Frodo ja Sam, osa 1

Tämän tarinan tapahtumat liittyvät siihen synkkään aikaan ja hetkeen pian sen jälkeen, kun sormuksen kantaja Frodo erkani Samin kanssa muista sormuksen ritareista. Tässä tarinassa ei puhuta asioista niiden oikeilla nimillä.

Melottuaan kanoottiaan pitkän päivän Anduinin virran mukana, päättivät he yksissä tuumin leiriytyä tämän Suuren Virran karulle itäpuolelle. Heistä kumpikaan ei voinut käsittää, kuinka maisema muuttui niin nopeasti rehevän Lorienin metsän ulkopuolella ja kuinka Anduinin itäpuolella maasto oli niin karua Lorieniin verrattuna. Maasto oli melkein kaiken kasvillisuuden hyljeksimää ja se kumpuili loivasti. Oli kuin joku olisi aikoinaan inhonnut sen tasaisuutta ja lyönyt jättimäisen nyrkkinsä siihen ja saanut iskun voimasta maan aaltoilemaan. Vaikutti kuin maa olisi ollut kaikkien hylkäämä, jopa aika itse vaikutti jättäneen alueen, eikä mitään muutosta sinne voisi ikinä tullakaan. Ei keväästä erottuvaa syksyä sen enempää kuin talvesta erottuvaa kesääkään. Kaikki oli ja vaikutti tulevan aina olemaankin pelkkää ruskeahkoa ja kitukasvuista karukkoa.

Frodo ja Sam raivasivat sitkeästä ja kuivakasta risukosta polttopuuta nuotiota varten. Aikansa kamppailtuaan oli heillä tarpeeksi leiritulen ylläpitämistä varten, jonka Sam sai näppärästi syttymään käden käänteessä. Pian vesi kiehui ja heillä oli molemmilla lämmintä syötävää kylliksi.

Pitkän melomisen jälkeen, vaikka se olikin tapahtunut myötävirtaan, olivat kumpikin niin uuvuksissa, että heidän silmänsä alkoivat painua kylläisyyden tunteen ja leirinuotion lämmön vaikutuksesta kiinni. Tämän havaittuaan ehdotti Frodo, että nukkumaan mentäisiin oitis, eikä vartioinnille olisi tarvetta. Risukossa ei voinut liikkua äänettömästi, joten he heräisivät välittömästi, mikäli joku heidän leiriään lähestyisi. Tulta he eivät kuitenkaan jättäneet palamaan ja sijaintiaan paljastamaan, sillä joella taikka sen toisella puolella saattoi yöllä liikkua epämiellyttäviä olentoja. Niinpä nuotio sammutettiin ja molemmat ystävykset asettuivat lisälämmön saamiseksi makaamaan kiinni toisiinsa.

1

87

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Frodo ja Sam, osa 2

      Heidän maatessaan paljaan taivaan alla, alkoi öinen pimeys kietoa seutua otteeseensa. Pian taivaskin pimeni ja tähdet tulivat kaikessa kauneudessaan esiin. Kumpikaan ei nukkunut, vaikka hetki sitten olivat nuotion ääressä nuokkuneetkin. Kummankin mieli matkasi tähtien opastamana takaisin Kontuun ja sen turvallisiin öihin, jolloin himmeät valot kajastivat asumusten ikkunaluukkujen lomasta. Huoli heidän ystävistään hiipi esiin, mutta sitäkin voimakkaammmin vaivasi koti-ikävä kumpaakin. Pian Sam sanoi: "On aivan kuin oltaisiin Hobittilan kumpumetsissä silloin kauan aikaa sitten." Frodo muisti heidän retkensä ja tajusi, ettei siitä ollut aikaa kuin muutama kuukausi, vaikka kummastakin tuntui, että siitä oli jo elinikä.

      Frodo silitti Samin hiuksia ja sanoi tälle hiljaisella äänellä: "Emme saa antautua koti-ikävälle. Meillä on vielä pitkä matka edessämme, eikä takaisinpaluusta ole mitään taetta". Tämän sanottuaan tajusi Frodo, että kyynel vieri hänen poskeaan pitkin. Hän huomasi, että myös Sam niiskaisi, ja vaikka tämä makasikin selin Frodoon päin, ei ollut epäilystäkään etteikö myös Sam ollut liikuttunut tilanteesta, mikä oli samanaikaisesti sekä kaunis että täynnä hirvittävän pahaenteisiä aavistuksia heitä kumpaakin kohtaavasta tulevaisuudesta. Oli myös selvää, ettei Samkaan elätellyt turhia toiveita heidän mahdollisuuksistaan selvitä takaisin kotiin.

      Frodo jatkoi Samin hiusten silittelyä ja vaipui ajatuksiinsa. Sam kääntyi selälleen, ihaili tähtien kauneutta hetken ja käänsi sitten kasvonsa kohti Frodon kasvoja. "Minua pelottaa, ei tässä ja nyt, mutta kaikki se mitä meidän on kohdattava". Sam piti pienen tauon ja jatkoi: "En tekisi tätä kenenkään muun teidän kanssanne." Frodo hymyili Samille, käänsi siinä maatessaan selkänsä tälle ja sanoi: "Emmeköhän me ole matkanneet jo sen pisteen ohi, missä sinun tulee sinuttella minua. Nukutaan nyt vain." Sam ei kuitenkaan antanut Frodon nukahtaa, vaan sanoi: "Minähän olen vain tällainen puutarhuri, mutta en minä teitä pelkästä velvollisuudesta seuraa". "Miksi sitten?" Frodo kysyi. Sam mietti hetken ja sanoi: " Minä olen aina pitänyt teistä. Minusta teissä on jotain sellaista sisäistä voimaa. Vähän samanlaista kuin sillä valtias Elrondilla on." "Sam, älä viitsi verrata minua haltijaruhtinaaseen, saat minut nolostumaan." "Anteeksi", Sam vastasi ja alkoi puolestaan hyväillä Frodon hiuksia.

      Hetken Frodon hiuksia hyväiltyään, hieroi Sam Frodon hartioita ja sanoi: "Tuollainen melominen ei taida oikein sopia teille. Minä voisin huomenna meloa yksin ja te voisitte levätä hieman?" Frodo vastasi tähän pelkästään nautinnollisesti ja vaimeasti voihkaisemalla. Samin kädet hieroivat pian Frodon selkää ja melkein eksyivät tehtävästään seikkaillessaan pitkin Frodon haurasta vartaloa. Frodo antoi ystävänsä jatkaa, sillä hän piti kosketuksen tuomasta lohdusta. Se vei samalla hänen ajatuksensa kohti edessä olevaa tehtävää.

      Lopulta Frodo kuiskasi Samille: "Haluaisitko pujottaa sen sormeesi?" Sam mietti kysymystä pitkään ja vastasi huokaisten: "Teidän puolestanne minä pujottaisin sormeeni mitä tahansa ja vaikka kantaisin teidät päämääräämme." Frodo huokaisi ja pyysi lähes kuiskaten: "Sam laitasi sormesi sen sisään". Käsi täristen alkoi Sam ujuttaa sormeaan sisään. Perille päästyään hän tunsi sen kiristävän sormensa ympärillä kuin liian pienen, mutta silti pehmeän sormuksen.

      Frodo makasi edelleen kyljellään ja nautti Samin kosketuksesta. Pian hän kertoi Samille: "Tunnet nyt sen painon ja halun. Se haluaa tulla löydetyksi ja viedyksi perille." Frodo jatkoi: " Ennen kuin olemme perillä, on sinun Sam mentävä Mordorin portille asti ja päästävä sisään." Sam vastasi: " Tuntuu kuin olisin jo siellä. Kuinka pääsen sisään?" "Sam, sinun täytyy odottaa, että portti aukeaa kunnolla. Nyt se on vasta raollaan. Odota kunnes portti on auki ja pääset astumaan sisään ilman vaikeuksia." Frodo jatkoi: " Sam, muista että Mordorin maassa ei aurinko paista, vesi on juomakelvotonta ja ilmakin on pilaantunutta." Sam vastasi tähän: " OIen kuullut tarinoita siitä. Ja voin kuvitella niitä kauhuja mielessäni, mutta haluan silti kokea ne kanssanne."

      Siinä kyljikkäin maatessaan matkasivat molempien mielet läpi Mordorin aina Tuomiovuorelle asti, ja sinne päästyään lähtivät he kumpikin kipuamaan kohti huippua. Matka tuomiovuorelle oli ollut raskas astua, mutta huipulle pääseminen vaati heitä ponnistelemaan voimansa äärimmilleen. Lopulta he kokivat kumpikin päässeensä matkansa päähän ja Tuomiovuori alkoi syöstä uumenistaan kuumaa laavaa kaikkialle ympärilleen. Sekä Frodo että Sam huokailivat ja voihkivat. Mielessään he lojuisivat Tuomiovuoren laavaisilla rinteillä toistensa syleilyssä samalla tavoin, kuin lojuivat sillä hetkellä siinä paikassa. Nyt kumpikin ymmärsi, että mitä heillä oli edessään ja mitä olivat taakseen jättäneet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Halkokarilla ammuttu

      Halkokarin uimarannan metsissä/tiellä poliiseja juoksenteli n.13.30.Onko pahvihousut setvimässä sukuriitoja?
      Kokkola
      37
      4132
    2. Yle aamu taas huolissaan laittomasti maassa olevien terveydenhuollosta

      Yle se jaksaa aina nostaa tämän asian esille, vaikka ei pitäisi. Laittomasti maassa olevat pitää säilöä ja karkoittaa, e
      Maailman menoa
      240
      2591
    3. Mitä tehdä kun eräs henkilö seuraa puhelintani

      Ja informoi asioitani ulkopuolisille ja ei kyse ei ole viranomaisista vaan sairaasta yksilöstä joka ei jätä rauhaan vaan
      Ikävä
      248
      2484
    4. Mitä haluat

      Toisesta vai haluatko mitään
      Ikävä
      203
      1924
    5. Tuli yhtäkkiä kova ikävä sinua, J

      Olisitpa täällä, niin voisin halata ja suukottaa sinua juuri nyt... Vaikka tilanne on mikä se on, enkä voi tätä oikeass
      Ikävä
      104
      1806
    6. Täytyy tunnustaa

      että olet kauneinta mitä olen nähnyt. Käteni tärisevät vieläkin. Olen tosiaan ihastunut. Tästäkin vaikenen.
      Ikävä
      117
      1547
    7. Jengi haluaa että

      Lähden täältä pois. Syystä että? Antaa tulla syitä nyt.... Huomenta sitten viimeisen kerran. 💔🐺🖤
      Ikävä
      198
      1326
    8. Leskenpoltto, kastijärjestelmä ja muut asiat, joiden alkuperää ei tiedetä

      Leskenpoltto, kastijärjestelmä ja muut asiat, joita käytetään koko itää vastaan tietämättä niiden alkuperää. Aina kun o
      Hindulaisuus
      346
      1231
    9. jos saat yhden

      Toiveen esittää niin mikä olisi
      Ikävä
      95
      1118
    10. Huomenta päivää

      Somen ihmeelliseen maailmaan. 🤗☕🌞💞
      Ikävä
      199
      1056
    Aihe