työpaikat maahanmuuttajille suomalaisille potkut

zzzzzzhhhh

Yle uutiset riemuissaan kertoi että 2500 maahanmuuttajalle järjestetään työpaikat

Suomalaisten kohtelu samaan aikaan

-Venator sulkee tulipalossa pahoin vaurioituneen Porin titaanidioksiditehtaan – yt-neuvottelut alkavat maanantaina, 450 ihmistä menettää työpaikkansa
- samalla menee työpaikka n 200 alaihankkijoiden palveluksessa olevilta

Teräsyhtiö SSAB sulkee Lappohjan putkitehtaan 115 työttömäksi
perjantai 05.10.2018 klo 10:38
Lappohjan putkitehdas työllistää 115 henkilöä, joille tarjotaan töitä muilla toimipaikoilla.
Teräsyhtiö SSAB Europe on päättänyt lakkauttaa Lappohjan putkitehtaan vuoden 2020 loppuun mennessä. Tehtaalla on käyty yt-neuvottelut.

- Palmia on sanonut irti 200 työntekijää, lähtöpassit tämän vuoden loppuun mennessä

40

708

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mullekaikkiheti

      Se on se kuuluisa markkinatalous mikä jyllää.
      Jos yritysten omistajat saavat entistä enemmän voittoa siirtäessään tuotannon halpamaihin, niin niinhän ne toki ahneuttaan silloin tekevät.

      • TheWayItWorks

        Työttömyyden lisääntyessä halvan tavaran kysyntä edelleen kasvaa ja kalliimman vähenee ja se ajaa kotimaista tuotantoa edelleen ahtaammalle. Näin se toimii ja siksi markkinataloudelle on luontaisesti ominaista deflatorinen tendenssi. Siitä johtuen kaikki kasvu on tulonsiirtojen tai julkisten investointien ja julkisen kulutuksen indusoimaa. Mitään omillaan toimeentulevaa "puhdasta" markkinataloutta ei ole olemassa, eikä ole koskaan ollutkaan. Se on tismalleen samanlainen utopia kuin kommunismi, jossa taas ajateltiin pärjättävän kokonaan ilman markkinamekanismia.

        Suurin osa jopa kansantaloustieteestä on tosiaankin poliittista ja kylmän sodan päättymisen jälkeen entistä enemmän. Kommunistit suolsivat melkoisen määrän ulostetta taloudesta, mutta heidän kukistumisensa jälkeen voitolle jäänyt osapuoli on tehnyt kyllä vähintäänkin saman, ellei ole tuottanut makkia vieläkin enemmän.

        Tyhmät kommunisiti kuvittelivat luopuvansa rahasta ja omistamisesta aj siten markkinoista. Työn ja omistuksen ristiriita ei kuitenkaan katoa poistamalla sen ilmenemisen mekanismit. Kommunistien jälkeen seuraavat turvepäät kuvittelivat poistavansa alueiden väliset taloudelliset erot luopumalla kansallisista valuutoista. Erot kun ilmenivät erilaisian inflaatiovauhteina ja valuuttakriiseinä. Nyt oikeiston turvepäät ovat saaneet aikaan systeemin, jossa vastaavat erot ilmenevät rahotiuskriiseinä ja tiettyjen alueiden kroonisina työttömyyslukuina.

        On aivan sama, tulevatko pölkkyaivot oikealta vai vasemmalta, he aina joutuvat risteykseen todellisuuden kanssa ja törmäävät siihen jääden sen jyräämiksi. Suurin osa ihmisistä ottaa nuo "viisaudet" annettuina ja kirkuu iloissaan kuorossa, pelastusta keinoilla, joilla seuraava katastorfi varmistetaan.


      • eihän.tämä.näin

        Markkinataloutta kansalle, sosialismia herroille ja heidän lemmikeilleen.


      • niinpähäntaas

        Eikös ne taloustieteen Nobelit tule juuri tämän kehityksen kirjauksista. Vai.


    • suorempaan.sanoakseni

      Sanoma Oy irtisanoo 80.

      Kerrankin kyllä sattuu irtisanomiset ihan oikeaan paikkaan, vaikka varmasti kyllä pidetään huoli siitä, että väärät ihmiset saavat lähteä.

      Kehityksen suunta näkyy noissa uutisissa kuitenkin aivan selvästi. Koulutettuja suomalaisia potkitaan ulos, samaan aikaan kouluttamattomia 9 euron siivoojia ja tomaatinpoimijoita palkataan maahanmuuttajista.

      Juuri joku kirjoitti AY:n ja porvarien uusimmasta yhteenotosta ja vertasi sitä siihen, kuinka Thatcher sulki kannattamattomat hiilikaivokset aikoinaan. On tietysti aika pöhköä pitää tuilla yllä tuotantoa, jota kukaan ei tarvitse, ja vielä alalla, joka tosiaan saastuttaa ja pilaa ihmisten terveyttäkin. Mutta mitä tuli sitten tilalle? Ei mitään. Britit ovat myös kamppailleet työttömyyden kanssa, eikä lopputulos ole ollut sen halvempi kuin oli kannattamattomien hiilikaivosten tukeminen.

      Taloudtiede nykyisessä muodossaan on käsittämättömän tyhmää puuhastelua. On aivan sama laskeskella kannattavuuksia ja huoltosuhteita sun muita tyhjänpäiviäisiä rahallisia tunnuslukuja, kun ihmisiä ei joka tapauksessa voi (vielä) tappaa nälkään. Päästään ontto yritysjohtaja ei tietysti muuta osaa, ja häntä kiinnostaa vain tulos, joten ihmisiä vain otetaan sisään ja ulos piittaamatta siitä, kuolevatko he siinä välillä nälkään vai eivät, tai jos eivät kuole nälkään, menettävätkö työkykynsä. Yhteiskunta, joka edes yrittää pitää heistä huolta kvartaaliapinan sijoistustoiminnan välissä, ei saisi tietenkään verotaa yrityksiä eikä ketään muitakaan. Jostain saatanan ruotsinkielisestä omistajasuvusta tuleva kultalusikkatyhjäntoimittaja, joak ei osaa itse edes pestä omia sukkiaan, mutta omaa kyllä sitäkin narsistisemman luonteen ja äidin hoivassa kasvaneen avuttomuuden, elämänfilosofoi siitä, kuinka 500 eurolla kuussa elävän pitäisi kumartaa hänetä kuin Allahia.

      Nyt on taas alkamassa entistä suuremmat ilmastotalkoot. Ja katso, entiset taistolaiset tulevat huutamaan kurkkusuorana uudessa vihreydessään maailmanloppua, ja sellainen aika monelle valkoisella heteromiehellä, mutta myös naiselle on luvassa. Kukaan, ei kukaan, enää välitä yhdenkään päätöksen inhimillisistä, tai edes sosiaalisista seurauksista. Ei, ne otetaan annettuina, koska kulloinnenkin käsillä oelva vitun katastrofi on niin paljon tärkeämpi, että ei nyt ehdi "pelastusoimenpiteiden" seurauksia ollenkaan ajattelemaan. Alarmistit huutavat kurkku suorana, eikä kenelläkään heistä ole yhtään mitään toimivaa ratkaisua yhtään mihinkään ongelmaansa. Mutta ylevämpää onkin vain huutaa, ja tehdä se nimenomaan ilman aivoja.

      Miten tämä niin muistuttaa niitä kuuluisia Stalinin kauden pakkokollektivisointeja? Ja kaikkea muutakin, mitä siinä valtiossa niihin aikoihin tapahtui?

      Siksi, että kummatkin ilmiöt ovat psyykkisesti samalla tavoin rakentuneiden ihmisten, hysteeristen hullujen, aikaan saamia järjettömyyksiä. Uhkasipa meitä nyt sitten mikä tahansa tai oli uhkaamatta, hysteriassaan mesovat hullut eivät meitä siltä pelasta, mutta voivat kyllä moninkertaistaa tuhon. Kuten ovat jo tehneetkin!

      Anna kun arvaan: 1,5 %:n ilmastotavoite on yksi eniten twiitattuja ja jaettuja. VOI PERKELE! Te joilla ei ole asiaan mitään asiallista sanottavaa: PITÄKÄÄ EDES TURPANNE KIINNI! JA NE HEVOSETKIN VOIVAT PITÄÄ SEN TURPANSA KIINNI! Lakatkaa kuormittamasta langattomia tiedonsiirtoverkkoja "ajatuksillanne", joilla ei ole paskankaan merkitystä tälle maailmankaikkeudella, vaikka omalle egollenne varmaan onkin. Jokainen bitti teidän aivosaastettanne nimittäin KULUTTAA SÄHKÖÄ, josta edelleen ja teidän ansiosta taas entistä enemmän tuotetaan fossiilisilla polttoaineilla.

    • kirkas.tulevaisuus

      Milloinkahan me alamme kasvattaa banaaneja?

      Työttömänä ihmisellä on aikaa iloita homoseksuaalien aviolittotarinoista ja muista merkittävistä ihmisoikeustaistelujen voitoista, kuten poliittisesti korrekteista sarjakuvista. Aktiivimallin nauttijasta tuntuu niin hyvälle kun sorto maailmassa vähenee. Ihanaa ihanaa ihanaa.

    • esimerkki

      Näin toimii verovaroin kustannettu kansallinen "luotettava" tiedonvälitys.

      Se ei kyseenalaista mitään. Se ei kerro montako suomalaista on menettänyt työpaikkansa samaan aikaan, se ei uskalla laittaa näitä lukuja vastakkain.

      Mikä tiedossa pelottaa? Miksi sitä ei saa kertoa kansalle?

      Ettei maailman ylivoimaisesti koulutetuin kansa sorru "populismiin"?

      • Totuuskomissio1

        Todellisuus on nyt se, ettei Suomessa ole tasa-arvoisuudesta ja oikeudenmukaisuudesta juuri mitään jäljellä kun haittamaahanmuuttajat,eli maahan keinolla millä hyvänsä tunkeutuneet on valtiovallan toimesta asetettu ykkösriviin oman maan työttömistä piittaamatta.

        Heille räätälöidään yhta sun toista "soluttautumista" helpottavaa ja valtion varoista palkkatuki juoksee sujuvasti heidät työllistäneiden työnantajien kulujen subventointiin.

        Palkkatuki on kyseenalainen kokonaisuutena ja vääristää todellisuutta, jos oikeaa työvoiman tarvetta on, työhön otetaan ilman tukieuroja.

        Mätä Ylen ja vastaavien valtavalemedioiden agendalla on osoittaa miten työteliästä ja työaddiktoitunutta väkeä heidän yli kaiken ihailemansa ja propagandallaan tukemansa matut ovat.

        Yle Tv 2:lla menevä jatkosarja ,tiistaisin (tänäänkin) esitettävä "Tehtaan sankarit" on yksi osoitus Ylen propagandasta, missä unohtuu sekin tosiasia, että jokainen "maahanmuuttaja" on potentiaalinen työpaikan viejä niiltä työttömiltä suomalaisilta jotka töihin tahtovat.

        Maanpetoksellisuuteen verrattavaan toimintaan panostaneet poliittiset piirit ovat kahtiajaon siunanneet.

        Suomessa on viimeisten sotien jälkeen selvitty aina pääsääntöisesti omalla työvoimalla, nyt nämä häiriintyneet poliitikot toimivat kansakunnan edun vastaisesti, tuottamalla lisää Suomeen "kiilatyövoimaa" loputtomasti yli ja liikaa lisääntyvien maiden kansalaisista.

        Seuraavien vaalien on parasta olla käännekohta sulan hulluuden suhteen.


    • sinne.männiit

      Moktar poisti viestinsä, muutama muukin poistettu.

      Vapaan lännen sananvapaus taas oikein kukoistaa maailman aivan ylivoimaisesti parhaiden medioiden maassa.

      Varmasti tämäkin poistaa rakenteellista eriarvoisuutta ja etuoikeutetut vaaleaoletetut tehdastyöläiset nyt osaavat omakohtaisesti mukautua kehitysmaiden arkeen. Tosin siitä puuttuu vielä jatkuva sotatila ja kaduilla mätänevät ruumiit ja kenenkään kaivamattomat kaivot, mutta eiköhän jo kymmenen vuoden päästä saavuteta tässäkin globaali tasa-arvo.

    • qåaäzm

      Yleislakko olisi poikaa kun AY-liike ei puolusta omiaan.

      • Totuuskomissio1

        Vasemmistovetoinen Ay liike tuskin protestoi matujen työhönottoa, onhan niiden taustapuolueiden agendalla tuoda lisää ja lisää "pakkaa sekoittavia" pystyyn huollettavia Suomeen kontollemme.


    • kkkkfkgffkfgf

      OP aloittaa jätti-yt-neuvottelut: koskee 6000:ta henkilöä
      25.09.2018 klo 10:28 (muokattu 25.09.2018 klo 10:58)
      Suunnitelman mukaan osa nykyisistä tehtävistä lakkaa tai muuttuu oleellisesti, mutta samaan aikaan avautuu uusia tehtäviä.
      Organisaatiomuutoksen lisäksi tavoitteena on alentaa keskusyhteisökonsernin kokonaiskustannuksia vuositasolla 100 miljoonalla eurolla. Organisaatiomuutoksen lisäksi tavoitteena on alentaa keskusyhteisökonsernin kokonaiskustannuksia vuositasolla 100 miljoonalla eurolla.
      Organisaatiomuutoksen lisäksi tavoitteena on alentaa keskusyhteisökonsernin kokonaiskustannuksia vuositasolla 100 miljoonalla eurolla. EERO LIESIMAA/IL
      Finanssiryhmä OP aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat OP:n keskusyhteisökonsernin henkilöstöä. Keskusyhteisökonsernissa työskentelee noin 6 000 henkilöä.

    • sananvapauden.mallimaa

      Sanoma Oy:n 80 hengen irtisanomista koskenut kirjoitukseni on poistettu.

      Tämä alusta on kertakaikkisen järjetön.

      Totean edelleen, että kerrankin irtisanomiset kohdistuu oikeaan porukkaan, vaikka varmasti varmistetaan, että väärät henkilöt lähtevät.

      Okei, väestön ikärakenteen muutos ei ole rakennemuutosta, sitä pitää yrittää keinotekoisesti korjata tuomalla maahan hyödytöntä väkeä. Sen sijaan jatkuvasta voitontavoittelusta johtuva "tehostuminen", tilanteessa, jossa täystyöllisyyden puuttuessa vapautuvat resurssit eivät uudelleenallokoidu yhtään minnekään, on "väistämätöntä rakennemuutosta". "Rakennemuutosta" on myös syrjäseutujen autioituminen, kun ihmiset muuttavat työttömiksi kaupunkeihin, monet täysin vastoin tahtoaan.

      Voit vapaasti valita, kumpi on sakeampaa paskaa, äärivasemmistolainen taistolaisdiskurssi vai nykyinen EK:n ja Kokoomuksen harrastama.

      Puolueeton arvioni on, että kumpikin tulee samasta reiästä, ainakin hajusta päätellen.

      Poistukohan tämäkin?

    • ÅÅÅ123

      Ylen väki pitäisi karsia viidesosaan suojatyöpaikoistaan. Suoraan peruspäivärahalle, Jopa tippuisi tv-maksuvero. Minäkimn maksan täyden maksun, olen lisäpäivillä oleva vanha työtön. Vuoden päästä kelpaisin saamaan työeläkettäkin. Ehkä otan eläkkeen, niin ei ehdi Sipilän aktiivimalli2 kauaa kiusata.

      Ehkä Vuoden päästä talveksi Espanjaan, muija jää Suomeen koska on 3 v nuorempi ja on onnistunut pitämään työnsä. Hän on tosin kaupungin hommissa, noista tietyistä työntekijöistä on kaupungeissa pulaa, koska palkka on aika huobo.

    • jhjghkghghkkhj

      KScan vähentää 165 työntekijää – työntekijät järkyttyivät: "Miten työt pystytään hoitamaan tästä eteenpäin"
      Yhtiö arvioi säästävänsä noin seitsemän miljoonaa euroa vuodessa nyt tehtävillä työntekijävähennyksillä ja lomautuksilla.

      Lomautukset ja irtisanomiset10.10.2018 klo 08:55päivitetty 10.10.2018 klo 13:22

      Liha- ja ruokayhtiö HKScanin yt-neuvottelut ovat päättyneet. Henkilöstömäärä vähenee 165 työntekijällä. Lisäksi yksiköissä varaudutaan kausivaihteluista johtuviin paikkakuntakohtaisiin lomautuksiin esimerkiksi joulukinkkukauden ja kesän grillisesongin ulkopuolella.

    • Leikimme siis tällaista leikkiä.

      Avauksen tekoijä kirjoittaa: "Venator sulkee tulipalossa pahoin vaurioituneen Porin titaanidioksiditehtaan – yt-neuvottelut alkavat maanantaina, 450 ihmistä menettää työpaikkansa"

      Minä kysyn, miten se, että tehdas palaa ja työpaikat menevät, voisi mitenkään olla maahanmuuttajien syy?

      Avauksen tekijä ryntää pää punaisena niksuttamaan ilmiannon.

      Pöljää touhua.

      • Mokuttaja_kuppa

        Minäkin tykkään tästä leikistä.

        Poliiseita vähennettiin ja irtisanottiin eikä eläkkeelle jääneiden tilalle otettu uusia. Moni poliisilaitos pistettiin kiinni tai yhdistettiin, liikkuvapoliisi lakkautettiin kokonaan. Nyt tarvitaan monenmonta arabiaa puhuvaa poliisia lisää. Kansan vaihto on käynnissä monissa työpaikoissa. Osa lääkärestä ei osaa enää suomea, miten käy poliisin ? Tarvitseeko poliisin tulevaisuudessa osata Suomea vai riittääkö että osaa antaa sakon?


      • Anonyymi
        Mokuttaja_kuppa kirjoitti:

        Minäkin tykkään tästä leikistä.

        Poliiseita vähennettiin ja irtisanottiin eikä eläkkeelle jääneiden tilalle otettu uusia. Moni poliisilaitos pistettiin kiinni tai yhdistettiin, liikkuvapoliisi lakkautettiin kokonaan. Nyt tarvitaan monenmonta arabiaa puhuvaa poliisia lisää. Kansan vaihto on käynnissä monissa työpaikoissa. Osa lääkärestä ei osaa enää suomea, miten käy poliisin ? Tarvitseeko poliisin tulevaisuudessa osata Suomea vai riittääkö että osaa antaa sakon?

        Koskahan ostetaan poliisi "palvelut"venäläisiltä,
        esim Pietarin miliisi.


      • Anonyymi

        Ei se maahanmuuttajista johtunut.eiköhän noi
        porilais tumpulat itte polttanut sen paska laitoksen


    • xxxxxcxcyhyy

      Ohessa netistä löytynyt kurssi ko miehille

      ALKEISTASO: Luku- ja kirjoitustaidon kurssit
      Tarkoitettu luku- ja kirjoitustaidottomille, jotka haluavat oppia lukemaan ja kirjoittamaan latinalaisia kirjaimia. Kursseilla opiskellaan suomen kielen äänteitä ja kirjaimia sekä numeroita, sanastoa ja helppoja fraaseja arkielämän tilanteita varten.

      ABC-lukukurssi C
      Kurssinumero: 1201007
      Kurssimaksu: 780,00 €
      Kurssimaksun selite: Kurssit ovat ilmaisia niille, joille kurssi sisältyy heidän kotoutumissuunnitelmaansa ja joiden nimen TE-toimiston virkailija liittää Koulutusportti-järjestelmään. Muille 780
      Paikka: Lka 303, 3. krs
      Opettaja: Ilona Raasakka
      Lukukausi: 22.10.2018 - 14.12.2018
      Päivä ja kellonaika:
      ma 09.00-13.30
      ti 09.00-13.30
      ke 09.00-13.30
      to 09.00-13.30
      pe 09.00-13.30
      Lue lisää ja ilmoittaudu
      ABC jatkokurssi A

    • työpaikat

      Irtisanomissuoja pitää säilyttää, muuten työpaikat menevät matuille.

      • Työtä

        Tiukan maahanmuuttopolitiikan maassa Unkarissa on matala 3, 5 % työttömyys.
        Orbánin mukaan kansallinen itsetumto hallituksen asialistalla on voimakkaasti liityksissä talouteen. Noin Unkarissa.
        Figyelõ- julkaisun järjestämässä gaalassa piti puheensa. Kuinkas Sale klaaraisi asian meillä?


      • oppinutvihreä
        Työtä kirjoitti:

        Tiukan maahanmuuttopolitiikan maassa Unkarissa on matala 3, 5 % työttömyys.
        Orbánin mukaan kansallinen itsetumto hallituksen asialistalla on voimakkaasti liityksissä talouteen. Noin Unkarissa.
        Figyelõ- julkaisun järjestämässä gaalassa piti puheensa. Kuinkas Sale klaaraisi asian meillä?

        "itsetumto"
        Tirsk!


    • Juurikin näin, ja Palmiakin ottaa tilalle aivan varmasti matuja, joiden palkkaamista tuetaan palkkatuilla ja kaikilla mahdollisilla muilla sosiaalisilla tuilla, tarpeentulleen voidaan kehitellä vielä lisätukia.
      Kyllä käy työnteko suomessa aina vain kalliimmaksi veronmaksajille.

    • Anonyymi

      Vieläkö joku ihan oikeasti luulee että tänne läpsytelleistä muhamettilaisista on töitä tekemään?! Ihan nyt kyllä pitää nauraa loppupäivä.

      • Anonyymi

        No ihan siinä missä sinustakin.


    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5399
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3477
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1602
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      197
      1521
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1023
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      789
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    Aihe