Sesonkityöntekijät renkaanvaihtoon

Harmittaa

Tästä työstä maksetaan 2500 euroa kuussa, mutta nuoria ei kiinnosta – edes työkokemusta ei tarvita:
https://www.iltamakasiini.fi/artikkeli/710928-tasta-tyosta-maksetaan-2500-euroa-kuussa-mutta-nuoria-ei-kiinnosta-edes

Jos esim. työtön insinööri, merikapteeni tai ekonomi tai siivooja lähtisi sellaiseen väliaikaiseen työhön, olisi sen jälkeen seurauksena jatkuvia työhönosoituksia TE-toimistolta osa-aikaisiin renkaidenvaihtotöihin johonkin sadan kilometrin päähän. Niihin on pakko hakea, huolimatta siitä että matkakustannukset on enemmän kuin palkka.

On kaunis ajatus että minkä tahansa alan ihminen voisi mennä työttömänä sesongiksi vaihtamaan renkaita. Jos työtön saa työttömyyskorvauksen lisäksi asumistukea ja toimeentulotukea, vähenee niiden määrä samassa suhteessa hetkellisen tulon lisäyksen takia.

Väliaikaisen työn vastaanottamisesta on seurauksena vain hirmuinen paperisota. Pitää laskea
ja eritellä työtunteja ja ilmoitella niitä, ja toimitella kaikenaisia todistuksia työtunneista sinne
sun tänne, eikä aina mikään riitä. Jopa luottotiedot voi mennä sen takia ettei pysty maksamaan maksuja ajallaan koska jonkin työnantajan todistuksen viivästymisen takia kelan maksut viivästyy.

Jos vielä käy niin että renkaanvaihtofirma on tyytyväinen hyvään työntekijään, ja haluaa jatkaa työsopimusta sesongin jälkeen jollain viiden tunnin kuukausisopimuksella, niin sitten ollaan kusessa. Pitkä karenssi seuraa siitä jos kieltäytyy kannattamattomasta työstä.

Ihan sairasta! Työttömiä estetään työllistymästä. Samaan aikaan työministeri antaa ymmärtää ettei työttömät halua työllistyä.

19

542

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ttt8

      Viisaita nuoret. Ei tuollaisiin muutaman kuukauden sesonkityöntekijäksi kannata mennä. Kauhee hulabaloo työkkärin ym. kanssa muutaman kuukauden takia. Itse menen töihin kun kokopäivätyö löytyy ja millä saa asuntolainan ja auton ostettua. Miksi muuten sitä työtä tekisi?

    • pässiä_narussa

      Urakkatyö, 14 tunnin päivät ja brutto "jopa 2500 €/kk", eli jää ylityökorvaukset kaikki saamatta. Taitaa olla sitä paikallista "sopimista".

    • haistakaa.porvarit.paska

      Seuraavaksi joku urpo tulee selittämään että kaikki sieniä keräämään kun siitä saa ahkera 2000 €/kk kunnes sienet loppuvat ja sori olikin kylmät kelit joten sato jäi pieneksi yms. paskan jauhamista.

      "Kesällä mansikoita poimimaan ja mustikkaan", mikä vittu siinä on vaikea ymmärtää noilla omissa suojatyöpaikoissa oleskeleville hienoperseille että ei se säännölinen palkka tule marjoja keräämällä eikä lumia pudottamalla katoilta sun muilla hanttihommilla?

      Säännöllinen työ palkkatyönä on ainut toimiva yhtälö mutta sitähän ei porvarin kusipää halua ymmärtää kun itse nyhtää valtion tai kaupunkien palkkalistoilla suojatyöpaikassa ylisuurta liksaa mitättömistä töistä.

      Voi hyvä veli pellet eniten syyllistävät kansaa.

      • eiolerahaatehdätyötä

        Hiivaleipääkin voisi joskus jauhoista leipoa mutta kun ei ole rahaa siihen hiivaan...

        Työtäkin olisi hyvä tehdä jos olisi siihen varaa...


      • HelppoHuudella

        kun on itse asemassa, jossa palkka juoksee eikä työstressi paina. Näinhän se menee monella työpaikallakin sisäisesti. Onhan se hyvä työpaikka niille, jotka eivät joudu mitään tekemään, mutta nettoavat silti enemmän kuin ne, jotka painavat jokainen päivä älyttömällä tahdilla hommia ja pomo kyttää viiden minuutin välein selän takana. Sitten kun kritisoit jollain tavalla työpaikkaa, niin kehoitetaan ottamaan lopputuli. Ja usein tämä onkin ainoa vaihtoehto, joka kannattaa toteuttaa.


    • hallituksenmenettelyä

      Jaa ei kiinnosta, mutta jos jos työmatkoihin ja muihin kuluihin menee aikaa yli 12 tuntia ja kuluihin yli 500EUR/vuorokausi niin ei kai paljon kiinnosta silloin, ellei työnantaja tarjoa omaa henkilökohtaista autonkuljettajaa käyttöön :D

      Ei varmastikaan riitä joku 2500EUR verottomanakaan jotta pystyisi selviytymään hengissä muilla kuluilla silloin töissä.

      Ymmärrän kyllä nykyisen hallituksen politiikan sinänsä, on aivan loogista: yli 60-vuotiaat pitää laittaa hanttihommiin vain minne sattuu sekatyömiehiksi eläkkeen poistamisen uhalla, jotta nuoret voivat harrastella, koska 60-vuotiaana enää ei pysty harrastelemaankaan kun työ on jo vienyt mehutkin pois.

      Jotta nuorilta ei mene elämä hukkaan.

      • asasasaasas12

        Tänäkin talvena 60v työttömät pakotetaan katoille pudottamaan lunta. Viimetalvena sai monet naurut kun lumenpudottajat teki jekkuja vanhoille, löysäs turvavaljaita ja vanhat karvaperseet tipahteli lumen mukana maahan.


    • shfghfdhfh

      Taas näitä keskusteluja, joissa selitetään, ettei töitä kannata tehdä.

      • fajfaf

        työn ja palkan suhde oltava oikea verrattuna osaamiseen. sinun osaamisesi valehteluusi perustuen on 0. Edes suomenkieltä et osaa, virheitä täynnä kaikkien nimimerkkiesi lausekkeet. homo oot ja ruma sekä tyhmä stömp!


    • VakavaaPalkkapulaa

      Ei lähde. MTK,. Ek väki itse risusavottaan. Vaan nauttii itse suuria tukia, etuja, vero alea...
      Mutta tämä kokoomus ahneus väki haluaisi kyllä kyykyttää muita.
      Vastaavasti vas vihreät haluaa käyttää verovarat korruptio pakolaisturismiin,. Ja muuhun idealismi hörhöilyyn. Pakko kulttuurimarxismiin.
      Työläisen ja työttömän vihollisia ovat siis kokoomus ahneet Juudaksen, sekä vas vihreät naivisti idealisti!!

    • eläkelislehtori

      Koulutin 10v työttömiä ja silloin näin tämän älyttömä politiikkojen laatiman systeemin jossa ei ole päätä eikä häntää nuoret ovat viisaampia kuin me olemm eollee tein töitä 63 p tunti ja hyvin pärjäsi 60 luvulle oli kaikkea mitä tarvitsi jopa moottoripyörä nyt ei saa mitään sillä rahalla ja ollaan muka hyvinvointi vltiossa

    • eiilmanpalkkaakiitos

      Olen kausityöntekijä vuodesta toiseen puutarha-alalla. Olen kyselly paikkakunnallani rengasliikkeistä tarviisko he apua rengassesonkiin, olisin joutilas kun työt päättyvät lokakuun lopussa. Ilmasiksi olisin saanut tulla töihin, mutta olis vaadittu työturvallisuuskorttia ja muuta mukavaa läpyskää. No, tehkää rauhassa.... kiitos!

    • OtaPelleHanuriin

      Umpitollo täytyy olla, jos menee tuollaisiin pummifirmoihin reuhtomaan. Sopii vajakeille.

    • näin-käy

      Tässä näkee mitä luuserit ajattelee. Onneksi aijat muuttumassa ja toimeentulotuki ja työttömyystuet loppuu 2030 mennessä kokonaan kaikkialla maailmassa sillä töihin tulevia pakolaisia niin paljon halvalla ja heiltä ei saada veroja niin paljon, että voitaisiin maksaa tukia enään ollenkaan. Tukien aika ohi ja ne voisi lopettaa jo ensivuonna oikeastaan kokonaan.

      • paskaduunit-syrjäyttää

        Niinhän sä luulet, ei tällaisen työpaikkatilanteen ja vuokrafirmojen sekä nollasoppareiden aikana mitään kannattavaa työpaikkaa enää mistään löydy kuin suhteilla ja jos ei siitä työstä saa kunnon palkkaa millä elää ilman sosiaaliturvaa niin töitä ei tehdä jatkossakaan vaikka kaikki tuet loppuisivat...sitten lähdetään hakemaan se ruoka ja toimeentulo ilman rahaakin mutta mihinkään kusetuksiin ei kukaan osallistu.

        Et tekisi itsekään mitään pellehommia joten miksi pitäisi kenenkään muunkaan tehdä paskaduuneja?


      • rahaatulee

        Töitä ei kannata tehdä :)
        Tukien varassa on hyvä elää ja voi nauttia elämästä :)))))
        Rahaa tulee kuin roskaa, tulee kelasta ja sossusta :)))
        Voi hankkia tarpeellista ja tarpeetonta tavaraa, voi matkustella, voi tehdä mitä vain :))
        Kiva ajatella että loppuunpalavat työläiset maksaa elämiseni :)))


    • läskimaha

      "Kovalle työmiehelle maksettava 2 500 euron kuukausipalkkakaan ei houkuttele."
      Tämä tarkoittaa suomeksi että pitää tehdä aivan hemmetisti työtä tuohon 2500 € brutto palkkaan.
      Todennäköisesti myös lauantai on työpäivä. Ei ole mikään 40 tuntia viikko työ.
      Ylityöstäkään ei makseta eli tunti tunnista työ.
      Tiedän kun olin joskus vuonna kirves muutaman viikon harjoittelussa rengasliikkeessä.

    • Kun kaikille ei löydy vakituista työtä, mistä maksetaan 5000 eur/kk, luulisi sesonkityön houkuttavan. Tammi-maaliskuun voi olla esim. hiihtokeskuksessa. Huhtikuussa voi jakaa mainoksia. Toukokuussa alkavatkin jo puutarhatyöt, mitä voi jatkaa juhannukseen asti. Siitä eteenpäin riittää mansikkasesonkia elokuulle asti, jonka jälkeen voi jatkaa marjanpoiminnalla. Syyskuussa riittää sieniäkin myytäväksi.

      Kesästä syksyyn tarvitaan myös monenlaista myyjää toreille ja jäätelökioskeihin ja huvipuistotkin työllistävät kesäisin hyvin. Monissa yrityksissä on myös tarvetta lomasijaisille toimiin, mihin ei tarvita ammattitutkintoa. Loppusyksystä alkaakin sitten renkaanvaihtosesonki, mikä loppuu suurin piirtein niihin aikoihin, kuin joulusesonki alkaa. Näin itsensä voi työllistää ympärivuotisesti, kun vain hakee oikeanlaista työtä oikeasta paikasta oikeaan aikaan.

    • Työtön-

      Olen hakenut noihin rengas töihin 5 kertaa. Olen ollut työtön 4 vuotta mutta en ole kalvannut- Raksatöistä kokemusta 15 vuotta ja kovaa työtä en pelkää. Eipä ne ota työtöntä joka ollut muutaman vuoden työtön.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      146
      2550
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe