Osa-aikatyö!

Bvcx

Kun työkkäri lähettää työtarjouksen ja pyytää hakemaan töitä jossa lukee että on haettava kokoaikatöitä Mutta on myös osa aikatöitä esim 10 tuntia viikossa.Pitääkö näitäkin hakea?Ja edelleen jos olet vakituisessa osa-aikatyössä vaikkakin vain 5 tuntia viikossa niin on aivan älytöntä että pitää hakea toiseen työhön joka on 10 tuntia viikossa pitäisikö muka irtisanoutua nykyisestä työstä josta pitää ja mennä toiseen joka ei olido välttämättä yhtä mukava?

23

3418

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • soppariviidakko

      Osa-aikatyö, tai vaihtelevan työajan työ on siinä kiva, että samalla voi hakea soviteltua- jota laskettaessa kassa/liitto/kela vähentää ensin palkasta suojaosan, joka on noin 300 euroa/kk, mikä summa ei vaikuta mitenkään sovitellun määrään!
      Esimerkiksi jos saat palkkaa bruttona 850 euroa osa-aikatyöstä/kk, siitä vähentää sovitellun maksaja ensin 300 euroa, ja maksaa sovitellun 550 eurosta, josta sitten puolet vähentää täysimääräistä työttömän päivärahaa.

      Toinen asiansa on työsopimuslaki, joka sisältää kilpailukiellon työsuhteen aikana, lähtökohtaisesti. Työkkäri ei voi käskeä ketään osa-aikaista x firmalla olevaa kokkia/erikoistuotemyyjää/siivoojaa/sihteeriä/mitä tahansa, tekemään tämän työnantajan kilpailijafirmalle (samalla alueella, samoja hommia) töihin. Työsopimus on vahvempi, ja työkkäri ei ottane vastuuta jos työntekijän työsopimus purkautuu työkkärin oman toiminnan seurauksena.
      Tietenkin muulle alalle työnhakija voi osa-aikalaisenakin mennä osa-aikatyöhön, ja koostaa täysiaikaisen työn sillä tavoin.
      Esimerkiksi kokkina "ravintola y:ssä", kolme ja puoli tuntia/pv, loput päivästä vaikka lastaajana "rahti ja kuljetus x:ssä".

      Minusta vaihtelevaa työaikaa, ja osa-aikalaiset, ovat väliinputoajina. Ei tarjota töitä, ei kursseille pääse, ei mitään tukea oikeanlaisen työpaikan löytymiseen, tai osaamisen lisäämiseen. Kun katsoo omat tiedot, työnhaku on voimassa. Muuten olen työsuhteen vuorojen ehdoilla. Peruspäiväraha juoksee soviteltuna, mutta olisiko työvoimahallinoolla milloin aikaa ja halua kouluttaa alalleen paremmin näitä töttöröö-tyyppejä?
      Näillä ihmisillä on arki sekavaa, kiireistäkin. Työpaikkoja itsekin katselen esim tänään, tunnin verran, mutta mitä kokemus on niin alaltani samantaisia kuin mitä teen, eli täysaikaista paikkaa ei oikein tahdo löytyä. Vaki olen, mutta kun selailen, isoin osa on määräaikaisia- ja kannattaako se vaihtaa? Kun en voi tosiaan samaa työtä tehdä toiselle.

      • EnnenOliEnnen

        Kyllä nykypäivänä monella siivousfirmalla voi tehdä siivoustyötä kilpailevalla firmalla ja moni niin tekeekin esim. siivoustyö firma A, työ ma-pe klo 06-14, siivoustyö B, ma-pe klo 17-21, siivoustyö C, ma-pe klo 22-01, siivoustyö D la-su klo 06-14, siivoustyö E la-su klo 19-23.

        Toista se oli silloin 15 vuotta sitten. Nyt on nyt.


      • Kaikkimenikerralla

        Olin osa-aikatyössä ja sain samaan aikaan ansiosidonnaista. Molemmat loppuivat yhtä aikaa ja tipuin Kelan työmarkkinatuelle. Silloin ei naurattanut.


      • Anonyymi
        EnnenOliEnnen kirjoitti:

        Kyllä nykypäivänä monella siivousfirmalla voi tehdä siivoustyötä kilpailevalla firmalla ja moni niin tekeekin esim. siivoustyö firma A, työ ma-pe klo 06-14, siivoustyö B, ma-pe klo 17-21, siivoustyö C, ma-pe klo 22-01, siivoustyö D la-su klo 06-14, siivoustyö E la-su klo 19-23.

        Toista se oli silloin 15 vuotta sitten. Nyt on nyt.

        Toki, voi, jos on paikkakunta, missä näitä firmoja on, ja toisekseen, työ on raskasta. Milloin yli 50 v jo kipuileva siivooja lepää, jos on aina töissä?
        Tänäänkin vajaan 7 h vuoro: siihen päälle jos toisen tekisi, ei tarvitsisi huomisen samanmoisen jälkeen untakaan työstä useampaan päivään nähdä.
        Siksi toisekseen ihmettelen, miksi esim kunnat eivät voi ottaa vajaita päiviä muualla tekeviä paikkaamaan sitä päivän vajautta, vaikka jaksottain. Saisi kokoaikatyön palkan, yhteensä, ei tarvitsisi enää soviteltua.
        Kunta saisi työpanosta, esimerkiksi juuri niihin asioihin, mitä tämä kyseinen osa-aikalainen parhaiten osaa.
        Minua henkilökohtaisesti harmittaa tällainen, työn aliteettäminen, ja mukana seuraa aliarvostus.
        Liittoon en ole liittynyt: ei mitään takeita koskaan, että töitä on pidemmälle. Yhteensä yli 10 v tällaista tyhjän päällä kellumista: nolla on yhtäkuin nolla, kunnes tilipäivä koittaa.


      • Anonyymi
        EnnenOliEnnen kirjoitti:

        Kyllä nykypäivänä monella siivousfirmalla voi tehdä siivoustyötä kilpailevalla firmalla ja moni niin tekeekin esim. siivoustyö firma A, työ ma-pe klo 06-14, siivoustyö B, ma-pe klo 17-21, siivoustyö C, ma-pe klo 22-01, siivoustyö D la-su klo 06-14, siivoustyö E la-su klo 19-23.

        Toista se oli silloin 15 vuotta sitten. Nyt on nyt.

        Jaa. Toki,mutta eikö laki ole lepoajoista vastassa? Työnantajalla on direktio,siihen että työntekijä myös lepää vuorojen välillä.
        En itse jaksaisi,toista rankempaa kohdetta. Tunteja on vaihtelevasti,6-8 päivässä. Työaikaa en voi ennalta tietää.
        Työskentelen tapaturma- alttiissa paikassa. Täytyy olla edes joskus nukkunut kunnolla.vOsa on yötyötä. Välillä olen väsynyt jo viiden aikaan illasta. Herään ennen kolmea töihin lähtemään.


    • Bvx

      Niin mutta virkailija sanoi että tuo jos tekee n.3-4 tuntia viikossa töitä niin se on harrastus ja näinollen on työtön eikä työssäkäyvä.Voivat velvoittaa koulutukseen koska ei kuulemma ole oikein nostaa työttömyyskorvausta ja samaan aikaan soviteltua rahaa joka jää alle suojaosuudrn 300.Mitä sanotte tällaisesta virkailijan sanonnasta?

      • Hölmöätouhua

        Onhan se työ silloin, jos kerran saa palkkaakin siitä.


      • Anonyymi

        Virkailija on kyllä yrittänyt noin sanoessaan höynäyttää. Ei olla yhtäaikaa kokonaan työtön, ja sovitelulla- Vaan työssä, ja sovitellulla. Tai osa-aikatyössä ja sovitellulla. Miten se sopimus työstä on sitten laadittukin, tuntityöksi nollasta ylöspäin tai prosentuaalisena työaikana, tai tietyn kohteen keikkoina- aivan sama, kyllä työsopimuslaki on vahvempi, kuin työkkärin tai minkään muun viraston virkailijan "lausumat".
        Jokohan se sinulle onkin tämän ajan mentyä, jo selvinnyt. Harmittaa vaan puolestasi- miten kehtaavatkin antaa virastoissa väärää tietoa, silmää räpäyttämättä. Työ on työtä. Harrastuksia ei hoideta työsopimuksella!


      • Anonyymi

        Mitähän tarkoitit ei niitä saa yhtä aikaa! On joko kokonaan työtön: työttömyyskorvausta.
        Tai, on osa-aikatyössä ja saa: soviteltua päivärahaa.
        Kokoaikatyössä oleva(väh 80% kokoaikaisen työajasta) ei saa ollenkaan soviteltuakaan.


    • dfbdfndfhdfhd

      Tunti töitä viikossa niin on työllinen tilastoissa, ei siis työtön.
      Soviteltu raha on oikein koska hallitus on niin säätänyt.
      Virkailija kuuluisi ohjata uudelleenkoutukseen tai antaa hänelle potkut.

    • PieniPiruVasempaan

      Luin lehdestä työntekijästä, joak sai potkut. Hän ihmetteli sitä koska hänellä oli töissä kivaa ja hän viihtyi siellä.

    • Anonyymi

      >> jos tekee n.3-4 tuntia viikossa töitä niin se on harrastus ja näinollen on työtön <<

      Vähintään 4 tuntia viikossa riittää osa-aikatyön määritelmään eli silloin katsotaan olevan töissä kiinni niin, ettei tule työtarjouksia. Ja saa soviteltua työmarkkinatukea eli korvausta loppupäiviltä. Olen itse ollut työssä, jossa oli työtä vain 1,5 h päivässä ja toisen kerran paikassa, jossa oli 5 h viikossa töitä. Molempien aikana tuli soviteltu korvaus.

      Vain, jos työ on niin hyvin palkattua, että suojaosa ylittyy, ei saa loppupäivältä työttömyyskorvausta. Mutta siinä tapauksessa pitäisi olla jollain sellaisella töissä, joka maksaa ylisuurta palkkaa muutamasta työtunnista, koska ei sellaisesta normaalisti paljoakaan saa.

    • Anonyymi

      Työkkärillä on nettisivut, jotka oli määrä lukea jo silloin läpi, kun työllistymisuunnitelmaa laadittiin. Eli sieltä noita vastauksia eri kysymyksiin löytyy hakemalla.

    • Anonyymi

      40 h /vko tai ei mitään.

    • Anonyymi

      Nuo tuollaset oli ennen tarkoitettu kouluttamattomille ja opiskelijoille. Täytyy ihmetellä, että jopa Te-toimisto on mennyt niin harhaiseksi, että kuvittelee ihmisen elättävän itsensä noilla.

    • Anonyymi

      Kohdallani on tällainen dilemma. Teen vähintään 80, enintään 125 h töitä kuukauteen. Raskasata hommaa, nyt tuli muutamia keikkoja lisukkeeksi, ei ole mitään varmuutta, saanko työstäni täysaikaista, sopimus on 0- soppari.
      Kuntakokeilun ihminen osasi masentaa minut maan rakoon. Olenkin tyystin työtön! Omnneksi tuli vain kerta/3 kk työnhakuvelvoite. Oikeastaan osaan kunnolla vain tämän yhden alan, ja miten ihmeessä lähtisin esim toiselle lähiseudun vastaavan alan työnantajalle, töissäollessani hakemaan? Todennäköisesti aiheuttaisi vakavan luottamuspulan.
      Työnantajani tietää elämäntilanteeni, eikä vaatisi ihan mahdottomia, että jaksan nämä työt mitä on. Mutta nähtävästi yhteiskunnassa ei mikään enää riitä, ja duunarin syyksi laitetaan jo sekin, jos työnantajalla ei ole tarjota riittävästi tunteja.

      • Anonyymi

        Ennen jokainen sai valita työnsä, osa-aikaisen tai kokoaikaisen. Sitten nämä todellisesta elämästä irtautuneet päättäjät teki lain, että kaikkien on pyrittävä työnhakupakolla kokoaikatyöhön. Laki tuli voimaan 2.5.2022.

        Nyt ollaan jo tilanteessa, että esim. nollatuntisopimuksella tehtävään työhön ei löydy hakijoita.

        Ei ajateltu ihan loppuun asti lakia päätettäessä. Aina voi hakea, mutta ei välttämättä tule valituksi. Toiseen työhön hakiessa haastattelija kyllä osaa lukea rivien välistä, että halua vaihtaa työpaikkaa ei ole.

        Nykyiselle työnantajalle voi kertoa, että on pakko hakea, vaikka nykyinen työ on ihan sopiva. Eli ei ole itsestä kiinni, että hakee toiseen työhön.


    • Anonyymi

      Kuntakokeilun työntekijä on tehnyt virheen. Säännöllisesti yli 4 tuntia viikossa työskentelevä on työssäkäyvä, ei työtön. _Työnhakija_ pitää kyllä olla, jos hakee soviteltua päivärahaa. Silloin tulee hakea 1 työpaikka/3 kk.

      "Teen vähintään 80, enintään 125 h töitä kuukauteen." Tuohan on noin 20h/viikko. Todisteeksi riittää soviteltua haettaessa ilmoitetut työtunnit.

      Laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta

      "3) työttömällä henkilöä:

      a) joka ei ole työsuhteessa, ellei hän ole kokonaan lomautettu tai hänen säännöllinen viikoittainen työskentelyaikansa ole alle neljä tuntia viikossa taikka hänen vaihtelevaa työaikaa koskevassa työsopimuksessaan taattu vähimmäistyöaikansa ole alle neljä tuntia viikossa;"

    • Anonyymi

      Kokoaikaista työtä on työnhakijan hakea, mutta kannustavat myös ottamaan vastaan osa-aikastakin. Osa-aikaisessa on säädöksenä se, että mikäli löytää itselleen täyspäiväisen työpaikan voi osa-aikaisen sanoa irti heti ilman irtisanomisaikaa.

      Osa-aikatyössä on haettava 1 paikaa 3kk aikana ja hyväksyttävä haku on pyytää osa-aikaiseen työhön tunteja lisää!

      Kokoaika työksi kutsutaan alakohtaisesti 37,5-40 tuntia/viikkossa.
      Jos tekee esim. 30t/vk on se osa-aikaista ja on velvoitettu hakemaan lisätunteja tai uusi työ jossa tunnit riittävät.

      Itselleni kelpaisi tuo 30t/vk oikein hyvin, 6t työpäivä olisi aivan riittävä aika.

      • Anonyymi

        Työttömyysturvalaissa osa-aikatyö on määritelty suhteessa kokoaikaisen työntekijän työaikaan. Osa-aikatyössä työaika on enintään 80 prosenttia alalla sovellettavasta kokoaikaisen työntekijän työajasta.

        Jos kokoaikainen työaika on 37,5h/vko, niin osa-aikatyö on alle 30 tuntia viikossa. Kannattaa selvittää, mikä on oman alan kokoaikaisen työn tunnit. Voi olla, että tuo 30h/vko lasketaan kokoaikaiseksi.


    • Anonyymi

      Tyhmää, ettei saa tehdä sellaista osa-aikatyötä, mitä haluaa. 30h/vko ei yleensä edes saa soviteltua päivärahaa. Ihan sama siis työttömyyskulujen kannalta tehdä osa-aikaista.

    • Anonyymi

      Mielestäni parasta kun ei tarvitse olla työssä koko valoisan ajan elämää tai yötä milloin on nukkuma-aika!

    • Anonyymi

      Sinulla on perustuslaillinen oikeus työpaikan vapaaseen valintaan. Kukaan ei voi siis määrätä sinua hakemaan mitään työtä seuraamusten uhalla. sinä itse päätät.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1933
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1496
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      23
      1412
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe