Henkinen väkivalta?

Elämänjano

Olen ollut pitkässä parisuhteessa ja lapsiakin on siunaantunut. Mies on kiltti. Mutta viimeaikoina on alkanut tulla sanomista kotitöistä. Teen asiat väärin, jätän mm. tiskialtaaseen tiskit, en ole pessyt pyykkiä....Pyysin siivoamaan vessaa, kuulemma ei kuulu hänelle. Ei ole koskaan kuulunutkaan hänelle nämä kotityöt. On sanomista myös lasten kanssa olemisesta. Olen pyytänyt häntä viettämään enemmän aikaa lasten kanssa sillä lapset itse niin tahtoisivat, siitä hän suuttui minulle kun jäkätän hänelle. Itse olen koko ajan vastuussa lapsista ja heidän asioistaan. Jotkut ovat sanoneet minulle että anna löysää....anna miehelle enemmän vastuuta. Ei tunnu tässä tilanteessa auttavan.

Nyt alkoi pelottamaan sillä hän on uhkaillut pienintä lasta tukkapöllyillä (jotka minä ehdottomasti kiellän). Syystä jos lapsi ei suostu lähtemään esim. hampaiden pesulle. Lasten ollessa todella pieniä hän antoi tytölle niin kovan tukkapöllyn että tukku hiuksia lähti päästä.

Mieheni myös "vitsaili" asekaapista että sen on ehkä parempi sijaita mahdollisimman kaukana asuintiloista sillä jos hän suuttuu ja lähtee asetta hakemaan, niin meillä on paremmin aikaa lähteä pakoon.
- en todella tiedä mitä ajatella-
- olen pitkään jo harkinnut eroa sillä en voi hyvin tässä suhteessa-
-tyttäreni sanoi minulle tänään että häntä pelottaa kun me riitelemme ja teemme sitä usein-

2

300

  Vastaukset

  • Hei,
   Hienoa, että olet lähtenyt rohkeasti kysymään neuvoa tilanteessasi. Kerrot, että viimeaikoina miehesi on uhkaillut sinua ja lapsia. Tilanne kuulostaa huolestuttavalle. Onko teillä mahdollisuutta keskustella tilanteestanne jonkun ulkopuolisen ammattilaisen kanssa? On tärkeää, että et jää tämän asian kanssa yksin vaan haet apua tilanteessa. Joskus väkivalta voi hiipiä suhteeseen salakavalasti huomaamatta ja se voi pahentua ajan kanssa. On hyvä pohtia tilanteessa lasten ja itsesi omaa turvallisuutta, millaisessa suhteessa on hyvä olla ja mitä siihen kuuluu.

   Tilanteeseen voi hakea apua matalalla kynnyksellä eri järjestöiltä, esimerkiksi Naistenlinja https://www.naistenlinja.fi/ tai Nollalinja https://www.nollalinja.fi/. Voit halutessasi tulla juttelemaan asiasta lisää Rikosuhripäivystyksen chattiin. RIKUchat on auki arkisin klo 9-15 ja maanantai-iltaisin klo 17-19 osoitteessa www.riku.fi.

   Ystävällisesti Rikosuhripäivystys

  • Naisasia paskaa !! Törkeetä harhaanjohtamista. Miesten on varottava näitä nollalinjoja ja naisten linjoja sekä rikosuhripäivystystä, kaikki pelkkiä propakanda vääristelyjä, sairaan luonteen tuotoksia vailla minkäänlaista tasa-arvoa, vain Arvoa syytetään :D

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi Suomessa on niin paljon homeasuntoja?

   Missä se kuuluisa rakennustaito on? Taloja ei hoideta, mutta ei talon home voi johtua pelkästään koneellisen ilmastoinnin puuttesta, eikä talon ilmast
   Maailman menoa
   195
   2610
  2. Miksi ei ole korona-ahdistusta?

   Mietin asiaa mutta en saa sitä päälle millään. Katselen kaupassa maski päällä olevia ihmisiä, lehtien lööppejä koronasta joka puolella, tartuntojen mä
   Maailman menoa
   216
   2280