Ennen näkemätön lakkosyksy

lakko.vahti

Tästä päivästä nyt alkoi Suomessa se ennen näkemättömän suuri lakkoaalto.
JHL aloittaa, ja on nyt alkuviikon lakossa, Sitten siitä jätkaa teollisuusliitto loppuviikon.
Ensiviikolla sitten taas jotkin muut liitot aloittavat lakkoilun. jne.. jne..
Tätä riittää nyt siihen asti kun sipilä itse ymmärtää peruuttaa tämän työntekijöiden irtisanomista helpottavan lakialoitteen, tai Sitten sipilä jättää johtamansa hallituksen eronpyynnön presidentille.

52

467

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • samaa_mieltä

      Yleislakko Suomessa on nyt väistämätön tosiasia.

    • puhdas_luonto

      Hallitukselle ohje välttää yleislakko
      Perukaa työntekijöiden ulosheittolaki. Ryhtykää tukemaan työntekijöiden hyvinvointia, Laatikaa tiukat lait rikkaiden veronkierron estämiseksi. Asettakaa komitea tutkimaan yleisen työajan lyhentämiseksi ansiotasoa laskematta. Luopukaa hullusta sote-suunnitelmastanne. Koulutukseen ja tieteen edistämiseen lisää varoja. Lähtekää kehittämään saasteetonta tuotantoa, kierrätystä ja toimia ilmaston saastumisen estämiseksi.
      Kun näin teette, lakot loppuvat.

    • jussit_pannaan

      Työntekijöiden ulosheitto töistä - hallitus osoittaa typeryytensä.
      Työttömiä tulisi työllistää töissä olevien poispotkimisen sijasta.
      Hallituksen tulee luopua persuistisesta kansantalousopista.

    • orakivi

      Uskooko ministeri Lindström itsekään, että aktiivimalli ja työttömien jatkuva kyykyttäminen ja kyttääminen todella aktivoivat ja motivoivat työtöntä? Tai että 15.10. tiedotettu lakihanke irtisanomisten helpottamiseksi (”irtisanomislaki”) alle 10 työntekijän yrityksissä lisäisi jotenkin työllistymistä.
      Tuskin. Ulosheitto vähentää yrityksen tuotannon määrää ellei kyseessä ole tekonologinen uudistus. Yrittäjän voitto pienenee.

      Onkohan Lindström perillä Perustuslain 18 pykälästä, jonka mukaan julkisen vallan on edistettävä työllisyyttä ja pyrittävä turvaamaan jokaiselle oikeus työhön.
      Lindströn ja hallitus toimivat päinvastoin. He keskittyvät työntekijöiden ulosheiton helpottamiseen.
      Perussuomalaisten, sitähän Lindström on edelleen, tuki potkulaille on ennenkuulumaton puolueen julistauduttua työväenpuolueeksi. Perussuomalaiset aloittivat hallitustaipaleen tukemalla silloisia pakkolakeja mutta jotka joukkoliike tyrmäsi.
      Niin käy nytkin. Työväen rintama asiassa on mittavan laaja.

      • Ei_usko

        Kyllä Lindström jo ihan itsekin todella kovasti epäilee todella paljon tuota työntekijöiden irtisanomissuojaa helpottavan lakiesityksen läpimenoa eduskunnassa.


    • SLO-

      Sähköliitto tulee 3 päivän tukilakkoon ja PAM sanoo irti kikyn huomenna.

    • termin

      Voi tätä häpeän päivää.

      Hallitus on itse aiheuttanut lakkosyksyn toimillaan. Se näyttäytyy tahallisesti järjestetyltä toimelta. Se oletti, että työläisväki alistuu mukisematta.
      Hallitus on valapattoisesti valinnut politiikan, jossa syylliseksi leimataan ulkopuolinen taho eli ammattiyhdistysliike ja itse paistatellaan sankarina.
      Voi tätä häpeän päivää ja lestadiolaista yrittäjäuskontoa.
      Näinkö siniset perussuomalaiset ja muut hallituspuolueet ajavat isänmaan asiaa?
      Haluaako hallitus viedä työtä tekeviltä viimeisetkin siemenperunat.

    • Partacus

      Sipilän hallitus sai aikaiseksi suuren lakkoliikkeen.
      Työntekijöiden työtaistelu on normaalia palkansaajien edunvalvontaa.
      Hallituksen ministerit nimittävät sitä poliittiseksi lakoksi. Hallitus pyrkii leimaamaan vastapuolen - mutta tuhaan.

      Kaikki työtaistelutoimet ovat luonteeltaan poliittisia eli yhteiskunnallisia. Palkka, työsuhdekysymykset, työturvallisuus, eläkekertymä yms. kaikki ne ovat politiikkaa, poliittisen päätöksenteon tuotteita.
      Kun EK-mafia tai Suomen Yrittäjät järjestö (pienyrittäjät) lähestyvät hallitusta tai eduskuntaa, se on poliittinen toimi. Vaatimukset yritysverojen tai palkkaverojen muuttamisesta ovat politiikkaa.
      Hallitus luottaa niinhin kansalaisiin, jotka eivät tunne päätöksentekoa ja saamaan heidät työväen etuja vastaan.

    • siguir

      Hallitus on kuulemma todennut, että pöydän pitää olla tyhjä, ennekuin se lähtee neuvottelemaan itsensä kanssa!!!!
      hi...hih.....

      ps. Hallituksen takki on jo tyhjä sekä pää tyhmä.

      • eroa_sipilä

        Sipilän ero pääministerin virasta on jo todella lähellä.


    • Munankarvalesta

      Hallituksen ainoa tavoite on ajaa mahdollisimman paljon ihmisiä itsemurhaan!

    • velkakuoroon

      ettekö te nyt ymmärrä että tämä ek ja ay on ihan samaa puljua joka puhaltaa omaan yhteiseen hiileensä.

      ek esittää aina ennen taantumaa niin absurdeja ehdotuksia tai heikennyksiä johon ay sitten vastaa näillä lakoilla ym ylityökielloilla, kaiken tarkoitus on saada taantuma näyttämään duunarien / liittojen aiheuttamalta vaikka totuus on että ek ajaa aina talouden alas vuosikymmenen lopulla, koneet huolletaan / uusitaan , duunarit huolletaan / uusitaan ja taloudesta puhalletaan velkamiljardeja pois jotta uusi näytelmä voisi alkaa uuteen vuosikymmeneen. ay pomot saa tästä näytelmästä sen 130 000 e kk , joten siinä on syytä kerrakseen ja jäsenmaksun maksajat saavat mitä tilaavat.

    • reeettaa

      Onko yrittäjällä samat tai yhtä hyvät oikeudet kuin työntekijällä koskien irtisanimista, lomia, sairauslomia, työaikoja, työttömyyskorvauksia jne? No kun ei ole. Joten mistä tässä lakkoillaan kun edes tasa-arvo ei totudu nyky yhteiskunnassa. Onko yrittäjä pohjasakkaa jota saa ja tuleekin potkia sen minkä ehtii? Näin tosielämässä.

      Neuvon kaikkia yrittäjiä irtisanomaan kaikki työntekijät jotka vastustavat irtisanomisen helpottamista. Jos tästä lain mukaan seuraa ongelmia niin neuvon vaihtoehtoisesti lopettamaan yrityksen kokonaan ja perustamaan täysin uuden uusilla työntekijöillä, tai mikä parasta, työskentelemään vain yksin ja näin pakottaa työntekijät perustamaan oman yrityksen jotta ymmärrys yrittäjyydestä ja sen ongelmista menee perille. Nykyisin ymmärrystä ei näytä olevan.

      • köyhäkomukka

        Kyllä yrittäjillä on työterveyshuolto, työttömyyskassa, lomaa saa pitää ja työajakin ainakin joillakin aloilla on säännelty niin kuin työntekijöilläkin.
        Samoin sairaslomat, sairaspäivärha, vanhempainraha. On yrttäjän omassa harkinnassa miten ne toteuttaa omassa elämässään.
        Yrittäjät vaan perustamaan uusia yrityksiä ja palkkaamaan uusia työntekijöitä, mutta ketään, ei edes yrittäjää/jiä voi pakottaa mihinkään mihin ei ole edellytyksiä tai halua.
        Jos tuntee olevansa paremmassa asemassa työntekijänä niin siitä vain aktiivimallia toteuttamaan!


    • sipilä_sucks

      maalaisliiton fasistit riipii leivän lasten suusta,
      kosolan hengessä,
      potkulait voimaan kaikessa mielivaltaisuudessaan,
      kunnes duunareista tulee vainaita...

      • juuri_noin

        Ei mitään lisättävää.


    • Koko homma perustuu pelkkään ay mafiosojen typeryyteen.

      Ay mafiosoille on vuosikymmenten mittaan sallittu valtaa joka heille ei demokratiassa lainkaan kuulu ja nyt sitä halutaan hieman hillitä. Siitä nuo tollot ovat ottaneet herneen nenäänsä ja alkaneet kapinan demokratiaa vastaan. Miksi demokratian lisääntyminen on niin vaikeaa joillekin? Tulee ihan mieleen kansandemokratioiden "demokratia" siihenkö tuo ay pyrkii?

      Tuo irtisanomisasiahan on vain yritysten johdon ja esimiesten asia eikä kuulu muille, varsinkaan niille jotka eivät ota tai halua ottaa vastuuta yritysten tuloksen kehityksestä muutoin kuin pyrkimällä sitä pilaamaan. Irtisanominen on vähäpätöinen juttu kokonaisuuteen verrattuna, niitä jotka ansaitsevat palkkansa tuskin kukaan on edes irtisanomassa mutta ne pitää irtisanoa jotka antavat muiden ansaita heidänkin palkanmaksuunsa tarvittavat rahat luistamalla työstään.

      Ay mogulit eivät halua ymmärtää niitä perusteita joilla palkkaa kuuluu maksaa ja jotta kaikki muut syyt kuten sosiaaliapu kuuluvat muualle kuin yritysten palkkakuluihin.

      Ay on laatinut vuosikymmenet säännöstöjä mitään vanhaa purkamatta joilla on tarkoitus saada yritykset polvilleen jotta kommunismin asema paranisi. Sama palkka kaikillehan oli sitä kommunismin ydinaluetta, sama kuin kaikille tarpeensa mukaan.

      On unohdettu se tosiasia jotta palkka on ansaittava ja vain silloin ollaan terveellä piohjalla. Palkkaa ei voi ansaita kuin hyvin harvoissa tehtävissä vain olemalla työpaikalla vaau yleensä aina sillä mitä siellä saa aikaan. palkan pitäisikin enemmän olla määritettynäm tulosten mukaan kuin työpaikalla vietetyn ajan. Siinä olisi ay moguleille oiva paikka löhteä korjaamaan kommunistista säännöstöään jonka juurit ovat -50 ja -60 luvuilla kun SKDL:n kommunistit ja SDP:n sosialistit taistelivat vielä ay herruudesta. Sen saa kaikki kaataa viemäriin ja nyt on uuden aika alusta alkaen.

      Lakko on P-stä tai V-stä mutta mitään hyvää se ei koskaan ole tuonut. Sentilläkään (aiemmin pennilläkään) lakot eivät ole kansantulon pottia kasvattaneet ja kuitenkin se on se ainoa mistä sitä hyvinvointia jota kaikki halajavat voidaan ammentaa. Kannattaa siis miettiä uusia keinoja kaupankäyntiin kuin uhkailu ja kirisys mafian tapaan!

      • khjklkjnklöjknmj

        Irtisanomisien helpottamisessa on kyse työntekijän asemasta ja silloin kun irtisanomisperusteet ovat eri arvoiset eri yrityksissä,jota nyt ajetaan hallituksen toimesta on kyse eriarvoistamisesta. Niin kansallisien lakien kuin työyhteisöjen sääntöjen puitteissa on pyrittävä tasapuoliseen kohteluun,varsinkin lakien kautta kohtelun on oltava kansalaisen ja yksilön suhteen tasa arvoista ,jota se ei ole jos yritysten koon mukaan ryhdytään kohtelemaan kansalaisia eritavoin. Tällöin lain periaatetta käytetään väärin,sillä sen syvin olemus on tasapuolisen kohtelun tarkoitus.

        Työelämässä myös tasapuolisuus on arvo jota Suomessa on etenkin nostettu kepin nokkaan mm. samapalkkaisuuden ja naisten tasa arvoisuuden myötä. Jos perusteet irtisanomiselle asetettaisiin harkinnanvaraiseksi ,nuo arvot vaarantuvat. Irtisanomisen perute voi käytänössä olla tuolloin mikä tahansa ja siihen rittää työntekijän vastahakoisuus myötäillä työnantajaa ja kuka tietää mitä ja kuinka vaikeaan asemaan tullaan tällöin työntekijät asettamaan, joutuvat he sitten millaisen kohtelun kohteeksi tahansa. Tuolla ministeriössäkin on esiintynyt kyseenalaisuuksia:

        https://yle.fi/uutiset/3-10469668

        Miten sitten suojataan työntekijät yleisillä työmarkkinoilla ?


      • khjklkjnklöjknmj kirjoitti:

        Irtisanomisien helpottamisessa on kyse työntekijän asemasta ja silloin kun irtisanomisperusteet ovat eri arvoiset eri yrityksissä,jota nyt ajetaan hallituksen toimesta on kyse eriarvoistamisesta. Niin kansallisien lakien kuin työyhteisöjen sääntöjen puitteissa on pyrittävä tasapuoliseen kohteluun,varsinkin lakien kautta kohtelun on oltava kansalaisen ja yksilön suhteen tasa arvoista ,jota se ei ole jos yritysten koon mukaan ryhdytään kohtelemaan kansalaisia eritavoin. Tällöin lain periaatetta käytetään väärin,sillä sen syvin olemus on tasapuolisen kohtelun tarkoitus.

        Työelämässä myös tasapuolisuus on arvo jota Suomessa on etenkin nostettu kepin nokkaan mm. samapalkkaisuuden ja naisten tasa arvoisuuden myötä. Jos perusteet irtisanomiselle asetettaisiin harkinnanvaraiseksi ,nuo arvot vaarantuvat. Irtisanomisen perute voi käytänössä olla tuolloin mikä tahansa ja siihen rittää työntekijän vastahakoisuus myötäillä työnantajaa ja kuka tietää mitä ja kuinka vaikeaan asemaan tullaan tällöin työntekijät asettamaan, joutuvat he sitten millaisen kohtelun kohteeksi tahansa. Tuolla ministeriössäkin on esiintynyt kyseenalaisuuksia:

        https://yle.fi/uutiset/3-10469668

        Miten sitten suojataan työntekijät yleisillä työmarkkinoilla ?

        Yrityksetkin ovat erilaisia, työntekijät ovat erilaisia, pomot ja muut asioihin sotkeentuvat ovat erilaisias mutta sillä joka on vastuussa yrityksen tuloksen kehittymisestä pitää aina olla se viimeinen sana asioiden päättämisessä siinä yritksessä josta on kyse.

        Kuten olen jo varmaan sata kertaa kirjoittanut tästäkin asiasta, hyvää työntekijää ei potkita pellolle kuin äärimmäisessä hädässä. Kuitenkin työntekijän velvollisuus on olla hyvä työntekijä ja jos hänellä ei siihen ole kykyä tai halua niin hänen on silloin ityse älyttävä lähteä muille markkinoille. Tällöin säästymme irtisanomiselta.

        Ay mafia on kuitenkin tuon luonnollisen kierron saanut katkeamaan, siitä johtuen meillä on satoja tuhansia työttömiä ja työvoimapulaa samaan aikaan. Ay mafiosot eivät ole tänään enää tehtäviensä vaatimusten tasolla vaan koko homma on syytä purkaa ja miettiä uudelleen. Sen uuden pitää kyetä sopeutumaan vaihtelevan talouden tilamteisiin jottei irtisanominen ole ainoa sopeutumiskeino tai sitten ay mafian on aloitettava työttömyysvakuutustoiminta jolloin jäösenmaksuista maksetaan työttömien korvaukset kaikilla koska mafiosojen päätokset vaikuttavat myös ei jäsenten töihin.

        Tuosta he voisivat vapautua vaatimalla yleissitovuuden purkamista jolloin jokainen saisi itse sopia työtehtävänsä ja niiden suoriuksesta maksettavat korvaukset.

        Mieti myös khjklkjnklöjknmj miten suojata yrityksiä ay mafiosojen mielivallalta?


      • välillä_totuuttakin
        Extyökkäri kirjoitti:

        Yrityksetkin ovat erilaisia, työntekijät ovat erilaisia, pomot ja muut asioihin sotkeentuvat ovat erilaisias mutta sillä joka on vastuussa yrityksen tuloksen kehittymisestä pitää aina olla se viimeinen sana asioiden päättämisessä siinä yritksessä josta on kyse.

        Kuten olen jo varmaan sata kertaa kirjoittanut tästäkin asiasta, hyvää työntekijää ei potkita pellolle kuin äärimmäisessä hädässä. Kuitenkin työntekijän velvollisuus on olla hyvä työntekijä ja jos hänellä ei siihen ole kykyä tai halua niin hänen on silloin ityse älyttävä lähteä muille markkinoille. Tällöin säästymme irtisanomiselta.

        Ay mafia on kuitenkin tuon luonnollisen kierron saanut katkeamaan, siitä johtuen meillä on satoja tuhansia työttömiä ja työvoimapulaa samaan aikaan. Ay mafiosot eivät ole tänään enää tehtäviensä vaatimusten tasolla vaan koko homma on syytä purkaa ja miettiä uudelleen. Sen uuden pitää kyetä sopeutumaan vaihtelevan talouden tilamteisiin jottei irtisanominen ole ainoa sopeutumiskeino tai sitten ay mafian on aloitettava työttömyysvakuutustoiminta jolloin jäösenmaksuista maksetaan työttömien korvaukset kaikilla koska mafiosojen päätokset vaikuttavat myös ei jäsenten töihin.

        Tuosta he voisivat vapautua vaatimalla yleissitovuuden purkamista jolloin jokainen saisi itse sopia työtehtävänsä ja niiden suoriuksesta maksettavat korvaukset.

        Mieti myös khjklkjnklöjknmj miten suojata yrityksiä ay mafiosojen mielivallalta?

        Vain kehitysmaissahan ei ole missään mitään AY-liikettä edes olemassa

        Kun eri kansojen ja kansalaisten hyvinvointia ja vaurautta peilataan esimerkiksi BKT:lla ja yhteiskunnan palveluilla, niin samantien huomataan se tosiasia, että kuinka eri valtiot ovat aina sitä vauraampia, mitä kauemmin aktiivinen, voimakas ja hyvin toimiva AY-liike on toiminut kyseisissä valtioissa. Vastaavasti taas ihan kaikki ne valtiot joissa työvoiman järjestäytyminen on esimerkiksi aina jopa asein väkisin estetty, ovat aina pelkkiä kehitysmaita.

        Selkeä Totuus AY-liikeen aikaansaamasta hyvinvoinnista on nyt sitten vain mitä luonnollisin asia, koska se perustuu aina vain siihen, että työväestön tuottama positiivinen tulos jaetaan oikeudenmukaisemmin koko yhteiskunnalle, kuin esim. jossain Kongossa tai Usassa, missä aina vain se todella pieni omistajeliitti on aina kahminut itselleen kaiken palkansaajien tekemän työn ja luonnovarojen tuottamasta tuloksesta.


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Yrityksetkin ovat erilaisia, työntekijät ovat erilaisia, pomot ja muut asioihin sotkeentuvat ovat erilaisias mutta sillä joka on vastuussa yrityksen tuloksen kehittymisestä pitää aina olla se viimeinen sana asioiden päättämisessä siinä yritksessä josta on kyse.

        Kuten olen jo varmaan sata kertaa kirjoittanut tästäkin asiasta, hyvää työntekijää ei potkita pellolle kuin äärimmäisessä hädässä. Kuitenkin työntekijän velvollisuus on olla hyvä työntekijä ja jos hänellä ei siihen ole kykyä tai halua niin hänen on silloin ityse älyttävä lähteä muille markkinoille. Tällöin säästymme irtisanomiselta.

        Ay mafia on kuitenkin tuon luonnollisen kierron saanut katkeamaan, siitä johtuen meillä on satoja tuhansia työttömiä ja työvoimapulaa samaan aikaan. Ay mafiosot eivät ole tänään enää tehtäviensä vaatimusten tasolla vaan koko homma on syytä purkaa ja miettiä uudelleen. Sen uuden pitää kyetä sopeutumaan vaihtelevan talouden tilamteisiin jottei irtisanominen ole ainoa sopeutumiskeino tai sitten ay mafian on aloitettava työttömyysvakuutustoiminta jolloin jäösenmaksuista maksetaan työttömien korvaukset kaikilla koska mafiosojen päätokset vaikuttavat myös ei jäsenten töihin.

        Tuosta he voisivat vapautua vaatimalla yleissitovuuden purkamista jolloin jokainen saisi itse sopia työtehtävänsä ja niiden suoriuksesta maksettavat korvaukset.

        Mieti myös khjklkjnklöjknmj miten suojata yrityksiä ay mafiosojen mielivallalta?

        Jottei irtisanominen ole se ainoa keino.....? Irtisanomistahan ollaan helpottamassa ja ainoana keinona. Suomessakin eliitti joka omistaa leijonan osan kaikesta varallisuudesta on todella pieni, mahtuu kaden käden sormiin.


      • välillä_totuuttakin kirjoitti:

        Vain kehitysmaissahan ei ole missään mitään AY-liikettä edes olemassa

        Kun eri kansojen ja kansalaisten hyvinvointia ja vaurautta peilataan esimerkiksi BKT:lla ja yhteiskunnan palveluilla, niin samantien huomataan se tosiasia, että kuinka eri valtiot ovat aina sitä vauraampia, mitä kauemmin aktiivinen, voimakas ja hyvin toimiva AY-liike on toiminut kyseisissä valtioissa. Vastaavasti taas ihan kaikki ne valtiot joissa työvoiman järjestäytyminen on esimerkiksi aina jopa asein väkisin estetty, ovat aina pelkkiä kehitysmaita.

        Selkeä Totuus AY-liikeen aikaansaamasta hyvinvoinnista on nyt sitten vain mitä luonnollisin asia, koska se perustuu aina vain siihen, että työväestön tuottama positiivinen tulos jaetaan oikeudenmukaisemmin koko yhteiskunnalle, kuin esim. jossain Kongossa tai Usassa, missä aina vain se todella pieni omistajeliitti on aina kahminut itselleen kaiken palkansaajien tekemän työn ja luonnovarojen tuottamasta tuloksesta.

        Liika on liikaa myös ay rintamalla. Nyt on menty liian pitkälle joten pakin ottaminen on välttämätöntä jos aiomme selvitä ilman todellista romahdusta joka Suuren ja Mahtavankin kaatoi!


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Jottei irtisanominen ole se ainoa keino.....? Irtisanomistahan ollaan helpottamassa ja ainoana keinona. Suomessakin eliitti joka omistaa leijonan osan kaikesta varallisuudesta on todella pieni, mahtuu kaden käden sormiin.

        Et sitten osaa lukea kk? Ainoa keinohan se on tänään mutta on monta muutakin kuten työaikojen sopeutus, siirtyminen suorituspalkkaukseen jne. Runsaasti on keinoja saada työn kustannukset tasolle jonka ne ansaitsevat.

        Onhan parempi kaikille saada palkkaa, vaikka vähemmänkin työstä kuin elää muiden kustannuksella.


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Et sitten osaa lukea kk? Ainoa keinohan se on tänään mutta on monta muutakin kuten työaikojen sopeutus, siirtyminen suorituspalkkaukseen jne. Runsaasti on keinoja saada työn kustannukset tasolle jonka ne ansaitsevat.

        Onhan parempi kaikille saada palkkaa, vaikka vähemmänkin työstä kuin elää muiden kustannuksella.

        "Onhan parempi kaikille saada palkkaa, vaikka vähemmäkin kuinelää muiden kustannuksella."
        Kyllä se on parempi minunkin mielestäni, mutta kun sillä pienellä palkalla ei tule toimeen ja joutuu sinne sossun luukulle työstä huolimatta, se korpeaa ja kovasti!
        No eikös osa-aikatyö, määräaikaiset työsuhteet, lomautukset ole sitä sopeuttamista mitä suurimmassa määrin? Tai vuokraduunari jonka saa, vaikka 1h jos haluaa!
        Suorituspalkkaus ei sovi kaikille aloille ja siinä suorituspalkkauksessa on sekin pointti, että yrityksen ei kannata pitää ketään vain suorittamassa työpäivää, tulostakin pitää tulla ja jos ei tule niin yhteisistä varoista tuottamattoman eläminen rahoitetaan!
        Milloin tajutaan, että kustannnukset eivät muutu, muoto ja nimi muuttuu ei mikään muu!


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        "Onhan parempi kaikille saada palkkaa, vaikka vähemmäkin kuinelää muiden kustannuksella."
        Kyllä se on parempi minunkin mielestäni, mutta kun sillä pienellä palkalla ei tule toimeen ja joutuu sinne sossun luukulle työstä huolimatta, se korpeaa ja kovasti!
        No eikös osa-aikatyö, määräaikaiset työsuhteet, lomautukset ole sitä sopeuttamista mitä suurimmassa määrin? Tai vuokraduunari jonka saa, vaikka 1h jos haluaa!
        Suorituspalkkaus ei sovi kaikille aloille ja siinä suorituspalkkauksessa on sekin pointti, että yrityksen ei kannata pitää ketään vain suorittamassa työpäivää, tulostakin pitää tulla ja jos ei tule niin yhteisistä varoista tuottamattoman eläminen rahoitetaan!
        Milloin tajutaan, että kustannnukset eivät muutu, muoto ja nimi muuttuu ei mikään muu!

        Vuokratyöllähän osin paikkaillaan kuten osa-aikaisellakin ay mafiosojen virhetaktiikkaa. Työpäivän suorittaminen ei sinänsä ole suoritusta vaan se työn suorittaminen. Ajastahan ei silloin maksettaisi vaan vain ja ainoastaan tuloksesta. Se olisi samaa perustetta kuin yrittäjän ansaintaperiaate. Ei yrittäjäkään saa mitään palkkaa kun töitä ei ole, ei silloin pidä maksaa työntekijöillekään.

        Kaikkiin töihin ei tunnin vuokraduunaria kannata ottaa kun saattaa mennä pitkäkin aika ennen kuin työntekijä selviää työstä jota hänen pitäisi tehdä. Osa työstä kun on vaativampaa kuin toiset. Itse olen aina pyrkinyt niihin vaativampiin ja jopa joutunut itsenäisesti opiskelemaan jotta selviän niistä.

        Sinun kk on turhaa esittää noin tyhmää mihin nyt sorruit, jos parempaan et tosiaan pysty niin ei kannata läppäriä edes avata!


      • välillä_totuuttakin
        Extyökkäri kirjoitti:

        Liika on liikaa myös ay rintamalla. Nyt on menty liian pitkälle joten pakin ottaminen on välttämätöntä jos aiomme selvitä ilman todellista romahdusta joka Suuren ja Mahtavankin kaatoi!

        Tämähän on vasta alkua jos Sipilä ei tule järkiinsä.

        Kohta se vasta alkaakin maksamaan maltaita eri työnantajille ja yrityksille kun AKT ilmoittaa alkavansa lakkoon. Ja näin sitten Suomen kaikki satamat ja lentokentät sulkeutuvat samatien. Ja sitten se vasta maksaakin työnantajille ja yrittäjille maltaita kun heidän myydyt tuottensa jää satamiin ja lentokentille makaamaan.

        Ja tässä vaiheessahan ei nyt sitten millään hinnalla ole mitään väliä.
        Sipilä saa ihan itse nyt sitä mitä on juuri tilannutkin. Pallo on nyt Sipilällä, toivottavasti Sipilä ymmärtää nyt tehdä ne oikeat johtopäätökset kyseisen asian suhteen.


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Vuokratyöllähän osin paikkaillaan kuten osa-aikaisellakin ay mafiosojen virhetaktiikkaa. Työpäivän suorittaminen ei sinänsä ole suoritusta vaan se työn suorittaminen. Ajastahan ei silloin maksettaisi vaan vain ja ainoastaan tuloksesta. Se olisi samaa perustetta kuin yrittäjän ansaintaperiaate. Ei yrittäjäkään saa mitään palkkaa kun töitä ei ole, ei silloin pidä maksaa työntekijöillekään.

        Kaikkiin töihin ei tunnin vuokraduunaria kannata ottaa kun saattaa mennä pitkäkin aika ennen kuin työntekijä selviää työstä jota hänen pitäisi tehdä. Osa työstä kun on vaativampaa kuin toiset. Itse olen aina pyrkinyt niihin vaativampiin ja jopa joutunut itsenäisesti opiskelemaan jotta selviän niistä.

        Sinun kk on turhaa esittää noin tyhmää mihin nyt sorruit, jos parempaan et tosiaan pysty niin ei kannata läppäriä edes avata!

        Minäkö tyhmä? Minä pidän helvetin tyhmänä sepustustasi kuinka vuokratyöllä ja osa - ikaisuudella paikataan ay - liikkeen virhetaktiikkaa.
        Mikä oikeasti muuttuu jos asioille annetaan eri nimi? Esität työaikojen sopeutusta, osa - aikaisuus- määräaikaisuus on työaikojen sopeutusta niin kuin lomauttaminenkin, silloin palkanmaksu lakkaa!
        Sinä ingengör et tajua, TULOKSESTA varotaan maksamasta koska AJASTA maksaminen on HALVEMPAA!!
        Pörrö, pökiö!! Perkale, että osaa olla typerää! Pidä sinä se läppärisi kiinni jos mitään järjellistä ei ole esittää!


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Minäkö tyhmä? Minä pidän helvetin tyhmänä sepustustasi kuinka vuokratyöllä ja osa - ikaisuudella paikataan ay - liikkeen virhetaktiikkaa.
        Mikä oikeasti muuttuu jos asioille annetaan eri nimi? Esität työaikojen sopeutusta, osa - aikaisuus- määräaikaisuus on työaikojen sopeutusta niin kuin lomauttaminenkin, silloin palkanmaksu lakkaa!
        Sinä ingengör et tajua, TULOKSESTA varotaan maksamasta koska AJASTA maksaminen on HALVEMPAA!!
        Pörrö, pökiö!! Perkale, että osaa olla typerää! Pidä sinä se läppärisi kiinni jos mitään järjellistä ei ole esittää!

        Ei pidä paikkaansa! mafiosot haluavat aikapalkkaa joten jos joku tekee muun sopimusehdotuksen niin käy kutebn nyt mokoman pienen muutoksen vuoksi. Te sillä syrjällä olette vain joukko tolloja jotka eivät edes omaa paeastaan ymmärrä. Ilman yritysten tuloksellista toimintaa te ette kykene leipäänne hankkimaan ja se on faktaa! Ei siis kannata kiukutella sille ainoalle osapuolelle josta olette täysin riippuvaisia ay mafiaa myöden.


      • välillä_totuuttakin kirjoitti:

        Tämähän on vasta alkua jos Sipilä ei tule järkiinsä.

        Kohta se vasta alkaakin maksamaan maltaita eri työnantajille ja yrityksille kun AKT ilmoittaa alkavansa lakkoon. Ja näin sitten Suomen kaikki satamat ja lentokentät sulkeutuvat samatien. Ja sitten se vasta maksaakin työnantajille ja yrittäjille maltaita kun heidän myydyt tuottensa jää satamiin ja lentokentille makaamaan.

        Ja tässä vaiheessahan ei nyt sitten millään hinnalla ole mitään väliä.
        Sipilä saa ihan itse nyt sitä mitä on juuri tilannutkin. Pallo on nyt Sipilällä, toivottavasti Sipilä ymmärtää nyt tehdä ne oikeat johtopäätökset kyseisen asian suhteen.

        Entä sitten?


      • sitä_vaan_että
        Extyökkäri kirjoitti:

        Entä sitten?

        Nythän vain me suomalaiset järjestäytyneet duunarit pistämme vain teidät porvarit kuriin ja järjestykseen.

        Kyllä sinäkin aivan varmasti itket ja pieret verta kun yleislakko iskee täydellä voimalla Suomeen tässä ihan lähitulevaisuudessa.


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ei pidä paikkaansa! mafiosot haluavat aikapalkkaa joten jos joku tekee muun sopimusehdotuksen niin käy kutebn nyt mokoman pienen muutoksen vuoksi. Te sillä syrjällä olette vain joukko tolloja jotka eivät edes omaa paeastaan ymmärrä. Ilman yritysten tuloksellista toimintaa te ette kykene leipäänne hankkimaan ja se on faktaa! Ei siis kannata kiukutella sille ainoalle osapuolelle josta olette täysin riippuvaisia ay mafiaa myöden.

        Laupias taivas ukko! Yiryksen TULOS syntyy siitä kun tulosta TEHDÄÄN aikapalkalla!!!
        Esim. siivous, yritys laskuttaa neliöistä ja siivooja saa pienen tuntiliksan 300 neliön alueesta, jolle siivousajaksi on kellotettu 2h!! Sen 300 neliön siivottu hinta laskutetaan asiakkalta ja siivooja saa 2h palkan - verot!!
        Perkale ingengör jos siivooja saisi palkan neliöiden mukaan niin firmalle jäisi 0!! Vattu kun pitää yksinkertaista asiaa takoa läppärillä päähän!!


      • sitä_vaan_että kirjoitti:

        Nythän vain me suomalaiset järjestäytyneet duunarit pistämme vain teidät porvarit kuriin ja järjestykseen.

        Kyllä sinäkin aivan varmasti itket ja pieret verta kun yleislakko iskee täydellä voimalla Suomeen tässä ihan lähitulevaisuudessa.

        Olet järjestäytynyt tai järjestäytymätön niin olet työnantajien, yritysten ja yrittäjien armoilla sillä ilman heitä kuolet nälkään! Se itku tulee sinun kammaristasi jos asiat vedetään kireälle. Meillä fiksummilla työläisillä kun on varallisuutta selvitä vaikka puolen vuoden seisokista mutta monellako toverillasi on? Ei siis kannata uhota silloin kun uhoamisen kohde on sinun pelastuksesi, ainoa sellainen.

        Vai miten aiot ilman palkkatyötä itsesi elättää? Rosvoamallako?


      • en_usko_sinua
        Extyökkäri kirjoitti:

        Olet järjestäytynyt tai järjestäytymätön niin olet työnantajien, yritysten ja yrittäjien armoilla sillä ilman heitä kuolet nälkään! Se itku tulee sinun kammaristasi jos asiat vedetään kireälle. Meillä fiksummilla työläisillä kun on varallisuutta selvitä vaikka puolen vuoden seisokista mutta monellako toverillasi on? Ei siis kannata uhota silloin kun uhoamisen kohde on sinun pelastuksesi, ainoa sellainen.

        Vai miten aiot ilman palkkatyötä itsesi elättää? Rosvoamallako?

        Eheei. Sekoilet taas oikein kunnolla.

        Ammattiliitoikka on ennäyssummat rahaa tieleillään. Joten lakkoavustukset nyt pyrivät kiitettävästi lakon satuttua kohdalle.

        Ja aivan varmasti nyt firmoilla ne rahat ennen loppuu kuin ammattiliitolta. Kun yritysten myydyt tuottet eivät liiku ostajalle asti.


      • en_usko_sinua kirjoitti:

        Eheei. Sekoilet taas oikein kunnolla.

        Ammattiliitoikka on ennäyssummat rahaa tieleillään. Joten lakkoavustukset nyt pyrivät kiitettävästi lakon satuttua kohdalle.

        Ja aivan varmasti nyt firmoilla ne rahat ennen loppuu kuin ammattiliitolta. Kun yritysten myydyt tuottet eivät liiku ostajalle asti.

        Siinähän tyhjäätte lakkokassanne! Yritykset kykenevät kyllä toimimaan ilman teitä tolloja ay orjia kun hieman rukataan järjestelmää. Ei teillä ole työhön yksinoikeutta vaan ne työt ovat yritysten töitä ja niitä voidaan teettää vaikka turkkilaisilla tai suomalaisilla teitä fiksummilla työntekijöillä.


      • älä_jauha_paskaa
        Extyökkäri kirjoitti:

        Siinähän tyhjäätte lakkokassanne! Yritykset kykenevät kyllä toimimaan ilman teitä tolloja ay orjia kun hieman rukataan järjestelmää. Ei teillä ole työhön yksinoikeutta vaan ne työt ovat yritysten töitä ja niitä voidaan teettää vaikka turkkilaisilla tai suomalaisilla teitä fiksummilla työntekijöillä.

        Kuvittelet taas ihan omiasi.

        Kyllä yritykset ovat samantien konkursissa kun tuottavan työn tekijät sieltä puuttuvat vallan kokonaan.


    • Hallaahon.äänestäjä44

      https://www.suomenuutiset.fi/irtisanomislakia-vastaan-lakkoilevan-jhln-paaluottamusmiehet-hallitus-on-heittanyt-pommin-kentalle-ja-aiheuttanut-sekasortoa/

      LAKKOAALTO JA SEN VAIKUTUKSET SKP-POLITIIKKAAN

      Sosialistien KeppihevosPorukan SKP äänimäärä viime eduskuntavaaleissa 2015 oli noin 7500
      Jos ajatellaan taistolaisten syntyneen keskimäärin 1945 ja niin viimeinen kaaderisti
      kuolee/ukkoutuu lopullisesti 20 vuoden kuluttua noin 2035

      Tämä tarkoittaa että 2015 - 2035 eli 20 vuoden aikana taistolaisjoukko häviää ja siten äänet
      7500:sta nollaan

      20 vuoteen mahtuu 5 neljän eduskuntakauden jaksoa eli SKP:n kannatuksesta katoaa vaalikaudella noin 7500 / 5 = 1 500 ääntä eli
      2015 tuli 7500
      2019 tulee 6000
      2023 tulee 4500
      2027 tulee 3000
      2031 tulee 1500
      2035 tulee nolla

      Tältä pohjalta tällaisen porukan SKP kanssa kannattaa käydä keskustelua enintään - jaa-a enpä tiedä mistä

      mitään poliittisesti parlamentaarista vaikutusta ei keppihevosporukalla ole ihan sama onko työläisiä lakkoja tai työtä olemassa tai ei työnarvoteoriasta puhumattakaan

      • Soinionläski

        Kepuloinen siellä inisee! Lakot ovat laillisia!


      • Soinionläski kirjoitti:

        Kepuloinen siellä inisee! Lakot ovat laillisia!

        Lakihan tuskin kieltää päänsä seinään iskemistäkään, useinko sinä sitä harrastat?

        Lakko on huono konsti sillä siinä kaikki häviävät, miten esim aiot ansaita yhteiseen pottiin sen varojen määrän jonka nyt lakot ovat sieltä syömässä?

        Nyt ei kannata pitkään aikaan miettiä palkkojen nousua vaan mieluummin laskusuhdanteen kohta alkaessa pitää pyyttää palkkojen laskua. Veikkaan luokkaa 10 - 15% olevan sopivan summan alkuun ja jos matakasuhdanne jatkuu yli 2 vuotta niin saman verran uudelleen jolloin kilpailukykymme säilyy paremmin kuin vanhaan tapaan toimien pelkän työttömien armeijan kasvatuksen avulla.


      • ei_mitään_hätää
        Extyökkäri kirjoitti:

        Lakihan tuskin kieltää päänsä seinään iskemistäkään, useinko sinä sitä harrastat?

        Lakko on huono konsti sillä siinä kaikki häviävät, miten esim aiot ansaita yhteiseen pottiin sen varojen määrän jonka nyt lakot ovat sieltä syömässä?

        Nyt ei kannata pitkään aikaan miettiä palkkojen nousua vaan mieluummin laskusuhdanteen kohta alkaessa pitää pyyttää palkkojen laskua. Veikkaan luokkaa 10 - 15% olevan sopivan summan alkuun ja jos matakasuhdanne jatkuu yli 2 vuotta niin saman verran uudelleen jolloin kilpailukykymme säilyy paremmin kuin vanhaan tapaan toimien pelkän työttömien armeijan kasvatuksen avulla.

        Seuraava Suomen hallitus ensi töikseen lopettaa Suomesta nämä täysin vastikkeettomat maataloustukiaiset ja yritystuet.

        Saavat sitten myös navettaryssät ja yrittäjäjupit osallistua Suomen lamatalkoisiin. Sillä vielähän nuo mainitsemani tukijullit eivät ole osallistuneet yhtään mitenkään Suomen lamatalkoisiin. kaikki muut ovat.


      • ei_mitään_hätää kirjoitti:

        Seuraava Suomen hallitus ensi töikseen lopettaa Suomesta nämä täysin vastikkeettomat maataloustukiaiset ja yritystuet.

        Saavat sitten myös navettaryssät ja yrittäjäjupit osallistua Suomen lamatalkoisiin. Sillä vielähän nuo mainitsemani tukijullit eivät ole osallistuneet yhtään mitenkään Suomen lamatalkoisiin. kaikki muut ovat.

        Seuraava hallitus lisää velkaa ja kurjuutta jos se menee/muodostuu teidän mielenne mukaan.

        Parhaan saamme jos kokoomus ja Keskusta sen muodostavat jonkun pienemmän ollessa kiilapoikana. Silloin voidaan jatkaa talouden saattamista kuntoon, velkojen maksua ja ay puolen saattamista siihen asemaan mihin se kuuluu.


      • älä_jauha_paskaa
        Extyökkäri kirjoitti:

        Seuraava hallitus lisää velkaa ja kurjuutta jos se menee/muodostuu teidän mielenne mukaan.

        Parhaan saamme jos kokoomus ja Keskusta sen muodostavat jonkun pienemmän ollessa kiilapoikana. Silloin voidaan jatkaa talouden saattamista kuntoon, velkojen maksua ja ay puolen saattamista siihen asemaan mihin se kuuluu.

        Aivan turhaa on nyt sinun haaveilusi jostain porvarihallituksista. Ei tule enää koskaan Suomeen porvarihallitusta

        Sillä nythän tällä fanittamallasi porvarihallituksella on ollut jo vajaat neljä vuotta aikaa hoitaa suomalaisten asiat kuntoon.Mutta mitä onkaan nyt sitten Suomessa oikein tapahtunutkaan?

        Suomi on täysin yleislakon partaalla ja suomalaisten ihmisten itsemurhat ja pahoinvointi on räjähtänyt todella huolestuttaviin lukemiin.

        Ja ainoa syyllinen tähän kertomaani tosiasiaan on tämä Juha Sipilän johtama nykyinen porvarihallitus.


      • älä_jauha_paskaa kirjoitti:

        Aivan turhaa on nyt sinun haaveilusi jostain porvarihallituksista. Ei tule enää koskaan Suomeen porvarihallitusta

        Sillä nythän tällä fanittamallasi porvarihallituksella on ollut jo vajaat neljä vuotta aikaa hoitaa suomalaisten asiat kuntoon.Mutta mitä onkaan nyt sitten Suomessa oikein tapahtunutkaan?

        Suomi on täysin yleislakon partaalla ja suomalaisten ihmisten itsemurhat ja pahoinvointi on räjähtänyt todella huolestuttaviin lukemiin.

        Ja ainoa syyllinen tähän kertomaani tosiasiaan on tämä Juha Sipilän johtama nykyinen porvarihallitus.

        Porvarihallitusta ei tosiaan tule sillä porvarit ovat olleet vainaita jo viitisen sataa vuotta Hansa ajasta lähtien.

        Sen sijaan porvarillisesti eli järkevästi ajatteleva tulee jos ei ensi keväänä niin seuraavissa vaaleissa.

        Ei tole sosialistista sosialisti kommunisti hallitustakaan ensi keväänä vaan joko porvarillinen tai sekoitus eri puolueista vasemmalla ja oikealla jolloin ette saada muutettua ay mafiosoja kuninkaiksi.

        Suomalaiset voivat nyt taloudellisesti paremmin kuin edellisten vaalien aikaan koska hallitus on, joskin liian varovasti, alkanut suuntaamaan hyvinvointia kohden vanhan sosialistisen linjan sijaan.

        Teidän lakkoilunne ainoastaan vahingoittaa juuri niitä kohtia joista marisette hallitukselle. Eivät nuo kiukuttelut lisää kansan rahapottia tipan tippaa ja sieltä ne rahat jaetaan. Olisitte ennemmin vaikka alkaneet tekemään hommia talkoilla niiden auttamiseksi joiden katsotte kärsineen, sekin olisi ollut viisaampaa kuin nykyinen työnantajille kiukuttelu jotka eivät ole syyllisiä tipan tippaa.

        Oletteko niin toklloja ettette keksi miten voitte hallitusta näpäyttää mutta nyt olen jo teille paremman keinon esittänyt, yhteistyö ja talkoot.


      • en_usko_sinua
        Extyökkäri kirjoitti:

        Porvarihallitusta ei tosiaan tule sillä porvarit ovat olleet vainaita jo viitisen sataa vuotta Hansa ajasta lähtien.

        Sen sijaan porvarillisesti eli järkevästi ajatteleva tulee jos ei ensi keväänä niin seuraavissa vaaleissa.

        Ei tole sosialistista sosialisti kommunisti hallitustakaan ensi keväänä vaan joko porvarillinen tai sekoitus eri puolueista vasemmalla ja oikealla jolloin ette saada muutettua ay mafiosoja kuninkaiksi.

        Suomalaiset voivat nyt taloudellisesti paremmin kuin edellisten vaalien aikaan koska hallitus on, joskin liian varovasti, alkanut suuntaamaan hyvinvointia kohden vanhan sosialistisen linjan sijaan.

        Teidän lakkoilunne ainoastaan vahingoittaa juuri niitä kohtia joista marisette hallitukselle. Eivät nuo kiukuttelut lisää kansan rahapottia tipan tippaa ja sieltä ne rahat jaetaan. Olisitte ennemmin vaikka alkaneet tekemään hommia talkoilla niiden auttamiseksi joiden katsotte kärsineen, sekin olisi ollut viisaampaa kuin nykyinen työnantajille kiukuttelu jotka eivät ole syyllisiä tipan tippaa.

        Oletteko niin toklloja ettette keksi miten voitte hallitusta näpäyttää mutta nyt olen jo teille paremman keinon esittänyt, yhteistyö ja talkoot.

        Nythän vain me suomalaiset järjestäytyneet duunarit pistämme vain teidät porvarit kuriin ja järjestykseen.

        Kyllä sinäkin aivan varmasti itket ja pieret verta kun yleislakko iskee täydellä voimalla Suomeen tässä ihan lähitulevaisuudessa.


      • en_usko_sinua kirjoitti:

        Nythän vain me suomalaiset järjestäytyneet duunarit pistämme vain teidät porvarit kuriin ja järjestykseen.

        Kyllä sinäkin aivan varmasti itket ja pieret verta kun yleislakko iskee täydellä voimalla Suomeen tässä ihan lähitulevaisuudessa.

        Ei ole porvareita joten ole hyvä vaan!

        Miksi itkisin jos alat itsellesi hautaa kaivamaan? Pikemminkin päinvastoin, moisilla tempuilla saatte vain oman asemanne ja ay mafianne tilanteen aina vaan huonommaksi koskan suurin osa suomalaisista kannattaa demokratiaa joten te siinä jäätte lehdelle soittamaan.

        Voisit kuitenkin kertoa mitä kuvittelette voittavanne? Te ette pärjää ilman yrityksiä ja yrittäjiä, te ette ilman heitä kykene kuin paskalla käymään mutta uutta ainetta suolen mutkaan ette omin toimin pysty hankkimaan. Jos pystyisitte niin olisitte jo kauan olleet omissa yrityksissänne töissä.


      • en_usko_sinua
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ei ole porvareita joten ole hyvä vaan!

        Miksi itkisin jos alat itsellesi hautaa kaivamaan? Pikemminkin päinvastoin, moisilla tempuilla saatte vain oman asemanne ja ay mafianne tilanteen aina vaan huonommaksi koskan suurin osa suomalaisista kannattaa demokratiaa joten te siinä jäätte lehdelle soittamaan.

        Voisit kuitenkin kertoa mitä kuvittelette voittavanne? Te ette pärjää ilman yrityksiä ja yrittäjiä, te ette ilman heitä kykene kuin paskalla käymään mutta uutta ainetta suolen mutkaan ette omin toimin pysty hankkimaan. Jos pystyisitte niin olisitte jo kauan olleet omissa yrityksissänne töissä.

        Se on myöhäistä sinun nyt enää parkua yhtään mitään.

        Nyt Suomen työväestö on saanut vain tarpeekseen Sipilän johtaman hallituksen riistosta eriarvoisuuteen perustuvassa politiikasta.

        NYt me laitetaan vain Sipilä kuriin.


    • Hallaahon.äänestäjä44
    • köyhäkomukka

      Vai pääomatulotkin yhdistetään sosiaalitukiin!Just sitä odotelelssa!

    • TanTu

      Perussusuomalaisten ajama potkulaki on askel kohti fasismia. Työläisen oikeus työhön kiistettäisiin.
      Suomessa käydään taistoa kansalaisen oikeudesta työhön ja sen taistelun tulee päätttyä työväen voittoon. Muutoin raamatullinen piru voittaa.
      Työväenluokkka voittaa, persut kokoomusapureineen lyödään maanrakoon ja kansakunta selviää.

    • PeriksiEiAnneta

      Nyt on aika aloittaa pienyritysten kaataminen kunnolla .Ja nyt se tehdään. Toivottavasti saamme kunnon konkurssiaallon aikaiseksi pienyrityksille niin oppivat arvostamaan työntekijöitä ja maksamaan niille kuuluvan kunnon palkan. Nyt on aika tuhota nämä välistävetäjät pois.

    • Vitunturhautunut

      Hallitus ei ole luonut yhtään työpaikkaa. Työttömyysturvaa toka vääristellä tarkoituksella! Tälläkin hetkellä 500000 9€ päivä orjana! Lakot ovat laillisia ja ainoa oikea tapa puolustaa työntekijää!

    • Anonyymi

      Päivitys pari vuotta myöhemmin. Lakkojen satoa korjataan nyt. On alkanut muutos jota nyt jokainen tuleva lakko vain vauhdittaa. Uhoaminen tuli tiensä päähän.

      Voitte tietysti ihan mielin määrin lakkoilla, kunhan muistatte, että joku aina maksaa lakkojen aiheuttamat tappiot yrityksille. Ja kukahan se loppupeleissä mahtaisi olla...

    • Anonyymi

      Yhtiöt ja niiden porvarilliset tukijat ovat syypäitä lakkoiluun. Antaisivat työläisille sen mikä niille kuuluu ja lakkoja ei tule.
      Säännöllisen työajan lyhentäminen ansiotasoa alentamatta tulee väistämättä eteen. Jos ei normaalisti niin sitten lakkoilun kautta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2072
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      167
      1599
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1547
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1348
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1290
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      286
      1158
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      133
      1044
    8. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1022
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1003
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      54
      872
    Aihe