Miten selvitä laittomista potkuista?

pieniIhminen

Vertaistukea kaivataan.

Miten selvitä laittomista potkuista? Kertokaa kokemuksia koska ihminen joka ei ole sitä kokenut ei voi myöskään ymmärtää.

Laittomista potkuista aikaa melkein reilu kaksi vuotta mutta unholaan se ei jää koskaan. Nyt asia on saatu siihen pisteeseen, että liittoni on tekemässä kanteen käräjäoikeuteen. Vääryyden tunteen kanssa on ollut vaikea elää. Luottamusta ihmisiin ei ole. Nykyään olen työelämässä mutta arvostus työnantajia kohtaan on ristiriitainen. Minua on myös syyllistetty asiasta. Olin siis paljon sairaslomalla silloisesta työstäni koska en jaksanut työpaikan ilmapiiriä. Minua työpaikkakiusattiin. Ei se silti ollut minun syyni kun minut irtisanottiin. Minulla oli oikeus olla sairaslomalla koska en henkisesti jaksanut kun lurjus esimieheni tehnyt kiusaamiselle mitään.

15

400

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • roletaari

      Työsopimuksen purku eikä lopputili.
      Siinä on ero kun minulle ilmoitettiin, että se on loppu. Johtaja tarkoitti työtäni.
      Työsopimuksen purku ( = välitön irtisanominen ilman irtisanomisaikaa ) vaatisi jotain todellista rötöstä. Väkivaltaa, varastamista, kavaltamista, tahallista vahingontekoa yms.
      Mitään tälläistä ei pystytty osoittamaan.
      Tekosyyksi keksittiin yhteistyökyvyttömyyteni. Olin hoitanut hommaani 6 vuotta. Pyysin paikalliselta metalliliiton luottamusmieheltä lausunnon yhteistyökyvystäni. Lausunto oli erittäin myönteinen.

      Kun johtaja sanoi, ettei ole kiva viedä asiaa työtuomioistuimeen niin sanoin, että viedään vaan. Antaa liittojen juristien riidellä. Johtaja oli kuvitellut minua "villiksi".
      Soitin liittooni ja sain neuvoksi jatkaa entiseen tapaan. Luultavasti johtaja oli yhteydessä työnantajapuolelle.
      Muutaman päivän kuluttua minulle tarjottiin 5 numeroinen summa rahaa. Kysyin liitostani ohjetta ja sieltä neuvottiin ottamaan rahat ja poistumaan seuraavana päivänä.
      Ennen lähtöäni varmistin, että kaikki jälkeeni jättämät asiat ovat viimeisen päälle kunnossa, ettei satraappi löydä jälkikäteenkään tekosyytä minun niskoilleni.

      Olin työttömänä 17 kalenteripäivää kunnes entinen työkaverini pyysi minua puuhastelemaan toiminimensä palvelukseen.

      Olen suositellut vastaavaan tilanteeseen hakeutumista mikäli työpaikan henki on anuksesta.
      Toinen suositukseni on, jos kotoiset työmarkkinat ole lupaavia, mennä esimerkiski Espanjaan työttömäksi työnhakijaksi. 3kk turvassa työkkärin hassuilta ehdotuksilta ja kuukauden työrupeaman ( työtodistus ) jälkeen sama uusiksi.

    • pieniIhminen

      Minulla myös työt loppui heti. Syynä tuotannolliset ja taloudelliset. Meillä ei ollut edes luottamusmiestä firmassa tai oli mutta hän ei kuulunut ammattiliittoon joten ei laillista perustetta olisi ollut toimia luottamusmiehenä. Liitto perinyt näyttöä mutta entinen työnantaja ei vastaa pyyntöihin. Sanoin irtisanomis tilanteessa, että hän tekee virheen. Tarkoitin sillä sitä, että riitautan asian. Noh,ehkä hän nyt sen tajuaa kun asia menossa käräjäoikeuteen. Nyt on tilinteon aika.

      Minä olin 6 kuukautta työttömänä. Itseluottamus meni. Tunsin itseni mitättömäksi. Teki mieli kuolla. Minulle kerrottiin irtisanominen kesken työpäivän ja aamulla en tiennyt vielä, että mitä päivä tuo. Shokki oli kova. Työstäni pidin paljon. Kaipaan sitä välillä vieläkin. Maailma on julma. Mietin välillä, että miksi täällä olla koska kaikki on katoavaista. Vaikka olen nykyään työelämässä mutta eihän sekään ole pysyvää vaikka vakituinen työ onkin. Välillä tekisi mieli ottaa ja lähteä taakseen katsomatta. Jotakin on muuttunut minussa.

    • Jabadabaduu-u

      Varmasti traumaattinen työpaikka kiusaamiskokemuksineen, mutta ajattele miten hyvä tilanne sinulla on loppupeleissä. Saat korvaukset laittomasta irtisanomisesta (suuri todennäköisyys), ja pääsit pois huonosta työpaikasta. Sitten katse kohti uusia haasteita ja unohtat kyseisen paikan.

      • 50vtyötätehnyt

        Jos on alle 50v niin töitä löytyy pilvin pimein jos on halua opetella uutta toista se on yli 50v kun he eivät kelpaa enään minnekkään ikärassimin takia. Koulutin työttömiä yli 10v jolloin näin todellisen tilanteen enkä politiikkojen valehtelua


    • pieniIhminen

      Jos olen oikein ymmärtänyt niin enään on aikaa tämä loppu vuosi nostaa kanne. Liittoni ei ole vielä sitä tehnyt vaikka olen allekirjoittanut jo kaikki siirtokirjat joissa siirrän kaikki oikeuden käyntikulut liitolle ja minulle on myönnetty jopa lakimies mutta mikä maksaa. Tähänkö tämä nyt jää junnaamaan. Miten tästä selviän jos en saa oikeutta? Miten pystyn luottamaan oikeudenmukaisuuteen enään koskaan jos tämä jää nyt tähän?

      Niin lähellä mutta niin kaukana. Olen niin paljon uhrannut tähän aikaa ja omia voimavarojani.

      • huolipois

        luulisi liiton osaavan hoitaa homman. Sinuna en stressaisi asiasta, mutta kysyminen ei maksa mitään. Kysy siis liitosta.


      • Rikulla

        on sen verran hilloa jäsenmaksuista kerättynä, ettei sitä taida juuri nyt sun asiasi nappasta.


    • pieniIhminen

      Kysytty on tänää liiton avustavalta lakimieheltä sähköpostilla mutta vielä ei vastausta.

      • Toivottavasti

        asia järjestyy!


    • pieniIhminen

      Vieläkään ei mitään ja aika loppuu kesken. Huomenna voisin soittaa vaikka tuskin siitä on hyötyä. Voimat lopussa.

      Olen jo alkanut valmistautumaan siihen, että tähän tämä jää. Kannetta ei nostettu vaikka niin oli puhe. Lakimiehet ja kaikki valmiina. Miksi he haaskasivat aikaani.

      Isoin kysymys nyt on, että miten jatkaa eteenpäin ja miten luottaa enään Suomen oikeuslaitokseen kun minua ei autettu silloin kun olisin apua tarvinnut. Miksi minä auttaisin enään ketään kun eihän minuakaan ole autettu. Miten ihmeessä tämän asian kanssa oppii pärjäämään? Miten?
      Pitäisikö aloittaa elämä alusta jossain muualla vaikka eletty elämä seuraakin aina mukana. Jos olin saanut oikeutta olisin vapaa tästä kaikesta.

      • pieniIhminen

        Kauheinta tässä on myös se, että kukaan läheiseni ei tätä ymmärrä ei siskoni, ei vanhempani, ei ystäväni, nykyisessä työssäni en voi asiasta puhua. Ei siis ole ketään joka ymmärtäisi. Minulla on yksi ystävä joka on myös irtisanottu mutta meidän välitä eivät ole niin läheiset.

        Tänään puhuin asiasta oman isäni kanssa mutta ei hän ymmärtänyt.


    • pieniIhminen

      Vieläkään ei ole kannetta nostettu. Liitto kertoi, että kanteen voi nostaa ensi vuoden helmikuuhun saakka eikä tämän vuoden loppuun. Toivon todella, että liittoni nostaa kanteen. Niin he ainakin vannottivat.

      Eilen pysähdyin autollani parkkipaikkaan kun odotin erään kaupan aukenemista. Niin tuijotin eteeni ja katsoin tyhjiä, harmaita katuja. Tää paikkakunta jossa asun on pieni. Mietin, että asun kalliissa yksiössä, paikassa jossa minulla ei ole oikeestaan mitään. Ystäviä ei juurikaan ole. Suurinosa on kääntänyt selän koska eivät jaksa seistä rinnallani vaikeina aikoina. Tuomita kyllä jaksavat. Tuomitsevat kun en jaksa antaa heille aikaa. Voimavarani menevät tällä hetkellä siihen, että jaksan kannatella itseni päivästä toiseen ja siihen, että jaksan taistella entistä työnantajaani vastaan. Vanhemmat ja sisko on. Siinäpä se. Nykyinen työnikin 60 km päässä. Välillä olen miettinyt, että millaista olisi asua ulkomailla. Kaukana kaikesta vaikka eletty elämä sauraisikin mukana. Sen kanssa on vain opittava pärjäämään. Suomessa eläminen on kallista ja palkasta lähtee suuri osa veroja joten netto summa on sellainen, että sillä pärjää mutta joka kuukausi ei ole vara ylimääräiseen. Auton pitäminen on kallista mutta koska etäisyys töihin on suuri niin on auto pakollinen. Julkinen liikenne huono. Entinen työpaikka oli kulman takana ja autoa ei tarvittu mutta siltikään palkasta ei juuri jäänyt ylimääräistä. Suomessa on myös suurinosa pimeää ja kylmä.

      Tuntuu, että en tunne itseäni tällä hetkellä. Nykyinen työ ei tunnu omalta vaikka siitä pidänkin. Olen kansainvälisessä yrityksessä mutta kun vertaan itseä työkavereihin niin tunnen itseni ihan tavallaiseksi maalaistolloksi. Englanti voisi olla myös parempi. Jaksaminen koetuksella. Nytkin isäinpäivä mutta en jaksa kuin olla vaan omissa oloissa. Tunnen vähän syyllisyyttä mutta toisaalta olen miltei koko elämäni tuntenut jostain syyllisyyttä joten en tiedä jaksanko edes enää potea sitä. Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet raskaita ja on ollut pakko vain ajatella itsekkäästi omaa vointia vaikka sitä ei ehkä kaikki ymmärtäisikään. Omaa aikaa olen tarvinnut äärettömän paljon. Minun on pitänyt tutkia itseäni ja miettiä, että mitä minä haluan. Jotaki on muttunut mutta mitä. Ihmisenä olen muuttunut paljon. Tällä hetkellä en tunne itseäni. Toivottavsti vielä löydän itseni vaikka olenkin kasvanut valovuosissa.

      Tänne kirjoittaminen tuntuu hyvältä. Saan olla se mikä olen. Tällä hetkellä ei ole oikein ketään jolle jutella koska en luota kehenkään. Kukaan ei ole juurikaan kahden vuoden aikana kysynyt minulta, että miten minä voin. Purskahtaisin varmaan itkuun jos joku kysyisi. Silloin kun olisin tukea kaivannut niin enpä sitä ole saanut. Silloin kun tulin irtisanotuksi niin kaipasin omaa aikaa ja halusin olla yksin. Siskoni tuputti silloin tukea mutta en sitä halunnut joten sain häneltä huudut päälleni. Sanoi, että apua on turha pyytää enää kun apu ei sillä sekunnilla kelvannut. Jopa minun asuntooni tuli omat sukulaiset silloin luvatta yleisavaimilla kun suku oli niin huolissaan. Tunsin sen yksiyisyyteni loukkauksena. Ymmärrän, että olivat huolissaan mutta olisivat kuunneellet silloin minun toiveitani paremmin kun eivät tilanteesta mitään ymmärtäneet. Olen aikuinen ihminen ja toivon, että sellaisena minua kohdeltaisiin. Olen melkein aina saanut huudut päälleni kun minulla on ollut vaikeeta. Vaikka olisin halunnut vain olkapään jota vasten itkeä. Kukaan ei ole sanonut minulle, että irtisanominen ei ollut syyni. Tunnen, että minua syyllistetään. Siskonikin on sanonut, että ei kannata nostaa kanetta. Miksei kannata? Kertaakaan ei ole tullut mieleen, että antaisin asian vain olla. Miksi minun tulisi hyväksyä rikos joka on tehty ja kohdistunut minuun. Irtisanominen oli valtava shokki. Ei mitään ennakkovaroitusta ei mitään. Vieläkään en usko sitä todeksi vaikka siitä on jo melkein kaksi vuotta. Olen yrittänyt myös käsitella asiaa terapeutin kanssa mutta ei siitä ollut juurikaan apua. Tulevaisuutta en jaksa suunnitella kovin pitkälle koska olen oppinut, että kaikki voi muuttu hetkessä kuten asuntoa ei uskalla ostaa koska voit olla työtön jo seuraavana päivänä. Kaikki tuntuu välillä niin turhalta. Rakastua ei uskalla koska sekään ei olsi ikuista.

    • EnYmmärrä

      Nim. pieniIhminen,
      Millä perusteella irtisanomisesi olisi laiton?
      Kirjoitit "Minulla myös työt loppui heti. Syynä tuotannolliset ja taloudelliset. "
      "Minulle kerrottiin irtisanominen kesken työpäivän ja aamulla en tiennyt vielä, että mitä päivä tuo. "
      Tuohan on aivan tavallista yt-neuvottelujen päätteeksi. Ei sitä etukäteen kenellekään vinkata, keiden työ loppuu. Ja yleensä ei ole työvelvoitetta, joten työt loppuvat saman tien, kun asiasta henkilölle ilmoitetaan. Henkilökohtaiset tavarat työpöydältä/kaapista mukaan ja kotiin.

      • pieniIhminen

        Meillä ei ollut koko yt-neuvotteluita kuten en ole jutussani edes kertonut, että olisi ollut joten ei kannata olettaa. Vai olitko irtisanomis tilanteessa mukana kun tunnet tietävän jutun? Siinä ei ollut edes luottamusmiestä mukana. Ei kun hetkonen.... eihän koko talossa edes ollut luottamusmiestä tai oli mutta hän ei kuulunut liittoon joten tuolloin ei ole myöskään oikeutta toimia luottamusmiehenä.

        Tänään liittoni vahvisti, että kanne nostetaan mahd. pian kuitenkin ennen kuin tapaukseni vanhenee. Tiedän sisimmissäni, että se oli laiton. Sen tuntee.


      • Anonyymi
        pieniIhminen kirjoitti:

        Meillä ei ollut koko yt-neuvotteluita kuten en ole jutussani edes kertonut, että olisi ollut joten ei kannata olettaa. Vai olitko irtisanomis tilanteessa mukana kun tunnet tietävän jutun? Siinä ei ollut edes luottamusmiestä mukana. Ei kun hetkonen.... eihän koko talossa edes ollut luottamusmiestä tai oli mutta hän ei kuulunut liittoon joten tuolloin ei ole myöskään oikeutta toimia luottamusmiehenä.

        Tänään liittoni vahvisti, että kanne nostetaan mahd. pian kuitenkin ennen kuin tapaukseni vanhenee. Tiedän sisimmissäni, että se oli laiton. Sen tuntee.

        Hei... Mites asiat menivät..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5957
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3764
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      230
      2053
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1810
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1249
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      990
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      919
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      868
    Aihe