Keskustalaista taloustaitoa

Katsoin eilen illalla MOT-ohjelman tv 1:ltä. Sehän käsitteli keskustalaisen Nuorisosäätiön nousua ja romahdusta. Säätiön johdossa olleet Aki Haaro ja Perttu Nousiainen tekivät hulvattomia kauppoja ja saivat niistä itsekin miljoonia, enimmäkseen lahjuksina. Säätiö kuitenkin menetti noissa kaupoissa kymmeniä miljoonia ja on nyt ihan kuralla, joutuu tekemään velkaa maksaakseen kallista vuokraa Virosta huippupaikalta hankkimastaan tontista, joka seisoo tyhjänä eikä ainakaan säätiö pysty sille mitään rakentamaankaan. Lopuksi myös noiden johtajien miljoonat valuivat muiden taskuihin. Eivät olleetkaan kovin taitavia talousmiehiä.

Nyt nuo entiset johtajat ovat syytteessä ja uudet johtajat yrittävät selvittä heidän jälkiään. Työlästä se on, nähtiin mainitussa tv-ohjelmassa, josta en puhu enempää, kun varmaan sen katsoivat myös muut, joilla asiaan kiinnostusta on. Sen sijaan otan esille keskustalaisen, jolla todellakin on ollut taloustaitoa. Hän on tietenkin Juha Sipilä. Näin Wikipedia hänestä:

>>Valtionyhtiö Rautaruukki myi Sipilän holdingyhtiölle enemmistöomistuksensa Solitra Oy:stä, juuri Rautaruukin lainatessa Sipilän holdingyhtiölle tähän kauppaan tarvittavat rahat, jolloin Sipilästä tuli yhtiön uusi pääomistaja.1990-luvun IT-alan huippuvuosina yritys kasvoi sadan prosentin vuositahdissa. Sipilä ja muut avainhenkilöt myivät yhtiön amerikkalaiselle ADC Telecommunicationsille vuonna 1996. Yrityskaupan johdosta Sipilä oli ensimmäisiä Oulun IT-miljonäärejä. Hän sai kaupassa yli 73 miljoonaa markkaa (noin 12 miljoonaa euroa), ja oli eniten Suomessa vuonna 1996 ansainnut.

Juha Sipilän sijoitusomaisuus on salattu kapitalisaatiosopimuksen avulla vakuutuskuoreen, jonka käytön ammattisijoittajat Kim Lindström ja Tom Lindström arvioivat johtuvan sen sallimista verosuunnittelumahdollisuuksista. Vakuutuskuoressa olevan sijoitusomaisuuden määrä ja laatu ovat tuntemattomia, sillä ministerin sidonnaisilmoituksessa Juha Sipilä ilmoitti vain omistavansa ”merkittävän” sijoitusomaisuuden. Sipilän menettely poikkeaa muiden ministerien ilmoituksista, jotka sisälsivät tarkat määrät omaisuudesta ja velasta. Sipilän omaisuus on salattu huomattavasti paksumman salaisuuden verhon taakse, kuin mitä sijoittajajärjestöt ja valtiovarainministeriö ovat toistuvasti esittäneet. Vuonna 2016 Juha Sipilän verotettavat tulot olivat yhteensä 375 802 €, josta ansiotuloja 162 023 € ja pääomatuloja 213 779 €. Hänen veroprosenttinsa oli 38,6.<<

https://fi.wikipedia.org/wiki/Juha_Sipilä

En todellakaan kadehti Sipilää vaan arvostan ja jopa ihailen hänen taitoaan. Sipilä on ilmeisesti taitava insinöörinäkin, mutta vielä taitavampi hän on talousmiehenä. Poliitikkona, pääministerinä hän ei ole yhtä taitava, kun ei ole tällaisen voimakkaan nousukauden aikana maan taloutta parempaan kuntoon saanut.

