lähellä joukkona, jossa keskellä ja reunassa olevat siirtävät paikkaansa laumassa, jotta reunalla olevatkin pääsevät keskemmälle lämmittelemään, jotteivät jäädy kuoliaaksi ja pikkuhiljaa jäätyminen lähesty myös keskustassa hikoavia ja koko lauma jäädy kuoliaaksi. Tämä "toisesta pidetään huolta" ajatus on rikastunut myös meihin kaukana pohjolassa eläneisiin ihmisiin, joista itsekkäimmät ovat historian saatossa "jäätyneet" karuissa olosuhteissa, joissa tarvitaan muiden apua ja tukea eli solidaarisuutta. Näin on rakentunut myös hyvinvointiyhteiskunta. Keisaripingviinit ymmärtävät luonnostaan sen, mitä suuri osa ihmisistä ei ymmärrä. Kokpanssien luonnevikaisten narsistien apinoiden planeetalla vahvimmat pitävät paikkansa joukon keskellä lämmössä, ja heikot jätetään reunalle jäätymään. Vaikka jäätyminen etenee, kylmissään olevia ei päästetä pois asemistaan. Lopulta kaikki reunoilta ympäriltä ovat jäätyneet ja kokpanssit kokevat saman kohtalon, mutta hei "minkä luonnolleen voi" sanoi skorppioni sitä lammen yli kuljettaneelle sammakolle, jota pisti kesken uintiretken. Luonnevikaisesta laumaan rikastuvasta tyhmyydestä sakotetaan.

      Luonnevikaisetkin säilyvät hyvinvointivaltiossa, joten heidät on pidettävä kurissa etteivät tee valtaan päästessään luonnevikaisia päätöksiä kaikkien turmioksi. Keisaripingviinilaumassa onneksi toimitaan demokraattisesti luonnostaan ilman johtajia.

    • HyvinvointiTakas

      Nosto.

    • Petotaloustäystuho

      ohtaako Perussuomalaisten äänestäminen taas Kokoomuksen hallituspaikkaan?! J
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15499140/johtaako-perussuomalaisten-aanestaminen-taas-kokoomuksen-hallituspaikkaan!
      "Mikäli Kokoomus voittaa vaalit Suomeen tulee Kokoomuksen, Vihreiden ja Kepun viherporvarihallitus ja jälki tiedetään kun Suomen kaksi pahinta mamutuspuoluetta Kokoomus ja Vihreät bisnesmamuttavat Suomea. GCM-sopimuksen sitoumuksia noudatetaan pilkuntarkasti jotta maahan saadaan maksimimäärät 70% veronmaksajien palkkatukemia "osaajia". Ja kaikille tulijoille HETI täysi Suomen sosiaaliturva, kun porvarihallitus on puuhannut. Tätä käytetään houkutuskeinona saada matuja mahdollisimman paljon Suomeen. Suomesta koko maailman sosiaalitoimisto ja taikaseinä. Mamutus johtaa lisäkikyihin Suomen työläisille, työttömille, opiskelijoille, pieneläkeläisille, köyhille ja pienituloisille. Persut jää edelleen oppositioon se on varma, mutta syödessään SDP:n kannatusta saamme toisen porvarihallituksen. Eikö yksi riittänyt jo?

      Tukijussit, pääomapiirit, elinkeinoelämä, rikkaat, kermaperseluokka ja mamut voi hyvin, suomalaiset veronmaksajat maksaa ja suomalaisilta työttömiltä, pienituloisilta ja köyhiltä lähtee se vähäkin mitä nyt vielä on.

      Halla-ahon persut syö ääniä SDP:ltä, mutta siitä tulee silti korkeintaan keskisuuri puolue joka aiheuttaa sen että Kokoomus voittaa vaalit ja pääsee hallitukseen päähallituspuolueeksi. Ruotsin tapaan Persuja ei oteta hallitukseen eikä Kokoomus halua SDP:tä hallitukseen, mikäli on suurin puolue, koska Kokoomus haluaa jatkaa porvaripolitiikkaa. Tämä tarkoittaa Kokoomuksen, Vihreiden ja Kepun viherporvarihallitusta ja massiivista mamutusta kun kaksi pahinta mamutuspuoluetta on hallituksessa. Vihreät antaa Kokoomukselle periksi kansan kikytyksessä kun Kokoomus lupaa massamamutusta josta se itse hyötyy veronmaksajien laskuun tapahtuvan pakolaisbisneksen sekä 70% palkkatuettujen mamutyövoiman muodossa. Veronmaksajan lasku tulee olemaan järkyttävä.

      Haluaako joku Suomeen oikeasti toista ja vielä Kokoomuksen johtamaa porvarihallitusta?"

    • VivaSF

      Haittamaahanmuutto kuriin, rajat sekä maahantulo valvontaan, ja rikolliset jo maassa olevat ulos!

      Hyvinvointidemokraattien enemmistön toive.

    • Rahamafiarules

      Suomi nousuun ei pelkkää eliittiä.

    • IsänmaanPuolesta

      Kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta!

    • Anonyymi

      Nyt viimeistään paljastui ettei Antti Rinne tai demarien johto ole oikeistodemareita, kun EK:n ja pääoman lobbaajien Orpon kokoomus ei kelvannutkaan hallitusneuvotteluihin.

    • Anonyymi

      "Halla-ahon ”ei-sosialistisiksi” kutsumilla puolueilla eli perussuomalaisilla, kokoomuksella ja keskustalla on yhteenlaskettu paikkaenemmistö eduskunnassa, minkä vuoksi on hänen mielestään erikoista, että Suomeen on tulossa vasemmistolainen hallitus."
      https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006102076.html

      Mitä, mitä paljastiko Halla-aho oikean karvansa! Kokoomus ja kepu eli porvarit mieluisampi hallituskumpoani ja omaa porvarijoukkoa?! Moni äänestäjä tuntee nyt itsensä kyllä petetyksi. Ei kai taas..

    • Anonyymi

      Demarit voitti, Suomi voitti. Vaaran vuodet sivuutettu taas joksikin aikaa.

      • Anonyymi

        Jep.


    • Anonyymi

      Humanismin vahvistuminen pohjusti hyvinvointivaltion rakentamista
      Koko itsenäisyytemme ajan suuri osa suomalaisista on kokenut vallitsevan eliitin tarjoileman kuvan yhtenäisestä samassa veneessä matkaavasta Suomen kansasta valheelliseksi. Vasta sotapolitiikan tappio mahdollisti Suomessa toisen maailmansodan jälkeen kaikille kansalaisille oikeuden osallistua vaaleihin. Vallanpitäjien yllätykseksi ensimmäiset eduskuntavaalit osoittivat, että vuosikymmeniä vainotut kansalaiset olivat säilyttäneet sitkeästi unelmansa oikeudenmukaisemmasta ja tasa- arvoisemmasta Suomesta ja eduskunnan vasemmistolaisimmasta puolueesta tulikin kaikkein suurin. Sotaisen seikkailupolitiikan seurauksena kurjistunut taloustilanne hidasti kipeästi kaivattuja uudistuksia, ja hyvinvointivaltion rakentamiseen päästiin vasta 60-luvulla ja toden teolla menestyksekkäästi vasta 70-luvulla.
      https://vastavalkea.fi/2019/12/04/suomalainen-mieli/

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Demarijohtoisen punamultahallituksen ja SDP:n suosio kasvussa.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Luokkasota on vain pahentunut vaikka oikeisto väitti sen olevan jo hävinnyt, koska enää ei muka ole omistajaluokkaa ja työläisluokkaa. Kuitenkin kun Sanna Marin sanoo HÄNESTÄ kohtuullisen palkan olevan 3 000 euroa kuukaudessa, kokoomuslainen Etlan johtaja Aki Kangasharju kertoo, ettei täysiaikatyön palkalla tarvitse tulla edes toimeen, vajaus voidaan kattaa sosiaaliturvalla! Porvarisosialismia (kapitaalikomunismi, agraarisosialismi) parhaimmillaan, joka haluaa sossutukea huono-osaisten sijaan yrityksiä ja niiden omistajia mm. palkkakuluissa. Sossutukemisen siirto hyväosaisille ja rikkaille. Valtionvelkaa omistajien sossutukemiseen. Sossutuetut voitot Aki haluaa varmasti yksityistää. Niin kokoomuslaista ideologiaa,
      Siinä missä pääministeri Sanna Marin haluaa Suomesta pohjolan Sveitsiä 3 000 euron palkkoineen, Etlan Aki Kangasharju haluaa kokoomuskavereineen Suomesta neljännen Baltian maan 500 - 1 000 euron kuukausipalkkoineen joiden riittämättömyyttä kompensoidaan sosiaalisin tulonsiirroin. Voi kysyä millaiset nämä tuet olisivat kokoomusjohtoisessa Suomessa, tuskin niitä edes olisi, vaan alipalkkauksella tulisi pärjätä. Arvovalintoja. Kumman joukoissa seisot!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3010
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2089
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      91
      1863
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe