Olen monesta aikakausilehdestä lukenut juttuja 2 tyypin diabeteksestä. Useimmissa mainitaan kovat rasvat yhtenä suurimmista riskitekijöistä. Mihinä tämä oikein perustuu? En oikein ymmärrä.
Kovat rasvat?
38
1103
Vastaukset
- hpv27
Lihavuus on riskitekijä eli lihavan ihmisen riski sairastua kakkostyypin diabetekseen on suurempi kuin laihan. Runsaasti tyydyttynyttä rasvaa syövien riski sairastua on myös suurempi.
Insuliiniresistenssin yksi syistä on taas se, että tyydyttynyt rasva kiinittyy solujen insuliinireseptoreihin ja estää näin insuliinin toiminnan.
Tämmöinen kannattaa googlata 'Consuming saturated animal fats increases the risk of Type 2 diabetes'.- eimuuta
Sun perätöntä propakantaa. Voisitko kertoa miksi ranskalaisille on kymmenesosa georgialaisten sydäri määristä vaikkakuluttavatkolome kertaaenempi tyydyttyneitä rasvoja?
- hpv27
eimuuta kirjoitti:
Sun perätöntä propakantaa. Voisitko kertoa miksi ranskalaisille on kymmenesosa georgialaisten sydäri määristä vaikkakuluttavatkolome kertaaenempi tyydyttyneitä rasvoja?
Kun Georgialaisten tyydyttyneen rasvan saanti on 12E% ja ranskalaisten 14E% niin ero ei ole kolminkertainen.
Asiantuntijoiden mukaan (Kendrics ei ole asiantuntija) sydänsairauksien riskitekijät ovat:
-huonot kolesteroliarvot
-vyötärölihavuus
-tupakointi
-korkea verenpaine
-diabetes huonossa hoitotasapainossa
(perimä)
Sekä kovat rasvat että puhdistetut hiilihydraatit huonontavat kolesteroliarvoja ja myös lihottavat. - eimuuta
hpv27 kirjoitti:
Kun Georgialaisten tyydyttyneen rasvan saanti on 12E% ja ranskalaisten 14E% niin ero ei ole kolminkertainen.
Asiantuntijoiden mukaan (Kendrics ei ole asiantuntija) sydänsairauksien riskitekijät ovat:
-huonot kolesteroliarvot
-vyötärölihavuus
-tupakointi
-korkea verenpaine
-diabetes huonossa hoitotasapainossa
(perimä)
Sekä kovat rasvat että puhdistetut hiilihydraatit huonontavat kolesteroliarvoja ja myös lihottavat.Georgiakaisilla tyydyttynyt 5,2% Ja ranskalaisilla 15,5% Joten meillä on eri tieto. Mistä olet tietosi hankkinut vai valehtelitko? Tähän tietooni jonka esille toin niin linkki on hävinnyt usein.
"Asiantuntijoiden mukaan (Kendrics ei ole asiantuntija)" Hän on perehtynyt syvällisesti. - hpv27
eimuuta kirjoitti:
Georgiakaisilla tyydyttynyt 5,2% Ja ranskalaisilla 15,5% Joten meillä on eri tieto. Mistä olet tietosi hankkinut vai valehtelitko? Tähän tietooni jonka esille toin niin linkki on hävinnyt usein.
"Asiantuntijoiden mukaan (Kendrics ei ole asiantuntija)" Hän on perehtynyt syvällisesti.Löytyy dokumentista 'Global, regional, and national consumption levels of dietary fats and oils in 1990 and 2010: a systematic analysis including 266 country-specific nutrition surveys'
Eihän tuolla edes ole mitään merkitystä koska riskitekijä on huonot kolesteroliarvot eikä kova rasva. Kolesteroliarvoja huonontaa myös huonot hiilihydraatit. Ekologisilla tutkimuksilla on lisäksi aika vähän todistusarvoa eli noista maakohtaisista tilastoista ei juuri mitään saa irti. - veijo6398736e
hpv27 kirjoitti:
Kun Georgialaisten tyydyttyneen rasvan saanti on 12E% ja ranskalaisten 14E% niin ero ei ole kolminkertainen.
Asiantuntijoiden mukaan (Kendrics ei ole asiantuntija) sydänsairauksien riskitekijät ovat:
-huonot kolesteroliarvot
-vyötärölihavuus
-tupakointi
-korkea verenpaine
-diabetes huonossa hoitotasapainossa
(perimä)
Sekä kovat rasvat että puhdistetut hiilihydraatit huonontavat kolesteroliarvoja ja myös lihottavat.hpv27
"-diabetes huonossa hoitotasapainossa"
Sinähän sen omalta kohdaltasi tiedät kuinka siinä käy.
- rasvaarii
Olisko ymmärtämättömyyteen meinaan toimittajan. Kovien rasvojen kulutus on vähentynyt ja sokeritauti lisääntynyt joten tuon jutun laatijalla ei ole selkeää käsitystä.
Mitä on tään diabeteksen lisääntymisen aikana myös lisääntynyt? Sieltä se vastaus.- hpv27
Lihavuus ja liikkumattomuus.
Suomalaisten rasvan käyttö oli noin 10E% 1900-luvun lalussa, 25E% 1970 ja nyt 37E%. Lihavia ei juurikaan ollut 1970 eiokä ollut kakkostyypin diabetestäkään.
Ei runsas kovan rasvan kulutus ole kovinkaan merkittävä tekijä kakkostyypin diabeteksen lisääjänä verrattuna lihavuuteen ja liikkumattomuuteen. - eimuuta
hpv27 kirjoitti:
Lihavuus ja liikkumattomuus.
Suomalaisten rasvan käyttö oli noin 10E% 1900-luvun lalussa, 25E% 1970 ja nyt 37E%. Lihavia ei juurikaan ollut 1970 eiokä ollut kakkostyypin diabetestäkään.
Ei runsas kovan rasvan kulutus ole kovinkaan merkittävä tekijä kakkostyypin diabeteksen lisääjänä verrattuna lihavuuteen ja liikkumattomuuteen.Olenko yksittäis tapaus ku lopetin diabeteksen takia hiilarit minimiin ja lisäsin rasvaa niin paino tippui lyhyessä ajassa20kg
- hpv27
eimuuta kirjoitti:
Olenko yksittäis tapaus ku lopetin diabeteksen takia hiilarit minimiin ja lisäsin rasvaa niin paino tippui lyhyessä ajassa20kg
Ei, painoa voi pudottaa myös karppaamalla. Eläinrasvoihin perustuva karppaus vaan ei ole terveellistä.
- veijo7309837
RAL-
Väiteelle ei löydy tieteellista perustetta. Lue blogistani "pelkäätkö rasvaa", löydät sen sivun oikeasta !aihelistasta".
Varo ystävä hyvä hpv:tå joka on jo oman hoitonsa pilannut luuloilla ja uskomuksilla. - hpv27
Ei ole veku taaskaan lukenut linkittämäänsä tutkimusta. Siitä konekäännettynä '244/5000
Nykyiset epidemiologiset tutkimukset ja kliiniset tutkimukset tukevat sitä, että korvaaminen monityydyttymättömällä rasvalla tyydyttyneestä rasvasta on CHD-riskin kannalta edullisempaa kuin hiilihydraattien vaihtaminen kyllästetyn rasvan ruokavalioon, kuten on kuvattu muualla (46).'
Eli taas suositellaan monityydyttymätöntä rasvaa tyydyttyneen sijaan. - veijo7309387
Kuten kaikki 3 sivulla kävijaa näkee niin hpv on poistanut kaikki hänet täysin naurettavaksi tekevät vastaukseni.
Varokaa ystävät hyvät hoitonsa pilannutta hpv.tä - VHH-kannatajat
Kovilla rasvoilla ei ole mitään tekemistä diabeteksen synnyn kanssa. Tosin ei aivan tarkkaa tiedetä diabeteksen syntymekanismia. Hiilihydraatti (sokeri aiheuttaa diabetesta, syöpää ja monia muita autoimmuunisairauksia). Johan järkikin sanoo, että sokeri rasitta munuaisia, joka valmistaa insuliinia pitääkseen verensokerin tasapainossa. Aikaa myöten insuliini rasittaa munuaisia ja diabetes alkaa vaivaamaan. Kovassa rasvassa ei ole sokeria muruakaan. Sen sijaan on todettu rypsiöljy valmisteiden kalvavan ihmistä sisältäpäin korkea omega-6:n vuoksi.
Pikkasen asiaa insuliinin vaikutuksesta normaalissa olosuhteissa.
Syöt aamulla vaikkapa aamupuuron ja siihen on lisätty sokeri, kuten mullakin oli ennen tapana. Lähdet aamukävelylle, voi tulla kohta uudestaa nälkä tai jopa pahoinvointia (jonkinmoista hiukoa kuitenkin) Tämä johtuu siitä, haiman lykätessä insuliinia vereen verensokeri menee liian alas. Tähän auttaa yleensä esimerkiksi sokeroitu mehu, jolloin veren sokeri tasaantuu.
Esimerkiksi tämä on diabeetikoille tuttua, sill he joutuvat pitämään suklaapatukkaa mukana varmuuden vuoksi, jos alkaa heikottamaan.
Mutta jos jätetään ne sokeri mahdollisimman vähälle, niin säästytään edellä mainituista ongelmista.- järkipuhetta
"Johan järkikin sanoo, että sokeri rasitta munuaisia, joka valmistaa insuliinia pitääkseen verensokerin tasapainossa. Aikaa myöten insuliini rasittaa munuaisia ja diabetes alkaa vaivaamaan."
- Ja höpöhöpö. Korkea verensokeri rasittaa munuaisia koska ne erottelevat sokeria virtsaan. Munuaiset EIVÄT valmista insuliinia. Insuliini syntyy haiman ns. Langerhansin saarekkeissa. - yufghjhkjk
Nykyisissä rypsiöljyissä Omega 6:a on vähän, vastaavasti käyttämässäni öljyssä on 10% Omega 3:a.
Diabeetikko ei kuljettele suklaapatukoita siksi että alkaa heikottaa. Insuliinihoioiset diabeetikot voivat ehkä piäähätävarana mukana nopeavaikutteista glukoosia silä varalta että pisetty insuliini rasituksessa romauttaakin verensokerin. Suklaapatukoita kuljettelee ihan tavalliset terveet ihmiset joilla huonot ruokailutotttumukset aiheuttaa näläntunnetta.
Taitaa olla parasta että tuollaiset VHH-uskovaiset pysyisivät poissa täältä diabetespalstalta koska tiedot ovat heillä vääriä. - hpv27
Hiilihydraatti ei ole kakkostyypin diabeteksen riskitekijä. Itse asiassa maissa, joissa syödään paljon hiilihydraattia on vähemmän kakkostyypin diabetesta. Tyydyttyneen rasvan diabetesta aiheuttava ominaisuus on hyvin tiedossa ja se johtuu siitä, että tyydyttynyt rasva kiinittyy solujen insuliinireseptoreihin ja heikentää näin insuliinin vaikutusta.
Kakkostyypin diabeteksen riskitekijät ovat lihavuus, liikkumattomuus ja altistavat geenit. Myös tunsas kovan rasvan syönti lisää riskiä hiukan. - veijo73098733
hpv27 kirjoitti:
Hiilihydraatti ei ole kakkostyypin diabeteksen riskitekijä. Itse asiassa maissa, joissa syödään paljon hiilihydraattia on vähemmän kakkostyypin diabetesta. Tyydyttyneen rasvan diabetesta aiheuttava ominaisuus on hyvin tiedossa ja se johtuu siitä, että tyydyttynyt rasva kiinittyy solujen insuliinireseptoreihin ja heikentää näin insuliinin vaikutusta.
Kakkostyypin diabeteksen riskitekijät ovat lihavuus, liikkumattomuus ja altistavat geenit. Myös tunsas kovan rasvan syönti lisää riskiä hiukan."Hiilihydraatti ei ole kakkostyypin diabeteksen riskitekijä."
Ihanko totta hpv???? Jos hyppäät järveen kesällä niin et kastu??? - uskopois
veijo73098733 kirjoitti:
"Hiilihydraatti ei ole kakkostyypin diabeteksen riskitekijä."
Ihanko totta hpv???? Jos hyppäät järveen kesällä niin et kastu???Ihan totta, keskivartalolihavuus on ja sen hankkimiseen kelpaavat kaikki ravintoaineet. Riittää, että niitä syö liikaa.
- VHH-kannatajat
järkipuhetta kirjoitti:
"Johan järkikin sanoo, että sokeri rasitta munuaisia, joka valmistaa insuliinia pitääkseen verensokerin tasapainossa. Aikaa myöten insuliini rasittaa munuaisia ja diabetes alkaa vaivaamaan."
- Ja höpöhöpö. Korkea verensokeri rasittaa munuaisia koska ne erottelevat sokeria virtsaan. Munuaiset EIVÄT valmista insuliinia. Insuliini syntyy haiman ns. Langerhansin saarekkeissa.Olen pahoillani. Kirjoitin vahingossa munaiset. Vaan haima kuten varmaan ymmärsitkin - insuliinin valmistava on elin. Pahoittelen vielä kömmähdystäni.
No niin aloitetaan alusta Johan järkikin sanoo hiilihydraattit (sokeri aiheuttaa diabetesta, syöpää ja monia muita autoimmuunisairauksia). Johan järkikin sanoo, että liiallinen sokerin määrä rasittaa haimaa. - uigyuilojökl
Vai että yksinkertaiset luulot. Oletko tosiaan sitä mieltä ettei pihvit ja rasvainen ruoka lihota. Voi kun olisikin totta, ei kertyisi rasvaa keskivartalolle koskaan.
- hpv27
VHH-kannatajat kirjoitti:
Olen pahoillani. Kirjoitin vahingossa munaiset. Vaan haima kuten varmaan ymmärsitkin - insuliinin valmistava on elin. Pahoittelen vielä kömmähdystäni.
No niin aloitetaan alusta Johan järkikin sanoo hiilihydraattit (sokeri aiheuttaa diabetesta, syöpää ja monia muita autoimmuunisairauksia). Johan järkikin sanoo, että liiallinen sokerin määrä rasittaa haimaa.Edes sokerin syönti ei ole kakkostyypin riskitekijä ja täysjyväviljat vähentävät riskiä sairastua kakkoseen. Sen sijaan eniten lihaa ja eläinrasvaa syövän kymmenyksen riski kuolla on 20% suurempaa kuin keskivertoväestön.
- veijo6398736w
hpv
"Edes sokerin syönti ei ole kakkostyypin riskitekijä ja täysjyväviljat vähentävät riskiä sairastua kakkoseen."
Kuinkas sinulle kävi luuloinesi???
- Syökääpuuroa
Kaurapuuro ja ruisleipä voivat auttaa diabeteksen ehkäisyssä.
Runsaasti täysjyväviljoja ja viljakuituja käyttävät voivat säästyä aikuistyypin diabetekselta muita todennäköisemmin, tanskalaistutkimus osoittaa. Tutkimus julkaistiin Journal of Nutrition-lehdessä.
Täysjyväviljoissa on monia ainesosia, jotka voivat selittää selittää terveyshyödyt, mutta todennäköisimmin vaikutus johtuu niiden sisältämistä ravintokuiduista.
Tutkijat hyödynsivät runsaan 55 000 tanskalaisen ruokavalio- ja terveystietoja 15 vuoden ajalta, ja niiden perusteella päivittäinen täysjyväviljojen käyttö liittyi sitä pienempään diabetesriskiin mitä enemmän niitä söi. Riski pieneni 7-11% jokaista päivittäistä 16 grammantäysjyvävilja-annosta kohden. Tämä vastaa noin puolikasta ruisleipäviipaletta.
Yksittäisistä ruokatuotteista esiin nousivat täysjyväleivät ja varsinkin täysjyväruisleipä sekä kaurapuuro ja mysli. Nämä yhteydet havaittiin sekä miehillä että naisilla.
Muutama vuosi sitten sama tutkijaryhmä havaitsi ruisleipää, kaurapuuroa ja muutenkin paljon kuituja sisältäviä ruokia nauttivien välttyvän ruokavalionsa ansiosta sydän.infarkteilta muita todennäköisemmin. Kuitupitoinen ruokavalio on yhdistetty myös pienempään riskiin sairastua joihinkin syöpiin. (Kide-lehti 3/2018)- VHH-kannatajat
Pötyä.
Maatalouspolitiikkaa ei muuta.
Miten joku voi kuvitella, että sokeritauti paranee syömällä ruoka-aineita kuten ruisleipää, joka sisältää runsaasti sokeria.
Sama kuin yrittäisi sammuttaa tulipaloa bensalla.
Tutkimuksia löytyy netistä jokaista mielipidettä tukevaa tutkimusta, jotka miellyttää omia uskomuksia. Ainoastaa oma kokemus kertoo, mikä on hyväksi ja mikä ei.
Täällä puhutaa punaisen lihan vaikutuksesta diabetekseen. Esimerkiksi Amerikassa punaisen lihan kulutus on laskenut viimeiset 40 vuotta tasaisesti. Tästä huolimatta diabeteksen määrät ovat lisääntyneet.
Suomessa on ennustettu ensi vuonna 30 tuhatta uutta diabetes tapausta. Kasvis boomin lisääntyessä myös eri sairaudet tulevat lisääntymään, on fakta.
https://3.bp.blogspot.com/-2_O6k_ysJJ4/W-vQFIgKoMI/AAAAAAAADjc/8oQsu9C_YJsafQBDTqOY9w9U6Fm-YpnggCLcBGAs/s1600/käyrä.jpg - hpv27
VHH-kannatajat kirjoitti:
Pötyä.
Maatalouspolitiikkaa ei muuta.
Miten joku voi kuvitella, että sokeritauti paranee syömällä ruoka-aineita kuten ruisleipää, joka sisältää runsaasti sokeria.
Sama kuin yrittäisi sammuttaa tulipaloa bensalla.
Tutkimuksia löytyy netistä jokaista mielipidettä tukevaa tutkimusta, jotka miellyttää omia uskomuksia. Ainoastaa oma kokemus kertoo, mikä on hyväksi ja mikä ei.
Täällä puhutaa punaisen lihan vaikutuksesta diabetekseen. Esimerkiksi Amerikassa punaisen lihan kulutus on laskenut viimeiset 40 vuotta tasaisesti. Tästä huolimatta diabeteksen määrät ovat lisääntyneet.
Suomessa on ennustettu ensi vuonna 30 tuhatta uutta diabetes tapausta. Kasvis boomin lisääntyessä myös eri sairaudet tulevat lisääntymään, on fakta.
https://3.bp.blogspot.com/-2_O6k_ysJJ4/W-vQFIgKoMI/AAAAAAAADjc/8oQsu9C_YJsafQBDTqOY9w9U6Fm-YpnggCLcBGAs/s1600/käyrä.jpgRuisleivässä ei ole juurikaan sokeria ja tutkimusten mukaan sen syönti vähentää diabetesriskiä eikä lisää sitä.
Suomalaiset söivät 1900-luvun alussa noin 15 kg lihaa, 1970 noin 30 kg ja nyt noin 70 kg. Kakkostyypin diabetes on lisääntynyt samassa ajassa valtavasti. Samoin rasvan kulutus on kasvanut noin kolminkertaisesti sadassa vuodessa (13 E%->37E%) ja suomalaiset syövät nykyään kolmanneksi eniten rasvaa maailmassa. Viljan ja perunan kulutus on taas romahtanut samassa ajassa.
Ei kai kukaan täällä väitä punaisen lihan aiheuttavan diabetestä? Asiantuntijat ovat sitä mieltä, että kakkosen pääasialliset riskit ovat lihavuus ja liikkumattomuus. Asiantuntijat eivät myöskään poimi yksittäisiä tutkimuksia vaan pohjaavat kokonaisnäyttöön (VHH-kannattajat taas tekevät näin ja jopa vääristelevät tulkintaa tutkimuksista).
Kasvissyöjillä on myöskin vähemmän diabetesta, ei enemmän. Aasiassa syödään suhteellisen vähän lihaa ja paljon hiilihydraattia ja diabetesta on ollut paljon vähemmän kuin meillä. Lihan ja rasvan käytön kasvettua myös diabetes on lisääntynyt, aivan kuin Suomessakin.
Onko muuten liha- ja meijeriteollisuus maataloutta, miksi eivät ole pystyneet pitämään puoliaan viljanviljelijöille? - Syökääpuuroa
VHH-kannatajat kirjoitti:
Pötyä.
Maatalouspolitiikkaa ei muuta.
Miten joku voi kuvitella, että sokeritauti paranee syömällä ruoka-aineita kuten ruisleipää, joka sisältää runsaasti sokeria.
Sama kuin yrittäisi sammuttaa tulipaloa bensalla.
Tutkimuksia löytyy netistä jokaista mielipidettä tukevaa tutkimusta, jotka miellyttää omia uskomuksia. Ainoastaa oma kokemus kertoo, mikä on hyväksi ja mikä ei.
Täällä puhutaa punaisen lihan vaikutuksesta diabetekseen. Esimerkiksi Amerikassa punaisen lihan kulutus on laskenut viimeiset 40 vuotta tasaisesti. Tästä huolimatta diabeteksen määrät ovat lisääntyneet.
Suomessa on ennustettu ensi vuonna 30 tuhatta uutta diabetes tapausta. Kasvis boomin lisääntyessä myös eri sairaudet tulevat lisääntymään, on fakta.
https://3.bp.blogspot.com/-2_O6k_ysJJ4/W-vQFIgKoMI/AAAAAAAADjc/8oQsu9C_YJsafQBDTqOY9w9U6Fm-YpnggCLcBGAs/s1600/käyrä.jpgTarkemmin ajatellen kaikki ruoka tulee maataloudesta (paitsi kalat). Vielä tarkemmin ajatellen kaikki ruoka on peräisin hiilihydraateista. Liha on prosessoitu heinistä ja jauhoista. Entäs sitten voi? Ensin lehmä prosessoi heinistä ja jauhoista maitoa ja sitten meijeri prosessoi maidosta kaikki terveelliset ainekset pois ja jättää jäljelle pelkän rasvan. Voiko sen pitemmälle prosessoitua tuotetta olla olemassakaan?
Ei tuossa edes väitetty että kuitupitoisten viljakuitujen käyttöparantaisi diabeteksen. Ainoastaan todettiin että käyttäjät voivat säästyä aikuistyypin diabetekselta muita todennäköisemmin.
Netistä tosiaan löytyy kaikenlaisia "tutkimuksia" joista voi valita parhaiten omaan ennakkokäsitykseen sopivat. Oma kokemus kertoo (ehkä) mikä on hyväksi itselle, mutta se ei kerro mitään siitä mikä olisi hyväksi muille.
Seuraavaksi esimerkki hiilaripitoisen ruoan "vaarallisuudesta":
Tässä tutkimuksessa tarkasteltiin Etelä-Amerikan viidakkossa Tsimane-kansan terveyttä. Kyseessä on eristyksissä elävä metsästäjä-keräilijäheimo, jonka ravinnosta yli 70% koostuu hiilihydraateista. Heillä on myös suuri alttius loisille ja tartuntataudeille, joiden arvellaan olevan yhteydessä sydän- ja verisuonisairauksiin.
Tutkimuksen perusteella tutkijat tulivat siihen tulokseen, että elinolosuhteistaan huolimatta Tsimane-heimon jäsenillä on kaikkein vähiten sydän- ja verisuonitautia maailmassa.
Heidän kolesteroliarvonsa on matala läpi koko iän eikä ravinnon suuri hiilaripitoisuuskaan ei tee näistä ihmisistä lihavia.
https://www.thelancet.com/action/showPdf?pii=S0140-6736(17)30752-3 - VHH-kannatajat
hpv27 kirjoitti:
Ruisleivässä ei ole juurikaan sokeria ja tutkimusten mukaan sen syönti vähentää diabetesriskiä eikä lisää sitä.
Suomalaiset söivät 1900-luvun alussa noin 15 kg lihaa, 1970 noin 30 kg ja nyt noin 70 kg. Kakkostyypin diabetes on lisääntynyt samassa ajassa valtavasti. Samoin rasvan kulutus on kasvanut noin kolminkertaisesti sadassa vuodessa (13 E%->37E%) ja suomalaiset syövät nykyään kolmanneksi eniten rasvaa maailmassa. Viljan ja perunan kulutus on taas romahtanut samassa ajassa.
Ei kai kukaan täällä väitä punaisen lihan aiheuttavan diabetestä? Asiantuntijat ovat sitä mieltä, että kakkosen pääasialliset riskit ovat lihavuus ja liikkumattomuus. Asiantuntijat eivät myöskään poimi yksittäisiä tutkimuksia vaan pohjaavat kokonaisnäyttöön (VHH-kannattajat taas tekevät näin ja jopa vääristelevät tulkintaa tutkimuksista).
Kasvissyöjillä on myöskin vähemmän diabetesta, ei enemmän. Aasiassa syödään suhteellisen vähän lihaa ja paljon hiilihydraattia ja diabetesta on ollut paljon vähemmän kuin meillä. Lihan ja rasvan käytön kasvettua myös diabetes on lisääntynyt, aivan kuin Suomessakin.
Onko muuten liha- ja meijeriteollisuus maataloutta, miksi eivät ole pystyneet pitämään puoliaan viljanviljelijöille?Ruisleipä kuten muutkin viljatuotteet sisältävät pääasiassa tärkkelysta, joka periaatteessa on vielä pahempi terveydelle kuin sokeri. Sama koskee myös perunaa.
Mutustele ruisleipää jonkin aikaa suussasi, niin huomaat kuinka makeaa se on? Huomaat siis sokeria.
Etelä Afrikkan terveys viranomaiset yritti naulata professori Tim Noakesin samoista syistä kuin diabeteliitto yritti naulata Heikkilän. Totuutta ei saa puhua. Ei edes näillä sivuilla. Kärsikööt kansa. - hpv27
VHH-kannatajat kirjoitti:
Ruisleipä kuten muutkin viljatuotteet sisältävät pääasiassa tärkkelysta, joka periaatteessa on vielä pahempi terveydelle kuin sokeri. Sama koskee myös perunaa.
Mutustele ruisleipää jonkin aikaa suussasi, niin huomaat kuinka makeaa se on? Huomaat siis sokeria.
Etelä Afrikkan terveys viranomaiset yritti naulata professori Tim Noakesin samoista syistä kuin diabeteliitto yritti naulata Heikkilän. Totuutta ei saa puhua. Ei edes näillä sivuilla. Kärsikööt kansa.Runsaskuituiset tärkkelyslähteet vähentävät riskiä sairastua sv-sairauksiin ja ne ovat ylipäänsä terveyttä edistäviä. Sokeri ja kovat rasvat sitten heikentät terveyttä.
- purehuulta
VHH-kannatajat kirjoitti:
Ruisleipä kuten muutkin viljatuotteet sisältävät pääasiassa tärkkelysta, joka periaatteessa on vielä pahempi terveydelle kuin sokeri. Sama koskee myös perunaa.
Mutustele ruisleipää jonkin aikaa suussasi, niin huomaat kuinka makeaa se on? Huomaat siis sokeria.
Etelä Afrikkan terveys viranomaiset yritti naulata professori Tim Noakesin samoista syistä kuin diabeteliitto yritti naulata Heikkilän. Totuutta ei saa puhua. Ei edes näillä sivuilla. Kärsikööt kansa.Mutustele läskinpalaa jonkin aikaa suussasi, niin huomaat kuinka makeaa se on. Tai pure huultasi ja huomaat kuinka makeaa veri on.
- veijo6398736e
hpv27 kirjoitti:
Runsaskuituiset tärkkelyslähteet vähentävät riskiä sairastua sv-sairauksiin ja ne ovat ylipäänsä terveyttä edistäviä. Sokeri ja kovat rasvat sitten heikentät terveyttä.
"Runsaskuituiset tärkkelyslähteet vähentävät riskiä sairastua sv-sairauksiin"
Perustuen mihin????
- Sitotumismekanismi
Millä epitoopilla rasva kiinnittyy insuliinireseptoriin?
- hpv27
En tiedä, googlaa asiasta. Vaikka tämmöisellä 'NF-κB-induced AMPK signal pathway diabetes'. Mekanismilla ei edes ole merkitystä koska insuliiniresistenssiä on helppo tutkia mittaamalla veren insuliinipitoisuus aterian jälkeen. Mäissä tutkimuksissa on havaittu että tyydyttynyt rasva lisää insuliiniresistanssia ja kerta- ja monityydyttymätön rasva vähentää sitä. Ylipäätänsä ravitsemustutkimuksen huiput ehdottavat kovan rasvan vaihtamista pehmeään eikä hiilihydraattiin koska hyvien hiilihydraattien syönti on vähäistä.
- hpv27
Vegaanidieettien ja diabeteksen yhteydestä kiinnostuneiden kannattaa lukea tämä: 'Vegetarian diets and incidence of diabetes in the Adventist Health Study-2'. Vegaanien kakkostyypin diabeteksen kasvu oli vain neljäsosa sekaruokaa syövistä.
- veijo7309837w
hpv27
"-diabetes huonossa hoitotasapainossa"
Sinähän sen omalta kohdaltasi tiedät kuinka siinä käy. - veijo6398736w
"Olen monesta aikakausilehdestä lukenut juttuja 2 tyypin diabeteksestä. Useimmissa mainitaan kovat rasvat yhtenä suurimmista riskitekijöistä. Mihinä tämä oikein perustuu? En oikein ymmärrä"
Ei perustu mihinkään muuhun kuin luuloihin. - hpv27
Täysjyväviljan merkityksestä kiinnostuneiden diabetesriskiin kannattaa lukea tämä 'The association of whole grain consumption with incident type 2 diabetes: the Women's Health Initiative Observational Study.' ja tämä 'Whole grain, bran, and germ intake and risk of type 2 diabetes: a prospective cohort study and systematic review'.
Jälkimmäisestä käännöksena 'kaksi annosta täysjyväviljaa päivässä vähensi diabeteksen ilmaantuvuutta 21%'. - 6042376010
Täällä hyväksytään vain sellaiset mielipiteet, jotka huonontaa diabeetikon asemaa.
Ketjusta on poistettu 43 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 223874
- 901914
Piilorikollisuutta Puolangan päätöksentekoelimissä? Kyllä! Julkisesti todistettu!
Kyösti (kesk) rehenteli julkisissa tiedotusvälineissä tehneen jo ennen vaaleja sopimuksen kokoomuksen ehdokkaiden kanssa901319Miten suomalaiset miehet
On usein niin aikaansaamattomia? Odottavat prinsessapalvelua. Odottavat, että nainen tekee aloitteen, että nainen pyytää1681281- 561139
Eräs läheinen sanoi
Että mies kyllä ottaa aina itse yhteyttä, jos on kiinnostunut. Oli tilanne mikä hyvänsä. Kuulemma kuvittelin koko jutun.551042Eduskunnassa valmistaudutaan jo persujen täydelliseen romahdukseen - Koko paska kaatuu hetkessä
– On mahdollista, että käy kuin Assadin Syyrialle tai Ceaușescun Romanialle: koko paska kaatuu aivan hetkessä, kun tarpe1901018- 61932
- 42896
Iloista ja aurinkoista pääsiäistä kaikki palstan kivat sinkut :)
Täällä on näköjään vähän huono meininki tarttunut kuin tuolta muualta mutta pidetään edelleen tämä puoli suht positiivis143849