En ole huomannut kepulaistenkaan täällä kadehtivan Sipilää, jota pitää hieman ihmetellä, kun heillä yleensä on sitä luonteenpiirrettä, joka nimenomaan Kepulandiassa on kuulemma ehtymätön voimavara; sillä kuulemma kateus voittaa kiimankin. Kyllä nuo palstankin kepulaiset ovat tuota piirrettään näyttäneet täällä runsaasti. Vaikka avaus olisi tehty Keskustasta ja sen politiikasta, he alkavat puhua vain Halosen eläkkeestä. Myös Antti Rinne, Riku Aalto ja moni muu, jopa minäkin heti olen heille mielenkiintoisempi ja siis ilmeisesti merkittävämpi kuin Keskusta ja sen politiikka.

Se Kepulandian ehtymätön voimavara on tuossa edellä mainitsemassanikin heidän detonaattorinaan, sytyttimenä, joka räjäyttää heidät sitten aivan älyttömään tuotokseen, aina, kerta toisensa jälkeen. Sellainen on minusta todella outoa. Ei sitä pysty ymmärtämään stadilainen, ei elämästä tulisi mitään sillä asenteella täällä, jossa lähes jokaisen tiedossa on itseään paljon paremmin menestyneitä, joskin myös heikommin menestyneitä, väen kirjo kun täällä on niin moninainen. Ilmeisesti siellä Kepulandiassa ajatellaan, että jokaisen pitäisi siellä olla menestykseltäänkin samanlaisia, ja kun sielläkään ei ihan niin ole, siellä sitten jyllää se ehtymätön voimavara, kateus, ja sitä he sitten näyttävät täälläkin.

No, en ole heidänkään huomannut täällä kadehtivan Sipilää. Katsottakoon se heille ansioksi! Toisaalta - en ole huomannut heidän liioin paheksuvan Nuorisosäätiön johdon menettelyjä. Ovathan nuo johtajat sentään kepulaisia - kuten he itsekin;))

24

440

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Haluan vielä korostaa, että en ole kateellinen Sipilän tuloista, en todellakaan. . Töitä Sipilä on joutunut tekemään tulojensa eteen. Lähipiiristäni tiedän, miten lujilla yrittäjä on, kun hänellä on vastuut myös alaisistaan."Työmies on palkkansa ansainnut", kuuluu vanha sanonta, ja se pätee yrittäjiinkin.

      Mutta vastakohtana oikeille, rehellisille yrittäjille otin esiin nuo Nuorisosäätiön johtajat. Heillekään ei nyt ole syytä olla kateellinen, mutta ei ole syytä surrakaan heidän puolestaan - saivat juuri sen, minkä ansaitsivatkin.

      • Sipilä kyllä on "rikastunut" lähinnä härskeillä sisäpiirikaupoilla ja veronmaksajien hänen yrityksilleen maksamilla tuilla. Ei siis osaava, vaan moraaliton !


      • verosuunnitteluatosiaan

        Kysyn nyt, kun en tiedä. Voiko noihin vakuutuskuoriin piilotettuja varoja nostaa bulvaanin kautta niin, että niistä maksettava vero jää pienemmäksi verrattuna siihen, että varojen oikea omistaja ne nostaisi? Täällä vakuutuskuorisysteemiä on puolusteltu sillä, ettei se anna mahdollisuutta verokeinotteluun, koska vero maksetaan varoja nostettaessa. Mutta jossan mainittiin tuo veronkiertomahdollisuus, jossa ei edes päästäisi varojen oikeaa haltijaa identifioimaankaan. Ja varat nostettaisiin bulvaanin avulla pienelllä veroprosentilla.


      • Turmiola.Tommi kirjoitti:

        Sipilä kyllä on "rikastunut" lähinnä härskeillä sisäpiirikaupoilla ja veronmaksajien hänen yrityksilleen maksamilla tuilla. Ei siis osaava, vaan moraaliton !

        No joo. Onhan kyllä ollut melko härskiä tuo, jonka Wikipediasta lainaamani kerron avauksessani:

        >>Valtionyhtiö Rautaruukki myi Sipilän holdingyhtiölle enemmistöomistuksensa Solitra Oy:stä, juuri Rautaruukin lainatessa Sipilän holdingyhtiölle tähän kauppaan tarvittavat rahat, jolloin Sipilästä tuli yhtiön uusi pääomistaja.1990-luvun IT-alan huippuvuosina yritys kasvoi sadan prosentin vuositahdissa. Sipilä ja muut avainhenkilöt myivät yhtiön amerikkalaiselle ADC Telecommunicationsille vuonna 1996. Yrityskaupan johdosta Sipilä oli ensimmäisiä Oulun IT-miljonäärejä. Hän sai kaupassa yli 73 miljoonaa markkaa (noin 12 miljoonaa euroa), ja oli eniten Suomessa vuonna 1996 ansainnut.<<

        Yritystoiminta kuten muukin liike-elämä voi välillä vaatia varsin härskiäkin toimintaa, jos menestyä aiotaan. Laillisuuden rajoissa Sipilä on kuitenkin pysynyt, sillä ei häntä ole muusta syytetty. Toisin toimivat ne Nuorisosäätiön johtajat.


      • verosuunnitteluatosiaan kirjoitti:

        Kysyn nyt, kun en tiedä. Voiko noihin vakuutuskuoriin piilotettuja varoja nostaa bulvaanin kautta niin, että niistä maksettava vero jää pienemmäksi verrattuna siihen, että varojen oikea omistaja ne nostaisi? Täällä vakuutuskuorisysteemiä on puolusteltu sillä, ettei se anna mahdollisuutta verokeinotteluun, koska vero maksetaan varoja nostettaessa. Mutta jossan mainittiin tuo veronkiertomahdollisuus, jossa ei edes päästäisi varojen oikeaa haltijaa identifioimaankaan. Ja varat nostettaisiin bulvaanin avulla pienelllä veroprosentilla.

        Jos minulta kysyt, en osaa varmaksi vastata, kun minulla ei valitettavasti ole ollut tarvetta tuollaiseen toimintaan. Ilmeisesti kuitenkin asia on niin kuin annetaan tuossa Wikipedian jutussakin ymmärtää, eli että se vakuutuskuorimenettely mahdollistaa veronkiertoa. Ehkäpä täällä joku minua varakkaampi tuntee menettelyn mahdollisuudet ja vastaa Sinulle - itseään paljastamatta, tietenkin;))


    • Huomaan erehtyneeni, olleeni väärässä. Olen nimittäin ollut käsityksessä, että palstan kepulaisissa olisi muutamia erityisesti taloudesta kiinnostuneita, kun he jatkuvasti puhuvat Halosen eläkkeestä, Riku Aallon palkasta ja muusta sellaisesta.

      Nuo ovat kuitenkin pikkuasioita nyt esille ottamieni asioiden rinnalla, ja nyt he vaikenevat. Mistä se johtuu? Huomaavatko he nyt käsityksensä talousasioista kovin vajavaiseksi ja ovat nyt kanssani samaa mieltä niin, että näkevät keskustelun tarpeettomaksi. Noin varmaan on, joten eipä minunkaan tarvitse nyt asiasta enempää jatkaa.

      • kapilainen

        Hyvä kapi puhut asiaa jatka samaan malliin! Kepulit eivät kestä kuulla totuutta!


    • Munankarvahihhuli

      Oman edun tavoittelijoita kaikki kepuloiset!

    • Totean jo tuossa edellä pettymykseni siitä, että avaukseni ei kirvoittanut keskustelua taloudesta niiden kepulaisten kanssa, jotka talousasioita ovat innokkaasti pitäneet esillä Halosen eläkkeellä ja Riku Aallon palkalla. Eipä sitten minullakaan ole nyt aihetta enempään avaukseni asian tiimoilta. Ei, vaikka tuossa edellä saankin kiitosta ja kehotuksen jatkaa samaan malliin - kiitos, jatkan kyllä taas aikanaan, mutta varmaan eri aiheesta.

      Ehkäpä kevennyksenä vakavalle asialle vaihdoin profiilikuvani. Palstan ”majuri” perusteli outoja profiilikuviaan väitteellä, että evp-upseeri ei voi enää esiintyä arvomerkeissään edes kauluslaattaansa näyttämällä. Kyllä hän on perin väärässä. Minä olen tuossa profiilikuvassani jo 50-vuotias, ollut evp jo viisi vuotta.

      Isompi kuva, josta tuo on leikattu, on otettu kodissamme nimenomaan minun 50-vuotispäivänäni 1.7.1985, päivämäärä on ison kuvan alareunassa. Siviilipuvussa olin päivän, jolloin paljonkin kävi onnittelijoita, mm. sukulaisiamme, naapureitamme ja esimieheni ja työtovereitani Valiolta. Sotilaan juhlapukuun pukeuduin vähän ennen, kun sovitusti tiesin klo 18.00 minua tulevan onnittelemaan kerhoni edustajat, joilta jo ennakkoon tiesin saavani tiedon nimityksestäni kerhoni kunniajäseneksi - joka nimitys on sitten kantanut minut myös Pääkaupungin Päällystöyhdistyksen kunniajäseneksi.

      Minulla on tuossa kuvassa jalkaväen värit, joita me kannoimme YK:n rauhanturvaajina, joissa kolmesta pitkästä reissusta viimeiseksi palvelin jo evp:nä, vv. 1981-82 Golanilla. Kotimaan sotilasurallani palveluspaikoistani riippumatta olin aina jääkärien väreissä, joissa vihreän kauluslaatan reunusnauha on kullankeltainen, ei tuollainen vaaleanharmaa kuin varsinaisessa jalkaväessä.

      Saatan kyllä piakkoin vaihtaa tuon profiilikuvani tuoreempaan, sillä olen kai hieman muuttunut ulkoisesti noista ajoista, ainakin tuosta entisestä tummaveriköstä on tullut blondi;))

      Nyt alan katsoa juuri alkavaa A-studiota ja toivotan vain hyvää yötä kaikille!

      • Hutikoissa

        Olet sinä ollut vähän nuoremman näkönen viisikymppisenä vaikka hyvin olet säilynyt kahdeksankymppiseksi.

        Olet epäillyt että MuKvajohtajamme ei olisi ossi. On se. Tekstiä vaalimainoksessaan:

        http://vaalikone.kaakonviestinta.fi/kuntavaalit2017/kouvola/ehdokkaat/7747

        Tuttua tekstiä. Sadat kerran täälläkin ossilta kuultua. Kannatti mainostaa, sai neljä ääntä.


      • Ossionneton
        Hutikoissa kirjoitti:

        Olet sinä ollut vähän nuoremman näkönen viisikymppisenä vaikka hyvin olet säilynyt kahdeksankymppiseksi.

        Olet epäillyt että MuKvajohtajamme ei olisi ossi. On se. Tekstiä vaalimainoksessaan:

        http://vaalikone.kaakonviestinta.fi/kuntavaalit2017/kouvola/ehdokkaat/7747

        Tuttua tekstiä. Sadat kerran täälläkin ossilta kuultua. Kannatti mainostaa, sai neljä ääntä.

        Olet oikeassa, Ossi sai bannin tänne ja tuo "jatko-Ossi" on entinen sonnimies, controlman, inventine, pumppuveikko jne jne. Muilla palstoilla käyttäytyy ihan samalla tavalla ja aiheena aina "runkkiminen" tai muuten miesten alapää...Oikeaa Ossia voi käydä lukemassa Kouvolan Sanomista puheenvuoroista ja mielipiteistä, siellä saa pataansa ihan samalla tavalla, kuin sai täällä. Säälittävä ihmispolo kaiken kaikkiaan...
        Hutikan jalkapallossakin Ossi pelaa alapään karvaajana...


    • Eipä näy keskustalaiset taloustaidot kiinnostaneen palstan kepulaisia, eikä Halosen eläke tai Riku Aallon palkkakaan näy olevan heidän mielestään yhtä oleellista keskustapolitiikkaa kuin USA:n kongressivaalit. Varsin hupaisia näkemyksiä niistäkin on esitetty, esittäjänä ilmeisesti ”evp-upseerimme”, joskaan ei nyt sillä mainiolla profiilikuvallaan;))

      On otettu esille tuo Ossikin, mutta muistaen saamani neuvon don´t feed the troll en siihen puutu. Pahainen trolli hän vain on, sillä ei sotaväessä voinut kaltaistaan ”johtajaa” olla, vaikka tuo Ossi tuossa vaalimainoksessaan näkyykin johtamisen osaamisen häntä profiloivan;))

      Minulla ei liene tarvetta enempään tämän avaukseni osalta. Jatkan taas joskus jollakin muulla aiheella, jos kepupolitiikka sellaiseen aihetta antaa - ja antaahan se varmasti!

    • Olet.katkera.nousulle

      Ja kutka sen tehneet, nyt sdp ole mukana ollut kuin haittaamassa vain.

      Sosisialistin vuotamista vain, kun maalla nyt talous noussut ja yhä nousee. Työttömys on parantunut rutkasti.
      Miksi se Kapillekkin on väärin, onhan teillä sosialistitkin jotkut että tärkeitä työpaikat.
      Kataeus syönyt koko ukkopahan !

    • Praataavat

      Sosialistit ja vasurit keskustan palstalla ?
      Toisiaan tukien tulee tuutista osaamatonta tekstiä, kukaan heistä ei osaa talousasioita.

      • Valistetaan

        Ei ole Keskustan palsta tarkoittamassasi mielessä. Palstaa ei omista Keskusta vaan Suomi 24. Palsta on tarkoitettu keskusteluun Keskustasta ja sen politiikasta. Niin kehuvasti kuin moittivasti.
        Keskustan kannattajissa on varmaan monenlaista osaamista ja talousasioidenkin ymmärtämistä, mutta tälle palstalle sellaisia Keskustan kannattajia on tullut kovin vähän.


    • kuppaajat

      Ketkukeput roistoja. Kännissä pangolla!

    • Laitoin eilen illalla profiilikuvan, josta sanoin näin:

      >>Ehkäpä kevennyksenä vakavalle asialle vaihdoin profiilikuvani. Palstan ”majuri” perusteli outoja profiilikuviaan väitteellä, että evp-upseeri ei voi enää esiintyä arvomerkeissään edes kauluslaattaansa näyttämällä. Kyllä hän on perin väärässä. Minä olen tuossa profiilikuvassani jo 50-vuotias, ollut evp jo viisi vuotta. Isompi kuva, josta tuo on leikattu, on otettu kodissamme nimenomaan minun 50-vuotispäivänäni 1.7.1985, päivämäärä on ison kuvan alareunassa<<

      ja totesin vielä näinkin: >>Saatan kyllä piakkoin vaihtaa tuon profiilikuvani tuoreempaan, sillä olen kai hieman muuttunut ulkoisesti noista ajoista, ainakin tuosta entisestä tummaveriköstä on tullut blondi;))<<

      Vaihdoin nyt kuvani tuoreempaa, vajaan vuoden takaiseen. Myönnettävä on, että en ole enää yhtä komea kuin olin vielä 50-vuotiaana, mutta haluan myös ulkonäöltäni kuten muutenkin esiintyä täällä kuten muuallakin sellaisena kuin nykyisin oikeasti olen. Minulla ei kai ole jonakin muuna kuin todellisena itsenäni esiintymiseksi sellaisia syitä kuin ilmeisesti on eräillä - jääkööt nimeämättä, varmasti ymmärrätte muutenkin, keitä tarkoitan.

      Eipä tässä enää aihetta enempään vaan edelleen on voimassa se, jonka sanon tuon edellisen klo 13.31 jättämäni viestini lopuksi. Öitä!

      • PalvelustoverisiV1972

        Ulkonäkö on muuttunut, mutta muuten mies ei. Siis Onneksi olkoon.

        Eikös ole mukavaa kun ei ole järki lisääntynyt eikä vähentynyt. Tai eihän se olisi vähentyä voinutkaan. Yhtä typerä olet kuin olit silloin viisikymppisenä.

        Valehtelusikin jatkuu aivan kuten silloin ennen.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      454
      10164
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      59
      2546
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      59
      1997
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1739
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      90
      1462
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      122
      1399
    7. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      157
      1331
    8. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      376
      1308
    9. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      23
      1270
    10. Mitä sä kuvittelit

      Kun annoit mulle huomiosi, tottakai minä menin ihastumaan suhun. En ole koskaan ollut se henkilö keneen kukaan kiinnittä
      Ikävä
      112
      1185
    Aihe