Vimpelin sotemenot ovat kohtuullisia

Kuntalainen

Ilkka esitteli 7.11. maakunnan kuntien sotemenoja. Teuvan, Karijoen, Isojoen, Evijärven. Lappajärven , Soinin ja Ähtärin sotemenot olivat yli 4 000 euroa vuodessa/nuppi. Vimpelissä sotepalvelut tuotettiin näitä edullisemmin. Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alue ei taidakaan olla väitetyn turmiollista vimpeliläisille!

51

1161

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Haloopitilupaamansa

      Haloo Vimpelin tavoiteohjelmasta:Vimpeli oli menettää itsenäisyytensä kalliiksi tulleen Järvipohjanmaan Yhteistoiminta- alueen ja kunnan lyhytnäköisen johtamisen seurauksena. Ryhdistäytyneen kunnanvaltuuston määrätietoisilla toimenpiteillä itsenäisyys on nyt varmistettu. Haloo Vimpeli syntyi vaatimuksista nyt toteutettuihin toimenpiteisiin ja oli tässä pelastamisprosessissa merkittävässä roolissa. Kunnan taloudessa on nyt saavutettu vakiintuva tasapaino.

    • talousvuotaa

      Kyllä Vimpelin talous vuotaa edelleen Alajärven suuntaa, Toivottavasti uudella kunnanjohtajalla on riittävästi rohkeutta tukkia vuotokohdat.

    • TUOHIPERÄNMAISTERI

      Tervehdys. Taas väärää tietoa kirjoitettu Vimpelin talous on perin heikolla pohjalla, ensi vuosi on hyvin tappiollinen missään ei ole näköpiirissä positiivisia tuloja, kyllä tase sakkaus on negatiivinen. Mitä tulee Vimpelin talouden vuotaminen Alajärven suuntaan kuin joku kirjoittaa täyttä soopaa. Mitä tulee Alajärven talouden suuntaan siellä tulokset on vahvassa nousussa ensi vuodella todella positiivista yritysten tilanne erittäin hyvät odotuksella työllisyys hyvä. Turha sotkea sote asiaa tähän. NÄILLÄ MENNÄÄN

      • Luomanmäkimenetetään

        Alajärvi kuhisee kuin muurahaispesää potkaistessa..... Syvä epäluottamus ja erimielisyys vallitsee kaupunkilaisten keskuudessa samaan aikaan kun ylimitoitetut liikuntahankeet ja terveyskeskusremontti on lasahtamassa silmille, nuorta koulutettua väkeä häippäsee lähemmäksi sata henkeä per vuosi, yritykset on myyty ulkopaikkakuntalaisille ja loput yrittäjät suututettu varsin perusteellisesti ja maisteri vaan tuumaa jotta lippua korkeammalle salkoon!


      • ajajärvi.sakkaa

        Kaupunginjohtajan mukaan Alajärven talous sakkaa pahasti. Ainakin 2018 ja 2019 taloudet on negatiivisia. Työttömyyskin on alueen korkein. Alajärvi vetää taas Vimpelin talouden huonompaan suuntaan.


      • lopetalässytys

        Ota lääkkeesi niin lakkaa tuo lässytys.


      • TUOHIPERÄNMAISTERI
        Luomanmäkimenetetään kirjoitti:

        Alajärvi kuhisee kuin muurahaispesää potkaistessa..... Syvä epäluottamus ja erimielisyys vallitsee kaupunkilaisten keskuudessa samaan aikaan kun ylimitoitetut liikuntahankeet ja terveyskeskusremontti on lasahtamassa silmille, nuorta koulutettua väkeä häippäsee lähemmäksi sata henkeä per vuosi, yritykset on myyty ulkopaikkakuntalaisille ja loput yrittäjät suututettu varsin perusteellisesti ja maisteri vaan tuumaa jotta lippua korkeammalle salkoon!

        Tervehdys. On kumma kun oikia tieto ei vaan tahdo mennä perille, tehkää nyt vaikka päätelmiä taloudesta näkeehän se on vanha Erkkikin eihän näillä työllisillä hoideta hoideta Vimpelin taloutta menoja on todella paljon aina pitää olla anomassa Valtiolta joka asiaan lisä rahoitusta, vanhus palvelut vie suuren osan jotka pitää hoitaa tilanne tulee olemaan katasrofi
        jonkun vuoden päästä lisä rahoitusta tarvitaan miljoonia lähivuosina tämä on vaan yksiosa alue mitä tarvitaan, verotulojen kasvu ei tule nousemaan yritysten myötä, nyt tarvitaan muiden kuntien välillä todella rajua yhteistyötä, palveluita on lisättävä Alajärven kaupungin kanssa täältä kaikkoaa yritykset Alajärven puolelle näin vaan menee kun väkivähenee toisaalta vanhusväen ostot on erilaisia mitä taas nuorempi sukupolvi tarvitsee, heidän ostot on lähinnä elintarvikepuolella, eikä muotiasiat mielessä. Pakko vielä mainita kun joku kirjoitti Alajärven huonosta talous pidosta sehän on täyttä pötyä, heidän tase on todella vahva ja yritysten tilanne on hyvä johtuen päättäjien yritysmyönteisestä suhtautumisesta yrittäjyyteen sehän kannustaa uusia pienyrityksiä lujalla kädellä. Olen miettinyt miksi ei täällä kannusteta mitenkään muuta kuin puheessa, onko kateus kuitenkin se suurin voitto mikä saadaan. Täällä vuosikymmeninä olevat pienyritykset, just pysyen pinnalla osa jopa tappiolla käyttäen veroteknisiä toimia, yritysten verojen tulouttaminen on heikossa hapessa. NÄILLÄ MENNÄÄN


      • tuohis_taapertaja

        Nyt oli meiän maisteri se oikia


      • Maisterieiseuraalehtiä
        tuohis_taapertaja kirjoitti:

        Nyt oli meiän maisteri se oikia

        Lehtiä kun lukee niin selviää että Alajärvi saa valtionosuuksia selvästi enemmän pekkaa päälle kuin köyhät ympäryskunnat ja verokertymä taas Alajärvellä on pienempi kuin naapurikunnissa jotta kummastella täytyy tuota Alajärven vahvuutta.


      • Luottamushenkilö

        Tarkat luvut on Kuntaliiton sivuilta Kuntien saamat valtionosuudet 2018. Onpa siellä jo ensi vuoden 2019 luvut, mikä tietysti helpottaa kunnan TA:n laadintaa.


      • MISSÄONTUOHIPERÄ

        Maisteri voisi helposti ratkaista Vimpelin talousongelmat perustamalla muutama sata henkeä työllistävän yrityksen Vimpeliin. Ilmeisesti maisterilla on kuitenkin muita kiireitä koska ei näin ole tehnyt Vimpelin jatkuvista massiivista, akuuteista ja katastrofaalisista ongelmista huolimatta. MENNÄÄN NÄILLÄ


    • opintieltä_nainen

      Maisteri taas oikaisi Haloolaisten valehtelun hyvä maisteri

    • Onkotoivoa

      Haloolaiset ovat enimmäkseen aiheuttaneet eripuraa, pilanneet kunnan mainetta ja luvanneet mahdottomia, joita ei pysty toteuttamaan. Toivottavasti tämä puna-sini-vihreä haloo ymmärtää opetella laskemaan ja ottamaan vastuuta jos aikoo vielä seuraaviin vaaleihin. Myötahäpeää tässä on saanut jo pitkään tuntea tämän porukan tekemisistä. Kyllä maisterikin tämän oivaltaa. Toivottavasti.

    • ontoivoa

      Jos ja kun osa teistä pystyy ajattelemaan ihan omilla pikku aivosillaan, niin varmaan tiedätte, että Haloo on juuri se porukka, joka antaa uskoa Vimpelille ja vimpeläisille. Kyllä tätä kunnan luottamushenkilöiden sooloilua ja asioiden pimittämistä on vuosikymmeniä jo kestetty. Viimeinkin on Vimpelissä koittanut avoimmuuden aika, kiitos siitä Haloo Vimpelin henkilöille.

      • vimpelö

        Kyllä vimpeliläiset turvautuvat uskon asioissa Haloota enemmän seurakuntaan, joko luterilaiseen tai helluntaiseurakuntaan. Ja onhan meillä vielä Valtakunnansalikin. En ole mitenkään huomannut haloolaisten olevan isoaivoisempia/ isopäisempiä kuin muutkaan vimpeliläiset.


    • opetelkaalukemaan

      Sivun yläreunassa lukee,että keskustelua VIMPELIN asioista.

    • outova

      Vimpeli perusturvamenot edelleen reilusti yli E-P keskiarvon, kun vastaavasti Alajärven ei. Mistähän johtuu Alajärven ja Vimpelin 290€ per asukas ero vaikka Alajärvi tuottaa myös Vimpelin palvelut ? Olettaisi kulujen per asukas olevan suunnilleen samaa tasoa kun palvelujen tuottaja on sama.

      • Pian80vimpeliläinen

        Vimpelin ja muidenkin kuntien sotemenoista on noin kolmannes erikoissairaanhoidon menoja. Ja sille ei nyt vaan saa mitään että vimpeliläisten keski-ikä on suurempi kuin alajärveläisten. Tästä tietysti seuraa, että meille vimpeliläisille tehdään mm. syöpä-, lonkka-ja kaihileikkauksia suhteellisesti enemmän kuin alajärveläisille. Asiakas maksaa keskussairaalalle päiväkirurgisesta toimenpiteestä nykyisin 135 euroa ja keskussairaala laskuttaa siitä kuntaa ehkä kymmenkertaisesti.


      • outova

        Tilastojen mukaan Vimpelin ja Alajärven ikärakenne on aika samanlainen. Vuonna 2016 vimpeliläisistä yli 65 vuotiaita 26%, Alajärvellä 25.6%, 14- 65 vuotiaissa prosentit 57% ja 56%. Ikärakenne ei selitä isoa eroa sotemenoissa per asukas.


      • Pian80vvimpeliläinen

        Ilmeisesti viimeisin faktatieto on Kuntaliiton " Kuntien sosiaali- ja terveydenhuollon nettokustannukset 2016". Sen mukaan Alajärven sotemenot olivat 3 407 euroa ja Vimpelin 3 698. Eroa selittää aika paljon se, että Alajärven erikoissairaanhoidon asukaskohtainen meno oli 1 214 euroa ja vimpeliläisen vastaavasti 1 425 euroa. Tuolla erolla on melkoinen kuntataloudellinen merkitys. Onko nyt niin, että Vimpelissä saa Alajärveä helpommin lähetteen erikoissairaanhoitoon?


      • Vimpelinvireä

        Olisiko VImpeliläisillä kuitenkin enempi näitä työperäisiä kulumia ja vammoja jotka vaatii kalliimpaa hoitoa, Alajärvellä taas sitte enempi tarvetta psykiatrian puolelle jossa tarvita ku sohva potilaalle?


      • outova

        Jos Vimpeli pääsisi edes E-P:n keskiarvoon olisi sillä jo iso merkitys kunnantalouteen.


      • Pian80vvimpeliläinen

        E-P:n keskiarvo 2016 oli 3 470 euroa. Siihen päästään helposti, kun käytetään erikoissairaanhoitoon saman verran kuin Alajärvi käyttää. Nopein tie tähän on ettei eläkeläisiä lähetetä enää erikoissairaanhoitoon. Tällä menettelyllä Vimpelin vuosittaiset asukaskohtaiset sotemenot voisivat jäädä jopa noin 3 000 euroon. Ja hyvä niin.


      • totuutta

        Meidän sotemenot olisivat samat kuin evijärven lappajärven isojoen karijoen soinin ja ähtärin... ilman alajärveä ,nyt päästiin lähelle maakunan keskiarvoa.


    • TUOHIPERÄNMAISTERI

      Tervehdys. Miksi ovat suuremmat kuin Alajärven tien siitä analyysin kuhan ehdin siitä tuleekin mielen kiintoinen asia kokonaisuus. NÄILLÄ MENNÄÄN

    • samapelijatkuu

      Kateus ja kauna se näkyy vimpelissä jylläävän entiseen malliin. Mikään ei ole näköjään muuttunut kun täällä viimeksi kävin.

    • Vetooa

      Vimpelissä katsos osataan. Kaikki perustuu pesäpallosta saatuihin oppeihin, jotka ovat juurtuneet tänne. Sotemenotkin osataan pesäpallo-opein järkevöittää, ja tunnistetaan eri tilanteet, kuten pesäpallossakin, ykkös-kolmos tilanne, pesät täynnä tilanne, jne. Myös kenttämestarin opit tasaisesta kentästä sekä viivojen tarkkuudesta ovat piirtyneet tavallisen kansan syövereihin. Sotemenoissakin tarvitaan tasaisuutta ja tarkkuutta, pesäpallo-opein nämäkin ovat viimeisen päälle tarkasti ja tasaisesti hahmotettu, ja on vältytty hukkatouhuilta. Vimpelissä osataan katsoa vähän sillä silmällä asioita, kuten pesäpallossa, ei tehdä turhia, tehdään vain tarvittava. Ja ennenkaikkea tarkasti.

    • TUOHIPERÄNMAISTERI

      Tervehdys. Palatakseni vielä tähän kuntien eri arvoisuuteen kannattavuuteen, joku tiedotti onko Vimpelissä enempi sairaita tai kulumia, empä siihen usko , mutta työttömien suhde työllisiin on suuri väkilukuun suhteutettu, eläkeläisiä joita on paljon suurten ikäluokkien kaikki taitaa olla eläkelaitosten varassa, tietty tämä aiheuttaa monia menoja mutta omalta osalta kunnalle tuloja, osalla ei ole työeläkettä jotka joudutaan hyvä niin hoitamaan. Mitä taas tulee Alajärven osalle sillä on kaupungin tatus edut, mahdollisuuksia hoitaa asioita monin erin tavoin, tietty väkiluku on suurempi kuin omassa kunnassa, teollisuus moninaisempaa, ja kauppapalvelut laajemmat ja uskon että , kehitys jatkuu palveluitten lisääntymisenä, onhan sitä nähty menneinä vuosina palvelut varsinkin kaupan osalta siirtyneet Alajärven puolelle, tämä on ymmärrettävää palvelut vaatii asiakkaita toimiakseen. Sitä monetkin ihmettelee miksi aina verrokkina käytetään vain Alajärven kaupunkia eikä koskaan muita naapurikuntia
      sanosin tähän on pitkä perinne, Alajärveä aikonaan ennen kaupunki nimitystä, pidettiin huononpana kuntana, miksi saivat kaupunki tatuksen tätä eivät vieläkään sulata voin asteelle vielä on asiat kokkare asteella, siitä olisi toinen tarina, nyt vaan Alajärvi on talouden lähikuntien veturi jonne tullaan keskittämään monia palveluita Soten toimesta esim. terveyspalvelut. NÄILLÄ MENNÄÄN

    • Hoiskolainen

      Onpa kummallinen veturi kun Alajärven kaupunginhallitus arvelee tämän vuoden alijäämäksi 4 miljoonaa euroa ja ensi vuoden TA tehdään 7 miljoonaa euroa alijäämäiseksi.

      • Suomenhuippujaovat

        Ompa kaupungilla varaa tehdäkkin alijäämää, onhan niillä vuosikausia tullut huipputuloksia, todella isoja ylijäämävuosia.


      • tuleva.kriiskunta.on

        Alajärvelle on kertynyt ylijäämää noin 9 miljoonaa. Eli Alajärvellä on siten vuodesta 2020 neljä vuotta aikaa kattaa kertyvät alijäämät tai päätyvät kriisikunnaksi.


    • miksimiksi

      Tämä on vimpeli-palsta, miksi jauhatte Alajärvestä ?

      • entinen_vipelintyttö

        Luin tuosta alajärven taloudesta lehden mukaan alijämää on noin 1 milj ja viime vuosilta on kertynyt lähes 9 milj ylijäämää Uskon tähään lehtitietoon enemmän kuin Haloo Vimpelin ropakadaan.


    • maisteritietää

      Minä en luota kuin maisterin tietoihin se on fakta

    • TUOHIPERÄNMAISTERI

      Tervehdys. En koskaa ole itseäni kehunut täällä, joten turha alkaa jauhamaan toisaalta en koskaan ole huomannu että olisin erehtynyt asioista, kerralla asiat kuntoon selvitetty. Kyllä kaikki Alajärveä koskevat asiat pitää paikkansa, kunta elämässä pitää tehdä monia asioita, ihan verotuksen takia joku vuosi hyvin toisena vaikka tappiolla eipä eroa yhtään yksityistalouden hoidosta, väliin alijäämäisesti ja toisena vuotena ylijäämäisesti, täytyy muistaa Alajärvi painii ihan eri sarjassa kuin Vimpelin kunta monin tavoin siellä on sitä maksukykyä toisen tavoin kuin täällä
      tosiasiat pitää uskaltaa tunnustaa. Kunta tase pitää olla noin tasapainossa menot/tulot ei koskaan mitään suuria voittoja alkaa hamuamaan joku miljoona sinne tänne ei mitään merkitystä kuntatalouden hoitoon. NÄILLÄ MENNÄÄN (Mikähän kirjoitus se oli että olisin muuttamassa en takuulla muuta mihkään , ja turha selvitellä kuka olen ja arvuutella, sitä selvitystä turha selvittää sehän ei onnistu millään KONSTEIN. KIITOS)

      • maisterin.huumoria

        " joku miljoona sinne tänne ei mitään merkitystä kuntatalouden hoitoon." toteaa maisteri.


      • NäinpuhuttiinNellussa
        maisterin.huumoria kirjoitti:

        " joku miljoona sinne tänne ei mitään merkitystä kuntatalouden hoitoon." toteaa maisteri.

        MAISTERI on aivan oikein huumorimiehiä kun on sitä mieltä että miljoona euroa sinne tai tänne on yks hailee. Maanantaina 12.11. oli kv:n kokous, ja listalla oli mm. arviointikertomus 2017. Maisterinkin olisi kannattanut sitä tutkia. Sivulla 4 oli verotulojen kehitys. Yhteisövero tuotti 2011 Vimpelille 1.36 milj. euroa ja 2012 lähes milj. euroa vähemmän. Tästähän alkoi Vimpelin kriisiytyminen, ja aukkoa on jouduttu paikkaamaan veroprosentin ja kiinteistöveroprosentin nostolla, vai mitä MAISTER?


    • TUOHIPERÄNMAISTERI

      Tervehdys. Pakko taas vastata väärinkäsityksiin, koskien miljoonien heittoja kuin eräät haluten väärin ajatuksien tuoneet julki. Tarkoitin kyllä eräissä tapauksissa kannattaa tehdä joitain asioita
      verotusten maksimoimiseksi alijäämäisiä taseita. Tämä on täysin monissa tase rakentelussa hyvä tapa. Mitä tulee kriisiytymisen vuoteen siitä olisi pitkä romaani nyt ei riitä ajanhetki siihen, ehkä siihen palataan, mitä tulee kiinteistöveroon ja vapaajan mökkeihin, näitä veroja pitää alentaa eikä nostaa. NÄILLÄ MENNÄÄN

      • Rantalainen

        Miten MAISTERI "eräissä tapauksissa kannattaa tehdä joitain asioita
        verotusten maksimoimiseksi alijäämäisiä taseita". Kerro nyt miten Vimpeli tai Alajärvi tai itse olet käyttänyt teoriaasi hyväkseen? Kerro nyt vaan miten Vimpelin kunnan talous alkoi kriisiytyä 2012 yhteisöveron laskun myötä . Sehän teköö kuudessa vuodessa 2012- 2017 ainakin 4 milj. euroa. Kyllä palstalla tilaa on. Kiinteistöveroja verorosenttia on ollut pakko nostaa kun yhteisöverot ovat tippuneet,


      • ei.menestyjä

        Vimpeli saa tosi vähän yhteisöveroja. Jopa paljon pienenmän kunnan Kyyjärven yhteisöverojen määrä vuonna 2017 on liki sama kuin Vimpelin. Yritykset ei Vimpelissä kovin hyvin menesty.


      • siltänäyttää

        Ja vielä sellainen yritys maksoi eniten yhteisöveroa jolla ei ole vimpelissä enää mitään yritystoimintaa. Näyttää sijoittaminen olevan kannattavampaa kuin tehtaan pyörittäminen,tai ainakin helpompaa.


    • shameonyou

      Kiinteistöverojen taso täällä Vimpelissä on ihan pöyristyttävä. Tavallista tölliä verotetaan kuten kartanoa ja mitä tällä verolla saa? Kuraisia kuoppaisia hiekkateitä, haljenneita pikiteitä, kumollaan olevia valotolppia ja loputtomasti pajukkoa ja horsmaa. Hävetkää päättäjät! Tämä on totisesti häpeän paikka, ihan kirjaimellisesti!

    • sääskestä

      Joo totta härskit on kiinteistöverot jopa kuhan vähän kauempana kuin kirkonkylän keskustasta tonteista verotetaan vaikka vain paskahyysikkä tontilla keksitte tonttivero ei perustu tontin kohonneeseenarvoon, jotenkin ymmärtäisin jos kaavaalueella, joten kyllä tällä tulee vihaisia ihmisiä maisteri on oikeassa ja edellinen kirjoittaja

    • hallaperältä

      Juu näin on missä vähänkin tontinkulmaa siihen lätkäistään veroa samaa mieltä härskit on kunnantouhut hävetkää

    • opintieltä_kysellään

      Miksi Vimpelinkunta on kohta ykkönen korkeimmin verotettu 22.25 voisko maisteri kertoa miksi tähän on tultu

    • TUOHIPERÄNMAISTERI

      Tervehdys. Kiitoksia kyselystä pakko jotain kertoa miksi Vimpeli on korkean veronkuntaalue tähän tilanteeseen on päädytty monen vuoden väärillä ratkaisuilla yritetään itse pärjätä eikä haluta palveluita keskittää monen kunnanpalveluiksi jotka hyvin voidaan samoja palveluita tuottaen yhdessä. Monissa asioissa voitas säästää suurimpana terveysmenot, vanhuspalvelut jolloin voitas saada kaikille hyvät palvelut eri sektoreilta vähemmällä kustannustasolla. Itsepäisyys on tähän johtanut, tätä kyytiä kun mennään olemme ykkönen korkeimpana suomenverokuntana, joka latistaa kaiken toiminnan yrityselämän sekä ihmisten toimeliaisuuden, kiinteistöveronkorotus on myrkkyä kuntaanmuuton suhteen jopa yritysten kannalta, mainehaitta ei maarittely yrityksia eikä asukkaita muuttamaan kuntaan. Nyt täytyy tehdä muutoksia omaan ajatustapaan, eikä ajatella itsekkäästi että pärjätään omin avuin voidaan todella palveluita keskittää kuntien kesken.
      MEILLÄ ON EDESSÄ VEROÄYRIN KOROTUS, jos vielä jatketaan tämä samaan episodia
      jos asenne ilmapiiri ei muutu lähiaikoina, ihmetystä aiheuttaa kun näytetään rikasta vaikka
      vaikka todelliset tulot on heikolla pohjalla. Nyt on vaikeuksia saada TULOT JA MENOT tasapainoon, jouduttu menneinä vuosina myymään omaisuutta sekä veronkorotuksilla joka on vihon viimeinen keino myydä omat talvisaapikkaat kun on pakkaskausi. NÄILLÄ MENNÄÄN

      • Senattorska

        Mehä tuotamme yhdessä jo yli 90% palveluista yhdessä,eli Sos/terv 64,5% ja Koulupuoli noin 30% talousarvion pruttomenoista,eli mitä jää meidän itse päätettäviksi?


      • Senaattori

        Senattorskalla ketjun oikea ja paras mielipide. MAISTERI se vaan vaatii lisäyhteistyötä Alajärven kanssa. Maisterin velvollisuus on kertoa miten palvelut voitaisiin tuottaa 100 prosenttisesti yhteistyönä. Sen yli ei kai MAISTERIKAAN yhteistyökuviounissaan pääse.
        Valitettavaa on, että osa vimpeliläistä näyttää uskovan MAISTERIA eli oikeammin yo-merkonomia, jonka opinnot jäivät kesken.


    • Maisterihyvä

      Alajärvikin täkee alijäämääbudjetteja, hirmuisesti pysyviä kuluja tuovia rakennuksia rakennetaan ja ovat muuttotappiokunta siinä missä naapuritkin ja seuraava lama vielä tasottaa varmasti valtionapuja joten mikä on lopputulos?

    • hyvin.menee

      Kyllä oli hienoa lukea lehdestä Vimpelin reilusti ylijäämäisestä taloudesta.

    • Joutilaattöihin

      Nyt ei mee millään kunnalla hyvin. Ikävä tosi asia.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe