Avioliitto on juridinen

Katsoin torstaina eduskunnan kyselytuntia, jossa käsiteltiin alaikäisten avioliiton kieltämistä Suomessa. Miellän sen hyväksi asiaksi, kun avoliitot ovat lisääntyneet ja se on sallittu myöskin alaikäisille. Räsäsen puheenvuorosta kuitenkin paistoi läpi että hänellä ainoana parisuhteen keskiönä on avioliitto. Minua nauratti se kun hän totesi että alaikäisten avioliiton kieltäminen ehkäisisi teiniraskauksia...hmm...olen toista mieltä että sillä kieltämisellä olisi tekemistä teiniraskauksien suhteen. Kyllä nämä teinit valitsevat joko avoliiton tai sitten joutuvat yksinhuoltajaksi ja siinä avioliitolla ei ole mitään tekemistä.
Tuli mieleeni että Räsänen ajattelee kuin joku keskiaikaa elävä, jolloin varmaan alaikäisillä oli kaikilla siveysvyö eikä varmaan minkäänlaista ajatustakaan seksuaalisuudelle ennen hääyötä. Muutenkin kaikki rajoitukset elämässä sisältyivät raamatun tuomaan luonnottomuudelle. Raamattuun on omittu avioliitto. Onneksi avioliitto on juridiikkaa. Jos se olisi uskonnollinen niin takuuvarmasti tällöin avioliittoon saisi mennä jo heti kun on sukukypsä.
Räsänen kieltäisi alaikäisiltä varmaan seksinkin.

6

105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyllä siveysvyö oli yläluokan perverssiä tavaraa. Ei köyhillä sellaisiin varaa olisi ollut.

      • Ateisti1982EiKirj

        kekek-kekek

        Nythän pitäisi olla kaikilla siveysvyö kun köyhimmilläkin on sellaiseen jo varaa kun Räsäsen mukaan alaikäisillä ei saisi olla minkäänlaista seksuaalisuutta mitä harjoittaa, varsinkin kun nyt Suomi kielsi sen alakaikäisten avioliiton joka on ainut asia jolloin seksuaalisuutta saa harjoittaa aikuinenkin. Eihän Päivi halua että alaikäiset harjoittaisi seksiä avoliitossa (vastoin Päivin maailmankuvaa ja ideologiaa), joka ei ole taas avioliitto joten Pivi haluaa että lapset viettäisi lapsuuttaa 18-vuotiaaksi asti eivätkä ryhtyisi suhteisiin jossa harjoitettaisi seksuaalisuutta. Rivien välistä kyllä pääsi Päiviltä taas sellaisia sammakoita, jotka eivät voi olla lääketiedettä opiskellekaan kovinkaan luonnollisia, kuten se ettei alle 18-vuotiaalla ole seksuaalisuutta. Varmaan jossakin on painike josta seksuaalisuuden voi kytkeä pois päältä ja elää selibaatissa 18-vuotiaaksi asti?!
        Kumpi Päivi on oikeesti lääkäri vaiko uskonsaarnaaja?!


    • KazuKa

      "Katsoin torstaina eduskunnan kyselytuntia, jossa käsiteltiin alaikäisten avioliiton kieltämistä Suomessa. Miellän sen hyväksi asiaksi, kun avoliitot ovat lisääntyneet ja se on sallittu myöskin alaikäisille."

      Avioliitto ja avoliitto ei ole sama asia ja miksi kieltämisestä piti käsitellä, kun asia on jo kielletty?

      4 § (16.4.1987/411)
      Avioliittoon ei saa mennä alle kahdeksantoistavuotias.

      • Sarcisson

        Toinen momentti samassa pykälässä määrittelee millä ehdoin poikkeus tästä on mahdollista, eli siitä toisesta momentista käytännössä keskustellaan.


      • Ei ollut kysymys siitä. Sisälukutaitosi taitaa riittää vain otsikkoon asti?


      • Sarcisson kirjoitti:

        Toinen momentti samassa pykälässä määrittelee millä ehdoin poikkeus tästä on mahdollista, eli siitä toisesta momentista käytännössä keskustellaan.

        Uskovat eivät niele tätä toisen momentin kohtaa, koska kiellettäisi ehdoin alaikäisten avioliitot esimerkiksi Hihhuli-Laukkasen puheenvuoro oli sellainen että "minun pitää harkita tätä asiaa ja kuunnella asiantuntijoita". :) Mitä helkkarin harkintaa tai asiantuntijoiden kuulemista tämä asia tarvii?! Ketä Laukkanen pitää asiantuntijana ..sitä jumalaa jota ei ole olemassa?! :) Laukkasen puheenvuorosta sointui ettei avoliitto ole mikään ratkaisu vaan tällöin tulisi vain alaikäisten avioliitto kysymykseen, joten sitä ei tulisi kieltää ehdoilla ja siksi Laukkanen harkitsee. Avioliitto on uskovilla keskiössä joka käänteessä kun teiniraskaaksi tulleillekin sitä rivien välistä halutaan tarjota tai ennen aikuisiän yhdyntää/seksuaalisuutta ehkäisisi kun alaikäisiltä kiellettäisi avioliitto ehdoin. Seurustellakaan uskovaiset eivät voi ilman avioliittoa? Ihan kuin avioliittoa heikennettäisi uskovien mielestä suuresti.
        Miten uskovat löytävät ylipäätänsä puolisonsa, jollei siihen liity avioliittoa ennen seurustelua tai mitään muutakaan parisuhteen tapaista!? Jostakin uskonlahkon sisältä vanhempiensa pakottamana valitaan se puoliso?!

        Uskovaiset kiertää avoliittoa kuin kissa kuumaa puuroa. Sitä ei ole heistä olemassakaan. Räsänen olisi valmis varmaan kieltämään avoliitonkin alaikäisiltä, kuten seksuaalisuuden harjoittamisen halusi puheenvuorossa kieltää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      326
      3878
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      275
      2224
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      114
      1554
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      94
      1390
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1383
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1247
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1218
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      49
      1058
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1054
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      66
      942
    Aihe