Sähköauton lataus lämmitystolpasta

Jaska64

Harkitsen Nissan Leafin ostoa. Onnistuuko sen lataus taloyhtiön lämmitystolpasta. Saako siitä riittävästi virtaa. Ajoni ovat n 70 km päivässä kaupunkalueella.

15

1066

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SähkäriTsekkaa

      Kannattaa päivittää lämmitystolppa sähköauton latausasemaksi.

      Satmatic latausasema kahdelle sähköautolle:
      https://youtu.be/WrQ-ZgyBme0

      http://www.satmatic.fi/Latausasema_Lataus_2_16A_Supe/ekauppa/p8MMO467S/

      Tuosta löytyy myös versio, jossa 1 latauspaikka ja 1 lämppäripaikka.

      Sähkärin pitää tarkastaa että kaapelointi ja sulakkeet ok, sekä pitää olla lupa taloyhtiöltä. Voit maksaa itse laitteen, asennuksen ja lataamisen kulutuksen mukaan niin ei tule muille osakkaille kustannuksia.

    • anonyymi_4Va

      Kyllä siitä tolpasta tarpeeksi virtaa saa.
      Maksaja, lupa ja tolpan kesto ja kellokytkin ovat sitten omia kysymyksiään.

    • ei-vaan-voi

      Ainoa vaan perus tolpasta ei saa missään oikeastaan latailla sillä sen kieltää taloyhtiön säännöt. Vertasin kavereitten kanssa mitä säännöt sanoo autopaikan tolpan sähkön käytöstä ja monella ainoastaan 1000w maksimi raja mitä laitteet saa käyttää siihen kytkettynä. Minun lohkolämmitin jo pelkästään 2500w wli maksan nyt kolminkertaista hintaa kun lisälämmitin vielä 1000w. Kellokytkimen itse muuttaminen tai rikkominen maksaa muuten 480€ sekä autopaikan menetyksen kokonaan lukee ehdoissa minulla.

      • Epätietoinenaatu

        Onko autosi kuorma-auto, kun siinä on noin tehokas lohkolämmitin ?


      • kaha53
        Epätietoinenaatu kirjoitti:

        Onko autosi kuorma-auto, kun siinä on noin tehokas lohkolämmitin ?

        Ei ainakaan ole henkilöauto, koska jo 600 W lohkolämmitin lämmittää henkilöauton moottorin 50 C lämpimämmäksi kuin ulkolämpötila.
        Tuo 3500 W vaatii jo kolmivaihekytkennän tai sitten 16 - 20A virran.

        Defan sivuilta:
        "Henkilöauton moottorilla tehdyt testit osoittavat että 600W vesitilaan asennettu moottorinlämmitin lämmittää moottorin jopa 50°C lämpimämmäksi kuin ulkolämpötila, silloin kun ulkolämpötila on -17°C tai kylmempi ja kytkentäaika 3 tuntia."


    • Kilometri

      Joutuu vetämään uudet kaapelit huoneiston mittariin, tuskin yhtiö kustantaa latauksia?

    • Hybris

      Voit laittaa latauspaikan vain, jos kaikille muillekin autopaikoille voidaan laittaa samantehoiset latauspaikat. Taloyhtiössä ei käy päinsä, että yksi osakas kaappaa käyttöönsä enemmän kuin oman osuutensa autopaikkojen tehoista.

      Todennäköisesti edessä on autopaikoille tulevan kaapeloinnin, sähkökeskuksen ja - liittymän muutokset, jotka pitää tehdä yhtiön kustanuksella ja yhtiökokouksen päätöksellä. Muilla osakkailla ei tietenkään ole mitän sitä vastaan, että sinä kustannat nämä, mutta niihin kuluu helposti sen Leafin hinnan verran rahaa.

      Jos nykyisestä lämmitystolpastasi saat otettua 2kW tehoa, riittää se sinun 70 km päivämatkoihisi, mutta ei enempään. Sama kuin saisit joka ilta ostaa 5 litraa bensaa ja jos et yhtenä iltana osta, ei sitä ostamatta jäänyttä määrää ole enää tarjolla.

      • talonmiespikkarainen

        Eikö taloyhtiö voi yhdessä päättää, että asentaa vaikka esim. 2 kpl kiinteitä latausasemia, joka kyllä riittää 10 asunnon yhtiössä. Johan nyt on monissa taloyhtiöissä varsinkin Etelä-Suomessa latausasemia ja todellakaan niitä ei ole kaikille asukkaille omaa. Sen voi asentaa vaikka autokatokseen tai talon seinälle, jossa jokainen voi käydä lataamassa kun haluaa. Siihen joku seurantakikkula, joka osaa ohjata sähkönkulutuksen oikeaan osoitteeseen.


      • anonyymi_xYa
        talonmiespikkarainen kirjoitti:

        Eikö taloyhtiö voi yhdessä päättää, että asentaa vaikka esim. 2 kpl kiinteitä latausasemia, joka kyllä riittää 10 asunnon yhtiössä. Johan nyt on monissa taloyhtiöissä varsinkin Etelä-Suomessa latausasemia ja todellakaan niitä ei ole kaikille asukkaille omaa. Sen voi asentaa vaikka autokatokseen tai talon seinälle, jossa jokainen voi käydä lataamassa kun haluaa. Siihen joku seurantakikkula, joka osaa ohjata sähkönkulutuksen oikeaan osoitteeseen.

        Ehkä, mutta miksi sähköautottomat haluaisivat tuotakaan kustantaa?


      • anonyymi_NEC
        anonyymi_xYa kirjoitti:

        Ehkä, mutta miksi sähköautottomat haluaisivat tuotakaan kustantaa?

        Ja käytännössä aikamoinen jumppa, jos siinä laturilla ei siis saisi vakituisesti pysäköidä. Kuinka moni alkaa siirtelemään autoaan? Ja sitten jos sähköautoja on enemmän kuin latauspaikkoja, niin kuka saa parhaat latausajat? Ja jos latauspaikka vaatii oman erillisen ruutunsa, niin on se myös pois muusta tilasta parkkiksella.


      • talonmiespikkarainen

        Sähköautoa kun voi ladata oikeastaan missä vaan, että ei kai kaikki jatkuvasti lataa kotona ja samaan aikaan? No joo, en tiedä, mutta jotenkin tuo on ratkaistava, koska näyttää vahvasti siltä, että tulevaisuus on sähköautojen.


    • Mulkkuvaltio

      Kansan kusetusta taas kerrakseen, nyt tarkkana ettei tule persnettoa kukkkaroon?

    • arskatehtaalta

      Jo on menty halpaan maailman pelastamisessa kuin nämä hybridit tai täyssähköautot olisivat joskus ekologista ainoastaan eu; n ,käskytystä ja pakkoa, kaikki niin typerää kuin maksaa lentomatkasta lentoyhtiölle extraa "puhtaammalla " mielin sitten thaikkuihin sekantumaan 14 kesäisiin.

      Eli jos taloyhtiöllä on munaa ja ajatusta ei sähkölatauspisteille, ei.
      Jumankekka kun nyt kymmenet vuodet opetellut ettei webaston tahi vastaavan ansiosta lassoa autoaan mihinkään tolppaan eli ei paluuta entiseen kiitos , koska se ei hyödytä muuta kuin bisnesmiehiä, ei maapalloa.

    • turha-luulo

      Ei niitä vaan tule lisää siihen tahtiin kun hallitus kaavailee. Eikä ne voi taloyhtiöitä pakottaa niitä rakentamaan sillä se olisi perustuslain ja yhdenvertaisuuslain vastaista. Ja mitä se auttaa jos noita latausasemia on taloyhtiöillä ei siellä kukaan muu pääsisi lataamaan kuin OMAT asukkaat vaikka olisi tyhjänä sillä ne pitää olla aina esin asukkaan tarpeisiin tietenkin kun haluaa ladata oli aika mikä tahansa.Noi teslankin latausasemat on aika syrjässä aina huoltoasemillakin ihan peränurkassa ja varkaille ihana paikka käydä pöllimässä tavaraa. En todellakaan jättäisi 100 000€ autoa jonnekkin 300m päähän missä nukun.

      • Sporttipeli

        Kauhian Laihian kalliita vehkeitä , vielä markkinoilla?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2763
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      74
      1480
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      42
      1446
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      33
      1223
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1164
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1163
    7. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1161
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      45
      1161
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1099
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1080
    Aihe