Mitä tämä lause itse asiassa tarkoittaa?

sopiva_

"Paikka täytetään heti sopivan henkilön löydettyä, joten ole nopea."

Tätä lausetta edeltävästi ilmoituksessa yleensä luetellaan kaiken maailman osaamiseen liittyviä vaatimuksia pestattavan henkilön suhteen.

Mutta huom. Jos tehtävään tyyppi heti kun silmä sellaisen niin sanotusti hakupapereista löytää, eli ensimmäinen sopivalta vaikuttava, niin ovatkohan ne pestuukriteerit sitten niin kovinkaan korkealle asetetut? Ensimmäinen sopivalta vaikuttava!
Joku vielä parempi kun saattaa lähettää hakemuksen - siis lähettää, eikä ota puhelimitse yhteyttä rekrytointihenkilöön - joka kertoo vielä parempaa hakijan kyvyistä ja taustasta ja kokemuksesta. Mutta joo, myöhästyi, ja valituksi tulikin joku joka vain vaikutti kivalta ja sopivalta.
Eli ei liene kovinkaan vaativasta tehtävästä sitten loppujen lopulta kyse.

Niin ja tuosta osaamisen luetteloimisesta ja vaatimuksista. Päivän lehdessä (mikähän se lehti olis, kun se on valtakunnan ykköslehti olevinaan ainakin) on erään johtotason henkilön haastattelu, ja siinä jutussa tämä henkilö sanoo, että niin ehkä kannattaisi rekrytoinnissa harrastaa laajempaa katsantokantaa, sillä itse työhän opitaan kuitenkin siellä työpaikalla sitä tehdessä.

Näin on näreet vaikka ilmoituksissa kuva annetaan, että pitäs osata jo kaikenlaista ja tietää kaikenlaista... Vai tarkoittaako tuo johtotason tyyppi, että juu, työpaikan omat säännöt ja työnkulun kaavat opitaan siellä duunissa, mutta muuten pitäs kaikki perusasiat olla jo tiedossa..... No jaa.

"Paikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä, joten ole nopea."
Ei vaadi siis paljon mitään, kunhan olet sopivan kiva, niin paikka on sun. Kokemustahan tästä on, ei auta, vaikka olet omassa työssäsi kokenut ja tämä kokemus auttaisi uudessa pestissä nopeaa tehtävän omaksumista, enemmän kuin puolet jutusta on jo hanskassa, niin eihän siinä kauan mene kun on tehokas ja tuottava työntekijä. Vaan eipä tuu pestiä, sen sijaan pestataan joku joka ei ole koskaan aiemmin ko. työtä tehnyt, ei ole välttämättä edes koulutusta siihen, eli on hidas ja vaatii muiden neuvontaa koko ajan... Ei väliä, ajan kanssa tulee kyllä sitten ottamaan homman haltuunsa!

24

2850

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 78456

      Minusta tuo lause voi viitata siihen, että paikkaan odotetaan monia hakemuksia ja tuolla voidaan kuitata se, ettei kaikkia jakseta edes lukea. Koska miksi niitä "pätevämmän" hakemuksia edes lukisi, jos on jo päättänyt palkata jonkun henkilön x? Tai sitten on ihan vaan kiire saada työntekijä ja viimeinen hakupäivämäärä on vain näennäinen, kun ihan oikeasti aiotaan palkata se, joka ensimmäisenä tuntuu parhaalta.

      Jos tuota ajattelee pidemmälle, niin eikö se ole joka tapauksessa ihan keinotekoista moisten viimeisten hakupäivien laittelu, kun aina voi olla joku pätevämpi ja parempi, joka ei vaan juuri siihen mennessä ole huomannut ilmoitusta. Eli mitä väliä sillä on, milloin se hakuprosessi pistetään poikki? Aina on parempia. Ei se sitä sano, etteikö se ensimmäisenä valittu voisi olla hyvä työssään.

      Mitä tulee töiden erilaisiin vaatimustasoihin, niin eikö se nyt ole aika itsestään selvää, että jotkut työt vaativat enemmän kuin toiset. On hakijoitakin monenlaisia. Eihän sinun ole pakko hakea paikkoja, joiden koet olevan liian vähän vaativa.

      • OnhanSilläVäliä

        Kyllä sillä päivämäärällä on väliä. Esimerkiksi jos on vaikkapa vuoden määräaikaisuus, joka on sovittu alkavan marraskuun alussa ja jos rekryaikaa jatketaan niin kauan, että määräaikaisuus onkin vain yksi kuukausi eli alkaisi vasta seuraavan vuoden lokakuussa niin kyllähän sillä on väliä. Jollakin voi olla vaikkapa maksamattomia velkoja, jotka voisi kuitata vuoden määräaikaisuudella, mutta ei kuukauden määräaikaisuudella.

        Joku voi todella tarvita töitä heti just nyt eikä 10 vuoden päästä.

        Toki, voihan sen ilmoitetun työn hakuaikaa vaikka jatkaa 20 vuoden päähän kun ei haluta palkata pätevää eikä ahkeraa kun naama ei jostain syystä miellytä eikä hakemuksia ole tullut riittävästi kun ei haluta just sitä innokasta, pätevää eikä ahkeraa palkata tai joku on puhunut perätöntä paskaa tai ihmiset omaavat vääristyneitä ennakkoluuloja vaan halutaan palkata oma sukulainen tms. Hakuaikaa voi vaikka jatkaa 30 vuotta kun ei haluta sitä pätevää, tehokasta, ahkeraa ja kokenutta liberaalia homoseksuaalia vaan se mahdollisimman laiska, tehoton ja epäpätevä valkoihoinen, umpivanhoillinen konservatiivihetero, joka on just vielä sattumoisin jotain sukua.


    • Eipätevä_

      Sopiva=sopiva, ei pätevä

      = kiva, silmiä miellyttävä, kivan/sopivan näköinen/kokoinen/ikäinen/sopiva sukupuoli/poliittinen tausta/ihonväri/seksuaalinen suuntautuminen/sopiva uskonto

      Kiva= jees, jees tyyppi, harmiton, ei liian pätevä, tavallinen, keskinkertainen, tuoksuton, hajuton, väritön, mauton, huomaamaton, ei itseä parempi. Mieluiten ei osaa mitää kuin liian osaava. Mieluiten liian hidas, tehoton, laiska kuin ahkera, liian tehokas jne.

    • rekrytoija

      Se pätevin ei vaan aina ole sopivin. Esimerkiksi ei ole asiakaspalvelussa hyvä (on töykeä tai rasisti tms.), kehuu itseään kovaan ääneen jatkuvasti ja luulee osaavansa kaiken, ylenkatsoo talon siivoojia tai harkkareita, valittaa koko ajan. Käyttää epäsopivaa vaatetusta. Ja/tai kaikkea muuta. Näitä kaikkia on tullut nähtyä mutta vakituiseksi ei meille ole palkattu vaikka hakevat kerta toisensa jälkeen vapaita paikkoja ja koulutus ja kokemus on.
      Kyllä parasta on valita hakijoista kutakuinkin sopivan koulutuksen omaava, sopivasti kokemusta omaava ja tärkeimpänä ennen kaikkea porukkaan sopiva. Työn hienoudet oppii sitten kyllä ja talon tavat. Meille palkattiin muuten viimeksi 58 v täyttänyt isoäiti. Poliittista taustaa, uskontoa tms ei kysytty.

      • EiPätevä

        Porukkaan sopiva= jos muu työporukka on töykeää, laiskaa, epäpätevää jne. niin pitää se rekrytoitavakin olla yhtä laiska ja epäpätevä, eikö niin? Jos muu porukka koostuu valkoihoisista äärikonservatiiveista niin pitää rekrytoitavankin olla yhtä äärikonservatiivi? Kun rekrytoija on urheilija niin rekrytoitavankin pitää kuulua urheiluseuraan ja kannattaa samaa urheilujoukkuetta? Kun rekrytoija on kokkari niin rekrytoitavan pitää olla olla kokkari?

        Mistäs muuteen tietää etukäteen, että minkälainen työnhakija on jos ei ole ennen teillä töissä ollut? Siis sellainen, joka on pätevä, ahkera ja kokenut? Millä perusteella teet valinnan? Ennakkoluulojen, sukunimen, iän vai kateellisten juorujen perusteella vai onko joku toinen saman etunimen omaava ollut huono niin kaikki muutkin on huonoja? Vaiko horoskooppimerkin perusteella? Vai eikö henkilö kuulukaan hyvä veli-kerhoon? Sukunimi ei ole riittävän kuuluisa? Vai Suomi24 kirjoitusten perusteella, Google-hakujen vai minkä?

        Tottakai teille palkattiin yli 55v., koska siitä saa valtiolta rahaa kuten myös alle 25v palkkaamisesta. Jos ei rahaa tule valtiolta eikä tiskin alta eikä edes ruskeassa kirjekuoressa eikä ole suhteita niin ei ketään kiinnosta pätevä, ahkera, työstään innostuva ja taitava.


      • niinpä_niin

        Oliko aloituksessa verrattu sopivaa ja pätevää toisiinsa?
        Sanottiin kyllä, että tuollaisella lauseella viitataan pitkistä osaamisedellytyksistä huolimatta siihen että tehtävässä ei oikeastaan vaadita osaamista. Ei tarvitse etsiä työntekijää sen pitempään kunhan nyt se ensimmäinen sopiva löytyy. Mistä sen sitten tietää, että se joka on katsottu sopivaksi, osoittautuukin työssä tolloksi? Tai vaikka siksi töykeäksi?

        Mielestäni tuo lause kertoo siitä tehtävästä johon työntekijää haetaan. Yks sama mikä ja kuka, kunhan joku.


      • tämäontosi

        Kunnan ja valtion viroissa tarkoittaa onko sopiva puolue tai jonku päättäjän tuttu


    • KäytännössäTarkoittaa

      Tuohon hommaan on jo valmiiksi katsottuna joku pomon veljenpoika tai tyttö. Mutta kun nyt kaikki hommat pitää laittaa julkiseen hakuun, niin nyt on näön vuoksi paikka auki.
      Älkää vaivautuko haeskelemaan.

    • Asiaatutkinut

      Tätä se oikeasti tarkoittaa: "halutaan nopeesti hakemuksia, ja tällä tavalla paniikkia luomalla luulemme aktivoivamme myös parhaimmat tyypit hakemaan heti eikä 15. päivä. Ei välttämättä tehdä edes kovin nopeita päätöksiä, mutta ei haluta määritellä hakuaikaa. Haku jatkuu sen aikaa kuin meitä huvittaa." Eli oikeastaan se ei tarkoita mitään. Muuta kuin vtun ärsyttävää hetimullekaikkinyt ("mutta luen hakemukset heti kun huvittaa").

      • SittenKunHuvittaa

        Tai sitten ei edes koskaan lue hakemuksia tai joskus vain osan niistä tai ”ehkäpä sitten puolen vuoden päästä kun tästä pullakahvitauoltani viitsin peffaani nostaa tuolista..ja viitsin edes aukaista sähköpostini. Ai niin, unohtukin se salasana ja huomenna onkin päivä jolloin voisin olla taas vaihteeksi muodon vuoksi ”sairaana” itse”.

        Ei ihme jos ei edes tule koskaan vastausta, että ”kiitos hakemuksestasi” tai että ”valintamme ei kohdistunut sinuun”... Onhan se toki hirveän vaativaa ja raskasta laittaa edes sellaista copy paste vastausta, huh huh, kuinka vaativaa..


    • humpuukia

      Voi olla että koetetaan epätoivoisesti viestiä että tarjottu homma on todella äärimmäisen himoittu, seksikäs. Haettava nopeasti koska kaikki suorastansa kuolaavat kyseistä työtä ja työpaikkaa. Jos et hae joudut nuolemaan näppejäsi kun nopea ja sopiva menee ja kaappaa makean hunajapurkin silmiesi edestä. Tuollaisella väittämällä harvoin on katetta.

    • siinähänse

      Sopivan urpo saa paikan joka tulee paskalla liksalla tekemään 3:n duunarin työt.

    • PieniPiruVasempaan

      Jänniä pohdintoja siitä mitä työnantaja hakee. Ilmeisesti kaikki on työttömien juttuja koska yksikään ei ajattele että työn määrällä ja laadulla on mitään merkitystä.

      • RehellisestiVaan

        No, eihän työn määrällä eikä laadulla ole mitään merkitystä. Kyllähän sinä itsekin sen tiedät, vai mitä? Turha siis esittää tekopyhää. Asiat voi tunnustaa rehellisesti niin kuin ne oikeasti ovat.

        PieniPiruVasempaan taitaa sitten itse olla eläkeläinen ellet sitten työajallasi tee kaikkea muuta kuin työtehtäviä esim. kirjoittele nettipalstoille...


      • askelnousee
        RehellisestiVaan kirjoitti:

        No, eihän työn määrällä eikä laadulla ole mitään merkitystä. Kyllähän sinä itsekin sen tiedät, vai mitä? Turha siis esittää tekopyhää. Asiat voi tunnustaa rehellisesti niin kuin ne oikeasti ovat.

        PieniPiruVasempaan taitaa sitten itse olla eläkeläinen ellet sitten työajallasi tee kaikkea muuta kuin työtehtäviä esim. kirjoittele nettipalstoille...

        Luultavasti on hän ahkera kuntolijakin. Juoksee samaa tuttua pururataa päivästä ja vuodesta toiseen. Joka kerta samaan suuntaan hölkäten. Sinimustaraidallinen pipo vain vilkahtelee puiden oksien lomitse lenkkipolulla.


    • Asennevammaset

      Tarkottaa sitä, että älä vetkuttele! Niinkun ei töissäkään vetkutella. Pitääkö teille kaikki vääntää rautalangasta.

      • just_just

        Niin, mutta tässä nyt kysyttiinkin nimenomaan sitä, mitä se tuo lause kertoo siitä tehtävästä johon haetaan. Katsos tekstejä täytyy osata analysoidakin. Mitä sanojen takana on.
        No, maailmassa tietysti pärjää hyvin ihan sitenkin että ei ajattele sen enempiä.
        Valkoinen seinä on valkoinen seinä, ei siitä sen enempiä tarvitse miettiä.


    • Justpositive

      Just niin. Käytännössähän se tarkoittaa sitä, että hakuprosessia ei välttämättä viedä loppuun saakka. Itse katson, että lause on positiivinen, koska työnantajalla on tekemisen meininki.

      • PäivänVitsi

        Tekemisen meininki, buah hah haa. Laitetaan nettiin keksittyjä työpaikkoja keksityin tiedoin ja tekastuin nimin, ei saavuta haastatteluun tai ollaan reilusti myöhässä eikä edes pyydetä anteeksi, ei viitsitä perehtyä edes millaiselta työpaikkailmoitus näyttää työnhakijan silmin, luvataan ottaa yhteyttä muttei oteta kun ei millään huvita, ei ikinä lähetetä vastausta, että kiitos, mutta valintamme ei kohdistunut sinuun tai lähetetään se vasta vuoden päästä kun ei millään huvita... Työpaikkailmoitus täynnä asia-ja kirjoitusvirheitä, ristiriitaisuuksia, keksittyjä nimiä, keksittyjä asioita... Laitetaan vaan ilmoitus, että saadaan muodollinen lupa vakoiluun, vaikka ei ole tarkoituskaan palkata, korkeintaan vaan vittuilla.


    • eikäoomuka

      Sopiva henkilö, voi olla: sopivanikäinen, ettei perussairauksia ole vielä. samalla nuori, niin kokemusvuosiliä ei tarvitse maksaa, ja kun lisäksi on työelätietous hakijalla hakusessa, että voidaan teettää miten tahansa mitä hyvänsä, mihin aikaan vain, niin onhan semmoinen sopivin!
      Tätäköhän tässä ketjussa tarkoitettiin! Kuka sen uskaltaa nykyään ääneen sanoa tai kirjoittaa että ammatillisella osaamisella ja hiljaisella tiedolla on merkitystä aina vain vähemmän. Nuoruus, kokemattomuus, joustavuus(yli sopimusten/lakien ym) on päivän sana työelämässä.

    • Välttäkäänäitä

      Nykypäivänä rivien välistä luettuna, kuka tekee pienemmällä palkalla niin saa paikan ja todennäköisesti, jos haetaan vielä joustavuutta, ahkeruutta yms.yms, niin tiedossa palkattomia ylitöitä ja inhottavia pomon takapuolennuolija työtovereita.
      Hyvänä esimerkkinä Länsiauto.

    • KenelleIlmoitus

      LinkedIn:ssä saa näköjään valehdella koulutuksen ja työtehtävät! Eikö kukaan puutu tuolllaiseen huijaamiseen ja petokseen?

    • epämiellyttävä

      Tällainen ilmoitus on kauhea. En ole koskaan (neljä tai viisi tapausta) edes saanut tietoa, kuka tällaiseen paikkaan on valittu.
      Yleensä muista tulee joskus vaikkakin viikkojen päästä sentään joku tieto paikantäytöstä ja valituksi tulleen nimi ilmoitetaan. Kauhean tyly vaikutelma tulee näistä työnantajista muistoksi.
      Tämä on vähän samanlainen tilanne kuin paikka, johon haetaan jälkikäteen, kun työ on alkanut jo vaikka viikko sitten!!!

    • YhtäTyhjänKanssa

      Laadin hakemuksen tuollaiseen työpaikkaan. Piti täyttää heidän oma hakemuskaavake, laittaa vapaamuotoinen oma hakemus liitteeksi samoin kuin ansioluettelo. Tämän jälkeen piti tehdä soveltuvuustesti. SItten sain kutsun haastatteluun, jonka yhteydessä kolme henkilöä haastatteli minua. Lopuksi piti tehdä vielä työhön liittyvä testi.

      Lopputulokseni: en saanut paikkaa. Kuulemma kaikki oli ensiluokkaista ja työhön liittyvä testi parhaimmistoa, mutta kuulemma haastattelussa en pärjännyt. Minulle ei avattu, mikä siinä mättäsi, kun omasta mielestä se sujui ihan normaalisti ja vastasin kysymyksiin asiallisesti jne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3075
    3. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3070
    4. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3065
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe