Raha asioissa jotain outoa

vulva1234

lyhyesti kerrottuna yhteen muutettua alkoi postilaatikkoon tipahdella pika laina kirjeitä... selvisi että miehellä holtittomasta elämän tyylistä 20 000 velkaa eri firmoihin. saatiin tilanne hallintaa pankkilainalla jolla maksoi kaikki pois. nyt syyskuussa tuli kotiin taas kirje että 700€ otettu taas lainaa. kysyin asiasta ja sanoi että pakko oli ottaa kun ei ollut vuokraan ja elareihin rahaa.. palkan oli saanut elokuun lopussa. ei suostu kertomaan mihin palkka meni.. väittää että kauppaan?? yritin pyytää että näyttäisi tiliotteen että mihin se raha meni. minulla ei kuulemma ole oikeutta hänen pankkitili tietoihin ne on hänen asioita?? palkka tulee 2vk välein ja kulut maksetaan muuten puoliksi ja homma on toiminut hyvin. onko parisuhteessa oikeutta katsoa toisen tiliotteita??

15

472

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Elluhalloyb

      Huonolta näyttää..
      Oot pian kusessa...
      Lähde kun viel voit...👍💫
      Tiedän...

    • oppeliini1

      Sinun ei tarvitse katsoa toisen tiliotteita. Kaikki maaillman valtavan isot punaiset liput liehuvat silmiesi edessä kertoakseen että mies on täysin edesvastuuton raha-asioidensa hoidossa.

      Jos sinä hänen takiaan valitset vaipua syvemmälle velkasuohon (kuin jo tuo esimerkkinä mainitsemasi pankkilaina, joka onneksi nyt on maksettu) maksamaan miehen edelliset velat pois, se todellakin on sinun, ja vain sinun itsesi oma valinta.

      Kuinka sinä voit suunnitella yhteistä kotia tai yleensäkään mitään yhteistä kun jo edeltäpäin tiedät ettei mies valitse/halua/pysty/kykene taloudellisesti osallistumaan mihinkään?

      Parempi että menet takaisin omaan asuntoosi, hanki uusi jos jo annoit edellisen pois.
      Pidä häntä vain ystävänä muiden joukossa. Mutta älä koskaan sekoita häntä ja sinun omia raha-asioitasi samaan pussiin!

      Salli miehelle tilaisuus sotkea taloudellinen elämänsä niin täydellisesti kuin hän itse valitsee, sinun ottamatta siihen osaa tai arpaa. Hänen aikuisena täytyy tietää kuinka elää varojensa mukaa. Hän valitsee elää yli varojensa!

    • vulva1234

      on siis maksanut pankki lainaa nyt huhtikuusta asti tunnollisesti. ja muutenkin elämä ollut suht koht huolellista nyt sinne asti ennen kuin tuli tämä uusi laina. vakuuttaa ja vannoo että ei ota lainaa enää.. jopa pankkilainan takaajille. maksaa kiltisti kulut puoliksi tästä asunnosta ei siis mitenkään laimin lyö niitä. mutta johonkin se raha vaan häneltä häviää kun lainaa jotuu ottamaan.

    • Todennäköisestinäin

      Olisko peliongelmia tms.

    • vulva1234

      sitäpäminä juuri että millä minä sen selvitän kun ei anna katsoa tiliotteitaan ollenkaan??

    • Tuhlaajapoikaa

      Sinä et halua uskoa että mies on kykenemätön hoitamaan raha-asioitaan. Puolustelet vain meille ja itsellesi että saihan se ne edellisetkin maksettua, nyt on taas rahaton.
      Entä kun hän joutuu työttömäksi ja palkan tulo loppuu? Luuletko tosiaankin että sinun hänelle antama 2 euroa päivässä riittää? Eihän hän nyt palkallisenakaan saa yhtään säâstöön pahan päivän varalle.

      Mitähän jos hyväksyisit faktat ja poistaisit nuo vaaleanpunaiset ruusulasit silmiltâsi. Aivan oman itsesi takia, totea asian rehellinen ja suoraviivainen puoli.

      Sitten vasta sinä voit alkaa hahmotella tulevaisuutta.

    • vulva1234

      no ei se ihan noin nyt ole että olisi holtiton. maksaa kaikki laskut ihan ajallaan ja hoitaa sitä lainaa pois. onko parisuhteessa oikeutta tarkastella toisen tiliotteita tai pyytää näyttämään niitä jos tulee jotain epäilyttävää??

      • Tuhlaajapoikaa

        On, jos sinä olet vastuussa kaikista laskuista. sekä omistasi että miehesi.
        Ainahan sinä voit pyytää näyttämään vaikka kuun taivaalta. On täysin eri asia suostuuko miehesi kertoilemaan sinulle rahankäytöstään!

        Ok, sinä puolustelet miestä koska "raaaaaaaaaaaaaakastat" sitä ja käännät kaikki tosiasiat päälaelleen uskomatta faktoja.

        Se on tietenkin sinun ikioma valinta. Mutta tee itsellesi ja yhteiskunnalle megapalvelus: älä lisäänny sen kanssa. Te aikuisina saatte polkea iänkaikkisessa kädestä suuhun plus velkataakassa. Varanne ei riitä lapsen koulutukseen , puhumattakaan häneen liittyvistä ylimääräisistä harrastusmenoista.
        Kodin ilmapiiri kireytyy kun aina on rahat loppu ja maksupino vain kasvaa. Te aikuisina valitsette kärsiä ja kiukutella. Se on tietenkin teidän oma päätös.

        Lapselle tuollainen koti ei ole hyväksi!


      • vulva1234
        Tuhlaajapoikaa kirjoitti:

        On, jos sinä olet vastuussa kaikista laskuista. sekä omistasi että miehesi.
        Ainahan sinä voit pyytää näyttämään vaikka kuun taivaalta. On täysin eri asia suostuuko miehesi kertoilemaan sinulle rahankäytöstään!

        Ok, sinä puolustelet miestä koska "raaaaaaaaaaaaaakastat" sitä ja käännät kaikki tosiasiat päälaelleen uskomatta faktoja.

        Se on tietenkin sinun ikioma valinta. Mutta tee itsellesi ja yhteiskunnalle megapalvelus: älä lisäänny sen kanssa. Te aikuisina saatte polkea iänkaikkisessa kädestä suuhun plus velkataakassa. Varanne ei riitä lapsen koulutukseen , puhumattakaan häneen liittyvistä ylimääräisistä harrastusmenoista.
        Kodin ilmapiiri kireytyy kun aina on rahat loppu ja maksupino vain kasvaa. Te aikuisina valitsette kärsiä ja kiukutella. Se on tietenkin teidän oma päätös.

        Lapselle tuollainen koti ei ole hyväksi!

        onneks meillä on lapsia jo 3 mutta ei onneksi yhteisiä 👍


    • sitäsaamitätilaa-

      Onkohan ns. jännämies. Ja naiset lankeaa ruusunpunaisilla silmillä.

    • vanhatäti

      herra jumala nainen herää. sulla on 3 lasta joiden hyvinvointi on ykkönen sitten tulee tuo mies joka ei hoida raha asioita oikein kohdilleen. lainalla hoidettu edelliset velat . miten et 'älyä että nyt on menossa ved'ätys uusi laina josta et tiedä mitään ja rahat hupene taas johonkin aukkoon. Eroaisin heti ainakaan en asuisi tuollaisen ihmisen kanssa yhdess. Tarkoituksena on että et vaivu hänen takiaan raha huolien suohon ja unohda omia lapsiasi ja heidän tarpeitaan.. mikä muna mika ei ole sen arvoinen. Jos olis terästäytynyt niin tietäisit tilitotteiden tapahtumat tänä pv kun on kerran tuollainen tausta. tajua jo sinä ja lapset häviää tässä pelissä.

    • VippiVie

      Ei sinun tarvitse nähdä tiliotteita. Jos se, että mies ei niitä halua näyttää eikä halua kertoa mihin raha on mennyt, kertoon että asiat eivät ole kunnossa. Ei lopulta ole väliä mihin mies rahansa tuhlaa, ongelma on että tuhlaa. Ja että rahojen loputtua heti palaa entisiin tapoihinsa eli alainan ottoon eikä kerro avoimesti sinulle että nyt rahat eivät riitä.

      Itselläni ollut liitossa vähän sama tilanne ja sen ratkaisussa avoimuus on ollut se ratkaiseva juttu. Puolisolla on valkojensa maksun takia tiukkaa ihan jo arjen menoissa ja tiedän sen hyvin mutta me olemme kehitelleet oman ratkaisun siihen että repsahduksia pikavippeihin ei enää tule. Eli perustimme oman "vippitilin" jossa on aina muutama satanen varaa. Jos jossain kuussa puolison menot meinaavat mennä yli, hän saa sieltä pyytämällä ja tarpeen selittämällä "lainaa" palkkaan saakka. Samalla sitten tehdään valmiiksi palkkapäiväksi siirto palkkatililtä takaisin lainatilille.
      Tämä on toiminut hyvin eikä ole tullut enää parin vuoden aikana tarvetta vipata mistään muualta. Vuosi vielä niin puoliso on "kuivilla" lainojensa kanssa ja toivotaan että on siihen mennessä oppinut läksynsä.

    • hoitaaitse

      Tiliote kuuluu kirjeisiin ja ne ovat henkilökohtaisia. Oikeutta ei ole mutta vapaaehtoisesti saa katsoa. En riitelisi asiasta mutta pitäisin rahani erillään. Hän käyttää rahansa ja sitten selviää seuraavaan tiliin. Ok. Toivottavasti on jossain työttömyyskassassa, koska jossain vaiheessa vaihtuu työpaikka. Hän on itse vastuussa veloistaan, joten anna hänen hoitaa ne itsenäisesti. Jos takasit hänen lainansa, et voi kuin odottaa.

    • oppeliini1

      Hei AP, valitsitko jakaa yhä elämäsi tuon holtittoman miehen kanssa?Miehen jonka saamansa palkkatili on loppunut jo viikon sisällä, joka ei kykene sävstämää, joka onn niiiiiiiiiin ihmeelinen ja ihana kaikissa muissa asioissa?

      Vai oletko laittanut hnet vastuuseen omista menoistaa ja veloistaan, ulkotuokintaan ja keskittäydyt harkiten jo hankkimasi pesueen huolehtimiseen? Opettamaaan omille lapsille kuinka säästetään, kuinka oikein käytetään se parin euron viikkoraha?

    • Eilueenääminuntiliäni

      Itse luin mieheni tiliotteet nettipankista ja tuli täystyrmäys. Naisiin rahat olivat menneet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1658
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe