Siskoni pilaa elämäni

kuinkapitkäänpitääjaksaa

Hei.. ongelmien kirjo on ollut jo ihan lapsuudesta asti osana meidän perhettä. Perheeseeni siis kuuluu kaksi pikkusisarta ja äiti, isäni kuoli muutama vuosi sitten.
Koimme todella väkivaltaisen lapsuuden, jossa siis isämme kohdisti fyysistä ja henkistä väkivaltaa äitiimne vuosien ajan. Lapsia kohtaan väkivalta oli enemmälti henkistä.

No, perheeni on aina ollut hyvin kärkäs mulle kaikista elämäni valinnoista. Ovat myös aina neuvomassa kuinka pitäisi toimia. Tuntuu, etten ole heille niin rakas ellen täytä näitä tiettyjä kriteerejä. Nyt kuitenkin tapahtui jotain sellaista, jonka uskon nyt vaikuttavan pitkään elämääni. Ehkä niin pahasti, että joudun ottamaan etäisyyttä pikkusiskooni.

Pikkusiskoni siis väitti, että mieheni on käynyt häneen fyysisesti kiinni. Tapa, jolla hän asiasta mainitsi oli ihmeellisen rauhallinen ja ns heitto vain, että hei, näin kävi. Olimme siis viettämässä iltaa isossa porukassa. En kerennyt siskoltani siinä enempää kysymään ja lähdin tietenkin heti asiaa kysymään mieheltäni joka kielsi tehneensä näin. Ja mä sen oikeastaan tiesinkin.. ollaan seurusteltu kohta 6 vuotta ja saimme vuoden alussa vauvankin. Mun ei ole ikinä tarvinnut pelätä miestäni ja hän on ihan erilainen entä esim aikaisemmat suhteeni, sekä isäni. Hän on täysin vastakohta sellaisille, jotka kajoavat naisiin. Asia on nyt eskaloitunut niin, että siskoni ei ole valmis keskustelemaan asiasta, hän on sitä mieltä että näin on tapahtunut ja tämä on myös vaikuttanut nyt kireytenä mulla toiseen siskooni sekä äitiini. Toinen siskoni kyllä sanoi jo tapahtuma iltana, ettei usko mieheni toimineen näin.

Musta tuntuu että tämä on pahinta, miten mua ja mun miestäni on ikinä kohdeltu. Vielä kun me on aina oltu niitä ihmisiä, jotka on vaikeuksien aikaan auttaneet ja tukeneet tätä siskoa. Tää tilanne on todella kauhea, ja vie energiaa tosi paljon multa ja mieheltäni.

Ja kommentit "uskotko ennemmin miestäsi entä siskoasi" -niin tässä tapauksessa kyllä. Siskoni on ennenkin sabotoinut mm ystäväsuhteitani ja yrittänyt aiheuttaa välieroa minun ja toisen siskoni kanssa.

Kuinka tämmöisessä pitäisi enää edes toimia? :(

5

305

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mieti_tätä

      Entäpä jos pitääkin paikkaansa? Entä jos sun siskoa ahdistaa? Ei minunkaan siskoni usko että eräs mies yritti raiskata mua. Ja pahinta on ettei siskoni usko. Itse en pysty puhumaan koska olen saastunut nainen.

    • suloisetsukulaiset

      No onko sillä nyt sitten kuitenkaan mitään suurta merkitystä? Jos siskosi on jutun keksinyt, niin eikö se riitä, että voit todeta sen tosiasiana ja antaa hänen olla näiden tarinoidensa sepittelijä,. sinä voit valita mihin uskot, mutta lähinnähän tuo vaikuttaa vain henkisesti aiheuttaen tunnesekamelskaa, miten hän muuten pilaa elämäsi?
      tiedän millaisia kaaottiset sukulaissuhteet voivat olla ja joiden´kin sukulaisten taitolaji on aiheuttaa aina jonkinmoista pyörremyrskyä toisten elämään. oma ratkaisuni on ollut pitää asialliset, ihan lämpimät mutta etäiset välit eli ei kovin intensiivistä yhteydenpitoa.
      voisin väittää, että parikin sukulaista pilaa elämäni pyörremyrskyillään, mutta toisaalta eihän tämä ole aivan totta. kyse on omasta kyvyttömyydestäni pysyä selvillä vesillä, kun toiset sählää. meidän suvun tapa on ollut tuollainen asioiden vatkaaminen ja jopa keksityillä jutuilla hämmentäminen. ei sellaisten ihmisten kanssa kannata liikaa olla, sitä menee itsekin ihan sekaisin.

    • SukuOnTodellakinPahin

      Kummallista jos kukaan ei voi todistaa juhlissa tapahtunutta käsiksikäymistä.
      Jos joku kertoo rauhallisesti että häneen on käyty käsiksi, niin en uskoisi sitä hetkeäkään. Ja eikä olisi ensimmäinen kerta kun sisarkateus iskee ja tehdään kaikkensa että toisella menisi huonommin. Anna siskollesi ns radiohiljaisuus pidemmäksi aikaa, ja keskity perheeseesi.

    • samatilanneaikoinaan

      Itse vastaavassa tilanteessa olleena, tosin mulla ei koskaan ole ollut mitään sukurasitteita.
      Mun tilanteessa; mun pitkäaikainen poikaystävä, sen jälkeen ex, kävi kännissä siskooni kiinni ja yritti suudella ja kopeloida hameen alta vaikka aluksi itsekin uskoin muuta. Ex oli siinä tilanteessa tosi kännissä, systeri flirttas ja oli halukas ja seliseli. Jos kyseessä olisi ollut täysin vieras nainen, ei olisi tuntunut yhtä pahalta.
      En minäkään uskonut ett noin voisi tapahtua, mutta kun rauhassa kuuntelin siskon kertomuksen mitä oli tapahtunut, uskoin. Systeri oli heittänyt mun kundikaverin kanssa jotain flirttiherjaa, systeri ei lapsellisuuksissaan tajunnut että kun systeri puhui yleisellä tasolla jotain niin mun ex otti ne kaikki henk.koht.kutsuna. Se selvisi eksänkin stoorista kun riittävän tiukasti kysyin.
      Mun eksä oli kuitenkin liki 30 vuotias aikuinen mies ja systeri alle 17. Tuolla ikäerolla oli tosi iso merkitys kun mun eksällä kuiteski oli monta muuta naista ollut ennen mua ja mekin oltiin yhdessä oltu jo 4 vuotta. Jos on valmis kännissä tekeen tollasta vaimon systerille/sen kanssa, niin saa mennä.

      Nyt sinä menit perse edellä puuhun niin kuin minäkin menin silloin, et ajatellut rehellisesti koko hommaa, automaattisesti oletit, että systerisi valehtelee ja kadehtii vaan sulta sun miestä.

      Istu alas siskosi kanssa, miehesi ei ole tässä keskustelussa mukana, ole rauhallinen, älä ota kantaa siihen mitä on tapahtunut tai ei ole.
      Kysy siskoltasi tarkentavia kysymyksiä tapahtumasta. Mistä he puhuivat ennen tapahtumaa, miten se kiinni käyminen tapahtui, oliko kyse seksuaalissävytteisestä vai muulla tapaa uhkaavasta käytöksestä. Kuuntele, kuuntele! Kysy lisäkysymyksiä, älä ota kantaa puhuuko siskosi totta vai ei vaan keskity siihen mitä sun systeri kertoo.

      Sen jälkeen keskustele miehesi kanssa asiasta. Älä syytä, älä ota kantaa kumpi heistä valehtelee.
      Vasta sitten kun tiedät mitä siskosi mielestä tapahtui ja mitä mieltä miehesi asiasta on, voit päättää kumpi heistä puhuu totta.

    • kjjj

      Miksi oma suntautumisesi on noin hyökkäävä? Ihan neutraalisti olen sitä mieltä, että siskosi taitaa kertoa totuuden. Saat joka tapauksessa vastauksen aikanaan. Totta kai miehesi kieltää tapahtuneen, se nyt on aivan selvä. Kysymys on, että onko miehesi koskaan käynyt kiinni sinuun? Jos on, niin on aivan varmaa, että siskosi kertoo totuuden.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1769
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      42
      1568
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      46
      1527
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1477
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1457
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      2
      1122
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      2
      1102
    Aihe