turhaako uskot ?

LähettiläsA

Olen nykyään keskittynyt kuuntelemaan suomalaisten opetusta uskon alueelta. Onneksi on sellaisia opettajia, jotka opastavat opetuslapsensa käskyjen kunnioittamiseen ja pitämiseen, mutta on myös niitä, jotka pitävät käskyjä lainalaisuutena ja varoittavat ihmistä menemästä lain alle.
Jeesus totisesti opetti meille käskyt ja käski pitää ne. On turhaa uskoa, jos ei usko Jeesuksen opetuksiin. Jumalan käskyt suojelevat meitä estäen synninpaulaan joutumisen. Synti tuo kuoleman.

55

598

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rakkauden_laki

      Jeesus antoi käskyt rakastaa Jumalaa koko sielusta, mielestä ja voimasta ja lähimmäistä niinkuin itseään. Hän itse täytti lakiliiton ja poisti sen kuollessaan. Sen periaatteet sisältyvät juuri noihin kahteen lakiin. Rakkauden lakiin. Noudattamalla rakkauden lakia, emme tapa, emme varasta, emme tee aviorikosta ym.

      • LähettiläsA

        Näin, eli käskyt kuuluvat rakkaudenlakiin. Jeesus vahvisti käskyt ja kertoi, että laista ei katoa pieninkään kirjain eikä ainoakaan piirto ennen taivaan ja maan katoamista. Vielä tänään taivas ja maa ovat olemassa.
        Matteus 5
        18 Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut.
        19 Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa.
        20 Sillä minä sanon teille: ellei teidän vanhurskautenne ole paljoa suurempi kuin kirjanoppineiden ja fariseusten, niin te ette pääse taivasten valtakuntaan.


    • SuunTunnustuksella

      ( 5.Moos.30:14.) ".. Vaan sana on sinua aivan lähellä, sinun suussasi ja sydämessäsi, niin että voit sen täyttää..."

      5.Moos.30:8."... Ja sinä kuulet jälleen Herran ääntä ja pidät kaikki hänen käskynsä, jotka minä tänä päivänä sinulle annan. 9. Herra, sinun Jumalasi, antaa sinulle ylen runsaasti hyvää kaikissa sinun kättesi töissä, hän tekee sinun kohtusi hedelmän, karjasi hedelmän ja maasi hedelmän ylen runsaaksi. Sillä niinkuin Herra iloitsi sinun isistäsi, hän jälleen iloitsee sinusta, siitä, että tekee sinulle hyvää, 10. kun sinä kuulet Herran, sinun Jumalasi, ääntä ja noudatat hänen käskyjänsä ja säädöksiänsä, jotka ovat kirjoitetut tähän lain kirjaan, ja kun sinä palajat Herran, sinun Jumalasi, tykö kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi. 11. Sillä tämä käsky, jonka minä tänä päivänä sinulle annan, ei ole sinulle vaikea täyttää eikä liian kaukana. 12. Se ei ole taivaassa, eikä sinun tarvitse sanoa: 'Kuka nousisi meidän puolestamme taivaaseen noutamaan sen meille ja julistaisi sen meille, että me sen täyttäisimme?' 13. Se ei ole meren takana, eikä sinun tarvitse sanoa: 'Kuka menisi meidän puolestamme meren taakse noutamaan sen meille ja julistaisi sen meille, että me sen täyttäisimme?' 14. Vaan sana on sinua aivan lähellä, sinun suussasi ja sydämessäsi, niin että voit sen täyttää..."


      ( Room.10: 8.) "... Mutta mitä se sanoo? "Sana on sinua lähellä, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi"; se on se uskon sana, jota me saarnaamme..." ( "..uskon sana, jota me saarnaamme..." = evankeliumi)

      Room.10: 8."... Mutta mitä se sanoo? "Sana on sinua lähellä, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi"; se on se uskon sana, jota me saarnaamme. 9. Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut; 10. sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan..."

      Room.10:5.".. Kirjoittaahan Mooses siitä vanhurskaudesta, joka laista tulee, että ihminen, joka sen täyttää, on siitä elävä. 6. Mutta se vanhurskaus, joka uskosta tulee, sanoo näin: "Älä sano sydämessäsi: Kuka nousee taivaaseen?" se on: tuomaan Kristusta alas, 7. tahi: "Kuka astuu alas syvyyteen?" se on: nostamaan Kristusta kuolleista. 8. Mutta mitä se sanoo? "Sana on sinua lähellä, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi"; se on se uskon sana, jota me saarnaamme. 9. Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut; 10. sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan. 11. Sanoohan Raamattu: "Ei yksikään, joka häneen uskoo, joudu häpeään". 12. Tässä ei ole erotusta juutalaisen eikä kreikkalaisen välillä; sillä yksi ja sama on kaikkien Herra, rikas antaja kaikille, jotka häntä avuksi huutavat. 13. Sillä "jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu"..."

      Room.10:5.".. Kirjoittaahan Mooses siitä vanhurskaudesta, joka laista tulee, että ihminen, joka sen täyttää, on siitä elävä.."

      3.Moos.18: 5."... Noudattakaa minun käskyjäni ja säädöksiäni, sillä se ihminen, joka ne pitää, on niistä elävä. Minä olen Herra...."


      Room.10:6."..Mutta se vanhurskaus, joka uskosta tulee, sanoo näin: "Älä sano sydämessäsi: Kuka nousee taivaaseen?" se on: tuomaan Kristusta alas, 7. tahi: "Kuka astuu alas syvyyteen?" se on: nostamaan Kristusta kuolleista..."

      5.Moos.9:4."... Kun Herra, sinun Jumalasi, työntää heidät sinun tieltäsi, niin älä ajattele sydämessäsi näin: 'Minun vanhurskauteni tähden Herra on tuonut minut ottamaan tämän maan omakseni'. Sillä näiden kansojen jumalattomuuden tähden Herra karkoittaa heidät sinun tieltäsi. 5. Et sinä vanhurskautesi ja oikeamielisyytesi tähden pääse ottamaan heidän maatansa omaksesi, vaan näiden kansojen jumalattomuuden tähden Herra, sinun Jumalasi, karkoittaa heidät sinun tieltäsi ja täyttääksensä, mitä Herra valalla vannoen on luvannut sinun isillesi, Aabrahamille, Iisakille ja Jaakobille. 6. Tiedä siis, ettei Herra, sinun Jumalasi, sinun vanhurskautesi tähden anna sinulle tätä hyvää maata omaksesi; sillä sinä olet niskurikansa...."

    • SuunTunnustuksella

      Gal.6: 14."... Mutta pois se minusta, että minä muusta kerskaisin kuin meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen rististä, jonka kautta maailma on ristiinnaulittu minulle, ja minä maailmalle! 15. Sillä ei ympärileikkaus ole mitään eikä ympärileikkaamattomuus, vaan uusi luomus. 16. Ja kaikille, jotka tämän säännön mukaan vaeltavat, kaikille heille rauha ja laupeus, ja Jumalan Israelille! ..."

      Room. 2: 25. "...Ympärileikkaus kyllä on hyödyllinen, jos sinä lakia noudatat; mutta jos olet lainrikkoja, niin sinun ympärileikkauksesi on tullut ympärileikkaamattomuudeksi. 26. Jos siis ympärileikkaamaton noudattaa lain säädöksiä, eikö hänen ympärileikkaamattomuutensa ole luettava ympärileikkaukseksi? 27. Ja luonnostaan ympärileikkaamaton, joka täyttää lain, on tuomitseva sinut, joka lainkirjaiminesi ja ympärileikkauksinesi olet lainrikkoja. 28. Sillä ei se ole juutalainen, joka vain ulkonaisesti on juutalainen, eikä ympärileikkaus se, joka ulkonaisesti lihassa tapahtuu; 29. vaan se on juutalainen, joka sisällisesti on juutalainen, ja oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus Hengessä, ei kirjaimessa; ja hän saa kiitoksensa, ei ihmisiltä, vaan Jumalalta...."

      Room.3:21."... Mutta nyt Jumalan vanhurskaus, josta laki ja profeetat todistavat, on ilmoitettu ilman lakia, 22. se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat; sillä ei ole yhtään erotusta. 23. Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla 24. ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, 25. jonka Jumala on asettanut armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä, osoittaaksensa vanhurskauttaan, koska hän oli jättänyt rankaisematta ennen tehdyt synnit 26. jumalallisessa kärsivällisyydessään, osoittaaksensa vanhurskauttaan nykyajassa, sitä, että hän itse on vanhurskas ja vanhurskauttaa sen, jolla on usko Jeesukseen. 27. Missä siis on kerskaaminen? Se on suljettu pois. Minkä lain kautta? Tekojenko lain? Ei, vaan uskon lain kautta. 28. Niin päätämme siis, että ihminen vanhurskautetaan uskon kautta, ilman lain tekoja. 29. Vai onko Jumala yksistään juutalaisten Jumala? Eikö pakanainkin? On pakanainkin, 30. koskapa Jumala on yksi, joka vanhurskauttaa ympärileikatut uskosta ja ympärileikkaamattomat uskon kautta. 31. Teemmekö siis lain mitättömäksi uskon kautta? Pois se! Vaan me vahvistamme lain..."

      Room.11: 32.".. Sillä Jumala on sulkenut kaikki tottelemattomuuteen, että hän kaikkia armahtaisi..." ( "..että hän kaikkia armahtaisi..." evankeliumin kuulemisen ja uskomisen kautta)

      Gal.3: 22."... Mutta Raamattu on sulkenut kaikki synnin alle, että se, mikä luvattu oli, annettaisiin uskosta Jeesukseen Kristukseen niille, jotka uskovat..."

      • kirjoituksiin

        Niin, Herra puhui jo V Mooseksenkirjassa ympärileikkauksesta. Ohjeisti, ettei synnin tähden lihaan tehty ympärileikkaus pelasta, vaan sydämen ympärileikkaus.
        Siksi asia ei ole ikäänkuin UUSI- oivallus meidän mieliin.
        Jumala haluaa, että kuulaisuus ja tottelevaisuus Jumalan tahtoon olisi IN ja näin sydämemme olisi ympärileikattu, emmekä rakastaisi maailmaa.
        Jos tämä ei toteudu uskovaisuudessa, niin siitäkin on raamattu muistiinmerkkinnyt, että vanhanliitonpuolella, varjolainaikaan, jolloin uhri olivat eläinuhreja - viittamaan tulevaan, Goltagan kertakaikkiseen uhriin. Uhriin, joka päättää eläinuhrit.
        Niin niskoittelu on varoittava esimerkki meille lopun aikaa eläville.

        Siis ymmärrämmekö me asiaa?

        Jumala pelastaa Kristuksessa, eli pukee meidän alastomuutemme vanhurskautensa kautta. Eli vanhurskauttaa Kristuksessa.
        Entä sitten? Jatkammeko sydän ympärileikkaamattomana matkaa ja rakastamme maailmaa?
        Vai lähdemmekö Jeesuksen askeleita seuraamaan?
        Mitäpä olet mieltä, millaisia ovat Jeesuksen askeleet, eli askel- merkit?

        Entä Jumalanlaki? Kauhistus, ei onnistu! Niinkö? No, lihassasiko vielä vaellat?
        Eikö kelpaa Pyhän Hengen voima? Henki kuljettaa kirkastaen Sijaisen teot ja se Voima mikä tulee sen puvun kautta ja tahto taistella jopa verille asti - syntiä vastaan - Hengen voimasta.
        Kiinnostaako - laki siis on valkeus - tiestä - ja polusta. Lain päämäärä on rakkaus, kirjoitusten mukaan. - hoksaatko Sanan oppia?!-
        Siksi pelastus onkin Jumalantyö - Voima ylhäätä - ja opit ymmärtämään, mikä on Hänen ristinsä ja kun todistajana pelastajasta kuljet, niin löydät omankin ristin siinä samalla.,

        Oletko Abarahamin uskossa - eli kuuntelet Herraa, oletko Apostolisessa opissa?
        Silloin kuuntet silminnäkijöiden todistusta.
        Luetko -koko-- raamattua, silloin saat oppia Jumalan neuvoista ja ohjeista elämään.
        Kun Herrasi edessä katselet sijaisesi kautta -rukouskammiossasi- kirjoituksia, niin silloin sinua ei eksytetä, ei niin maailman- tai yleisuskontojen harhoissa.
        Tuskin aloitat, esim. äitikirkon opin mukaan Mariaa rukoilla, että hän veisi asioitasi Jeesukselle ja Jeesus/lapsikultti saastuttaisi sinut. .. jne.
        Näitä yleisuskontojen harhalaukauksia tulee monin esimerkein ja suuntaa katsetta ja oppia yleisuskontojen tapaan, tulet näkemään Totuuden Valossa, missä on menty harhaan, etkä siinä hapatu toisten kanssa.

        Eli tottelemattomuus muuttuu kuulaisuudeksi Herrasi edessä.


    • Jobinpostia

      Raamatun paikat, sotii toistansa vastaan. Room.2:13 Room.3:28 2Kor.5:10 Sillä kaikkien meidän pitää ilmestyvän Kristuksen tuomioistuimen eteen, että kukin saisi sen mukaan, kuin hän ruumiissa ollessaan on tehnyt, joko hyvää tai pahaa.

      • Aivan.selvää

        Eihän ne kuinkaan sodi toistansa vastaan. Ne kertovat samasta asiasta.
        Eli kertoo synnistä. Se on lain rikkomista. Eli lain tehtävä on viedä ihmisen Jeesuksen eteen, että hänet puetaan Jumalanvanhurskauteen.
        Ja kun on puettuna, niin ei enää - syntiä = laittomuutta tee - tarkoitushakuisesti - vaan menee ja on kuuliainen rakkaudessa Herran edessä.
        Siksi tämänjälkeen vaellus on, että ymmärtää, että matkalla kukin meistä tekee tiliä, niin Jumalanhuoneesta - kuin sen jälkeen maailmassa.

        Suurin ongelma on raamatunluvussa se, että ne on jaettu - jakeisiin ja lukuihin.
        Ihmiset tökkäävät sormensa yhteen jakeeseen ja ikäänkuin valtakunta rakennetaan tulkintaan.

        Kokonaisuus on siinä, että Jumala luo Uuden taivaan ja maan. Eikä sinne ole pääsevä mitään epäpyhää ja kauhistuksen tekijää ja tästäkäsin me matkaamme Vapahtajaa seuraten.


    • LähettiläsA

      Jostakin syystä useat sekoittavat esim. Paavalin opetukset lainalaisuudesta ja vapaudesta. Paavali opettaa siitä, että ihminen, joka syntyy uudeksi Jumalan Hengestä pitää käskyt ja on näin vapaa lain tuomiosta. Sen sijaan Paavali varoittaa ihmistä menemään lainalle ja perustamaan uskoaan uhraamisiin ja ympärileikkauksiin kertoen, että Jeesus on kertakaikkinen Uhri ja Jumalasta syntynyt on ympärileikattu hengessä, ei ruumiissa.
      Yksikään uudestisyntynyt ei käy Jumalan kymmentä käskyä vastaan. Nuo käskyt ovat liitonarkissa ja näin henkeemme kirjoitetut. Jeesus näyttää meille tien Jumalan luokse. Se tie on itsensä kieltämisen tie, joka on täydellinen vapaus heille, jotka Jumalan voimalla kieltävät itsensä.
      Ei voi esim. rakastua toiseen, jos on jo avioliitossa. Moni väittää, että ei voinut sille mitään, että rakastui toiseen niin palavasti, että oli pakko hyljätä puoliso. Se on valhe ja oman lihan halu ja petos.

      • lainSäätäjä

        Koska shamppoon ja hammastahnan valmistajat eivät tiedä
        kuinka suuri pullon ja tuubin reikä riittää kuluttajalle, lainsäätäjän
        tulisi lailla säätää kuinka suuri sen reijän tulee olla. Täytyisi lailla
        tarkasti määritellä reiän koko, koska valmistajat eivät itse sitä tiedä.

        Mikäli uskovainen, joka on rehellinen ihminen, olisi tuotanto-
        päällikkönä ja johtajana, hän tietäisi, että reijät ovat ainakin
        30% liian suuret ja sitä ainetta tulee liian helposti ja liian paljon.
        Hän pienentäisi niitä reikiä ja säästäisi luontoa ja kuluttajien
        lompakkoa ja edesauttaisi kuluttajien kaikkinaista hyvinvointia.

        Miksi kirjoitan shamppoopullojen ja hammastahnapurtiloiden liian
        suurista reijstä? No siksi juuri, että uskovalle ei tarvitsisi sanoa
        kuinka suuri reikä riittää, että sitä shapoota ja hammastahnaa
        tulee riittävästi ja riittävän helpolla. Se tieto (laki) on kirjoitettu
        hänen omaantuntoon niin, että hän sen tietää ilman lainsäätäjän
        ilmoitusta.


    • LähettiläsA

      On todella paljon opettajia Suomessa, jotka ovat itsensä opettajiksi tehneet. Nuo eivät näe Raamatun koko sanomaa ja siksi heidän opetuksensa vääristyy. Esim. Galatalaiskirje on heille täysin käsittämätön opetus, sillä he eivät käsitä sitä, että laki on voimassa ja yhtäkään käskyä ei ole poistettu ja näin nuo vetoavat Galatalaiskirjeen johonkin osaan poistaakseen lain. Ihminen on lain alla vartioituna niin kauan, että usko muuttaa hänet uudestisyntyneeksi ja laista vapaaksi. Uudestisyntynyt ei riko eikä osita lakia. Laki kasvattaa Kristukseen ja sen laki tekee heille, jotka ovat kääntyneet Jeesuksen puoleen ja tahtovat vapautua lain alta. Lain alla ovat lainrikkojat.
      Galatalaiskirje 3
      23 Mutta ennenkuin usko tuli, vartioitiin meitä lain alle suljettuina uskoa varten, joka oli vastedes ilmestyvä.
      24 Niinmuodoin on laista tullut meille kasvattaja Kristukseen, että me uskosta vanhurskaiksi tulisimme.
      25 Mutta uskon tultua me emme enää ole kasvattajan alaisia.
      26 Sillä te olette kaikki uskon kautta Jumalan lapsia Kristuksessa Jeesuksessa.
      27 Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet.
      28 Ei ole tässä juutalaista eikä kreikkalaista, ei ole orjaa eikä vapaata, ei ole miestä eikä naista; sillä kaikki te olette yhtä Kristuksessa Jeesuksessa.
      29 Mutta jos te olette Kristuksen omat, niin te siis olette Aabrahamin siementä, perillisiä lupauksen mukaan.

      • Usko.Toivonen

        Miten "LähettiläsA" yhteisönne toimii, kun on kysymys "pahan poistamisesta keskuudesta", Mooseksen lain säädösten mukaan esim. haureudesta kiinni jäänyt pitää kivittää kuoliaaksi yhteisön toimesta.

        Miten toimitte ko. tilanteessa?


      • LähettiläsA
        Usko.Toivonen kirjoitti:

        Miten "LähettiläsA" yhteisönne toimii, kun on kysymys "pahan poistamisesta keskuudesta", Mooseksen lain säädösten mukaan esim. haureudesta kiinni jäänyt pitää kivittää kuoliaaksi yhteisön toimesta.

        Miten toimitte ko. tilanteessa?

        Etkö käsitä, että en puhu laisinkaan Mooseksen laista, vaan puhun Jeesuksen laista, jossa käskyt ovat voimassa. Jumalan kymmenen käskyä on kirjoitettu henkeemme. Yksikään käsky ei kumoudu rakkaudenlaissa. Käskyt kasvattavat Kristukseen ja päästävät lain alaisen vapaaksi.
        Pahan keskuudesta poistaminen tapahtuu niin, että pahantekijää nuhdellaan ja jos hän ei kuule, niin seurakunnan vanhimmat keskustelevat hänen kanssaan. Jos ei vieläkään kuule, niin hänet jätetään, mutta ei ilman sitä, että emmekö esirukoilisi hänen puolestaan. Jokainen toivoo pahantekijän lakkaavan pahuudestaan, eli tekevän parannuksen.


      • Usko.Toivonen

        No, enpä kirjoitustesi perusteella voinut saada käsitystä, että et puhu ollenkaan Mooseksen laista. Galatalaiskirjeessähän puhutaan lain puitteissa esim. ympärileikkaamisesta.
        Eli galatalaiskirjeen "laki" on laajempi käsite, kuin kymmenen käskyä.

        Ja Paavalin viestihän galatalaisille ja heidän tavoin toimivilleen on selkeä.

        1. Oi te älyttömät galatalaiset! Kuka on lumonnut teidät, joiden silmäin eteen Jeesus Kristus oli kuvattu ristiinnaulittuna?
        2. Tämän vain tahdon saada teiltä tietää: lain teoistako saitte Hengen vai uskossa kuulemisesta?
        3. Niinkö älyttömiä olette? Te alotitte Hengessä, lihassako nyt lopetatte?
        ( Gal. 3. )


      • capiche
        Usko.Toivonen kirjoitti:

        No, enpä kirjoitustesi perusteella voinut saada käsitystä, että et puhu ollenkaan Mooseksen laista. Galatalaiskirjeessähän puhutaan lain puitteissa esim. ympärileikkaamisesta.
        Eli galatalaiskirjeen "laki" on laajempi käsite, kuin kymmenen käskyä.

        Ja Paavalin viestihän galatalaisille ja heidän tavoin toimivilleen on selkeä.

        1. Oi te älyttömät galatalaiset! Kuka on lumonnut teidät, joiden silmäin eteen Jeesus Kristus oli kuvattu ristiinnaulittuna?
        2. Tämän vain tahdon saada teiltä tietää: lain teoistako saitte Hengen vai uskossa kuulemisesta?
        3. Niinkö älyttömiä olette? Te alotitte Hengessä, lihassako nyt lopetatte?
        ( Gal. 3. )

        Tärkeintä on oikeastaan pohtia miksi käskyjä pitäisi noudattaa. Yritänkö ansaita hyvillä teoilla jotain, vain pyrinkö miellyttämään Jumalaa rakkaudesta?

        Käskyjä noudattamalla ei voi ansaita pelastustusta. Hyvät teot ovat uskon hedelmää, eivät keino ansaita taivasosuutta tai edes kirkkaampaa kruunua. Käskyt on annettu myös ihmisen parhaaksi, ne opettavat miten eletään sovussa niin Jumalan kuin ihmistenkin kanssa.

        Paavali kirjoitti ympärileikkauksesta galatalaisille, koska se oli siihen aikaan kuuma aihe. Eräät juutalaiskristityt vaativat myös pakanakristittyjen ympärileikkausta ja Paavali pisti heidät järjestykseen. Galatalaiskirje sisältääkin hyvää opetusta lain, armon ja tekojen suhteesta.


      • annalentäävaan
        Usko.Toivonen kirjoitti:

        Miten "LähettiläsA" yhteisönne toimii, kun on kysymys "pahan poistamisesta keskuudesta", Mooseksen lain säädösten mukaan esim. haureudesta kiinni jäänyt pitää kivittää kuoliaaksi yhteisön toimesta.

        Miten toimitte ko. tilanteessa?

        Eihän kaduilla mitään muita oliskaan, kuin huoraamisesta kuoliaaksi kivitettyjä
        ruumiita. Kaikki me olemme siihen syyllisiä, vaikka vain haaveillessamme
        ulkopuolisista suhteista. Se joka on syytön heittäköön sen ensimmäisen kiven
        päähäni.


      • nahathyllylle
        capiche kirjoitti:

        Tärkeintä on oikeastaan pohtia miksi käskyjä pitäisi noudattaa. Yritänkö ansaita hyvillä teoilla jotain, vain pyrinkö miellyttämään Jumalaa rakkaudesta?

        Käskyjä noudattamalla ei voi ansaita pelastustusta. Hyvät teot ovat uskon hedelmää, eivät keino ansaita taivasosuutta tai edes kirkkaampaa kruunua. Käskyt on annettu myös ihmisen parhaaksi, ne opettavat miten eletään sovussa niin Jumalan kuin ihmistenkin kanssa.

        Paavali kirjoitti ympärileikkauksesta galatalaisille, koska se oli siihen aikaan kuuma aihe. Eräät juutalaiskristityt vaativat myös pakanakristittyjen ympärileikkausta ja Paavali pisti heidät järjestykseen. Galatalaiskirje sisältääkin hyvää opetusta lain, armon ja tekojen suhteesta.

        Siitä vaan esinahka leikattavaksi, niinkuin se jotakin muuttaisi, kuulema kovin
        kivulias aikamiehelle.


      • 1234567---
        capiche kirjoitti:

        Tärkeintä on oikeastaan pohtia miksi käskyjä pitäisi noudattaa. Yritänkö ansaita hyvillä teoilla jotain, vain pyrinkö miellyttämään Jumalaa rakkaudesta?

        Käskyjä noudattamalla ei voi ansaita pelastustusta. Hyvät teot ovat uskon hedelmää, eivät keino ansaita taivasosuutta tai edes kirkkaampaa kruunua. Käskyt on annettu myös ihmisen parhaaksi, ne opettavat miten eletään sovussa niin Jumalan kuin ihmistenkin kanssa.

        Paavali kirjoitti ympärileikkauksesta galatalaisille, koska se oli siihen aikaan kuuma aihe. Eräät juutalaiskristityt vaativat myös pakanakristittyjen ympärileikkausta ja Paavali pisti heidät järjestykseen. Galatalaiskirje sisältääkin hyvää opetusta lain, armon ja tekojen suhteesta.

        Harva on sovussa Jumalan kanssa. Ihmisen asettamat käskyt miellyttävät enemmän. Monella on viha Jumalaa kohtaan, niinpä he opettavatkin, että sapatti ei kuulu enää Uudenliiton kristityille.

        Monet vapaat suunnat pitävät sapattisin tiukasti rukoushuoneidensa ovet kiinni, paitsi silloin kun heillä on siivoustalkoita sapattisin, niin ovet ovat auki.


    • Kuplapuhkee

      1Joh.4:12 Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt......1Moos.32:30 2Moos.33:30 5Moos.5:4 34:10

      • PUSSY-PANKAKE

        Just, ja kuitenkin Jeesuksen näkivät tuhannet, mutta Jumalaa he eivät voineet nähdä, koska sitä he eivät olisi kestäneet hengissä. Sen kun ymmärtää, niin se potkii kolminaisuusopin ovesta ulos. Pussy-Pancake.


    • Kirjakääröt

      5Moos.34:10 Biblia (1776) Ja sitte ei yhtään prophetaa noussut Israelissa niinkuin Moses, jonka Herra tunsi kasvoista niin kasvoihin. Kirjoitetaan: sitten, profeettaa, niin kuin, Mooses.

    • eiselvitäelävänä

      Enemmän taikka vähemmän "syntiä tekevät"joutuvat kaikki samaan paikkaan, "MULTAAN", siitä ei edes tule kinaa. Eri asia on se herätetäänkä joku kuolleista
      määrättynä aikana. Ei täältä elävänä selvitä,heh.

    • LähettiläsA

      Paavali opetti käskyjä ja varoitti ympärileikkauksista ja aikoihin perustuvista teoista ja muista vanhaan liittoon kuuluneista teoista.
      Ei ole teko uskoa Jeesukseen vaan se on lahja ja elämä, joka pitää kaikki kymmenen käskyä voimassa. Jeesus ei koskaan vahvistanut muuta lakia kuin kymmenen käskyn lain, joka sisältyy rakkaudenlakiin.

      • Miten niin Jeesus ei vahvistanut muuta lakia kuin kymmenen käskyn lain? Vuorisaarnassa Jeesus ei sano sanaakaan kymmenestä käskystä, hän sanoo, että ei ole tullut kumoamaan Tooraa ja että Toorasta ei katoa pieninkään piirto. Jos hän olisi tarkoittanut kymmentä käskyä, hän olisi kyllä sanonut, että kymmenestä käskystä ei katoa pieninkään piirto.


    • Sanansuojassa

      3. Moos. 25: 15
      vaan hylkäätte halpana minun ohjeeni ja teidän sielunne vieroo minun säädöksiäni, niin ettette pidä kaikkia minun käskyjäni, vaan rikotte minun liittoni,
      4. Moos. 15: 31
      Sillä hän on pitänyt halpana Herran sanan ja rikkonut hänen käskynsä; hänet tuhottakoon, syntivelka painaa häntä."

      Meidän ei kyllä kannata, emmekä saa pitää halpana tämän uudenkaan liiton aikana Herran antamia kymmentä käskyä. Muutoin meistäkin tulee tässäkin ajassa yhtä niiden kanssa, jotka näin tekivät Jeesukselle ja rikkoivat Hänen antamansa vanhan liiton lopullisesti, uuden astuessa sijaan:

      Matt. 27:
      26 Silloin hän päästi heille Barabbaan, mutta Jeesuksen hän ruoskitti ja luovutti ristiinnaulittavaksi.
      27 Silloin maaherran sotamiehet veivät Jeesuksen mukanaan palatsiin ja keräsivät hänen ympärilleen koko sotilasjoukon.
      28 Ja he riisuivat hänet ja panivat hänen päällensä tulipunaisen vaipan
      29 ja väänsivät orjantappuroista kruunun, panivat sen hänen päähänsä ja ruovon hänen oikeaan käteensä, polvistuivat hänen eteensä ja pilkkasivat häntä ja sanoivat: "Terve, juutalaisten kuningas!"
      30 Ja he sylkivät häntä, ottivat ruovon ja löivät häntä päähän.
      31 Ja kun he olivat häntä pilkanneet, riisuivat he häneltä vaipan, pukivat hänet hänen omiin vaatteisiinsa ja veivät hänet pois ristiinnaulittavaksi.

      Jeesuksen meiltä pois ottama syntitaakka ei katoa mihinkään, mikäli jäämme lihaamme palvomaan ja jos huitaisemme kädellä 10 käskyä viemäristä alas. Niiden tarkoitus on saattaa meidät vapauden ja rakkauden lakiin, eikä uudelleen synnin orjuuden ikeeseen : )

    • LähettiläsA

      Jotensakin on kummallista se, että on paljon heitä, jotka kertovat uskovansa, mutta eivät koskaan ole tutustuneet Jeesukseen. Useimmat heistä kirjoittavat ja puhuvat Paavalista ja hänen opetuksistaan, mutta eivät käsitä niitä, koska heiltä puuttuu Jeesuksen tunteminen.

    • Eikiitosjeesus

      Eiköhän sitä kuolla kaikki, kerran ja lopullisesti. Ei siinä jeesustelut auta. Sitäpaitsi kannattaa päivittää opettajat nykyaikaan ja jättää tuhansien vuosien takaiset historialliseen arvoonsa. Aloita vaikka E Valtaojasta: Mukavaa ja opettavaista tekstiä. Ei ole miestä turhaan palkittu.
      Synti on jo käsitteenä turha keksintö.

    • Asia.varma.tosi
      • LähettiläsA

        Ei Raamattu ole ristiriitainen. Lainteoilla ei tarkoiteta rakkaudenlakia, joka muuttaa ihmisen hyviä tekoja tekeväksi, vaan laintekoja ovat ympärileikkaus ja muut vanhaan liittoon kuuluneet teot, esim. uhraaminen, aikoihin perustuvat teot yms.

        Paavali taistelee kaiken aikaa vanhaan liittoon kuuluneita tekoja vastaan ja opettaa, että nyt on enää voimassa vain yksi kertakaikkinen Uhri, jonka on Jumalan Poika, Jumala antanut.

        Sen sijaan hän kiittää käskysanoja, eli kymmentä käskyä ja kertoo niiden kasvattavan ihmisen Kristukseen. Käskyt ovat voimassa rakkaudenlaissa. Sen voi aivan havaita, kun miettii sitä, että minkä käskyn rakkaus sallisi poistettavaksi ja rikottavaki. Sallisiko älä tapa, tai sallisiko kunnoita isääsi ja äitiäsi ja niin edelleen. Rakkaus pitää kaikki nuo käskyt voimassa, eikä riko ainuttakaan niistä.


      • capiche
        LähettiläsA kirjoitti:

        Ei Raamattu ole ristiriitainen. Lainteoilla ei tarkoiteta rakkaudenlakia, joka muuttaa ihmisen hyviä tekoja tekeväksi, vaan laintekoja ovat ympärileikkaus ja muut vanhaan liittoon kuuluneet teot, esim. uhraaminen, aikoihin perustuvat teot yms.

        Paavali taistelee kaiken aikaa vanhaan liittoon kuuluneita tekoja vastaan ja opettaa, että nyt on enää voimassa vain yksi kertakaikkinen Uhri, jonka on Jumalan Poika, Jumala antanut.

        Sen sijaan hän kiittää käskysanoja, eli kymmentä käskyä ja kertoo niiden kasvattavan ihmisen Kristukseen. Käskyt ovat voimassa rakkaudenlaissa. Sen voi aivan havaita, kun miettii sitä, että minkä käskyn rakkaus sallisi poistettavaksi ja rikottavaki. Sallisiko älä tapa, tai sallisiko kunnoita isääsi ja äitiäsi ja niin edelleen. Rakkaus pitää kaikki nuo käskyt voimassa, eikä riko ainuttakaan niistä.

        Tottakai vilpitön uskova pyrkii noudattamaan rakkauden lakia. Mutta en vain ole tavannut ketään, joka siihen täysin pystyisi. Ja sen vuoksi joudumme kaikki turvautumaan Jeesuksen sovitustyön kautta tulevaan Jumalan armoon.
        Armo itse asiassa vapauttaa meidät toimimaan Jumalan mielen mukaisesti. Koska voimme armahdettuina toimia rakkaudesta, eikä pelosta ja pakosta.


      • LähettiläsA
        capiche kirjoitti:

        Tottakai vilpitön uskova pyrkii noudattamaan rakkauden lakia. Mutta en vain ole tavannut ketään, joka siihen täysin pystyisi. Ja sen vuoksi joudumme kaikki turvautumaan Jeesuksen sovitustyön kautta tulevaan Jumalan armoon.
        Armo itse asiassa vapauttaa meidät toimimaan Jumalan mielen mukaisesti. Koska voimme armahdettuina toimia rakkaudesta, eikä pelosta ja pakosta.

        Ei se noin mene, että uskova ihminen pyrkii noudattamaan rakkaudenlakia, sillä ei lain noudattaminen jää pyrkimykseksi, vaan siihen saa voiman Jumalalta ja laki, joka on rakkaus tulee elämäksi.

        Tuo pyrkimys käskyjen pitämiseen tapahtuu ennen uudestisyntymistä. Silloin ihminen joutuu todella kokemaan miten Jeesuksen seuraaminen on itsensä kieltämistä. Liha taistelee Jumalan Henkeä ja käskyjä vastaan, mutta onneksi Jeesus on Voittaja ja näin ihminen vapautuu Hänen voitossaan lain alta ja käskyt tulevat elämäksi. Taistelu loppuu ja alkaa rauha.
        Väärä uudestisyntymisoppi harhauttaa ihmiset ja nuo harhautuneet eivät koskaan taistele lihantahtoa vastaan, sillä he luulevat syntyneensä uudeksi ilman lakia.


    • Jobinpostia

      Raamattu on ristiriitainen. Room.2:13 Room.3:28 Niin päätimme siis......Ketkä näin päätti?

      • capiche

        "Ketkä näin päätti?" Taitaa olla vain Paavalin esittämän loogisen ajattelun päätelmä, eli lopputulos. Päätellen siitä, että muut kieliversiot käyttävät sanaa konkluusio ja edeltävä teksti selvästi johtaa ko. päätelmään.


    • "Hän itse täytti lakiliiton ja poisti sen kuollessaan. Sen periaatteet sisältyvät juuri noihin kahteen lakiin."

      Eli nuo kaksi rakkauden lakia suoraan Toorasta sisältyvät lakiliittoon, jonka Jeesus poisti, mutta ovat edelleen voimassa? Siis mitkä käskyt kumottiin ristillä ja millä kriteereillä päätät, mikä käsky kumottiin ja mikä ei?

      • sanankuulia

        Ei vanhaa liittoa ole peruttu. Vanha liitto lakeineen on ennallaan ja sen alaisuuteen päädytään ympärileikkauksen kautta säädöksiä noudattaen. Vanhaan liittoon ei kuulunut kuolon tuonpuoleisia lupauksia..
        Uusi liitto on ihan eri asia kuin vanha.

        Room.5:17 Ja jos yhden ihmisen lankeemuksen tähden kuolema on hallinnut yhden kautta, niin paljoa enemmän ne, jotka saavat armon ja vanhurskauden lahjan runsauden, tulevat elämässä hallitsemaan yhden, Jeesuksen Kristuksen, kautta.
        5:18 Niinpä siis, samoin kuin yhden ihmisen lankeemus on koitunut kaikille ihmisille kadotukseksi, niin myös yhden ihmisen vanhurskauden teko koituu kaikille ihmisille elämän vanhurskauttamiseksi;
        5:19 sillä niinkuin yhden ihmisen tottelemattomuuden kautta monet ovat joutuneet syntisiksi, niin myös yhden kuuliaisuuden kautta monet tulevat vanhurskaiksi.

        Uusi liitto ei edes tarkoita Vanhan liiton lain kautta syntisiksi tuloa ja siitä pelastamista.


      • sanankuulia kirjoitti:

        Ei vanhaa liittoa ole peruttu. Vanha liitto lakeineen on ennallaan ja sen alaisuuteen päädytään ympärileikkauksen kautta säädöksiä noudattaen. Vanhaan liittoon ei kuulunut kuolon tuonpuoleisia lupauksia..
        Uusi liitto on ihan eri asia kuin vanha.

        Room.5:17 Ja jos yhden ihmisen lankeemuksen tähden kuolema on hallinnut yhden kautta, niin paljoa enemmän ne, jotka saavat armon ja vanhurskauden lahjan runsauden, tulevat elämässä hallitsemaan yhden, Jeesuksen Kristuksen, kautta.
        5:18 Niinpä siis, samoin kuin yhden ihmisen lankeemus on koitunut kaikille ihmisille kadotukseksi, niin myös yhden ihmisen vanhurskauden teko koituu kaikille ihmisille elämän vanhurskauttamiseksi;
        5:19 sillä niinkuin yhden ihmisen tottelemattomuuden kautta monet ovat joutuneet syntisiksi, niin myös yhden kuuliaisuuden kautta monet tulevat vanhurskaiksi.

        Uusi liitto ei edes tarkoita Vanhan liiton lain kautta syntisiksi tuloa ja siitä pelastamista.

        Ja Jeremian mukaan uudessa liitossa Toora kirjoitetaan meidän sydämiimme (Jer. 31:33) joten uudessa liitossa Raamatun mukaan Toora on edelleen voimassa.


    • Sanansuojassa

      Uusi liittohan astui voimaan Jeesuksen veren kautta, joka on nyt kirjoitettu ihmisten sydämiin. Ja se yleensä toimii jo luontaisesti ihmisen omantunnon kautta sillä tavoin, että erotamme oikean väärästä. Toiset ovat jääneet pidättäytymään voimassa olemattomaan lakiin, joka on jo kumottu, sillä Jeesuksen uhrin ylihän ei enää kenenkään tarvitse uhrata.

      Hän antoi jo itsensä uhriksi. Raamattu on yksi selkeä kokonaisuus, jonka ihmisen oma mieli ja liha mielellään rikkoisi ja muokkaisi omia toiveitaan vastaaviksi, jotta heillä olisi jotain mihin tarttua kiinni, ollen siten esteenä lihan kuolemiselle.
      Jeesuksen kertakaikkinen uhri riittää ja rakkauden laki, joka sisältää 10 käskyä pysyvät siten voimassa.

      Olisihan se toki lihalle helppoa jokaisen vain huitaista, että kaikkihan me kuolemme, mutta silloin Jeesuskin olisi turhaan uhrannut itsensä meidän puolestamme. Selvennätkö kristitty.net, että mikä on tausta ajatuksesi Jeesuksen ristinkuolemalle, mikä sinun mielestäsi oli Jeesuksen antaman kertakaikkisen uhrin tarkoitus meidän nyky ihmisten kannalta tai sen kannalta, mistä sinä asiaa katsot...

    • osaaikauskovaisiako

      Tämän aloituksen otsikko, kysymys on todella aiheellinen. Monet sanovat olevansa uskossa, mutta silti he eivät usko raamatun ilmoituksia, eivätkä käskyjä todeksi. Mitähän se sellainen usko on ja voisiko se edes kantaa ihmisistä mihinkään, saatikka perille?

    • LähettiläsA

      Jeesuskin syntyi lainalaiseksi aivan kuten mekin. Hänkin joutui taivuttamaan tahtonsa kaikessa kuuliaiseksi Lähettäjälleen. Jeesus tuli Isästä ja palasti Isään ja Pyhä Henki liitettynä Isään ja Poikaan on YKSI JUMALA.
      Saatana kiusasi Jeesusta monin eri tavoin pyrkimyksenä langettaa Jumalan ja Ihmisen Poika, mutta vaikka Jeesus oli kaikessa samanlainen kuin me, Hän ei langennut.
      Eli, Jeesus tuli meille esimerkiksi. Hän opetti kymmentä käskyä tehden ne niin vahvaksi, että jos Jumalan Henki ei ole päässyt astiaan voimaksi, ei niitä käskyjä voi pitää. Niitä käskyjä voi pitää ihmisen omalla voimalla ulkoisesti, mutta se ei riitä, sillä ihmisen voimalla pidettynä käskyt eivät liity rakkaudenlakiin, vaan jäävät ihmisen omaksi teoksi.

    • LähettiläsA

      1. Korinttolaiskirje 7
      18 Jos joku on kutsuttu ympärileikattuna, älköön hän pyrkikö ympärileikkaamattomaksi; jos joku on kutsuttu ympärileikkaamatonna, älköön ympärileikkauttako itseään.
      19 Ei ympärileikkaus ole mitään, eikä ympärileikkaamattomuus ole mitään, vaan Jumalan käskyjen pitäminen.

      Juutalaiset painostivat kristittyjä ympärileikkauttamaan itsensä, mutta Paavali osoitti selkein sanoin, että uudessa liitossa ympärileikkaus ei ollut tarpeellinen. Jos ihminen oli kutsuttu vanhasta liitosta uuteen liittoon ympärileikattuna, hän sai sitä olla. Jos hänet oli kutsuttu uuteen liittoon ympärileikkaamattomana hänen ei pitänyt leikkauttaa itseään lihaan tehtävällä ympärileikkauksella. Uusessa liittossa vaikuttajana on Jumalan Henki, rakkauden kautta vaikuttavat usko, joka pitää voimassa Jumalan käskyt.

    • LähettiläsA

      Monet ihmiset jotka eivät tunne Jeesusta ovat halunneet opettajiksi ja nuo opettajat varoittavat kymmenen käskyn pitämisestä kertoen sen olevan lain alaista, joka ajaa ihmisen pois Kristuksesta, vapaudesta ja armosta.
      He eivät tunne Jeesusta ja siksi heidän opetuksensa on saanut aikaiseksi halpaa armoa, jota ei ole olemassakaan Jumalan antamana. Jumala antoi meille käskyt pidettäväksi ja niin Jeesus kuin Paavalikin opettavat käskyistä, eivät vanhan liiton uhrauksista ja teoista, vaan käskyistä jotka ovat ihmisen sisään kirjoitettu Jumalan omalla sormella samoin kuin kivitauluihin.

      Kuka voi väittää, että jos ihminen sanoo väärää todistusta lähimmäisestä, tappaa, tai tekee huorin, että hän ei sisällään tiedä niiden tekojen olevan väärin? Jokainen Jeesuksen kanssa elävä käy tien, joka on itsensä kieltämistä Jeesuksen edestä ja Jeesuksen tunteva tietää, että käskyt kuuluvat jokaiselle Häneen uskovaan. Itsensä kieltämisen tie johtaa täydelliseen vapauteen ja vapus pitää käskyt voimassa. Ihminen on lain alla ja vastuussa laille, jos rikkoo lakia. Jumalan laki on RAKKAUS, jossa kaikki käskyt pysyvät aivan itsestään voimassa.

      Galatalaiskirje 5
      1 Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina, älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen.
      2 Katso, minä, Paavali, sanon teille, että jos ympärileikkautatte itsenne, niin Kristus ei ole oleva teille miksikään hyödyksi.
      3 Ja minä todistan taas jokaiselle ihmiselle, joka ympärileikkauttaa itsensä, että hän on velvollinen täyttämään kaiken lain.
      4 Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta.
      5 Sillä me odotamme uskosta vanhurskauden toivoa Hengen kautta.
      6 Sillä Kristuksessa Jeesuksessa ei auta ympärileikkaus eikä ympärileikkaamattomuus, vaan rakkauden kautta vaikuttava usko.

    • Diopterius

      Ongeöma pn siinä, että enää ei voida kaikkea Raamatissa mainittua noudattaa.
      Joudutaan tulkitsemaan ja karsimaan.
      Ja kaikki uskovat tulkitsevat ja uskovat olevansa oikeassa.

      • LähettiläsA

        Siis mitä kaikkea tarkoitat? Riittää, kun uskot Jeesukseen ja Jumalan käskyihin ja näin pääset lain alta vapauteen.
        Laille jäävät vastuuseen vain he, jotka rikkovat liitonarkissa olevat käskyt. Kaikki muu on turhaa uskontiellä. Vain Jeesus ja Jumalan käskyt ovat pelastus ja määrittävät KOKO elämämme täällä.


    • antitoraisti

      LähettiläsA otit sitten vanhan nikkisi käyttöön. kirjoitat sitä vanhaa valhettasi ja soopaasi: olemme vapaat laista, mutta kuitenkin joka ikistä käskyä on noudatettava. Olet vanhan käärmeen palvelija.

    • LähettiläsA

      Muistutan teitä siitä mitä Jeesus opetti, jotta ette menisi väärin opettavien ansaan. Jeesus vahvistaa kymmenen käskyn lain niin vahvaksi, että vain uudestisyntyneet kykenevät sen pitämään ja se tapahtuu täydellisessä vapaudessa. Laki kasvattaa Kritukseen ja uudestisyntymiseen, joka on täydellinen vapaus Herrassa.

      Matteus 5
      17 Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään.
      18 Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut.
      19 Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa.
      20 Sillä minä sanon teille: ellei teidän vanhurskautenne ole paljoa suurempi kuin kirjanoppineiden ja fariseusten, niin te ette pääse taivasten valtakuntaan.
      21 Te olette kuulleet sanotuksi vanhoille: 'Älä tapa', ja: 'Joka tappaa, se on ansainnut oikeuden tuomion'.
      22 Mutta minä sanon teille: jokainen, joka vihastuu veljeensä, on ansainnut oikeuden tuomion; ja joka sanoo veljelleen: 'Sinä tyhjänpäiväinen', on ansainnut suuren neuvoston tuomion; ja joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen.
      23 Sentähden, jos tuot lahjaasi alttarille ja siellä muistat, että veljelläsi on jotakin sinua vastaan,
      24 niin jätä lahjasi siihen alttarin eteen, ja käy ensin sopimassa veljesi kanssa, ja tule sitten uhraamaan lahjasi.
      25 Suostu pian sopimaan riitapuolesi kanssa, niin kauan kuin vielä olet hänen kanssaan tiellä, ettei riitapuolesi vetäisi sinua tuomarin eteen ja tuomari antaisi sinua oikeudenpalvelijalle, ja ettei sinua pantaisi vankeuteen.
      26 Totisesti minä sanon sinulle: sieltä et pääse, ennenkuin maksat viimeisenkin rovon.
      27 Te olette kuulleet sanotuksi: 'Älä tee huorin'.
      28 Mutta minä sanon teille: jokainen, joka katsoo naista himoiten häntä, on jo sydämessään tehnyt huorin hänen kanssansa.
      29 Jos sinun oikea silmäsi viettelee sinua, repäise se pois ja heitä luotasi; sillä parempi on sinulle, että yksi jäsenistäsi joutuu hukkaan, kuin että koko ruumiisi heitetään helvettiin.
      30 Ja jos sinun oikea kätesi viettelee sinua, hakkaa se poikki ja heitä luotasi; sillä parempi on sinulle, että yksi jäsenistäsi joutuu hukkaan, kuin että koko ruumiisi menee helvettiin.
      31 On sanottu: 'Joka hylkää vaimonsa, antakoon hänelle erokirjan'.
      32 Mutta minä sanon teille: jokainen, joka hylkää vaimonsa muun kuin huoruuden tähden, saattaa hänet tekemään huorin, ja joka nai hyljätyn, tekee huorin.
      33 Vielä olette kuulleet sanotuksi vanhoille: 'Älä vanno väärin', ja: 'Täytä Herralle valasi'.
      34 Mutta minä sanon teille: älkää ensinkään vannoko, älkää taivaan kautta, sillä se on Jumalan valtaistuin,

      • s-seutulainen

        LähettiläsA,

        kirjoitat, että vain uudestisyntyneet kykenevät pitämään kymmenen käskyn lain.
        Olet väärässä. Eivät kykene. Ei yhden yksikään ihminen, ei uudesti ylhäältä syntyä saanutkaan, kykene kymmentä käskyä pitämään niin kuin ne Pyhän Kaikkivaltiaan Jumalan edessä pitää tulee. Toisin sanoen täydellisesti, 100%:sesti.
        Jokainen, JOKAINEN, ihminen on, ei yksin monessa, vaan KAIKESSA puuttuvainen.
        Jeesuksesta Kristuksesta on "paraskin" elävässä uskossa oleva ihminen kaikin ajoin, KAIKESSA, riippuvainen.
        Hänessä ja vain Hänessä on pelastuksemme toivo. Mihinkään itsessämme olevaan, itsestämme lähtevään, emme voi asettaa vähintäkään toivon hiventä Jumalan edessä.
        Jeesus Kristus on vanhurskautemme. Jumalan armosta uskon kautta Jeesukseen Kristukseen saamamme
        lahjavanhurskaus.


    • antitoraisti

      LähettiläsA. sinä olet eksyttäjä ja käärmeen palvelija. Kirjoitat omia satujasi vastaan. Yhtäkään lain käskyä ei saa purkaa, niin lainasit. Kuitenkin jatkat höpö höpö juttasi, että kymmennen käskyä kuuluu täyttää. Miksi sinä ylipäätään kirjoittelet Jeeuksesta?
      Kun kerran haluat täyttää lain, niin sinun ylimmäinen pappi on Aaronin poika. Sinulle, ei kuulu vain kymmennen käskyä, vaan koko lak, viimeiseen piirtoon, uhreineen kaikkineen.
      Sinä olet pimeyden lähettiläs. Juuri sinä virität käärmeen ansaa ja eksytystä.

    • LähettiläsA

      Kymmenen käskyä on liitonarkissa ja Ilmestyskirja näyttää tuon arkin kerran tulevan näkyville ikuisine käskyineen.
      Kun lähdemme uskontielle, alkaa käskyt ajaa meitä Kristukseen ja vapauteen. Ihminen, joka ennen varasti, sanoi väärää todistusta lähimmäisistä, ei kunnioittanut vanhempiaan ja niin edelleen, alkaa noiden käskyjen edessä tehdä parannusta. Hän siis alkaa käsittämään mikä on synti. Sen tekee uskontielle lähtenyt ihminen, ei uskosta osaton. Tuo on se itsensä kieltämisen tie, joka ensin on kuljettava, jota vapaus lain alta seuraa.

      Ensin jokainen on lain alla. Joka ikinen ihminen syntyi lain alle ja myös Jeesus syntyi lain alle. Jeesuskin joutui olemaan kuuliainen Isälle hamaan ristin kuolemaan saakka. Hän, joka tuli Isästä, tuli meille esimerkiksi. Hän oli kuuliainen ja sen kuuliaisuuden kautta voitti synnin- ja kuolemanlain.

      Itsensä kieltämisen tien jälkeen alkaa ihana tie, joka on vapautta ja rauhaa.

    • LähettiläsA

      Koska jokainen ihminen on syntynyt lain alle. Vaatii itsensä kieltämistä päästä sieltä vapaaksi. Liha taistelee kaikessa Jumalan lakia vastaan, tuota lakia, joka täyttyy ja tulee pidetyksi rakkaudessa.
      Uskontielle lähtijä lähtee parannuksentielle ja kulkee tuon tien Jeesuksen ristinjuurella tehden parannusta. Esirippu aukeaa ylhäältä alas asti parannuksen tehneelle ja hän pääsee sisälle Jumalan valtakuntaan. Se on todellinen uudestisyntyminen. Ihminen muuttuu ja vapautuu synnin- ja kuoleman laista vain ja ainostaan Jeesuksessa. Jeesus on voima, Hän on Sana, Hän on Jumala ja yhdessä Isä, Poika ja Pyhä Henki tekee vapauttavan teon parannuksen tehneelle Jumalan valtakuntaan kutsutulle.

    • kamalaaaa

      Jätit keromatta, että siellä sinun jumalasi valtakunnassa pitää noudattaa Mooseksen lakia, viimeiseen piirtoon.

      • LähettiläsA

        Mooseksen laki kuului juutalaisille, israelilaisille ja heidän keskuudessaan eläneille muukalaisille.
        Käskysanat, eli kymmenen käskyä on kirjoitettu henkeemme ja ne avautuvat uskontielle lähteneille parannukseen johdattavaksi tiedoksi. Kukaan rakkaudenlaissa elävä ei riko käskyjä, mutta lain alla olevat tekevät sen.
        Paavali kiittää käskysanoja, koska niiden kautta hänkin pääsi vapauteen. Jeesus opettaa käskyjä tehden ne niin vahvaksi, että ilman Häntä niitä ei kukaan kykene pitämään.

        Ei tämä asia voi olla niin vaikeasti ymmärrettävä, vaikka jotku eivät sitä voikkaan ymmärtää.
        Liha taistelee Jumalan lakia vastaan ja lihaan jääneet eivät käsitä mistä puhutaan lain ja vapauden yhteydessä.

        Ei meitä ole velvoitettu tekemään ympärileikkauksia, uhraamaan, tekemään aikoihin perustuvia tekoja, vaan meidät on velvoitettu pitämään kunniassa Jumalan antamat kymmenen käsky ja ne pysyvät kunniassa ja voimassa Jeesuksessa, joka todella ei koskaan kumonnut tuota lakia.

        Rakkaus on laki.


      • s-seutulainen
        LähettiläsA kirjoitti:

        Mooseksen laki kuului juutalaisille, israelilaisille ja heidän keskuudessaan eläneille muukalaisille.
        Käskysanat, eli kymmenen käskyä on kirjoitettu henkeemme ja ne avautuvat uskontielle lähteneille parannukseen johdattavaksi tiedoksi. Kukaan rakkaudenlaissa elävä ei riko käskyjä, mutta lain alla olevat tekevät sen.
        Paavali kiittää käskysanoja, koska niiden kautta hänkin pääsi vapauteen. Jeesus opettaa käskyjä tehden ne niin vahvaksi, että ilman Häntä niitä ei kukaan kykene pitämään.

        Ei tämä asia voi olla niin vaikeasti ymmärrettävä, vaikka jotku eivät sitä voikkaan ymmärtää.
        Liha taistelee Jumalan lakia vastaan ja lihaan jääneet eivät käsitä mistä puhutaan lain ja vapauden yhteydessä.

        Ei meitä ole velvoitettu tekemään ympärileikkauksia, uhraamaan, tekemään aikoihin perustuvia tekoja, vaan meidät on velvoitettu pitämään kunniassa Jumalan antamat kymmenen käsky ja ne pysyvät kunniassa ja voimassa Jeesuksessa, joka todella ei koskaan kumonnut tuota lakia.

        Rakkaus on laki.

        Ellen aivan väärin ole käsittänyt, olet päässyt pyhittymisessäsi tilaan, jossa et enää syntiin lankea; et teoin, et ajatuksin, et asentein ...
        Toisin sanoen olet saavuttanut synnittömyyden, sinusta on tullut synnitön, jo täällä ajassa.
        Voit sanoa - toisin kuin Paavali - palvelevasi myös lihassasi Jumalan lakia. Paavali tuntee lihassaan toisen lain.
        Minkä lain Paavali lihassaan tuntee?
        Synnin lain. Merkitseeköhän se sitä, että ihmisen liha, jossa synti Paavalin mukaan asuu, käy taistelua henkeä vastaan tämän ajallisen elämän loppuun asti?


      • LähettiläsA
        s-seutulainen kirjoitti:

        Ellen aivan väärin ole käsittänyt, olet päässyt pyhittymisessäsi tilaan, jossa et enää syntiin lankea; et teoin, et ajatuksin, et asentein ...
        Toisin sanoen olet saavuttanut synnittömyyden, sinusta on tullut synnitön, jo täällä ajassa.
        Voit sanoa - toisin kuin Paavali - palvelevasi myös lihassasi Jumalan lakia. Paavali tuntee lihassaan toisen lain.
        Minkä lain Paavali lihassaan tuntee?
        Synnin lain. Merkitseeköhän se sitä, että ihmisen liha, jossa synti Paavalin mukaan asuu, käy taistelua henkeä vastaan tämän ajallisen elämän loppuun asti?

        Paavali tunsi lihassa toisen lain ja kiitti Jeesusta siitä, että oli päässyt vapaudenlakiin Jeesuksen uhrityön kautta. Paavali varoitti palaamasta lihaan.
        Jos sinua houkuttaa synti, niin huuda Herraa avuksi. Jeesus on synnitön ja vain Hänessä ihminen vapautuu synnin- ja kuolemanlaista.


    • antitoraisti

      lähettläs, et ole lähtenyt seuraamaan Jeesusta, vaan julistat omaa uskontoasi. Tapasi mukaan uskontosi perustuu valheeseen ja valehtelit: Käskysanat, eli kymmenen käskyä on kirjoitettu henkeemme ja ne avautuvat uskontielle lähteneille parannukseen johdattavaksi tiedoksi.
      Voisitko kertoa, mistä tiedät mitä Pyhä Henki minulle puhuu? Mistä tiedät, mitä minun sydämeeni on kirjoitettu? Onko sinulla joku tietäjähenki vallasasi? Vai oletko Jumala?
      Oletko koskaan huomannut, että Mooseksen laki pitää sisällään satoja käskyjä ei ainoastaan ns. kymmentä käskyä? Jokaista käskyä pitää noudattaa ja viimeiseen piirtoon asti.
      Kaiken lisäksi ns. kymmenen käskyä ovat vain lutherin oppi.

      • LähettiläsA

        Jeesus opettaa kymmentä käskyä, ei satoja Mooseksen lakeja, kuten sinä ehkä kuvittelet.

        Rakkaus on kymmenen käskyn voimassa pitäjä ja se on todellinen ympärileikkaus. Tuo ympärileikkaus ei tapahdu lihaan, vaan se tapahtuu ihmisen sisimpään ja tuossa ympärileikkauksessa pimittävä verho repeää ja ihminen käsittää vapauden, eli rakkaudenlain arvon.
        Ristillä tehdään parannus ja on iso joukko, jotka jäävät ristille, koska eivät koskaan kykene tekemään parannusta, vaan lankeavat aina uudelleen käskyjen rikkomiseen.

        Pieni joukko pääsee sisälle Jumalan valtakuntaan ja he ovat todellisesti vapaita. He eivät ole lain alla, koska he eivät riko Jumalan rakkaudenlakia ja näin ollen kymmenen käskyä tulee heillä aivan luonnostaan pidetyksi. Kaiken kunnian saa yksin Jeesus, sillä vain Hänessä on elämä ja rauha ja voimassa oleva rakkaudenlaki.

        Uskonlahjan päämäärä on rakkaus.


    • huh

      lLähettiläsA, taidat olla johannes leijona...

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2418
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      86
      1743
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe