Miten löydän "ystävyyttä eduilla" suhteen?

YstävyyttäEduillaEtsimäs

Keski-ikäisenä miehenä olen viime aikoina pyöritellyt mielessäni ajatusta että haluaisin ehkä kuitenkin "ystävyyttä eduilla" suhteen kuin vakavan parisuhteen muuttaen joku päivä yhteen. On käynyt ilmi että harva nainen pystyy minut hurmaamaan tunnetasolla että haluaisin virallisesti seurustella, vaikka toki olen koittanut antaa naiselle mahdollisuuden ajan kanssa. Ennen olin "ralliauto", joka syöksyi suhteisiin melko helpostikkin, mutta pettymysten jälkeen olen tullut ylivarovaiseksi. Yritän ilmeisesti varmistella liikaa, jolloin minusta on tullut sitten käytännössä sitoutumiskammoinen.

Minun on vain vaikea uskoa että sellaisia naisia on juurikaan tarjolla vaikka itse ystävyyteen panostetaan paljon enemmän ja kaikenlainen läheisyys on vain sitten bonusta. En siis halua löytää suoranaista seksisuhdetta, jossa seksi on kaiken vaivan tavoite vaan kunnioittavan ja välittävän ihmissuhteen... oikeaa ystävyyttä. Tuntuu aika turhalta laittaa edes treffi-ilmoitusta kun se käsitetään kuitenkin naamioiduksi pervo seksisuhteen etsimiseksi, koska naiset saavat valtavasti suoria seksiehdotuksia omiin ilmoituksiinsa. Vaikea uskoa että saisin aidosti mahdollisuutta naiselta että Ystävyys sana kirjoitetaan isolla ja läheisyys pienellä (jos on tullakseen).

Millä tavalla olette löytäneet "ystävyyttä eduilla" suhteen eli kummallakin omat elämät ja asunnot oikeasti? Vai onko siihen vain päädytty vahingossa kuin suoranaisella etsimisellä? Kestääkö nämä oikeasti vai loppuuko melko lyhyeen yleensä naisen puolelta (halutaan enemmän)?

23

627

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaveriapu

      Ei kai sitä etsiä tarvitse. Minulla on miespuolisia ystäviä ja jos on sinkkuvaihe menossa niin kaveria voi jeesata. Ei kai se mitään sen kummempaa tarvitse. Yleensä miehet on niitä kun häviää parisuhteisiin koska hakevat jatkuvasti ja miehillä on yleensä näitä läheisyyden ja hellyyden tarpeita mitä tämän tyyppisessä toiminnassa ei saa, paineiden purku ja kumpikin omille teilleen.

    • Syntyy_tai_sitten_ei

      Ei muuta kuin treffipalstalle ilmoitus
      "Sitoutumiskammoinen muuten mukava mies etsii naista ystäväksi".

      Netti on siitä kätevä väline, että se voi toteuttaa toiveita. Pitää vain osata kertoa, mitä hakee ja mitä voi tarjota. Jos kummassakaan ei ole mitään mahdotonta, homma voi jopa toimia.

    • Tietää_mitä_hakee

      Tarkoittaako AP nyt sitten seksisuhdetta vai suhdetta jossa olisi myös muutakin, esim. matkustamista, ym. tekemistä yhdessä? Kirjoituksesi vaikuttaa seksisuhdteen hakemiselta.

      Itse haen miestä kaikkeen tekemiseen, mutta en yhteiseen talouteen.

      • matkustellaa

        Sinä tyypillinen chat nainen. Esim matkustamista . Eikö muuta tullut mieleen kun rahastaa ukolta rahat


      • Minnimaarit

        Tuo kirjoitus on oiken hyvä, ja selvästi ymmärrettävä. Mies etsii suhdetta joka rakentuu ystävyydelle ja seksi on bonusta. Hän ei kuitenkaan ole valmis sitoutumaan. Itse naisena tunnen samoin, ja olen jo vähän luovuttanut sen suhteen että oikea löytyy. Oikestaan parisuhteen pitäisi aina perustua siihen että ei olla heti sitoutumassa, vaan katsellaan ja kuulostellaan. Sitoutuminen tulee luonnostaan, jos toinen tuntuu oikealta.


      • Tietää_mitä_hakee
        matkustellaa kirjoitti:

        Sinä tyypillinen chat nainen. Esim matkustamista . Eikö muuta tullut mieleen kun rahastaa ukolta rahat

        Mitä hittoa rahastaa miestä !!!! Ei kuule tarvitse. Jos sinä haluat lukita naisen kämppääsi, niin tee se. Itsellä on aivan muu tarve miehelle.

        Minni Maarit: ajattelitko, että ystävyys olisi jotenkin platonista, kuten naisten välinen ja sitten kun tekee mieli seksiä, niin soitetaan toiselle?

        Olen itse ollut jo usean vuoden yksin, enkä kovin helposti halua miestä yhteiseen talouteen.

        Ainutkertainen kirjoitus vastaa omaa ajatustani.


      • aso
        matkustellaa kirjoitti:

        Sinä tyypillinen chat nainen. Esim matkustamista . Eikö muuta tullut mieleen kun rahastaa ukolta rahat

        tuskin enään nykyaikana kuka nyt sellaisen naisen kanssa matkustelisi jolla ei lippurahoja taskussa ole


    • Ystävyyttäää

      "En siis halua löytää suoranaista seksisuhdetta, jossa seksi on kaiken vaivan tavoite vaan kunnioittavan ja välittävän ihmissuhteen... oikeaa ystävyyttä. "

      "Vaikea uskoa että saisin aidosti mahdollisuutta naiselta että Ystävyys sana kirjoitetaan isolla ja läheisyys pienellä (jos on tullakseen)."

      Eiköhän tuossa haeta sitä YSTÄVYYTTÄ eli tehdään paljon asioita yhdeesä eikä seksisuhdetta.

    • Kenenkäävaimo

      Hmm.. en ole ajatellut asiaa fwb tyylisenä. Olen lähinnä ajatellut et molemmat ovat aikuisia ja omien "velvollisuuksien suorittajia" (omat kodit/työt/elämät). Yhteisellä ajalla kuitenkin sisällyttää parisuhde edut, läheisyys,ystävyys,seksi etc. Voi jopa näyttäytyä julkisilla paikoilla yhdessä. Ai jooh, sitä kutsuttiin seurusteluksi! Vaikka onkin sitoutumiskammoinen, saa sitä etäisyyttä omassa kodissaan tai kavereiden kaa. Ei tarvi sormusta heti pujottaa toisen sormeen jne. Kunhan kunnioittaa toista ja on rehellinen. Sitä arvostaa paljon.

    • Kosmos

      Minulla ainakin tällainen hyvä seksisuhde päättyy siihen, että nainen alkaa kontrolloida menemisiä ja antaa kitkerää palautetta jos vaikka en ole viikonloppuna tavattavissa. Enkä ole toisen naisen luona vaan lapset ja perhe vie minun aikaani,
      Ja jooo, selitän aina suhteen alussa, mitä haen ja miten minun ajankäyttöni menee.

      • Rtyuq

        Kylläpä naiset onkin vaikeita. Kannattaa valita nainen jolla on oma elämä ja menot ja ei ole erityisen naisellinen luonteeltaan, mutta on niin kaunis että sitä haluaa kaikki. Mitä enemmän estrogeenia sitä enemmän kitinää ja vinkumista ja mitä taviksemman näköinen nainen sitä enemmän ne on yhden panon/miehen varassa koska kukaan ei niitä halua. Mieluiten nainen jonka oven takana on jono, mutta sillä ei ole aikaa eikä mielenkiintoa kuin pitää yhtä.


      • Mulla on samanlaisia kokemuksia - useammastakin naisesta. Selitän suhteen alussa, että lapsen kanssa menee viikonloppuja, töiden kanssa iltoja. Vapaata minulla on 5-10 iltaa kuukaudessa ja yksi viikonloppu kuukaudessa. Jos seksi luistaa, tämä ei millään käy. Ikäänkuin kiukuttelemalla hylkäisin lapseni ja jätäisin työni..?


    • Ainutkertainenko

      Yhtälö on hankala. Omaa vapautta sisältävä kahden yksilön seurustelu on hyvä, mutta ainakin minua vaivaa tuollaisessa suhteessa kuitenkin aina se ajatus, että toisella on useampi samanlainen kuvio menossa. Jotkut meistä haluavat olla se yksi ja ainoa.

      • Helutar

        Joo. Tuo yhtälö on vaikea, jos haluu olla ainoa nainen. Kun suhteessa on muitakin, niin aikataulujen sovittaminen on hankalaa, toisaalta on omaa aikaa tehdä juttuja. Mutta joskus käy niin, että toisen hoidon aikataulujen mukaan mennään. Ikävä jos siihen mieheen on tunteita, niin se sattuu.


    • Nainen1970

      Mä olen eron jälkeen aina ajatellut, että etsimäni parisuhde on sellainen jossa on omat kodit, mutta kuitenkin rehellisesti seurustellaan eikä piilotella suhdetta kaapissa. Taitaa olla yleinen ajattelutapa.

      Tuossa alkuperäisen kirjoituksessa häiritsee ”sitoutumispelko”.

      Jos minun mieheni on sitoutumispelkoinen, niin huomaan sen nopeasti ja vedän tunteeni takaisin. Siitä tulee sellainen laimea ”virkamies” suhde, mikä ei minulle eikä varmaan miehellekkään riitä.

    • MahdotonYhtälö

      Minun käsittääkseni miehille nimenomaan riittää kevyempi suhde ilman suuria "parisuhteen" tunteita, mutta naiset haluavat lopulta enemmän. Naiset ei vain kestä epämääräisempää ystävyyttä edulla vaan jonkun ajan päästä livahtaa pääkoppaan ajatus "mehän seurustellaan mut eri osoitteissa" ja käytös alkaa muovautumaan sen mukaiseksi.

      Todellinen fwb on sitä että ollaan ystäviä ensisijaisesti eikä myöskään olla mustasukkaisia jos toinen haluaakin tavata myös kenties tositarkoituksella jotain toista välillä. Jos pitää vain keskittyä "ei muita" ajatuksella, niin silloinhan se on oikeasti vähintäänkin määräaikaista epämääräistä seurustelua. Ystävät ei kontrolloi toistensa menemisiä, mutta pariskunnat kylläkin.

      Ei yhtään kokemusta miten joku on fwb suhteeseen joskus päätynyt ja miten sen löytänyt?

      • vapausmennäjatulla

        Olen samaa mieltä siitä, että ystävyys sallii enemmän.


    • Hyväyritys51

      Näin pari vuotta sinkkuna elelleenä (51v, ihan parisuhdekelpoinen kaikilla mittareilla mitattuna) totean, että minulla ei ole tarvetta aloittajan kuvaamalle järjestelylle. Tuttava -ja ystäväpiiriin kuuluu nuoruusvuosien ajoilta miehiä, joten ei ole mitään mielenkiintoa alkaa säätämään tuntemattomien tyyppien kanssa ja kasvattaa heillä ystäväjoukkoa.Jos miehistä apua tarttee esim. miehistä osaamista vaativissa asioissa (lvi, sähkö, auton renkaiden vaihto ym), se palvelu ostetaan ammattilaiselta. Ystävät ovat elämän suola. Sori vaan aloittaja, mutta näin se vaan on.

      • Bingo

        Bingo !!!!


    • FWBsäästääRiidoilta

      Arvostan sitä että kerrankin nainen uskaltaa tunnustaa omilla kasvoillaan että FWB voi olla toimiva järjestely. Eräs kohta kuitenkin on ilmiön kulmakivi:

      "Fwb-suhteessa on aina riski siihen, että jompikumpi ihastuu ja satuttaa itsensä. Sellaiseen ei milloinkaan pitäisi lähteä silloin, jos toivoo sen kehittyvän kunnon parisuhteeksi. Myös fwb-suhde exän kanssa on huono idea silloin, jos vielä haikailee toisen perään. Itselläni ei tällaisesta ole onneksi kokemusta, vaan olen onnistunut pitämään tunteet erillään näistä järjestelyistä."

      Kaiken A ja O on tunne-elämän hallinta jolloin voi myös säästyä monilta parisuhteen vakavilta riidoilta:

      "Parhaimmillaan fwb-suhde voi siis tarjota sekä läheisen ystävyyssuhteen että erinomaista seksiä tutun ja luotettavan ihmisen kanssa. Se on mutkattomampi järjestely kuin parisuhde, koska suhteeseen ei tarvitse samalla tavalla sitoutua.

      Larissa on nauttinut fwb-suhteiden antamasta vapaudesta.

      – On omalla tavallaan tosi vapauttava tunne maata jonkun kanssa lusikassa hyvän seksin jälkeen ja keskustella omista ja toisen suhdeasioista ilman, että kumpikaan on mustasukkainen tai loukkaantuu, hän kirjoittaa myös blogissaan."


      Ja varmaan tästä syystä FWB ei sovi naisille kun on kasvatettu ettei pidä huorata vaan tähdätä vakavaan parisuhteeseen?

      "Jos jompikumpi toivoo suhteen kehittyvän, ei fwb-suhdetta kannata Larissan mielestä aloittaa."

      https://www.is.fi/seksi-parisuhde/art-2000005939621.html

    • TinderToimiiiko

      Jos miehenä laittaisin tinderiin "halutaan ystävyyttä eduilla suhteen" niin olisiko se parhaiten toimiva deittipalvelu? Eikös tinderi perustu hyvin pitkälle kuitenkin ulkonäkö ensivaikutelmaan ja vähemmälle jätetään ainakin aluksi henkiset jutut?

    • Zyxx

      Itselläni on myös tilanne, että vapaita iltoja ja viikonloppuja on vähän, lasten kanssa ja töissä menee paljon aikaa ja sitten kun on vapaata, olen ehkä jopa vähän erakkomainen. Silti kaipaisi toisen seuraa ja läheisyyttä mutta tiedän ettei musta ehkä ole enää yhdessä asumaan miehen kanssa kun olen niin tottunut omaan aikaan. Olen monesti miettinyt että tällainen "ystävyyttä eduilla" voisi olla hyvä ratkaisu. Sellainen on ihme kyllä vaan vaikea löytää. En ainakaan Tinderissä halua omalla naamalla tällaista etsiä. :)

    • vonkamies92

      Minulla se onnistui niin, että löysin naisen joka halusi olla vain ystävä, ja sitten vain vonkasin ja vonkasin, kunnes nainen antoi periksi. Mielelläni kyllä seurustelisin oikeastikin hänen kanssaan, mutta pääasia on että saan pillua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1839
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1148
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe