Aidosti talvilämmin matkailuauto onko sitä ?

KotiAsuntoautostako

Te joilla on enemmän kokemusta ns. matkailuautoista, joissa asuminen on ympäri vuoden mahdollista Suomessakin, niin kertoisitteko mikä merkki, mitkä eristeet ja ideat yleensä, niiden lämpimänä pitämisessä on, sekä tietysti hinta-laatusuhde.


Ei tarvita mitään prameita alkoveja tms, vaan parin aikuisen reilusti maattava, tukeva petialue ja sitä lämpöä. Ajomukavuus ja turvallisuus tärkeitä.

9

1457

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AikaM

      Kokemusta talvipakkasista ei ole. Kuitenkin ohut seinä hohkaa viileyttä nollakelissä vaikka sisälämpötila on normaali tai vähän ylikin.
      Nykyisissä on isot ikkunat, joiden eristyskyky on seinää huonompi.

      Tuttavalla on Mercedeksen alustalle pikkufirman tekemä matkailukori. On oikea seinä ja ovi ohjaamon ja asuntotilan välissä. Ohjaamossa siten hiljaista ja lämmintä ajon aikana.

      Asunto-osassa on verrattain pienet ikkunat ja paksut eristeet seinissä. Sanovat lämpimäksi. Korin tekijää en muista, pitäisikö selvittää? Tietoni on muutaman vuoden takaa.

    • Eikoskaanenään

      Minulla oli myös Adrian retkiauto ,ja kyllä siellä piti olla parit villasukat jalassa, pipo päässä , pitkät kalsarit ja pitkähihainen paita päällä , jos pakkasella aikoi unet ottaa .Eikä pakkasta tarvinnut kovin monta astetta olla , kun himo siinä yöpymiseen haihtui. Retkiauton seinissä ei juurikaan ole mitään lämpöeristettä , pelkät levyt ja joissain kohti pala lasivillaa , sekin vain äänieristeenä.
      Kun tuli availtua noita vuorauslevyjä , osa huonon kiinnityksen takia ja osa ihan mielenkiinnon vuoksi .Itsellä oli 2007 malli , jos vaikka laatu on siitä parantunut , ainakin syytä olis.

    • 260tkm

      Kummallista horinaa..... minulla oli myös Adria Twin 2007vm. eikä palellut koskaan ! Paras oli Tornion ABC:n pihassa -31 C koko yön, T- paita ja lyhyet kalsarit ! Aamuyöstä piti nousta käyttämään konetta kun ei ollut webastoa eikä sähköjä. Osaattekohan te käyttää niitä lämmittimiänne ?? Siitä numeroidusta "mollasta" saa lisää lämpöä..... 3 kesällä ja 5 talvella. Noo, lattia on tietysti kylmä, mutta kun pitää VC;n oven auki, lämpöä tulee mukavasti......

    • Petosenasemallapalellut

      Mikä lämmittäjä sinun kaarassa on, kun lämpöiseksi kehut? On se suosittu puhallin?

      • eivillaistatms

        ei muuta kuin kovia pakkasia kestävä talvi makuupussi


    • Kabehan.se

      Kabe on ainoa lämmin as.auto. Sama koskee vaunujakin. Ei ole Kaben voittanutta.

    • Hoppivaari

      Kesällä liikkumiseen ne on tarkoitettu ,ovat samanlaisia huurrekaappeja talviaikaan, merkistä ja varustuksesta riippumatta.

    • Rellucaravan

      Käytössä detfless rt talvipaketilla vm 07 alde , lämmönvaihdin ( auto lämmittää matkustamon tai alde moottorin lähtiessä . Lämmin on aina rittänyt oven edessä oleva liuku ikkuna on oiken pitkässä pakkasessa jääkerroksessa . Se harmittaa jonkin verran.

    • LRC

      Aika heikosti vastauksia valittavasti, toivottavasti löytyy lisää kokemuksia.

      Olemme pariskuntana olleet veneilijöitä koko ikämme ja nyt ajatuksena rinnalle talvikauden viettoa asuntoautossa Pohjoismaissa ja Euroopassa ja tuo lämpöasia mietityttää asuin tiloissa ja vesi/septitankkien pitäisi pysyä jäätymättömänä.

      Minkä kokoisia tankit yleensä asuntoautoissa, kun niitä ei käytettyjen autojen yhteydessä mainita, eli vesi, septi ja polttoaine tankki. Veneilyssä tottunut "isoihin säiliöihin jotka antavat 2-3 viikon omavaraisuuden ja polttoaine tankki riittää välimerelle euroopan halki kanavia pitkin.

      Ilmeisesti alle 6m autossa kaikki tietullit ja laivarahdit edullisempia, miten leirintä alueilla kustannukset menee. Osaako joku kommentoida kustannusten kohoamista alle 6m vs pidempi matkailuauto, veneessä tuo raja on yli 12m jonka jälkeen yöpymiset nousevat huomattavasti.

      Meneekö asuntoautossa miten tuo elinkaari, eli millaisilla kilometreillä tai käyttövuosilla alkaa murheita tulla enemmän, kuin iloa ja hieman skeptinen, kun lähes kaikki ovat fiiatin koneilla, löytyy myös muitakin vai onko Fiat ok koneena / vaihteistona.

      Vene ja asuntoauto ovat niin erilaisia, joten olen keltanokka tässä asiassa ja apua vaille, kun vaikuttaa melkoisen vaikealta katsoa vain pinnallisesti matkailuautoja.

    Ketjusta on poistettu 15 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      413
      4395
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      241
      2171
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1600
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      158
      1411
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      266
      1190
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1097
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      137
      1054
    8. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1045
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      54
      959
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      943
    Aihe