Mitä tehdä kun työntekijää savustetaan ulos?

neuvoton

Muutama päivä sitten työkaverini kertoi, että häntä työpaikkakiusataan muun muassa kiristämällä, perättömillä huhuilla ja uhkailulla. Kiusaajalle on kerrottu suoraan, että hänen käytöstään pidetään työpaikkkiusaamisena mutta hän oli vain sanonut, että jos hänestä kannellaan eteenpäin niin ne tiet on pitkiä (kuten esim. käräjäoikeuden prosessi). Joten tavallaanhan kiusaaja itsekin tiedostaa oman käytöksen. On myös saanut potkut edellisestä firmasta. Tämä kiusaaja on saanut jo muutamia savustettua ulos samaisella tavalla. Työnjohto on tietoisia asiasta ja heillä on ollut kova homma pitää tätä kiusaaja kurissa mutta silti tämä kyseinen kiusaaja saa jatkaa työssään. Kiusaaja on ns. pikkupomo. Minua on edellisessä työpaikassa kiusattu ja toivun siitä yhä vaikka aikaa tuosta jo kohta 3 vuotta. Työpaikkakiusaamista en voi hyväksyä koska se tekee niin pahaa jälkeä. Miksi tällaisten työntekijöiden annetaan jatkaa työssään? Minä en ole virallisesti töissä itse tässä kyseisessä firmassa (onneksi) vaan olen alihankkijana mutta tuntuu oudolta vain katsoa sivusta tilannetta etenkään kun en hyväksy kiusaamista millään tasolla. Mitä voin tehdä vaarantamatta omaa työtäni? Kun seuraan sivusta tilannetta niin koen, että hyväksyn hiljaa tämän kiusaajan teot vaikka en hyväksy. Oksettaa koko kiusaaja. Minä itse tein liittoni kautta omasta työpaikkakiusaamisesta/laittomasta irtisanomisesta kanteen joten tiedän kuinka raskaita ja pitkiä prosesseja tällaiset ovat.

6

240

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ihmisyys_katoamassa

      Paras olisi sakinhivuttaa kusipää.

    • Koodari

      Se on kyllä jännä minkälaista kieroa korkkiruuvia näistä isoista firmoistakin löytyy. Kyllä sen vaan näkee päältä, naamasta ja käytöksestä, keltä ei apua heruisi kun sitä tarvitsisit. Paremminkin enemmän on niitä, jotka jos voivat sinun heikkoon kohtaasi tikarin lyömällä itsensä pelastaa, niin sen tekevät. Tai tällaiselta se ainakin välillä näyttää... Ymmärrän yksin viihtyviä. Valitettavasti minut on kasvatettu siten että en näe mitään voiman osoitusta siinä että ajankuluksi heikompia haukutaan ja poljetaan. Ehkäpä sellaiset syntyy seuraavassa elämässä koiriksi.

      • YksiToistenYli

        Jatkoa: Siis ei välttämättä "heikompia" mutta "heikommassa asemassa olevia".


      • Ihmisyys_katoamassa

        Tuskin koiriksi syntyvät kun koirat ovat yleisesti mukavia otuksia mutta karman lain mukaan saavat kunnolla paskaa vielä osakseen eläessään, kun ovat niin sairaita päistään. Toivonmukaan kituvat hitaasti hengiltä syövän nakertaessa kusipään ruumiin rikki tai elämä menee perseelleen kaikilla osa-alueilla.

        Sellaisille ei sääliä anneta eikä sympatioita heru.


    • ihanrauhassavaan

      Kylläpä noille taitaa tulla kehno paikka ennenpitkää. Omapahan on asiansa, jos pitää tommosta miinuslottoa laittaa vetämään.

      Mutta sinä tiedät mikä on oikein ja teet voitavasi, näinhän se menee.

    • Seppprrri

      No pomojen velvollisuus on huolehtia siitä, että ketään ei kiusata. Heidän nyt vain on mahdettava asialle jotain. Eli varoitusta kehiin ja ellei auta, sitten kiusaaja pihalle. Kiusaajalle oikeusprosessi tulee kalliiksi, joten niistä uhkailuista voi viisveisata. Mikäli pomot ei puutu asiaan voi ottaa yhteyttä myös esim. liittoon, jos sellaiseen kuuluu.

      Yleensä kiussaja on iso raukka, jolla menee henkilökohtaisessa elämässä huonosti. Yleensä tällainen henkilö osaa valita kohteensa, johon uskaltaa omia ongelmiaan tällä tavalla purkaa. Joskus kiusaaja tulee myös yllätetyksi, kun valitsee väärän kohteen, joka laittaakin hanttiin ja kovan kovaa vastaan. Laki on kiusatun puolella, joten siitä voi lähteä liikkeelle ja pitää kiinni oikeuksistaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      77
      5756
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2516
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1997
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      60
      1758
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1301
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe