Italiassa töissä olleet

Ada

Itseäni kiinnostaisi kovasti lähteä pidemmäksi aikaa johonkin päin Pohois-Italiaa töihin ja asumaan.
Löytyykö täältä ketään, joka asuu siellä tällä hetkellä tai on asunut? Kertokaa kokemuksia asumisesta, töiden löytämisestä, linkkivinkkejä jne?
Pärjääkö siellä muuten pelkällä englannilla/saksalla, jos Italian kielen taito rajoittuu muutamaan fraasiin?

5

4285

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .-.-.-.

      Ei oikein pärjää. Varsinkin työelämässä on hyvin oleellista osata edes hieman italiaa

      • riina-zeraphina

        Ciao!

        Asuin itse pohjois-italiassa, Reggio Emiliassa...italian ehkä vauraimmassa provinssissa, jossa palkka on hyvä, ja yleensä töitä riittää...
        Palasin suomeen muutama päivä ennen joulua, mutta olen taas menossa takasin tossa 3 kuukauden kuluttua.
        Kokemus oli aivan ihana, ja jos sinne jonnekkin kannattaa mennä töihin, niin just pohjois-italiaan, MUTTA kieltä on ehdottomasti osattava!!!!!!!!!!!!
        Voin kertoo kokemuksen SYVÄLLISEMPÄÄKIN SYVÄLLÄ RINTAÄÄNELLÄ, että italiassa EI pärjää englannilla!!!!!! Italia on ainoita euroopan maita, joissa ei pärjää ilman maan omaa kiletä, ja vaan useimmiten voi yleistää, että suurimmissa kaupungeissa tulee ymmärretyks englannilla, kuten Roomassa, Firenzessä, ja Milanossa...niin surullista, kun se onkin!
        Muutama fraasi ei auta, ja voin sanoo, että tuntee ittensä aika helposti orvoks, koska sielä englannin kielen kuuleminenkin on aika lailla musiikkia korville!!! Aika harvinaista.
        Kielen kyllä oppii nopeesti, mutta en usko, että normaaleihin hommiin, kuten ravintolaan, kahvilaan, toimistoihin edes otetaan ihmistä, joka ei osaa kieltä, au pairi paikkoja löytyy, ja se on niin hyvä ponnahduslauta sekä kieleen, että kulttuuriin.
        Tietenkin, jos sielä olis jotain suomalaisia firmoja, niin ehkä sitten, mutta voin melkein senkin sanoo, että aika kiven alla...meinaan ite sitä yli vuoden verran metsästin, kunnes päätin lähtee au pairiks, ja nyt kieli on hallussa, ja italia, suomi, ja maailma vaan odottaa.
        Kysele vaan, jos haluat tietää jotakin inffoo.

        Riina-Zeraphina =)


    • Johanna

      Lohdutuksen sana: italiaa ei valttamatta tarvitse osata, jos saksa on hallussa ja duuni pohjois-italian turistirysissa ei hirvita. kesatoista on hyva alkaa ja sinne voi sitten kesan mittaisen kielikylvyn jalkeen jaada pidemmaksi aikaa, duuniakin on helpompi loytaa kunhan ensin paasee paikan paalle.
      itse olen ollut kahtena kesana, yhteensa 9kk toissa italiassa, gardalla ja venetsian lahella rannikolla. ekalla reissulla kielitaito rajoittui pizza margheritaan, cappuccinoon ja pasta carbonaraan, mutta ei sita paljon tarvittu, kun suurin osa asiakkaista oli deutchlandista. tskekkaa http://www.art-show.it/, webbisivuilla voi hakea duunia parilla leirinta-alueella. olin itse talla firmalla toissa ja jai hyvat muistot. mutta muista, etta pienesta ei kannata ruveta nirsottamaan, tyopaivia saattaa olla 7/vko high-seosonina ja asunto jaettu 70-luvun karavaani. asenne kohdalleen ja varmasti parjaat!

    • Vikingo

      Jos olet nuori ja sinulle kelpaa mikä työ tahansa - siitä vaan! Pitää myös hyväksyä että kieltä on opittava nopeasti ja tehdä nöyrästi se mitä sinulta odotetaan. Turha esittää mitään vaatimuksia ja ruokailutottumukset on muutettava paikallisiin tapoihin sopivaksi. Työn takia ei Italiaan kannata mennä sillä palkat ovat huonot ja potkut tulevat nopeasti. Jos sen sijaan haluaa oppia hyödyllisen uuden kielen ja ymmärtää Välimeren ihmisten ajatteluatapaa, niin kokemus kannattaa käydä hakemassa.

    • sinnev

      Tosivanha ketju, mutta edelleen pitää paikkansa se, että Italiassa on osattava italiaa, jos aikoo olla työssä, opiskella tai muuten vain olla pidempään. Turistina selviytyy pari viikkoa englannilla siellä missä turistit liikkuvat, Pohjois-Italiassa myös saksa on paikoitellen toimiva kieli.

      Siis huom! Italiassa ei osata englantia siinä määrin kuin Suomessa!

      Kun on kiinnostunut Italiasta ja työstä siellä, kielenkin kai haluaa oppia. Ilman kielitaitoa maa ei kunnolla avaudu. Nykyään Suomessa saa italian opetusta melkein missä vain lukioista työväen- ja kansalaisopistoihin. Auttavalla kielitaidolla on mukava lähteä kielikurssille Italiaankin, mahdollisuuksia on tosi paljon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      202
      8009
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4552
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2210
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2109
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1925
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1795
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1726
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1699
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1633
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe